Prvorazredni Ahmad – zakaj tujci, ki so se integrirali, niso imeli take sreče kot on!

Mitja Iršič.

Ko sem tole pisal, so se okrog mene podirali temelji pravne države. Miro Cerar je onečastil svoj poklic in se  odločil, da ne bo več pravnik, ampak politikant. Ponižal je vrhovno in evropsko sodišče, ki sta nelegalnega migranta pošiljali nazaj na Hrvaško, jima odvzel avtoriteto in se ad hoc odločil prepozno in predvsem nepravilno interpretirati 51. člen Zakona o tujcih, da bi se izognil očitkom edine volilne baze, ki mu je še ostala –  skrajnih levičarjev.

51. člen Zakona o tujcih je bil napisan v duhu posebnih razmer, ki bi ministrstvu dodelila pristojnost, da tujcu odobri začasno prebivanje. Ahmad Shamieh nobenega od pogojev iz člena NE izpolnjuje. Ne ustreza pogojem iz 72. člena, na katerega se 51. člen istega zakona navezuje. Ta določa tako imenovano načelo nevračanja, ki Republiki Sloveniji prepoveduje odstranitev tujca v državo, v kateri bi bila njegovo življenje ali njegova svoboda ogrožena zaradi rase, vere, narodnosti, pripadnosti posebni družbeni skupini ali političnega prepričanja. Na Hrvaškem ubogega Ahmada zagotovo ne bodo bičali, kamenjali ali mu kazali karikaturnih podob preroka Mohameda. Prav tako ne ustreza pogoju iz tretjega odstavka istega člena, ki pravi, da se lahko izda dovoljenje za začasno prebivanje tujcu, ko obstaja interes Republike Slovenije za izdajo dovoljenja za začasno prebivanje tujcu. Kakšen interes pa ima Republika Slovenija, da obdrži nelegalnega prebežnika, ki je bil v skladu s slovenskimi in evropskimi sodnimi institucijami pravnomočno napoten v drugo državo? Je Ahmad morda vrhunski športnik? Je pomemben znanstvenik? Inženir? Arhitekt?

Nič od tega. Vemo pa, da prebiva v Rogu – generalštabu Kučanovih rotvajlerjev – skrajno levih aktivistov parlamentarne Levice, kjer se je naučil polomljene slovenščine in bojda soustvarja “socialne programe”, za katere od davkoplačevalcev skupaj s tam živečimi anarhističnimi paraziti pridobiva javni denar. Kljub temu je očitno, da nima sredstev za preživljanje, niti ni zdravstveno zavarovan. Še eno malenkost skriva 51. člen ZTuj. Poleg obrazložitve, zakaj je Ahmad takšna velika pridobitev za slovenstvo, mora ministrstvo priskrbeti še  dokazila, da ima tujec zadostna sredstva za preživljanje in ustrezno zdravstveno zavarovanje, oziroma zagotoviti ta sredstva v višini zneska osnovnega minimalnega dohodka v Republiki Sloveniji za ves čas veljavnosti dovoljenja za prebivanje. Državljani, ki ste vrnili denarno socialno denarno pomoč zato, ker nočete obremenjevati svojih potomcev, a se že počutite malce nategnjeno? Ahmadu bomo namreč dobri ljudje na sončni strani Alp plačevali podporo in zdravstveno zavarovanje. Medtem ko bodo 75-letni Slovenci na tržnicah prodajali suhe slive in spominke za preživetje, bo Ahmad “ustvarjal” v Rogu in vsak mesec dobil nakazilo na svoj tekoči račun. Ja Slovenci, tako radi vas imajo socialisti, ki jih tako vztrajno volite. Ahmad je prvorazredni, vi pa se skupaj s tistimi, pokopanimi v Hudi jami, drugorazredni.

Diskrecijska pravica ni bila napisana za primere, kot je Ahmadov
Ko je vlada vendarle spoznala, da ne more arbitrarno odločati o usodi posameznega migranta – po tem, ko so sodišča in ministrstvo pod njegovo oblastjo že zdavnaj povedala svoje –, je bilo že prepozno. Cerar je prestopil mejo, kjer bi ga lahko kredibilna pravna fakulteta še vzela nazaj v profesuro. V vladi ni prišlo do soglasja samo zaradi tega, ker so nekateri slutili, da bi tak postopek raztrgala tako stroka kot javnost. Nekomu se je najbrž prišepnilo iz kakšne službe za zakonodajo, da je uporaba 51. člena ZTuj že sama po sebi absurdna, v primeru, ko je stvar že povsem pravnomočno rešena, pa povsem pravno nesprejemljiva. Prav tako je nerazumljiv položaj bivšega ustavnega sodnika Krivica, ki še kar na silo išče diskrecijsko pravico za Ahmada, tako s posilstvom dublinske konvencije kot tudi tihim siljenjem ministrstva o ponovnem odločanju (o zadevi, pri kateri je bilo že vse odločeno). Žalitev za podpisnike dublinske konvencije je, če nekdo trdi, da je bila diskrecijska pravica o pristojnosti napisana za primere, kot je naš aktivistični brivec, ki se je naučil nekaj slovenskih besed in naredil nekaj pričesk “na fuš”, potem ko je ženo in otroke pustil na bojišču.

Ahamdova prigoda mi v spomin prikliče usode ljudi, ki sem jih spoznal, ko sem pred davnimi časi na Zavodu za zaposlovanje obravnaval vloge za delovna dovoljenja tujcem. Delo je bilo precej žalostno. Kot pravnik sem bil angel smrti, ki je tujcem in njihovim delodajalcem dostavljal slabe novice o zavrnitvi njihovega delovnega dovoljenja.

Družba, ki zaposluje tujca, nima poravnanih obveznosti do Fursa. Zavrnjen.

Nima potrdila o ustreznem šolanju, ki je potrebno za nastop delovnega mesta. Zavrnjen.

Potni list je potekel. Zavrnjen.

Apostille na diplomi ni ustrezen. Zavrnjen.

Kvote tujih delavcev za to leto so bile presežene. Zavrnjen.

Tujci, ki so se integrirali in aktivno iskali službo, niso imeli tolikšne sreče kot Ahmad
Vsako pismo, ki sem ga poslal, je za tujca, ki se je že nahajal v Sloveniji, pomenilo dve stvari. Hitro iskanje novega delodajalca, ki bi vložil zahtevo za delovno dovoljenje zanj, ali pa prisilni izgon iz države. V tistih pismih ni bilo veselih novic. Ljudem, ki so si želeli boljšega življenja, so povedala, da je tega poglavja v njihovem življenju vsaj za zdaj konec. Namesto da bi zaslužili za svojo družino, ki v deželi tretjega sveta strada kruha, so morali iti nazaj. Osramočeni, ponižani, večkrat brez prihrankov, za katere so delali leta, da so sploh lahko prišli v Slovenijo. Bil sem priča premnogim nesrečnim usodam. Tudi takim, ko so se slovenski delodajalci kruto poigrali s tujci. Seveda govorim o tujcih, ki so se že integrirali v slovensko družbo, govorili odlično slovenščino, plačevali davke, se dodatno izobraževali …, se pravi, dejanski produktivni člani družbe. Nihče od njih ni bil rogovski parazit.

Ahmad Shamieh (Foto: Facebook).

Če bi jutri srečal vse te ljudi iz moje preteklosti, bi jim težko razložil, zakaj so oni morali nazaj, Ahmad pa ne le, da bo ostal tu, še plačali mu bomo za to.

Pri tem je precej pomenljivo dejstvo, da se je Amhad na lov na germansko socialno podporo odpravil sam. Ženo in otroke je v tipičnem sirskem nategni-pobegni slogu pustil doma sredi vojne vihre. Bojda jih bo pripeljal v Evropo, potem ko bo dobil dovoljenje za prebivanje in ko bo vojne enkrat konec. Prej še ni bilo potrebno, saj v Damasku ni tako grozno, ne? Malce bodo že stisnili zobe, medtem ko si Ahmad med slovenskimi angeli izpopolnjuje svojo precej baročno postavo. Kaj bi si o Ahmadu mislile pogumne kurdske bojevnice, ki so v sestavi kurdske vojske branile svojo domovino pred Islamsko državo? Najbrž bi mislile, da je Ahmad strahopetec, šovinist, izkoriščevalec in vojni oportunist.

Taki, kot je Ahmad, imajo naravni čut za izkoriščanje socialne podpore
Zanimivo je tudi, da se Ahmadu zdi povsem samo po sebi umevno, da bo ostal tukaj. Če ne v Sloveniji pa vsaj na Hrvaškem, potem pa bo že kdaj priložnost za Nemčijo ali Nizozemsko in 900 evrov socialne podpore. S tem je potrdil tezo vseh varnostnih strokovnjakov in kritikov evropske migrantske politike: ti tujci imajo namen ostati  za zmeraj, ne glede na razmere v državi izvora. Nemčija se je pred dvema letoma že odločila, da potrebuje sposobne mlade inženirje iz Bližnjega vzhoda, ki bodo vplačevali v pokojninsko blagajno namesto zmeraj bolj sivih in ostarelih Nemcev. So torej nasmejani mladi fantje, ki so se pred dvema letoma čez Slovenijo valili proti Avstriji  in zraven za dobro mero zažigali šotore, napadali policiste in kamenjali gasilske avtomobile, danes že v Wolfsburgu na tekočem traku in privijajo vzvratna ogledala na passate in golfe? Malo morgen …  Tak je bil plan. Resničnost pa drugačna.

Večina jih je takšnih kot Ahmad. Z naravnim čutom za izkoriščanje socialne države. Kot magnet se na njih pripopajo  evropski Social Justice Warriorsi, ki so v tujini sestavljeni iz anarhistične mladine, pri nas pa iz povsem sistemskih visokodržavnih vrst koalicijskih Socialnih demokratov in parlamentarne Levice. Seveda se zavedam, da je zadaj neka višja nevidna igra. Ahmad je le zrno peska v peskovniku pretkane igre divide et empera, ki jo zadaj igrajo politični botri radikalne struje slovenskega parlamentarizma. Medtem ko se ukvarjamo z Amhadom, nekdo zadaj vleče veliko bolj pomembne poteze, ki jih bomo morda spregledali. A nimamo izbire. Ahmada so nam podtaknili in zdaj se moramo z njim soočiti, hkrati pa paziti, da nam medtem za hrbtom ne plačajo odškodnine 300 milijonov evrov za neprodajo NLB-ja.

Kaj bi se moralo zgoditi zdaj? Miro Cerar, Miha Kordiš in Jan Škoberne bi morali biti aretirani zaradi nedopustnega posega v tretjo vejo oblasti, slednja dva pa še za preprečitev uradnega dejanja uradni  osebi. Politično gre za tihi državni udar sredi hrama demokracije, tehnično za nelegalen vdor izvršilne veje oblasti v sodno, formalnopravno pa za kvalificirano kaznivo dejanje. Tujec bi moral biti v skladu z odločbo sodišča poslan na Hrvaško – hrvaščine se bo tako in tako hitro naučil, ker je tako podobna slovenščini. Hkrati pa bo lahko vadil nemščino, saj nemški angeli delijo še višje podpore kot slovenski. Nazaj tako ali tako ne bo šel, saj je že sam nakazal, da je ekonomski migrant. Upam, da ga bo naposled nekdo v kakšni državi, kjer velja vladavina prava, vendarle deportiral tja, od koder je prišel. Takrat, ko bo v njegovi državi dovolj varno tudi za njegovo prvorazredno debelo rit in ne le za ženo in otroke, ki jih je pustil za sabo.

Mitja Iršič

 • alojz

  Točno tako je.

 • odzunaj

  Sama dejstva. PIKA.

 • Domoljub

  SIRIJA JE OSVOBOJENA NAJ GRE OBNAVLJAT DOMOVINO

  • RATATA

   A misliš, da so oni za delovne akcije hehe

   • ,

    jaz se ne norčujem iz beguncev, Bog vse vidi

    • RATATA

     Moj bog ga bo tebi zarinil u usta škrbava(!) saj me zastopiš prase morsko kajne?

     • !

      reci fantu da si nervozen in naj ti ga zarine

     • RATATA

      Moja punca nervoza bo naredila red po naravnem pravu skuzi tvojega gospoda milana.

     • nimaš punce ampak partnerja, ne se sramovat, v redu je

     • Steiermark

      če sam pripadaš pederajzlom, še zato nisi upravičen da zmerjaš druge, s svojimi hibami…..

     • šmentanamuha

      Tipična izjava pedra.

   • traktor

    Dobra ideja.Tele k so tuki, namest,da se potikajo po zokituvem pašaluki, damo v MDB,tako si bodo z delom tlakovali pot v boljšo bodočnost.Zarad mene se lohk s krampom v roki derejo za domovino s titom naprej.

    • RATATA

     Sem za, predlagam, da so 8 ur na dan frej. Geslo je lahko tudi tito- partija- omladina- akcija. Šus pa douge lampe in suhi dnevni obrok.

  • Ž. so za vsemi vojnami

   Sirija ni osvobojena, izraelci sosednjo Sirijo napadajo ves čas, o čemer je prepovedano poročati, tuji novinarji pa to povedo !! http://www.aljazeera.com/indepth/features/2017/10/israel-attacking-syria-171023081211645.html

   • Olga_10

    Torej jo naj gre branit in svojo ženo in otroke pošlje na varno!

   • šmentanamuha

    Židi bi si radi prilastili del sirskega ozemlja, tako da to zagotovo drži.

 • Anton

  Čestitke Mitja za članek.

 • O RESNICI JE PREPOVEDANO PISAT

  ž. izraelci pošiljajo begunce v Evropo, ter zasedajo arabske domove kjer so begunci nekoč živeli na svojem ( Sirijo, Libijo, Palestino, Irak…) !!!!!! Piše v vseh svetovnih časopisih !!!!! http://www.jpost.com/National-News/Eritrean-migrants-resettled-from-Israel-to-Sweden-337414

  • Steiermark

   delno bo tudi to držalo!

  • montyamp

   Adolf ni bil neumen , le slab vojni strateg .

  • šmentanamuha

   Definitivno to drži, ker si hočejo povečati ozemlje.

 • Bozz

  “Nemčija se je pred dvema letoma že odločila, da potrebuje sposobne mlade inženirje iz Bližnjega vzhoda, ki bodo vplačevali v pokojninsko blagajno namesto zmeraj bolj sivih in ostarelih Nemcev.”

  Je pa ravno obratno, Nemci pa še kar volijo satanistko Merklovo ali pa onega SD Schulza (isti šmorn, oba sta za Islamizacijo Evrope), pa čeprav je dobila komaj 33%. 2/3 naroda ji ne zaupa več.

 • to je ena velika zmeda

  ČAK MAL; Reporter pravi, da je Kučan za ž. Izraelce, desničarji so za ž.- Izraelce, HAHA, PA VI STE VSI ISTI, NO http://reporter.si/clanek/tiskana/kucanova-izraelska-naveza-od-tihotapskih-poslov-do-trgovine-z-orozjem-478258?fb_comment_id=1235457146477625_1237560202933986#f5d45dcfbc4434

  • tarantela

   Trump je tudi za Izraelce, komunisti so postali kapitalisti, slednji postajajo rdeči. Jest se tud ne grem več!

 • RATATA

  Takšno tretiranje migranta se lahko pri nas dogaja le zato, ker ni bila izvedena lustracija.
  Da pa lustracija ni bila izvedena je pa krivo predolgo življenje bivšega krščanskega socialista, nato knojevca in začasnega disidenta zaradi oporekanja samoupravljanju v Sloveniji Franceta Bučarja, po rosvitino 100kratnega “očeta naroda”.

 • dr Janez Sveti

  Ahmad Shamieh je ubogi Sirijec, ki si samo želi biti z družino!
  Pošljite ga v Sirijo, da se mu izpolni želja.
  DR Janez Sveti Križar

  • komar marko

   kdo bo pa potem rdečuhom ali mesečnikom zagotovil glasove?

   • dr Janez Sveti

    Borci, priseljenci, državni uslužbenci, humanuitarne ustanove (financirane iz poračuna)…in še in še tistih, ki prejemajo denar iz delavskih plač.
    DR Janez Sveti gornik

    • traktor

     Za kuga pa gornik?

     • dr Janez Sveti

      Kar taku.
      DR Janez Sveti

   • karpelec

    Soros jih bo plačal.

 • Olga_10

  Čestitke! Jasno in glasno!
  Ahmad naj gre k svoji družini v Sirijo, s sabo naj pa odpelje Cerarja, Škobrneta, Kordiša ….in Kučana! Pozabila sem še Fajonko, ki se iz Bruslja bori zanj!

  • komar marko

   a ni lepše guncati afne na NAŠ RAČUN? heba se mu za družino. Ali je slučaj METELKOVA? Ali je mmesečnikom dobavljal kake substance ko tako NORO pripovedujejo pravljice?

   • Olga_10

    Gotovo je veliko zadaj, da je take “nepogrešljiv” za Slovenijo…zadnjič je bilo v VV faktorju nakazano prav to…

 • rubec

  Allahu Ahmad je zavpil en tip na ljubljanski troli. Hehehe, saj se samo hecam.

  • tzt

   A to un zagorel? Sm mislu, da je že Pahor pršu nazaj s sončenja ob Eufratu. Lahk pa, da je meu sam zlatenco kt Kordiš.

  • indijanka

   Ja..hvala. Šele tvoj vzklik sem prebrala natančo in se mi je posvetilo, da je ta brivec Ahmad in ne Ahmed. Zato sem malo pobrskala in ugotovila, da je to eno in isto. Ker je prvo v arabščini, drugo pa v turščini. V prevodu pa pomeni zelo pohvaljen. Tko, da tole ime brivcu, ki je doma pustil svoje otroke, sploh ne paše. Vsaj na naših tleh ne. Smo meli pa 2007 že 50 Amedov kukr državljanov. Tko, da ti vkliki na troli sploh niso nemogoči.

 • Valter BraniSlav

  VSI VI KI PRAVITE DA SE JE DAL JOSIP BROZ SPOVEDATI TIK PRED SMRTJO, OGLEJTE SI IZPOVED NJEGOVEGA OSEBNEGA ZDRAVNIKA: Tito je bil v komi od 26 februarja pa vse do smrti… Nobene spovedi ni bilo, noben duhovnik ga ni spovedal….

  https://youtu.be/Tytn2rDZFH4?t=175

  • komar marko

   in osebni zdravnik je bil pri spovedi. In TITEK je obiskoval VATIKAN? zaradi slabe vesti ali posla sa NESVRSTANIMA?

 • Rožle

  Ahmed vas obrije za 1 vašo socialno podporo ..

 • Valter BraniSlav

  …”Vemo pa, da prebiva v Rogu – generalštabu Kučanovih rotvajlerjev – skrajno levih aktivistov parlamentarne Levice, kjer se je naučil polomljene slovenščine in bojda soustvarja “socialne programe”, za katere od davkoplačevalcev skupaj s tam živečimi anarhističnimi paraziti pridobiva javni denar.”…..

  NO IN POTEM KO BO MUSLIMANOV PRISLO VEC, BODO RAVNO LEVAKOM POGNALI PRVI METEK V GLAVO… MUSLIMANI NAJBOLJ SOVRAZIJO PRAV LEVAKE, TO PA ZATO KER
  1) SO LEVAKI ATEISTI
  2) KER PODPIRAJO ENAKOPRAVNOST SPOLOV IN SPOLNIH ORIENTACIJ…

  Za muslimana ni nic bolj nagnusnega kot prav Levaki, samo Levaki trenutno rabijo muslimane, da se bodo v njihovem imenu bojevali za svojo oblast…

  Govor Abdurrahmana ibn Abdulaziz as- Sudaisa, imama najpomembnejše mošeje na tem svetu, v Meki, 16 september 2016 “O Alah, nakloni zmago, čast in moč našim bratom džihadistom v Jemnu, Siriji in Iraku in po celem svetu. Naj zmagajo nad izdajalskimi Judi, zlobnimi Kristjani in pasjimi Ateisti”. Kot vidite komunisti in drugi ateisti , vas džihadisti imenujejo kar s ” pasjimi ateisti ” ! Vi pa jim sprejemate odprtih rok med nas !?>))

  http://www.krone.at/welt/lass-dschihadisten-boesartige-christen-besiegen-imam-hetzt-in-mekka-story-529868

  LEVAKI DANASNJEGA CASA SO IZRODEK DRUZBE, PARAZITI, EN NAVADEN GNOJ… Josip Broz bi jih vse poslal tja kamor spadajo – na Goli Otok…

  • Olga_10

   Josip Broz bi moral sam sedeti na Golem otoku! V stari Jugi je bil zaradi terorizma zaprt! So bili zelo daljnovidni!

   • wtf

    ti si ena nora zblaznela baba

   • Valter BraniSlav

    Vendar je Tito zmagal in zmagovalci imamo vedno prav. Tako je vedno bilo in vedno bo. Tudi med zivalmi je enako.

    • Luiggi

     Jewst sm pa slisou,de se je celo v jami na Visu od staraha v gate usrou!!!Skoda,da te ni blo zraven,da bi mu rit obrisou in pa gate oprau!!

    • lokec

     Vsi se spremenimo v prah.

     • Valter BraniSlav

      Tocno tako… zato ker bomo nekoc, mogoce zelo kmalu, vsi odsli, moramo ziveti tako da od nas nekaj ostane. Najveckrat so to otroci, in mogoce se bo nekoc med nasimi potomci rodil novi Beethoven ki bo zivel do konca dni…

   • ,

    ti si ena neumna baba

 • komar marko

  le kako si rdečuhi vedno padejo v objem? le kako je moržno, da rdečuhi sklepajo posla na drug račun in ne na svojega? Le zakaj ga mesečniki ne peljejo k sebi domov ali ga nastanijo v hotelu in zanj plačujejo od svoje plače. Le kje je bila LUFTARICA (TOMIČKA)?

 • montyamp

  Kdo je kriv za to da so blesavi politiki v parlamentu ???
  Udbosodje—krivosodje , ki je zaprlo vodjo opozicije pred volitvami na katerih so prišli pohabljeni otroci ovaduhov in morilcev na oblast .
  Ljudje ne hodijo na volitve ker je gnoj na oblasti .
  Ne zavedajo pa se da se podganje gnezdo da po kratkem postopku razgnat in to je dejstvo zaradi katerega trdim , da so Slovenci najbolj butast narod v EU .

 • Janko Gedlička

  Imamo oblast, kakršno so nam izvolili tisti, ki se jim kolca po titu in Jugoslaviji.

 • Vince Blake

  Saj ne gre samo za Ahmada. Gre za precedens, ki ga takšno ravnanje nekaterih poslancev in dela vlade lahko potegne za sabo. Če ugodimo njemu, moramo potem vsem. A si sploh lahko predstavljate posledice, ki bi s tem nastale? V bistvu mene ni strah Ahmada, pošteno me je pa strah raznih Škobernetov, Kordišev, Cerarjev, Kopač-Mrakove…tudi Vilfana nenazadnje. Upam, se da bodo ti “gospodje” zagledali sami vase, ko bodo naslednjič govorili o domobranski prisegi Hitlerju. Ker za mene osebno tule ni nobene razlike med dejanjem leta 1944 in sedaj. Oboje je izdaja. S tem, da nekateri viri trdijo, da je bila prisega domobrancev izsiljena s strani Nemcev, dejanje naše levice pa ni bilo izsiljeno s strani nobene okupacijske vojske. Kar je v bistvu še slabše kot dejanje leta 1944.

 • Jana učak

  Odvratno pisunstvo in ogabni komentarji!! Za vas je res en Adolf montyamp!!!!

 • kristjani smo za resnico

  Muslimanski narodi se niso sami uničili, muslimanski narodi so okupirani, napadani, ponižani !!! https://www.amnesty.org/en/countries/middle-east-and-north-africa/israel-and-occupied-palestinian-territories/

  • rubec

   Hej stari, imaš kaj viška trave, mislim po lanski ceni?

   • Artur

    Flakka je zdaj popularna , nova roba je cenejša kdo ve kakšne veze ima čez veliko lužo .

    • haah

     Haha, Artur ima rad črni humor, sicer bravo Artur, ker objavljaš resnico o zionistih ki vladajo nad svetom.

  • mojadezela

   Seveda da se bodo sami unicili. Iran in SA bosta kmalu v vojni. In potem bomo spet imeli miljone ilegalcev na meji.

   • RESNICA BOLI

    Izrael in šeriatska savdska arabija SODELUJETA proti Siriji, Iranu !!

  • Artur

   “Okupirani, napadani, ponižani muslimanski narodi” že na pohodu k nam pripravi levo lice , potem še desno da te za začetek ponižano odalamijo a, če jim to ne bo zadosti pripravi še tazadnjo ali kakšno kozo , da ne bo tvoja trpela in upaj, da se bodo na tem ustavili a ja še prej jim kakšno konfort nastanitev priskrbi, ker z našo standardno za drugorazredne ne bodo zadovoljni pa na halal specialitete, da ne boš pozabil, ker so zelo zbirčni .

   • migracije ne bi bilo, če..

    Muslimane bi bilo treba pustit pri miru, da živijo tam, na svojih tleh, pa jih zionisti ne pustijo pri miru, ampak svoje sužnje, američane, pošiljajo v napadanje muslimanskih narodov tam na muslimanskem ozemlju. https://siol.net/novice/svet/sterbenc-izraelu-ustreza-razbijanje-mocnejsih-arabskih-drzav-363185

    • Peter

     Ja, lej, če ne bi Adam Eve za rit prjeu, ne bi blo niti…
     Ah, a ma smisu se pregovarjat s cepci, no…

     • rubec

      Zdaj po tistemu Vejnstinu al kaj je že je moderno pljuvati po moških kenede. Kaj če je Eva bila tista ki je prjemala prva saj kot vem ta baba razen za kurbarijo ni bila za nič. Enkrat samkrat naj bi mu skuhala en kurčev kompot iz japk ampak kot pravi repe tudi za to ni trdnih dokazov.

     • Peter

      repe nima dokazov niti za kisu zele. se jih pa rade vole mal zmisl, tko k še kej druzga.
      Sem pa slišu, da dobiš za pohištvo podlagat tud kej cenejšga kukr repetove modrijanjije o osamosvojitelju, tko d jim jih bo neki ustal, najbrž…

     • Peter

      Baba je baba, še najbol je slaba, bi reku bodoči slovenski premje, no.

     • Jefferson Vendski

      Kako mojstrsko si v tole dodal repeta . Kar me spomni, jutri si moram pogreti joto.

    • Bozz

     Jaz se strinjam s tabo, samo vprašaj muslimane zakaj niso pustili pri miru kristjane, ki so jih množično pobili v Severni Afriki v 7. stoletju in na področju takratne Palestine, današnjega Izraela. Veš, Severna Afrika je bila nekoč krščanska in to je postala brez meča. Muslimanska pa je postala z mečem. Se boš moral/-a najprej na Islam obrniti in malo pogledati zgodovino, če si res za resnico.

     In ravno obratno je. Izraelci so bili zatirani od muslimanov in muslimani jih niso pustili pri miru ampak so jih klali in pobijali v pogromih leta 1920 in 1929 in prej in vmes in kasneje, ko neodvisnega Izraela še ni bilo. Za muslimane so Judi potomci opic in prašičev, tako piše v njihovih verskih knjigahl Zato so Izraelci razglasili neodvisnost in zato so danes takšna močna država z ograjami in zidovi, drugače bi jih muslimani poklali. Ne poznaš ničesar kar je Naser govoril proti njimi, ne poznaš zgodovine? Oprana si s propagando. Zgodba ima tudi drugo plat, ki je zamolčana.

     Ko bo enkrat Slovenija v podobnem stanju, ker to bo, če se bo Islamizacija Evrope nadaljevala, in vse tako kaže, da se bo, takrat boš razumel, ko boš umiral od bomb v picerijah in podobno, kot se je to dogajalo v Izraelu preden so postavili zid in ograjo. Z muslimani, ki predstavljajo znaten procent znotraj države, drugače ne gre. Zato pa potrebujejo diktatorje, da jih dol držijo pod kontrolo.

 • Jana učak

  Zakaj pa pisuna z Adolfom ne prijavite!!??

 • _

  “Vsako pismo, ki sem ga poslal, je za tujca, ki se je že nahajal v Sloveniji, pomenilo dve stvari. Hitro iskanje novega delodajalca, ki bi vložil zahtevo za delovno dovoljenje zanj, ali pa prisilni izgon iz države. V tistih pismih ni bilo veselih novic. Ljudem, ki so si želeli boljšega življenja, so povedala, da je tega poglavja v njihovem življenju vsaj za zdaj konec. Namesto da bi zaslužili za svojo družino, ki v deželi tretjega sveta strada kruha, so morali iti nazaj. Osramočeni, ponižani, večkrat brez prihrankov, za katere so delali leta, da so sploh lahko prišli v Slovenijo. Bil sem priča premnogim nesrečnim usodam. Tudi takim, ko so se slovenski delodajalci kruto poigrali s tujci. Seveda govorim o tujcih, ki so se že integrirali v slovensko družbo, govorili odlično slovenščino, plačevali davke, se dodatno izobraževali …, se pravi, dejanski produktivni člani družbe. Nihče od njih ni bil rogovski parazit.”

  v vojni ima vedno nekdo profit, na račun življenj LJUDI

  • rubec

   Če niso tile tvoji produktivni člani družbe iz Roga so pa iz Metelkove. Jaka muda, samo deset minut stran in to peš.

 • _

  v vojni ima vedno nekdo profit, na račun življenj LJUDI

 • hm

  Družba, ki zaposluje tujca, nima poravnanih obveznosti do Fursa. Zavrnjen.

  Nima potrdila o ustreznem šolanju, ki je potrebno za nastop delovnega mesta. Zavrnjen.

  Potni list je potekel. Zavrnjen.

  Apostille na diplomi ni ustrezen. Zavrnjen.

  Kvote tujih delavcev za to leto so bile presežene. Zavrnjen.

  ja prav, deportirajte ga že enkrat

 • živel mir na svetu

  Se je pa gospod Ahmad lepo naučil slovenščine. Naj tudi on najde srečo nekje na tem svetu. Bog je dal vsakemu človeku prostor pod soncem.

  • Joža Gabroža

   BOG JE DAL VSAKEMU PROSTOR POD SONCEM VENDAR NJIHOV BOG NE DELI SOCIJALNE PODPORE ĆUDNOOOO NE

   • NAFTA JE VREDNA MILIJARDE

    države na Bližnjem vzhodu so bile bogate, ker prodajao NAFTO, a kaj, so ljudje umirali, KER IMAJO NAFTO, pod ameriškimi in zahodnjaškimi bombami !!!!!!!!!!!

    • rubec

     Glede na to po kolk nam prodajajo nafto še premalo. Naj znižajo ceno kurac potem se pa lahko pogovarjamo.

   • NAFTA JE VREDNA MILIJARDE

    države na Bližnjem vzhodu so bile bogate, ker prodajajo NAFTO, a kaj, ko so ljudje umirali in še umirajo, KER IMAJO NAFTO, UMIRAJO pod ameriškimi in zahodnjaškimi bombami !!!!!!!!!!!

    • Joža Gabroža

     BRAVO TOPLO VODO SI ODKRIL V ISLANDIJIIIIIII

     • ,

      ti pa še tople vode ne poznaš

    • rubec

     Glede na to po kolk nam prodajajo nafto še premalo. Naj znižajo ceno banda rjuharska potem se pa lahko pogovarjamo.

   • krščanska

    Na sodni dan bo pestro. To je Kristus obljubil. Vsi ljudje smo vredni življenja, vsi smo ustvarjeni za življenje pdo enim soncem, pod enim nebom.

  • pajot

   Dej,ne zajebavaj se,majmun.pojej raje kakšno banano.

  • KIKI

   A govoriš iz aresta? Se ti to šteje v olajšavo za izpust ali odhod v nebesa?

  • Jefferson Vendski

   “Naj tudi on najde srečo nekje na tem svetu.” – absolutno; samo ne tukaj. Sicer pa, v Siriji je precej več sonca kot pri nas, tako slišim.

 • !

  Ni ta čovek kriv za nered po svetu !!! Deportirajte ga, no, da bo mir. Itak so še drugi problemi ( vse močnejša korupcija, propadajoče zdravstvo, brezposelnost….)

  “Družba, ki zaposluje tujca, nima poravnanih obveznosti do Fursa. Zavrnjen.

  Nima potrdila o ustreznem šolanju, ki je potrebno za nastop delovnega mesta. Zavrnjen.

  Potni list je potekel. Zavrnjen.

  Apostille na diplomi ni ustrezen. Zavrnjen.

  Kvote tujih delavcev za to leto so bile presežene. Zavrnjen.”

 • what the f?
 • macon

  Preberite si ogabno laganje in sprenevedanje v uvodniku režimske Mladine.

 • dob

  >Taki, kot je Ahmad, imajo naravni čut za izkoriščanje socialne podpore<<

  Bistvo vsega!

 • lokec

  Zato ker niso bili primerni za reklamo

 • Olga_10

  Maribor je premagal Ljubljano 1:0 v nogometu! Bravo Maribor! Zdaj jo premagajte še politično!

  • ,

   baba pejt spat

   • Olga_10

    Se bojite Štajercev? Haha!

  • KIKI

   S kom? Z onim kitajsko usmerjenim debilom Fištravcem, ki se ga je še MB Univerza
   z veliko muko, po 4 poizkusih, dokončno rešila!!! In mi, idioti, vzamemo to oklobučeno
   maškaro za župana!!! No, kdo je tu nor?

   • Olga_10

    Maribor lahko premaga Ljubljano s Kanglerjem!

 • Ana Er

  Jasno, da je rogovsko gnezdo leglo parazitov, takšnih in drugačnih, ki bi jim bilo treba takoj odvzeti vsa sredstva..
  Zanimiva pa je razprava na okrogli mizi “Premislek o vključevanju beguncev in migrantov”. Ena od prisotnih je bila tudi poznana rogovska aktivistka neslovenskega porekla Aigul Hakimova. Opisuje delo migrantov na črno in kako jim je celo uspelo prefarbati šolo! Le kako je to možno! Brez računa! In kje je sedaj FURS? Kako je ravnatelj plačal migrantom?
  Poleg tega omenja, da moramo vzpostaviti združbe, naselja tujcev oz. sprejeti več migrantov zato, da bodo ti pripeljali nove in jim pomagali pri integraciji, saj jih sedaj večina noče ostati pri nas, ker tu nimajo razširjene družine, prijateljev, sonarodnjakov! Tisti, ki ostanejo, pa imajo težave s policijo, mamil!
  Poleg tega proti koncu prispevka pove oz.kar vzklikne, da je prav neverjetno, koliko dela migranti zavrnejo!
  Kar poslušajte, pa povejte če vam ni postalo slabo, tako kot je meni:
  https://radiostudent.si/dru%C5%BEba/indoktrina/premislek-o-vklju%C4%8Devanju-beguncev-in-migrantov

  • KIKI

   Tam se plačuje z đointi ali creckom! Kolk maš dnarja, seveda!

   • Bastian

    Ali pa nastaviš rit.

    • KIKI

     Tudi to gre, verjamem! Sifilis, geyevstvo, prostitucija in drogeraštvo je tam
     osnovna dejavnost! Kultura UNA!

 • ahnenpass

  Pardon, Evropska sodišča niso nikogar nikamor pošiljala, podali so le splošno mnenje kakšni so predvideni postopki v takšnih primerih, sicer pa se glede konkretnega primera niso nikoli opredelili, tudi ni bilo še časa za to.

 • ahnenpass

  Ali se lahko musimani, v pretežno katoliški Hrvaški, opravičeno počutijo ogrožene in nezaželjene?
  Zakaj ga ni možno izročiti Italiji ali Avstriji, od koder je potovalo v EU največ povsem podobnih muslimanov, v čem točno se primer Ahmada razlikuje od milijonov ostalih podobnih tujcev?
  (Ostal je pri nas, verjetno edini, ki je bil tako nor mogoče)

  • KIKI

   Pri nas pa smo pretežno…kaj? socialistično-komnistični izrodki? Brez porekla,
   brez kulture in brez vere? Daleč nas je Yugojeba pripeljala: izgubili smo identiteto!
   Pa saj smo jim dovolili zgraditi zlato Đamijo z zlato cesto do nje in z muslimanskim
   županovim svetnikom ! Kaj bi še radi?

   • ahnenpass

    Ne bi rekel, da se kaj posebej ločimo od modernih metropolitov in svetovljanov, saj religija ni več nič posebnega, nihče v resnici ne verjame v božička, bolj se gre za neko tradicijo, druženje in pojavljanje v javnosti.
    Ne moremo primerjati povprečnega slovenca z normalnim evropejcem, če pa še na hrvaško obalo več ne hodimo, ni denarja, pa tudi preveč je nadzora. Ko pa slovenec le prečka mejo, je na hrvaškem itak zelo podobno kot doma, pa na madžarskem tudi, bo treba še kaj v Italijo in Avstrijo pogledat kako se danes dobro živi in svobodno diha, ampak za njih smo seveda lobotomizirani cigani, ljudje to začutijo in jim je tam nerodno.
    Za Vatikan se resno pogovarjajo, da bi ga spremenili v muzej, naj si tisti borgijci tam sami plačujejo vzdrževanje in skladiščenje svojih dragocenosti in umetnin.

 • ahnenpass

  Ni res, da naša sodišča niso še nikoli odločala v podobnih primerih kot je Ahmadov, po razpadu Jugosdlavije, so za take primere izoblikovali celo posebno sodno prakso, ko so preko Slovenije spuščali v Evropo na MILIJONE hrvatov, bosancev in albancev, tudi arabcev in muslimanov.

 • ahnenpass

  V nekdanji tovarni koles se niso naselili nobeni paraziti, naš zakon pozna kaj je skvot, torej se tam nahajajo legalno.

  • Janez

   Kaj pa je – “skvot”?! Res ne vem. L.r. J. KOMENDA

   • ahnenpass

    Nek javni prostor verjetno, ki nima točno določenega upravljalca oziroma je lastnik opustil upravljanje z nepremičnino verjetno. Nekaj našega pač, saj smo v Sloveniji doma in se tam ne dogaja nič takega.

 • Janez

  TOČNO !
  Ta človek
  naj gre domov. In naj njihove politike izsiiljuje za socialne podpore. L.r. J. KOMENDA

 • RIMOVALEC

  Lep pozdrav!

 • Kosobrin

  Papež k pomoči ubogim poziva tudi župnije in samostane, ki da naj jim namenijo svoje prazne prostore. “Prazni samostani niso za to, da bi jih Cerkev spremenila v hotele in z njimi služila,” je dejal papež. “Prazni samostani niso naši. So za meso Kristusa – begunce,” je še dodal PAPEŽ FRANČIŠEK!

  • ahnenpass

   Slovenci imamo neverjetno kapaciteto delati najhujše zlo,ko se je treba izživljati nad izpostavljenim in nemočnim posameznikom, smo polni zakonskih členov in moralnih predsodkov, ko pa se je treba postaviti na stran družine, sosedov in prijateljev, ko se bi morali upreti lastni državi in zavarovati kar nam je vsem enako sveto, takrat ne zmoremo nobene enotnosti, etične drže in poguma. Zakaj je tako?

   • Kosobrin

    Ni tako.

 • RIMOVALEC

  Lep pozdrav še enkrat!

 • RIMOVALEC

  Še v tretje lep pozdrav!

  • ahnenpass

   Tečn si.

 • ahnenpass

  In še tole, naš zakon pozna inštitut Ugovora vesti, vojna tudi ni edina oblika državnega terorja, torej je moraliziranje o usodi neznanca, ki se ne more sam braniti, najmanj precej ne etično. Sploh, če avtor uporablja domišljijo za pojasnjevanje neznanih in nikoli ustrezno preverjenih dejstev, potem je verjetno masikaj možno.

  Najbolj pomembno vprašanje je, zakaj je v Sloveniji ostal edino Ahmad, a niti za največje čobane na svetu nismo več dobri? Ne bi rekel, naša država zgleda normalno, le da živimo kot v nacističnem getu, mogoče zato.

  • neny

   oglej si to hudo propagando – še malo pa bodo pri nas…….komentarje so pa zaprli. Pa včeraj so jih že privlekli en kamion, iščejo pa že nove.

   http://www.24ur.com/novice/slovenija/stiska-beguncev-v-gorici-vse-hujsa-nimajo-stranisc-lokalne-oblsti-so-jim-zdaj-zaprle-se-edini-vir-tekoce-vode.html

   • ahnenpass

    Se sploh ne čudim, saj pravim, da je to neka oblika mehkega fašizma, nihče ni varen.
    Na http linke ne klikam, mimogrede, zrihtaj bolje zaščiteni in kodirani https.

    • neny

     že zdaj je težko po mestu hodit…. zvečer pa sploh ne….

    • neny

     —–

     • ahnenpass

      Kako naj vem, da je tvoja povezava pristna, če ni kodirana kot https, lahko bi ponaredila neko stran in pobrala naše IP naslove.
      Če je 24ur, pa sploh ne mislim klikat, tisto ni samo fake news ampak tam tudi ribarijo.

     • neny

      haloooo…. za v cirkus tole . ponaredila spletno stran in pobrala Ip-je….. kaj vse ti pride v možgane …..tebi pa dogaja.

     • Bald Eagle

      @disqus_g2myP4Ru9l:disqus, ti me pa zadnje čase presenečaš. In to v pozitivni luči. Nekako se mi zdi, da so se ti začele odpirat oči, kar je hvale vredno. Kar tako naprej. S skupnimi močmi bomo močnejši, da levo izdajalsko drhal zabrišemo na pogorišče zgodovine, dokler nam ne uniči države.

     • neny

      oglej si to hudo propagando.

      desetkrat kloniran. ;))))))))))))))))))))

     • ahnenpass

      Daj no, verjetno obvladaš osnove računalniškega oblikovanja, sploh tako preprostih zloženih strani, kot je tista. Lažno domeno tudi ni težko ustvariti, dol si lahko potegneš Wireshark, kjer boš videla izpisane vse IP naslove, povezane s tvojim strežnikom oziroma osebnim računalnikom. Potem se lahko povežeš v mrežo in delaš z mojim diskom kar hočeš, ne rabiš biti nek hud hacker, windowsi so celo narejeni tako, da se povežejo na karkoli.
      Sem pa vesel, če te te stvari res ne zanimajo, jaz bi recimo znal to delat, pa enostavno nočem, tudi če bi imel od tega korist, vdirati v tujo intimo se mi zdi naravnost ogabno.

     • Bald Eagle

      Potem pa uporabi Tor Browser in se poveži v omrežje Tor, pa te ne bo nihče odkril, če te je tako strah, da nekdo odkrije tvojo lokacijo.

     • ahnenpass

      TOR je že zdavnaj shekan, sumim celo, da je Tor samo vmesnik za obstoječo vojaško infrastrukturo, kar nenazadnje je internet.
      Danes je izredno lahko ponarediti identiteto računalnika, pa tudi sloga avtorjev, obstajajo orodja, s katerimi lahko poljubno spreminjaš celo serijsko številko strojne opreme, ki je unikatna za vsako računalniško komponento posebej.
      Meni se zdi higienično, če se človek vsaj malo potrudi za svojo intimo, čeprav se zavedam, da je to početje popolnoma jalovo, gre bolj za občutek državljanske odgovornosti, da pač branimo pavico do svobodnega razmišljanja in izražanja v javnosti, čeprav je to zgolj iluzija.
      Ne vem no, zdi se mi, da naša osnovna etika ne sme nikoli povsem utoniti v genskemu spominu, nas bodo verjetno končno pogubili, ampak naša visoka morala bo nekoč za zgled našim zanamcem.

 • VERRZIFIKATOR

  Pozdrav – spet sem tu!

  • zvita zver

   pa tablete si pozabu vzet

   • Bald Eagle

    Spizdi s tega portala, levuharski mentalni pohabljenec!

    • Peter

     Ne bo.
     Ravnokar si mu dal to, kar rabi.
     Rezon d etre, bi rekli francozi.
     Provokatorček ni tukaj zato…blalbla..ta pa je za povrh plačanec.
     Pomiri se, blokiraj ga.

     • Bald Eagle

      Ne bom ga blokiral, ga bom pa v bodoče ignoriral. Nimam navade blokirat kogarkoli.
      Če se mi ljubi tudi kakemu provokatorju kdaj odgovorim, kadar te volje nimam, jih enostavno preskočim. Me pa zanima, kake umotvore so sposobni spacat skupaj.

     • Peter

      Mene pa ne.
      Niso sposobni spacati skupaj nič drugega kot enovrstičnice, ki so jih naučili v partijski šoli.
      jaz brez njih mirno zdržim, no.

 • France

  Tole je pa že pretiravanje. Begunec je človek, ki je zapustil državo, v kateri je vojna in brez dokumentov ima pravico, da se preseli samo v prvo varno državo. Tam si mora priskrbeti dokumente za begunca, ki jih izda UNHCR, s tem pa dokazuje na vsaki meji svojo istovetnost. Če pa ima dokumente, se mora ravno tako obrniti na UNHCR, ki mu podeli status begunca. Begunci NE SMEJO zaprositi za azil, saj so pobegnili pred vojno, ne pa pred političnim ali verskim preganjanjem v svoji domovini. Tudi dezerterji ne morejo dobiti azila, saj bi lahko s tem oslabili vojaško moč države v vojni v korist druge vojaške strani. Noben od teh pa ne sme izkoristiti statusa begunca za ekonomsko izsiljevanje držav. Beguncem pripada samo nastanitev v begunskih taboriščih, kjer dobijo prehrano, namestitev in medicinsko pomoč, po tuji državi pa se ne smejo sprehajati, dokler ne dobijo dovoljenja za bivanje v tej državi. In vsako sprenevedanje o tem, da status begunca dovoljuje tem enake pogoje kot status ekonmskega migranta je LAŽ.

  • neny

   Lahko se gre mal poslikat pod Goriški most.

  • ahnenpass

   Kako je pa potem Snowden dobil azil, pa Assange, če pa nista ne bežala pred vojno in ne ekonomska migranta?
   Dezertirala pa tudi nista, Snowden uradno mogoče res, vendar je bil po človeški plati to dolžan storiti, iz njegove perspektive, sta dezertirali CIA in NSA, on je zgolj opravljal svoje delo, za svoj narod.
   Kako dobijo pa status naši gradbinci, ki jih vabijo k nam delat na črno?

  • šmentanamuha

   Hvala za ta zelo informativen zapis.

 • VERRZIFIKATOR

  Dragemu prijatelju Antoniusu ISKRENA HVALA za prijateljsko pomoč v zadnjih dveh mesecih in pol.

  Drži kot pribito: Prijatelja (z veliko začetnico) spoznaš v nesreči.

  Antonius, HVALA TI!!!!

  Verzifikator

  • Rožle

   Aha, lepo so te le izpustili iz kletke ….. :)

   • VERRZIFIKATOR

    Ušel.

    • Rožle

     Aja ni šlo zlepa …?
     Pa res vidim, da imaš dvojni R

  • Antonius

   Spoštovani, dragi prijatelj VERRZIFIKATOR. Privilegiranega se počutim, ker si med VSEMI, tebi poznanimi, svojo prošnjo pomoči namenil ravno meni.
   Po dobrih sedemdesetih dneh upov in čakanj na razplet, danes s teboj delim moje veselje, ker imaš končno na Disqusu zopet svoje uporabniško ime.
   Vztrajala sva po vztrajniško!

  • ahnenpass

   Tudi jaz si ne znam več predstavljati tega portala brez poezije.

 • Bald Eagle

  No, to kar zadnje čase počne trenutna vlada, pa mislim, da bo marsikomu, ki je bil do sedaj le pasivni opazovalec dogodkov, izbilo dno. Da sam PM ne spoštuje slo. Ustave in se požvižga na slo. zakonodajo in pravnomočne sodbe tako VS, kot US, zaradi nekega zapečenega islamskega fanatika, ki je by the way lahko tudi potencionalni terorist, je nedopustno in nesprejemljivo dejanje. Nikoli pa se ni zavzel za kakega pomoči potrebnega Slovenca, kar je sramota par excellence.
  Kritična masa ljudi se počasi krepi in ko se bo dovolj zgostila, se bo sprožila verižna reakcija. Takrat pa sem prepričan, da se levaške izdajalske gnide ne bodo imele več kam skrit, ker jih bo narod začel vleči iz zatohlih lukenj in jih obešati na drevesa in še kam drugam. Vse se je začelo odvijat v smer, ko bomo levakarske gnide morali začet množično metat na pogorišče zgodovine, kamor že davno sodijo. Prihajajo časi hudega trpljenja za levuharske izdajalske in plenilske podgane. Za njih usmiljenja ne sme biti. Plačati morajo za vse gorje, ki so ga povzročili temu narodu za časa njihove dolgoletne vladavine. Pod nobenim pogojem ne smemo dopustit, da postanemo Slovenci drugo in tretje razredni državljani v lastni domovini Sloveniji. Kdor ima z nami take namene, ga je potrebno na tak ali drugačen način odstranit z funkcije, ki mu omogoča moč odločanja o usodi slovenskega naroda!

  • Peter

   Dokler “osrednji” mediji razlagajo, da je vse kul, bodo, dragi orlek, dolinčeki verjel, da je vse kul, no.

   • Bald Eagle

    Vem, da so osrednji mediji hud problem v Dolini.

    • Peter

     Najhujši, orel moj, najhujši….

     • Bald Eagle

      Se strinjava. Potrebno bo najti nek način, da se jim vsaj delno odvzame moč. Nekako jim je potrebno pripreti pipice, iz katerih se finančno napajajo.

     • Peter

      Predstavljaj si, da bi “osrednji” mediji 25 let nabijali, da je največji sovražnik demokracije v Sloveniji nek mali veliki osamosvojitelj, ki je baje zamrznil svojo parijsko knjižico in nas zdaj uči demokracije…
      Bi ga ljudje, ki berejo Nedelskega še tako oboževali, po 25 letih sranja po njem?

     • Bald Eagle

      Jasno, da preko osrednjih medijev poteka izjemno močna indoktrinacija naroda. Ker pa so indoktrinirani še iz preteklosti, ni težko s takim delom učinkovito nadaljevat.

     • ahnenpass

      Ne rabimo več ministrstvo za resnico, ta faza je zdaj mimo, po novem je vse res.

     • ahnenpass

      Prosimo Nemce, naj nehajo pošiljati denar v Slovenijo in bo problem čez noč rešen.

  • ahnenpass

   Lahko jih premagamo edino, če se vsi združimo proti njim.

 • Burek Burecki

  Prvi pameten clanek ta mesec…

 • AlternativaZaSlovenijo

  Večini Slovencem je vseeno ali Cerar spoštuje zakone ali ne.

  • Bald Eagle

   Vseeno je tistim, ki so mentalni pohabljenci.

  • Peter

   In kaj boš naredil v zvezi s tem, če si že AlternativaZaSlovenijo?

   • AlternativaZaSlovenijo

    Težko je vcepit drugemu zdravo pamet. Večini je fino da so zabiti.

 • Peter

  Vsakič, ko vidim sliko tega Sirskega brivca, pomislim na manjifika, ki ga je fasal od zadaj, no…
  ćeprau on verjetan ni tolk presenećan, je že navajan, de.

  • Bald Eagle

   Ja, ko ga pogledaš v oči, takoj vidiš, da ga nekdo močno od zadaj nabija v anus.

   • Peter

    Sicer je bil moj poudarek na manjifiku pa njegovi glupi faci, da o njegovi glupi muziki niti ne govorim, kaj šele o njegovih klečeplazenjih do šerifa, no…je dobio pa ene par parcelc od šerifa, takih, zemliških dons pa jutar zazidlivih…člouk pać prave pjesme pjeva u lublan, de…

    • rubec

     Meni je pa Bob Rock všeč, mislim tisti iz stripa.

  • rubec

   Jas duša nekamen. Jas lahko vam prevaja sveto znana sirske tragadija in pravliaica za slovenija, Homleat in Rdeča kapca rececimo.

 • Peter

  Nikakor ne razumem te dolinske ljubezni do Irana.
  Pogledaš MMC, ena sama globoka ljubezen do kulture, ki ni nikoli začela nobene vojne…
  To, da so napadli in razsuli neko Ambasado v svoji držav in zverinsko pobili uslužbence, to itak ne šteje, take malenkosti se pozabi.
  To, da financirajo Hezbollah, kar bo na koncu koncev, ko se izraelu utrga spet prineslo do tega, da bo Libanon en sam velik parkplac, to, seveda ni važno.
  Mogoče pa ta ljubezen izhaja iz pranja, kdo bi vedel, no…

  • Rožle

   Lej, jest ne rinem več na Kure in nimam več nikakšnih problemov z dvigovanjem tlaka …
   Enak recept ti priporočam tudi za MMC …

   • Peter

    Ja, jebat ga, ko nam bo Nova objavljala še šport in vse drugo. res ne bo potrebe za vohunjenje na Hanzi.
    Do takrat pa…

    • ahnenpass

     Politika v ozadju je zanič, Nova24TV deluje pa kot Slovenski Trump.

   • ahnenpass

    Tudi sam sem se odločil za isto terapijo, lahko le potrdim zelo ugodne učinke.

 • Erik Nebenhaver

  “Ko sem tole pisal, so se okrog mene podirali temelji pravne države.”
  Kakšna osnovnošolska patetika! Ti, Iršić, si zagotovo puncam, ki so te pustile še 1 leto utrujal z “oh kako sem jaz žalosten in osamljen” SMS-ji. Pa nisi štekal, da se smešiš?
  Tako kot s temi tvojimi člankastimi zmazki. Daj preberi si kdaj, kaj napišeš, teslo ogabno. Poglej na koledar (velika številka zgoraj), jo odštej od letnice rojstva in se zamisli. Si 6 letna punčka? Ne? Potem daj pa patetiko na manj.
  A ja: gratis piarovski nasvet: zamenjaj uvodno fotko, ker je na njej toliko narobe, da sploh ne vem, kje začeti. Ja? Super.

  • rubec

   Saj ne da bi bil njegov odvetnik ampak tvoja fotka tudi ni bogve kaj. Vsaj ušesa si zamenjaj ali vsaj zmanjšaj ker je možno da te takega zaposlijo na železnici kjer boš po obstoječih tirih ti najprej zvedel kdaj prihaja II tir. Plače so pa kot vem na železnici za en kurac.

   • Peter

    Za službo na železnici rabiš vsaj 5 razredov OŠ (ne govort Eriku, kva je to OŠ, no). Je pa za pohvalt dejstvo, da zna narest selfi, če ga pa pobaraš za jorfi te bo pa sam neumn pogledu. Tko je, s temi mozolčkoti, no.

    • Erik Nebenhaver

     @disqus_s1OlUGiNPM:disqus To si pa tako lepo napisal! Kot bi imel dokončano osnovno šolo. Skoraj brez napak.

  • Andreja Knego

   Kreten, zakaj si nehal jemat tablete!?

  • šmentanamuha

   Ah, moška zavist, kako patetično…

  • France

   Tole je pa že pretiravanje. Begunec je človek, ki je zapustil državo, v kateri je vojna in brez dokumentov ima pravico, da se preseli samo v prvo varno državo. Tam si mora priskrbeti dokumente za begunca, ki jih izda UNHCR, s tem pa dokazuje na vsaki meji svojo istovetnost. Če pa ima dokumente, se mora ravno tako obrniti na UNHCR, ki mu podeli status begunca. Begunce NE SMEJO zaprositi za azil, saj so pobegnili pred vojno, ne pa pred političnim ali verskim preganjanjem v svoji domovini. Tudi dezerterji ne morejo dobiti azila, saj bi lahko s tem oslabili vojaško moč države v vojni v korist druge vojaške strani. Noben od teh pa ne sme izkoristiti statusa begunca za ekonomsko izsiljevanje držav. Beguncem pripada samo nastanitev v begunskih taboriščih, kjer dobijo prehrano, namestitev in medicinsko pomoč, po tuji državi pa se ne smejo sprehajati, dokler ne dobijo dovoljenja za bivanje v tej državi. In vsako sprenevedanje o tem, da status begunca dovoljuje tem enake pogoje kot status ekonomskega migranta je LAŽ.

   • Erik Nebenhaver

    Bla bla bla…

    • France

     JA, tudi jaz tako čitam tvoje komentarje.

 • Valter BraniSlav

  Poglejte kaksne kretene imamo med nami. Ne maram Janse, ampak ni njegov greh da je pomagal svoji hceri do sluzbe, Ahmedu pa ne. TO JE NJEGOVA OCETOVSKA DOLZNOST… EVROPA JE ZARES UBRISANA….
  http://mladina.si/182799/sleva/

 • Valter BraniSlav

  DOLZNOST SLOVENIJE JE DA SKRBI ZA SLOVENCE, NE ZA MUSLIMANE…
  Kaj je tukaj tezkega za razumet?
  Tudi moja dolznost je da skrbim za svoje potomce, svojo zeno, svoje starse, ne pa za sosedove…

  • ahnenpass

   Mogoče je pa Ahmad bodoči veliki Slovenec, po rodu iz Sirije.

 • Peter

  Blokirani so se zbudili?
  So bile danes Lažgoše pa ste se prilazili nazaj?

 • Peter

  kristjani smo za resnico…

  pa dobar, velejčan, no…pa nimaš res nobene mere, no?

  • Valter BraniSlav

   Ce ni musliman je mogoce ni pa verjetno.

 • Peter

  Eto, če je ti nimaš, je pa tud jaz nimam, nej trpijo ludje, no…

  https://www.youtube.com/watch?v=upXKIuMNs3M

 • Valter BraniSlav

  Ugotavljam da je se najboljsa kandidatka za predsednico bila Romana Tomc… Delno zato ker je tako kot jaz ekonomistka, predvsem pa zato ker zna na svet gledat realno. Stvari vidi take kot so, ne polepsane, ne grse.

 • Peter

  ta je pa še bolj bedna, no…
  Maš tale cloak za prodat, kupim koj…
  https://www.youtube.com/watch?v=wj3IsmymQ4c

 • Valter BraniSlav

  Miliarder Alexis bo porocil crnko… Ugotavljam da ni samo pameten ampak ima tudi izvrsten okus za zenske… Zelim jima veliko mesanih otrok… mulati so naj naj naj…

  https://en.wikipedia.org/wiki/Alexis_Ohanian
  https://en.wikipedia.org/wiki/Serena_Williams

  • Bozz

   To bi morala biti bolj izjema zaradi usodnega spleta okoliščin, kot pravilo. Tudi meni so všeč ženske drugih polti in narodnosti, samo vseeno imam raje ženske svoje rase. Če bi vsi bili mulati na svetu, ne bi bilo nobene raznovrstnosti več v svetu. Poglej samo raznovrstnost znotraj bele rase. Blondinke, brunetke, rjave oči, modre oči, zelene oči, sive oči,… Če se boste pa vsi pomešali, pa tega ne bo več. In še veliko več se skriva za tem zakaj v resnici hočejo uničiti belo raso in nas pomešati. Bog je z namemom ustvaril rase. Vsaka rasa je posebna in lepa.

   • ahnenpass

    Popravek, Bog ni nikoli ustvaril nobene rase ampak samo različne vrste, ki se neprestano spreminjajo.

    (Hudič je namerno zakopal dinozavre po vrstnem redu press)

 • Peter

  Btw, kako je danes Ahmad?
  Še vedno v Državnem zboru?
  Ali danes brije na Roški?

  • Erik Nebenhaver

   Lepo, da te skrbi za ilegalnega sirskega begunca! Pohvalno!

 • Peter

  Če ste kristajni za resnico, potem pa problemov ne bo, no.

  Amnesti…haha, kredibilen vir, res.

  • Bozz

   Haha res je. Samo ko ta komentator sploh ne pozna resnico, ampak enostransko pristransko plat zgodbe. Muslimani so taki revčki, tako bogi, ja zakaj so pa potem že v svojem štartu v 7. stoletju pobili celo krščansko Severno Afriko in jo nasilno Islamizirali? Mah, zakaj se sploh trudim pisat…

  • indijanka

   O Peter …še ne spiš?.

  • ahnenpass

   Verjamem Amnesty international!

 • Andreja Knego

  Mitja, odlično napisano!

 • ljubinica

  Irsica Hanzi seveda ne bo povabil na kako Tarco ali Odmeve …

 • šmentanamuha

  V Rog bi bilo treba poslati še inšpekcijo zaradi dela na črno.

 • Kosobrin

  “- Pomnimo, da sovraštvo, zavist in napuh umažejo življenje! Verovati torej pomeni, da bedimo nad svojimi čustvi, nad svojim srcem, kajti prav od tam izhajajo dobri in slabi nameni: taki, ki gradijo, in taki, ki rušijo. Ne smemo se bati dobrote in niti nežnosti!

  – Kristjani nismo občasno, samo v določenih trenutkih, v nekaterih okoliščinah, v nekaterih izbirah. Ne moremo biti kristjani tako, kristjani smo v vsakem trenutku!” (PAPEŽ FRANČIŠEK)

 • xtc

  Realno;od večine muslimanov in afrosov ni za pričakovati debel NIČ,bebci ,ki mislijo da bodo ti poskrbeli za penzije Evropejcev so lahko deležni le pomilovanja.
  Realnost je taka s socialo bodo požrli šr tisto penzij ,ksr bi jih morda še bilo in na f******?* kup novih neuporabnih Ahmedov ,ki bi zizali-seveda pa ni tistega ki bi dojil.
  Realno večino te drhali je treba pognat nazaj,intregracije in dea zmožnim dati priložnost in z davčnimi ukrepi priviti Evropejce ,k več otrok.

 • Aton

  A je to muslimanska vrednota, da zapustiš ženo in otroke na milost in nemilost diktatorskega režima? Pa čeprav se mi dozdeva, da se gospod poskuša predvsem znebiti žene in otrok…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!