Sveti Janez Pavel II. – Islamizem, smrtna rana Evrope

Foto: Twitter

“Povej tistim, ki jih boš srečal v Cerkvi tretjega tisočletja. Vidim Cerkev, ki ji je prizadejana smrtna rana. Mnogo globlja in boleča od tiste s tega tisočletja (komunizem in nacizem). Ime ji je Islamizem. Islamisti bodo zavzeli Evropo. Vidim množice, prihajajoče od zahoda do vzhoda.”

S temi besedami je sveti papež Janez Pavel II. v devetdesetih letih prejšnjega stoletja prijatelju Mauru Longhiju opisal svoje videnje o islamski invaziji na Evropo v začetku tretjega tisočletja, o kateri je te dni poročal LifeSiteNews. Papež Woytila je verjetno videl tudi pokole nedolžnih žrtev, celo otrok, ki so danes evropska realnost. Poznal je Evropo in nam v nemirnih ter duhovno zmedenih časih sporoča, da imamo Evropejci pravico braniti kulturo naših prednikov. Predvsem z življenjem po veri, ki se ne sramuje svojih krščanskih korenin in križev na javnih mestih in embalaži trgovskih izdelkov.

Kot kristjan nimam razloga, da bi dvomil o videnjih pokojnega papeža, saj je sveti papež Janez Pavel II. znan zagovornik medverskega dialoga med katoličani in muslimani. Bil je prvi papež v zgodovini, ki je leta 2001 vstopil v mošejo.

Priznam pa, da imam težave z razumevanjem “politike odprtih vrat” sedanjega papeža Frančiška
Morda je razlog tudi v tem, da prihaja z druge celine in zato ne pozna evropske izkušnje s turškimi vpadi. Papež Frančišek sicer več govori o previdnosti in svobodni presoji posamezne države kot o tem, koliko migrantov zmore sprejeti, a njegova razlaga pojava množičnih migracij, v katerem ne vidi grožnje, temveč le priložnost, je voda na mlin evropske in slovenske izrojene levice, ki z ustvarjanjem precedenčnih primerov teptanja schengenske meje leta 2015 ter letošnjim skrivanjem nezakonitega migranta v državnem zboru jasno sporoča, da je islamizem iz videnja Janeza Pavla II. v resnici njihova priložnost za revolucijo, s katero načrtujejo novi totalitarizem.

Videnje, ki pretresa Evropo
Papež Janez Pavel II. je v apostolski spodbudi Ecclesia in Europa zapisal, da mora biti dialog z islamom voden “preudarno, z jasnim zavedanjem o možnostih in omejitvah, ter z zaupanjem v božji odrešenjski načrt za vse njegove otroke”. Kot pravi Longhi, je pokojni papež še dodal: “Izvedli bodo invazijo na Evropo. Ta bo postala kot klet, stare relikvije, paviljoni, družinske dediščine. Vi, Cerkev tretjega tisočletja, morate omejiti invazijo. Ne z orožjem, to ne bo zadostovalo, temveč z vero, življenjem po veri!”  

Kopti brez glav, Jazidinje prodane v spolno suženjstvo, požgane katoliške cerkve na Bližnjem vzhodu, nedolžne žrtve, ki jih islamisti pobijejo in posilijo v Evropi so dovolj jasen znak, da mora biti “dialog z islamom voden preudarno, z zavedanjem o omejitvah“, kot pravi Janez Pavel II. v apostolski spodbudi Ecclesia in Europa.

Papež Janez Pavel II.: “Prav tako je potrebno upoštevati pomembno razliko med evropsko kulturo z njenimi globokimi krščanskimi koreninami in muslimansko mislijo.”

Sodobna Evropa in demokratična Evropa ima tudi svoje zunanje, prav tako pa tudi notranje duhovne meje, ki jih je treba spoštovati, sicer tvegamo zlom in uničenje motorja svetovne demokracije, ki so ga naši predniki pod vodstvom Adenauerja, Schumana in de Gasperija zgradili na temelju krščanskih vrednot. Videnje papeža Janeza Pavla II. razgalja Evropo in Slovenijo, ki ju vodijo moralno šibki, značajsko upogljivi ljudje brez vizije. Teroristični napadi po Evropi kažejo na popolnoma zgrešeno evropsko migrantsko politiko. Fake news o tem ne poročajo in v nasprotju z Novo24TV, Demokracijo, Breitbartom in drugimi demokratičnimi mediji ne razkrijejo nacionalnosti zločincev. Bojijo se, da bi se ljudje uprli njihovemu poskusu uničenja evropske civilizacije. Za papeža Frančiška vemo, da ga vodi krščanska ljubezen do ljudi v stiski, hkrati pa pogrešamo z njegove strani jasne besede o sodobni viziji Cerkve v Evropi, kakršna je v dokumentu Ecclesia in Europa, ter besede, kakršne je izrekel papež Benedikt XVI.

Rešitev na vidiku – zamenjava politikov, prepoved skrajnih levičarskih organizacij in izgon islamistov
Trenutno vladajoča politika v Evropi in Sloveniji ne zmore jasne besede proti ideološkim napadom na družino, zato je tiho tudi ob gnusnih spolnih napadih migrantov na evropske ženske, ki bi jih oblastniki morali v kali zatreti in preprečiti. Podobno politično odgovornost kot nemška kanclerka Merklova nosi tudi predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, ki z dopuščanjem končanja življenj nerojenih otrok in spuščanjem teroristov v Evropo delata sramoto Evropski ljudski stranki in teptata njena načela in program.

Izgovarjanje na politični in humanitarni vidik migracij je le krinka, s katero skrajni levičarji s pomočjo naivnih in moralno pokvarjenih politikov izvajajo homoseksualizacijo, arabizacijo in šeriatizacijo Evrope. Na evropski ravni to počnejo Angela Merkel, Juncker in Tanja Fajon, doma pa nam Cerar-Židan-Erjavčeva vlada ruši ustavo, državni zbor spreminja v protiustavni azil, za hrbtom pa naseljuje državna stanovanja, počitniške kampe in centre z nezakonitimi migranti, večinoma Iranci, Afganistanci, Eritrejci in Pakistanci, ki jih za nameček mesečno oskrbuje s po 2000 evri davkoplačevalskega denarja. Slovenskim otrokom pa ne omogočijo niti brezplačne osnovne šole.

Zgodovina se ponavlja, dokler se ljudje ne spametujemo. Za demokratično Evropo odprtih meja, miru in blaginje ni druge možnosti kot prepoved skrajnih levičarskih skupin, nadzor nad financiranjem NVO iz tujine in izgon islamistov v dežele izvora. Slovenija pa mora končno podreti “berlinski zid” komunizma in se po vzoru Poljske znebiti boljševikov. Temeljito in brez naivnega humanizma. V duhu Janeza Pavla II.

Franci Donko

 • karlina

  TOČNO, Janez Pavel II, je bil, kot prvo-VELIK ČLOVEK, VELIK DOMOLJUB in VELIK KRISTJAN, sedaj je tudi svetnik in njemu se je treba v teh hudih in tezkih časih, vedno priporočati , moliti in ga prositi, da se bomo lahko-KONČO, zoperstavili SATANU, ki je začel vladati na tem planetu.

 • Sadako

  b:- (i)- Media reported a military coup plot in Bangladesh engineered by Pakistan (ii)- Jihadis will use rehabilitation in Myanmar of ~ 0.65 million displaced Rohingyas to bring not only Pakistan and Bangladesh together but also other Muslim countries (iii)- Half of Sunni Muslims live East of Shia Iran with Indian geographical barrier (iv)- With Pak-B.Desh alliance and Indian barrier gone realization of Sunni Caliphate will be easier especially with Sunni-NATO in place (v)- Pak-B.Desh alliance and millions of B.Deshi infiltrators in N-E along with renewed Doklam will be huge security problem for India (vi)-If India doesn’t wake-up it will be too late.

  ——–After separation of West Pakistan from East Pakistan in 1971 (which brought Bangladesh in existence with the military support of India), the security situation for India have been very comfortable but now it has come under serious threat due to immense chances of Pakistan and Bangladesh getting closer, militarily, because of Rohingya crisis. As per media report there was a military coup plot in Bangladesh engineered by Pakistan as given at http://www.newsx.tv/details-of-secret-meet-shared-with-dhaka-bdesh-has-begun-identifying-officers-at-meet/ . This is not surprising because Jihadis will use rehabilitation in Myanmar of reportedly ~ 0.65 million displaced Rohingyas to bring not only Pakistan and Bangladesh together but also other Muslim countries. The Rohingya crisis (ethnic cleansing by Myanmar as per UN) has provided a golden opportunity for Jihadis for the purpose of realizing Sunni Caliphate and for facilitating Pak-B.Desh alliance including military and which is bound to be a huge security threat for India if India does not wake-up promptly as mentioned below:-

  (1)- Even if no military coup (in the interest of reviving East Pakistan which Bangladesh was before 1971) takes place in Bangladesh the Jihadis will see to it that Bangladesh adopts a tough policy towards Myanmar in order to send displaced Rohingyas back to Myanmar. Moreover these Jihadis (including Jihadis from Bangladesh) are bound to pressurize Govt of Bangladesh to even resort to military arm twisting of Myanmar [with the help and assistance of Pakistan’s military (including ISI) and Jihadis] in case Myanmar refuses to take these displaced Rohingyas back in Myanmar.

  (2)- As far China is concerned Myanmar can’t rely on its support in case of said military arm twisting by Bangladesh because Jihadis will raise the bogey of ‘Islam in danger’ and will pressurize Pakistan to destroy & sabotage the China-Pakistan-Economic Corridor (CPEC) and which China can’t afford. Moreover God only knows if China may be behind all these crises in order to teach India (a new ally of USA mainly against China as perceived in China) a lesson for what India did against China at Doklam and about CPEC / OBOR and during PM Modi’s visit to USA (when India mentioned freedom of navigation in South China sea in joint declaration),

  (3)- The Jihadi implications of Rohingya crisis was already in the making as mentioned at http://www.alwihdainfo.com/Rohingya-crises-windfall-for-Jihadis-and-brings-Sunni-Caliphate-one-step-nearer-to-realization_a57702.html .Half of Sunni Muslims live East of Shia Iran with Indian geographical barrier. With Pak-B.Desh alliance the Indian geographical barrier will be gone and the realization of Sunni Caliphate will become much easier especially when Saudi Arabia sponsored Sunni-NATO of ~ 40 Sunni Muslim countries is already in place which is headed by former Army Chief of nuclear Pakistan, General Sharif.

  (4)- Pak-B.Desh military alliance and millions of B.Deshi infiltrators in North-East of India along with renewed Doklam will be a huge security problem for India because it has a potential of cutting the entire N-E from India by chocking chicken neck (which connects N-E with rest of India) which China is also coveting in order to take the State of Arunachal Pradesh (which China claims its own territory) from India. Not so peaceful N-E festered with separatist’s uprising all over its history of 70 years with independent India and additional Bangladeshi Muslim / Jihadi infiltrators in N-E will also go a long way in separating N-E from India.

  (5)- In such a grim security scenario India has only four options:-

  (i)- As West (USA and Europe) has accommodated many mainly Muslim refugees from NAME region (including Syria), pending rehabilitation (of all displaced Rohingyas) back in Myanmar by world-community through UN, — India should ask its new ally USA to appeal to all US-Allies especially in Pacific and South & East Asia to accommodate all the Rohingya refugees living in Bangladesh. Not a single displaced Rohingya should be left in Bangladesh because otherwise it will give Pakistan an opportunity & excuse to form an alliance (including military) with Bangladesh (which will be a disaster for India) as has been explained above.

  (ii)- BJP came in Government in the State of Assam

 • Andrej Turjaški

  Če bi bili voditelji takšni kot je bil Andrej Turjaški…

  • Valter BraniSlav

   Zdruzeni luzerji ti bodo povedali da je on bil islamofob

 • Valter BraniSlav

  Franci, KAJ pa homoseks? Si pozabil danes na tvoje neuresnicene sanje?

  • Sadako

   Zakaj pa ne odidejo?
   Zato pa so se nekateri pridružili IS. So odšli.

   Pri nekaterih gre za mero hinavščine, saj je življenje tu precej udobno. Najlažja rešitev zanje, da rešijo to neskladje, je, da si rečejo, da bodo ostali tukaj, ker želijo družbo spremeniti od znotraj. Da bo spreobrnil druge, češ da je to njegovo delo. To jim daje opravičilo, da ostanejo tukaj, a vam kljub temu zamerijo.

   Kakšno vlogo igrajo islamski zakoni, šarija?
   Šarija je obširna. Na vprašanje, ali je dovoljeno živeti v Evropi, je odgovorilo veliko število pravnikov in veliko število muftijev z izjavo, da je v redu, če so muslimani v Evropi, ker s tem pomagajo spreobračati kristjane. To je islamski zakon. To je maslaha, osnova zakona. Zakon vam omogoči, da na podlagi tega, da boste spreobračali kristjane, ostanete v Evropi.

   Leta 2010 je Angela Merkel razglasila: “multukulti” je mrtva. Mislite, da je mrtva?
   Ne. Vendar moramo definirati, kaj večkulturnost je. Mislim, da je bila za številne Evropejce ali Nemce, ko ste omenili Merklovo, ker so bili pri njih Turki in so imeli “doner-kebab”, živahno glasbo, bolj spontane ljudi, to predstava o tem, kaj je večkulturnost. Mimogrede, “multikulti” je nekoliko slabšalna beseda. Poleg tega so se imeli za tolerantne, ker so imeli Turke.

   Kar je mrtvo za večino Evropejcev, je ideja, da kulture in tradicija niso pomembne, da je vse mogoče absorbirati, tolerirati. Ljudje so precej manj potrpežljivi.

   Vendar “multikulti” ne more umreti iz preprostega razloga – muslimani bodo tu ostali. Ne bodo spremenili svoje vere, zato bo islam del evropske kulture. Evropejci bodo morali sami ugotoviti, koliko drugačnosti lahko njihova družba sprejme, da bi še vedno obstajala.

   Evropejci nimajo težav z islamom, težavo imajo s svojo identiteto. Islam pa je refleksija in izziv, razkriva to težavo. En primer: božično drevo. Veliko vprašanje je, zakaj jih imate (če jih imate) v središčih mest? Nekateri bi rekli, da je to namenjeno turistom, spet drugi pa, da je tako morda zato, ker smo kristjani, da je to naše drevo, ki predstavlja Kristusa. Pravzaprav je dobro, da imamo eno drevo in različne poglede nanj. Tako so vsi srečni.

   Evropa ima težave z identiteto, muslimani pa jo silijo k temu, da se odloči, ali je krščanska ali ne.
   Evropa ima težave z identiteto, muslimani pa jo silijo k temu, da se odloči, ali je krščanska ali ne. Foto: Ana Kovač
   Vprašanj identitete ni vedno treba rešiti. Včasih obstaja simbol, do katerega imajo ljudje različen odnos. Kaj pa bi se zgodilo, če bi skupina muslimanov – to se je zgodilo v Angliji – rekla, da noče božičnega drevesa, češ, saj imate sekularno državo. Pravite, da imate večkulturno državo. Lahko se znebite drevesa ali pa ga poimenujete zimsko drevo. Ali pa praznujete božič, hanuko, ramazan, hindujske praznike … Potem se mora sestati mestni svet in odgovoriti na zelo težko vprašanje: ali je to krščansko mesto? Ali privilegiramo krščanstvo? Je to drevo za turiste ali božično drevo? Mislim, da je to vprašanje, na katero trenutno ne želi odgovoriti nobena evropska družba – ali smo krščanska država? Niti na to ne, ali dajemo krščanstvu prednost. Muslimani pa te prisilijo, da moraš na to vprašanje odgovoriti. Prisilijo vas tudi k refleksiji o krhkosti liberalizma. Ali imajo ženske v liberalnih družbah pravico, da se odločijo, da ne bodo liberalne? Ali se imaš pravico odločiti, da te bo mož zatiral? Ali imaš pravico odločiti se, da boš nosila hidžab ali nikab, če se za to svobodno odločiš? Na takšna vprašanja ni preprosto odgovoriti.

   Imamo zelo poenostavljen pogled na liberalizem. Uporabljamo liberalizem – in nikoli čisto jasno ne definiramo, kaj je liberalizem – kot mehanizem, ki ljudem daje priložnost, da se napačno odločijo, ali pa kot nekaj, kar predpisuje specifične temeljne vrednote, na primer enakost spolov. To Evropo sili tudi k temu, da se odloči, kaj liberalizem je. Ali prisilimo ženske, da so enake? Kaj pa, če se nekdo odloči, da noče biti enak? Če ne bi bilo muslimanov, se ne bi soočali s temi vprašanji.

   Izziv za večkulturalizem torej nima nič z islamom. Evropejci se morajo odločiti, kakšne so njihove temeljne vrednote. Ali dajejo prednost krščanstvu. Kaj implicira njihov liberalizem? Ko bodo to naredili, bo večina drugih težav razrešena, ker bo večina muslimanov naredila, karkoli je treba, da bodo ostali. Na primer: ali je za žensko to, da ne nosi hidžaba, temeljna vrednota, ker je naše razumevanje liberalizma takšno, da so ženske in moški enaki?

   Ljudi je treba prisiliti, da se naučijo jezik države, kjer živijo. Če hoče biti nekdo Slovenec, mora znati govoriti slovensko, poznati ustavo, zakone …

   Kaj pa, če noče? Če se imaš za liberalno, demokratično državo, ga k temu ne smeš prisiliti.
   Ampak to so lažja vprašanja, kajti večina ljudi se želi naučiti jezik, poznati ustavo. Težje vprašanje je, ali smejo imeti muslimani enake verske privilegije kot kristjani. To ni tako očitno. V Evropi odgovora na to vprašanje še nisem videl. Ampak da bi odgovorili na to vprašanje, nimate težave z islamom, ampak s krščanstvom. Razmisliti morate o vlogi krščanstva.

   Ali je največ radikalnih gest in dejanj res pri islamskem verskem nauku?
   Vedno, ko berem islamska besedila, številna so antisemitska, se opomnim, da so v Evropi, kristjani, ubili šest milijonov Judov. In spomnim se tudi, da so bila največja grozodejstva po padcu sovjetskega bloka v Afriki, spet so jih zagrešili kristjani.

   Zelo previden sem pri tem, da bi rekel, da so muslimani bolj radikalni. Zagotovo pa so nasilne ideologije ali ideologije, ki spodbujajo religijo k uporabi nasilja, danes bolj uspešne v muslimanskem kot krščanskem svetu.

   Nekaj takega, kot je pravi islam – ali pa judaizem – ne obstaja. To so teksti. To so človeške ideje. Lahko berete Koran in pridigate o miru, soobstoju, lahko pa pridigate antisemitizem, džihad …

   Mislim, da ni težava z islamom, težava je z muslimani. Lahko imaš albanski islam, maroški islam, indonezijski islam, vahabitski islam ali pa džihadsko-salafistični islam. Tako radikalno drugačni so, a vsi uporabljajo isto knjigo.

   Preživeli borci IS ne bodo izginili, opozarja Šavit.
   Preživeli borci IS ne bodo izginili, opozarja Šavit. Foto: Reuters
   Lahko pričakujemo vzpon kakšne nove radikalne islamske ideologije? Tehnologija omogoča močno pojavnost, širjenje sporočil je tako rekoč brezplačno, obrtna znanja o medijih imajo dobra.
   Absolutno! IS ni bila zelo ideološka skupina. IS je Al Kaida v novi obliki. Skrb zbujajoče je to, da je Al Kaida šla globalno, potem ko ji ni uspelo lokalno. Al Kaida je spremenila smer, razvila je novo ideologijo in metodologijo, potem ko ji lokalno ni uspelo, ko je spodletel njen poskus, da bi v Savdski Arabiji ustvarila islamsko državo. Sprašujem se, kaj se bo zdaj zgodilo z IS, ko jim je spodletelo lokalno. Mislim, da grožnja IS ni končana. Preživeli borci IS ne bodo izginili.

   Obstaja vprašanje, ali se bo IS v retrospektivi razumelo kot neuspelo državo, ki ji ni uspelo zaradi drugih (izdajalcev, križarjev …), ali pa bodo mladi muslimani, ki so bili del eksperimenta, rekli: “Mislili smo, da je to prava pot, dobra ideologija, način življenja. Poskusili smo, a ni uspelo.”

   Zakaj je to pomembno? Kadar obstaja velika ideologija, takšna utopična, in če ima priložnost, da zaživi, a ji ne uspe, je to najboljši argument proti njej. Zato imamo danes na svetu tako malo komunističnih držav. Ne zato, ker komunizem kot teorija ne bi bil privlačna ideja, ampak ker so ga preizkusili in je tako grozno spodletel. Ljudje tega ne kupijo več, ni prestalo preizkusa časa. Zanima me, kako se bodo ljudje odzvali na IS. Si bodo rekli: “Bila je dobra ideja, želim si, da bi uspela. Vendar v realnosti to ne deluje, ne morete imeti islamske države.” Ali pa bodo rekli: “Bili smo tako blizu. Potem pa so prišli izdajalci in vse uničili. Zdaj se moramo maščevati.”
   Vir: https://siol.net/novice/svet/strokovnjak-za-radikalizacijo-evropa-se-ni-videla-najhujsega-454084

  • Soave

   Cepec

 • učko

  Ja za kwa pa imate zdej fejk papeža ?!!! Najprej nažente tega izdajalskega papeža, ki je že skoz videt vse kej druzga kot papež !

  • Sadako

   Kako dobro so organizirani?
   Ne vemo. Doslej smo videli malo organiziranosti. Lahko pa smo prepričani o nečem – v tem trenutku nekje na Bližnjem vzhodu ali pa v Evropi ljudje načrtujejo. Manj ko bo članov IS v Evropi, manj bo ljudi, ki načrtujejo napade. Ne trdim, da bodo vsi med njimi v nekem trenutku znova postali teroristi. Iz študij o terorizmu pa vemo, da če je bil nekdo terorist, v zaporu in izpuščen, je verjetnost, da bo znova postal terorist, večja, kot da to postanete vi.

   Se lahko takšni posamezniki, ki so videli grozote, jih zakrivili, deradikalizirajo?
   Večja verjetnost je, da se bo zgodilo to, kot da takšen človek postane terorist. Vendar ni potrebnih pet tisoč teroristov, da bi Evropa gorela, že 50 jih je dovolj. Ne smete tvegati.

   Poleg tega bi ljudje morali nositi posledice svojih dejanj. Ti ljudje niso bili štiriletni otroci, ko so odšli tja (borit se za IS, op. a.). Vsi so odrasli. Tja so šli namenoma. Vedeli so, komu so se pridružili. Pridružili so se vojnim zločincem, ki so napovedali eksistencialno vojno proti Evropi. Tega se ne sme oprostiti.

   Iz tujine prihajajo posamezne zgodbe, kako so bili nekateri izmed njih zavedeni. Mlada dekleta, ki so imela romantično predstavo …
   Dejstvo je, da veliko deklet tega ni romanticiralo. Za nekatere stvari, ki jih v življenju narediš, moraš nositi posledice. Ne pravim, da ni treba soditi o vsakem primeru posebej, a tveganje je preveliko. Takšna politika bi bila mogoče do koga krivična. A kaj pomeni zaveden? Ali ti ljudje v svojih domovih nimajo televizij? Nimajo interneta? Kako si lahko zaveden o čem takem? Morda so bili naivni, a natanko so vedeli, kam odhajajo. Morda so bili premladi in niso razumeli, vendar če v naši družbi odpremo vrata temu, potem lahko enako rečemo o mamilarskih kartelih, tihotapcih z belim blagom … Da so bili zavedeni, da so naredili napako … Bi ljudje kaj takega rekli za na primer nacistične častnike v Argentini, češ, da so bili naivni, zdaj pa se želijo vrniti? Seveda ne. Pa ne primerjam, a v eksistencialnem pogledu je to enako. To so ljudje, ki so razglasili eksistencialno vojno, ki želijo videti Evropo, kot jo vi poznate, mrtvo.

   Omenili ste možnost napada na katero od znamenitosti. Kako mogoč je kakšen tak napad v Sloveniji, ki je ena izmed članic koalicije proti IS?
   Potem je napad mogoč. Za teroriste je publiciteta pomembna. Napad na Slovenijo, ki je majhna država in je njen prispevek v Nato razmeroma majhen, je zato manj verjeten. A dolgo so obstajale razlage, zakaj se napadi ne dogajajo v Franciji, zakaj se ne dogajajo v Barceloni. Žalostna resnica je: kjer je priložnost, se bo ta pogosto udejanjila. Vprašanje torej je, kako ranljiva je Slovenija. Kot vidim, je Slovenija precej ranljiva. Slovenija je na križišču med številnimi državami, ima veliko turizma, nima pa veliko znamenitosti. Slovenija je zahodna država, je del koalicije proti IS, kar je dovolj dober razlog, da jo napadejo. Mislim pa, da ne bi bilo tako lahko najti rekrutov tukaj. Če bi bil član IS, kaj bi mi bilo ljubše – napad v Parizu ali napad v Ljubljani? Izbral bi Pariz, to je večja trofeja. A nobena država ne sme misliti, da je imuna. Misliti si, da smo majhni, smučamo, smo prijazni ljudje, o nas berejo samo v povezavi s košarko – to je tvegano. Je pa tudi res, da Slovenija ni prva na seznamu.

   Študirate islamsko zakonodajo in vprašanja, ki se nanašajo na muslimanske manjšine v nemuslimanskih državah. Pravite, da se na tem področju razvijata dve glavni doktrini – vasati in salafi. Lahko razložite, kakšna je glavna razlika med njima?
   Zadnjih 30 let v islamski zakonodaji obstaja poskus, da bi naslovil dileme in vprašanja, ki so edinstvena za muslimanske manjšine. Prvo vprašanje je, ali je legitimno za muslimane, da živijo v Evropi, ki ni muslimanska. Tu so še vprašanja, kot je, ali lahko muslimani kristjanom zaželijo vesel božič. Ali sme musliman, ki živi v Sloveniji, služiti v okviru Nata v Afganistanu. Ali sme musliman sodelovati na volitvah, kjer volijo nemuslimanski parlament. Ali lahko hčerka muslimana obiskuje predavanje o spolni vzgoji ali sodeluje pri urah telovadbe skupaj s fanti. Na ducate takšnih in podobnih vprašanj.

   Obstajajo različne šole. Ena je bolj pragmatična, to je vasati. Poskuša najti rešitve, ki znotraj islamskega konteksta muslimanom omogočajo ohranjati integrirano življenje v nemuslimanski državi. Šola salafi pa je bolj stroga, je bolj segregacijska; če islamski zakon nekaj prepoveduje, je prepovedano. Gre za različne pristope, nekateri so zelo drzni, izvirni. Zame je to zanimivo področje, ker vidiš, kako realnost oblikuje verske zakone. Veliko ljudi dela napako, tudi glede judaizma, ko mislijo, da so verski zakoni strogi, češ, za to je bog rekel, da moramo delati, državni zakoni pa da so zelo spremenljivi.

   V svojih študijah sem pokazal, da so verski zakoni zelo prilagodljivi, pogosto veliko bolj kot državni. Gre za različno interpretacijo in tudi to, kako se odzoveš na dane razmere. Pogosto, ko ni druge izbire, se verski zakoni prilagodijo. V realnosti se pogosto zgodi, da ko so državni zakoni v nasprotju z verskim, imami najdejo način, da je mogoče spoštovati državni zakon. Ko pravim državni zakon, mislim tudi predpise v šolah, vse, kar družba od tebe pričakuje.

   Evropski muslimani praviloma sledijo doktrini vasati. Doktrini salafi sledi manjšina in tudi ta manjšina ne sledi vedno svojim predpisom, ker je življenje vedno močnejše od idej. Večina ljudi se vedno prilagodi življenju. Z življenjem se lahko prepiraš, a ne boš zmagal.

   Kaj pa slovenski muslimani?
   Večina jih je iz BiH, nekaj iz Albanije. To sta državi, kjer je zaradi komunistične tradicije islam bolj kot folklora, kultura, tradicija. Kratek čas sem bil v Albaniji, kjer imajo zelo sproščeno obliko islama. Če prihajaš z Bližnjega vzhoda, je videti kot nekakšna komunistična oblika islama. Vendar v Albaniji, in vem, da je tako tudi v BiH, vidiš denar vahabitskega islama in vahabitski vpliv. V madrasi sem slišal otroke, ko so v arabščini ponavljali vse savdijske klišeje, kar ni dobro.

   Mislim, da Savdski Arabiji ne bi smeli dovoliti v države nekdanje Jugoslavije.

   V Sloveniji ne želite vahabitskega islama. Slišal sem, da je denar za džamijo v Ljubljani dal Katar. Tega nočete. Bolje bi bilo, da bi sami plačali za džamijo, kot da ste vzeli katarski denar. Včasih dajo denar in nočejo nič v zameno, včasih pa širijo tudi svoje ideje. V Sloveniji nočete katarske različice islama. Muslimani tukaj si ne zaslužijo tega. Zaslužijo si, da imajo priložnost za svoje družine, da nadaljujejo tolerantno različico islama.

   Škoda je, da lahko Katar, da bi prihranili nekaj milijonov dolarjev, pusti svoj odtis v Sloveniji. Zelo je mamljivo, ker vedno pridejo z denarjem in tako veliko ga imajo. Če želijo, lahko denar dajo slovenski vladi, če pa stopijo v neposreden stik s skupnostjo, to ni dobro, niti ni diplomatsko. Ali sme Slovenija graditi cerkve v Katarju?

   Ali postajajo muslimanske manjšine v Evropi vse bolj radikalne?
   Če je vprašanje, ali je mogoče reči, da imamo danes več radikalnih muslimanskih posameznikov kot pred 20 leti, je odgovor zelo verjetno da. Je mogoče reči, da imamo bolj nasilne radikalne posameznike? Odgovor bi moral biti da. To so empirična dejstva.

   Obstajajo pa tudi drugačni trendi posameznikov, ki se integrirajo, ki pozitivno prispevajo, zato zelo oklevam, v katero smer gre. Vidimo oba trenda. Imamo tretjo generacijo ljudi, ki so zelo uspešni, ki so del Evrope. Vedno moramo imeti v mislih, da velika večina muslimanov v Evropi prihaja s treh območij: iz Severne Afrike, ker je tradicija islama zelo pluralistična in odprta; iz Turčije, kjer – to se zdaj sicer morda spreminja – ima islam zelo predpisano vlogo; in z Balkana. Ne prihajajo iz Savdske Arabije, Egipta, Sirije. Tragedija je, da se je Savdski Arabiji in Katarju dovolilo toliko vpliva.

   Vendar je veliko borcev Islamske države prišlo iz Evrope. Šlo naj bi predvsem za mlade ljudi, razočarane, ker naj ne bi imeli nobene prihodnosti. Zakaj je tako?
   Ne verjamem v to paradigmo, da niso imeli nobene prihodnosti. Tisto, kar ti ljudje imajo, je ideologija. In zahodnjaki tega ne sprejmejo. Tu se začne težava. Ideja Evropejcev – in priznajmo, da je malce arogantna – je, da imamo tako popolne družbe; če nekdo postane terorist, je to zato, ker ni užival vseh koristi, ki jih ima naša družba; ni imel službe, ni imel dekleta … Če bi mu le lahko priskrbeli te stvari …

   Sam to vidim drugače. Nekateri so se integrirali v evropske družbe, živeli dobro življenje – po našem mišljenju – a prezirajo, kar vidijo. Prezirajo evropske vrednote, to se jim ne zdi dober način življenja. Mislijo, da imajo boljšo idejo o tem, kakšne bi morale biti družbe.

   Vir: https://siol.net/novice/svet/strokovnjak-za-radikalizacijo-evropa-se-ni-videla-najhujsega-454084

   • učko

    Copy-paste! Napiši to, kar ti razmišljaš! Tle so vse flancarije odveč. Poraja se samo vprašanje: kako zajeziti migrantski val?!!!! Ker če te zajezitve ne bo, je konec !!!! Vsak nakladaški idiotizem je tukej odveč !!!!!! Potreben je samo uporaben odgovor na to zgornje vprašanje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Sadako

  “Strokovnjak za radikalizacijo: Evropa še ni videla najhujšega
  Zagrešijo lahko stvari, ki so mnogo mnogo hujše od tega, kar je Evropa doživela, o borcih Islamske države, ki se po porazu te teroristične tvorbe vračajo v Evropo, opozarja poznavalec islamskega sveta Urija Šavit.

  Dr. Urija Šavit je izredni profesor islamskih študij in vodja oddelka za arabske in islamske študije ter dodiplomskega programa religioznih študij na Univerzi Tel Aviv.

  Je specialist za področje islamske zakonodaje, ki se nanaša na vprašanja muslimanskih manjšin v nemuslimanskih državah. Njegovi zadnji projekti so bili Neuspešnost zahodnih programov antiradikalizacije, Islam in Islandija, Muslimanski nogometaši na Zahodu.
  Po padcu t. i. Islamske države se njeni borci vračajo v Evropo. Kaj se bo zgodilo z njimi? Bo v Evropi zaradi njihove vrnitve več terorističnih napadov? Kakšni bodo ti napadi – množični ali manjši?
  Prvič, mislim, da jim ne bi smeli dovoliti, da se vrnejo. Kamorkoli grem v Evropi, slišim o tej debati. Ti ljudje – tako moški kot ženske – so namerno zapustili svojo domovino. Nekateri so bili rojeni v Angliji, Franciji, Belgiji … Svoje domovine so zapustili, da bi se pridružili organizaciji, za katero so vedeli, da je vpletena v vojne zločine in da je razglasila eksistencialno vojno proti njihovi državi. To je dovolj dober razlog, da se jih ne vzame nazaj.

  Tu je še druga stvar. Ti ljudje imajo izkušnje s terorizmom. Velika razlika je med teroristi, ki so se izurili v teroristični državi, kar je IS, in teroristi, ki imajo drugačne izkušnje. To opažamo zadnjih 20 let. Razlika je med teroristi, ki so se nekega dne odločili, da bodo ustanovili svojo majhno skupino in so se učili na spletu ali so bili na krajšem urjenju v kakšnem terorističnem kampu. Potem pa imate teroriste, ki so se urili več let, ki znajo uporabljati eksploziv, znajo sestaviti bombo, zbirati obveščevalne podatke, so disciplinirani.

  Težava z borci IS je, da pripadajo drugi skupini. Imajo izkušnje, ki presegajo izkušnje večine preostalih teroristov.

  Mislim, da sta to dva dovolj dobra razloga, da jih ne sprejmete nazaj. Mislim, da bi si morali prizadevati za to, da se jih ustavi.

  Kako?
  Tako, da se sprejme takšna odločitev. Trenutno v državah, kot je Nizozemska, se odvija nora javna debata o tem, ali bi jim morali dovoliti, da se vrnejo. To je noro. Tudi če se odločite, da jih ustavite, se bo nekaterim uspelo infiltrirati.

  Vprašali ste, ali bodo izvajali velike ali male napade. Niste pa omenili tretje opcije – zagrešijo lahko stvari, ki so mnogo mnogo hujše od tega, kar je Evropa doživela. Moje mnenje je, da Evropa še ni videla najhujšega. Večino terorističnih napadov v Evropi doslej so izvedli amaterji, ljudje brez pravega urjenja. So pa bili motivirani in imeli so željo po ubijanju, bili so majhni kriminalci.

  Naštel bom scenarije, za katere menim, da bi se jih morala Evropa zavedati.

  Doslej nismo videli napada na kakšno znamenitost, kot je Eifflov stolp. Mislim, da se bo to prej ali slej zgodilo. Napad na Eifflov stolp se sicer ne bo zgodil, ker je dobro varovan, a pomislim lahko na ducat strateških simboličnih znamenitosti, zaradi svoje simboličnosti so strateško pomembne, ki bi jih zlahka napadli in uničili. Ne vem, ali bi smel naštevati primere … (smeh, op. p.)

  Pred dvema letoma, ob napadih v Parizu, sem bil v Milanu v Italiji. Šokiran sem bil, ko sem opazil, da da Vincijeva umetnina Zadnja večerja nima nobenih preprek, ki bi ustavile morebitni napad. Ali pa van Goghov muzej v Amsterdamu. Mislil sem si, da bi kdorkoli lahko neovirano vstopil in začel streljati. To je drugačen napad, ker ne bi izgubili le človeških življenj, ampak bi napadli bistvo Evrope.

  Drugo, česar doslej še nismo videli in je lahko izvesti, je kriza s talci. Kako težko bi bilo za pet teroristov, da bi se vkrcali v vlak v Evropi s puškami, granatami in eksplozivom, ga zavzeli in zahtevali na primer izpustitev vseh borcev IS? To se bo na neki točki zgodilo, ker je tako preprosto.

  Tretja grozljiva možnost je uporaba nekonvencionalnega orožja. To ne pomeni nujno jedrskih bomb, lahko gre za kakšno biološko orožje, ki bi ubilo več tisoč ljudi

  Obstaja motiv. Obstajajo ljudje, ki bi z veseljem, če bi imeli priložnost, zajeli pet tisoč Evropejcev za talce, uničili Mono Lizo, uporabili nekonvencionalno orožje. Obstaja priložnost. Ti kraji v Evropi so izpostavljeni, zelo ranljivi.

  Če imaš oboje, je verjetno, da se bo eden izmed teh scenarijev uresničil. Ko se vračajo ti teroristi, je to še toliko bolj mogoče. Zato ne razumem, zakaj se o tem v državah, kot so Francija, Belgija in Nizozemska, sploh pogovarjajo skozi prizmo človekovih pravic. Tudi vi in vaša družina imate človekove pravice. Imate pravico, da vas vaša država zaščiti. Ti ljudje so imeli svoje državljanstvo in so ga, kakor jaz vidim, izgubili tisti trenutek, ko so se pridružili sovražni državi……”

  to je del prekopiran s strani Siol.net
  https://siol.net/novice/svet/strokovnjak-za-radikalizacijo-evropa-se-ni-videla-najhujsega-454084

 • Morala

  “Zgodovina se ponavlja, dokler se ljudje ne spametujemo.” Krvavo še bo, ko mene več ne bo…in kdo naj spametuje ljudi, če so vedno bolj butasti, brez hrabrosti, polni strahu?!

  • učko

   Jah, lahko se tolažiš, da bojo grozote prišle sem po tvojem življenju!

   • Morala

    Slaba tolažba…ni mi vseeno v kakšnem času bodo živeli naši otroci, vnuki…

 • rubec

  V podmornico si pa ne upamo kajnede gospod Frančišek? A da ni časa? Pa saj vožnja ne traja tako dolgo.

 • Anton

  Zadnji papež rimokatoliške cerkve. Hvala Bogu da smo živeli v njegovem času.
  Predvsem pa Groza Božja kar prihaja in bomo nemočni morali doživeti.

  • Slovenka

   Tudi njegov naslednik Benedikt je bil spodoben mož, ki je povedal nekaj pametnih misli o islamu, zaradi česar se je moral opravičiti, ta, ki pa je sedaj papež, je po mojem mnenju globalistični podtaknjenec.

 • Lilika

  Milan Kučan ima prav, ko je rekel, da je Nato genocidna tvorba in da so muslimani vzeli Kosovo Srbom. Toda nadaljevati si ni upal, ker bi s tem, postavil vso svojo multikulti laž v pravo luč. Mislim, da ima Ultra Srbin kar prav https://www.youtube.com/watch?v=IN675OGwVok
  In ker Kučan ni dokončal svojega stavka ga bom kar jaz: “in tako kot se je zgodilo s Kosovom se bo tudi z Evropo. Ker ko je Tito sprejel begunce, ki so pribežali pred Enverjem Hodžo in jim dal otroške dodatke za njihove družine so imeli naenkrat kar do dvajset otrok. Medtem, ko so Srbkinje jemale kontracepcijske tabletke in imele po dva otroka. Seveda na tak način niso mogli obdržati Kosova.

  • Olga_10

   Kdo je sprožil razpad Kosova? Milošević! On je kriv vsega, skupaj s srbsko kamarilo v JLA! V vsem pa je sodeloval in to izdatno, Milan Kučan, z razorožitvijo slovenske TO in veleizdajo Slovenije! Prav tako pa s sestankovanjem z Miloševićem!
   Kar se pa rojevanja tiče, se pa zahvalite komunizmu, ki ga tako propagirate! Rojevanje in vera sta za komuniste starokopitni in ju ves čas preganjajo!

   • 28112017

    Amerika je ubila 1 milijon ljudi v Iraku in še bombardira otroke v Siriji, Libiji. Pojdi spat nora kokoš.

   • Valter BraniSlav

    Razpad Kosova je zakrivil papez

  • 28112017

   Lilika prav si povedala. Tale ” Olga” pa je sovražna in agresivna babura, ki napada vsakogar. Prijavi jo na spletno oko, da te nadleguje.

 • Olga_10

  Dol z levičarji! Janez Pavel II je dobro poznal zločinski komunizem!

  • Valter BraniSlav

   Zaradi komunistov je imel pokojni papez pogoste diareje in vrtoglavice

   • Franc Šink

    Pa ti si Sveti šizofrenik.To je tvoja diagnoza.

 • Lilika

  https://www.youtube.com/watch?v=JC97RKuT8G8 Še Marko mu je napisal pesem in pesem je še zdaj včasih na Poljski televiziji. To imam na krožniku, ki mi je ostal od odjave Totala, ker nisem hotela več plačevati POPTV ja.

  • Sadako

   S tem bi zmagal na mednarodnem tekmovanju Eurovision, če bi se na to tekmovanje le prijavil in če ga komunisti ne bi takoj diskvalificirali.

 • varujmo Evropo

  Angela Merkel je vse začela, ker je dobila korist od Sorosa.

  “Rešitev na vidiku – zamenjava politikov, prepoved skrajnih levičarskih organizacij in izgon islamistov
  Trenutno
  vladajoča politika v Evropi in Sloveniji ne zmore jasne besede proti
  ideološkim napadom na družino, zato je tiho tudi ob gnusnih spolnih
  napadih migrantov na evropske ženske, ki bi jih oblastniki morali v kali
  zatreti in preprečiti. Podobno politično odgovornost kot nemška
  kanclerka Merklova nosi tudi predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker,
  ki z dopuščanjem končanja življenj nerojenih otrok in spuščanjem
  teroristov v Evropo delata sramoto Evropski ljudski stranki in teptata
  njena načela in program.

  Izgovarjanje
  na politični in humanitarni vidik migracij je le krinka, s katero
  skrajni levičarji s pomočjo naivnih in moralno pokvarjenih politikov
  izvajajo homoseksualizacijo, arabizacijo in šeriatizacijo Evrope. Na
  evropski ravni to počnejo Angela Merkel, Juncker in Tanja Fajon, doma pa
  nam Cerar-Židan-Erjavčeva vlada ruši ustavo, državni zbor spreminja v
  protiustavni azil, za hrbtom pa naseljuje državna stanovanja, počitniške
  kampe in centre z nezakonitimi migranti, večinoma Iranci, Afganistanci, Eritrejci in Pakistanci,
  ki jih za nameček mesečno oskrbuje s po 2000 evri davkoplačevalskega
  denarja. Slovenskim otrokom pa ne omogočijo niti brezplačne osnovne
  šole.

 • december

  evropski politiki bi morali biti nemudoma odstavljeni iz strani evropskega ljudstva!!!!!!

  “Papež Janez Pavel II. je v apostolski spodbudi Ecclesia in Europa zapisal, da mora biti dialog z islamom voden “preudarno, z jasnim zavedanjem o možnostih in omejitvah, ter z zaupanjem v božji odrešenjski načrt za vse njegove otroke”. Kot pravi Longhi, je pokojni papež še dodal:
  “Izvedli bodo invazijo na Evropo. Ta bo postala kot klet, stare
  relikvije, paviljoni, družinske dediščine. Vi, Cerkev tretjega
  tisočletja, morate omejiti invazijo. Ne z orožjem, to ne bo zadostovalo,
  temveč z vero, življenjem po veri!”

  Kopti
  brez glav, Jazidinje prodane v spolno suženjstvo, požgane katoliške
  cerkve na Bližnjem vzhodu, nedolžne žrtve, ki jih islamisti pobijejo in
  posilijo v Evropi so dovolj jasen znak, da mora biti “dialog z islamom voden preudarno, z zavedanjem o omejitvah“, kot pravi Janez Pavel II. v apostolski spodbudi Ecclesia in Europa.”

 • Soave

  + + + + + + + + + + kot po navadi, dobro napisano, g. Donko !
  Ne bom nič čivkala, ampak samo pripela dober članek zgodovinarke T.Greisser-
  Zakaj ? Ker je te dni veliko govora o bolniških sestrah , njihovem težkem delu in pomanjkanju le teh.
  Le preberite, kako so si komunisti dovolili ravnati s ljudmi slovenske Cerkve.
  In, danes se še vedno nadaljujejo nesramnosti. Ljudje pa nasedajo ??? Seveda. Saj nič ne vedo !

  http://nszaveza.github.io/articles/43-preganjanje-zenskih-redov-v-sloveniji-po-letu-1945/

  • luckyss

   Bedast članek…če bi bilo res takšno zatiranje potem v Sloveniji ne bi bilo toliko cerkva in cerkvenega premoženja, ter toliko “kadra”…to so dejstva…
   Spet jamrate banda ovčja…vam ni Jezus zapovedal, da je treba biti na tem svetu skromen, ali ni prepovedal posojanje denarja za obresti, mar ni prepovedal malikovanje (oltarje) in konec koncev je jasno povedal, da nima namestnika na zemlji (papeža) ..
   Res ste ovce..Vatikan pa vas pase..No, sedaj pri nas celo komunist ;))

   • RATATA

    Nisi navadna psina, celo malo volka si.

   • Soave

    Ker hudir je pa posojal ? Kaj pa pisariš neumnosti?
    Si dokazal, da en drek veš.

    • luckyss

     Vatikanska banka seveda ne obstaja…naši “zvonovi” in njihovo žongliranje v želji čim višjega dobička tudi ne, itd…;))

     • RATATA

      Ja, pa porniče so prkazval na te dva, kar povej ji!!! Bo zafarbala!

     • Soave

      Od zvonov vemo, kdo so imeli koristi. In ne govorimo o Vatikanski banki, ampak o šlamastiki pri nas doma.

     • luckyss

      Govoriva o nespoštovanju Jezusovih naukov tako pri nas kot v Vatikanu ;)
      Porniči, ki jih omenja RATATA pa se mi niti ne zdijo tolikšen problem….
      Je pač bolje, da kakšen župnik malo podrka ob takšnem programu kot pa da kakšnemu ministrantu pregloboko vtira svoje “atribute”..

     • RATATA

      Ti, tisto je bil pa nesporazum(!) kaj pa ima lastnik s programsko shemo(?), no saj tudi sam veš kot praviš hehe. Dokazal si, da nisi krtača ali pa j.cepec.
      Pa šapa tvoja je trznila in mi apvoutala hahaha, hvala

     • Soave

      Čakaj no! Jaz sem samo pripela dober clanek znane zgodovinarke! O ravnanju partije z klerom po letu 45 !
      Tam nic ne piše o nespoštovanju Jezusovih naukov! Še enkrat preberi. Saj je samo zgodovina.

     • Si že pravi. Zgleda, da se ti dobro spoznaš na razne atribute.

     • Vatikan je država in zato ima lahko in tudi mora imeti svojo banko.
      Kaj pa se dogaja s tabo ?
      Z Zvonovi pa so žonglirali levi odvetniki, pravniki, ekonomisti…. odgovarja pa seveda Cerkev.
      Koliko levih firm so poslali v zrak levičarji pa te ne zanima, kaj ?

     • Hun

      ti si res leva k tok o levih nabijas

     • Soave

      Ma, dost mam.
      Jutri se pa pazi. Ti ne bom nič dolžna ostala.

   • Slabo ti poznaš, kaj je govoril Jezus, ali pa namenoma lažeš.
    Računalnik ni za tebe.
    Bolje, da ovčarski pes čuva ovce, kakor da piše na računalnik.

    • Hun

     A je govoril Iesus da ne ljubi ‘Bosancev” ker so nicprida

 • luckyss

  Bi se upal trditi, da je Woytila bil eden redkih (in verjetno tudi zadnji) papežev , ki je v resnici verjel v Boga…
  Kar se islamistov v Evropi tiče pa bi se strinjal z našimi predniki, ki so kurili kresove, ko so jih opazili…
  Kakršno koli drugačno razmišljanje je idiotsko …pika, konec debate !!

  • sunday

   res je, se strinjam, celo plus ti moram dati za povedano + !!!

 • Slovenka

  Janez Pavel II – vizionar.

  • RATATA

   Zakaj pa ni vsem povedal ali pa vklesal v vsem vidno skalo?

   • Ali bi mu takrat verjel ?

    • RATATA

     [email protected] veš, jaz sem čudno poseben.
     Tam, kjer sem preživel otroštvo (v rojstnem kraju), sem imel priložnost že kot najstnik opazovati čudne prihajače, ki mi niso ustrezali, saj so bili drugačni po izgledu in obnašanju.
     Nočem izpasti važen, ampak razsodnemu Papežu se pa menda ja verjame. Še posebno v zadevah o katerih se tudi tvoje razmišljanje poklaplja.

     • RATATA, nič slabega nisem mislila z mojim vprašanjem – čisto človeško razmišljanje. Najbrž bi tudi jaz takrat težko verjela, saj na videz ni bilo nikakršnega razloga, da do nekaj takšnega lahko pride.

     • RATATA

      Saj vem.
      Nihče od njih ni meni ali mojim nič žalega storil, pa mi od nekdaj ne pašejo. Fobija morda(?)
      Verjetno sem od nekdaj o tem tujku, ki nikakor ne paše k nam preveč razmišljal.
      Prisila o bratenju z njimi v časih, ko so “delali” jugoslovanski narod me je še posebno motila, nato pa še v vojski, ko so nam prepovedovali, da bi se Slovenci družili med sabo.
      Na silo nekompatibilne ne moreš združevati, tudi na silo ne! Je pa res, da je mnogo mešanih familij(!) in tu je problem stopnjevan!
      Intuicija vsakemu pove, da nekaj ne štima, za ugotoviti kaj, ji je pa treba prisluhniti in o tem razmisliti brez ignorance in prisiljenega odrinjanja.

     • Verjamem in te popolnoma razumem. Pri nas je bilo recimo veliko vojske, gradbeništva pa tudi železnice so zaposlovale veliko ljudi iz Bosne.
      Mnogo naših mladih deklet se je odločilo navezovati intimnejša prijateljstva z njimi. Jaz – hvala Bogu, jih nisem nikoli grobo odklanjala, ampak več kot prijaznost pa spet ne. Mogoče je tudi mene reševala neka “intuicija” in se tega nisem niti zavedala. Je pa kar nekaj teh žensk, ki so se celo poročile in odšle z njimi, prišlo po nekaj letih nazaj (običajno) z otroci in v zelo težkem stanju.

     • RATATA

      Prešerna ni nobena resno jemala. (“…v njem sklepajte zakone…”

     • “Mladost je norost, čez jarek skače, kjer je most” :)

     • Schemva Miro

      V današnjih časih je teh žensk zmeraj več.

    • Zgornji

     Jaz sem mu verjel .

   • Slovenka

    Ne vem, če bi kaj zaleglo. Doba, v kateri je živel in delal, se tedaj ni zavedala nevarnosti, ki jih je papež daljnovidno napovedal. Poljaki so lahko upravičeno ponosni nanj.

   • Hun

    to bo vs kultni vodja vklesal

    • RATATA

     Kamnosek pa ni! Tisti, ki ga imaš v mislih.
     Jaz nimam vodje!! Pa bi ga želel imeti. Preprosto ga ni tacga!

 • RATATA

  Končno malo capljate za rečmi, ki so kristalno jasne.
  Lepobesedičenja glede nasilnega širjenja islama bo prej ko slej moralo biti konec.
  “Neumnost je čakati na klofuto po prvem licu, še večja pa po prvi, nastaviti tudi drugo lice.”
  To je pismo iz berila RATATAja Slovencem.

  • Vrhovni sodnik

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

  • Rožle

   Itaq … jest kar tapru po gobci užgem nepridiprava…
   Pol pa šele zdravo Marijo zmolim …

   • Zgornji

    Bolanozdrava Marička Nič ne pomaga Nikoli + Nikjer + Nikdar !!! ! !!! Aaameeennnnnnn !!! ! !!!

    • Rožle

     No pol pomaga pa vsaj na gobc …

 • Vrhovni sodnik

  Zgodovina se ponavlja, dokler se ljudje ne spametujemo. Za demokratično Evropo odprtih meja, miru in blaginje ni druge možnosti kot prepoved skrajnih levičarskih skupin, nadzor nad financiranjem NVO iz tujine in izgon islamistov v dežele izvora. Slovenija pa mora končno podreti “berlinski zid” komunizma in se po vzoru Poljske znebiti boljševikov. Temeljito in brez naivnega humanizma. V duhu Janeza Pavla II.
  OBSODITI JE TREBA VSE PRODANE VODITELJE EU, KOT TUDI PAPEŽA, KI DELUJE KOT ANTIKRIST, KAR JE ŽE J.KRISTUS NAPOVEDAL, BOJTE SE ANTIKRISTA, KI SE BO SKRIVAL POD PLAŠČEM KATOLIŠTVA in to čimpreje, danes ne jutri, če ne nas ne bo več !

  • Hun

   Antikrist se skriva pod plascem pohlepa ZDA, VB, EU, Rusije..

   • Janez

    A?
    Boš kaj hodil obiskovat – na DOB ?
    – TVOJE KOLEGE “ANTIKRISTE” iz zadeve “NLB IRAN GATE” ?! L.r. Janez K. KOMENDA

    • Hun

     hehehe mogoce k boste desni nardil lustracijo..nikol ne ves nemohoce je mohoce

  • freedomfighter

   Kr edini papez ki se drzi kristusovega nauka je antikrist a se sploh poslusate

 • Andrej

  Ti slovenski inteligent Donko: ne reče se “večinoma Iranci, Afganistanci, Eritrejci in Pakistanci”, ker potem izpadeš, kot da se ti niti ne sanja o geografiji, svetovnih kulturah in trenutnem dogajanju po svetu. Poskusi reči: “s Sirci, Iračani in Afganistanci”; Iranci, Pakistanci in Eritrejci (čeprav je res, pred nekaj leti je zelo odmevno pri nas dobila azil ena (1) Eritrejka) nastopajo verjetno samo v tvojih mokrih sanjah. Iz Irana bodo začeli bežati šele, če jih bo največji slovenski zet začel bombardirati. Bi rad, da bi bilo to kmalu? Trenutno so še kar cvetoča država, kot je bila pred sedmimi leti Sirija. In Libija.

  • kokobily

   Saj vidis da je DONKEY

 • sunday

  ta papež Janez Pavel II je bi resnično sveti, imeli smo srečo, da smo ga poznali, tako kot imamo sedaj nesrečo, da poznamo tega frančeka islamoljuba!!!

  • Hun

   Francisek je poosebljeni Janez Pavel

  • freedomfighter

   Janez pavel se je bolj drzal cerkvenih pravil kot kristusovega nauka to pove vse sedanji papez pa se pozvizga na cerkev in se drzi kristusovih naukov

 • Janez

  Hvala za objavo !
  Jaz bom zaključil dan z ” ZDRAVO MARIJO” – molitev. Lahko noč. L.r. Janez K. KOMENDA

  • Hun

   Zmolva se eno se za Sirske begunce, da se cim prej vrnejo v mirn dom..

  • Zgornji

   Samo da nebo pol še bolana Marija :-P

   • moon

    Bolana bo za vas jugoljubce in juznjake.
    Z nas je lahko kvecjemo bolna.

    • Zgornji

     Aja. No, pol pa bl Bulana pa še Zdjana . A je to zdej bolš ?
     Lp + #

 • Zgornji

  BEDAKI BEDNI NE VEDO, DA JE SVETI ZLASTI + EDINOLE EDEN , IN TO JE STVARNIK-BOG OD VEČNOSTI DO VEČNOSTI !!! ! !!!
  AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • Sadako

  https://www.youtube.com/watch?v=JC97RKuT8G8
  Lepa hrvaška pesmica o papežu Janezu Pavlu drugemu.

 • Franc Šink

  Zakaj ne bi njegove besede in proročanstva začeli uresničevati takoj.

 • Franc Šink

  Končno pristojna slika zgoraj.

 • Caetano

  Evropa je bila kar 1300 let na udaru jihadisticnega islama. Po kratkem predahu je pa danes spet.

 • Bozz

  Ja, Janez II. ti si že vedu, ko je tvoja cerkev ustanovila Islam, da ste se odkrižali Severno Afriških kristjanov, ki se niso podredili Rimu v 7. stoletju, in ste to lepo splanirali…tudi danes. “Prerok.” Lahko je prerokovati to kar sam načrtuješ. To je povedal vaš lastni jezuit Dr. Alberto Rivera, ki se je pokesal in razodel skrito zgodovino svetu.

  How the Vatican Created Islam Part 1
  https://www.youtube.com/watch?v=o_qYcJ-GSZc

  Ampak na koncu se vam bo zgodilo kot pravi Božja beseda, jamo, ki ste jo skopali boste sami vanjo padli, in to se je dogajalo s Turškimi vpadi, ko se je vaša stvaritev obrnila proti vam, in to se vam bo zgodilo sedaj, ko bo v Evropi vojna z Islamom in prav lahko se zgodi, da bodo muslimani tisti, ki bodo požgali Rim in Vatikan, kakor je prerokovano v knjigi Razodetja, v 18. poglavju, da se bo zgodilo.

  The Islamic-Vatican Connection by Walter Veith
  https://www.youtube.com/watch?v=CSHenSfLh2s

  • šumigoj

   Joj, si butl na kubik.

 • Sadako

  https://www.youtube.com/watch?v=JC97RKuT8G8
  Mislim, da vem zakaj ga je poljubil na skodrano glavo.

 • cosmosjasnovidec

  Papež Janez Pavel II je imel pamet ne pa sedanji prismuknjenec Frančišek kateri se je prodal musličem oziroma je 100%,da so ga ti na mesto papeža porinili,ko so videli kakšen butl je.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!