Rdeči fašizem ne pozna meja – otroci katoličanov po novem diskriminirani celo v ustavi!

Foto: STA

Ustavna komisija, ki jo vodi Milan Brglez iz SMC, je včeraj z 12 glasovi za in šest proti po letu in pol trajajoči ideološki agoniji državnemu zboru predlagala postopek spreminjanja ustave zaradi želje skrajne levice po nadaljevanju diskriminacije katoliških otrok. Kljub Brglezovemu sprenevedanju, da spreminjanje ustave zanj in SMC ni odprava sodbe ustavnega sodišča o enakem financiranju obveznih programov, gre novodobnim fašistom, ki nam vladajo z dvotretjinsko večino, prav za to.

Da bi izigrali sodbo ustavnega sodišča, po kateri bi moral državni zbor že pred dvema letoma odpraviti diskriminacijo otrok katoliških družin, ki morajo doplačevati za obvezni državni program šolanja svojih otrok v zasebnih osnovnih šolah, so se po skoraj dveletni agoniji zdaj lotili spreminjanja ustave.

Ideološko sovraštvo nima meja
Čeprav gre v resnici samo za tri zasebne osnovne šole – za Waldorfsko šolo, Montessori inštitut in osnovno šolo ter Osnovno šolo Alojzija Šuštarja, so Mesec, Brglez, Han, Murglova in drugi skrajni levičarji ves čas strašili javnost s propadom javnega šolstva in več mesecev iskali načine, kako bi še naprej zavlačevali od ustavnega sodišča naloženo obvezno sofinanciranje javnih osnovnošolskih programov v teh šolah. No, rešitev so našli. Spremenili bodo ustavo, opeharili uboge otroke, denar pa dali svojim že tako bogatim političnim prijateljem, nevladnim organizacijam in ekonomskim migrantom.

Režimski medij proti vernim otrokom in družinam
V ideološki boj za ohranitev “tekovin revolucije” so vladajoči spustili tudi besnega “režimskega psa”, Mladino. Mladinini novinarji so se oglasili že takoj po sodbi ustavnega sodišča, ki je pravično odločilo, da vlada ne sme diskriminirati otrok katoličanov. V Mladini pa so strašili ljudi s tem, kako peščica zasebnih šol prinaša “konec razsvetljenskih vrednot”, in trdili, da bomo davkoplačevalci prisiljeni plačevati verouk otrokom, kar pa ni nič drugega kot navadno hujskanje proti nič krivim otrokom, ki jim starši zaradi doplačevanja obvezne(!) osnovne šole marsičesa ne morejo privoščiti. In to je pisala ista Mladina, katere lastniki so v preteklih letih v aferi žilnih opornic z odkrito koruptivnimi navezami samo v zdravstvu slovenski proračun olajšali za več sto milijonov evrov!

Bi se našlo še nekaj drobiža za otroke katoličanov, gospod premier?
Čeprav se v proračunu znesek, ki bi ga morali plačati, sploh ne bi poznal, bodo Cerar–Židan–Erjavčevi raje spremenili kar ustavo in diskriminacijo katoliških otrok uzakonili. To je celo za slovensko izrojeno levico pod Cerarjevim vodstvom velika sramota.

Osnovnošolsko izobraževanje je po ustavi obvezno in se financira iz javnih sredstev. Kot je zapisalo ustavno sodišče, to učencem zagotavlja pravico do brezplačnega obiskovanja obveznega programa osnovne šole, ne glede na to, ali ga izvaja javni ali zasebni zavod.

Ob tem je treba še povedati, da so zasebne šole za državo cenejše kot javne šole. Za javne šole mora v nasprotju z zasebnimi država oziroma občina zagotavljati vsa sredstva, zasebne pa morajo same zagotoviti primerne prostore, opremo in vse skupaj tudi vzdrževati.

Zgodba je še bolj absurdna zaradi razkritja podatkov, koliko državo stane en prosilec za azil mesečno. Poslanec SDS Vinko Gorenak je po mučnem raziskovanju prišel do podatka, da gre za znesek, ki je le nekoliko nižji od 2 tisoč evrov mesečno!

S sprevrženim namenom nadigrati ustavno sodišče
Celo deklarirano režimski dežurni pravnik Rajko Pirnat je Cerarju pred kakšnim letom povedal, da vlada sicer lahko spremeni ustavo, ne sme pa tega storiti s »sprevrženim namenom«, da bi izigrala Ustavno sodišče RS! Če smo bili za Danila Türka katoličani drugorazredna tema, smo za orwellovskega Cerarja samo “manj enaki” pred zakonom, kar je očitno velik etični preskok v razmišljanju izrojene levice.

Kljub poskusom ustvarjanja drugačnega vtisa so Cerar–Židan–Erjavčevi brezobzirni, ideološko zadrti idejni in premoženjski dediči komunističnega totalitarizma. Ob blagoslovu na Osnovni šoli Polica so se pokazali tudi kot prenašalci neprikritega sovraštva do kristjanov in RKC.

Več kot žalostno je, da se je pod najnovejšo diskriminacijo katoliških staršev in otrok podpisal podpredsednik vladajoče stranke SMC in predsednik DZ Milan Brglez, tretji najvišji državni funkcionar, ter se s tem pridružil komunističnim zatiralcem slovenskega naroda, ki hočejo še naprej za vsako ceno in z vsemi sredstvi diskriminirati katoličane in njihove otroke pri uresničevanju ustavnih pravic.

Storimo vse, kar je v naši moči, da se samovolja rdeče oligarhije čim prej dokončno neha.

Franci Donko

 • Vladimir

  čim prej volitve,in zbrisat s zemlje komunizem,kot so to natedile kulturne države

  • karlina

   TOČNO

 • ljubinica

  Izrazi “rdeci fasisti”, “levi fasisti” so napacni.
  Ne gre za fasiste, ampak za komuniste.

  Izraz “levi fasisti” so si izmislili LEVICARSKI intelektualci na Zahodu za levicarje, s katerimi se ne strinjajo ….
  Z izrazom “levi fasist” oznacujejo npr. Slavoja Zizka njegovi levicarski kritiki.
  Zakaj?
  Zato ker za levicarje je fasizem absolutno ZLO, komunizem pa ne.
  To je tudi JUDOVSKO stalisce, zato boste na Zahodu na vsakem koraku srecali obsodbo fasizma in Hitlerja, komunizma pa ne ….
  Mi pa vemo, kaj je komunizem, smo ga izkusili, zato poimenujmo pripadnike te satanske ideologije s pravim imenom: komunisti.

  • luckyss

   Takšni izrazi so seveda neumnost…Janša je torej desni komunist ali kaj ?!
   No, nekaj je na tem ;)))

   • Olga

    Komunizem=nacizmu=fašizmu!

    • luckyss

     Torej je tvoj pastir vse to in še več ;))

     • Olga

      Skrbite raje za svojega “pastirja”, saj ga čaka mesto ob Perkoviću in Mustaću, zaradi zločinov udbe!

     • luckyss

      Meni se jebe za razne Kučkote in Janšeke…ne rabim pastirja za razliko od vas ovc..levo desnih idiotov..

     • karlina

      Bil, bil, bil, zapomnite si to ze enkrat za vse čase, pa spregledal, kaj je in kaj se dogaja v komunimu !!!!!!

     • luckyss

      Joj, torej imamo novo Esmeraldo…čudežno spregledal…
      Pa kakšen mizerni IQ moraš imeti, da temu nasedeš ?! He he…

  • karlina

   podpis

 • luckyss

  Članek, kot da pi ga pobesneli pes skupaj zlajal ;))” Tu ne gre za diskrimanacijo ampak za preprečevanje poneumljanja s strani klera..
  Osebno pa ne podpiram zasebnih šol….Slej kot prej bo kakšen “Savdski princ” ustanovil svojo brezplačno šolo za male džihadiste…
  Če se že gremo demokracijo naj država skrbi za šolstvo…

  • Aron

   Ma, jst pa mislim, da zasebne šole naj kar bodo. Ampak naj se jih kot take tretira, s šolninami ipd. Bodo pa desnuharji kmalu skakali v luft, ko bodo kakšno šolo ustanovili ve-se-kdo :)

   • luckyss

    Zasebne šole le, če se držijo učnega načrta, ki ga predpiše država…
    Drugače bodo z religijami in skrajnostmi težili že mulcem…
    Pa ne pravim, da je sedanji sistem idealen, vendar se vsaj ne teži z različnimi religijami in poneumljanjem…..
    Za takšne zadeve obstaja Cerkev in verouk..

    • Korenjak

     Čisto si pozabil, da se zasebnim šolam ne financira verouk, da je tako že uzakonjeno in da je takšna praksa. Seveda pa bi tebi ustrezale samo tiste šole, ki se držijo učnega načrta, ki ga predpišejo vladajoči (država) – torej Titove slike nazaj v razrede in spet bomo imeli tovariše in tovarišice, kot bi to rad videl Mesec in podobni brezdelneži?
     Tebi šole sploh ne ustrezajo, so zate in tebi podobnim prenevarne; namesto znanja bi ti rad še vedno videl zgolj in samo vzgojo po ideoloških merlih, katerih izdelki so lobotomizirane človeške karikature, indoktrinirane v edini raj na zemlji: komunizem.
     Prav, če tako želiš. Ampak takšno vzgojo svojih si plačaj sam iz svojega žepa, ne pa za ideološko indoktrinacijo otrok uporabljate denar delovnih ljudi.

     • luckyss

      Bluziš brez veze…
      V šole pač ne sodi religija, prav tako tudi ne neki napotki o “iskanju spolne indetitete”….
      Torej desni in levi bebci…Roke stran od otrok !!

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Korenjak

   Državne šole so že od nekdaj (natančneje od 1945) vzgojno-izobraževalni zavodi. Najbrž nisi opazil, da je bila beseda “vzgojno” vedno napisana na prvem mestu in je tudi imela to prioriteto: vzgajati, ne izobraževati. Zasebne šole pa so samo to: šole. kjer poučujejo in ne vzgajajo novih “razsvetljencev” (beri: komunističnih nazadnjakov).
   Državne šole so zelo uspešno vzgojile tudi tebe: v pohlevnega, ubogljivega, nerazmišljujočega otroka. Na slovnico ali pravilno rabo slovenskega jezika pa so – in ne samo pri tebi – čisto pozabili. Ne hvala za takšno šolstvo. Pravica do isvobodne izbire bi morala biti na prvem mestu, ne pa da vas peščica leftardov na silo poneumlja ostale državljane.

   • luckyss

    Meni se zdi, da smo bili deležni relativno dobrega šolanja in tudi vzgoje…
    Tega sicer ne morem trditi za zadnjih dvajset let…
    Sicer pa lahko šolaš otroka tudi doma, če se ti zdi s sistemom kaj hudo narobe..

    • Korenjak

     Ne, otroka ne smeš šolati doma (leftardi si res razlagate zakone, kot vam paše). Seveda se ti zdi, da si bil deležen relativno dobrega šolanja – ampak če bi se primerjal s svojim vrstnikom v Avstriji, bi hitro ugotovil, da so tvoji možgani kot črviva cvetača v primerjavi z avstrijcem.
     So te pa dobro vzgojili – to pa priznam. Še danes si zvest vojščak komunizma, cenen agitator, ki pljuva po vsem, kar ni na njegovi, pardon, partijski liniji.

     • luckyss

      Ti si se očitno šolal v Prištin na fakuljtjet za sljadoljed…to je nekje v istem rangu kot obramboslovje ;))

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • karlina

     Kakšne otroke so v zadnjih 20. letih vzgojili, vidiš v vsej javni in drzavni upravi-brez etike, morale , poštenja, razen tistih otrok, ki so jih vzgajali starši v krščanski vzgoji, oz. v vrednotah, ki bi se jih morali drzati vsi ljudje, tudi ateisti, kakšne vrednote pa imajo levičarski politiki pa vidimo vsak dan

     • luckyss

      Hja, torej bo treba priznati, da je Titov socializem imel to bolje “pošlihtano”…pa seveda zdravstvo tudi…in še kaj ;)

   • karlina

    VELIK, PODČRTAN PODPIS !!!!!!

 • Aron

  Ne, Donko, otroci katoličanov ne bodo prav nič diskriminirani. Če kaj, njihovi starši ne bodo več priviligirani, naj za boljšo izobrazbo plačajo, saj imajo..

  • Olga

   Imate rdečezvezdaški filter v glavi? OBVEZNO izobraževanje je vam “privilegij”? Priznavate pa, da imajo ti otroci boljšo izobrazbo, kar je res!
   Sicer pa bo to komunistično skropucalo od zakona itak šlo na mednarodno sodišče za človekove pravice, saj je šolanje obvezno, straši otrok pa preko davkov plačujejo zanj, tako kot vsi ostali drzavljani! Denar bomo pa itak dobili potem od zločincev iz NOB in njihovih priviligiranih in nezasluženih dohodkov!

   • Korenjak

    Saj to je problem: znanje je moč in tega se levičarji dobro zavedajo. Zato rabijo svoje vzgojno-izobraževalne zavode, da si vzgojijo ideološki podmladek. Za znanje jim je prav malo mar, še več: bojijo se ga.

    • Olga

     Jaz se tega zavedam! V zasenih šolah poleg izobrazbe dobijo tudi vrednote in pokončnost!

     • luckyss

      In ko bo odprta prva zasebna muslimanska šola…boš rekla kaj ?!

     • karlina

      Pa saj zato se gre, prav zaradi vrednot, ki jih naše navadne oš, niti slučajno ne morejo dati, če hodijo nekrščanski starši v šole s svojimi odvetniki

    • karlina

     TOČNO, podpis

   • Aron

    Ne, privilegij imajo starši, ki svoje otroke lahko brezplačno vpišejo v zasebno šolo.

    • Olga

     Mar ne plačujejo davkov kot vsi ostali državljani? Tu se vam ne bo izšlo! Plačali jim boste z obrestmi vred!

     • Aron

      Plačujejo, zato pa lahko koristijo javno šolstvo, kot vsi ostali.

     • luckyss

      Bom razložil posebej zate in bom pisal zelo počasi, da boš lahko počasi tudi prebrala…
      Zasebne šole so povsod v svetu privilegij bogatejših…..tam nudijo boljšo izobrazbo, običajno brez instant permisivne vzgoje…
      Torej gre za plačljivi “prestiž”..kot npr. zasebni zobozdravnik..:)
      Pri nas pa bi od države cuzali denar za “svoj način vzgoje”…
      Asociacije lahko dobimo na vaške straže, zasebno vojsko in podobne idiotske težnje…

     • karlina

      PODPIS

  • karlina

   Itak, to so besede ateista in sovraznika kristjanov, kajne, aja, ne veš pa tega, da ogrooomno neverujočih staršev, vozi svoje otroke prav v krščanske šole, zakaj ze-ne bom ti pisala odgovorov

   • Aron

    Ne, ampak besede objektivnega katoličana:)

 • Ryuk

  Tako pravi prvi odstavek 26. člena deklaracije o človekovih pravicah:

  26. člen
  1. Vsakdo ima pravico do izobraževanja. Izobraževanje mora biti brezplačno vsaj na začetni stopnji. Šolanje na začetni stopnji mora biti obvezno. Tehnično in poklicno šolanje mora biti splošno dostopno. Višje šolanje mora biti na osnovi doseženih uspehov vsem enako dostopno.

  Tudi deklaracija o človekovih pravicah pravi, da mora biti osnovno šolstvo brezplačno. Ne glede na izvajalca (zasebno/javno). Samo vprašanje časa je, kdaj bomo slovenci fasali še eno kazen iz Strasbourga. Takrat se spomnite, da je krivec za to Cerarjeva vlada.
  Novinarji pa malo povprašajte varuhinjo človekovih pravic, kaj misli o tem. Že predolgo je tiho.

  • Aron

   Ne, deklaracija govori o tem, da mora biti na začetni stopnji obvezno in brezplačno. Vsak slovenski otrok se lahko šola brezplačno, ni res? Če pa starši zmorej, se lahko njihov otrok šola nadstandardno proti plačilu.

   • Ryuk

    Osnovna šola je začetna stopnja izobraževanja. Torej mora biti brezplačno. Premoženjski položaj staršev je tu irelevanten.

    • Aron

     Saj je.

    • karlina

     OŠ NI BREZPLAČNA, OZ. KAJ GOVORITE-starši ne dobijo nič zastonj, VSE JE TREBA ŠE KAKO DRAGO PLAČATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • luckyss

      Pojma nimaš….
      Plačaš le učbenike in razne izlete, ipd..
      Bebci sploh nimate pojma, da se izobraževanje plačuje…V ZDA pride npr. malce boljši faks od 80 000 evrov dalje…Pri nas pa jamrate, če je treba študentu plačati sobo, hrano in travo ;))……pa tistih par litrov žganice..

     • stajerc5

      O cem se pogovarjamo? O faksu? Po celem svetu se faks placa!!! Pa kaj bi ti rad, da ti placa drzava se delovno dobo, ti pa doma na kavcu z Heinikenovo zvezdo?

     • luckyss

      No, koliko plačaš slovenski faks ?! ;))

     • stajerc5

      Nimam pojma, sem studiral v tujini.

     • luckyss

      Faks sljadoljedar ?!

     • stajerc5

      Te povabim na en Spezial- Rdeca zvezda.
      Zaupam ti celo recept, samo ne povej naprej; Baza je podganji strup, za boljsi okus pa malo strihnina v smetani iz oslovske sperme!

     • Ryuk

      Res je. V tem primeru ne sme biti nobena osnovna šola plačljiva dvakrat; prvič preko davkov, drugič z izstavljenim računom.

   • karlina

    A bejz, no me prav zanima, kako bodo ukrepali v primeru, če bo-ko bo, v Ljubljani muslimanska šola, o tem se je ze govorilo, skratka-pljuvajo v lastno skledo

    • Aron

     Točn tako, kdor sedaj zagovarja zasebno (katoliško) šolstvo, bo čez nekaj let protestiral proti zasebnim islamskim šolam in vrtcem :)

     • stajerc5

      Tebi tudi v osnovi ni jasno, da smo v srcu Evrope in krscanska drzava. Vsa kultura bazira na krscanstvu(pa nisem en v cerkvohodec!) in ne na Marxu!
      Cisto vseeno kako obrnes, se vedno se velika vecina Slovencev smatra za katolika, pa ce je enkrat na leto v cerkvi ali pa vsako nedeljo!!!

     • Aron

      Stevilo katolikov je padlo pod 50%, nedeljnikov je se precej manj. Definitivno je Slovenija kot evropska drzava nelocljivo povezana s krscanskim izrocilom, ni pa krscanska drzava.

     • stajerc5

      Zalepi mi zadnjo statistiko z dokazom.

  • karlina

   VELIK PODPIS, samo to še dodam-kakšno varuhinjo človekovih pravic, ki je rdeča, da bolj rdeča ne bi mogla biti, takšna, kot so vsi levičarji

 • Olga

  Izdajalka krščanskih otrok in mostograditeljica s Kučanom, zadnjim partijskim šefom in šefom udbe, pa še vedno razume kriminalce??!!! Nogo v rit na volitvah!

  • luckyss

   Če hočeš da bo otrok ubogljiv in butast ga lahko vpišeš k verouku…
   Ne zahtevaj tega od šole…

   • Olga

    Bolj zabit od vas je težko…

    • luckyss

     Ja, saj sem hodil k verouku ;))

     • Olga

      Potem ste bili verjetno pri “verouku”, ki sta ga obiskovala Ljudmila in Serpentinšek… nepopravljivi geni…

     • luckyss

      Pač pri verouku, ki smo ga v socializmu obiskovali praktično vsi osnovnošolci…
      Neke škode takrat ni bilo, koristi pa tudi ne..

     • Olga

      Čudna so pota gospodova! Sveti Savel je kot Rimski vojak pobijal kristjane in se na koncu spreobrnil v kristjana… Kdo ve, kdaj vas bo srečala božja milost … Sama mislim, da je vera zelo velik dar! To ni prisila! Zato ne razumem Islama, da kupujejo vernike in plačujejo pokrivanje žensk! Prisila pomeni, da to ni vera, ampak ideologija!

     • luckyss

      Vera je izgovor za Cerkev kot institucijo in izgovor za šibke osebnosti..
      Cerkev je to izkoriščala za kopičenje denarja in nasilje nad “neverniki”..
      Ovce pa zaradi čredne pripadnosti ( videno tudi v primeru fanatičnih pripadnikov političnih strank) in možnosti, da se za greh lahko pokesaš…in seveda naivnosti, podobno kot pri muslimanih..le da tam imajo bolj pestro..device ;))
      Beboti …

     • stajerc5

      O ja, vi rdeci se pri vseh svinjarijah sploh ne kesate vec, ker vas zanima se samo cena mame, da jo prodate!

     • luckyss

      No, tvoja ni bila vredna tistih 20 evrov, ki mi jih je zaračunala..

     • stajerc5

      Ti to govoris o NAJINI mami? V katerem domu si gor zrastel?

     • luckyss

      Sam sem edinec..sicer pa ni lepo da je tudi tebi računala..

     • stajerc5

      Meni mama ne racuna, ker mami ne mores nikoli poplacati vsega, seveda ce je bila Mama…
      Bova verjetno koncala, ker si se spustil v kloako. Ne biti uzaljen, krivi so tvoji geni.
      Iz hoste prilezel, v hosto se vracas…

     • luckyss

      ;)))
      Daj te komentarju komu za prebrat, ki ima vsaj trideset pik več od tebe..recimo tam okrog sto….Naj ti razloži situacijo, ti pa počasi aja tutaja..:)

     • Olga

      Zarečenega kruha se veliko poje…

     • luckyss

      Meni kot ateistu ne bo problem..zjutraj bom za zajtrk v krščanskih nebesih, zvečer pa v muslimanskih (device;)…
      Pozimi , ko bo mrzlo bomo pa malo poker špilali v peklu…
      Ali kam bi me ti uvrstila..?!

   • stajerc5

    Ce nisi TI revcek mogel narediti Verouka, bi rekel, da je to o butastemu kar prav povedano!

    • luckyss

     Večina “Titovih pionirčkov” imamo vse cerkvene zakramente..
     Je bil res zajeban tale Titej do cerkvenih ;))

     • stajerc5

      O ja, v redovalnici je bil vedno krizek(ne kriz), pri meni pa se crna pika zaradi oceta(udba- 1,5 leta), ker je poznal nekoga in ga ni prijavil; ja, se trije sosedi tudi- med pol in dveh let!!!
      Pridni ste bili, o ja, zelo- zelo pridni…

     • luckyss

      Ne vem kdaj si se vrnil iz Argentine, vendar skozi vso osnovno in srednjo šolo nisem opazil, da bi koga postrani gledali zaradi “porekla”…
      Na faksu pa smo se bolj delili glede na to ali poslušamo “Pankrte” ali “Parni valjak”, kot pa kaj drugega…Prfoksi pa so itak komaj čakali da mine delovni dan..nihče ni težil s kakšno ideologijo…

  • karlina

   VELIK PODPIS !!!!!!

  • Tetka iz ozadja

   In kako se počutiš, ko veš, da boste zopet izgubili volitve. Besno?

 • Olga

  Dol s kršitelji človekovih pravic! Izvolimo desno vlado!

  • luckyss

   Izvolimo desno vlado, da boste končno tiho z rilci v koritu in z ritjo v pripravljenosti za “močnejšega”..torej trenutno za Bruseljske cepce..
   Banda kolaborantska…geni so pač geni ;))

   • Olga

    Ja “geni so pač geni”! Levaki (komunisti) so izdajalci, lažnivci, tatovi, kriminalci in kolaboranti z nacisti! Poglejte si njihovo “slavno” preteklost… Res ne morejo iz svoje kože! Zunaj imajo naših 200 MILJARD! Doma pa preko 600 grobišč žrtev genocida!

    • luckyss

     Daj se umiri malo s svojimi idiotskimi parolami…
     In končno se sprijazni, da so v drugi svetovni vojni zmagali zavezniki, katere pomemben simbol je tudi rdeča zvezda ;))… in ne sile osi in njihovi kolaboranti…

     • Olga

      Vaši revolucionarji so bili zločinci, ki so se šlepali na Rusih… Danes bi se na osamosvojiteljih… Vedno se šlepajo na nekom! To so ljudje brez morale in časti!
      Zato jih ni nikoli v Normandiji!

     • luckyss

      Ti bom poslal zaboj Heinekena, da se enkrat malo sprostiš z rdečo zvezdo…;))

     • stajerc5

      Zakaj taksni stroski? Jaz te pocim z eno planko in bos videl vse zvezde tega sveta…

     • luckyss

      Preden boš “planko” prijel boš že ležal….
      Ko se boš v bolnici zbudil, ne boš vedel kaj je bilo prej…Janša ali komunist..kokoš ali jajce ;)

     • stajerc5

      Jaz verjamem v moje jajce…Drugace pa se razmisljam o nastanku rdecih. Ne morem se odlociti med rdecimi polzi in tistimi rdeceritnimi opicami.

     • luckyss

      luckyss • 3 minute nazaj
      No tale spodaj se je odločil, da ste dovolj butasti, da vam vzame nekaj denarja ;))
      P.S-
      “Na me” se piše skupaj ..name.;)

    • sodnikisozločinci

     Majhen popravek, morišč, ne pa grobišč.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Cela Slovenija je prelita s krvjo in cela Slovenija je zgrajena na zemlji, pod katero lezi stotisoče DOMOLJUBNIH SLOVENCEV, ki še vedno ne najdejo svojega miru, oz. svojega počitka in prostor, kjer bi jim lahko svojci -KONČNO prizgali lučko. Dokler se to ne bo zgodilo, toliko časa bo nad Slovenijo viselo prekletstvo, te besede sem slišala od spoštovanega gospoda, zgodovinarja-Staneta Granda in to je čista resnica, vidimo, kaj se nam dogaja in se še bo, očitno in na našo zalost.

     • Olga

      Res je!

     • luckyss

      Se strinjam…to so morišča…
      Vojne niso sajenje rožic in zmagovalci po vojni niso preveč natančni pri iskanju razlogov za pobijanje tistih, ki so jih klali med vojno..
      Tudi lepo posestvo je lahko razlog, da se nekoga označi za sodelavca okupatorja..
      In kaj sedaj ?!
      Ali polovit in kaznovat krivce…lustracija…ali jamranje ?!
      Če bo lustracija, boste ostali brez največjega in edinega…bi to šlo ?! ;)

   • karlina

    Aha-praviš za bruseljske tepce, kam pa ti meriš-verjetno k Rusiji, kajne in si zeliš nove Jugoslavije, oz. novo rusko drzavo, mogoče, samo vprašam

    • luckyss

     Hja, ob vsem tem evropskem sranju in razočaranju bi res bolj težil proti vzhodu..torej Višegrajski skupini…

     • stajerc5

      Uuuuuu, od kje pa taksne? In to od tebe!? Crne in rjave srajce so ravno v Akciji, daj gasa, da se nam bos lahko poudbil…

     • luckyss

      Dolfijev način mi smrdi…hvala—

     • stajerc5

      Pa poizkusi na Virantov…

     • luckyss

      Tudi smrdi..hvala..

 • Zima prihaja

  Koliko ljudi se je izselilo od tukaj in koliko jih ima namen in koliko si jih to želi?

  • karlina

   Veliko, preveč in še več se jih bo , verjemi, da če bi bila vsaj 10 let mlajša, bi se TAKOJ izselila iz te gnile, skorumpirane drzave, ki si tako predstavlja demokracijo, vendar sem res prestara in zal mi je, se tepem po glavi, da se nismo izselili res pred 10. leti, niti slučajno, niti v sanjah si nisem predstavljala takšno drzavo, kot jo imamo sedaj, niti slučajno, zalostna sem, v dno duše sem zalostna in resnično mi je hudo, oz. sram me je, kako so nam te barabe ukradle našo drzavo, ki smo si jo po dolgih stoletjih, z muko , krvjo, ustvarili leta 1991-to, kar imamo danes, ni niti slučajno drzava-to je skropucalo od drzave !!!!!!

 • pajot

  vsakega posebej na tej sliki si je treba zapomniti in ko bo prišel čas,temu primerno ravnati.

  • Poštenje velja

   Cmerar je moj!!!!

   • Poštenje velja

    Vecni prijatelj….

  • luckyss

   Le kaj bi človek drugega pričakoval od vas…boste pa morali malo počakati na novega Hitlerja, da vas bo oborožil in se boste v njegovi senci lahko lotili svojega “posla”…

   • Megatron Arrows

    A tak komentar si pozabil napisati pri članku ko je mestni svetnik Porić rekel, da si bodo zapomnili vse, ki so glasovali proti Mošejski ulici.

    • luckyss

     Sem napisal približno takole (lahko pa si greš pogledat)….
     “Porič pa je dokaz da islam ne sodi v sodobno Evropo”…

   • stajerc5

    Zakaj cakali? Vsaj 30 000 nas je s plankami in vas cakamo…

    • luckyss

     Od tega vas je 29 870 močnih le na gobcih…ostali so plačani da poneumljajo neumne..

     • stajerc5

      – + – = ?
      Poizkusi izracunati, pa prosim brez racunalnika…

     • luckyss

      Se opravičujem..plačancev vas je le še 75…Janez ne da več ;)

     • janez cepec

      ne tok jih je u čredi, u totalu.

     • luckyss

      Ne bo držalo..tistih, ki plačujejo članarino je več kot 3000 …ostalih ovc je še nekaj, plus teh 75 tako drugače zaposlenih..vsega skupaj bi znalo bit okrog 7000…kar je za čredo ovac že kar precej…

     • stajerc5

      Vidi-vidi, fant zna racunati! Zdaj mi pa povej, koliko cet, bataljonov in divizij spravis v 25 000 danasnjih NOB borcev!? Rolatorje in vozicke ti ni treba posebej steti…

    • Tetka iz ozadja

     Ta mesec vas bomo zopet preštevali, kot stekle cucke.

    • janez cepec

     počas se usmerte, gor čez Karavanke, sej boste hmau nazaj

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ No, nedavno se je od našega poslanca SMC ločila tudi zena, ni čudno, ker je bumbar na kvadrat

 • Poštenje velja

  Kaj drugega pricakovati od locencev pedrov in pretepacev zensk.

  • luckyss

   Kako si upaš javno asociirati na svojega naj pastirja )!!

   • Olga

    Kućana s tisto Špelo s “šihta”? Jo je Štefka nabutala??? Haha! Ji ni skuhala čajčka?

    • luckyss

     Mislim na tiste dečve, ki v Janezovi prisotnosti “padajo po stopnicah”.;))

     • stajerc5

      Pa ne da so dvojcke dobile…?!

     • Olga

      Kučanove? Njega ni dovoljeno preiskovati…. Tudi Krambergerja ima na vesti….

     • luckyss

      Kučan in Bavčar…bodimo natančni..

  • karlina

   VELIK PODČRTAN PODPIS !!!!!!!!

 • karlina

  Storimo vse, kar je v naši moči, da se samovolja rdeče oligarhije čim prej dokončno neha.

  Franci Donko In kaj nam res preostane, absolutno nič, nič,nič-edino ulica, kar se pa ne bo zgodilo, smo na zalost-DOMOLJUBNI, KRŠČANSKI SLOVENCI-manjšina, na zalost se bo to in še kaj hujšega nadaljevalo, dokler bo na oblasti ta grozljiva levica, oz. rdeči potomci, ki so še hujši, mnogo hujši in še bolj nevarni, pokvarjeni, kot so bili njihovi starši-tako si razlaga Cmerar-etika, morala in še kaj , vidimo čisto vsak dan, ampak res čisto vsak dan-v tej drzavi smo drugorazredna raja, drugorazredni drzavljani, ki jih je treba samo poteptati, Cmerar je ze večkrat poudaril, da ga mnenje majhnega človeka ne zanima in to smo v veliki večini vsi-vazno je,da se borijo za nemigrante, ki imajo vse, kar jih srce pozeli, v Sloveniji pa je vsak 5. otrok lačen-KATASTROFA, GROZLJIVO !!!!! Če še kdo meni, da nismo 2. Koreja in na koncu bomo, zaradi vseh novih in novih zadolzitev, ker smo revni, bolj, kot cerkvena miš-postali 2. Venezuela, dragi drzavljani in dragi SLOVENCI, zapomnite si to.

 • antimur

  Proti tem zlobnim levim fašistom, kjer vsekakor prednjači Levica, nič manj žleht niso prekleti Brglez, Han, Murglca, Bratušca, oziroma kar celotna SD, Desus, SMC, je potrebno soditi po Brglezovem naravnem pravu in to brez izjeme in takoj.

 • totex39

  Komunisti se na vseh področjih na vse pretege borijo proti krščanstvo in zagovarjajo muslimane. Ljudje dajte se prebudite in volite vlado, ki bo zagovarjala slovenske krščanske interese in ne titoistične islamistične ideje.

  • luckyss

   Krščanske vrednote so del Evrope in naši predniki so kurili kresove, ko so opazili tiste, ki jih sedaj po ne vem kakšni logiki veselo uvažamo…
   Sicer pa se nobena religija ne sme vmešavati v delovanje države..
   Ker, če se iskreno vprašamo…koliko normalnih ljudi je sploh iskreno vernih..
   Kakšna je razlika med otrokom spočetim v Iranu in tistim ki sta ga naredila Janez in Micka med pevskimi vajami na koru..?!
   No, po vaše eden ne bo prišel v nebesa ..
   Bumbarji ;))

   • stajerc5

    “Sicer pa se nobena religija ne sme vmešavati v delovanje države..”
    …in seveda si ti preprican, da je obratno dovoljeno, zazeljeno, obvezno….!?

   • tohuvabohu

    Jaz se bolj sprašujem, koliko beton-rdečkarjev je še med nami, ki še niso vzeli osnovnih lekcij demokracije.

  • Olga

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Tetka iz ozadja

   Saj veš, da vas je ostalo samo za vzorec, in ta mesec vas bomo zopet preštevali.

   • luckyss

    Ne bit “žleht”…dobro veš, da jih resnica boli…
    Kdo ve kakšni modeli bodo sedaj prišli na plano..
    Je pa res, da se bomo vsaj spet nasmejali….kar je verjetno edini namen tega portala ;))

    • Tetka iz ozadja

     Naslajali se bomo zopet nad njimi.

     • stajerc5

      Daj povejta no, v kateri yugo beznici se ga ulivata, ajde, jesi musko ili nisi.
      Dam za rundo…

     • luckyss

      Meni ta intelektualna prevlada, ki veje iz normalnih komentatorjev proti “hišnim” ni več “kul”…
      To je kot brcanje na tleh ležečega…ni niti smešno več…

     • janez cepec

      če jim pa paše

     • luckyss

      Ja, Olga edino na ta način ohranja vlažno vulvo..

     • janez cepec

      hehe, kva pa takrat, k’ se kopa, če se?

     • luckyss

      Zakaj bi se kopala, če lahko piše parole…
      Npr. “Kdor piše resnico ni nikoli umazan”

     • tohuvabohu

      To je pisanje “normalnega” komentatorja, buaaaaaahahaha. Res huda “intelektualna prevlada”. Zarukan rdečkar s kratko ketno, to si ti.

 • mginko

  Katera generacija(?), bo pospravila iz celotne oblasti v ukradeni Sloveniji staro udbomafio z mladim nasledstvm, ki se nažira z ukradenim in opranim denarjem slovenskih poštenih državljanov. Državljani – ali še vedno mislite spati doma na dan volitev? Če JA, potem naj bo še slabše v tej državi. Jejte zaspanci in vaši otroci travo, ker države ne zaslužite !

  • andreas82

   Kot kaže prav nobena, čakamo nov rod Slovencev, ki bodo v ZDA videli demokracijo, imeli podobne vrednote, Slovenci in USA smo veliko bolj povezani, kot si to kdo sploh misli, samo tapravega premiera rabimo bodo odnosi zacveteli, enega takega smo že imeli!!

  • stajerc5

   Dobro si povedal! Se medvedov imamo verjetno vec pri nas kot zavednih Slovencev, ki bi sli na volitve ali ulico. Stevilo pametnih medvedov je verjetno posledica neobiskovanja javnokumrovskih sol v zlovenistanskem NOB solstvu.

 • ljubinica

  Solstvo hocejo z vsemi sredstvi obdrzati v svojih rokah.
  Saj je jasno zakaj. Solstvo je najpomembnejsi del “ideoloskega aparata komunisticne drzave”.
  Njihov monopol nad solstvom se iz Juge nadaljuje se v demokraciji ….
  Solske oblasti je treba vprasati, na kateri filozofiji temelji slovenska javna sola.
  Na marksizmu?

  ,

  • stajerc5

   To, da se nadaljuje iz yuge je OK, ampak, demokracijo pa pri nas izpusti!

 • Franjo Trojner

  Jurišne leve stranke in politiki v vzpregi z levimi mediji so znova ustvarili histerijo, ki se rezultira v kristjanofobiji, kaj sledi? Upam, da ne v preteklosti že doživeto.

 • Mojca pokraculja

  Spet bombastični naslov brez vsakršne potrebe. Tak naslov direktno nagovarja bralca k posmehu, oziroma kar k sovraštvu do katoličanov in če ste to hoteli, ste najbrž to tudi dosegli.

  Bistvo je v tem, da gre za odklanjanje enakosti pogojev šolanja v sklopu javnoveljavnega programa osnovne šole, ki jih izvaja bodisi javna šola ali zasebna šola. Vprašati se je treba, zakaj ni mogoče financirati javnega programa v osnovni šoli v celoti tudi v zasebnem šolstvu? To je bistvo ustavne presoje- enakost pred zakonom !
  Se torej privatnih šol ne sme financirati enako kot javnih na podlagi izkrivljanja, da te šole obiskujejo zgolj krščanski otroci ?! Kakšna segregacija pa je to ?

  Nadalje se je treba vprašati, kako je mogoče, da v Sloveniji ne premoremo več kot 3 zasebne šole na nivoju osnovnega šolstva in najbrž- tega podatka ne vem- tudi ne premoremo več kot kakšne tri šole na srednješolskem nivoju. Ko s takim podatkom postrežeš tujcu, evropejcu, samo debelo gleda ! Ne more razumeti, da se gremo neko evropsko državo, hkrati pa na vse pretege zavračamo privatno šolstvo in kompletno vse, kar bi s področja javnega interesa lahko izvajal privatni sektor preko koncesije. Mnogo ceneje in konkurenčno. In mimogrede, celo zapriseženi “rdeči ifašisti” svoje otroke vpisujejo v privatne šole !!!
  Po drugi strani bi bilo zanimivo slišati v kakšne šole hodijo otroci naših predstavnikov države, ki delajo v evropskih institucijah v Bruslju in drugod. Kako izbirajo šole, ali izključno državne ali tudi privatne. In kdo jim šolanje otrok plačuje? Kolikšne so šolnine ? Kolikor vem vse plača naša država in tu ne gre za nizke šolnine.

  • Olga

   Edina podlaga temu diskriminatornemu zakonu je strah komunajzliov pred drugače mislečimi ljudmi! Predpisani program, ki je OBVEZEN, mora država plačati v celoti! Starši teh otrok ne plačujejo nižjih prispevkov od ostalih državljanov, ampak enake, zato gre za diskriminacijo!

   • Tetka iz ozadja

    Zasebna šola lahko zavrne vpis otroka, javna pa ga ne sme. Kje je tukaj potem diskriminacija.

    • stajerc5

     Cigana se vpisati ne mores…., ce se pa noce!

   • moon

    Lej , Olga, vse bodo resile muslimanske sole, ne skrbi, takrat bo denar….

  • luckyss

   Mojca…vidim da si inteligentna, zato samo zate izjemoma ;) resno vprašanje…
   Za koji kurac rabimo v Sloveniji zasebne šole ?!
   In če jih po ne vem kakšnem ključu rabimo, naj se financirajo tako kot se imenujejo, torej zasebno….
   Sicer pa sem že spodaj omenil kakšno past skriva T.I. zasebno šolstvo..

   • Mojca pokraculja

    Glej na kratko bistveno. Morda kasneje več o tem zakaj so zasebne šole potrebne.

    Gre za izvajanje javnoveljavnega programa. Ta je predpisan s strani države in pomeni, da se izvaja po učnem programu, načrtu itd. Je enak za vse javne osnovne šole in se ga mora držati tudi zasebna šola, če ga želi izvajati.Hkrati to pomeni, da kot izvajalec lahko izdaš javnoveljavno listino-spričevalo. Waldorfska šola npr. poleg tega programa izvaja še program po Waldorfski metodi. Torej javnoveljavni program nima prav nobene veze z religijo ali krščanstvom. Vse kar je več, je treba v zasebni šoli plačati. In tu država nima kaj govoriti. Svobodna izbira, svobodna volja.
    Poenostavljeno povedano, tako kot v lekarni doplačaš za zdravila, ki niso na osnovni listi. Če hočeš boljša od osnovnih, doplačaj. Mislim da tu ni nobenih pasti, so samo predsodki o tem, da krščanstvo ogroža “ateizem”. V resnici ogroža komunizem in režim, ki malikuje pridobitve socialistične revolucije. Največji problem vidim v tem, da nismo več sposobni na stvar gledati objektivno in brez polarizacije. Lahko bereš tudi sovraštva !

    • luckyss

     Še vedno nimam odgovora na vprašanje ..zakaj rabimo zasebne šole..?
     Morda država nima dovolj kapacitet ?!,…Če jih nima, zakaj ne zgradi novih, namesto da plačuje “podizvajalce” ?!
     Vse skupaj je le pranje denarja in nekateri politični lobiji…
     Meni osebno je sicer Waldorfski način bolj pri srcu kot trenutni permisivno-nonšalantni pristop…
     Vendar še vedno trdim, da zasebnih šol ne bi smelo biti..niti z zasebnim, niti z javnim denarjem…
     Kot skrajnost sem navedel primer šole Savdskega princa…

     • moon

      No, ti bom jaz povedal zakaj rabimo zasebne (drugacne) sole: ker so javne za en kurc… tako kot zdravstvo in celotna JU…

    • ljubinica

     “Javnoveljavni program nima nobene veze z religijo in krscanstvom.”
     Na krscanstvu ta program ne temelji, pravis.
     Na cem pa temelji? Na kateri filozofiji, ideologiji?
     V kurikulumu je vrsta predmetov, ki ne morejo biti “nevtralni”: materinscina, zgodovina, biologija, etika in motala, drzavljanska vzgoja, sociologija, psihologija, umetnostna vzgoja …
     S katerega vidika so narejeni ucni nacrti za te predmete?

     • Mojca pokraculja

      Na čem temelji javnoveljavni program, kako so narejeni učni načrti, boš morala vprašati koga drugega. Pa saj vsi vemo na čem temelji. Jaz se tu ne bom spuščala v vsebino, ker nisem strokovnjak za programe, učne načrte itd., so pa tvoji pomisleki upravičeni.
      Pri vprašanju financiranja tega programa gre za princip, ki ga zagovarja ustavno sodišče in je edino pravilen in logičen. To sem tudi jasno povedala in mislim da dovolj razumljivo obrazložila. Zaradi tega spreminjati ustavo, da bo zadoščeno režimu, je noro in pokvarjeno.
      Komentator Luckyss sedaj postavlja celo pod vprašaj obstajanje zasebnih šol, zanj so to le podizvajalci, vse mora biti v rokah države itd. Najbrž se lahko strinjava, da na tako bolano mišljenje ne gre odgovarjati.

     • ljubinica

      Luckyssa ne berem. Blokiran. Za take nimam casa.
      Gornjih vprasanj pravzaprav nisem naslovila nate.
      Ampak jih postavljam, ker me cudi, da se o tem pri nas sploh ne razpravlja.
      Pa so ta vprasanja bistvena za sam obstoj tega naroda.

     • Mojca pokraculja

      Ja se strinjam, marsikaj se bi morali vprašati in razpravljati. Jaz vidim, da je vse zadušeno, ustrahovano. Ne razpravlja se, ker se ne sme. Vse mora ostati tako kot je rekla “avantgarda”. Nobene spremembe v širino, spremembe so dovoljene le , če ožajo, kratijo, omejujejo, prepovedujejo.

     • ljubinica

      Ja, se strinjam.

 • luckyss

  luckyss • 3 minute nazaj
  No tale spodaj se je odločil, da ste dovolj butasti, da vam vzame nekaj denarja ;))
  P.S-
  “Na me” se piše skupaj ..name.;)
  Sem se kar kopiral, ker tudi ta povzpetnik ni storil drugače..;))

  • stajerc5

   Il est temps de partir!
   Mogoce bo razumel zgoraj napisano!?
   Pri njemu me mece ven, nimam pojma zakaj…., placana zadeva??????
   Prevod: Brisi kuci!

   • luckyss

    Blago rečeno…javno nafukavanje..
    Plačaš nekaj sto evričev nekem zablojenem portalu in tam dobiš par strank..
    Tisto pa po googlu pomeni..”Čas je, da gremo”…menda prijavit na policijo ali kaj ?!

    • stajerc5

     Ne vem kaksen google uporabljas(mogoce varianta Ruskaja Putinskaja?), ampak “tisto” pomeni nic drugega kot (da bos razumel brez strica googla): Spizdi, dok imas vremena!

 • janez cepec

  zasebne šole je, al ne. ni blema, kdor jih hoče met, nej jih plačuje. pa za koji kurac, bi djau kolega, bi mogl usi plačvat za cekvene šole. od države je Ceku ločena, ergo, nej plačujejo sami. sicer pa mislem, de nej Cerku uvede cerkven davk, pa bojo hitr vidl, pa preštel svoje verne ovčice. bel revšna bo

  • Korenjak

   Tvoje mrcvarjenje slovenskega jezika je rezultat državnih šol. Ampak važno je, da so te dobro vzgojili: priden rdeči kuža, pomahaj z repkom in reci hov hov…

   • janez cepec

    če kej vem, si ti Korenjak, tud u taiste šole hodu, razn če so ble s prilagojenim programom. kok si jih pa dokončou, je pa drug uprašane. tko de ne prou meketat, te bo pastir okregu

    • stajerc5

     Ce ze slovenskega jezika ne poznas, pisi vsaj v cirilici. Mogoce ti to bolj odgovarja!

     • ogledalo

      Slovenščina pozna tudi sičnike in šumnike. In, če boš pisal v cirilici, vedi, da jih tudi ta pozna.

     • stajerc5

      O ja, samo da se tam risejo in ne pisejo, heheheee…

  • moon

   OK. Ker si cepec, pameten ravno nisi..
   Da ti bo jasno: davkoplacevalci smo vsi, tudi tisti, kateri posljejo otroka v zasebno solo, tprej bi bilo logicno, da se ti potem zmanjsajo davki (ce moras sam placevati solo)..
   Seveda v vasih zblojenih rdecih glavah bi morali placevati vsi (najvec seveda “bogati prasci”), koristili bi samo vi, nesposobne rdece pijavke!…

 • Gru

  Od kje dobijo zasebne sole kes za vzdrzevanje objekta ?

  • Olga

   Iz lastnih sredstev!

   • Gru

    Ki pa so? Kes od starsev al od kod drugod?

    • Olga

     Od prispevkov lokalne skupnosti! Tudi šolo, kamor je poslala Brenčačka inšpekcijo, ker se boji blagoslovljene vode, je zgradila lokalna skupnost z lastnimi sredstvi, brez denarja države! Prej so otroci hodili v šolo v župnišče!

     • Gru

      Torej ce ne dobijo zadosti prispevkov , nemorejo placat elektrike? Zanimivo ;)

     • ogledalo

      Olga to ne razume.

     • tramal

      Daj bedak ne smeši se še bolj kot si se.Ker si zabit kot mazga pač vpršaj normalne razgledane ljudi.Razumel tako ne boš.

 • Olga

  Počivavšek se bo “zavzel” za vsaj 1000 delovnih mest v Magni…Bodo vsi štrihali isti avtomobil skupaj z robotom ali bodo štrihali Butalce?

  • ogledalo

   Kar prijavi se, da boš hitro na vrsti. Butalci imate prednost!

 • Tetka iz ozadja

  Biti desničar ni greh, lepo pa tudi ni.

  • ogledalo

   Prazaprav je zelo grdo. In maloumno.

   • tohuvabohu

    Biti demokrat je lepo in smiselno. Rdečkarji ste pa sovražniki demokracije.

 • Anton

  vsak dan se potrjuje kdo je pri nas fašist. To je LEVICA!

  • ogledalo

   Desničarji ste smrad, ki zastruplja okolico. Še dobro, da vas je premalo za uresničitev vaših psihopatskih blodenj.

   • Anton

    kdo je dejansko psihopat pove več kot 600 grobišč , po vsej Sloveniji.

    • Korenjak

     Natanko tako. In potomci teh klavcev danes pišejo po forumih “še premalo smo vas pobili” in ker pač ne morejo več kar tako pobijati, jih pač zmerjajo s smradom. Resnica je, da je takih kot uporabnik “Ogledalo” procentualno zelo, zelo malo (še vedno velja, da je SDS stranka z najštevilčnejšim članstvom in za razliko od priložnostno generiranih muh enodnevnih ima stabilno tradicijo), so pa zato agresivni in glasni. Volitve – če to v Sloveniji sploh lahko imenujemo – pa so vedno znova prevara: režimska trobila, ki pokrivajo večino medijskega prostora jim dajejo zaslombo, nesebično pa pomaga tudi sodstvo (primer Patria).
     Razlog je jasen: želijo vladati za vsako ceno. Razkitje A. Logarja glede miljardnega pranja denarja v NLB pa je ogledalo njihovega vladanja.
     Mafija je ukradla Slovenijo, žal.

    • Burek Burecki

     Takoj ko so polozili roko na slovenski narod v imenu tretjega rajha so si zasluzli smrt…

   • tramal

    Bedak komunajzerski, čimprej naredi samomor .-Celo zemlja ti bo hvaležna.

  • ljubinica

   Levica so fasisti?
   Tudi ti nasedas na levicarski novorek.
   To so komunisti. Zakaj zanje uporabljas oznako fasisti?
   Reci bobu bob.
   Komunist je komunist je komunist.

   • tohuvabohu

    Anton ima prav! Komunizem je fašizem. Vsi ekstremizmi so enaki. Nasprotje vsakega ekstremizma je svoboda in demokracija.

    • ljubinica

     Zakaj za komunizem uporabljati izraz fasizem?
     To je levicarska manipulacija, ki ji nasedajo tudi konservativni demokrati.

     • tohuvabohu

      O tem se da debatirati, ali je izraz ustrezen. Absolutno pa ne drži, da je to njihova manipulacija. Izraz levi fašizem je že precej star in ga pozna cel svet (poguglaj npr. left-wing fascism).

     • ljubinica

      Sem spodaj ze napisala, od kod izraz levi fasizem ….
      To sintagmo uporabljajo tisti, za katere je fasizem absolutno zlo, komunizem pa ne.

     • tohuvabohu

      Ne vidim logike v tem, da bi komunist samega sebe označil za fašista. Čeprav je krvavo res.

     • ljubinica

      Ne sam sebe, ampak drugega levaka, s katerim se ne strinja.
      Sem brala levicarske kritike, ki so Slavoja Zizka oznacevali z levim fasistom ….

 • radames

  Mislim, da je z nami konec. Zavladali bodo komunisti na način, ki smo ga že vajeni. Ustavo se spreminja, da bo nekaj bolje za VSE državljane. Zdaj pa so jo spremenili zaradi diskriminiranja tistih, ki jim niso všeč. Hitler in Stalin jim iz groba čestitata.
  Tega Brleza bo treba odstraniti. Taka odstranitev bo demokratični postopek, saj hočejo Brlez, Cerar in SMC delovati avtokratsko in totalitarno. To pa seveda ni demokracija.
  Na volitvah se bomo prešteli. Kdor bo volil SMC in tardeče ni demokrat, je izdajalec demokracije in lastne države. Mi bomo volili demokrate!

  • ogledalo

   Kdaj in zakaj so nazadnje dpreminjali ustavo? Kr neki….

   • Korenjak

    Nazadnje so v ustavo vpisali pravico do pitne vode in se s tem hvalili kot neverjetnim dosežkom. Zdaj pa imamo Magno, ki bo v podtalnico sputila letno nekaj ton strupenih kovin, da o ostalih letošnjih ekoloških katastrofah sploh ne govorim. To je mantra vseh levičarjev: navidezna skrb za ljudi, v resnici pa njihovo brutalno izkoriščanje. Prosto po Kardelju, ki je samoupravno družbo definiral kot delavski razred in družbeno nadstavbo (beri vladarje). Še danes imamo delavski razred, ki se izčrpava za družbeno nadstavbo, vladajočo elito.

    • tohuvabohu

     Levaki na čelu s Cmerarčki so ponovno izkazali butasta protislovja v rdečkarskem načinu razmišljanja. V ustavo so dali vodo, ker ne privoščijo dobička tujcem. Potem so pa plačali tujcem iz Magne, da pridejo k nam in kujejo dobičke iz naših resursov. Narod jim naseda na celi črti. Slovenci, kdaj vas bo srečala pamet?

  • Cucurbita Pepo

   Nasprotje vere ni komunizem. Prej racionalno razmišljanje.

 • radames

  Šolstvo in zdravstvo morata biti TUDI privatna. Najbolje bi bilo, ko bi bilo razmerje javno/privatno pol na pol.
  Diskriminacija privatnega šolstva je relikt bivšega sistema, kjer privatnih šol ni smelo biti.
  Povsem enako velja za zdravstvo.
  Privatno šolstvo in zdravstvo vnaša konkurenco, s konkurenco pa se krepi kvaliteta.

  • ogledalo

   In ti imaš očitno dovolj denarja, da boš to plačal. Super! Večina državljanov ga namreč nima.

   • Korenjak

    Pravično je, da država enako podpre zasebno in javno šolstvo.

   • tohuvabohu

    Kam ste pa zapravili vse, kar ste naropali v času “demokratičnega” socializma?

  • Korenjak

   Kot nekoč v Jugoslaviji: za rajo so bile državne šole, za elito pa privatne šole v tujini. Enako je danes: medtem ko ljudje umirajo v zdravstvu v čakalnih vrstah, si elita plačuje popravke hemeroidov na švicarskih klinikah (primer Danilo Turk); medtem ko so državne šole za rajo, elita pošilja svoje otroke na šolanje v tujino.
   Orwell je imel še kako prav, ko je napisal Živalsko farmo: prasci pri koritu se debelijo, delovnega konja predelajo v klej in klobase. In vsi so bili enaki, le nekateri so bili enakejši…

 • ogledalo

  Katolibani bi radi prevzeli absolutno oblast v vseh sferah družbenega življenja. To je nedemokratično in svinjarija! Francija npr. ima to zelo dobro zakonsko urejeno podobno kot pri nas, le da se tam zakona DRŽIJO! Ne bo vam uspelo!

  • Korenjak

   Privatnih šol (in tudi vrcev) je v Sloveniji manj kot za vzorec, praktično jih ni. Tukaj ni tradicije zasebnega šolstva, kakršno pozna naprimer tudi Francija. In tudi v zasebnih šolah ni verske indoktrinacije, ni naprimer verouka, kot številni tebi podobni komentatorji tukaj naresnično navajajo.
   Tvoje sovraštvo do cerkve je patološko blazno: navajaš stvari, ki ne držijo in so laž. Popolnoma nič pa te ne moti, da je slovensko šolstvo okuženo z rdečo ideologijo že od 1945, kjer večinoma predavajo dobro prilagojeni, dobro ideološko lobotomizirani primerki učiteljev/profesorjev.
   Privatno šolstvo pomeni predvsem kvaliteto učnega programa, državno, komunistično šolstvo pa je namenjeno zgolj in samo indoktrinaciji mladih – da jih zdresirajo v to, kar si ti postal: blejajoča komunistična ovca.

   • tohuvabohu

    Dobro so ga zdresirali, siromaka.

    • stajerc5

     Nobene dresure, genetska zadeva! Ni pomoci! O ja, je, pa ne smem napisati…

    • Aresnica

     GA NI- tovariš ogledalo se mora najprej v ogledalo pogledat- mgoče bo po tem dejanju dojel-_- težko verjam, da je kapiral-kar je Jožef mislil oziroma napisal?
     _______________
     Lep pozdrav

  • tohuvabohu

   Najbolj se narežim, ko beton-rdečkar omenja demokracijo. Videli smo, kakšna je vaša demokracija. Trpeli smo jo 45 let in še vedno jo poskušate uveljavljati. Dovolj je bilo!

 • RATATA

  Brgleznu u pohabljeni buči odmeva internacionala zmiksana z bandiro roso.
  Ta bela buča, mentorica mnogim diplomantom, se ob vsakem odločanju vpraša : “kuga bi pa kardeljev edi naredu matr…?”…. in edi mu prišepne…., pa mamo spet novo kozlarijo u Sloveniji.

  • Mojca pokraculja

   A ni bil kardeljev edi vizionar ?

   • RATATA

    Seveda je bil, kdsj je že napovedal, da bodo narodi izginili s svetovne pozornice. “Srečo” imava, da to opazujeva.

   • samotoje

    Bil, bil, a je krava crknila… Saj poznaš ta štos?

 • Jožef

  Dragi moji sotrpini!
  Če rečem, da smo Slovenci ovce, naivneži, strahopetci, nasilneži, yugonostalgiki, socoalisti, komunisti, kristjani, vas bo zelo malo razmislilo, zakaj sem to rekel. Ne boste razumeli. Ker pa vsi, ki se z mano vred pasemo po internetu s pomočjo računalnikov, smartphonov, tabličnih raćunačnikov, prenosnikov in podobno elektronsko navlako, boste prej razumeli, zakaj boste morali čimprej drugače razmišljati. Nič novega ne bom povedal, če povem, da se je s pojavom mikrosoftovih windowsov začelo množično uporabljati osebne računačnike. Torej, po osnovni veziji windowsov so si sledili nove in nove verzije windowsow in prispeli smo do windowsov 10. Zamislite si, da bi še vedno vztrajali pri različici windowsow 3.1 ali windows 95. Ker bi pa hoteli s časom naprej in bi si provoščili pogledati kak video na youtoobu, bi kmalu ugotovili, da je vaš računalnik in operacijski sistem tako zastarel, da ga ni moč uporabljati. Če se vam ni posvetilo v glavi gremo naprej. Pred petimo leti ste si privoščili nov računalnik, seveda tudi zadnjo različico windosov, recimo windows s čarobno številko 7. Pridobitev vam je začela resnično dobro služiti in na medmrežju ste lahko cel dan in čivkate, facebukate, googlate itd. S to vašo dobrino lahko pridete do skoraj vseh resnic in laži, ki vam jih ponuja sedanjost. Med vsemi temi informacijami pa vas veliki brat neomejeno opazuje in vas usmerja v smeri, ki jo sam želi doseči pri masi lahkovernežev in naivnežev, poleg tega pa vam na vaš HDD v računaliki pridno nalaga spame, trojance, virise ipd. Poleg tega se vas po vrhu še lotijo hekerji in vam izpraznijo bančni račun, če niste previdni. Ko opazite, da se vaš računalniški mlinček čudno vede, pokličete servis. Gospodje prodejo, malo brskajo po račlunalniku in nato vam pogumni rečejo, da so HDD očistili, naložili so kakšni antivirusnik in to je to. Račun bo velik, vendar ga boste z veseljem poravnali v upaju, da bo odslej računalnik brezhibno deloval. Žal, ne bo dolgo. Če hočete resnično prav očistiti računalnik, je potrebo HDD formatirati in na novo naložiti operacijski sistem in ostalo programsko opremo in seveda instalirati zmogljiv antivirusnik. Dolgoročno pa vas tudi to ne bo rešilo nevšečnost, ki spremljajo sodobno IT tehnologijo
  Zakaj sem vas moril z računaliki, zato, ker človeški možgani delujejo podobno kot sodoben računalnik. Če se po osamosvojitvi Slovenije nismo uspeli prilagoditi na demokracijo, če ne znamo resnici pogledati v oči, če se ne znamo otresti navlake iz bivše yuge, je to podobno, kot če vedno vzrtaja pri prvi verziji windovsow. Lahko smo pa se znašli med tistimi, ki bi radi sodobno Slovenijo, živeli pa bi v yugi. Ne bo šlo, to je tako, kot bi na najnovejši računalnik hoteli instalireati svojo priljubljenbo vezijo windows 1.1, žal ne bo šlo. Lahko se znajdemo med takimi, ki so si kupili najnovejši računalnik in instalirali najnovejši windows, pri tem pa bi želeli igrati tetris od Mladine (partizančki in domobranči), žal “knap daneben.”
  Najbolj žalosta ugotovitev primerjave računalnika in Slovenca je pa hdd (trdi disk) V svojih glavah še vedno nosimo programe od yuge in hočemo jih posodobiti s sodobnimi demokratičnimi programi. Ne bo šlo, kajti, ko je hdd preveč kontaminiran z virusi ipd, pomaga samo formatiranje. Slovenci, čas je da si glave formatiramo, da bomo končno začeli uporablati sodobni način življenja brez zastarelih in okuženih programov yuge. Tisti, ki so jim pa diski (hdd) odpovedali, pa jim žal ni pomoči. Žal.

  • Korenjak

   Simpatično napisano, zelo. Nasvet: namesto licenčnega windows “kložja”, ki ti prinaša samo težave (trojanci, virusi, addware in podobno), popolnoma zamenjaj pogled na svet: odprtokodne rešitve, kot so linux Ubuntu (Desktop 17.04) delujejo bolje, hitreje in predvsem bolj varno. Če bi rad imel celo tak uporabniški vmesnik, kot Apple Mac userji, pa si lahko instaliraš – prav tako brezplačno – verzijo linuxa, ElementaryOS (glej, všeč ti bo: https://elementary.io/).
   Če preskočim iz računalništva nazaj v politične teme na temo tega članka ter si pomagam s tvojo, računalniško analogijo: da, kar precej slovencev še vedno uporablja windowse, čeprav vedo vsi, da so počasni, nezanesljivi in nevarni. Preprosto: prilagoditev na novo bi za njih pomenila preveč napora, morda celo kakšno minuto učenja in spoznavanja novih konceptov, tega pa niso sposobni.
   So tipičen produkt šolskega sistema, ki jih je za vedno indoktriniral v zgodovinske čase. Na žalost tega ne bo konec: naredili so vse, da bi ohranili ta šolski sistem, ki ne uči novih stvari, ampak vztraja v starih vzorcih, četudi so neuspešni in škodljivi.
   O da… slovenci so res lobotomizirani windows uporabniki.

  • stajerc5

   Posrecena primerjava, samo, hmmm, ti si premoderen. Vecina nasega (v povprecju!) naroda je se vedno pri karticah, Opankar pa pri luknjacicah…
   LP IPL, Fortran…

 • tramal

  Tile komunajzerji so pa res prava konkurenca hudiču.Ne vem če niso že slabši od njega.

  • stajerc5

   Imas prav, je tudi sam opazil, da gre se huje in se je vpisal v Prvi razred, ker bi rad postal vsaj Pionircek z rdeco rutico…

 • Valter BraniSlav

  Tovaris Danko, politika je za odrasle. Ti se raje drži tvojih fantazij o moških anusih in lulekih… piši o tem o čemer sanjaris 24/7.

  • cosmosjasnovidec

   Torej bo moral tebe vzeti za učitelja.

   • Valter BraniSlav

    Mene razen moje druzine zanima edino denar. Nisem ne levi ne desni. O vlaganju v delnice in obveznice bi lahko bil ucitelj.
    Ce te kaj zanima o istospolnem seksu par kar vprasaj gospoda Dankota. On o tem sanjari 24 ur na dan, 7 dni na teden…

 • Burek Burecki

  Kaj vam ni jasno? Naj jih vpisejo v redne sole pa bo zastojn? Zdej bi se privat sole zastojn meli. Seveda , da jih lahko obiskujejo jansetevi otroci in ostala frocarija slovenske elitne gamadi…
  Navadni drzavljani se morejo pa sprijaznat z javnim zavodom. Pa ja de. Naj celo solnino placajo in ne samo del. Jaka diskriminacija!!!! Ufff…

  • radames

   O spreminjanju ustave zaradi odločbe ustavnega sodišča o privatnem šolstvu:

   “Prav ideološka razprava trenutno vladajočih strank, ki se je razvila ob
   izogibanju uresničitve ustavne odločbe U-I-269/12, je razkrila skrite
   namene trenutne oblasti. Pod krinko ideološkega boja želi ta vlada
   očitno spremeniti zakonodajo tako, da bo v prihodnje lahko staršem
   šoloobveznih otrok (tudi v javnih šolah)
   finančno breme še dodatno povečala. In to kljub temu, da že po trenutnem
   načinu financiranja osnovnošolskega izobraževanja starši v Sloveniji v javnih
   šolah nosijo enega največjih finančnih bremen. Pred nami so zgolj še
   Slovaki, Britanci in Španci. Morda pa bo prav vladi Dr. Mira Cerarja
   uspelo, da bomo vsaj na tem področju pristali na prvem mestu.”

   http://www.casnik.si/index.php/2017/10/06/pod-krinko-nasprotovanja-zasebnemu-solstvu-krcijo-sredstva-za-osnovnosolsko-izobrazevanje-javnih-sol/

   • Mojca pokraculja

    Hvala za link, zelo dober članek.

   • Mojca pokraculja

    Ob branju tega članka ne morem mimo tega, da se stalno manipulira z takoimenovanim razširjenim programom. Kolikor vem, vanj spada tudi jutranje in popoldansko varstvo. Izvajajo ga učiteljice, ki sicer ne poučujejo v osnovnem programu To pomeni, da v okviru delovne obveznosti učitelj izvaja le osnovni program, kar predstavlja 4 ali največ 5 pedagoških ur. Vse manjkajoče ure do 8 urne delovne obveznosti pa se šteje priprave učitelja na domu.
    Skratka, namesto da bi učitelj svojo 8 urno obveznost opravil s svojo prisotnostjo v šoli od trenutka, ko učenec pride v šolo do takrat ko odide- mimogrede tako izgleda delo učitelja v British school v Ljubljani( https://britishschool.si/), se dodatno zaposluje in plačuje kader, ki izvaja razširjeni program varstva otrok. No na srečo je to večinoma le v prvi triadi. In zdaj grozijo s financiranjem le tega s strani staršev. Pa smo spet tam! In ne pozabit, učiteljev v javnem sektorju je 50.000 ! Prava vojska !

  • Soave

   Pomota! Pozabil si napisati, kje so se šolali otroci in vnukeci silnih ” gospodov ” komunistov !

 • samotoje

  Starši se bodo morali obrniti na EU sodišče za človekove pravice, skupaj z vodstvom šole in učitelji pa o teh svinjarijah obvestiti mednarodno javnost. Če se delamo norca iz pravic odraslih, pa se hec neha, ko gre za pravice otrok.

  • Cucurbita Pepo

   Verni starši kršijo pravice svojih otrok.

   • Soave

    Osel .

   • freedomfighter

    To ni res vsak imapravico vzgajati svoje otroke kakor hoce dokler je v nekih druzbenih normah

 • Jana učak

  Ali so katoliški otroci tisti od članov RKC??? Zanimivo!?

 • freedomfighter

  sramota plačevanje privatnih šol iz javnega denarja…kaj bi rekli če bi mošeje financirali na isti način

  • Soave

   Za čigavo svobodo se pa ti boriš ?
   Za svoj žep in za žepe tvojih gospodarjev. Glede na tvoje komentarje, mislim , da vem kam spadaš.
   K naprednim, svobodnim komunjaram.

   • freedomfighter

    Nevem kaj je treba zalit jaz samo trdim da je treba lociti javno in privatno in to da gre moj denar ki ga placam drzavi v privatno solo je zame nedopustno

    • Soave

     Žalim te ?
     Kaj pa vtikaš mošeje v naš prostor, kot nekaj samoumevnega ? Zanič primerjavo si dal.

     • freedomfighter

      Verski objekt sekularizirana druzba svoboda veroizpovedi…to so tri stvari ki imajo vezo s tem prvo oboje sta verska objekta drugo ne vem zakaj bi drzava dajala denar za verske sole in tretje ce nekdo placa s svojim denarje da gradi verske objekte na privatni zemlji jim ne mores nic pa naj gradijo cerkve moseje sinagoge ali kar koli drugega…zgleda da nekateri ki se imate za take demokrate in kapitaliste ne razumete ne enega ne drugega

     • Soave

      Juga
      je vse objekte Cerkve zaplenila, V njih je imela vojašnice, pa razne Ustanove so si jih prisvojile – ne bom naštevala, ker upam, da nekaj pa le veš .In Cerkev je, ko je odvzeto dobila nazaj, popravljala, obnavljala. S strašnimi krediti, pogodbami z neštetimi aneksi . Služila je zidarska in Zidarjeva druščina na veliko. Posledica je vidna. Stalno očitanje o cerkvenih goljufijah ? Kaj vse so pa popravili in uredili, pa ne vemo nič ?
      In sedaj so v teh objektih sijajne šole, gimnazije .
      Kaj naj odpremo ?? Saj so že odprte ! Ta je pa dobra !???
      V končni fazi pa smo tudi verniki s svojim zastonjskim delom in darovi pomagali. Ampak ?? Sedaj smo drugorazredni buteljni, kateri bomo plačevali šolnino ? Ki nismo sposobni vreči s stolčkov to nesramno komunjzersko oblast !!!

 • Soave

  Hitijo barabe, hitijo. Za vsak slučaj bodo prav vse zdrekali ??

 • Grenze

  Kruhoborci rdeči niso nič drugega kot smrdljivi svinarji ki jim ni nič za domovino in pošteno vzgojo domorodcev Slovencev svoje otroke pa šolajo na katoliških šolah ki edine učijo in vzgajajo za pošteno in realno življenje in šolanje na srednjih šolah tudi drugje po Evropi kajti naše srednje ( državne ) šole niso vredne pol pi..e slane vode .

 • dob

  Ma jebeš šolo, ustava naj tudi meni omogoči pranje miljarde umazanega denarja prek državne banke, pa smo zmenjeni.

  • ogledalo

   Ti lahko pereš samo svoje usrane gate. Če hočeš oprati denar, ga moraš imeti!

 • ogledalo

  Katolibani sami financirajte svoje šole in cerkve. Isto velja za muslimane in ostale sekte!

  • Mojca pokraculja

   A vaše nej pa vsi financirajo? Samo čakam, da se pojav muslimanska šola, pa da tvoji začnejo vpit kako jo je treba financirat s strani države ! Antifa, diskriminacija pa človekove pravice, kenede !

   • Cucurbita Pepo

    Vera nima mesta v šolah.

    • Mojca pokraculja

     Seveda da ne, nobena vera, le da to kar je v šolah, zate ni vera. Ampak je ! Glavno da je ideologija , pionirčki, titovke, NOB, in vsa ostala krama, ki jo na dan privlečejo enkrat letno v dražgošah. Zadovoljen?

     • ogledalo

      Brez NOB ni tebe danes ne bilo!

     • Mojca pokraculja

      Tvoja mati in oče sta NOB ? Dej a sploh veš kaj govoriš, na kaj in komu odgovarjaš ?

   • ogledalo

    Še enkrat preberi kaj sem napisal!

  • Matt_von_Glanz

   mi, vi … zakaj pa “vi” svoje financirate iz proračuna?

   • ogledalo

    Državna šola NI zasebna, ne moja in ne tvoja, je naša, skupna! Katolibanska pa NI naša. Je vaša.

    • MižekFiga

     Slovencev je več kot murglanov!
     Katolikov je več kot socialnih serokratov.

     • ogledalo

      Vsem katolibanom bi naložil davek. Pa da vas vidim. Takoj bi vas bilo 90% manj! Hinavci.

  • MižekFiga

   Za komunistično (haha kakor social demokratsko) velja samoplačevanje še najbolj. Pranje denarja, ropanje babnk Vam je naložilo ogromno denarja. Kje ga imate. Ponucajte ga za napredek Vašega dela družbe. Vi ne skrbite za javno šolstvo?

   • ogledalo

    Slovenijo so okradli skupaj t.i.levi in t.i.desni. In noben od teh NI moj! Vprašaj njih kje je denar in od kod jim premoženje! In zakaj ni dovolj denarja za šolstvo , socialo, zdravstvo , pokojnine….

    • MižekFiga

     FUJ, vseglihar!

  • Soave

   Še kaj drugega napiši no . Se kar naprej ponavljaš ?

 • dob

  Zmagujemo na celi črti, na Trdinovem vrhu ni hrvaških ribičev.

 • Catwoman

  Stvari so ušle izpod nadzora, kar je vidno že na državnih proslavah, kjer se maha z rdečo zvezdo. Sovraštvo do katoličanov se nadaljuje in zelo narobe je tudi, da je prva slovenska krščanska stranka NSI prešla v roke komunistom.

 • MižekFiga

  Ponovno je zmeda v imenovanju. Zaradi zgoljufanih volitev Slovenija ni komunistični becirk v demokratični EU. Zato je Walfdorska šola bolj javna kot Gabrow komunistični šolarski izdelek. Saj se vidi po uspehu. Jankovićeva sina najbolj kažeta kakšna je sedanja usmeritev komunistične osnovne balkansko srpske šole. Za Slovence ni prirejene usmeritve, saj še informacije ni o osamosvojitvi in težko je priznanje o članstvu v EU.
  Upam, da je danes že vsakomur jasno zakaj je Miro Cerar všečno nakladal in brez pravega vladnega programa zmagal in grobo nategnil volilce. Idejni vodja ddr. Kučan je kaj kmalu spremenil ime stranke v “Moderni center”. Ponovna laž, le kaj je modernega v pranju denarja in klientelističnem futranju pristašev iz Foruma 21? Mnogo pred Cerarjem je ddr. Kučan opoletal o vodstvu države s Pametnimi starci. Zopet zameglevanje, ker saj sami vidite v kaj in kam nas bivši CKZKS pelje.

  Ven iz EU, Putinu v naročje! SE STRINJUATE? S privatnim ddr. Kučanovim šolskim programom mu bo to olajšano.
  Koliko še zahrbtni ddr. Kučan ???

  • ogledalo

   F21 je največ denarja dobil v letih vladavine…..Koga že?! Ne serji o komunistih, ki jih v Sloveniji že dolgo ni več. No, nekateri komunistični konvertiti so še vedno trdno v političnem sedlu, zahvaljujoč butlom, ki jim slepo verjamete! Cerar? Toliko je levičar kot ivan ali korel. Le da Cerar ni namakal prste v koruptivne zadeve. Od Patrie do TEŠa vam sektašem spomin peša! No F21 he največ denarja dobil, ko se je kreditni portfelj slovenskih bank najbolj povečal. V letih od 2006 do 2008. Vse ostalo so obresti na obresti….Bo, balkanska ovca?!

   • Soave

    Ne bo, ti tele ! Pa menda ne bomo zopet pogrevali zadeve, ki so že razjasnjene. Spomin peša tvojim !Oziroma – kaj je lažje , kot ziniti, ne spomnim se .Dej, dej, no. Dobro si zopet naložil.

   • MižekFiga

    Neki Kramar je takrat vodil banko in bil na stalni telefonski vezi z ddr. Kučanomin bkr. Jankovićem.

    • ogledalo

     In nadzorni svet je vodil nek sektaš iz slovenske državne sramote.

 • ogledalo

  Katolibanizem in ostale sekte nimajo kaj iskati v javnih šolah. Odprite si svoje in jih tudi financirajte!

  • Soave

   Ti imaš malo zmedene ” pojme ” , veš ??
   Juga je vse objekte Cerkve zaplenila, V njih je imela vojašnice, pa razne Ustanove so si jih prisvojile – ne bom naštevala, ker upam, da nekaj pa le veš .In Cerkev je, ko je odvzeto dobila nazaj, popravljala, obnavljala. S strašnimi krediti, pogodbami z neštetimi aneksi . Služila je zidarska in Zidarjeva druščina na veliko. Posledica je vidna. Stalno očitanje o cerkvenih goljufijah ? Kaj vse so pa popravili in uredili, pa ne vemo nič ?
   In sedaj so v teh objektih sijajne šole, gimnazije .
   Kaj naj odpremo ?? Saj so že odprte ! Ta je pa dobra !???
   V končni fazi pa smo tudi verniki s svojim zastonjskim delom in darovi pomagali. Ampak ?? Sedaj smo drugorazredni buteljni, kateri bomo plačevali šolnino ? Ki nismo sposobni vreči s stolčkov to nesramno komunjzersko oblast !!!

  • Routar

   Posluš ti, špegu. Da kej tazga napišeš moraš bit pa že ornk….
   Beda, beda, beda ……

 • Get Smart

  Ja, ravno za to gre, kar podtika MURGL-ogledalce, za MURGL JUGOKOMUNIZEM in ostale MUSLIć talibanske SEKTE, ki so vse po vrtsi KOMINTERNISTIČNE SEKTE, ni in ne bi smelo biti prostora v javnih šolah, ki jih financiramo ljudje, delavni ljudje, pošteni ljudje,
  torej SLOVENCI in ostali pošteni ljudje v Sloveniji,
  ne financirajo pa jih MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “ogledala”, ki smetijo s svojimi podobami po spletu, hrani pa jih KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA z nam naropanim denarjem.
  Ti MURGL JUGOKOMUNISTIČNI bastardki vedno govorijo o sebi, vedno, in nato SVOJE ZLOČINE PODTIKAJO LJUDEM, vedno.

  Ljudje, pamet v glavo.
  Po njihovih delih jih boste prepoznali.

  • Get Smart

   Poglejmo primer MURGL JUGOKOMUNISTIČNE SEKTE
   (SD SMC DeSUS ZARES LDS Levica VioleteTimić Verniki Šoltesa itd.),
   Tako ti sledilci ZLOČINSKEGA KOMINTERNISTIČNEGA oz. tukaj lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA kulta prisegajo v Stožicah:
   -“Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   -“Druže Tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”
   In še:
   “Za koga? Za Partiju!”
   “Za koga? Za Tita?”
   “Za koga? Za Jugoslaviju?”

   Po njihovih delih jih boste prepoznali.

   • Get Smart

    Še z besedami PREDSEDNIKA PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    tovariša Milana Kućana:

    “O odcepitvi Slovenije od JUGOSLAVIJE je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem spгijazniti.”

    Še tovariš Milan Kućan:

    “Drugič te, da slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega – je predvsem identiteta JUGOSLAVIJE ali celo Balkana.”

    Razumemo?
    Prej ko boste razumeli, prej se lahko murgl-jugokomunistične okupacije začnemo osvobajati.

    Pamet v glavo.

    • Soave

     Ja, za vraga , no ?? In na zadnjem soočenju so na začetku kazali izjave bivših predsednikov. Ko zagledaš tov. iz Murgel, te pa res nekam prime.
     Pa kakšne izjave so pokazali. Če bi bili pošteni, bi lahko dodali še nekaj zelo zanimivih mnenj , ki bi sliko tega partijca bolj pravilno pokazale !!

   • Get Smart

    Tito je eden od vzdevkov JUGOKOMUNISTIČNEGA ZLOČINCA,
    kaviar židovskega sovjetskega bastarda, ki je spreminjal imena pogosteje kot gate, nato pa se ustalil pri tazadnjem svojem vzdevku JOSEPH BR0Z TITO.

 • Olga

  Nadstandard se je vedno plačevalo, zato se tudi katoliki strinjamo, da se zasebne šole plača iz lastnega žepa. Kdor pa nima denarja, naj pošlje otroke v navadno šolo.

  • Soave

   Zelo me zanima tvoj nadstandard !! Glede na tvoje pisarjenje, bi rekla , da ti ni hudega. Da te dobro plačajo za krajo nickov in pljuvanje po nas , drugače misličih..

 • sunday

  krščanski otroci bodo morali v kratkem plačevati tudi “navadne” državne, javne šole, če se bodo starši izrekli za kristjane – no in, kako se temu reče, saj se je v zgodovini podobno že dogajalo – ampak zanima me ALI BOMO ŠE VEDNO TIHO!!!

 • dr Janez Sveti

  Šolstvo, mediji in sodstvo pa ja ne sme izgubiti iz rok nihče, ki bi rad večno vladal.
  DR janez Sveti genij

 • Janez

  “NADSTANDARD”
  EX
  KP, ZK – JE NJIH HOTENA – NEINFORMIRANOST ! Zagotovo hotena. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  NIČ SLABEGA O : STALINU, O ZLOČINCU TITU, O MORILSKIH PARIZANIH ITD. NOČEJO VEDETI.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!