Quo vadis Slovenija? Čas je, da odstremo tančice medijskega in političnega enoumja in spoznamo, da nas iz te katastrofalne situacije lahko popelje le ena stranka

Aleksander Rant, urednik in voditelj. (Foto: Nova24TV)

Spet smo v obdobju, ko se bližajo državnozborske volitve. Nič posebnega, boste rekli. A tokrat je drugače. Te bodo odločilne. V zadnjih 27 letih njenega obstoja so Slovenijo večinoma vodile leve vlade. Od skoraj popolne oblasti Liberalne demokracije (LDS) smo šli preko Zaresa Gregorja Golobiča, Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića in Stranke modernega centra Mira Cerarja. Vse te “nove” sile so dokazale, da ne znajo in ne zmorejo.

Zares se je ob tajkunskih zgodbah Golobiča sesul v prah, Pozitivna Slovenija je razpadala pri živem telesu. Edina pozitivna stvar, ki je prišla s strani pingvinske stranke (kot so pravili Pozitivni Sloveniji), je bil 10 milijard evrov težak puf. Tega je pridobil finančni minister Uroš Čufer. Kljub enormnemu zadolževanju so rahlo ustavili pot Slovenije v prepad.

Od zadnje vlade Mira Cerarja pa nimamo tako rekoč nič. Vodo v ustavi in razvodenele možgane. Tako amaterske vlade, kot je bila zadnja, v zgodovini Slovenije še ni bilo. Skupek birokratov in profesorjev, ki so oblast razumeli tako teoretično, da se je pred njihovimi očmi na veliko in debelo kradlo.

Rezultat politik Socialnih demokratov so revščina navadnih državljanov, uničenje ekonomskega srednjega razreda in razrast korupcije
A dovolj o preteklosti. Na prihajajočih volitvah se nam izrisujejo tri možne alternative. SDS, SD in Marjan Šarec. Začnimo pri naslednici komunistične partije – SD. Govorimo o stranki, ki je bila najdlje na oblasti. Pred in po osamosvojitvi. Sedeli so praktično v vseh vladah od osamosvojitve naprej. Venomer so obljubljali blaginjo, boj za delavske pravice in družbo enakosti. A rezultat politik Socialnih demokratov so revščina navadnih državljanov, uničenje ekonomskega srednjega razreda in razrast korupcije v državnih podjetjih in javni upravi. Kjer kraljuje SD, boste zasledili delovanje v nasprotju z zakoni in kolobarjenje družinsko in partijsko povezanih kadrov. Vsi enaki v revščini, razen nas, ki smo svinjsko bogati, bi bilo lahko geslo Socialnih demokratov, če bi le ti bili poštena stranka.

Cagav, neodločen, razcepljen
Druga alternativa je Marjan Šarec. Človek, ki je slovenstvo leta zabaval z imitacijami politikov in s šovinističnimi liki. Z vladanjem pa velikih izkušenj nima. Že že, da je župan manjše slovenske občine, a kompetenc v državni politiki nima. Nikoli ni niti sodeloval na vladnem nivoju, nikoli ni bil posvečen v skrivnosti vladanja državi. Samooklicani krščanski socialist se tako ponuja kot mesija, hodi k maši, a tudi na partizanske procesije, kjer slavijo pokol kristjanov. Je poosebljenje slovenskega volilnega telesa – cagav, neodločen, razcepljen. Brez resnega programa, brez resnih kompetenc in s polno omaro lokalnih rabot, ki jih ne razkriva noben državni medij. In če temu, kar je spackal njegov piar, lahko rečemo program, ostaja neodgovorjeno osnovno vprašanje – kako? Program ima, a ne ve, kako ga bo realiziral. To je nekako tako, kot če bi gostinec imel najboljši meni na planetu, v hladilniku pa par usmrajenih jajc. Gostov bo veliko (v tem primeru volivcev), a postrežba bo klavrna, jeza očitna.

V letih 2004-2008 smo imeli najvišjo gospodarsko rast, najmanjšo brezposelnost, uravnotežen proračun in cvetoče gospodarstvo
Na koncu ostane še Slovenska demokratska stranka – SDS. Zrasla je iz prizadevanj demokratov po svobodni Sloveniji in iz boja delavcev za njihove pravice (Tomšič, Litostroj, stavka strojevodij, etc.). Vodilo SDS je bila vedno demokratična in poštena država. Večino časa od osamosvojitve naprej je bila v opoziciji, kar pomeni, da je najmanj odgovorna za trenutno stanje Slovenije. Odgovorna pa je za vodenje dveh reformnih vlad, v letih 2004-2008 in v letu 2012. Slovenski volivci pozabljajo, a v letih 2004-2008 smo imeli najvišjo gospodarsko rast, najmanjšo brezposelnost, uravnotežen proračun in cvetoče gospodarstvo. Še danes, ko govorim z ljudmi, povedo, da so imeli takrat največ v žepu. Da so največ potovali, največ nakupovali, največ trošili. Zakaj? Ker so lahko. Ker je v državi vladal red.

Naj končam z naslovom te kolumne. Kam greš Slovenija? Tudi slovenski narod si bo pisal sodbo sam. Čas je, da odstremo tančice medijskega in političnega enoumja in spoznamo, da nas iz te katastrofalne situacije (zunanji dolg znaša že skoraj 32 milijard evrov) lahko popelje le ena stranka. Stranka, ki je to že storila, ki je že vodila državo v obdobje obilja. Slovenska demokratska stranka.

Aleksander Rant

 • francelj3

  Upokojenci, ne pozabimo, da je bil gospod Janša edini, ki je znatno (za okrog 25 %) zvečal pokojnine, medtem ko jih je Erjavec ves čas samo zmanjševal. Cilj levice je in je vedno bil, da bi biliVSI državljani na socialnih transferjih in s tem popolnoma odvisni od partije in ji podrejeni! Temu cilju služi tudi čvekanje o UTD.

  • lili pili

   Upokojenci, ki smo sli v pokoj po letu 2013 ne bomo nikoli pozabili pokojninske reforme, ki jo je sprejela janseva vlada…. pokojninske osnove so manjse od 58% za moske, to naj baraba albsnska popravi….

   • Franc Šink

    Janša je takrat v zaporu ali preganjan! kaj bi lahko storil ? Vse to je maslo tvojih komunistov.Pod Janševo vlado nismo bili toliko depresivni kot danes.

    • lili pili

     Govorim o pokojninski reformi, ki jo je pripravil vizjak, potrdila janseva vlada in se zdaj velja, ne glede na to kdo je na oblasti.

     Ti je zdaj jasno..

   • Peter

    Je rekla mekedonska baraba, no.

    • lili pili

     Peter ima jajce na veter..

 • janko

  “Quo vadis Slovenija? Čas je, da odstremo tančice medijskega in političnega enoumja in spoznamo, da nas iz te katastrofalne situacije lahko popelje le ena stranka.”
  **********
  To je enkratna izjava, zelo res je tako!!
  Saj se še vedno samo medlo zavedamo, kje smo! Smo v globoki temi! In vse stranke so na vajetih komyjev! Razen SDSa. Na tak ali drugačen način. Dejansko imamo res res koalicija zla: samo v negativne smeri gre vse, kar počnejo! Vse! Odgovornost, da bi kdo nosil? Kje pa, tako bodo lagali, da ne boš vedel, kako ti je ime. In vse to je, na žalost, žal, kruta resnica! Predvolilni bonbončki in laganje komyjev še vedno vžge pri bebotih slovenceljnih! Leta so nam šteta, tepci Slovenci, to vam jaz osebno zagotavljam, če ne bomo skinili končno in za vselej te rdeče srake, ki nas kljuvajo in serjejo po nas; norca se delajo iz naroda, pa čeprav nehote! Vsekakor pa nas peljejo v propad! V izginotje naroda, uničenje države in v revščino! Spoznajmo že enkrat, da nam vladajo ljudje iz PRETEKLOSTI!! Ljudje komunizma, NEZMOŽNI PREŽIVETJA!!!
  Moje izjave so morda izjave nikogar, kdorkoli mi lahko reče: tih bod. Zato si v podporo dovolim citirati sporočilo božje matere Marije na Kureščku nekaj let po osamosvojitvi Slovenije: ” Slovenijo bo zajela tema, ki bo segala daleč preko njenih meja. ” In pa sporočilo Jezusa, tudi v tem času: “Slovenija ne bo nikoli več takšna, kot je sedaj, ker si jo boste zapravili.”

  • lili pili

   Pa janza odresitelja ni mati bozja omenila…

   • janko

    Omenila je pa škofa Šušteršiča, ki je takrat še živel, pa škofa Volka, pa še koga; pa da so naši grehi hujši od tistih v biblični Sodomi in Gomori!

    • lili pili

     Kaj pa bankrot mb skofije je bil napovedan ali so ga skrati v mb potaknili..

 • VERRZIFIKATOR

  Levijev pristaš

  LE ENA STRANKA

  Neki komentator je zapisal,
  da le ena stranka nas odreši,
  a samo, če mrtvi tek pospéši,
  sicer se pod nosom boš obrisal.

  »Quo vadis?«, »Kam si pa namenjen?«
  je vprašanje stranki tej edini,
  ki odrešeništvo novo hlini,
  zdaj ko svet naš v spone je priklenjen.

  Nakazuje končna se rešitev,
  nova stranka bo odrešenica,
  in ne kakšna stara, znana tica,
  nova, ki nedavna je stvaritev.

  Mesijanstvo je pri pravovernih
  Judih, vodi jih duhovnik Levi,
  kot Avgijevi za Grke hlevi,
  spet uteha pri ljudeh čemernih.

  Marijanska jih pobožnost žene,
  ne vedo, da se samo pretvarja,
  nov mesija, ki tako poudarja,
  da napake ni na njem nobene.

  Ena le lahko jih reši stranka,
  druge stranke v njihovi štacuni
  kot ubogi ptički so brezkljuni,
  ta pa je na srečo še neznanka.

  Ker o mesijanski njeni vlogi
  razen marijanstva nič ni znano,
  Levijevo ljudstvo je pijano
  zanjo zdaj, ah, pač ljudje ubogi.

 • Franc Šink

  Komunisti pripravljajo vrhunsko komedijo.Z šarcem kot glavnem igralcem.ker Šarec ni preveč pameten,ga bodo že med potjo sproti učili in dajali navodila po sistemu: Tebi ni treba nič misliti, to bomo storili mi na mestu tebe.

  • VERRZIFIKATOR

   FANT PRECEJ PRIMEREN JE ZA SKEČE

   Fant precej primeren je za skeče,
   najbolj pa, če sebe imitira,
   tam lahko samo improvizira,
   sebe sam za dolgi nos povleče.

   Ko pa mu je v drami nastopiti,
   ko se mora naučiti vloge,
   žal ti je te glavice uboge,
   ki ne more več zadrege skriti.

   Pravijo, da bodo šepetavci
   poskrbeli za celotno dramo,
   tehnično prinesli v dramo kramo,
   oni pravi bodo da igralci.

   Težka bo, na play-back ne igra se,
   vlogo moraš vendar dobro znati,
   ne pomaga drugim z ustnic brati,
   tam opiraš se lahko le nase.

   Fant, zdaj konec skečev je, komedij,
   ko boš mislil, da je scena smešna,
   misel se izkaže kot pregrešna,
   lastnih režiser boš tam tragedij.

   Fant, precej primeren si za skeče,
   kratka vloga, pameti podobna,
   v drami pa, če lutka boš obrobna,
   publika te med odmorom sleče.

   • Franc Šink

    Joj toje pa res v redu.

 • RATATA

  Rodoljubi smo vsi iz sebe zaradi pohujšanja, ki se je priteplo v dolino in se kaže v obliki potepuha küćana in njegovih pokvarjenih spremljevalcev.
  Kot da ne moremo ničesar storiti zoper to gledamo to pohujšanje, ki ga uprizarja ta zlodej.

  • janko

   Pa poglejmo suma sumarum rezultate dosedanjih vlad! REZULTATI povejo vse! Kje smo, kje bi lahko bili, kaj vse smo izgubili in zamudili…. Zakaj, a so bile možnosti, a so še možnosti?? Koliko je že nepovratno izgubljenega? Arbitraža: podaritev ozemlja, ki je priznano slovensko, pa zakockanje morja in dostop do mednarodnih voda? Perejo denar, 40 mia je izginilo, puf na puf za osiromašenje zanamcev, JS lenuhi požrejo vse, stari so holikavstili delavne in inteligentne brate, ti holikavstijo z nedelom, krajo, homičnostjo, siromašenjem, počefurjanjem… Kaj še bo? Svobodni svet ima obilico denarja in se hitro razvija, mi pa stagniramo….Pa sedaj mozgajte s svojo bučo naprej sami!

   • RATATA

    Se mi mnogokrat zdi, da kar preveč mozgam s svojo bučo, pa vendar se temu ne morem upreti.
    Suma sumarum je nepovratno katastrofalen, vzrok je pa v manjku moralnih vrednot, moralne razsodnosti in egoizmu,
    kar vse korenini v dediščini prejšnjega sistema, katerega NASLEDNIKI le prilagajajo in modernizirajo potrebam za lastne potrebe, ter koristi in dobičke svojih v koruptivne mreže povezanih članov.
    Rezultanta vseh njihovih sil vseh njihovih naporov je usmerjena/obrnjena proti navadnemu slovenskemu človeku, ki ga pušča na meji eksistence, dočim si je podpornike našla v prav tako nemoralnih in nerazsodnih lenih preužitkarjih, katerim je dala male toda stalne in redne nezaslužene privilegije.

    • janko

     Začnite mozgati že enkrat s svojo bučo, slovenceljni!
     To sporočam volilcem! To!
     In nisem mislil zate, dragi kolega, pred tabo dam kapo dol.

     • RATATA

      Ničesar se ne bojim, le tiste ugotovitve, da mi bo žal, ker nekaj nisem storil, pa bi morda lahko.

   • traktor

    Vse tole kar si napisal je nič napram temu, da zaradi teh lopovov vdako leto izgubimo med 8 in 10k mladih, pridnih .sposobnih in visoko izobraženih ki imajo tega stanja poln kurac in gredo s trebuhom za kruhom. In ne bo jih več nazaj. Ostali bodo starci, prikoritneži, nesposobneži, neodločneži.Za vse te pa bo zelo hitro zmanjkalo denarja oz. pufov.

    • janko

     Saj bo mladine, ne sicer slovenske, bo pa muslimanske!

     • traktor

      Ja, doktorjev, inženirjev, pilotov? Ali bodo pastirji, smetarji, pa socialni turisti?

 • piko8

  Vse zgoraj napisano popolnoma drži!!
  G.Janez Janša in stranka SDS so sposobni zavoženo Slovenijo popeljat na pot blaginje in normalnosti !!!
  Smrt komunizmu in SVOBODA SLOVENCEM in SLOVENKAM !!!

  • janko

   Pa tudi v SDS so imeli komy podtaknjence. In tudi mutibariči v stranki so škodljivi.

   • piko8

    Se strijam z vami, a se prečiščuje!!

    • janko

     Pa brez vikanja, nisem nič finega.

   • VIKTORE

    prvi za odhod bi bil najprimernejši za vzgled ostalim

  • žogica

   V kateri psihiatrični ustanovi se ti zdraviš, samo vprašam?

 • Kosobrin

  Ta stranka je imela že dva neuspešna poizkusa! In kje smo?

  • Cucurbita Pepo

   Uh z Janezom ni nič narobe, gotovo so krivi komunisti.

   • Burek Burecki

    Sej janez je komunist…

  • piko8

   75 let uspešnega komunističnega zatiranja, pobijanja in enoumja se z vesolja vidi v kakšno bedo nas je pripeljala murglsko srbska tiranija PODGANE milana kuçota !!!
   SMRT kOMUNIZMU, SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU !!!

 • Cucurbita Pepo

  Nova24 je v lasti SDS.

  • VIKTORE

   and Hungary

 • žogica

  Zelo samovšečno napisano, le SDS nas lahko reši…… Vi še lahko rešujete eden drugega, vsi ste pa ena velika gnojna jama….

 • Burek Burecki

  Slovenija lahko kapitana te stranke pospremi le do zapora. Pa ne tistega vikenda za privilegirance ampak prav do celice….

 • herman

  Priden Rantek! Bo gospodar Janez dal pasjega kukija. Na plačo boš pa še malo počakal.

 • Franjo Trojner

  Ves pošten, domoljuben SLOVENSKI rod bo na bližnjih volitvah glasoval :
  – ZA Slovenijo SLOVENCEV
  – ZA demokracijo
  – ZA pravno državo
  – ZA tradicijo
  – Za RKC
  – ZA našo kolturu, običaje in jezik
  – ZA človeka vredne penzije
  – ZA opravljeno delo pošteno plačilo
  – ZA nujno potrebne reforme
  – ZA boljše živlenje
  – Za tradicionalne družine
  – ZA SV
  – ZA zaščito meja in ozemlja
  – ZA EU
  – ZA zvezo NATO
  – ZA domoljubno stranko SDS
  Ves pošten, domoljuben SLOVENSKI rod bo na bližnjih volitvah glasoval:
  – PROTI rdeči zvezdi in vsem ostalim smrdljivim, simbolom bivšega gnilega, smrtonosnega, pogubnega, totalitarnega, komunističnega režima in vsem tistim, ki so ga in ga predstavljajo še danes.
  – PROTI nesposobni in nespodobni levici in njenim rdečim sindikatom, ki kljub nenehni oblasti niso za državo, državljane, delavce, kmete, dijake, študente naredili čisto nič dobrega, državo so pahnili na rob bankrota, državljane pa v revščino in obup.
  – PROTI jugonostalgikom
  – PROTI udbomafiji
  – PROTI globoki državi
  – PROTI političnim sodbam in sodstvu
  – PROTI politiki odprtih vrat za vse ilegalne migrante tega sveta
  – PROTI multi/kulti ki seje razdor in neti sovraštvo znotraj držav EU
  – PROTI brezumnemu zadolževanju
  – PROTI visokim davkom
  – PROTI lažnivim medijem, ki po nalogu stricev in tet bivšega totalitarnega komunističnegs režima režirajo volitve
  – PROTI vsem izprijenim nemoralnim pasjejebcem
  – PROTI vsem rusofilim
  – PROTI vsem tistim, ku zavestno škodujejo SLOVENSKEMU NACIONALNEMU INTERESU in je zaradi njih Slovenija vse manjša in tudi prehoda na odprto morje več nima.
  – PROTI vsem, ki se z vsemi silami trudijo uničiti samostojno demokrstično državo vsega SLOVENSKEGA RODA
  – PROTI vsem, ki si načrtno prizadevajo uničiti tradicionalno družino
  – PROTI vsem, ki se načrtno trudijo uničiti našo kultuto, jezik, navade, tradicijo
  – PROTI vsem, ki se načrtno trudijo uničiti in za vedno izbrisati SLOVENSKI GEN.

 • SmashFascism

  U maloro

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!