Tatovi teles

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Pred leti, mogoče desetletji, sem gledala film z naslovom Tatovi teles. Znanstvena fantastika s humorjem. Film, ki mi je ostal vsaj delno v spominu. Žal ga kasneje, navkljub številnim ponovitvam, kot so npr. Sam doma in Policijska akademija«, nisem nikjer zasledila. Mogoče je bil predvajan, mogoče tudi ne, vendar človeški spomin ima svoja pota in ta spomin mi je zadnji teden naplavil “tatove teles”. Tatovi seveda ne prihajajo iz vesolja, čeprav se lahko že celo glede tega vprašamo, ali res ne, več kot očitno pa so neka meni neznana bitja naselila telesa Slovencev in jih pretvorila v sebi enaka bitja. Slovenci so samo še po zunanjem videzu enaki tistim, ki sem jih poznala včasih. Tistim, ki so leta 1990 glasovali na plebiscitu in s fascinantnim rezultatom izglasovali ZA. Za Slovenijo je šlo, kot je rekel Pučnik. Verjetno se bom ponovila, vendar sreče na obrazu dr. Jožeta Pučnika, ko je izrekel besede “Jugoslavije ni več, sedaj gre za Slovenijo”, ne bom pozabila. Njegovega telesa niso naselili tatovi, ne v zaporu, ne v pregnanstvu in ne v Sloveniji. Njegova sreča je bila tako otipljiva, da jo pri sebi primerjam s srečo predsednika Hrvaške ob osvoboditvi Knina. Redkokdaj je kak politik tako vidno srečen, če odštejemo dan, ko je npr. zmagovalec takšnih ali drugačnih volitev. Vendar je takrat sreča osebna, sreča Pučnika in, ne mi zameriti primerjave, Tudjmana pa je bila sreča državnika, sreča naroda…..

23. decembra 1990, tik pred božičnimi prazniki, ki smo jih zopet smeli in upali praznovati javno, smo v takratni socialistični republiki Sloveniji izvedli plebiscit, na katerem smo glasovali “ZA” samostojno in neodvisno Slovenijo. Glasovanja se je udeležilo 93,2 odstotkov volilnih upravičencev, med njimi jih je ZA Slovenijo, kot neodvisno in samostojno državo, glasovalo 88,2 % oz. 95 % vseh, ki so prišli glasovat.

Od takrat smo imeli v samostojni državi še kar nekaj referendumov, vendar se je volilna udeležba občutno zmanjševala. Od pomembnih referendumov brez dvoma velja omeniti referendum o pristopu k Evropski uniji in Natu, ki sta bila hkrati na dan 23. 3. 2003. Glasovanja o pristopu k Evropski uniji se je udeležilo le nekaj več kot 60 % upravičencev, kar je pravzaprav znatna izguba volilnega telesa ali teles od leta 1990. Rezultat, ko je kar 90 % volivcev, ki so glasovali, obkrožilo ZA vstop v EU, je grenak okus, da so se neznana bitja naselila v telesa slovenskih volivcev, in to kar v 40 % vseh, le malo popravil.

Istega dne je potekal tudi referendum o vstopu v zvezo NATO, vendar je bil rezultat bistveno manj ugoden. Za vstop v NATO je glasovalo le 66 % od tistih, ki so glasovali. Očitno je, da so nekatera telesa tatovi teles šele začeli naseljevati in da je bila previdnost, da bi se prehitro razkrili, takrat še prevelika.

Paradoksalen cilj
Ob zadnji sodbi Vrhovnega sodišča, ki je razveljavilo referendum o Zakonu o izgradnji drugega tira Divača Koper, pa se je pokazalo, da ne samo, da so tatovi teles svoje delo pravzaprav že skoraj dokončali, ampak da tudi njim sedaj že drugi kradejo telesa Slovencev. Če je bilo prvim tatovom teles cilj, da Slovence odvrnejo od njihove ustavne in zgodovinsko težko pridobljene pravice do neposredne demokracije, tem tretjim naseljevalcem teles to očitno ne zadostuje. Njihov cilj je pravzaprav paradoksalen, kot je paradoksalen cilj vsakega smrtonosnega virusa, ki ubije svojega gostitelja in s tem posredno tudi sebe.

Malo zgodovinskega spomina nam pokaže, da preostali Slovenci, katerih teles še niso ukradli in njihovega duha še niso uničili, referendumsko odločanje sprejemamo. V tem vidimo možnost, da izrazimo svoje mnenje, saj preko poslancev to lahko storimo samo ob vsakokratnih volitvah. Ti se še vedno udeležujemo referendumov, pri tem se opiramo na lastno vedenje ali pa se damo podučiti ob raznih soočenjih. Sami po sebi pa smo vedeli, da je referendum o zaprtju arhivov nujno potreben, da ne gre zaupati poslancem in vladi, da bi sama odločala o tem, kaj narod sme izvedeti iz svoje zgodovini in česa ne, kaj mu lahko še vedno prodajajo zavito v darilni papir in kaj želi sam preveriti oz. želi, da to preverjajo ljudje, ki so si pridobili veliko mero zaupanja. Enako je še vedno dovolj Slovencev nasprotovalo bizarnemu spreminjanju Družinskega zakonika.

Del Slovencev še vedno meni, da smo opravilno dovolj sposobni
Nesporno pa je, da so tatovi teles uspeli zmanjšati število tistih Slovencev iz leta 1990, ki se takrat niso čutili nesposobne odločati o zgodovinski odločitvi, to je o samostojni Sloveniji, na zanemarljivo število nekaj 100.000 ljudi. Ti še vedno menimo, da smo dovolj opravilno sposobni, da se znamo odločiti, ali želimo omogočiti nadaljevanje plenjenja države preko podjetja 2TDK ali ne. Vsa ostala telesa Slovencev so očitno naselili s tujimi dušami, ostala je le oblika. Duh, ki prebiva v njih, pa ni več enak. Slovenec iz leta 2018 je samo še na zunaj podoben Slovencu iz leta 1990. Kako si drugače lahko človek razloži, da nek župan Komna, minorne občine, ki pripada prav tako minorni strančici, poziva ali aplavdira grožnjam s smrtjo Viliju Kovačiču, državljanu, ki je dokazal, da je zakon, po katerem  so se izvajali referendumi, vsa leta v resnici protiustaven.

Marko Bandelli (foto: STA)

Naj mi nekdo torej pove, da je bil film “Tatovi teles” znanstvena fantastika in ne realnost! Naj mi pove, da so Slovenci po 28 letih enostavno pustili svojo pamet in samozavest v nakupovalnih vozičkih trgovskih centrov! Sedaj poteka afera o zlorabi podatkov preko FB, o vplivanju na volilne rezultate preko FB, torej o tem, da dejansko obstajajo tatovi teles, ki jih potrebujejo, da vanje naselijo svoje misli, ideje, zablode.

Vprašajte se torej, ali so odločitve, ki jih sprejemate, v resnici takšne, kot bi bile nekoč, ali pa ste postali drugačen človek, brez vizije, brez veselja do življenja, brez samozavesti? Ali je res, da “kdor ne skače ni Sloven’c”, ali pa je mogoče bolj res, da “kdor ne voli ni Sloven’c”?

Lucija Šikovec Ušaj

 • VERRZIFIKATOR

  Willy The Tiger

  OSVAJALEC VILJEM

  Osvajalec Viljem Drugotirni
  je osvajal le po pravni poti,
  profitiral, kjer bili so v zmoti
  nesposobneži nadvse čemerni.

  Ko pa mu ozemlje obdržati
  treba je bilo, na njem da vlada,
  zdelo se je, vse da mu propada,
  kar osvojil je, razpada hkrati.

  Se k vedeževalki je zatekel,
  da izve, kako mu je ravnati,
  dalje Osvajalec še ostati,
  da se ne bi zopet kje opekel.

  Ta takole zdaj mu prerokuje:
  Viljem, bolje bo, da si v ozadju,
  sicer kmalu v novem boš brezvladju,
  vse poberejo ti roke tuje.

  Res najbolje bo za Osvajalca,
  da jezika nekaj časa špara,
  ker prepirov pač nihče ne mara,
  Viljem naj molči, kot da je trav´ca.

 • VERRZIFIKATOR

  OD NE PIŠEM

  Od ne pišem, v moji ni naravi,
  in še najmanj kvazi osvajalcem,
  raznim razbijaškim izzivalcem,
  ki nobena stvar jih ne ozdravi.

  Eno dovolite primerjavo
  vendar mi, ki ni nobena oda,
  da ne pripeti se nam nezgoda,
  najdimo voditeljico pravo.

  Kot Ivana Arška je vodila
  nekdaj v boj francoske svoje brate,
  eno takšnih vnetih žensk poznate,
  ta nemara bitko bi dobila.

  Tole danes bi Francozi rekli,
  če bili bi v položaju takšnem,
  da ne vedei bi sami, v kakšnem,
  bi k voditeljici se zatekli:

  “Viljema pri priči ukrotite,
  Osvajalca, brez dežele kralja,
  je do zmage krajša vam razdalja,
  če Luciji sveti se zročite.”

 • herman

  Tale Lucija ga pa dobro tanka. V Temi dneva (29.3.) je bila pijana kot čep. Potem se pa nad drugimi zgraža.

  • sumljivislon

   ..kupi si metlo … – tvoje ceneno nabijanje !!

  • Jožef

   Plačanec ali po biblijsko Judež Iškarjot, hvala za vaše nekredibilno mnenje.

  • Borut Stari

   Krti butl sistema prihajajo na plano. Lucija je s kolimno dosegla cilj. Mogoče je predramila tudi prave Slovence.

 • althar

  Kar pomirite se, gospa Šinkovec Ušaj, tatovi teles ne obstajajo in so le ZF fikcija.

  Pač pa obstajajo tatovi možganov. Naši imajo trenutno svoje središče v Murglah, občasno pa so jih opazili tudi v znani lublanski slaščičarni. Kako izgledajo njihove žrtve, se da lepo videti na sliki tovariša v kolumni.

  • tohuvabohu

   Na začetku so bili pa tatovi koles.

 • Franjo Trojner

  Leva oblast in vsi, ki ji vztrajno lezejo v rit,
  počnejo prav vse, da bi bila na referendumu čim manjša udeležba!
  V demokraciji bi pa moralo biti prav obratno! Oblast z referendumom prepusti odločitev ljudstvu, zato bi demokratični oblasti/državi moralo biti v interesu, da je ljudstvo izredno kvalitetno informirano in da se referenduma ljudstvo v čim večjem številu udeleži in kvalitetno odloči. Očitno ima politična levica še vedno težavo z osnovami demokracije, neposredno izraženo voljo ljudstva, kar referendum gotovo je.

 • tasilo

  (X) Vendar je takrat sreča osebna, SREČA PUČNIKA in, ne mi zameriti primerjave, TUDJMANA pa je bila sreča državnika, sreča naroda …

  ‘SREČA MENE’, kadar preberem tak stavek, je tudi neizmerna, ko se spomnim tršice za slovenščino, kako je razlagala svojilne oblike … pa tiste reči o pogovornem in knjižnem jeziku …

  (>) Vendar je takrat sreča osebna, PUČNIKOVA SREČA in — ne zamerite mi primerjave — TUDJMANOVA pa je bila sreča državnika, sreča naroda …

  “Pa ne mi zameriti”. (Tako!)
  LP. Hanibal Lector

  • Borut Stari

   Pojdi nekam… z metanjem pasjih bombic v trenutno pereč problem zblojene države.

   • tasilo

    Glej, stari … lahko rečeš “hvala za koristen popravek, napotek, poduk; še dobro, da kdo opozarja na pravilno in lepo slovenščino, še dobro, da je komu jezika mar”, ali pa se žreš do onemoglosti. Kako potem?

    • Olga_10

     Res hvalevreden je vaš napor za lep slovenski jezik. Vendar tu na tem forumu ne gre za formo, ampak za vsebino. Zato bi raje slišala vaš komentar vsebine pa naj bo pro ali kontra članku ga. Ušajeve!

    • Borut Stari

     Hvala.V mislih sem imel vsebino in namen napisane kolumne in ne uporabo pravilne slovenščine.

  • tohuvabohu

   Še bolj prav bi bilo “Jožetova Pučnikova sreča” in “Franjotova Tudžmanova sreča”, kajne?

 • tasilo

  (X) pred božičnimi prazniki, ki SMO JIH zopet smeli in UPALI PRAZNOVATI javno

  (>) pred božičnimi prazniki, ki SMO JIH zopet smeli in SI JIH UPALI PRAZNOVATI javno
  (>) pred božičnimi prazniki, ki SMO JIH zopet smeli in SI UPALI JIH PRAZNOVATI javno
  (>) pred božičnimi prazniki, ki SMO JIH zopet smeli in SI UPALI PRAZNOVATI JIH javno

  Grrr … Večkrat sem že napisal, da le rovtarji ne razlikujejo med UPATI in UPATI SI http://fran.si/iskanje?View=1&Query=upati

  Jebenti, a je to res tako težko razumeti! Drek pa taki intelektualci …

  LP. Hanibal Lector

 • Borut Stari

  Lucija, odlično. Še en razlog, da se odločno udeležimo referenduma in glasujemo proti zakonu o drugem tiru. Rešimo državo pred tretjo veliko zlorabo. Ne pozabiti avtocestni križ, TEŠ 6 i sedaj 2TDK.

 • dež

  23. decembra 1990 smo se skoraj enotno odločili za samostojno državo zato, ker smo bili prepričani, kako nam v Beogradu kradejo s težkimi žulji v Sloveniji prigarani denar.
  Da sicer še vedno živimo v Blatnem dolu so pokazale že prve naslednje volitve, ko so opranoglavci podelili orto komunistu Kučanu nov, v bistvu doživljenjski predsedniški mandat.
  Za EU smo se z veliko večino glasovali, ker so nas o smotrnosti tega dejanja prepričevali desni in levi, celo Mencinger je rekel, da nam je usojena, čeprav njemu ni preveč všeč. Pri glasovanju za vstop v NATO je viden rusofilski odliv glasov levičarjev vseh sort.
  Nekaj vpliva na volitve tatovi teles zagotovo imajo, tudi kakšni klonirani volivci iz južnih krajev vplivajo nanje, vsaj na lokalnih volitvah. Osebno pa sem prepričan, da imajo največji vpliv neki drugi tatovi, s stalnim bivališčem na DVK. Vsaj analiza rezultatov volitev leta 2014 tako kaže.

 • MižekFiga

  Demokratično (najbolj pošteno) je razdeliti Slovenijo po Pokrajinah. Temu je prirediti švicarski način referendumov. Sedanja vsiljena murglska oblast ne mara slišati državljanov, boji se! Kdor se s tem strinja ne, je komunist srpsko balkanskega tipa, ali politični murglski protislovenec.

  Prosim udeležite se volitev in volite, za Slovenijo gre !!!

  • RATATA

   Tako je.
   Te “pokrajine” to so Deźele, ki še vedno obstajajo, saj so se le te, 01.12.1918, kot Zedinjena Slovenija (31.10.1918, je bila v vseh naših Slovenskih Deželah prevzeta oblast skladno s Karlovim Manifestom) “ujedinile” s Kraljevino Srbijo.
   Po osamosvojitvi 25.06.1991 je sfrj razpadla točno na tiste dele, ki so jo sestavili, torej iz nje so izšle zopet tiste iste Dežele Koroška, Štajerska, Primorska, Krajnska in Prekmurje (ki mu pripada po Trianonskem sporazumu tudi Medmurje).
   Le to in nič drugega mednarodno pravno niima veljave.
   Potrebno je le razglasiti te Dežele in jih spojiti v Zvezno Republiko Slovenijo.
   Prav takšno osnovo ima Republika Avstrija, ki je zveza Dežel.

 • Janez

  Vili je itak povedal da hoče 95k eur od države.

 • tasilo

  (X) Če je bilo prvim tatovom teles cilj, da …

  V lepi in pravilni slovenščini nikoli ne rečemo “to mi je cilj”. Tako govorijo južno od Kolpe (in vsi “cimerotići”)!
  V lepi in pravilni slovenščini rečemo “to je moj cilj; to imam za cilj; to je zame cilj; to sem si postavil ali zadal za cilj”. Torej:

  (>) Če je bil cilj prvih tatov teles, da …
  (>) Če so imeli prvi tatovi teles za cilj, da …
  (>) Če je bilo za prve tatove teles cilj, da …
  (>) Če so si prvi tatovi teles postavili (ali zadali) za cilj, da …

  Le kako lahko pisec, ki se ima za intelektualca, pri treh ali štirih lepih, smiselnih in pravilnih tvorbah misli vzame ravno tisto napačno in čefurizirano?? Zlomka, mar na Novi res ne napraskate skupaj za enega lektorja?? Saj to vendar ni tak gromozanski strošek, no.

  LP. Hanibal Lector

  • MižekFiga

   Utemelji, zakaj bi državljani volili za komuniste, klienteliste, kriminalce pranja denarja, koruptivneže praznenja državnih (in privatnih) bank ?????
   Kdo pa hoče v Sloveniji sebi slabo ???
   Vemo da samo tisti, ki sedaj lepo živijo brez dela ???, hočejo nam slabo! Teh ne maramo !!!

  • MižekFiga

   Pri podpisu ti manjka: “LP. Hanibal Lector, multi kulti kurac ti, FDV”!

   • RATATA

    MižekFiga…; daj no prosim te prmej Duš in za božjo volo ne bod no tak zajebanc majketi!

  • Soave

   Hja ?? Izgleda , da ste ” dragi “, no ??
   In tasilo. . . . . kaj pa o vsebini članka ? Nič ?
   Me pa še nekaj srbi. Če pogledamo pravila slovenskega jezika – slovnice, pa izrazoslovja, vidimo , da se lahko od avtorja do avtorja kar precej razlikuje.
   Morda pa je tudi pri vas- lektorjih tako ?

   • tasilo

    Bolj nas mora skrbeti, da taki oh-in-sploh visooookoizobraženi intelektualci, med katere se prišteva tudi tale Lučka, kajneda, ne znajo nekaterih osnovnih stvari, ki niti niso na ‘visokoakademski’ ravni, temveč še na gimnazijski.

    Intelektualec, ki ne zna niti teh osnovnih jezikovnih stvari, pri marsikom izgubi kredibilnost, saj “če ne znaš povedati prav in lepo, potem nisem prepričan, ali si sploh sposoben vse izraziti, kar in kakor želiš.” Takega človeka ponavadi jemljemo s pridržkom.

    In še odgovor na Tvoj komentar: jezikovni nasveti, popravki, komentarji … Hanibala Lectorja so BREZPLAČNI, le prebrati in upoštevati jih je treba. HL pokaže veliko dobre volje s temi brezplačnimi nasveti, v zakup je pa pač treba vzeti, da “jezika ne špara” in grešnika pošteno okrca. — Po drugi plati pa stalni hišni lektor vsakemu mediju dvigne ugled (če mene vprašaš), saj to pomeni, da je mediju, ki ga je sicer en sam velik gobec Slovenije in slovenstva, za našo lepo slovenščino tudi praktično mar, ne zgolj “emm … eee … načeloma in deklarativno”.

    ‘Ministra’ Petek in Biščak pa nič …

    • bednick

     A se vidva s tole Lučko poznata?
     Kako veš, da se ona prišteva med visoko izobražene intelektualce?
     Se mi zdi, da jo med visoko izobražene intelektualce tlačiš ti, in to zato, da SEBI DVIGUJEŠ REJTING.
     Lučka je preprosta, skromna, poštena in pametna oseba, ki je šla skozi socializem, ta pa je tudi pri njej pustil posledice.
     P.s.:

     ne delaj se pametnega, tam kjer to ni potrebno!

     • tasilo

      Na kratko:
      1. ) O svoji izobrazbi je Lučka do zdaj že veliko sama povedala, od njenih “latinskih” šol naprej. Kdor ima končano visoko šolo oz. faks — in ona jo ima — naj bi veljal za intelektualca, izobraženca, akademsko načitanega … Torej, ne tlačim je jaz tja. A-li- to ra-zu-meš??

      2.) Če je šla skozi socializem, kaj hudiča ima to opraviti z njenim jezikom?? A zato ne zna lepo slovensko ali je pozabila? So to te posledice, o katerih govoriš?? Ne boš verjel, ampak v tistem socializmu smo za jezik, za slovenščino, veliko bolj in lepše skrbeli!

      3.) Že spet me napadaš osebno, ad personam, o predmetu, o katerem pišem, pa ne muksneš ne bev ne mev, spet trapaš z nekakšno ceneno sentimentaliko brez argumentov.

      4.) Ali sem kaj narobe napisal?? Ali sem napisal kaj, kar ne drži?? Napiši vendar tudi kaj o tem, ko imaš že ravno toooooliko vedno povedati! Aja, saj res, niti ne znaš niti ne moreš in zato tudi nikoli ne nastopaš z argumenti (ad rem).

      5.) Lučka je odvetnica in ne potrebuje še tvoje osladne “advokature”. Če se želiš pa le rahlo vritolezno prikupiti nekaterim “ful pomembnim” forumovcem, pa tega ne počni na mojem “puklu” in na moj rovaš. A zastopiš?

      Zmenjena sva bila, da ti povem, če in ko te dam na šitlisto. Naslednjič, ko te bo brez premisleka (in argumentov) prijelo s takimi brezveznimi in vsebinsko nerelevantnimi komentarji tratiti moj čas in zapravljati moje dragoceno življenje, boš šel na šitlisto brez obvestila. Takih konverzacij se namreč s teboj ne grem nikoli več, ampak res nikoli nikoli nikoli več. Razumeš?

      Jebenti, pa tebe niti centna vaga ne potegne …

     • bednick

      1. to ni bilo na kratko!
      Če napišeš “na kratko”, bodi kratek! Napišeš “na kratko”, potem pa serješ klanfe v petih točkah.
      To je še večji kiks kt pa en slučajen ( NENAMEREN zdrs) čefurizem od Lučke.
      A-li- to ra-zu-meš???????????????????????????????????????
      2. Glede blokiranja:
      ko boš naslednjič kaj komentiral, te bom jaz nekaj vprašal.
      Če ne boš odgovoril na vprašanje v cca eni uri, bo to pomenilo da si me blokiral.
      Takrat te bom pa blokiral tudi jast.
      Kwa pa misliš, da si.
      En uničevalec MATERINEGA jezika si, in nič drugega!

      P.s.:
      jebi se pa rasti!

  • Borut Stari

   Večina gostujočih na portalu so/smo itak “cimerotiči”. Problem lektoriranja imajo vsi glavni mediji, ne le Nova24TV. Vendar dosegajo svoj namen. Z manjšimi ali večjimi napakami. Avtor, ki drži do kvalitete autorstva bo dal svoj izdelek samostojno lektorirati pred oddajo v objavo.

 • Soave

  + + + + + + + + dobro branje. Dober pregled ” dela ” komunjar ! So se angažirali na vsej črti. Vsako leto manj volivcev na voliščih je bil njihov cilj. In uspeli so !
  Neumni slovenski narod je dobro nasedel !!!

  Vsi politiki so isti ? Obenem pa ponujajo ” nove ” obraze ? Pa ja de !

 • RATATA

  Pučnika in Tudjmana nikarte primerjati, ker ni niti ene osnove za primerjavo!

  • Ana Job

   Slovenski politiki so zrcalo slovenskega ljudstva, narod jih voli in narod si te politike želi na oblasti. Potrebujemo nove ljudi in ne satelite strank, ki že do sedaj niso pokazale ničesar. Vse je za razgnat! Primerjave s Hrvati bodo od tukaj odgnale še tiste par slovenskih nacionalistov kar nas je!

   • RATATA

    Navadno ljudstvo je ubogo zato, ker je leno, da se jim ne da niti malo pomislit o nobeni stvari in slepo verjame tistim, ki lepo govore in imajo za vsako pizdarijo pripravljene izgovore.

    • stajerc5

     Prav imas! Eden ima lepe plave ucke, drugi je oblecen kot maneken, sivilja ima pa kratko kiklo in lepe noge, nje!?
     Jezus, saj si res ne zasluzimo kaj boljsega…

     • RATATA

      deset Božjih zapovedi je res preveč.
      zato bi bilo nujno za začetek uzakonit vsaj dve:
      NE LAŽI
      in
      NE KRADI
      Ti dve sta dovolj za Program, ma magari se mu reče “Program Narodove enotnosti za preživetje”.
      To bi bilo politično modro, saj bi vsak protikomunist vedel, da so iz tega komunisti izključeni po “naravnem” pravu.
      Se pa seveda jasno ve, da nikakor ne bi smeli omenjati ne Boga, niti vere in nikakor ne Cerkve, ker bi to odganjalo.

     • stajerc5

      Tudi cerkev bi nam lahko bila v pomoc, ce se tudi ta nebi obarvala na rdece. Poglej Visegrajce in bos videl, kako dobro funkcionira. Ampak, pri njih je seveda popolnoma vse drugace. Kaj ces, tako imamo…

     • Ana Job

      Če hodi R*ode na privatne obiske k Škr*abcu enemu od ustanoviteljev foruma 21 poleg kurčana in Mer*mala, si lahko misliš kolk je ura.

     • stajerc5

      Zadetek v crno, pa saj jih je se veliko drugih “grehov”, ki jih delajo.
      Pri taksnih zadevah sem “vesel”, da je babica ze v nebesih…

     • Ana Job

      Naše babice so točno vedele kakšni prasci so komunisti, samo o tem niso govorile na glas, ker so imeli komunisti na 10 ljudi enega udbovca.

     • RATATA

      Bi si želel tudi jaz aktivno Cerkev na Slovenskem, toda trenutno so si ob napakah dovolili biti še mlahavi in cagavi brez obrazložitve, kar mnoge odbija.
      Res bi pričakoval, da bodo bolj preudarni in jasni, saj so časi zahtevni, ljudje pa tako zelo vodljivi od kogarkoli.

     • stajerc5

      Ma, ni ga vec, da ni prodana dusa v tej nasi zloveniji!
      Ce samo pomislis, da je v cerkvah vecina ljudi starejsih, torej penzionistov. Lepo prirejena pridiga bi marsikomu odprla oci o Desusu in njegovi glavni kanti. Neee, samo to ne! Vsak prekleti Mufti jih pa v mosejah klice v dzihad, brez da ena sama rdeca pizdurina od policije in udbe(zame se vedno!)nekaj naredi!
      Prave riti so- smo, kaj pa jaz vem. Vem samo to, da sem zalosten, jezen in besen na tako blesav narod kot smo postali v nasi lepi Sloveniji!

    • Ana Job

     Slovenec po naravi ni bil nikoli naiven, zato so nas tudi zmešali z južnaki in dosegli svoj namen.

     P. S.
     Mogoče bi cmerar ponudil subvencije tistim slovenskim avšam, ki vzamejo za moža migranta?! V namen čim hitrejšega nacionalnega razkroja!

     • RATATA

      Bela rasa gre kot kaže res mnogim na živce, da si jo tako zelo želijo ukinit.
      Samo reklame poglej, kakšen colourmix je.

    • samotoje

     Sploh pa,če imajo lepo govoreči otožne modre oči, velika ušesa in so tako fletno majhni.

     • RATATA

      Seveda, to so tisti atributi, ki garantirajo nekaj najboljšega možnega. Mlajše upokojenke, ki še toplo ščijejo, bi takega takoj k joškam pritisnile.

   • stajerc5

    Zadnji stavek mi je dal za misliti. Ana, ce bi imela nasa “rulja” vsaj 30% nacionalnega ponosa od kockastih, bi bilo pri nas ze cisto drugace. Ce so drugace barabe vseh vrst, je OK, ampak, ponosni so pa kot tristo hudicev, da so Hrvati. In to, to manjka pri nas, to manjka nam ali nas je pa premalo, taksnih, ki nam niso oprali mozgane!

    • Ana Job

     Premalo slovenskih nacionalistov nas je, to je res.

     • stajerc5

      Mogoce bodo spet(ce ne bo prepozno!), ko bo generacija tistih, ki so v JNA napisali, da so Yugosi in ne Slovenci izumrli!!! Seveda,ce niso ze otroke naredili za “omladince”…

    • Prle

     Če prav pomislim, tebi niso imeli kaj oprati.

   • tasilo

    Eno je nacionalizem, ki lahko že meji na skrajnost.Drugo pa je narodni ponos, ki nikoli niti po definiciji ne more biti skrajen. Je le ponos — in ponos je gonilo, da človek dela prav, in si ne pusti srati na glavo.

 • Prle

  Lučka spet naklada, da je kaj. Kdaj zaboga milega se je pa božič praznoval na skrivaj, sploh pa ne pred letom 90, mogoče 70 let nazaj. Če bi Pučnik vedel, kakšne tale ženska klobasa, bi se obrnil v grobu.

  • Ana Job

   Najbolj zanimivo pa je, da imajo vsi komunisti cerkvene zakramente in nekatere pokopljejo še po trije duhovniki naenkrat, kot so mamo našega župana, super komunista in zsmsjevca ter eLDeeSovca. RO*DE pa celo prijateljuje z ustanoviteljem foruma 21 Škr*abcem in ga obiskuje pri njemu doma.

  • Marjan Srebre

   Ne vem kolk si star??Jst osebno sem moral k Birmi v drugo faro,zato,da oče ni imel v Velenju problemov v služi!!Za Božič pri polnočnicah so bile pred vsako cerkvijo patrulje,ki so popisale ljudi pri maši!!Za Veliko noč,ko smo pa streljali na karbit,so nas pa vsako leto popisali policaji in so nas lovili,tako,da smo se prestavljali iz hriba na hrib!!To je bilo v 80 letih prejšnjega stoletja!!

   • Prle

    Ja v 70 letih so bile birme javne, fotografiralo se je pred cerkvijo, vsem na očeh in noben ni imel problemov, nihče se ni skrival. Ljudje so imeli strah sami pred seboj, seveda tisti z razlogom. Res pa je, da gre za večji kraj.

   • Janez

    Bedak neumni lovili so vas zaradi karbida, tako kot lovijo pokovce ki mečejo prepovedane petarde.

 • Marica

  Lučka je zdaj prava vernica, pred tridesetimi leti pa je bila v partiji, tako kot večina SDS-ovcev.
  To je tako kot bi nacist pripovedoval kako je trpel med nacizmom.

  • stajerc5

   Ja-ja, to je tako kot ko se udbovc ne upa niti na forumu normalno prijaviti in misli, da je neviden, ce mezi!!!
   Ahahahaaaaa….

  • ALERON

   Marica. Mogoče ne poznaš teorije dobrih praks. S tem smo soočeni prav vsi v svojem življenju in vsak dan.. Kar se ti zdi dobro ponavljaš in izboljšuješ. Kar se ti ne obnese v praksi ali drugače opustiš ali pustiš. To je bilo v obrti, na kmetih itd.itd. Očitno je Lucija inteligentna in je spremenila prakso. Spoznala je da tam kjer se je znašla ( partija ) to ni to. In zakaj ne bi česa spremenila na boljše, če je spoznala, da dela ali misli kaj narobe. Ti Marica pa vztrajaj dalje v svoji zmoti in nič ne spremeni.

 • RATATA

  Bi dobila golaža kulkr bi ga hotla hehe

 • Rotar Jakob

  kurćan je s tatovi teles stalno v akciji da vzdrži kz slovenistan!

 • Dragan Krstič

  Film Invasion of the body snatchers posnet leta 1978 glavno vlogo pa je igral Donald Sutherland je zelo, zelo aktualen tudi danes. Klipe lahko najdete na Googlu. Seveda aktualnost filma ni v invaziji iz vesolja ampak lahko temo filma apliciramo na danšnje dogodke v Evropi, ko nas leve vlade prepričujejo da migracije niso ogrožujoče, celo zelo dobre za preživetje evropejcev. Pa tudi naša leva lažniva, kleptomanska politika nas venomer prepričuje da nas samo oni lahko pripeljejo v svetlo bodočnost. Film ni nikakršna komedija če ga gledaš s teh aspektov.

 • Get Smart

  Tatovi teles so STVARNOST zavita v znanstveno fantastiko, je prispodoba,
  saj v ZDA (pod totalno kaviar-žido RDEČE-ŠČITOVSKO itd. kontrolo), pa drugod v glavnem tudi ne,
  ne moreš OBJAVITI RESNICE o KAVIAR-ŽIDOVSKIH tatovih teles,
  posiljevalcih, pasjejebcih, kozojebcih, uničevalcih vsega,
  kar je delo poštenih človeških rok.
  Izvorno niso iz ZDA … torej so drugod. Pika.
  So od-tujeni od ČLOVEŠTVA – alienirani – aliens nje. Pika.
  Slediš?
  Preidimo v Slovenijo.
  KOMINTERNO vodi KAVIARŽIDOVSTVO, ki ni od tu nje.
  Poglej recimo naglasak nje: MOSES MOŠA PIJADE – na šta ti lići ono MOSES nje.
  pa JOSEPH JOSHUA WALTER BROZ TiTo – slediš?
  Menjajo imena* kot gate. Novi obrazi. Nova telesa …
  SMC SD DeSUS Levićiji ZARES LDS bratjoške Verniki v SHOLTESA, POZITIVNA SRBIJA,
  ŠARAC i tako dalje do tokija …
  Slediš?
  KDO kaviarŽIDO satanistom SERBUSNO nastavlja dupe? VSI SERBUSNI bastardi, zakarpatje in ostale vukojebine,kozojebine.
  Poglej si vsaj nekaj osnovni GENSKIH raziskav –
  pomeni, da “braća” NISO tvoja braća, razen če so pač tvoja ali kateregakoli vukojebaća braća nje.
  SLOVENSTVO ni (ono GENSKI nje) braća sa OBARIMA VOLGARIMA KROBATARIMA in ostalimi SERBUSNIMI plemeni.
  Ni.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  V glavnem vseskozi uporabljajo trik “trojanskega konja”,
  ko pa jim uspe spreti vsaj dve strani med sabo (od tod ona “tretji dobiček ima”), torej ko napeljejo do vojne
  pa se selijo v večjem številu in predvsem naselijo SVOJE SERBUSE, že omenjena razna zakarpatska plemena, pa njihove podizvajalce muslićkultije itd.

  Ob zadnjem popisu (leta 2002)
  je bilo v Sloveniji +400.000 JUGOSLOVANćETOV tipa Iršić in podobnih.

  Pred II. vojno je bilo v Sloveniji kakih 500 članov KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE =
  takoreoč vsi kaviar-židovski bastardki.
  Potem sledi še dodaten uvoz teh in onih; uvoz traja dnevno –
  “Svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduju”.

  Uvažajo sicer tudi poštene radnike, ki pa vsaj za silo vedo, kdo jih je uvozil,
  ko jim je dao stan, ko jim je dao posao nje,
  in se gazdi NE BODO uprli, pa tudi sicer je SERBUS biča VAJEN in ŽELJAN.

 • Get Smart

  Potem je tu še 100-letna OKUPACIJA.
  100-letna JUGOKOMUNISTIČNA agitpropaganda.
  Dnevno pranje možgančijev v OKUPIRANIH ŠOLAH in dveh okupiranih medijih (RTV SLO in STA),
  takorekoč vsi ostali večji mediji pa so
  V LASTI Komunistične PARTIJE JUGOSLAVIJE – v lasti FORUMA 21.

  (POOP kanalizacija DELO dnevnik NEDELJSKI večer … takorekoč vse reviji in radiji
  vse to je V LASTI KOMUNISTIČKE PARTIJ E JUGOSLAVIJE,
  razumemo?
  V LASTI, V LASTI, V LASTI KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE ali KOMINTERNE).

  Na leto na tisoče otrok odide s trebuhom za kruhom.

  Na leto UMRE 20.000 ljudi.

  Koliko od tistih, ki so si želeli SVOBODNE SLOVENIJE, je od leta 1991 umrlo?
  Slediš, Lucija?
  Koliko trenerk so uvozili? Koliko jih tu naredili in vzgojili za SERBUSE tekovina revolucije?

  Če bi se rada OSVOBODILA MURGL JUGOKOMUNISTIČKE OKUPACIJE,
  potem moraš
  ozavestiti zadostno število ljudi.

  Jokanja, jamranja itd. ne pomagajo. Dokazano.

  RESNICA osvobaja.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih
  demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.
  V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v murglskosrbskem
  jugokomunističnem agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe
  o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela
  Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   Kaj pa SKOJ?
   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine Jugoslavije). SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez
   komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke
   omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v
   NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor
   razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ
   (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda
   podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine
   srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v
   Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992),
   pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji)
   preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa
   Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj,
   preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v t. i.
   “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete: LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS, ZaAB,
   TRS, IDS, Verjamem sholtesu, POZITIVNA SRBIJA stranka lopova, lažova i najboljš
   fuk-reketatora u najljepš mest na svet nje, SMC=
   Stranka Mire Cerara, STRANKA MODERNEGA MURGL CENTRA, Stranka ŠARCA …
   … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = KOMUNISTIČNA PARTIJA
   JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  Slediš?
  Našemijo se v “NOVE-OBRAZE”.
  Ustvarjajo nove in nove lutke v telesih za serbuse rojenih, na katere preusmerijo pozornost agitpropa – trenutno ŠARAC nje.

  Tist iz 1978, o katerem zihr ti govoriš, je remake bol starga iz ’56,
  kar pa je zopet tako ali tako ena in ista prispodoba za VSEPRISOTNO VOJNO na tem svetu:

  LJUDJE (= SLOVENSKA KULTURA ŽIVLJENJA = resnica, pošteno delo, ljubezen do človeka … )

  vs.

  SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI (=kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM + JUGOKOMI SERBUSIZEM =
  = LAŽ kraja ROP umor UNIČEVANJE pedofilija pedrofilja pasjejebstvo (ono vukijebaći nje)) …

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  KOMUNIZEM, torej tudi in tu predvsem MURGL SRBO RVACKO kaviarŽIDO JUGOKOMUNIZEM
  = PARAZITIZEM.

  Je bodisnaćerstvo nje. Naselijo se na tvoje telo, ga izsesajo, ti spijejo kri.*

  * krvosestvo je le še ena izmed prastarih PRISPODOB za bodisnaćerje nje.

  Sledimo?
  Bodi snaćer NI TVOJA leva rokica, kot vam je v glaviće utupil AGITPROP,
  ampak je bodi snaćer,
  ki se je lahko naselil najprej tudi na rokico, toda izsesal bo celo telo.
  Če se mu uspe prav čas preseliti na drugega gostitelja, se preseli,
  če pa ne, pač umre z gostiteljem; tak je njihovoh MODUS OPERANDI,
  se še ni spremenil in se ne bo, ker je njihova BIT, taki so in bodo ostali.

  Na vas, na ljudeh je, da jih spoznate, prepoznate in posledično primerno ravnate.
  Kaj narediš, če se ti klop (ali katerakoli PIJAVKA = PARAZIT) prisesa na levo rokico?
  “Joj, moja leva rokica je rokica, vse rokice so iste, blablabla …
  ali
  ODSTRANIŠ PARAZITA?

  Pamet v glavo, ljudje.

  Pamet v glavo.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!