Strokovno izobraževanje alias pranje možganov

Foto: STA

Na Rogli se srečujejo predvsem psihoterapevti, ki so bili »v prejšnjem življenju« predani neki drugi stroki, v teku življenja pa so spoznali, da rabijo terapijo – in namesto da bi se šli (zgolj) terapirati, začnejo terapijo študirati in terapirati druge.

O 13. študijskih dnevih (nedavno so potekali na Rogli), sem nekaj že pisal tukaj. Gre za nekakšen strokovni kongres, na katerem se določena klientela psihoterapevtov strokovno pogovarja oziroma (do)izobražuje. Na Rogli se srečujejo predvsem psihoterapevti, ki so bili »v prejšnjem življenju« predani neki drugi stroki, v teku življenja pa so spoznali, da rabijo terapijo – in namesto da bi se šli (zgolj) terapirati, začnejo terapijo študirati in terapirati druge. Pogosto so celo zelo uspešni – če že sebi ne morejo pomagati, pa pomagajo drugim, s srcem in predano.

Toda problem lahko nastane, ker »naknadno« težko absorbirajo vsa fundamentalna psihoanalitična oziroma propedevtična znanja. In terapevtom, ki so združeni v Slovensko krovno zvezo za psihoterapijo (SKZP), se dogaja prav to. Zato so izjemno ranljivi, ko jim »gospodarji vednosti« diktirajo določene poglede na segmente psiho-stroke. Ravno te »naknadne« psihoterapevte se da preparirati, torej indoktrinirati z določenimi ideološkimi vsebinami – beri: nebulozami –, ki jih v zadnjih letih tako militantno širi feminizem s svojimi pajdaši LeGeBiTrovci.

“Spol in spolnost v psihoterapiji”
Študijski dnevi na Rogli so bili – zato, ker je padel decembrski referendum (o noveli ZZZDR) – posledično namenjeni (ponovni) indoktrinaciji o t. i. teoriji (družbenega) spola (ang. gender). Naslov študijskih dnevov je bil »Spol in spolnost v psihoterapiji« in vedelo se je, da si bo »stroka« skozi plenarna predavanja, okrogle mize in (nekatere) delavnice zopet prizadevala oprati možgane svojim nebogljenim, strokovno dojemljivim in poslušnim ovčicam.

Levo-liberalno pristranskim gospodarjem psiho-stroke oziroma psihoterapevtske vednosti še vedno ne gre iz glave, da na referendumu (o noveli ZZZDR in Družinskem zakoniku) ni obveljal njihov »strokovni« pogled na spol, (tradicionalno) družino in posvojitve otrok v istospolne partnerske skupnosti.

Na Rogli so organizatorji (predsednik ZSKZP je geštalt terapevt Tomaž Flajs, predsednica programskega sveta pa psihologinja in integrativna psihoterapevtka Tamara Trobentar) zelo enoumno in brezopozicijsko v goste vabili plenarne predavatelje in organizirali delavnice.

Prvo plenarno predavanje je zelo enoumno in spodletelo, torej (pro)feministično zastavila psihiatrinja (in družinska psihoterapevtka) Breda Jelen Sobočan. Trditi, da je spol zgolj in samo družbeno prepričanje – in da je ženska, če je tako prepričana, lahko tudi moški in da je moški lahko ženska, je hud strokovno-ideološki zdrs.

Organizatorji so v to smer koncipirali domala vsa plenarna predavanja in mnoge delavnice ter tudi centralno okroglo mizo, ki je bila izjemno enoumno koncipirana. Iz Severne Irske so »uvozili« celo gejevskega geštalt terapevta, ki je imel sicer zelo iskreno predavanje, v katerem je priznal, da je homofobija normalna in spoštovanja vredna, ter je obsojal celo heterofobijo, o kateri LeGeBiTrovci navadno nočejo govoriti.

“Moja opozicijska prisotnost je enoumje omejila”
Ideologom študijskih dnevov pa vendarle ni šlo tako gladko. Že zgolj moja opozicijska prisotnost in moje replike – ve pa se, da sem jaz radikalni kritik feminizma (in teorije spola) – so enoumje vsaj malce omilile. Okrogla miza zato ni mogla izpasti kategorično enoumno, ker sem se jaz pač nadležno oglašal. O upokojeni feministki Svetlani Slapšak ne gre izgubljati besed; njene »strokovne« nebuloze so tako spodletele, da jih normalen intelektualec ne more jemati resno.

Ampak moj (bivši) profesor, sicer psihiater in psihoanalitični psihoterapevt, Matjaž Lunaček, (me) je pa spet razočaral. Spet si je – tako kot pred leti v gej baru »Cafe open« – drznil izreči, da »je pri pedofilu, z vidika (na)gona, otrok (kot seksualni objekt) čisto legitimna izbira«. Že pred leti sem mu – pred številno publiko gejev in lezbijk (verjetno pa je bil v »Cafe open« tudi kakšen pedofil) – jasno »zabrusil«, da (na)gon (Ono, angl. Id) ob izbiri libidinalnega/seksualnega objekta ni nikoli smaostojen; vedno in vselej je »na delu« (kot cenzura) tudi Nadjaz (angl. Superego). Absurdno se mi zdi, da nekdo (na)gon ločuje od vpliva Nadjaza/Superega, ko govori o »izbiri (libidinalnega) objekta« (znotraj subjekta) – ker je to absolutno nemogoče. Lunaček ima očitno (pre)veliko afiniteto do pedofilije in jo s tako spodletelim argumentom (v prid pedofilom) nezavedno brani ali vsaj tolerira. Njegova teoretska afiniteta do pedofilije se je potrdila tudi v situaciji, ko je trdil, da psihoterapevt ne sme prijaviti pedofila, medtem ko dotični pedofil v soji perverzni spolni praksi tako rekoč uničuje življenja otrokom.

Lunaček je mnenja, da mora biti pedofil kot pacient zaščiten. Jaz bi v tem primeru dejal, da Lunaček nima razvite najvišje stopnje (postkonvencionalnega) moralnega razsojanja. V taki situaciji mora psihoterapevt narediti vse, da zaščiti otroke – sedanje in bodoče žrtve – spolnih zlorab, ne pa da slepo zaščiti pedofila. In Lunaček tega moralnega imperativa ne zna začutiti.

In lahko si mislite, kakšno, torej kako pristransko, je bilo njegovo diskutiranje na okrogli mizi. Ko sem mu kot replikant domala v usta položil Freudove besede o pravilno razrešenem Ojdipovem kompleksu in normalni ter nenormalni ženski (lezbijki), se je izneveril. Freudu in psihoanalizi je obrnil hrbet – zato, da je bil/ostal zvest (svoji) feministično-LeGeBiTrovski ideologiji.

Strokovno izobraževanje alias pranje možganov
Enega od zanimivejših zdrsov si je – ne da bi vedel – privoščil tudi predsednik SKZP Tomaž Flajs. Na plenarnem zaključku sem si prav jaz, ki sem tri dni (dokaj) strpno in poslušno »vegatiral« na Rogli, zbranim drznil povedati, da imajo kot strokovno združenje svojo slepo pego in da ni pošteno, da na tak brezopozicijski način, torej enoumno, perejo možgane svojim psihoterapevtom in poslušnim študentom (predvsem tistim z Univerze Sigmunda Freuda) s feministično-LeGeBiTrovsko ideologijo.

Dotični predsednik pa še toliko ni dojel moje dobronamerne replike, da je vehementno (iz)rekel, da »nikakor ne razume, kako morem strokovnemu izobraževanju reči pranje možganov«. No, na tej točki sem dojel grozljive razsežnosti institucionalne strokovne indoktrinacije. Flajs kot geštalt terapevt niti kot »univ. dipl. prof.« ne ve, kaj je (strokovna) ideologija niti kako deluje – jasno, ker ne ve niti, kdo je Louis Althusser niti kaj je t. i. »spontana filozofija znanstvenikov«, torej ideologija.

»Kje imamo slepe pege – ali: kje, na kakšen način in zakaj smo nori?!«
Na Rogli se je prisotnim tri dni pralo možgane – o tem, kako sta spola enaka in kako je moška in ženska spolnost lahko poljubno izbrana. Cilj take institucionalne indoktrinacije je seveda ta, da bi se na naslednjem referendumu psihološko-psihoterapevtska »stroka« popolnoma poenotila glede posvojitve otrok v istospolno partnersko skupnost. Ena od »gobčnih« feminističnih psihoterapevtk, ki jih je na Rogli kar mrgolelo, mi je zabrusila, naj jim vendarle pustim, da imajo SKZP-jevci svoje slepe pege. Ampak njihove slepe pege so pravi madeži, fleki. In hudo mi je, ko vidim, da mnogi psihoterapevti »ne štekajo« vseh razsežnosti stebrnega kamna psihoanalize: Ojdipovega (in kastracijskega) kompleksa. Zato bi SKZP toplo priporočil, da naj bo delovni naslov naslednjih (14.) študijskih dnevov »Kje imamo slepe pege – ali: kje, na kakšen način in zakaj smo nori?!«. In z veseljem se jim (ponovno) »predam v uporabo«, čeprav vem, da bi se spet počutil kot »jedrski odpadek«.

Iskreno upam, da se 15. Bergantovih dnevov (oktobra bodo v Portorožu), ki jih organizira (drugo) Združenje psihoterapevtov Slovenije, ne bo organiziralo tako enoumno ideološko – čeprav dvomim, saj poznam vlogo njihove leve profeministične predsednice Milene Srpak v zadnji referendumski kampanji »ZA« novelo ZZZDR. Memorandum o združitvi obeh združenj, ki sta ga letošnjega januarja podpisali obe društvi, ne obeta nič dobrega; o tem sem pisal v kolumni Psiho-stroka ali psiho-ideologija?!

Roman Vodeb

 • dr Janez Sveti

  No tokrat se po prebranem, moram strinjat z Vodetom. Takšne psihofantaste je potrebno postaviti na trdna tla.
  Moški in ženske NISMO enaki in hvala Bogu za to. Jaz tudi nikakor, tudi če se šolam za to, ne morem postati ženska. Sem lahko samo poženščen moški-spaka.
  Torej teorija, da lahko izbiramo spol ni samo čudaška, je celo neumna.
  Mislim,da je med psihoterapevtkami in psihiatrinjami toliko feministk in lezbijk tudi zato, ker so se odločile za ta poklic ravno zaradi svojih osebnih težav. Niso se namreč mogle razumet in vklopit v normalno družbo in so zato šle na takšen študij, ki bi jim pomagal. Žal so ravno na tem študiju spoznale veliko sebi enakih in tako dobile vtis, da je to normalno in, da jih je veliko.
  Homoseksualnost ni normalna. Je napaka. Jih spoštujem kakor sebi enake, vendar nismo enaki, saj razmišljamo drugače in dojemamo svet drugače. Nič narobe.Vendar mi naj nihče ne vsiljuje svoj prav, da je gay . vegetarijanec, komunist, fašist, kristjan…Če hodi po ulicah in mi vsiljuje s paradami in zastavami svoj prav je to nasilje, nad mano, ki nočem biti takšen in dojemam realnost drugače.
  dr Janez Sveti vesoljc

  • indijanka

   Feministke mi gredo na živce. Boj za ženske pravice se je zaključil, ko se je splošno poniževanje žensk zaključilo. Nobene potrebe ni, da odvzemajo moč moškim. Moške si ženske želimo. Vodeba si najlažje predstavljam kot psihoterapevta v kakšni kaznilnici, vojaškem taboru ali podobnih ustanovah. Nikoli ne izžareva sočutja ampak oddaja bojno razpoloženje. Moram pa priznati, da me je tokrat bolj razburil zapis zgoraj o pedofeliji in bi tistemu, ki to podpira in si ob tem reče stroka, pri priči odvzela vse strokovne kompetence in ga popolnoma osamila od ljudi.

  • pokvarjeniSvet

   in kdo si je izmislil te skupine ki podpirajo to in jih na skrivaj financira ter dela propagando v celem Zahodnem Svetu preko medijev ??

 • Lovro

  Vodeeb, bi rekel, da je Lunaček nekakšen misionar za pedofile, kar pomeni, da v do konca izprijeni Slovneiji utira pot tistim, ki jim je pedofilija zelo blizu. To pa pomeni, da se zna zgoditi, da bo postala pedofilija že v kratkem prosta ion legitimna izbira teh pokvarjenih zombijev.

 • Ludvik Poljanec

  šolski oziroma izobraževalni sistem v Sloveniji je narejen tako,da greš normalen v šolo in prideš nenormalen(opran) iz šole. To pomeni,da producira ljudi s katerimi se potem ,da z lahkoto manipulirati. VZGOJIŠ OVCE bi se temu reklo.

 • Veritas

  Žal je tudi to posledica velike travme povojnih pobojev. Ta se je vrezala v narodno tkivo in tako sindromi obstajajo na mnogih področjih. Eden je tudi psihoterapija.

  V svojem bistvu je povsem logično. Namesto,da bi okarakterezirali zločinca kot zložinca in žrtev kot žrtev, je situacija ravno obratna. Zločinci so dobili družbeni status, oblast, odobravanje, družbeno priznanje, afirmacijo… še danes se sliši, da so pobili premalo kapitalistov…

  Enako se potem zgodi na področju znanosti. V tem primeru psihoterapevtske znanosti. Pedofil kot zločinec je obravnavan kot žrtev. V bistvu gre za molierovsko obravnavanje zločinca po receptu tartufovskega kompleksa v stilu – ja ti ubogi pedofil, ja ti si pa res bogi, ker si to storil…. dajmo ga zaščititi, ker je tako bogi…

  Skratka sprevrženo!!!!!!!!!!!!!!!

 • Antonius

  Če bi mene, nekoč takrat, izšolali za žensko, bi šel takoj na specializacijo za lezbijko.
  Še danes, pa sem že v letih, lahko zapišem, da so prijatelji samo za pogovor, z žensko pa človek splete odnos, ki je drugačne vrste intimnih razsežnosti. Celo dva otroka mi je podarila.

 • dob

  To, da nekdo nima družine, ker se je odločil, da je ne bo ustvaril, ker ne želi imeti otrok…. še ne pomeni, da ima pravico streljati v družino. Braniti jo mora z vsemi štirimi.

  Ko so v začetku geji in lezbijke vztrajali pri tem, da morajo imeti pravico do poroke, kot jo poznajo heteroseksualni pari je bilo vsem jasno, da gre za vmesno stopnico, medtem ko je glavni cilj posvojitev otroka. Zdaj je takšna vmesna stopnica brisanje spolov. češ, saj je vseeno kakšnega spola si, tudi če spola sploh nimaš…. je prav tako dobro, morda še bolje… Poleg tega se to ne dogaja samo pri nas, dogaja se povsod po svetu!

  V resnici obstaja le dvoje: ali imaš gon, ali pa imaš predpis. Tretjega ni po čemer bi se ravnal.

  Če imaš spol, imaš tudi gon. In vsi predpisi izhajajo iz gona. Predpisi so zaradi odstopanja od gonov, odstopanja pa nastanejo, ko gone oviraš, da niso sposobni evolucije znotraj človeškega življenja in opravljati svoje vloge v organizmu, v katerem se izražajo ali pa se ne izražajo, ker jim je to prepovedano.

  Kadar nimaš spola, zanikaš vlogo gona. Kot vsi nesprejeti otroci, tudi takšen zanikani gon postane nekaj, kar ni. Kar naenkrat se prikrito in zahrbtno priplazi v obliki morilskega preganjalca psihopata in opreza za žrtvami. Kot nesprejet kriminalec, ki mora drugače, na izprijen način doseči svoj prav. Izsiljuje svoj prav.

  Govoriti, da brez spolov ni gona, da so samo predpisi, ki jih moramo spoštovati, je ravno tako neumno, kot trditi, da je treba posiljevalcu amputirati genitalije in bo spet normalen!

  Družba v celoti se nagiba k temu, da bi prikazala pedofilijo za nekaj normalnega, sprejemljivega. To že ves čas spremljamo v nešteto oblikah istega, kar nam mediji in filmi ponujajo skozi prikrite in manj prikrite oblike promoviranja pedofilije.

  Gre za legalizacijo nečesa, kar živo bitje boli, ga prizadeva, ponižuje… ampak gibanje za promocijo pedofilije se obnaša, kot da tega ni. Da je vse samo dogovor o tem, koliko so predpisi neke države za to sprejemljivi, nekoliko manj kaznovalni, bolj odprti….. tja gremo! Če oni lahko, pomeni, da se to da, bomo pa še mi. Potem bomo zlagoma ves svet spremenili, da bo bolj “svoboden”!

  V tem smislu so vse diktature “svobodne”.

  In vse vmesne stopnje, ki peljejo do tega cilja, ki se nam dogajajo pred očmi, so samo to: vmesne stopnje, privajanje ljudi na to, da “sej je useglih”. Samo nekatere predpise moramo sprejeti in se jih držati, imeti stvari pod kontrolo…. Pa bo v redu.

  Kje je bistvo?

  Bistvo je v tem, da predpise lahko spreminjaš!!!

  Ko enkrat predpostaviš predpis nagonu, in nato nagon še ukineš, ti ostane predpis. Z njim pa lahko počneš, kar te je volja. Prilagajaš ga popačenim nagonom, kajti nagona ne moreš kar ukiniti!

  Mati Vsega v Vesolju pa e Stvarstvo uredila tako, da je bitja opremila z nagoni!

  Zaradi tega je bila pretepena, zasramovana, zaničevana, poniževana skozi vso zgodovino. Nagoni so vedno veljali za nekaj nižjega, nekaj česar se je treba sramovati, omejiti, nadzorovati, iztrebljati, Nekaj, kar lahko izkoriščaš, brcaš, pljuneš nanje, jih ponižuješ, mučiš, uporabljaš za izsiljevanje….

  Skratka, nagoni so nekaj čisto nasprotnega od Intelekta, ki je plemenit in čist. Njegovi nameni so vzvišeni in prekrasni!

  Zdaj ta energija izpraznjenega Intelekta, ki se je odločila, da bo svetu vladala skozi predpisovanje, skozi zakone, s prisilo, seveda skladno s tem kar se njemu, Intelektu, zdi prav, postavlja Življenje kot pojav v vesolju, ki smo mu vsi priča – na kocko! Ali bo Življenje po njegovo, ali pa ga ne bo!

  S tem skuša Bogu povedati, da Bog nima pojma, da ne ve, kaj dela, da ne zna skrbeti za Življenje in da Življenje, kakršno sta z Materjo ustvarila, ni takšno, kot si ga oni predstavljajo in želijo. Hočejo nekaj drugega! In to znajo bolje organizirati.

  Vendar ne vedo (še) kam jih bodo njihova dejanja, njihove odločitve, njihovi predpisi, njihovo izenačevanje spolov, njihovo posnemanje navad heteroseksualnih parov in družine – pripeljalo! ne vedo niti tega, kdo bo vso njihovo zmedo pospravljal za njimi, saj jim niti malo ni jasno, kaj se bo s to družbo zgodilo.

  Začnejo pa s sovražnim govorom! To je prvi predpis, s katerim začrtajo svojo pot popravljanja Stvarstva.

  Vse kar izrazi dvom v njihovo prištevnost in uravnovešenost je zanje sovražni govor! Intelektualistični pristop do reševanja problemov v družbi je natanko to, kar se je že enkrat prej zgodilo, v Nebesih, zaradi česar je Mati Vsega v Vesolju bila izgnana iz njih!

  Potem smo ji nekateri, ki nas je srce vleklo k njej, sledili sem, na Zemljo!

  Še vedno ji sledimo, ker ji zaupamo, da ve, kaj je treba storiti.

  Objamemo nagon v sebi, ker nam ga je Mati dala. Mati je nagon!

  Ne potrebujemo drugih predpisov. Tisti, ki smo Njeni.

 • karpelec

  Vsak človek, ki je željan izobrazbe, ima vgrajen dozator sprejemljivega. V ta okvir spustiš samo tisto, kar si po lastnem prepričanju sposoben prežvečiti. V tem sprejemanju informacij, moraš ločiti zrno od plevela. Če tega ne moreš, si neke vrste invalid in tarča vsemogočega.

 • MižekFiga

  Kdo plačuje te spolno iztirnjene …. CERAR, če gre denar iz proračuna, je krivda tvoja.

 • Botoks

  S koliko vrstami teh lgbt perverznjakov imamo posla pove samo naslednji nagovor

  https://www.youtube.com/watch?v=2Wp_YOOv3QQ

 • Solo

  Preprost test za vse opranoglave telebane, ki so v dvomih glede svojega spola: Poglejte v svoje hlačke. Če tam najdete žemljico, ste ženska, če najdete hrenovko in jajčka, ste pa moški.
  Če pa vas spolno privlači isti spol, rabite dobrega (nerežimskega) psihiatra in sobo na zaprtem oddelku umobolnice.
  Mati Narava ima te stvari dobro pošlihtane, malo drugače je v glavah zmedenih idiotov.

 • Nata

  A za take kozlarije država daje denar ??
  No , vsaj vidimo kaj je ta naša Vlada !!
  Potrebue enega dobrega terapevta !!

 • FraterMagnus

  Dobro napisano, res je, Pojem strokovna ideologija žal razume le redkokdo. Indoktrinacija kvazipsiho-znanosti (znanosti to zaradi statistične nepreverljivosti teorij – kar se morajo tudi njihovi študentje naučiti pri psihološki statistiki – to vsekakor niso.) zdaj z Uni Sigmunda Freuda zdaj prehaja na institucionalno, generacijsko raven.

 • if

  Vodeb: “Memorandum o združitvi obeh združenj, ki sta ga letošnjega januarja
  podpisali obe društvi, ne obeta nič dobrega; o tem sem pisal v kolumni Psiho-stroka ali psiho-ideologija?!”

  Romanu Vodebu iskrena hvala za strokovno argumentirano razgaljanje zla, ki zmore uničiti narod, če dovolj njegovih članov nima glav “na svojih mestih”!
  Ljudje, ki imamo glave “na svojem mestu”, bomo “nič dobrega” poljubnokrat zavrgli in ohranili narod!

 • elh

  Obstaja spolnost namenjena razmnoževanju. Normalno izključno med odraslima moškim in žensko. Potem obstaja spolnost namenjena zadoljevanju spolnih potreb. Največ “proizvedene” spolnosti je prav takšne. Ta je normalna ali v mejah normale med odraslima moškim in žensko ali kvečjemu med parom odraslih homoseksualcev. To je več kot obilje in več ljudje ne rabimo, ostalo je vprašljivo in znak mentalnega obolenja in sploh ne bi smelo soditi v kategorijo spolnosti.

  Pedofilija, kako lahko kdorkoli iz tabora hetero ali homo gleda z razumevanjem na pedofile? Mislim, da ne more, če nima ali opranih možganov z detergentom levih ideologov ali pa v bistvu ni ne hetero in ne homoseksualec ampak pedofil.

  To je podobno, kot bi z razumevanjem gledali na sadista, ki rabi žrtev za zadovoljevanje njegovega nenormalnega in drugim nepoznanega nagona imenovanega sadizem. Pedofilija je samo ena od oblik sadizma in bi morala biti strogo kaznovana, da se zasčiti potencialne žrtve. Podobno kot zoofilija, ki je nič drugega, kot sadistično izživljanje nad živalmi. In zdaj ta gospoda psihiatrična zagovarja take prakse na nekem od države plačenem kongresu! Obup in gnus!

  BTW Freudov vnuk naj bi bil pedofil. Zanimivo, predvsem za tiste, ki cenijo Freuda. Ga pomaga postaviti na pravo mesto.

  • nebošlo

   Najmanj tako trezno je treba na to gledati, da če obstaja zdravilo, si ne zapremo poti do njega. Tega se ne sme razumeti kot “odobravanje” ali “razumevanje”.

 • Nada

  “in da je ženska, če je tako prepričana, lahko tudi moški in da je moški lahko ženska, je hud strokovno-ideološki zdrs.”
  Ne samo zdrs, dobesedno zapuščanje izkustveno znanstvene civilizacije.
  Sploh ne razumem, zakaj nekateri tako sovražijo naravni spol oz. spola – moški, ženska, da so začeli forsirati takšne teorije, mimo naravoslovne danosti in občutenja prirodoslovno duševno zdravih ljudi?

  • nebošlo

   Ker so si danes ljudje, v družbi kjer te za to ne obglavijo (več), začeli upati o tem govoriti in se izpostaviti. Seveda si pa lahko domišljamo dalje, da v “dobrih starih časih” kaj takšnega ni obstajalo. Tudi opcija.

   Se je pa zadeva, kot vsaka, v določenih krogih pripeljala do absurda. Popolnoma vsak posameznik pa res ne rabi čisto svoje podzvrsti spola, pa če se počuti še tako posebnega in indiviudalnega.

 • avtohtoni neandartalec

  Zgleda želijo perverzni pravi in latentni homoseksualci doseči nekaj drugega, če ne morejo uničiti spola, lahko mogoče spremenijo družbeno moralo oziroma nadego. Spoli torej očitno obstajajo, ampak zgolj v biološkem smislu, ideološko pa je popolnoma vseeno kaj si kdo domišlja, da je. Če komu koncept moškega ni všeč, bo pač ženska, družba se je poslej dolžna do njega obnašati njegovemu alter egu primerno, da mu ne bi povzročali nepotrebnih občutkov strahu in tesnobe. Še več, mogoče je to celo človekova pravica, da si poljubno izbira spolno identiteto. Saj je čisto preprosto, najboljši primer sta brata Watchovski oziroma sestri Lana in Lily, kot sta se preimenovala Laurence in Andrew. Verjetno vsi poznamo njuno uspešnico Matrix, iz preloma stoletja, konec
  sveta se je dejansko zgodil, le da ne v materialnem smislu ampak je
  nastopil Nov (globalni) svetovni red, po katerem nič več ne bo tako kot
  je bilo v celotni človeški zgodovini; – https://youtu.be/67H2gShgS9Q

  Konec sveta razni modreci in filozofi napovedujejo verjetno že odkar se je prvi človek zavedel svojega obstoja, mislim, torej sem, škoda, da bo tega lepega in vznemirljivega stanja zavesti tako hitro konec. V preproškem filmu, je sveta že zdavnaj konec, in socer so ga uničili ljudje sami, da bi onemogočili stroje, atomske bumbe so povzročile nuklearno zimo, gosti temni oblaki so prekrili sonce in strojem je začelo primanjkovati elektrike. Človeštvo je vojno izgubilo, stroji spremenijo preostale ljudi v baterije in jih gojijo v posebnih komorah, kjer celo življenje sanjajo navidezno resničnost, priklopljeni na umetno popkovino.
  Za red in disciplino v virtuanih nebesih, skrbijo zaščitni računalniški programi, ki se v svetu materializirajo kot Agenti, uporniki jim lahko zbežijo edino skozi nezavarovane luknje v sistemu, do katerih dostopajo iz javnih telefonskih govorilnic. Uporniki lahko preko možganskih vmesnikov vstopajo v virtualno resničnost človeške zavesti, vendar jih omejuje tehnologija, če umrejo v umetnih sanjah, umrejo tudi v postapokalitični resničnosti. Edino upanje človeštva je prerokba, da se bo pojavil mesija, ki bo videl skozi digitalno logiko in sesul glavni strežnik robotov, zgodovina se ponavlja, glavni junak se na koncu triologije znajde pred nerešljivim paradoksom, s katerim prekine ciklus večnega upora in restavracije totalitarizma. Sveta je že konec, človeštvo lahko obstane edino tako, da izgubi svojo identiteto, žrtvuje ego za simbiozo s svojim lastnim umotvorom. Človek ni bil nikoli svoboden, odkar je nastala prva civilizacija, kolektivna zavest družbenega konstrukta (nadjaz) neprestano popravlja odločitve ega in režira realnost posameznika. S pojavom zavesti, libido ni več samo biološka senzacija, saj ga lahko inducira in manipulira kultura oziroma masovni mediji. Oblast se tako pojavi v vlogi režiserja, ki lahko poljubno sestavlja skupaj sicer spontane, naključne reakcije posameznika ter jih vgradi v svojo iluzijo realnosti, človek je v vsakem primeru samo igralec. Keanu bi lahko igral karkoli, krilil z rokami in odpiral usta, se afnal, delal prevale in visel na elastičnih štrikih do nezavesti, itak so potem vse razreztali in dorisali sceno z računalniki, da je nastala prepričljiva in konsistenčna celota: – https://youtu.be/us_E0Q1mYMc

  Realnost ni več nekaj univerzalnega, kar bi vsi ljudje čutili in razumeli enako, percepcija je odvisna od postproducije, kjer se lahko vsa dejanja poljubno izločijo in interpretirajo, končni proizvod je namenjen renormalizaciji vsakdanjega življenja, estetika je zato samoumevna.

  Mogoče ni jasno ampak sploh ni več pomebno kaj si kdo predstavlja, mi itak nič ne vemo in smo v svojem biološkem telesu zelo omejeni, naravnega sveta ni več, vsaka sprememba lahko izhaja samo iz obstoječi temeljev ali drugače povedano, človeka ni več, zdaj gre za civilizacijo.

  Nič nam ne pomaga, če v sebi razvijemo neko svojo predstavo realnosti, edino družba lahko zadovoljuje naše kompulzivne potrebe oziroma vsi problemi izhajajo iz družbe, ki je samozadostna, odtujena entiteta, ne več nek spontani, biološki izraz nadjaza skupnega človeškega razmišljanja. Ne le, da si lahko posameznik domišlja kar hoče, tudi celotno človeštvo nima nobene izbire, realnost je že nastala, skozi tok časa, so se že preizkusile vse mogoče alternative, tudi če bi začeli znova, bi nekoč spet pristali na istem mestu.

  To je pravzaprav grozljiva misel, lahko torej zgolj zavlačujemo asimilacijo v globalno zavest, ki pa se bo zagotovo zgodila, ni ji mogoče ubežati niti s smrtjo, ker družba oblikuje tudi spomin na osebo, zdi se, da je naša usoda zapečatena že z rojstvom oziroma je rojstvo samo edino resnično dejstvo, ki se ga zavedamo. Tudi spočetje ne bo več dolgo stvar naključja, že danes družba kontrolira vse pomemebne vidike socializacije in oplojevanja, v prihodnosti bodo otroci dizajnirani proizvodi, ki ne bodo imeli nobene veze s svobodno voljno in v katerih bodo naključne le malenkosti.

  Treba je razumeti tudi, da razne deviacije nimajo več posebnega učinka na skupnost, vsaka usoda se neizogibno zliva proti istim ciljem, moralna odgovornost je torej zgolj subjektivna odločitev posameznika, če je bolj vkoreninjen v tradicionalne predstave ali se raje prepušča toku, ne igra nobene vloge. Zakaj je Andy postal trazvestit, sam pravi, da se je opogumil šele, ko mu je brat utrl pot, sestra mu je stala ob strani med duhovno in telesno transformacijo. Brata Wachowski nam lahko danes ponudita le še ljubezen, filmi in TV nadaljevanke so zanič oziroma so zgolj reklamni spoti za agendo globalne transeksualnosti, več zaslužita z afnanjem v javnosti, v rumenem tisku; – https://youtu.be/7dXTLJut_jc

  • dob

   Ljudje v Matrici, ki jim je Neo bil potreben, so vedeli zakaj ga hočejo in zakaj ga potrebujejo. Imeli so namen in cilj.
   Ti ljudje so pa zbegani, so brez namena in brez cilja. Ne vejo kaj hočejo in kam bi radi prišli.

   • avtohtoni neandartalec

    Delo agenta je nevarno.

  • avtohtoni neandartalec

   Žlica obstaja.
   V psihologiji obstaja tudi nekaj takega kot prediktivno programiranje, subjekta je mogoče pripraviti ne le na dogodke, ki se bodo šele zgodili temveč tudi kako naj reagira v vsaki možni situaciji, tako ni treba poznati okoliščin, ki bi prisilile določeno osebo v neko reakcijo temveč je ta oseba pripravljena vnaprej. Človeka seveda vodi nagon, vendar nas kultura sili, da razvijemo določene duševne spretnosti, s katerimi kontroliramo telesne vzgibe, zato je treba ločiti med biološkim nagonom vrste in privzgojenim s strani človeške umetne cilizacije, ki ga lahko posameznik, skozi različna življenjska obdobja drugače absorbira in transformira. Določene duševne mutacije so zaželjene in pričakovane, druge so iracionalne in neprilagojene.
   Zanimivo je kako je nastal Agent v Matrici, ki ves čas zgolj opravlja svoje delo oziroma izvaja program, ki se je zataknil in ga napaka v kodi sili, da se neprestano vrača na začetek in ponavlja rutino do neskončnosti. Najlepši primer sodobnega moralnega “loopa” je Nemška minimal techno scena; – https://youtu.be/zdR5hMQU0Lg

   Kot lahko slišimo, tehno scena ne vodi nikamor, dolgi valovi se neprestano ponavljajo in silijo duha v letargijo, ki stimulira občutek suspenza, vendar ga dušijo korekcije ritma, zato do potešitve nikoli ne pride, melodija se preprosto vleče v fraktalno neskončnost. Agent je v resnici pravi junak Matrice, ki varuje oba aspekta civilizacije pred kaotičnim izničenjem, s pomočjo sistema, se uspešno prilagaja super egu človeških teroristov in nevtralizira njihove nadmočne sile. Sistem se odziva s povečanjem represije, dokler ni prav zaradi preventivnih potez Agentov prisiljen v izredne razmere, kar upornikom omogoči elektronski armagedon, konec sveta oblast prepreči s totalnim resetom, in revolucija se neskončno ponavlja.

   Sklepna resničnost se začne v ranem otroštvu, medtem ko večina dojenčkov tekmuje kdo se bo peljal v bolj razkošnem otroškem vozičku, kjer bodo želi zavist slabih mamic in občudovanje dobrih očetov, se nekateri zatečejo v intimne avtistične sfere, postanejo hipersenzibilni, dovzetni za razne alergije in astmo ter ostale tegobe, ki onemogočajo čustveno stabilnost in stimulirajo hiperaktivnost. Iz indigo otroka se lahko razvijejo najboljši agentje, saj jim samoinducirana asocialnost in stroga disciplina duha omogočajo, da se natančno posvetijo svojemu družbenemu poslanstvu. Sindrom je zelo podoben psihopatološkim anomalijam, vendar ne gre za naravno omejenost, normalno zarukanost duha, ki lahko nastane v zavrtih družinah, tudi avtisti postopajo premišljeno in skrajno racionalno, vendar jih stimulirajo drugi dejavniki, od raznih odvisnosti, ki jih lahko zagotavlja samo umetna civilizacija, do verskega in ideološkega fanatizma, ki izhaja iz splošnega zanimanja, gre torej za kompleksne fuzije vplivov in avtosugestije, ne za neko omejeno in robustno stanje pravih psihopatov, ki so vse prej kot senzibilne osebe.
   V filmu lahko opazimo drobne razlike, ki jih lahko vidimo že v naših vrtcih, medtem ko se avtistične punčke pridno igrajo z zlaganjem kock, indigo deček zvije žlico in pokaže Neotu, da kot moški nikoli ne bo spremenil ničesar, če ne verjame v lastno transformacijo, ne more premagati agentov in uničiti Matrico. Agent ne dvomi, da lahko ukrivlja realnost po svojih potrebah in zmožnostih, njegova moč je sistem, ki opbstaja zato, da ga lahko manipulira ter tako opravlja svoje poslanstvo, le naivna mala deklica je fascinirana z vizualizacijo in subtilnim dojemanjem sveta, kar nenazadnje hoče tudi Matrica. Je med Neom in Agenti sploh kakšna razlika? – https://youtu.be/UwCUaaBoGYM

   Tudi uporniki se nenazadnje sučejo v krogu, zavedajo se, da so njihov najhujši sovražnik isti ozaveščeni in razsvetljeni posamezniki kot so sami, do armagedona pripeljejo prav izdajstvo, pohlep in hinavščina, zavist do Neota, ki je močan in slaven, ima dobro punco, obnaša se pa kot zadnji burek, na katerega morajo neprestano paziti in se žrtvovati za brezupne poteze. Ne ve se več kdo pije in kdo plača, nenazadnje si je prerokbo o mesiji izmislil računalniški program sam, razen njegove punce zgleda, da nihče v resnici ne verjame v človeškega odrešenika, kar jim jasno pove celo Neo, naveličan od patetičnega kung-fuja, ki se ga nauči v nekaj urah, z gledanjem videospotov o borilnih veščinah, nato pa mora neprestano pretepati istega palčka. Za komuniste v Matrici, je pravzaprav vseeno v kaj ljudje verjamejo, druži jih upanje v svobodo in boljši svet, v katerem bi stroji spet postali samo bela tehnika, ampak tisti svet, v katerem bi bila uporabna, je medtem izginil, da so iz kuhinjskih pripomočkov lahko izdelali bojne stroje in umetno nespamet, iz katerih se je razvila nova oblika totalitarizma, in sicer unierzalnega ter globalnega. Žlica mogoče res ne obstaja, vendar je zanj osebno vseeno precej velika in težka, sploh če ti jo nekdo preprosto porine v roke in te prepričuje, da jo boš ukrivljal samo z močno voljo; – https://youtu.be/bSh43roqfrY

   • avtohtoni neandartalec

    V Matrici smo torej lahko videli, da bo sistem rodil seme svojega lastnega uničenja, mir je zagotovila šele laž, da bo Morfeus našel izbranca človeštva in bo na njegovem idealu zgradil Nov svetovni red, kot sožitje človeka in strojev. Lahko bi rekli tudi, da si je Freud izmislil laž, ki je omogočila nastanek sodobne družbe in je tudi edina sila, ki jo bo z lastno preventivno represijo uničila. Kaj je sploh temelj psihoanalize, Freud je špekuliral, da je zavesti kompleksna fuzija različnih bioloških, vendar tudi ali predvsem ideoloških sil, ki v realnosti ne obstajajo kot take in gre torej zgolj za projekcije uma. Freud je lagal, resnični svet ne obstaja, Matrica je torej oboje, naravni svet in tehnološki konstrukt, ki ga je poustvarila sodobna civilizacija, Freudova teorija sanj je torej katalizator, ki je manjkal v konceptu zavestne in podzavestne biologije. Vsaj v tem se menda vsi strinjamo, ko ugasnejo sanje, se začnejo razkrajati tudi povezave posameznika z družbo (in naravo).
    Zanimivo pa bo videti, če lahko gospod Vodeb najde odrešenika in mu pomaga premagati stroje, država stavi na svoje agente, vendar potrebuje upornika in njegovo sceno, da lahko transformira družbo ter posodobi socialna omrežja.
    Homoseksualnost je še vedno seksualna deviacija, je oblika socialnega druženja, ki nadomešča naravne odnose, za katere ob razvoju civilizacije, počasi izginjajo osnovni pogoji. Transeksualnost je žlica, kot oblika neposrednega vplivanja na ljudi in okolje, pred katero se sistem ne more braniti s preventivnim nasiljem. Kaj pa naj storijo, če si fantek želi postati deklica, če res verjame, mu lahko s terapijo samo škodijo, ker ga provocirajo in izzivajo utemeljeno obrambno reakcijo, ta pa je največkrat samodestruktivna. V ozadju stoji ideja razširjene človečnosti, ki jo dušijo človekove pravice, zabetonirane v naravnih, bioloških dejstvih, te pa postajajo vse bolj subjektivne in impotentne. Naravno okolje je že vključeno v ekomije, ki so regulirano s strogimi pravili, verjetno je zato Freud govoril o analni fazi, ki je skrajni domet večine intelektualcev, saj človek nikoli ne doseže tiste prave nirvane, ne da bi zanjo poleg temeljnega dostojanstva, žrtvoval še vso osebno lastnino. Ker potem se lahko samo še pokriješ s figovim listom in pustiš stroju, da te krmi.
    Postsociaslistična buržuazija hodi na te seminarje predvsem zato, da bi bruhali; – https://youtu.be/aczPDGC3f8U

 • nebošlo

  “o tem, kako sta spola enaka in kako je moška in ženska spolnost lahko poljubno izbrana” – veretno mislite SPOL, ne spolnost, slednjega namreč “feministična-LGBT” srenja zagotovo ne bi nikdar trdila.

 • sevenx

  Teorija spola, multikulti, islamizem, tudi študij v tujini… Vse je povezano.
  Vse je planirano. Ustanavlja se nova svetovna vlada s submissive ljudstvom in eno religijo.

  • pokvarjeniSvet

   še kako res.

 • Brutus

  Glede na njihove izjave sem prepričan, da oni sami najprej potrebujejo psihiatrično zdravljenje…..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!