Rdeči križ podlega pritiskom multi-kulti lobija

Fotografija je simbolična (foto: STA)

Organizacije Rdečega križa v Belgiji so dobile navodilo, naj iz svojih prostorov umaknejo vse križe, da bo tako organizacija izgledala “bolj odprta” za vse, ki potrebujejo njeno pomoč.

Zgodba me spominja na izkušnjo, ki sem jo pred časom doživel na prejšnjem delovnem mestu. Vodja interventne službe pri CSD, kjer sem bil zaposlen, me je zaradi javnega nastopa v bran otrok in družin na družinskem referendumu 2015 za kazen odpustila iz interventne službe. Moj greh? Nastop na soočenju, v katerem sem nasprotoval homoseksualnim posvojitvam otrok. Kot razlog je navedla moje javno izraženo mnenje, ki naj bi odvračalo homoseksualce in lezbijke, ki po mojem nastopu na naš CSD ne bodo upali priti po pomoč. Nekaj posebej zagretih feministk pa me je zatožilo celo na Socialno zbornico, češ da kršim kodeks etičnih načel v socialnem varstvu, kar je Socialna zbornica v nadaljnjem postopku zavrnila kot neutemeljeno.

Kljub končni moralni zmagi pa mi je vodja odvzela pravico do identitete in strokovnega dela v interventni službi, ki se je čez nekaj mesecev izteklo v popolno diskriminacijo, kajti službe mi niso hoteli podaljšati. Problem je bila moja identiteta. Ker se ji nisem odrekel, sem se moral posloviti. Biti varuh tradicionalnih krščanskih vrednot materinstva, očetovstva in imeti jasno identiteto danes ni več zaželeno.

Problem krščanske identitete razkriva tudi omenjeni belgijski primer. Belgijske podružnice mednarodne humanitarne organizacije Rdeči križ so prejele e-poštno sporočilo od Pokrajinskega odbora Rdečega križa v Liègu, da naj odstranijo vse križe. Prostovoljci so kritizirali naivnost vodstva Rdečega križa po prejemu sporočila, naj odstranijo križe s sten svojih enot, saj bo organizacija tako izgledala bolj “posvetno”.

Občutek za zdravo pamet je pri ljudeh še živ
Po tem dogodku je več prostovoljcev Rdečega križa za belgijsko televizijsko hišo RTL  izrazilo nasprotovanje zahtevam po umiku križev, pri čemer so povedali: “Naj ostanejo stvari tako, kot so. Nekoč smo govorili o “božičnih praznikih”, zdaj pa gre za “zimske počitnice”. Božični trg v Bruslju je postal “Trg zimskih užitkov”. ” “Zaradi določenega dela prebivalstva – zaradi muslimanov – so križi odstranjeni iz več hiš Rdečega križa, še posebej v kraju Verviers,” je dodal prostovoljec.

Odlok sledi predlagani odstranitvi križa v Franciji, ki je krasil kip sv. Janeza Pavla II v Ploërmelu v Bretanji. Ta poteza pa ni ostala neopažena. Povzročila je ogorčenje demokratične javnosti in privedla do reakcije poljske in madžarske vlade, ki sta ponudili, da sprejmeta križ.

“Takšne ukrepe je treba obravnavati kot poskuse uničenja civilizacije in kulture evropske celine,” meni madžarski zunanji minister Péter Szijjártó.
Sovraštvo do vsega, kar diši po krščanstvu, se v Evropi krepi zlasti po množičnem navalu muslimanskih migrantov, ki v imenu politične korektnosti zahtevajo umikanje križev, navad in običajev, povezanih s krščanstvom.

Tudi v Sloveniji je izgon križa iz javnega prostora stalnica že od kongresa KPS na Čebinah leta 1937, ko so komunisti ugotovili, da ogromna večina Slovencev ne vidi svoje prihodnosti v fašizmu, nacizmu ali v komunizmu. Sedanja stopnja sovraštva do krščanskih simbolov in kristjanov je visoka in še raste in je edinstven primer sodobnega, z multi-kulti ideologijo podprtega ter vse manj prikritega sovraštva v Evropi 21. stoletja!

Franci Donko

 • Miro Jereb

  Pa naj bo letos pederski nov let s klukastim križem- Miklavž je lezbijka, ker ima rad ženske. Za zabavo v prazničnih dneh pa naj psa nategnejo. Živjo ohcet.

 • ahnenpass

  Dejstvo je, da je verskih simbolov na splošno vse manj, ker ljudje preprosto več ne verjamejo v čire čare.
  Krščanskih simbolov ni več kot jih je, muslimanski pa se ne pojavljajo, pomeni oboji stagnirajo oziroma se ne širijo več, kar je dobro.
  Je pa zato vse polno brandov, logotipov različnih korporacij in artističnih simbolov, ki so pač odraz duha časa,to so tudi nosilci ideologij, ki trenutno poganjajo moderno družbo.
  Kaj je sploh simbol, zakaj v neki čački vidimo celo reč, pomislimo na kup povezanih dejstev in dogodkov, bistveno je predvsem, da vsi vidimo isti znak in mu tudi pripišemo enak pomen.
  Na našem Rdečem križu so itak zaposleni v glavnem nekdanji komunisti, plačuje jih pa občina. Krščanom je tako rekoč namenjen precej bolj premožen in razvejan Karitas, ki za manj revežev, dobi isto vsoto denarja. Ko vidim krščanskega reveža, takoj pomislilm, vsaj nekdo, za katerega malo bolje poskrbijo, mi moramo žret pa tisto zanič krmo za ovce, prašiče in goveda.

  • Slovenc

   Rdeci kriz ni krscanska organizacija, ampak nosi kriz v imenu in logu zaradi ustanovitve v Svici. RKC je ravno v odgovor ustanovila Karitas

   • baubau

    Saj nasprotnika sam križ pravzaprav ne boli,moti pa ga,da ga je Kristus prav v tem znamenju resnično in dokončno premagal- samo zato še opleta z repom in bo do konca sveta.

   • ahnenpass

    Ne vem, mogoče ni pod Vatikanom, je pa zagotovo zasebna organizacija, ki jo je ustanovil krščan.

  • Olga_10

   Mogoče se boste kdaj prisiljeni obrniti na “čire čare…”….

   • ahnenpass

    Čaram lahko sam, rabim ljudi, ki vedo kaj je prav, nekaj takih mora biti v vsaki organizaciji, sicer bi vse hitro propadlo.

 • Slovenc

  Dobri stari Donko spet ne more, da nebi vsaj enkrat omenil istospolno usmerjenih. Pa naj raje pove da ga na csd mb niso zaposlili ker je verski ekstremist in ne zato ker bi bil kristjan.

 • Božobožo

  Ljudje niso več neumni da bi verjeli raznim pravljicam prevarantov o tem kako je nekdo s čaranjem pred dva tisoč leti spremenil vodo v vino, pa o tem da je neka bejba devica čeprav je že rodila. Ravno zadnjič se mi je soseda pritoževala da poleg njene hčerke samo še en sošolec hodi k verouku. V razredu pa jih je 22. Z RKC je konec.

  • paradajz

   Jaz pa ne verjamem pravljici, da je Zemlja nastala iz nič. Z velikim pokom.

  • sprehajalec

   Božobožo, tvoj post dokazuje, da je ravno obratno. In da se ravno najbolj neumni zaganjajo v Sveto pismo.

  • Morala

   Meni ni jasno zakaj ateisti vsiljujete svoja prepričanja in vas motijo križi in cerkve!!??…mene nič ne motijo in nisem nevem kako verna…verujem vase…ja, ja po vaše bo konec RKC, nasledila jo bo drugačna vera, katero uvažate, jim gradite džamije…slabo se piše ljudem, če tega ne zaustavijo…

   • karlina

    VELIK PODPIS in moj poklon, četudi nisi verna, res.

    • Morala

     Hvala, karlina…

  • tramal

   Razloži kako je nastalo vesolje in zemlja .Ja ,seveda komunisti so jo naredili ,a ne?

   • ahnenpass

    Glede na dejstvo, da tega nihče ne ve točno, je vsaka razlaga o nastanku zgolj ideja, niso pa vse ideje enako dobre, da bi lahko iz njih izdelali neko znanstveno hipotezo.

    • tramal

     Vsi kristjani vemo da je vse naredil Bog ki je večni od vekomaj.Ti bedak pa če tega ne pa veš vsaj ne piši bedarij..Neki kvazi znanstveniki vsak dan spreminjajo nastanek vesolja samo zato da se imajo pametne in da vlečejo lepo plačo.

   • pajot

    Ziher je imel Janša prste zraven.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • tonite falco

   Z takšnimi kot si ti bo kmalu konec in vašega nakladanja okoli RKC!

  • Janez

   Tako dolgo,kot že obstaja,ga še sigurno ne bo konec,pa če se ti “blesavi” Božo na trepalnice mečeš

   • karlina

    TOČNO, VELIK PODČRTAN PODPIS, sicer pa-ali ni čudno, da tudi levičarji vedno rečejo-bog pomagaj, hvala bogu, oz. , ko so bolani, ali trpijo, umirajo, prosijo Marijo in Boga, naj jim pomaga. Res čudno, oz. skrajno hinavsko !!!!

 • Franjo Trojner

  Na vsakih 100 m stoji cerkev, kar vsem dvomljivcem jasno pove, da smo SLOVENCI KRISTJANI.

  • baubau

   Saj jutri-nek Bog ve kateri jutri bodo hoteli podreti tudi te….

  • ahnenpass

   Niti ne, pove pa, da smo bili pokristjanjeni sužnji in hlapci, ki jim je prav rimokatoliško cesarstvo onemogočilo nastanek svoje države. Rešil nas je šele Napoleon.

  • karlina

   TOČNO, že stoletja, so bili naši predniki edino in samo KRISTJANI , PIKA !!!! Verjetno se sedaj obračajo v grobu, glede na to, kaj delajo levičarski izdajalci nam, EVROPEJCEM in predvsem SLOVENSKIM KRISTJANOM.

 • RATATA

  RED DOT
  naj se po novem imenuje rdeči križ, še kako prav nam bodo prišle rdeče pike.
  Kratica RK preveč spominja na
  Rimsko-Katoliško.

  • Rožle

   Pomoje nam bodo pa počas luno namontiral namest rdečega križa …

   • Ana Job

    In spodaj na paket napisali Alah akbar, da bomo vedeli komu smo lahko hvaležni.

   • karlina

    Nikoli ne reci nikoli, ampak se močno bojim, da povsod, verjemi

 • luckyss

  Križe, polmesece in ostale dokaze verske pripadnosti, oz. omejenosti si lahko v svojih ustanovah postavljate kolikor in kakor hočete…Ne pa tega vsiljevat ostalim državljanom na in v ostalih javnih zgradbah..

  • boogin1

   Izraz omejenosti je rdeči levi fašizem.

  • slosin

   rdeča zvezda je izjema, a ne?

  • sprehajalec

   Imej jajca, pa pojdi to turkom razlagat.

   • Franc Šink

    Toliko ga spoštujejo kot mi njihov polmesec.

    • sprehajalec

     Mislil sem na umik polmeseca iz njihove zastave in organizacij.

     • Franc Šink

      To je pa nekaj drugega. Oprosti.

  • Karmen

   Zelo dobro si dokazal, da si polno neizobraženo teslo, oz. provokator, ki laja po navodilih.
   Tu imaš razlago Rdeči križ v bistvu nima kaj dosti veze s krščanstvom. Že v 19. stoletju ga je ustanovil Švicar Henri Dunant in za simbol organizacije invertiral zastavo svoje domovine.

   • karlina

    TOČNOOOO, edino KARITAS JE KRŠČANSKI !!!!!!

 • if

  Načeloma so posamezniku vsiljene tudi narodnost, državna zastava, ideologija, v RS komunistična ideologija, tudi v sedanjsoti.

  2000 let Satan vodi pogrom proti njej, danes tudi v obliki poudarjeni v članku in mnogih na tem portalu nastrojenih proti njej, ki z etiketiranjem vernih z versko omejenostjo dokazujejo svojo omejenost!

  Družba razpada. To je očitno.
  Nepoboljšljivec razbija temeljna načela preživetja naroda, družbe! Ne bo mu uspelo, ker ima cerkev Jezusa Kristusa jamstvo samega Jezusa: “Peklenska vrata je ne boso premagala”.

  • ahnenpass

   Jezus je bil poslan na ta svet, da združi vsa judovska plemena, premaga vse njihove sovražnike in spravi ljudi z Bogom.
   Zveniš kot klerotaliban.

 • ptr

  Rdeči križ v bistvu nima kaj dosti veze s krščanstvom. Že v 19. stoletju ga je ustanovil Švicar Henri Dunant in za simbol organizacije invertiral zastavo svoje domovine.

  • Johan

   Ima pa vezo z jugovino, mafijo velikimi plačami, zaposluje le člane SD in pranjem denarja

  • Burek Burecki

   Ne se trudit ker tega ne razumejo. Svastika kot simbol obstaja na tisoce let pa vendar ta simbol povezujejo z nacisticno nemcijo… Nekaj podobnega se dogaja tle…

   • Olga_10

    Pa dajte gor svastiko…

    • ahnenpass

     Rdeči križ uporablja tri simbole, nam domač +, muslimanski polmesec in diamant.

   • ahnenpass

    Svastika je postala uradni zaščitni znak nacistične Nemčije, morda zato tako sklepajo.

  • ahnenpass

   Dunant je bil protestantski krščan, RK je zasebna organizacija.

 • Franc Šink

  Naj komunisti prvo pobarvajo luno rdeče.Potem bomo Ta beli napisali COCA COLA.

 • antimur

  V vseh ustanovah in organizacijah, kjer kučanisti vohajo denar, nastavljajo svoj kader, tako je v rdečem križu Brunskoletova, ki je pa trden komunistični kader in garant za tesor nad domoljubnimi Slovenci in našo kulturu v tej človekoljubni organizaciji.

  • Franc Šink

   Potem je rdeča barva zajamčena.

  • ahnenpass

   Služba na RK je lahko dosmrtna, večkrat se tja kar preselijo, kot recimo dekle skrbijo za župnike.

  • karlina

   TOČNO

 • Franc Šink

  Pa nabijte gor rdečo zvezdo bodo mladi vsaj vedeli kaj je pomanjkanje.

 • Hun

  se dobro da je Francisek postal papez, ker vatikansko pedofilski lobij je satansko unicil krscanstvo in osramotil Jezusa

  • if

   Jezusovo najožjo cerkev so tvorili ljudje z napakami, kot jih imava vi in jaz. Najožje članstvo Njegove cerkve so bili apostoli z vsemi negativno izraženimim človeškimi slabostmi: povzpetnost, lažnjivost, strahopetnost, dvomljivost, omahljivost, nestanovirnost ….

   Tudi Jezusovo današnjo cerkev tvorijo taki ljudje.
   Takratna Njegova cerkev je preživela, se razvila, se razvija in se bo razvijala.

   • Hun

    danasnje cerkve so po meri pohlepnih vladarjev…gromozanske katedrale…znotraj okicene z zlatom…to ni nikdar bilo po meri Jezusa..to je po meri satana…

    ce so teb pedofilski duhovniki za zgled…bi Jezus djav..”Oce odpusti jim saj ne vedo kaj delajo”

    • if

     Cerkve, njih velikost in oprema, so en od izrazov vere ljudi v Boga. Kadar je ta pristen, je vse omenjeno skladno z odnosom do Boga.
     Kadar ni, velja Jezusova smernica, ki jo je dal v templju potem, ko je tam našel prodajalce volov, ovc,golobov inmenjalce denarja : “Spravite se proč, iz hiše mojega Očeta ne delajte tržnice!«
     To načelo velja za vsakega!

     Pedofilija je enakomerno razporejena v vse strukture družbe, tudi v slovenskih osnovnih in srednjih šolah je!

     • Hun

      PREvelka velikost katedral je odrazanje moci imperija in bolnega cliveskega uma ne pa vera v Boga…preproste Cerkvice iz kamna na vzpetinah so VECJE od vseh katedralsko- fevdalnih neboticnikov

     • if

      V katedralo gre tisoč ljudi, v cerkvico gre 20 ljudi.
      Če evropskim mestom odvzamete katedrale, enako velja za LJ, in evropskim državam cerkve in cerkvice, ostane puščava bolnega družbenega duha.

     • Hun

      zravn katedral se raja slika kot zravn piramid..v cerkvicah se moli

     • if

      Molimo povsod, v cerkvicah, cerkvah, katedralah, doma, na poti z avtom ali peš ….

     • Hun

      zdj sm te prpelal do lastnega spoznanja da za preprosto molitev ne rabis megakomanskih katedral

     • ahnenpass

      Meni se zdi, da rabimo predvsem odprte cerkvice, kamor država nima vstopa ter kjer lahko dobiš čisto in toplo vodo in hrano.
      Cerkev so ljudje, država je nekaj drugega, turizem je pa spet stvar zase.

     • ahnenpass

      Zakaj govoriš o Bogu, ki ga ni nihče nikoli videl, hvala Bogu. Ne moreš prepričevati ljudi v nekaj kar ne obstaja, kar se nihče ne more realno prepričati.
      Temelj vere niso racionalna spoznanja ali logika, nekatere stvari lahko samo občutimo, zakaj toliko ljudi čuti podobno, pa zagotovo ni stvar razkošja in ugleda. Tudi bogati in vplivni se morajo ukloniti silam narave.

     • baubau

      dober odgovor hunu-hvala if

     • Tone

      Res je, pedofilija je precej enakomerno prisotna v vseh segmentih družbe, še največ je je v družinah. Razlika je v tem, da učiteljev, če so jih odkrili, niso prestavljali na drugo šolo. Pa cerkev je potrebovala desetletja in bankrotirane škofije, da je spoznala, da je pomoči potreben otrok, ne pedofilski duhovnik.

   • samotoje

    Inteligenten komentar. Škoda, da je na drugi strani taka revščina.

 • Sadako

  Strašno je predvsem to, da je bil Osama bin Laden junak bosanske Izetbegović vojske in da se Praljak fental, namesto da bi obvestil Guantanamo, dokler je še imel čas.

  • ogledalo

   Osama je bil ameriška tvorba! In ameriški vojak. Dokler ni zamenjal strani.

 • if

  Vsebina http://hudo.com/si/2017/12/14/nemski-garanti-tozeni-zaradi-neplacevanja-prezivnine-beguncem-2/ dokazuje norost oblasti in državljanov!
  Oblast je nora, ker uvaža migracije, državljani, ker ji sprejemajo.

  Pravilen odziv državljanov bo izražen, ko bomo iz države vrgli “wilkomen multikulti” oblast in pritepence, ki so po tem načelu vdrli v državo!

 • Ana Job

  Na rdečem križu so se vedno zbirali komunisti, se še spomnite, ko je bil škandal in so z denarjem rdečega križa kredite dajali vodilni?

  • ahnenpass

   Problem je, da je nekdanjih komunistov pri nas ogromno, katolikov pa zelo malo, kljub temu so si enakovredno konkurenčni.

   • Ana Job

    Dragi ahnenpass, vesela sem vedno, če me kdo kulturno ogovori, zato rada tudi lepo povem. Nikoli ne bomo mogli olepševati nasilja, ki ga je povzročil komunistični režim v Sloveniji in izvajal maščevanje nad »razrednimi sovražnikomi«. Ob razpadu Jugoslavije in osamosvojitvi Slovenije pa za razliko od nekaterih nekdanjih komunističnih držav v Evropi ni prišlo do potrebnega preloma s prejšnjim režimom, vključno z lustracijo. Posledica tega pa je bila, da je kljub D*emosovi vladi veliko večino sistema obvladovala stara paradržavna struktura. In ga še vedno obvladuje, kar vidimo vsi. Za boljšo predstavo tega lahko navedem dejstvo, da je celo po prvih demokratičnih volitvah tedaj že upokojeni Ivan Maček Matija povsem mimo zakonov upravljal z zaprtim območjem Gotenice in Kočevske Reke. Si lahko misliš? In prav to je tisto, kar najbolj ponazarja status in delovanje t. i. paradržave, ki ima pod nadzorom tudi pravosodje in večino medijev. Tukaj se ne delimo na katolike in komuniste, ampak na okupatorja in domoljube. Lp

    • ogledalo

     IMM ni nič upravljal z Gotenico. So območje odprli kmalu po osamosvojitvi. Lustracijo bi morali izvesti in bi tako ne imeli v teh 25ih letih bivše komuniste v vseh vladah! In večini strank. Malo levo, malo desno, bolj desno , so si razdelili politična področja.

     • Ana Job

      Gospodar zaprtega območja je bil Ivan Maček – Matija, ki je bil med vojno in po njej vodja Ozne, tiste komunistične vojaško-policijske organizacije, ki je izvedla povojne množične pomore. Podjetje, ki je gradilo podzemne objekte v Gotenici, Škilju, Borovcu in drugod, se je imenovalo »Gradbeno podjetje Ivan Maček –Matija.

      Ne vem kako je trenutno, ampak po Gotenici se navadni državljani 10 let nazaj nismo mogli sprehajati , ko smo poskušali malo raziskovati, saj je bil kraj zaprt z zapornico in zastražen s policijo. V njem je bil od leta 1992 naprej Vadbeno-oskrbni center slovenske policije in zaposlenih kar 55 ljudi, kako je ta trenutek se moram pozanimati.

     • Karmen

      Pred sedmimi leti sem si ogledala te kraje. Mož od sestrične je praznoval 60 letnico in nas je povabil v te konce. Dela na Direkciji za ceste in so ravno takrat naredili novo cesto, zdi se mi da Kočevska Reka – Osilnica. Najprej smo se ustavili v Kočevski Reki in si ogledali novo cerkev, potem nam je župnik povedal vso zgodovino tega konca, z njim je bil gospod Srečko (pozabila kako se piše) domačin, tudi on je povedal, kako so živeli v zaprti coni. Potem smo pa šli v Osilnico, kjer se Srečko ukvarja z eko turizmom. Bilo je enkratno.
      Župnikova razlaga se popolnoma ujema s tvojo.
      Eden od razlogov ogleda teh koncev je bil pa tudi ta, da je bil stric Mačkov šofer, je vedel za veliko njegovih rabot. Da ga ne bi pospravil, je raje zaključil s to službo. Baje je Maček takrat svoje šoferje pobil.

     • Ana Job

      Karmen, kako grozljivo in težko življenje so imeli domačini v tistih koncih sem tudi sama slišala. Škoda je, da se Slovenci dejansko ne zavedajo, kakšna je bila naša država za kuliso. Vesela sem za tvojega strica, da jo je odnesel srečno, v kolikor mojemu dedku in njegovemu bratu ni uspelo obdržati življenja pred udbo. Lep večer!

    • karlina

     PODPIS

     • Ana Job

      Hvala.

  • karlina

   TOČNO

 • rrrrr

  Če je Rdeči križ popustil pritiskom multi-kultija, bom pa še jaz popustil pritiskom lastnega egoizma nad občutkom za solidarnost in zaprl svojo vitko denarnico.
  Po drugi strani se borim sam s seboj zato, da ne bi svojIh mesečnih prispevkov ukinil tudi Karitasu. Očitno smo izjemno bogata družba, kjer ni socijalno ogroženih ljudi in sta tako obe dobrodelni organizaciji povsem odveč. Zakaj?
  Če se mojim t.i. socijalno ogroženim sodržavljanom ne zdi vredno, da bi pritresli svoje uboge, lene in butaste riti niti na volitve, še manj na referendum proti že stotič ponovljeni mafijski kraji njihovega in mojega premoženja, tokrat ajzenponarskiki, potem tistih nekaj mojih trdo zasluženih evrov sploh ne potrebujejo.

  Te uboge, lene in butaste riti bi po 25 letih ( na 50 podlage) končno le morale vedeti, po čem je špeh!
  Tako pač je!

  • ahnenpass

   Ti že veš. verjetno si si vse kar imaš pošteno zaslužil, s trdim delom in brez vez. Vsi pa ne morejo tako delati in živeti, ko bodo RK in Karitas dol zaprli štarcuno, se bodo državljani tretjega razreda morda oglasili pri tebi. Daj raje za vbogajme, boš lažje spal.

 • Olga_10

  Od takrat, ko je Rdeči križ bogato nagradil Kućanovega prijatelja Jeleniča, tej komunajzerski organizaciji ne darujem niti centa! Tudi “teden rdečega križa” vedno ignoriram! Naj jim darujejo musliči!

  • baubau

   to ti verjameš-a ti kar vzamejo in to več ko 1 cent

   • Olga_10

    Zato pa volim vedno desnico! Ko nas bo dovolj, tudi harača za Hanzi ne bo več!

    • ogledalo

     Ko vas bo dovolj?! Ha ha ha……. Vedno manj vas je! Hvala bogu!

     • karlina

      To ti misliš

    • Jana učak

     Res si bedna!!!

     • karlina

      Zakaj že, povej zakaj ?????

  • karlina

   hvala enako

 • rubec

  Slučajno grem naslednji teden v Belgijo. Če me ne bo nazaj nič zato ampak križi bodo pa spet tam.

  • samotoje

   God speed, rubec, kot bi rekli Dolenjci. A rabiš kakšno orodje? Kladivo, žeblje?

  • valentin cej

   Srečno rubec, opravi svoje poslanstvo in spet dobrodošel doma.

   • rubec

    Hvala valentin in pozdravi mi mojo primorsko kot je nekoč že dejala eva braun. Če si cej si sigurno od tam, ni oštja.

    • valentin cej

     Prejmi lepe čeprav mokre pozdrave s severne primorske.
     Jaz sem po starših, starih starših in prastarših iz tolminske in goriške, puntar in vetrolov. Hvala !

  • pajot

   V Belgijo greš? Zanimivo. S tovornjakom?

   • valentin cej

    Baje rubec zdaj popravlja Cerarju Falcon…..

  • indijanka

   Kok ti bo lušn..sm ti kar malce fouš.

 • tramal

  Lopovskem komunističnemu rdečemu križu ,že davno ne dam niti centa odkar sem prebral kako kradejo denar za sebe ,kopujejo vikendice in hotele,ter dajejo srbam robo da jo ti potem prodajajo na boljšjem trgu.Tile z juga hodijo na rdeč križ in nato robo prodajajo po južnih republikah.

  • ahnenpass

   Hrvati s hrano iz RK krmijo živino.

   • karlina

    Sem brala, ja, no sicer pa bolje, kot ,da se mečejo škatle s hrano stran, tako, kot v Sloveniji

   • RATATA

    Ampak če je ta živina pravoslavne veroizpovedi NE!

  • karlina

   HVALA ENAKO

 • ogledalo

  Norost ni multi-kulti, je pa stalnica na tem portalu, v obliki takih in drugačnih “člankov”.

 • soc

  “Naši” bi z veseljem uničili kakršenkoli križ, razen avtocestnega in Rdečega. Tu so materialno in kadrovsko ugnezdeni ko ptički.

 • tarantela

  Kardinal Roberto Bellarmino:
  Trditev, da Zemlja kroži okoli sonca, je zgrešena, kot je zgrešeno trditi, da se Jezus NI rodil iz device!

  • soc

   Rdeči bebci:
   Leta 1941 se je začel plemeniti narodnoosvobodilni boj pod vodstvom KPS.

   Prvo v začetku 17. stoletja ob takratni znanosti in informiranosti, drugo še leta 2017 ob danes vobče znanih dejstvih in dokumentih.

   Če bi bil kot ti globoko rdeč, bi se izogibal obsodbam in sploh omembam katerekoli dogme, če je ex-post še tako nora… No ja, provokatorji morajo tudi od nečesa živeti, kajne?

   • tarantela

    George Bernard Show:
    Dejstvo, da je vernik srečnejši od skeptika, ne pove nič več, kot dejstvo, da ja pijan človek srečnejši od treznega.

  • karlina

   In kaj ima to veze z zgornjim, samo vprašam

 • toxico

  ah ta rdeči križ moja babica je dobila neke bonbone in nek doručak vse skupi za 7€ pa še sladkorno ima in dobi sladke bonbone

 • branči

  bolj je rdeč, bolj je “naš” pa qwa se bunte, to je samo eden več, kar jih vas je doletelo…

 • valentin cej

  Rdeči križ naj zamenjajo s sliko pujska, ki je simbol za blaginjo.
  Kdo je za ?

  • sodnikisozločinci

   Darujmo za roza pujska!
   Nič več rdečemu križu!
   Juhuhuuu!

 • samotoje

  Od trenutka, ko so na dan prišle Kirnove in Jeleničeve svinjarije, RK v naši družini ne obstaja več. Preprosto.

  • karlina

   ENAKO, TUDI PRI NAS

 • Janez

  Kar imam namen podariti ali dati nekomu,ki to nujno potrbuje,mu dam kolikor je v moji moči osebno.Ne dam pa niti centa več ustanovi,kot je Karitas,še manj pa Rdeči križ.Na Rdečem križu so me že lepo “izšolali”.Pa sem že kar nekaj v življenju podaril pomoči potrebnim.

  • karlina

   HVALA ENAKO

 • karlina

  GROZLJIVOOOOO, ENOSTAVNO GROZLJIVOOOOOO, kakšni ljudje so to, ki se pustijo izsiljevati muslimanskim nemigrantom, kajti ONI so vdrli nepovabljeni v Evropo in ONI bi se morali prilagoditi EVROPI-je to mogoče multikulti, za nas-EVROPEJCE in ne multikulti muslimanov, samo vprašam.

 • lauraas

  In kako se bo potem rdeči križ imenoval?

 • Grenze

  Rdeči križ je v Sloveniji MURGELSKI BANKOMAT .

 • Marija

  Če nebi Bruselj,podpiral in sistematsko uvažal in sam Evropo lepo potiho z migranti islamiziral Evropo so kaj takega nebi godilo. Tako pa gospodje in gospe v Bruslju za lep denar vse to podpirajo in skupaj z islamskimi imami dajejo takšne uredbe. Vse načrtovano vse izmišljeno že pred 20 leti. Sedaj se vrši realizacija načrta.Nafta,orožje, itd. Soroš in Rošildi izvajajo svoje izume spremeniti raso.Če se samo razvrsti dogodke zadnjih 25 let od razpada Jugoslavije se vse ujema.Libija,Sirija bližnji vzhod,cela Afrika eno samo žarišče. Pika na i je bila izvolitev prvega črnca v Ameriki. v Nemčiji Merkel in akcija se je lahko začela. Najprej Grški otoki potem naprej kot imamo danes. Tu lahko ostanemo samo brez besed ali pa se borimo,da preživimo.Največja groza pa je da so Merklovo zopet izvolili in pravi,da je naredila vse prav in bo s svojo politiko nadaljevala. Torej uničila belo raso saj kontinent bo ostal. Samo menjane bodo rase. To je to.Lepo nedeljo vsem.

 • Terminator

  Če se slučajno kakšen o rdečega križa pojavi pri meni na vratih bo dobil šus direktno v glavo.

 • mare

  Javno objaviti, da vsakega muslimanskega migranta, če zagreši hudodelstvo, napolniti s svinsko krvjo.

 • WatsonForus

  nisem veren, ne hodim v cerkev , samo taka dajanja pa me razpizdijo , nej gredo ti kamelotrajberji v svojo arabijo , pa naj se tam preseravajo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!