Resolucija o družinski politiki 2018–2028 je ogledalo avtorjev: slepa za resnične probleme sodobnih družin in ideološko zaplankana

Anja Kopač Mrak (foto: STA)

Resolucija s podnaslovom “Vsem družinam prijazna družba” nadaljuje ideološko bitko SD in Anje Kopač Mrak proti zagovornikom družine mame, očeta in otrok.

“Socialni demokrati si že vrsto let prizadevamo za izenačitev istospolnih partnerskih skupnosti, kar smo s pomočjo naše ministrice dr. Anje Kopač Mrak tudi vedno jasno in javno zagovarjali ter za dosego tega bolj ali manj uspešno bili že nekaj bitk. Trdno smo prepričani, da se o človekovih pravicah ne sme odločati na načine, ki smo jim bili priča v preteklosti. Tako, da se je nestrpnost, sovražnost in nerazumevanje zamaskiralo v leporečje o dobrobiti naših otrok ter o zaščiti družbe pred deviacijami, ki tu nimajo kaj iskati,” je povedal Dejan Židan, predsednik stranke SD, 9. 3. 2015.

Židanove besede, izrečene na seji Državnega sveta RS marca 2015 razkrivajo vso bedo družinske politike Socialnih demokratov, ki zaradi ideološke zaplankanosti ne vidijo resničnih potreb slovenskih družin, ampak si vedno znova izmišljajo umetne probleme in jih vsiljujejo našim otrokom in družinam. Pri tem pa v svojem nedemokratičnem slogu napadajo in žalijo zagovornike družine mame, očeta in otrok, ki je znanstveno dokazano najbolj ugodno okolje za zdravo rast in razvoj vseh družinskih članov in v največjo dobrobit otrok.

Žalostna zgodba koroških dečkov, ki jo je zakuhalo ministrstvo Anje Kopač Mrak, ponazarja domet reševanja družinskih zadev Mrakove in SD: vnučka so nasilno vzeli iz delujoče družine babice in dedka, kjer sta imela vso skrb in ljubezen ter ju na silo umestili v umetno tvorbo – rejniško družino, kjer spita na novih posteljicah in zadovoljujeta le svoje telesne potrebe. Kaj pa njun čustveni razvoj in celjenje ran, za katere lahko najbolje poskrbi tolažilen babičin objem? Takšni “strokovnjaki” in politiki, ki ne znajo izvesti najbolj preproste naloge, kot je namestitev otrok v njuno domače okolje, nimajo pooblastila ljudstva za odločanje o prihodnosti družinske politike.

Napad SD na družino mame očeta in otrok: “Preseči zakoreninjenost stereotipov o družbenih vlogah žensk in moških, kjer je moški dojet kot hranitelj, ženska pa kot čustvena skrbnica družine.”
Podobno tragična in zgrešena je tudi nacionalna družinska politika Socialnih demokratov: namesto, da bi družini priznali njeno mesto v demografski obnovi prebivalstva in pomen varnega ter ljubečega okolja za zdravo rast in razvoj otrok, ki temelji na ljubezni, zvestobi in sposobnosti pogovora med mamo in očetom, je največji domet Anje Kopač Mrak in SD “razbijanje stereotipov” o spolnih družbenih vlogah, izenačevanju homoseksualnih odnosov z družino mame, očeta in otrok, sporni teoriji enakosti spolov, siljenjem žensk v kariero, moških pa domov za štedilnik.

Resolucija o družini, ki so jo nedavno poslali v javno obravnavo Socialni demokrati, ki obvladujejo ministrstvo za družino in že vrsto let vodijo katastrofalno družinsko politiko, je navaden seznam predvolilnih obljub in nima prav nič skupnega s kakšnim resnim načrtovanjem družinske politike ter ne ponuja nobenega odgovora na upadanje števila prebivalstva in druge potrebe sodobnih družin.

Domet “družinske” politike Anje Kopač Mrak in SD: V luči bližajočih se volitev bi razdelili nekaj davkoplačevalskega denarja tudi družinam
Reformirani marksisti v svoji resoluciji navajajo devet prednostnih področij: programi v podporo družini, starševsko varstvo in družinski prejemki, nadomestno varstvo otrok, socialno varstvo družine, trg dela in zaposlovanje, usklajevanje poklicnega in družinskega življenja, področja zdravstva, vzgoja, varstvo in izobraževanje in stanovanjska problematika.

Družina, ki je v Sloveniji v življenju posameznikov, hvala Bogu, še vedno najvišje na lestvici vrednot, je za Anjo Kopač Mrak in SD zreducirana na varstvo otrok, usklajevanje poklicnega in družinskega življenja ter stanovanjsko problematiko. Njihova pogruntavščina pa izhaja iz “pluralizacije družinskih oblik in načinov družinskega življenja, spremembe odnosov med starši in otroki, spremembe na področju partnerskih odnosov in družinskih vlog”, ki jih skrajna levica zlorablja kot izgovor za nasilno poseganje v družine.

Koroška fantka trkata na vest Anje Kopač Mrak in Gabi Čačinovič Vogrinčič
Porast enostarševskih družin, v katerih otroci v svojem psihosocialnem razvoju pogrešajo enega od staršev, za levičarske stratege “sodobne” družine seveda ni omembe vreden problem. Zanje je bolj pomembno, da imajo otroci “nove posteljice”, kot je v primeru ugrabljenih koroških fantkov izjavila Gabi Čačinovič Vogrinčič, kakor pa ljubeče družinsko okolje v družini mame, očeta, bratcev, sestric in starih staršev.

Resolucija o družinski politiki Anje Kopač Mrak je neživljenjska in nezadostna. Merilo kakovosti življenja otrok in družin niso in ne morejo biti “nove posteljice” koroških fantkov, kakor želi prikazati Anja Kopač Mrak, ki svojo katastrofalno družinsko politiko skriva za nedavno raziskavo organizacije Save the Children, ki je ocenjevala materialno udobje življenja otrok, po kateri naj bi slovenski otroci celo živeli najbolj kakovostno življenje na svetu.

Za Marxove načrtovalce brezrazredne družbe, v kateri je treba uničiti tudi družino, je značilno, da se na daleč izognejo vprašanju, kakšno družinsko okolje je najboljše za celostni razvoj otroka. Iz istega razloga Anja Kopač Mrak in Socialni demokrati zamolčijo vlogo družine pri popravljanju črne narodove prihodnosti brez zadostnega števila otrok. Takšni ideološki omejenci ob vsej vojski “strokovnjakov”, ki jo premorejo, niso sposobni sestaviti, kaj šele izvesti učinkovitega programa družinske politike, ki bi resnično odgovarjal na pospešeno upadanje in staranje našega prebivalstva, kar je trenutno naš največji problem.

Franci Donko

 • rubec

  Ta štanga od židana je član neke sd kao stranke in še sram ga ni idiota. Tale kao ministrica je pa baje tudi članica neke sd kao stranke, ni pa štanga in idiot kot židan ampak samo idiot. Pa še po nečem sta si podobna. Tudi nje zaradi tega ni nič sram.

  • Franc Šink

   On ni idiot, on je dildo.Povsod se vtika.

   • tasilo

    Torej je dildiot.

    • Franc Šink

     Ja točno imamo novo besedo! Še marsikomu bi pristajala!

    • dob

     tasilo, dovoli da nadaljujem v tvojem stilu:
     do zdaj za precednika kandidirajo dildurko, dildovnik in dildovakova.
     dildahor je še prejšnji dildek.

     Spomnim se kako je bilo, ko je bil izvoljen dildurk, ki smo ga imeli v riti celih pet let.

     • tasilo

      Kaj pa dildučan, ki smo imeli v riti celih 4609 dni ali 12 let, 7 mesecev in 12 dni?
      Ti si izobražen in učen pa mi povej, a je dildučan slovenska oblika od “il duce”?

     • dob

      dildućan je dućan, v katerem vsi zgoraj našteti kandidati kupujejo robo, da nam jo potem pet let prodajajo.
      Zato precednik ne more biti nekdo, ki bi robo kupoval pri nekem drugem dućanu , ampak samo “damačo” robo iz dildućana.

 • Rdeče zvezdaš Zoran

  Ne rad ženskam rečem baba, sam ta si druge besede na zasluži edino, da je totalno nesposobna in sprevržena oseba, ki ne opravlja svojega dela. Še danes veliko otrok ne more do subvencionirane malice, ker ni vložila primernega zakona. Vsi boste rekli, kako je to mogoče, mogoče je pri vseh dijakih, ki so na obveznih praksah, v 1 letniku 1 mesec, v 2 letniku 1,5 meseca in v 3 letniku 4,5 meseca, se pravi skupaj 7 mesecev ne morejo priti do subvencionirane malice in tam kjer starši nimajo denarja so ti otroci lačni, čeprav delajo po 8h, medtem, ko za emigrante zapravimo uradno 1963 EUR, neuradno pa 2670 EUR po osebi na mesec. Omenjeno ženšče je bila na to opozorjena pred 2 leti in še do danes ni nič spremenila

  • Jezus Kristus

   SRAMOTA !

  • MižekFiga

   JE Baba in to politično vodena in zvesta murglsko komunističnim videnjem NESlovenije.Volit ve nas bodo osvobodile (osamosvojili smo se že). Prekleta Baba!

 • RealRevolution

  Kaj ti levicarji sanjajo za 10 let naprej.
  A mislijo,da bojo skoz na vladi?!Ce ne druga,jih pa bo samo ljudstvo obesilo…
  Tako ne bo slo vekomaj,ziher ne.

 • Nejc Ornik

  Bo treba na volitve, pa tudi na ulice. Za zihr pa kar oboje!

 • VERZIFIKATOR

  Aneja Mračnik

  ROVOKOPAČ IN ZAKONI FIZIKE

  Poklic zahteven je rovokopača,
  spodkopava, koplje, vrta rove,
  labirinte s tem ustvarja nove,
  je pa res, da stvar se dobro plača.

  Dobro se kopača nagrajuje,
  temeljev ko trhlost ugotavlja,
  nove ko podpornike postavlja,
  kar je staro, ko takoj sesuje.

  Rove koplje kajpak se na normo,
  a je važna tudi inventivnost,
  ne le gola, slepa produktivnost,
  novo da ustvari z delom formo.

  V mraku so ideje najbolj jasne,
  bolj ko vrta, staro ko sesipa,
  bolj ko v temi, v mračnih rovih tipa,
  bolj rušilne misli so in glasne.

  Novih v mraku je idej obilje,
  fizične zakone mož izumlja,
  nove kajpak, ki so plod brezumja,
  glavno v njih pa fizično nasilje.

  Temu, pravi, moraš se upreti,
  v temeljih nasilje spodkopati,
  grobo ga, nasilno kaznovati,
  pa če svet zato bo treba spreti.

  Zanj je prva delovna skupina,
  z njo v tunelih sam gradi pontone,
  s tem podira fizike zakone,
  ta skupina mu je kot družina.

  Svojo žrtvoval je bil za delo,
  sta otroka mu samo napoti,
  partnerici ju oddaja sproti,
  da čez vikend je doma veselo.

  Da lahko o normah novih grunta,
  kje, kako, otroke gre podpreti,
  partnerici kje se da upreti,
  zoper starše vse otroke punta.

  Zanj postala norma je edina,
  kot pri delu je kopač rušilen,
  tudi v mislih mračnih pač nasilen,
  norma zanj razbita je družina.

 • MižekFiga

  Mudi se! Zadnje minute tečejo! Je treba v brezrazredno in nedružinsko družbo po bležnjici. Spomnite se bluzenja ZL s starš1, starš2 ipd. Kar zapojejo naj, bomo vsaj natančno vedeli kaj odjebat pardon sfukat v zakonih in še kje! Narejeno škodo bo težko popravljat, AMPAK BO TREBA, pa ni važno kolk košta.

 • tasilo

  S tujim je lahko kopáti po mraku.

  • traktor

   Saj veš, da domači ne bi bil dost trd, za kopanje, po takem mraku.

 • Slovenec 33

  Take podlosti, kot si jih ob podpori veleizdajalcev slovenskega naroda privoščijo okupatorji v slovenskih deželah so zaradi njihovih namenov, da hitro kolikor se da, zatrejo slovenski narod, ga izropajo in uničjo..

 • tasilo

  Vprašanje: Gospa ministrica, kateri je vaš najljubši mesec?
  AKM: Maj.

  Vprašanje: Gospa ministrica, ali imajo člani vaše stranke prste pri skoraj vsaki svinjariji?
  AKM: Majo.

  Vprašanje: Gospa ministrica, kaj je rešitev za večjo rodnost v Sloveniji?
  AKM: Majoneza …

  • dob

   hehehe, genijalc si, tasilo!

 • Gru

  In Donko nc nisi napisal, kako bos enostarsevske druzine resil;)

  • dob

   Zakaj bi pa kdo reševal enostarševske družine?
   Država je dolžna ustvarjati pogoje, da bodo ljudje zaposleni glede na njihovo izobrazbo in sposobnosti, in tedaj bodo z delom, vztrajnostjo in prizadevnostjo lahko sami vzdrževali sebe in svoje otroke, preprosto tako, da bo delo plačano!

   Komunizem je ustvaril enostarševstvo, ker se napaja iz njihovega sovraštva. Komunizem simbolno kastrira lik moškega in očeta v družbi, s tem računa na glasove feministk, lezbijk, razočaranih žensk, ki z moškimi tek ujejo v politiki. Z moškimi, mind you (!), ki so jih same rodile in ustvarile in vzgojile v enostarševskih družinah brez prisotnosti očetov.
   Male nesrečneže, delegatke njihovih nesrečnih mamic, ki zdaj blodijo po parlamentu in si izmišljujejo “nove” vzorce družin, od gejevskih, lezbičnih, trans itd. naprej. Da so nori, je videti že v tem, da si nadenejo ime “družina”, ki velja za normalno družino. Ne izmislijo si svojih imen za svoje skupnosti in potem še svoje zakone, ki bodo veljali samo zanje in za njihov način promiskutetnega življenja, brez trdnih vezi z otrokom (ki je kupljen) ali s partnerjem (ki ga hitro zamenjajo po želji). Tako spreminjajo splošne zakone o družini, ki urejajo sporne zadeve v korist otrok in staršev. S tem kučanizem, feminizem in LGBT aktivisti, družno z roko v roki, podirajo Abecedo družine, družbe in s tem Vesolja!

   Če bi res hoteli biti odgovorni, bi si izbrali svoje ime za družino, ali karkoli že mislijo da imajo. In sprejeli bi svoje zakone, kot odgovorni ljudje, ki bi veljali za njihovo skupnost. Tako pa IMITIRAJO obstoječe pojmovanje družine, navade in zakonodajo, ki veljajo zanjo, z drugo besedo – kradejo! Imitirajo! SE vsiljujejo! In se s tem še hvalijo, češ da je itak useglih.

   Zato naj jih država ne rešuje, kot tudi ne rešuje nikogar drugega!

   Naša država, kučanizem, vse skupine posameznikov, ki kot posamezniki ne morejo izraziti sebe, zato se pa združujejo v “borbene” skupine, prisiljujeta v to, da se te “drugačne” skupine (kvazi družine) med seboj spopadajo za pogačo, Ena drugo izrivajo in tekmujejo za denar, natanko tako, kot se sicer spopadajo skupine invalidov, ko se prerivajo za denar od loterije! Češ kdo ga bo več sunil. Kot prvo – to sploh ni njihov denar!
   Denar je tvoj, ko si ga zaslužiš z delom. Potem je tvoj!
   Sramota pade pa na državo, ki preprečuje ljudem organizirati družbo tako, da je dela (dovolj dobro plačanega in častnega za človeka) za vse!
   Kako sramotno je to, da so prisiljeni biti odvisni od drobtinic, ki jih režim nastavi, potem pa gleda, kako se bodo med seboj klali – in vlada! In postavlja pravila. Tako izraža svojo moč.

   In potem se reveži, hendikepirani telesno, spolno, in sploh ne hendikepirani, a prisiljeni izseliti se v tujino v iskanju dela in zaslužka, tej kurčevi in podli kučanistični državi še celo zahvaljujejo za ta drek, ki ga dobijo. In so presrečni, da ga sploh dobijo, še z veseljem služijo režimu in ga hvalijo.
   Po domače povedan, kučanizem je sistematično poniževanje človeka! Geji mislijo, da jih kučanizem ne bo pofukal, kot je vse ostale, ker mislijo, da mu je kaj do njihove svobode izražanja in ker Janković hodi na parade ponosa. To pa zato, ker privoščijo drugim revežem, naj plačujejo za njihov občutek inferiornosti, zanemarjenosti in odrinjenosti na rob družbe. Ne zavedajo pa se, da smo v suženjskem sistemu, kakršnega si je zamislil kučan, vsi po vrsti odrinjeni na družbeni rob. Revščina je sistemska! Pomanjkanje je pa zaukazano z vrha, umetno ustvarjeno in vzdrževano, kot je tudi prerivanje okrog polpraznega krožnika. To je preprosto način življenja, ki vlada pod kučanom.

   Potem ko gnas tako naredi odvisnega od svoje “dobrote”, namesto da bi denar preprosto služili z delom, nam to režim onemogoči in nas izsiljuje, da sploh lahko preživimo. Režim slavi in časti to suženjstvo. Nanj so ljudje celo ponosni.

   Če si farmacevtka in če si lepa, pa brez službe in brez stanovanja z dvema otrokoma, bo Janković poskrbel zate. To je bistvo tega bebavega sistema, ki ga predstavljata Janković in kučan, in ga podpirajo in slavijo vsi jugoslovenarji v tej državi. Ki so, tako je videti, zdaj še večina volilnega telesa.

   • šmentanamuha

    Genijalno, dob, prav danes sem razmišljala, kaj se je zgodilo z moškimi, slovenskimi in evropskimi, in potem zagledam tvoj fenomenalen prispevek na tem forumu. Upam, da ga prebere čim več ljudi.

    • dob

     Pravzaprav se jaz tebi zahvaljujem, šmentanamuha! Zato da ohranjaš v sebi čistega duha in prav tako v sebi varuješ božjo Abecedo.

     Bistvo usegliharstva je podla namera, usegliharji zabrišejo vse poti do odgovornosti za Življenje in odgovornega življenja. Tako ustvarijo kaos, v katerem bodo oni pisali zakone, pravila in nam vladali. Ta pravila pa se potem vsak dan spremenijo.
     Oni stvari rešujejo z amandmani! Namerno podirajo Stvarstvo, tako da izničijo njegovo logiko, da lahko vladajo in izsiljujejo ljudi.
     Od nas seveda pričakujejo, da bomo vsak dan vsaj pol dneva brali uradne liste in se učili kako živeti od idiotov, ki si izmišljajo debilne zakone.

     • traktor

      Ampak imamo internet. In vsak dan nas je več, ki tako razmišljamo. Ne bo dolgo.

   • SF32

    Boljše ne gre. Naj te dopolnim. Sistem s pomočjo medijev prepričuje izključno slovenke in slovence, da je moderno živeti neodgovorno z danes na jutri, da se ne splača imeti družine, naj uživajo življenje s polno žlico, pdedvsem slovenkam pa polagajo na dušo, da je treba biti moderen in vse vložiti v kariero. Jugoslovenarjem dol maha za kariero, edina moderna stvar, ki jih zanima, je BMW na kredit, ostali čas porabijo za fuk. In fukajo v polno…

    • dob

     To, kar si tako prizadeto opisal, je natanko tisto, kar oni delajo. Zato so tu. Ciniki so, kot je recimo Žižek cinik. Ne marajo ljudi. Norčujejo se iz njih.
     Ti ljudje nimajo nobenega spoštovanja do bitja (bitja kot srca, ki bije v človeku in v toplokrvni živali), zanje je človek preprosto “material” s katerim lahko upravljajo. Nič jih ni sram.

     Včeraj sem ven hodit. Malo sem tudi tekel, ker takrat pljuča dihajo. Ko človek dobi več kisik vase, je žalost prva, ki ga preplavi, ker ga pomni na to, v kakšni stiski smo zdaj že kot človeštvo, ne le kot posamezniki.
     Potem sem pomislil, da bi morda moral napisati, kaj pomenita ponižnost in spoštovanje, da bi tudi drugi pomislili na človeka s podobnimi mislimi kot jaz..

     PONIŽNOST IN SPOŠTOVANJE
     Ko človek ob molitvi sklene roki in poklekne pred Bogom, ne ve čisto točno pred kom ali čim kleči! In ko se pogovarja z Bogom, ne ve s kom govori.
     Nekaj je nedoločenega, praznega, tam daleč v temi in daleč proč od njega. In k temu se obrača, to prosi za pomoč.

     V resnici človek v molitvi poklekne pred sabo.
     Pa se tega ne zaveda.
     Poklekne človek pred človeštvom in ponižno sprejme pogovor z zavestjo človeštva! Pogovarja se z zavestjo prednikov, in tistih, ki še niso rojeni. Tudi oni imajo isto zavest!
     Ta zavest prednikov, potomcev, sodobnikov… je tako ogromna, tako nepriznana in neupoštevana kot enotna Zavest, so ogromni spomini in čustva ter izkušnje vseh ljudi, ki so kdajkoli živeli tu na planetu.
     In tedaj, ko kleči, je človek, posameznik, za trenutek molitve eno z njimi.
     Pred njimi poklekne in pred sabo kleči, ker vsi oni, so on sam.

     Poklekne s spoštovanjem in ponižnostjo, obe dlani pritisne na srce in tedaj njegovo srce bije z njimi vsemi, zanje. Z njim, zanje in zanj.

     Toda, ko spet vstane, ni ponižen. Tedaj je ponosen. In tudi ko je ponosen, ni sam ponosen! Z njim je ponosno človeštvo, vsi ljudje, Bog je ponosen nanje in nanj.

     Ponosen je na človeka, na to bitje, ki kleči pred samim sabo, s spoštovanjem, ker misli, da kleči pred Bogom.
     Kleči, ker pripada svoji vrsti v tihem sporazumevanju z njo, s svojimi predniki, samim sabo in z lastnim srcem. Tedaj govori z Bogom kot s sebi enakim: Bog, glej me! Jaz sem TI.

     Bog pa, ki kleči pred njim, ker ne more klečati pred sabo, mu odgovarja: res si Jaz!
     In nista več sama tedaj, ne človek ne Bog.

     Ko smo ponižni, smo pred sabo ponižni. Ko smo spoštljivi, smo do sebe spoštljivi. Ko pokleknemo v molitvi, pred sabo pokleknemo, sebe spoštujemo!

     • Nata

      ++++++++++

 • šmentanamuha

  Piroklastični tok se vali, kinetična sila je tolikšna, da ga ne bomo mogli zaustaviti kar tako, mogoče samo regulirati. Počakati bo treba, da sila izgubi moč. Potem se bomo prešteli. Tudi Bog ima svojo palico. Mogoče bo prva regulacija volitve, če bodo uspešne za desnico. Dobiti bi morali vsaj 46 %.

 • Kako je Macron prišel na oblast?? Kdo lahko zagotovi, da strici za njim niso poskrebeli za volilno prevaro. Pri nas je isto: levica ker je nosilka agende ilu min at ov je prav zaradi tega zdaj na oblasti.

 • Olga

  Zaplankana ministrica, zaplankana resolucija! To nesposobno ministrico si bomo zapomnili po kraji otrok!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!