Securitate na sodišču v Ljubljani

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebi arhiv).

V Sloveniji ima oblast ljudstvo. To nam je poznano še iz časov bivše države. Bili smo Ljudska republika Slovenija, zdaj smo sicer samo Republika Slovenija, vendar imamo še vedno oblast mi, ljudstvo, sleherniki. To najraje in najbolj glasno zahtevamo takrat, ko oblast tudi na lastni koži čutimo. In nam ni prijetna! Slehernik v tej državi se bo le stežka poistovetil s predsednikom vlade in vsemi privilegiji, ki si jih je, pregovorno etičen, pridobil v treh letih mandata, težko se bo poistovetil tudi z raznimi tajkunskimi bogataši. Njim se bo čutil blizu le takrat, ko bodo tako kot on sam končali v osebnem stečaju. Ne bo ga čudilo, kako je človek, ki je tako ali drugače obrnil več sto milijonov, dejansko v osebnem stečaju, kako to, da imajo njegova nezaposlena žena in otroci številne vile, jahte, dobre avtomobile, zadovoljen bo, da je končno z njim enak, oba sta v osebnem stečaju, oba morata plačevati preživnino. In glej jo PRAVICO, kolega v osebnem stečaju plačuje več tisoč evrov preživnine, sleherniku pa je sodišče naložilo le 100 evrov. Zakaj bi se torej pritoževal? Pred zakonom smo enaki oziroma, če dobro razmisli, jo je oni, poprej še med 100 najbogatejšimi, odnesel bistveno slabše, saj mora vso pokojnino nameniti ženi za njeno lastno preživljanje in vzdrževanje nepremičnin, mogoče še kakšne jahte, kdo bi vedel.

Tako razmišlja naš človek, slehernik, ki bere Slovenske novice, spremlja RTV, kar ga stane 12,75 evra, in je zadovoljen. Vrhunec sreče je doživel, ko je izvedel, da so zaporniški pazniki podučili vrhovnega sodnika, da smo vsi enaki, da so na sodnem vhodu oni “bog in batina” in da ni protekcije. Ni se vprašal, kako to, da nekomu, ki mu je enak in ki ne uživa ugleda niti pri vratarjih, prepušča v roke svojo usodo, najsibo kje bo potekala pot, kdo bo vzgajal otroke v primeru razveze, kolikokrat jih bo videl, čigava je hiša, da se omejim samo na zadeve, ki jih slehernik najbolj razume. Vsi smo enaki, vendar bo nekdo odločal. In zato bo slehernik plačal sodno takso, odvetnika in prepustil svojo usodo v roke človeka, ki se mu privoščljivo posmiha, ker se ni uklonil enemu od nas, nekomu, ki ima možnost vsak dan osem ur izvajati absolutno oblast na vhodu v sodno palačo. Naj si zapomni sodnik, nič več ni od nas, ki smo se ravno tako borili, da imamo oblast v državi.

Je že kateri od novinarjev izpostavil, da si je Janković omislil svojo policijo?
Da ne bo pomote, oblast, ki jo daje uniforma, pa čeprav je to vratarska, ima v naši državi, verjetno pa ne samo pri nas, že kar tradicijo. Včasih je od vratarja odvisno, ali ti bo pet minut pred koncem uradnih ur uspelo vstopiti v kakšen državni urad ali pa boš moral čakati dva dni, saj ti zadnjih pet minut pred dvanajsto ne bo uspelo opraviti želenega. Da bi uradništvo zamudilo na kosilo za kakšno minuto ali dve, pa res ne gre. S tem lahko slabo vplivaš na njihovo prebavo, porušiš ritem in to ima lahko nepredvidljive posledice. Če boš vratarju všečen, te bo spustil dalje, morda celo brez dokumentov v parlament, sicer boš v nemočnem besu podvomil v oblast oz. v ljudstvo. Kakorkoli, red mora biti, brez tega ne gre, kar vedo vsi redarji, ki si jih je omislil župan Zoran Janković. Nisem slišala, da bi novinarke vpile, da si je Janković omislil svojo policijo, da redarji delajo red pred lokali, ki se ne uklonijo volji župana, da izbirajo predele, kjer z največjim veseljem puščajo obvestila o kaznih … Ne, ljudje so zadovoljni, saj ko zagledajo človeka v uniformi, začutijo, da je on predstavnik ljudstva, ki ima oblast. Oblast, da kaznuje, in oblast, da nagrajuje, in si zasluži, da moraš biti pred njim ponižen, spoštljiv, ker on opravlja službo, ki jo mimogrede plačuješ ti, s tem da tebi ni dano, da bi ga kaznoval, če te zadržuje, če te je oglobil, ker si za pet minut skočil in odnesel kakšno dokumentacijo v kakšen upravni organ, kjer si bil spet na milost in nemilost prepuščen volji vratarja.

Da so vratarji pomembni, je jasno že od nekdaj. Že iz grške mitologije nam je poznano, da so mrtvi, ki so potovali v podzemlje, morali prestati preizkušnjo s tehtanjem njihovega srca. Če je bilo lažje od peresa, so končali potovanje in z Ozirisom odšli v svet mrtvih. Podzemlje se je delilo na kraj slabih, kraj junakov in kraj za kaznovanje slabih. In kam bodo šli, niso odločali sami. Tudi sv. Peter je eden vratarjev, od katerega bo odvisno, ali bo odklenil nebeška vrata ali ne. Več kot jasno je, da slehernik iz tega lahko razume, da je delo vratarja zelo odgovorno, kajti pot bo človeka vodila le tja in do tam, kamor ga bo spustil vratar, ali tisti na občini, sodišču,  v muzeju ali oni pri nebeških vratih. Pri tem slehernik povsem pozabi, da so vratarji, redarji in podobni ljudje korak za korakom, ped za pedjo zmanjšali njegov prostor pod soncem, mu dnevno krčijo svobodo, mu pregledujejo torbice, pred njimi snema pasove, sezuva čevlje, se opravičuje, če karkoli na njem piska, se pusti snemati na vsakem koraku, mu jemljejo steklenice z vodo, čeprav je še malo pred tem iz nje pil ipd. Niti ne opazi, da se mu to dogaja zaradi raznih ahmadov, ki jih nihče ne pregleduje in za katere se zavzema, mimo zakonov, celo predsednik vlade republike, kjer ima oblast ljudstvo. Niti ne opazi, da ko se zgodi resnično kriminalno dejanje, kamere čudežno ne delajo, posnetki se pokvarijo, se izgubijo ipd. Ne, slehernik ne opazi, da kljub številnim paznikom na vsakem koraku iz bank izginevajo stotine milijonov, da teroristi podstavljajo bombe, da posiljujejo njegove sestre, hčere, žene, da redki posnetki zaokrožijo le po internetnih straneh, preden jih prepovedo. Kdo nadzira nadzornike, kdo pazi paznike, kdo si ogleduje posnetke kamer, ki ga spremljajo na vsakem koraku?

Red mora biti!
Slehernik je vendarle dobil brezplačno predstavo. Neznani brivec, rojen verjetno 1. januarja neznanega leta, je bil sprejet v parlamentu, čeprav ni pripadnik ljudstva, ki ima oblast v tej državi. Sodnika, ki je tako ali tako sumljiv, baje celo naklonjen Janezu Janši, pa je ponižal slehernik enakih ljudi. Da ne bo dvigoval glave, da ne bo mislil, da v Sloveniji nima oblasti ljudstvo, da se ne bo šopiril kot petelin na gnoju, da bo stal v vrsti kot slehernik, ki vstopa v stavbo in upa, da mu bo ponižani sodnik izdal ugodno sodbo, da bo namesto njega odločil pravično, odločil o nečem, o čemer se sam ne zna. Ne zmore ali noče dogovoriti. Zaupal mu bo odločanje o svojem življenju in zato je prav, da ga je ponižal vratarček na vratih, da bo delil usodo slehernika, vsaj tistih pet ali deset minut, ko se bosta prerivala pri vhodu. Uživa naš slehernik, poleg njega pa presenetljivo tudi tisti, ki bi vendarle morali vedeti, da če zaupaš nekomu odločanje o svojih perečih težavah, je logično, da mu boš zaupal tudi, da se ne bo s teboj vred razstrelil v sodni palači.

Ali morda ne? Red mora biti in nikoli ne veš, če ne bo zlobca prijela kakšna žlehtnob’ca in bo vse skupaj pognal v zrak.

Lucija Ušaj Šikovec

 • ahnenpass

  Ne razumem, če pri nas nisi priden, dobiš položnico, ki je itak ne moreš plačati, zato ti blokirajo vse tekoče račune in enostavno poberejo dol ves bitkoin. Pardon, evro seveda, čeprav kar imamo na tistih karticah očitno niso več kovanci in bankovci ampak lahko vsak cigan dela z našim denarjem kar hoče, zgolj s pritiskom na miškin gumb. Položnico pa sploh fašeš kar tako, brez veze, samo pravemu se moraš zameriti, in že nosijo lokalni ljudski policisti s seboj poseben paket položnic, samo za tebe. Ker jim komandir tako naroči.
  Za fašiste in veleizdajalce pa očitno to ne velja, sprašujem se zakaj, mogoče država enostavno ne zna spisati ustreznih obtožnic, kar se mi zdi čudno, glede na dejstvo, da je lahko pri nas obsojen praktično kdorkoli, iz poljubnih posrednih razlogov. Mogoče imate vi drugačne izkušnje, jaz imam pa svoje, v lastno zdravo pamet pač ne dvomim, vsi ostali so zame druga stvar.
  Potem ni čudno, da so izginile milijarde, država jih pa dolži zgolj za par milijončkov, kar jim ni noben problem plačat, itak morajo prispevati za reket, Seveda je to zgolj kar vidimo na površini, zmenit se je treba, oči Evrope so uprte v nas, nekdo mora odgovarjat, pa tudi sicer verjetno ni tak problem prespat v kakšni posebej zavarovani in zaščiteni sobici, kjer so še najbolj varni pred morebitnimi upniki, ki jim dol visi za nacionalni interes.
  Po drugi strani, se deložira Slovence za par sto evrov, naravnost na ulico, v vsakem vremenu in zgolj s tistim, kar lahko stlačijo v en nahrbtnik, iz domov, ki so tehnično gledano, še vedno stvar nerazčiščene tranzicije iz bivšega režima v današnji totalitarni. Se vam ne zdi, da je tak absurden paradoks primeren vsaj za eno bedno kolumno, s človeškim obrazom?

 • ahnenpass

  Vratarje sem pa tudi sam že opazil, točno tako,tudi oni so pri svojem delu samostojni in neodvisni, zavezani edino svoji vratarski zbornici ter vratarskemu moralnemu kodeksu, ki itak ni nek zakon ampak je bolj zbirka nekih moralnih vodil. Vratar je tak kot drugi hočejo, če rečejo, da je treba koga pretipat, se ga pač pretipa ali karkoli, tudi to je lahko neke vrste test, v kakšnem psihičnem stanju je obravnavanec, preden vstopi v palačo posvečenih brez uma.
  Po mojih izkušnjah, najbolje deluje jedi mind trick. Za začetek, mu lahko kar z roko pomahate pred obrazom in glasno rečete, “spustil me boš mimo, nimam nič takega pri sebi”, in vas bo večian ubogala. Ampak morate delovati samozavestno, z ukazovalnim, vendar nikakor pretečim glasom, pri čemer je dobro dajati vtis, kot da se že od nekdaj poznate, čeprav ste ga videli prvič v življenju, in se je vse to že enkrat zgodilo. Poceni psihološki triki vedno zaležejo, ker to so običajno šibki umi, pač zgolj opravljajo svojo funkcijo.

 • Vratar vratarjev

  Kakšno nakladanje pa je to?

  Ženski je stopil na rep navadni vratar, ki se ji ni priklonil, odprl vrata na stražaj in jih držal odprta, da bi lahko šla mimo v vsej svoji odvetniški veličini. Zdaj pa udriha po vratarju, namesto po cesarju, ki ga je tja nastavil, da bi preprečil vdor v hram pravice vsem, ki mislijo, da je tam njihovo dosmrtno mesto. Vse v imenu ljudstva.

  Ljudstvu lahko naložiš kar hočeš, da je na sodišču pravica, da sodniki in odvetniki delajo pošteno in ne za denar, da so njihove sodbe odraz preudarnosti in pravice ne neumnih dvoumnih zakonov, da so na svetu dobri odvetniki z vedno odprtimi vrati…

  … vratarji pa so dobri le, če drugim preprečijo vstop do tebe, če to želiš. Varnostniki morajo zadržati vsiljivce, redarji drugim pisati kazni za nepeavilno parkiranje. Sodniki pa so dolžni soditi tako, kot jim dober odvetnik sugerira. In jasno je, da sodnik ne zna soditi, kadar je njegova sodba drugačna. Takrat sodi v imenu omejenega ljudstva. Dober odvetnik na sodišču vedno zmaga, kadar izgubi izgubi stranka, ki jo je zastopal.

  Vsi skupaj pa so zadeve pripeljali tako daleč, da pri nas že dolgo ni več pravne države, so le mrhivinarji, ki požrejo vse od raznih jankovičev, popovicev, cmerarjev, kučanovskih, … vse za ljubi prestižni kruhek.

  • komar

   Cvetke vratarja vratarjev:
   “…ki ga je tja nastavil, da bi preprečil vdor v hram pravice vsem, ki mislijo, da je tam njihovo dosmrtno mesto”
   “…da so njihove sodbe odraz preudarnosti in pravice ne neumnih dvoumnih zakonov”
   “Sodniki pa so dolžni soditi tako, kot jim dober odvetnik sugerira”
   “Dober odvetnik na sodišču vedno zmaga, kadar izgubi stranka, ki jo je zastopal.”

   Bog se ga usmili, slehernika, tako zgodaj zjutraj pa človek že pijan. Ali pa je vedno tako neumen?

   • Srce

    Poslušaj LUCIJA UŠAJ, da pišeš kolumne je eno, da pa sama sebi v komarjevi preobleki višaš branost, je pa nekaj čisto drugega.

    – sodniki itak mislijo, da je njihovo mesto v hramu “pravice” dosmrtno. Srčno upam, da jih bomo kmalu volili, potem bo njihova aroganca nekoliko nižja. Odvetniki pa se imajo itak za potencialne sodnike, samo odločit se bi morali in že bi bili lahko sodniki. Zopet vzvišena aroganca.

    – odvetniki si vedno pripišejo vse zasluge za svoje zmage na sodiščih. Sodniki pa morajo soditi po dvoumnih slovenskih zakonih, ki so pisani za elito in jih je lahko obiti.

    – tole tretje pa dober odvetnik nikoli ne naredi. Dober odvetnik nikoli ne izpusti besede, ker bi zaradi tega lahko izgubil tožbo. Citiram: “Dober odvetnik na sodišču vedno zmaga, kadar izgubi izgubi stranka, ki jo je zastopal.” To pomeni, da domišljav odvetnik vedno zmaga, tudi če izgubi, kajti v tem primeru izgubi tožbo stranka in ne odvetnik.

    Žal mi je, da drugače pametni forumaši nasedajo KOMARKI Luciji.

  • rabbit

   Dokler je bila tam privat varnostna služba so ti varnostniki delali strokovno pa kljub temu zelo prijazno do ljudi sedaj ko pa to opravlja pravosodna policija pa aroganca do neba. Mislijo da so Boga za jajca prijeli. Lucija Ušaj je vse kar je napisala napisala še v blagi obliki.

   • ljubinica

    LU je udarila kar napocez. Nobenih razlik, kot jih navajas ti, ne dela.
    Iz clanka veje njena aroganca, apriorno zanicevanje vseh “vratarckov” ….

    • rabbit

     In ti to poznaš iz lastnih izkušenj kot ona.

 • VERRZIFIKATOR

  VINARJI IN SODARJI V DEŽELI NEKI

  V deželi vinorodni vsaki
  poklic poseben so vinárji,
  nadvse potrebni so sodárji
  in drugi še poklici taki.

  Vinár, se ve, pridela vino,
  ki zliva se v sodárjev sod
  in vsakič na Martinov god
  v gosté povabi družbo fino.

  A vino, to je kakor družba,
  saj treba ga je negovati,
  vedno v prave sode dati,
  sicér se pripeti okužba.

  V deželi neki vinorodni
  se žal vse to je pomešálo
  in takšne rezultate dalo,
  ki pravimo jim: neugodni.

  Vinárjev združba ali klika
  si podredila je sodárje,
  za slavo, čast in za denarje
  počeli so, kar se ne šika.

  Kot so vinárji ukazáli,
  naj sode jim prilagodijo,
  okus umeten s tem dobijo,
  tako sodárji so ravnali.

  Drugačen bil volumen zdaj,
  ko šlo za sorte je rdeče,
  in kdor je bil neprave sreče,
  kako si tak pomaga naj?

  Ko rekla klika je vinárska,
  da treba zanj je druge mere,
  merila takšna krive vere
  prevzela združba je sodárska.

  Prenaredila je še sod,
  kazáli so celo že znaki,
  podoben da bo petokraki,
  kjer je okrogel, zdaj bo kot.

  A s sodi se ne gre igrati,
  tak sod na glavo se obrača,
  da to nobena ni igrača,
  bo klika morala spoznati.

  Vsak sod ovalen mora biti,
  le to je zanj oblika prava,
  je dala takega narava,
  ni moč se zoper njo boriti.

  V deželi tej pa, vinorodni,
  rdečih vinskih sort vinárji
  in hlapčevalski njih sodárji,
  za stvarnost kot da niso godni.

  Kako se stvar bo razrešila,
  razkrijem raje drugekrati,
  povedano tako, med brati,
  da se bo pač izjalovila.

  Kako ravnali bi drugje,
  to vendar vsi na pamet vemo,
  povedati naravnost smemo:
  rešili bi pravično vse.

  Storili namreč bi drugod,
  tako, da družno bi vinarje
  in z njimi zlizane sodarje
  postavili pred nagli sod.

 • ljubinica

  Ponavadi z veseljem preberem, kar ima povedati Lucija Usaj. In se z njo strinjam.
  Tokrat imam pa neprijeten obcutek.
  Spraviti se na tak nacin, vzviseno, arogantno, kar na vse “vratarcke”, varnostnike in podobne poklice, je nedostojno.
  Usajeva grdo kar na pocez zali in ponizuje ljudi, ki samo opravljajo svoje delo. Slabo placano.

  • komar

   Spet ena slehernica, ki so ji všeč uniforme. Naredi moške tako možate. Da zmanjšujejo svobodo, je pa ne moti.

  • daresi

   Dokler je bila le na tviterju, je bila fajn. Potem je začela z dobrimi kolumnami in nastopanjem na dveh TV, kar pa ji je stopilo v glavo in pokazala je svoj pravi značaj. Njen pristop je nedemokratičen, vzvišen in v oblastniškem slogu. Dokler je po njenem je vse v redu, če imaš drugačno mnenje ali še huje stališče, pa je uglajenosti konec.

  • von Rhein

   Ja,sploh na tiste v nočni izmeni..-)

  • rabbit

   To niso vrtarčki, so pravosodni policisti. Mislim, da so bili že obsojeni ko so matretirali po Dobu spravili so se celo na novinarja Reporterja, ko je pisal o njihovih pijankah.

  • ahnenpass

   Jaz ji dam pa edino to prav, tiste fašistične milice je treba najprej razgnat.

 • luckyss

  Spet Lučkino običajno bluzenje….
  Pravosodni policist je ravnal v skladu z zakonom, sodnik pač ne…
  Tako preprosto je to, vse ostalo je nakladanje….
  Naša “elita” bi še posebej morala paziti na tovrstne zadeve, ker nam naj bi bila za vzor…
  Ne pa da se predstavnik izvršne oblasti blamira z jamranjem in izrazi kot je “vhod za služničad”…
  Sramota od članka..

  • sloustava

   Umiri se, skrajnez! Dejstvo ostaja: vratar naj pregleda vse sodnike, sodnice! Zamah z roko prepuscanja pogacnikom in maslesem ni v skladu z Zakonom in Brosuro o vratarjevih kompetencah, nje, de! In dokler bo zamah za ene, mora biti zamah enak za vse! In se to: kaj, ko bi imeli prepuscanja po znanju, moralni drzi in eticnosti. Sodnik Zobec bi sel vedno mimo brez preverjanja, Maslese in Pogacnika ne bi spustili mimo, brez odlocnega preverjanja. Vidis razliko?

   • luckyss

    Če hodijo na glavni vhod in ne gredo čez običajno proceduro, potem gre za kršenje predpisov, ja !
    In. če se to dogaja, potem vas vprašam zakaj se “desnaki” ne poslužite pravnih možnosti, ampak le jamrate ?!

    • sloustava

     Saj se hecas, ne! Kaksnih pravnih moznosti? Kot pri financiranju privatnih sol? Dokler bo Palcek ziv…, a mi tukaj in zdaj, desnaki (kot nas imenujes ti, a mi smo pomladniki), dodajamo: DOVOLJ!

  • von Rhein

   Pravosodni policist je ravnal v skladu s svojimi željami,da se prislini v ekipo prvakov,ki redno premagujejo nasprotno misleče.Ostalo so ti že odgovorili drugi.

   • luckyss

    Kolikor vem, je bil policist novinec in dotičnega ni poznal…
    Pa tudi, če mu je bil sodnik sosed ali ljubimec velja procedura za vse enako ;))

    • von Rhein

     Naj bi. Tako kot sodbe izrečene nadstropje višje.

 • sloustava

  In kar mene se najbolj preseneca…kje je bila pred 5leti, recimo? Pri desnici, morali, pomladnikih? In vem, kje je bila pred cca 14 leti! Na mestu price, kjer ne smes lagati! JA, ugotovite sami, ali je ali ni!

 • Radolf Mitler

  Der Torhüter ist ein einfacher Bauernhof!

 • komar

  Danes so pa sleherniki zgodaj vstali! S komentarji izražajo svojo ljubezen do uniform. Prava nostalgija za policijsko državo in tiha želja, da se morda le vrne. Pa da spet sodniki ne bi sodili po zakonu in svoji vesti, odvetniki ne bi branili po svojih dolžnostih, ampak bi se vse odvijalo tako, kot bo želela uniforma, ki jo imajo sleherniki tako radi. Kdo komandira uniformi, to je pa za slehernika itak prekomplicirano.

  Kako je že rekel tisti Nobelov nagrajenec iz balkanskih logov?
  “Dođu takva vremena, da pametni ušuti, budala progovori, a fukara se obogati”

  • luckyss

   Zakaj kompliciraš in reklamiraš samovoljo, ki vodi v anarhijo…
   Zakoni niso zato, da bi se kršili, ampak zato, da se spoštujejo..
   Drugače lahko bluzimo vsak po svoje….to pa potem ni več pravna država, ki že itak močno šepa..

   • KIKI

    LUCKY, ali misliš, da bi enako storili Masleši in njegovemu
    “cenjenemu” krogu sodstva?

    • luckyss

     Če gredo skozi vhod za stranke je procedura za vse enaka,policist v bistvu tvega službo, če komu “zamahne naprej”…
     Če se drži predpisov ne tvega ničesar razen medijskega linča od “naših”..

   • Borut Stari

    Prav zato so imeli in še imajo vzporedne tajne uradne liste. Podobno kriptovaluti, ki je vzporedni denar brez kontrole države in banke. Pralnica denarja v lasti kriminala. Uporaba je prosta po Prešernu.

  • ljubinica

   Napadati in ponizevati varnostnike, je bedno.
   Delajo to, kar jim je nalozeno. Niso si sami spisali pravilnika, ki ga morajo izvajati.
   Ce je njihovo ravnanje po vasi oceni sporno, se spravite na zakonodajalca, ne pa da ponizujete nic krive izvajalce.

   • KIKI

    Ah in oh ! Spomnim se carinikov, ki so imeli oblast in
    so maltretirali prav in samo tistega, za katerega so se sami
    odločili; poniževali so te za pralni prašek, kavo, za
    čokolado, za plenice pampers….njihovo izrazoslovje je
    mejilo na prostaštvo, saj so ti dali vedeti, da si čista 0 (nula)
    in da s tabo lahko počnejo kar pač hočejo, saj si že na
    daleč sumljiv…oblast je bila podkupljiva; cariniki so imeli
    zaloge kar doma, mi, raja, pa smo klečeplazili in se bandi
    pokvarjeni pustili zlorabljati! Tako kot danes ! Živela oblast!

    • von Rhein

     Živeli bivši cariniki! Največ tehničnih aparatov sem kupil,in to po nižji ceni kot v Bundesrepublik,prav od njih.

  • ljubinica

   “ampak bi se vse odvijalo tako, kot bi zelela uniforma”
   BS.
   Uniforma varnostnika ni nikoli o nicemer odlocala.
   Tisti, ki so odlocali in odlocajo tudi danes, ne nosijo uniforme …. se zlasti pa ne uniforme varnostnika ….

  • Borut Stari

   Sodniki sodijo vedno v imenu ljudstva. Temu jaz pravim hinavščina.

 • TOML

  Lucija odlična!

  • luckyss

   V postelji morda ?!
   ;))

   • TOML

    Bebček, ti kot socialistični LGBT pederček,
    tega ne moreš vedet, vmes natakneš pa še kakšnega psa,
    tako kot socialist Bareičević

    • luckyss

     Prvi sem na MMC spraševal kje so posnetki uličnih kamer in bil posledično na dotičnem portalu dve leti v “karanteni”…Toliko o tem..

     • von Rhein

      O ,lejga navihanca.Ko ga pa si spraševal,da si zaslužil tako kazen. Take kazni nisem bil deležen niti jaz,ki sem jimpreklel čefursko mamo (administratorjem) v času revolucije po ulicah.

     • luckyss

      Primitivci jim niste nevarni…bolj se bojijo tistih,ki kulturno in logično vprašajo tisto na kar ne smejo in ne morejo odgovoriti..

     • von Rhein

      Ja,že dolgo vem,da je MMC s svojo klientelo eklatanten primerek primitivizma in ima vsak odziv na njihovo sporočanje tudi določen popust pri kazni. Po vzorcu države.

     • TOML

      Da se je iz opice razvil človek je trajalo miljone let,
      od človeka prek socialista pa nazaj v opico pa le 70 let.

     • luckyss

      Glavno da ovce ostajate na isti ravni..

 • daresi

  No, to je pa že debilno! Avtorica bi rada dokazala, da razume vratarsko logiko, pa je ne. Dokazuje, da je ta logika zanjo dokončno pretežka. Ona bi rada vratarja, ki bi zaustavljal le nekatere žoge. Pozablja, da vse žoge, ki zadenejo, pomenijo točko – gol. SDS bo kadrovsko daleč največ izgubila prav s tem, če jo res kandidira za poslanko. Bodisi v DZ ali EU parlament.
  Ne smemo pristati na znano logiko: Ni važno kakšen je, kako in kaj počne, važno je, da je naš.

  • von Rhein

   Točno,važno,da je vaš in obrit po glavi.

  • Soave

   Ne smemo ? Ali poveš to tudi drugi strani ? Ali velja samo za desnake ??

   • daresi

    Za vse velja.

 • Olga_10

  Čestitke Lucija!

  • luckyss

   Se pridružujem…nisem vedel, da ima rojstni dan…

 • Aron

  Zlobec je pač kršil protokol, policist pa je ravnal v skladu s svojimi pooblastili. Kaj si pa nek sodnik misli da je?

  • KIKI

   Ah, sam Bog ve, če bi “vratarček” spustil noter tovariša
   Kučana, pa tovariša Cerarja, pa Jankoviča ?…kje pa!,
   slekel bi jih do gat, jih maltretiral in jih poslal v p.m.
   Če lahko verjamete, seveda!
   To je nivo naščuvanih primitivcev, ki so jim podelili oblast
   za določen čas, ki jo je potrebno dobro izkoristit!

   • daresi

    Vsi ti so bili takrat z Zobcem? Prvič slišim.

    • Soave

     o, poizkušaš biti duhovit ?

     • daresi

      Duhovitost si ti prepoznal, ne jaz :)

     • Soave

      Kaj pa je bil potem ta tvoj čivk ?

     • daresi

      Najprej ti svojega pojasni.

     • Soave

      Ojej, no ?
      Ker si spraševal. če so bili z Zobcem tudi omenjeni tovariši, sem sklepala, da malo duhovičiš.

  • Soave

   http://www.us-rs.si/sestava/sedanja-sestava/jan-zobec-ustavni-sodnik/
   Znani, a pri rdečkarjih nepriljubljen, sodnik. Celo Ustavni sodnik.

 • ljubinica

  Superbia: napuh
  V krscanstvu je prvi (od sedmih) naglavnih ali smrtnih grehov napuh.
  In napuh veje iz tega clanka. Prezir do “slehernikov”, “malih ljudi”, “vratarckov” …

  • luckyss

   Marička je djala naj jedo potico, če nimajo kruha….takšen napuh jo je stal glave..

  • Soave

   Še enkrat preberite, kar je napisala. Mislim, oz. sem prepričana , da je naglavni greh – napuh – pogosta lastnost ljudi, o katerih ga. Ušaj piše.

 • Beli Sneg

  Dajte no se sprenevedat. Lucija ima še kako prav. Pri nas se večina uniformiranih vede kot da je nadrasa. Razen izjem, ki potrjujejo pravila.

  • luckyss

   Za vse obstojajo pravila…jaz se recimo iz principa ne pogovarjam s policistom dokler ne da kape na glavo ;)

   • dež

    Poglej, v prometu imamo okrogel STOP znak, za katerega velja, da moraš pred njim obvezno ustaviti, prestaviti v prvo in se počasi priplaziti v križišče.
    Na takšen način prometni znak upoštevajo samo kandidati v avtošolah, vsi ostali tega ne počnemo. In nas zaradi tega policija ne preganja, ker bi to bilo idiotsko. Važno je, da se varno ustaviš pred prednostno cesto, znak je temu samo v pomoč.
    In enako je z varnostnikom na glavnem vhodu v sodno palačo. Navodila ima, kakršna ima, načeloma pa je na vhodu zato, da ščiti sodišče in v njem zaposlene pred tujci in ne obratno. Če imaš povprečen IQ ti mora pojasnilo vrhovnega sodnika zadoščati, ne pa da se slepo držiš idiotskega pravilnika in navodil.

    • luckyss

     Pred stop znakom pač ustaviš, da lahko mirno pogledaš v obe smeri, da slučajno koga ne spregledaš….npr. motorista, ki se pelje 200km/h…
     Seveda lahko znak tudi ignoriraš in tvegaš nesrečo ali kazen….V nobenem primeru pa ne jamraš, če prekršiš pravilo…
     No, razen če nisi butast ali član SDS..ali oboje..

     • dež

      Če bi Janša slučajno zmagal na volitvah in uvedel vojaško diktaturo s policijsko uro, bi bil ti zagotovo najsrečnejši človek na svetu. Upam, da uvedejo tudi varnostno službo na vhodu v zdravstvene ustanove, tudi tam bi ti zagotovo spoštoval pravila, pa četudi bi ti manjkalo pol noge. Samo da je po PS.

 • francelj3

  Oziris v grški mitologiji? Hm…

  • kokobily

   No, no, no Franceljn tretji, ko v vrocici plesa stopis partnerjki na nogo… Lapsus se zgodi….
   Bolj se mi zdi zanimiva tvoja potreba, da avtorco pokaras, jo “spravis na pravo pot”…
   O taksnem stanju duha je to besedilo. Ko “malcek” dobi uniformo, pa v drugem koraku lisicke, na koncu pa pistolco…Kje smo to ze videli ??? Nekje tam vmes je se kaksno orodje.. Stembiljcek v neznih rokicah “tet” na CSD-jih, zaljive anonimke na taksnih portalih.. “Moc besede” iz sprenevedavih ust Karela Vecnega….
   Lucija, hvala..

   • francelj3

    Teh lapsusov, ki se “zgodijo”, imam poln kufer. Vsi se kitijo z nekim neobstoječim znanjem in splošno izobrazbo in nekaj pisarijo tja v tri dni, pa če je res ali ne. Ne glede na to, ali piše Šikovec ali kdorkoli drug, popravljam tiste napake, ki jih vidim, ko (če) preletim članek. O ničemer drugem nisem pisal. In na to temo tudi odgovarjal ne bom nikomur več, ker se zadeva sicer sploh ne neha.

    • kokobily

     Pivce, prijatelj, pivce pomaga…

  • Soave

   Oziris je v staroegipčanski mitologiji bog mrtvih, plodnosti ter sodnik mrtvih v podzemlju.

   • francelj3

    Kako si pameten… To vem tudi sam. V staroegipčanski, ne pa v starogrški mitologiji.

    • Francelj3, to je gospa veš in ne moški.
     In to spoštovanja vredna gospa. Če bi jo poznal, bi se ji priklonil.
     Ni to mišljeno kot kritika, le kot informacija. Saj tega nisi mogel vedet.
     lp

     • francelj3

      Hvala, to sem po sliki uganil tudi sam:) Pisal sem hitro, zato sem napisal samo priimek.

    • Soave

     Ojej. . . . oprosti. Sem včasih res kar preveč ” pametna. “

 • tarantela

  Stara plošča-stara plošča-stara plošča itd….

  • von Rhein

   Star ples…star ples star….itd. Stara ….

  • Soave

   Res je tarantela. Stara že 70 let. Pa še nekaj časa bo služila.
   Saj tudi mi, tule pisarimo eno in isto. S teboj vred.

 • Srce

  Najprej je bog sebi brado ustvaril, potem pa so se v njej zaredile uši!

  Tako misli gospa Lucija, ki je seveda bog, sleherniki pa uši. Da lahko živi izključno zaradi njihovega denarja in uniform, ki ji pri tem pomagajo, jo seveda ne moti. Kot KOMAR pika kar naprej vsakega, ki se ji drzne oporekati in to v njeni slavni kolumni, koder bi morale deževati same pohvale. Aroganca s katero je napisala to kolumno in njene ostre pikajoče kritike svojih kritikov, jo postavlja na pravo mesto med tako zaničevane SLEHERNIKE.

 • Mitja Kunstelj

  ko ko ko kokoš

  • von Rhein

   Garbage!

  • Kamer

   Se vidi da se še kar iščeš pri rdečih in da se počutiš kot kokoš med svojimi rdečimi. Očitno si dobro plačan za blatenje in žaljenje vsega kar te moti v tvoji umazani ideologiji in razmišljanju …

  • Lustrator

   Kar dobro si opisal intelektualni nivo rdečega slehernika, ko poskuša komentirati tem, ki jih ubogi ideološki pohabljenec v svoji funkcionalni nepismenosti niti prebrati ne more, kaj šele da bi jo razumel in argumentirano repliciral.

 • Soave

  Ojej ??? Nadvse zanimivo, koliko se jih oglaša na temo slehernik.
  Se vidi, kako površno berete tekste, da ste naenkrat tako občutljivi.

 • Kučko pod pručko

  Ko sem bral tudi tokrat odličen Lucijin članek, se mi je pred očmi zvrtela knjiga o živalski farmi in živalih, ki so bile med seboj enakopravne. Povsem identična zgodba, ki jo je napisal Orwell, se dogaja tudi pri nas. In zato ne morem mimo tega, da pesmice o Murgelski farmi, ki sem jo objavil ne dolgo tega, ne bi pripel še enkrat.

  Murgelska farma

  Je farma prašičev pri nas zaživela,
  prav taka kot v knjigi je Georga Orwella,
  so živali enake, bolj ne morejo biti,
  vse site, nažrte, debelih so riti.

  Al’ ene enake mal’ bolj so drugačne,
  ni mar jim za blagor raje je lačne,
  na nogah pa kratkih vrh kupa stoji,
  največji nam prašič življenje kroji.

 • tasilo

  “Že iz GRŠKE MITOLOGIJE nam je poznano, da so mrtvi, ki so potovali v podzemlje, morali prestati preizkušnjo s tehtanjem njihovega srca. Če je bilo lažje od peresa, so končali potovanje in Z OZIRISOM odšli v svet mrtvih.”

  Eh, Lučka … Oziris pač ni del GRŠKE mitologije. To nam ni “poznano” (WTF?!), temveč to vemo.

  • francelj3

   … s tehtanjem svojega (ne pa njihovega) srca.

   • tasilo

    Hmnja, ta je pa na tisti meji, ko pravilo o povratnem svojilnem zaimku pride skoraj v zadrego. Če rečemo svojega, so (svoja) srca mrtvi tehtali sami. Če rečemo njihovega, so srca mrvih (= njihova srca) tehtali drugi. Lučka je uporabila pravilni svojilni zaimek, saj je srca mrtvih tehtal nekdo drug (po mitologiji baje en frajer z imenom Anubis, ki je bil po fohu bog mrtvih :).

    Sam bi izpustil kakršenkoli svojlni zaimek: “morali prestati preizkušnjo s tehtanjem srca”. Kdor štorijo pozna, ve, kdo je tehtal čigavo srce. Srca (oz. duše) mrtvih je tehtal Anubis.

    • francelj3

     Oprosti, tvoje mnenje vedno zelo spoštujem in se strinjam, da je ta situacija mejna, vendar se tokrat žal ne strinjam s tabo. ONI so morali prestati preizkušnjo. Če hočemo povedati, da gre za tehtanje njihovega srca, moramo uporabiti povratni svojilni zaimek, saj so oni osebek stavka. Če ga ne, res ne vemo več, čigavo je bilo srce.
     Sicer se pa strinjam, tudi jaz vedno izpustim svojilni zaimek, kadar zaidem v težave. Ponavadi se tudi bolje sliši, pa še krajše je.

     • tasilo

      Malo poišči “povratni svojilni zaimek”. To je res eno nekoliko bolj zoprnih področij slovenske slovnice, kadar pride do takih mejnih primerov. Tema je zelo obširna, saj moramo včasih upoštevati tudi tisto, kar v misli ni izrecno navedeno, Kdo je tehtal čigava srca? ali Kdo je moral prestati preskušnjo s tehtanjem čigavih src in kdo hudiča jih je potem torej tehtal? V zadrego namreč pravilo o povr. sv. zaimku pogosto pride, ker se težko “prav” vprašamo. Odgovor je pa seveda v vprašanju.

      Zadnje čase sploh opažam pravo “epidemijo” in “invazijo” te preklete svojilnosti, s katero nas prav agresivno in še bolj topoumno buzerirajo maloumni piarovci in tržniki, ki na koncu (iz)rodijo misel kot recimo “svoj izvod si sami sebi lahko že danes zagotovite pri svojem prodajalcu”. Uf, kar stemni se mi, kadar vidim kaj takega! Včasih smo pa lepo rekli “Izvodi so že pri prodajalcih” in smo brez ene same preklete “svojilnosti” vsi vse jasno razumeli, pa niti našega-svojega-njihovega prodajalca nismo imeli, si misliš!

      Zgoraj bi še vedno opustil svojilni zaimek. Če komu kaj ni jasno, pa eksplicitno vpraša Kdo je tehtal čigava srca? Anubis je tehtal srca mrtvih. — Če pa avtor na vsak način želi nedvoumno zapisati. lahko reče: “… da so mrtvi, ki so potovali v podzemlje, morali prestati preizkušnjo, ko je (ali: pri kateri je; s katero je) Anubis tehtal njihova srca”. Vse je jasno, kdo in kaj in čigavo. Bistroumen pisec se takim zadregam zna elegantno in brez težave izogniti.

      PS: Dal sem Te med prijatelje. Dobrodošel!

  • francelj3

   Če pa že, nam je pa kvečjemu znano, ne pa “poznato”.

   • tasilo

    Res je. Ali pa lahko rečemo v tvorniku (aktivu) “že iz grške mitologije poznamo zgodbo o …”.

    Pa še en “epidemičen” novodoben gravž, zaradi katerega dobim ošpice: s tem (ni)smo seznanjeni, seznanili se bomo s to zadevo; (ni)so nas seznanili z zadevo … Včasih smo rekli: tega ne poznam; ne poznam vsebine; o tem nič ne vem; sporočili so nam; obvestili so nas; povedali so nam; itn.

    Ko in če bom kdaj pri volji, bom o tej piarovski, pravniški, pisunski grdobiji in stupidnosti kaj več napisal.

    • francelj3

     Mene seznanjenost z nečim ne moti prav dosti. Ošpice dobim pri temle, kar se vsak dan pogosteje ponavlja: “O tem nismo seznanjeni …”

     • tasilo

      Saj je že Milčinski prav ugotovil, da “tisto leto, ko sta bili dve kravi za en par, so se Butalci skregali s pametjo, pa so zmagali Butalci, — kaj mislite! — in ne pamet”.

      Proti bebcem, kmetavzarjem in rovtarjem pamet počasi, a vztrajno izgublja. ‘Pol se pa pejd’.

 • Rotar Jakob

  kurćanov securitate bo tudi njega dočakal!

 • RATATA

  Kawboyi so svoje krave žigosali, pa se je takoj vedelo čigava je.

 • domovina mili dom

  Samo volitve lahko rešijo Slovence in slovenstvo pred balkansko republiko in udbo mafijsko securitate.

  • šmentanamuha

   Po mirni poti.

 • Pošteno

  Odličen komentar ga. Lucija !!! Rdeči osli tako in tako ne morejo da se ne bi oglašali in vas žalili. Sicer pa smo tako in tako tega že davno navajeni. Levičarji pač ostanejo levičarji, ki ne znajo drugega kot biti rak-rana za vse Slovence in Slovenijo …..

 • župnik cefizelj

  poglej jo komunjarsko cipo. še ne dolgo tega je lizala vse kar spominja na rdečo zvezdo, dane se pa razdaja razpelu. prokleta voluharska lajdra, ista kot omiljeni vodja, grosupeljski posrane in strahopetec ivan janša.

  • Koga pa preklinjaš ubogi človek ? Te je tvoja mati naučila preklinjat ? So te v šoli učili preklinjat ?
   Res si ubogi.

   • župnik cefizelj

    si že skuhala pomije župniku! te je že naklestil impotentni dedec, ki mu ljubkovalno rečeš mož? si že zgnila od sramu in zlagane morale?

    • viRus

     Koliko maliganov si danes že pognal skozi rit.
     Smradonja. Poberi se !

     • župnik cefizelj

      te je župnik jošt dobil v roke in si ranjena in amputirana duša.

  • Triglav

   Cefizelj, ti si sramota ne samo za Slovence, ampak za cel svet. Gnoj ki ga imaš v sebi in ga trosiš okoli pripada tebi in tvojim debilnim razmišljanjem. Namesto da si zlo, se raje vprašaj kaj dobrega lahko storiš za ljudi in okolje v katerem živiš. Vendar si preneumen in pokvarjen da bi sploh kaj od tega dojel. Tvoje vodilo je vodilo blatenja, žaljenja, sprenevedanja in vsega tistega kar je tvoja rdeča drhal v zgodovini poznala in tudi uprizarjala. Si tako butast, nekulturen in nizkotno usmrajen … Malo se vprašaj o tistih tvojih ki so pobili na 100 milijone ljudi in se še vedno naslajajo in pluvajo po ljudeh ki so branili lastno domovino! Veliko tvojih mislečih pa ste rak-rana in zlo ki se razrašča v Sloveniji, ko še vedno mislite da lahko še naprej nemoteno delate vse kar ste počenjali od 2.svetovne vojne naprej …

   • ahnenpass

    Pozabi cefizlja, povej raje, ali je res, da je lišajeva nekdanja komunistka?

    • Triglav

     Ahnpress ga.Ušajeva je korektna, pokončna in poštena ženska, ki ne naseda takšnim in podobnim rdečim levakom kot sta vidva s Cifizeljem!!!!
     Ta leva rdeča oblast je gradila svoj ideološki sistem se ve kako. Samo preverjene kadre, ki so gradili svoje pozicije moči v tem da bodo vedno služili njihovi oblasti. Ob vsej izkrivljeni moči smo ostali lahko samo nemo spremljali kaj se dogaja. Vsi pa ki se niso bili tako naravnani, se ve kako je pokvarjen sistem deloval proti njim. Tako dandanes pravo, sodstvo, bančništvo še vedno veselo izkoriščajo za svoje namene. Pa me ne boš prepričal o nasprotnem, ker iz dneva v dan trosijo laži in sprenevedanja.
     Ti si spet eden ki se spreneveda. Izgleda da sta si z Cifizeljem v sorodu in v isti rog špukata. Ti ne znaš ločiti zrno od plevela. Kar pomeni da si isto zaplankan kot tvoj dragi Cifizelj. Očitno si tako zaostal da še do danes nisi skapiral kdo je bil na oblasti od 2.svetovne vojne. Verjetno niti razumeš kako so se položaji in neodvisne institucije izobraževale in kadrovale. Uničili in oškodovali so mnoge Slovence v ideji ideološke naravnanosti. In ti seveda verjameš da so bili skrajno humani in pošteni potem ko so ustvarjali mnogo krivic in svinjarij?!
     In potem ko je prišla osamosvojitev si zlezel tako kot mnogi pod okrilje teh rdečih plačancev, kjer misliš da vam je pod pojmom moči dovoljeno vse. Tako blatenje, žalitev, sprenevedanje in ostalo zlo.
     Tudi ti raje stori kaj dobrega in poštenega za Slovenijo. Argumenti in potrditve bodo le pokazale na to kakšen človek si. Nekoč bo tudi pri tebi vest potrkala na vrata, seveda če se boš vsaj delček zavedal svojega delovanja …

    • šmentanamuha

     Bivših komunistov je verjetno več kot polovica slovenskih državljanov.

 • dob

  kučanisti se bodo s podtalno organizirano vojsko (oboroženo!) uprli demokratično izvoljeni Janševi vladi, če bo do nje prišlo.
  Varnostnik se je samo malo “istrčao”.
  Piflarček se uči naprej, bere zapiske iz tajnih sestankov.

  • župnik cefizelj

   vidi ti katolibansko gamad. pridi anglež, jama čaka, da potamaniš kolaboracionistično reakcijo!

   • Nimaš niti osnov kulturnega obnašanja. Sram naj te bo.

    • župnik cefizelj

     skrij se tercialka lažnjiva! prihaja anglež, v roki ima meč resnice in bo prinesel red! kot leta 45 vas bo naučil pravice, le da bo tokrat sam potamanil katolibansko svojat in nam prihranil delo!

     • Ja, kako pa ti govoriš, saj si vendar župnik, a ne ? …..čeprav Cefizelj.
      Kivi, kivi, glej ga na, Cefizelj beži !

     • Rožle

      On je en navaden teliček … :)

     • if

      Tito je bil Hitlerejev kolaborant!
      Ja, tudi 6. aprila 1941, ko je Hitelr napadel JU, in tudi poleti in jeseni 1940, ko je Hitler napadal VB..

   • šmentanamuha

    Ti pa govoriš, kot da si z eno nogo že v grobu in bi v smrtnem deliriju rad potegnil še koga za seboj. Ej,moje sožalje.

 • Srce

  Komarji, ki pikajo ljudi in živali, so ženskega spola. Gospa komarka komentira samo kolumne Lucije Ušaj. Razumljivo, ker komar https://disqus.com/by/disqus_9ibNXJ9Td1/ je gospa Lucija Ušaj sama, drugače ne bi ukazala, da so moj komentar izbrisali takoj po objavi. Izbrisan komentar lahko najdete tu https://www.shrani.net/7mw

 • župnik cefizelj

  skrijte se belčki in domobranske svinje! anglež prihaja da potamani, kar je še ostalo!

  • francelj3

   Kaj pa pomeni “potamani”? Lahko napišeš slovensko, prosim? Konec koncev smo v Sloveniji.

 • viRus

  Umaknite se ljudje ! Po portalu se vali zapiti Cefizelj !

  • župnik cefizelj

   si bil pri župniku frantarju na veronauku?

 • Srce

  Najprej je bog sebi brado ustvaril, potem pa so se v njej zaredile uši!

  Tako misli gospa Lucija, ki je seveda bog, sleherniki pa uši. Da lahko živi izključno zaradi njihovega denarja in uniform, ki ji pri tem pomagajo, jo seveda ne moti. Kot KOMAR pika kar naprej vsakega, ki se ji drzne oporekati in to v njeni slavni kolumni, koder bi morale deževati same pohvale. Aroganca s katero je napisala to kolumno in njene ostre pikajoče kritike svojih kritikov, jo postavlja na pravo mesto med tako zaničevane SLEHERNIKE.

 • Mojca pokraculja

  Lucija, vse je zaman, nima smisla karkoli razlagati. Za slehernika vrhovni sodnik ne predstavlja nič. Govedo, vsak portir in redar sta bolj pomembna. Slehernik ne vidi kako se klanjajo našim politikom portirji na vratih bruseljskih palač. Prav tako ne vidijo kako se pustijo slaviti, častiti in klanjati na raznih sprejemih in banketih. In kako neznansko pomembni so sami sebi. Zato so pomembni tudi sleherniku. Takle imamo !

  • luckyss

   Še ena vzvišena, ki je z nogami v luftu prišla do mesta tajnice direktorja…
   Golazen nastopaška..

   • Preko

    Ti luckyss si podn od podn gnili, se poglej se v svoj gnili gobec… se vidi iz slike ki jo pred svetom kažeš … sramota od tvojega komentarja … nimaš niti trohice kulture in si sramota od človeka …. nastopaški rdečuh …

   • šmentanamuha

    Ja, tkole pa govorijo luzerji, dragec, očitno si tudi ti med njimi.

 • Darko Golob

  No, no, ta kolumna pa je malce mimo.
  Iz nje očitno veje naklonjenost do sodnika in posledično žaljenje določenega poklica. Pa še poznavanje mitologije rahlo šepa.
  Kaj je bil sploh namen te kolumne?
  Je to še v službi resnice?

  • radames

   Vso delovno dobo sem delal v nekem vplivnem mediju. Ne v Jugi ne v R Sloveniji vratarji niso bili visokostni. Pa so v stavbo prihajali tudi zelo znani ljudje.
   Zgoraj pa sem opisal postopanje vratarja na Ministrstvu za pravosodje. Čudno! V obeh primerih sodniki in njihovi vladni šefi.

  • Miro Jereb

   Kam pa bi ti dal ta POKLIC ??? Ali je to POKLIC ? V kateri šoli ali fakulteti se je šolal za VARNOSTNIKA ??? Varnostnik je zato…ke pač drugega ne zna. To je to.

 • samotoje

  Če spregledam Ozirisa, je kolumna, sarkastična in satirična obenem, dobro branje. Razlik v statusu ljudje, še posebej tisti v uniformah, ne prenašajo dobro.

  • Miro Jereb

   Če res ne znaš ničesar delat…greš za varnostnika…tako je v glavnem povsod…

 • Slo hunter

  SECURITATE se je pred 1989 letom imenovala romunska obveščevalna služba!!!! Naključje???

 • radames

  Na ministrstvu za pravosodje deluje Komisija za popravo krivic. Potreboval sem njene usluge. Pokličem ministrstvo, javi se VRATAR (vsaj upam, da tudi tam vratar opravlja službo telefonista), ki me veže na komisijo. Tam se nihče ne javi. Čez čas kličem ponovno. VRATARJU telefon zvoni v prazno. Čez kakšne pol ure je vratarjeva številka zasedena, malo kasneje ponovno kličem, a se VRATAR ne javi. Vzamem ženin telefon, vratar se takoj javi in me veže na Komisijo za popravo krivic.
  Očitno je VRATARJU šla ta komisija (ideološko) na živce in me z mojo prvo tlf. številko ni hotel vezati na komisijo. Takrat je bil minister za pravosodje Senko Pličanić.
  Jeremijada s telefoniranjem je bila še malo daljša, pa sem skrajšal, da ne bi bilo preveč razvlečeno. Zadevo sem s komisijo uspešno uredil za brata in zase.

 • rabbit

  Gospa Šinkovec Ušaj ne vem če berete komentarje pod svojo kolumno tudi za nazaj pa vendar. Ker nimam twitter profila vam pišem pod to kolumno. Zakaj včeraj sem gledala vas na VW faktorju bila ste odlična zakaj res vam Petrinač skoraj ni pustil do besede vendar z vašimi redkimi stavki ste povedali vse Ni bilo zaman zato vas prsim da ostanete v tej oddaji. Včasih je težko nekaj braniti vendar je včasih to potrebno zato ostanite še naprej tako ostra sploh tista da mora ljudstvo občutiti če je neumno se mi je zdelo zelo dobro ker mislim, da bo ljudstvo toliko časa neumno dokler krivice ne bo občutilo na svoji koži in če bo šlo tako naprej jo bo slej kot prej in to v zdravstvu, ki je v Sloveniji tik pred kolapsom. Vem iz lastne izkušnje zaradi pogostih obiskov.

 • Borut Stari

  Sodbe se izrekajo v imenu ljudstva. Mar ne? Običajno v posmeh ljudstvu.

 • Kosobrin

  Gospa Lucija, zdaj pa hitro napišite novo kolumno o tem, kakšna krivica se godi JJ ob sklenitvi ogromnega kredita! Hvala!

  • Soave

   No, vidiš, kako si dvoličen ! Ti, ki tako vse odpuščajoče pišeš ( hm. . . . .samo za koga ) kadar ti odgovarja.
   Ali imaš kaj pojma o kreditiranju in odpuščanju dolgov v naši državi ?
   Nimaš, če bi imel, ne bi takele kikirikal !

  • Miro Jereb

   Ojoj …si mim udaru…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!