Vsak dan izgubimo cel razred otrok!

Foto: chooselife2015.ie

Na Novi24TV potekajo vsak drugi in četrti četrtek v mesecu oddaje o socialnih temam, v katerih z gledalkami in gledalci odpiramo pomembne teme iz življenja slovenske družbe. Tako smo 12. oktobra govorili o našem odnosu do življenja, v oddaji s pomenljivim naslovom: “Vsak dan izgubimo cel razred otrok”. Tokratne gostje so bile priznane zagovornice pravice življenja od spočetja do naravne smrti: Nada Žgur, Angelca Likovič in Katarina Nzobandora.

Prave feministke se zavzemajo za to, da bi se rodile vse deklice in fantki!
Nada Žgur
, priznana glasbenica, prihaja iz zavoda Božji otroci, ki pred porodnišnico z molitvijo pričujejo o lepoti življenja, zaradi njihove prisotnosti pa si je že marsikatera mamica v stiski premislila in obdržala otroka. Angelca Likovič se je zavzela za družini in otrokom naklonjeno šolo in predlagala uvedbo šolskih programov, v katerih bo vzgoja za družinsko življenje, ljubezen, zvestoba in poroka na prvem mestu. Finančne pomoči otrokom in družinam ter stanovanja za mlade, ki si ustvarjajo družine, pa morajo imeti prednost pred raznimi dvomljivimi projekti.

Katarina Nzobandora vodi zavod ŽIV!M, ki je oktobra lani sredi Ljubljane s filmom Čudež življenja prekinil zaroto molka, ki jo ideološka levica izvaja nad nemočnimi deklicami in fantki, ki jim odreka pravico, da bi se rodili. V oddaji nas je navdušila z zgodbo o mladi mamici, ki si je ob pogovoru z njo kljub začetemu postopku in prvi abortivni tabletki premislila in bo obdržala otroka.

Bomo Slovenci čez 30 let manjšina v lastni domovini?
Z demografsko zimo se soočajo tudi druge države, a bistveno bolj uspešno. Slovenija pa vleče celo serijo protidružinskih potez. Vsiljevanje družinskega zakonika, brisanje spola, poskus posvojitve tujih otrok homoseksualcem in bogato napajanje homoseksualnega lobija so samo najbolj očitne.

Takšen primer je tudi januarja letos ukinjen samostojni urad za štipendiranje, prihranek pa namenjen homoseksualnemu aktivistu Mihi Lobniku za Urad varuha načela enakosti, čeprav smo takšen urad že imeli pod okriljem ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZEM). Ali ne bi bilo prav, da se denar, ki je bil prihranjen v uradu za štipendiranje, nameni za področje šolstva in štipendij, namesto ustanavljanja inkvizicijskega urada na podlagi Zakona o varstvu pred diskriminacijo? S tem, da je pričakovati, da bo homoseksualni aktivist skrbel predvsem za svoje, homoseksualce in lezbijke?

Nekateri nas prepričujejo, da je postopno izginjanje slovenskega naroda in nadomeščanje splavljenih otrok z migranti naša realnost. Ali se bomo pustili prepričati, da se ne da nič narediti, ali pa bomo poskrbeli, da temu ne bo tako?

Ali Slovenci po besedah Janeza Pavla ll še pripadamo kulturi življenja in spoštujemo življenje od spočetja do naravne smrti?
V Sloveniji je bilo po uradnih podatkih Inštituta za varovanje zdravja med letoma 1979 in 2011 storjenih 381.713 kirurških splavov. Tem je treba prišteti še vsaj 50.000 splavov v postopkih umetne oploditve in nekaj 100.000 splavov, opravljenih s pomočjo t. i. kemične abortivne kontracepcije (hormonske tabletke, spirale, RU486 itd.). Splav je skupaj z opravljenimi postopki pred letom 1979 (za katere ni dostopne statistike) terjal življenja vsaj 700.000 otrok. Prav tako je med žrtve mogoče uvrstiti tudi okoli 220.000 mater, ki se že leta soočajo s t. i. postabortivnim sindromom.

Kaj takšen odnos do življenja pomeni za prihodnost naroda?

Levica se je nad slovenski narod spravila tudi s socialnim inžineringom
Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) že leta opozarja Slovenijo, naj ustavi upadanje prebivalstva in vzpostavi razmere za rojevanje otrok. Namesto tega vladajoča levica nad Slovenci že vrsto let izvaja socialni inženiring, ki ima za posledico, da vsak dan izgubimo za cel razred otrok, kar vodi v izumiranje prebivalstva. S spreminjanjem socialne zakonodaje, ki je od leta 2012 40.000 ljudi pahnila v revščino, se načrtno ustvarja vse več duhovnih in finančnih revežev, ki niso sposobni poskrbeti zase in si ustvariti družine, ampak ostajajo odvisni od družini in otrokom sovražnega javnega mnenja in socialnih pomoči države.

Vsiljeni Družinski zakonik je žalostni dokaz levičarske proti družinske politike
Z vsiljenim novim Družinskim zakonikom, v katerem tri četrtine členov govori o ločitvah in delitvi otrok pa je izrojena levica dokazala, da želi vzpostaviti popoln nadzor nad prebivalstvom, saj še vedno vztraja pri privilegirancu t. i. razstavljenih, sestavljenih in neporočenih družin, v katerih se starši redkeje odločajo za rojstvo otrok in se prej odločajo za razhod.

Niti besedice pa ne namenijo spodbujanju rojstev, zvestobi, ljubezni in skrbi za dobre odnose med družinskimi člani. Družina, ki narodu in državi omogoča dolgoročno preživetje, je na udaru, kljub temu, da je samo v takšni obliki skupnega bivanja dovolj visoka rodnost, ki omogoča družbi preživetje. To potrjujejo tudi vsi socialni kazalniki: telesno in duševno zdravje, kakovostni medosebni odnosi, ekonomsko stanje in drugi, ki potrjujejo družino kot najbolj primeren prostor za življenje odraslih in otrok.

Prihodnost je v  otrokih in družinah, zato potrebujemo vlado, ki jih bo postavila na prvo mesto!
Pred meseci nas je Cerarjeva vlada presenetila z vizijo naše države do leta 2050. V njej ni mogoče najti družini in otrokom naklonjenih šolskih programov, poroka in družina v levičarski strategiji sploh nista omenjeni, tudi finančne pomoči otrokom in družinam je vse manj, kar je zelo skrb vzbujajoče. Po drugi strani pa Cerarjeva vlada izdatno podpira razsipne gospodarske projekte in homoseksualni lobi ter omogoča prestižno bivanje prosilcev za azil, medtem ko npr. študentski par, ki dobi otroka, izgubi štipendijo, njun gmotni položaj pa se drastično poslabša. Cerarjeva vlada mladim družinam ne zagotovi niti začasnega poceni stanovanja in se do lastne prihodnosti vede zelo neodgovorno.

Draga dekleta in fantje, matere, očetje, babice in dedki!
Ne pozabimo, da smo za lastno prihodnost najbolj odgovorni sami. Z zavzemanjem za spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti bomo trend izumiranja našega naroda obrnili in postali družba kulture življenja. Pri tem so nam vzgled Katarina Nzobandora, Angelca Likovič in Nada Žgur, vzornice vseh sodobnih žensk, ki z molitvijo in javnim delovanjem pogumno zagovarjajo vrednoto življenja od spočetja do naravne smrti.

Spremljajte nas na Novi24TV in tudi vi postanite borci za pravice otrok in družin.

Franci Donko

 • Anton

  BOG NAROD DOMOVINA !

  • Cucurbita Pepo

   Pozejdon ?

   • Soave

    Ne potrebujemo Pozejdona z trizobom !!
    Imamo komuniste z rdečo zvezdo, ki so pri nas vzpostavili pravi kaos !!

 • tarantela

  Koliko otročičev umre vsak dan od lakote v tem našem širnem svetu?

  • montyamp

   Pri takšnih parazitih kot si ti Kozic .

  • stajerc5

   Najprej me skrbi za mojo druzino, potem krog znancev, obcina, dezela in na koncu drzava.
   Za vse ostale me pa bolac kuri!!!
   Kozic, brisi k crnim putanam in hrani njihove viske, ce ze svojih ne mores imeti…

 • Horacij

  Zelo podpiram te gospe. Splav je res velika nadloga. Ce resijo samo nekaj otrok so veliko naredile v Bozjih oceh in za narod. Dokler ni bilo splavov Slovenci tudi nismo imeli tezav z demografijo, pokojninami in podobnim.

  • AlojzZ
   • Horacij

    Kar je res je res. Ceprav bi za zgled bilo bolje ce bi si vzeli katoliske Poljake. Njihov predsednik se zavzema tudi za rojevanje otrok z downovim sindromom kot je porocala Nova24.

  • Cucurbita Pepo

   A se bog ne more sam zagovarjat ?

   • Horacij

    Bog sam si je izbral da govori tudi skozi usta svojih sluzabnikov duhovnikov, prerokov in navadnih ljudi. Velik privilegij je to.

   • Soave

    Pred kom pa ?? Pred teboj ?

  • mona lisa

   Noben nima pravice odločat o ženski samo ženska sama. Te kavke s polno ritjo dnarja naj raje delajo v smeri da bodo mladi imeli službe in da bomo delavci delali za pravi denar ne miloščino in bomo otroke lahko preživljali. alli si tudi ti en tisti ki ima polno rit in si izgubil stik z realnostjo?

   • Horacij

    Ne govorite prosim tako in raje pomislite na nedolzne otroke. Jaz podpiram omenjene gospe, ki pravijo prave zenske se zavzemajo da se rojevajo te deklice in decki.

    Nisem pa govoril ravno o prepovedi ampak bolj o tem da se na druge nacine, da zivljenju prednost.

   • Soave

    V prvi vrsti pa je ženska sama tista, ki odloća o sebi.
    Raje malo povprašaj kavke na drugi strani. . . . . .

 • montyamp

  Že 100 let na tem prostoru na oblast rinejo zlobni ljudje , banditi , morilci , lopovi , stalinove gliste ………………………………….
  In Slovenci strpno opazujete morilce na sodiščih , volite morilce za precednike , …………………………….. in potem se jamra in jamra in jamra …………………..
  Narod ki se ni sposoben boriti za svoj obstoj , bo izumrl , to so dejstva .
  Golazen morilska nam je podtaknila svoje mladiče v državnoupravne katakombe , katere je sezidala Marija Terezija in ta banda nas pelje v propad .
  Uničili so vse , bi vam napisal kdo to je , samo da cenzura je nad resnico .
  Morilce na kandelabre , bo prec več poštenih .

  • if

   Bravo!

 • Cucurbita Pepo

  Verski blazneži postavljajo pravice posiljevalca nad pravico ženske.

  • Horacij

   Posilstvo se je v Stari zavezi kaznovalo s smrtjo. Tudi danes so kazni za posiljevalce veliko prenizke. Pravica otroka do zivljenja pa je nekaj drugega.

  • mona lisa

   točno tako. In to verski blazneži s prepolnimi ritmi denarja.

   • Soave

    Ne vem, kam merita ti in Cucurbita, vendar sta se oba zelo slabo izrazila.
    Zelo radi vzamete besede popolnoma iz konteksta.
    Če bi se ženske v stiski obrnile na te verske blazneže, bi jim verjetno pomagali. Če ima nekdo svoje mnenje in pogum to tudi povedati, ne vem zakaj bi bil – versko blazen ??

  • Soave

   Ni res !! Pravico otroka nad pravico ženske je postavila ga. Likovič !!

 • indijanka

  Vsak dan hčero poljubim za dobro jutro, ji preberem pravljico za lahko noč in se pogovoriva o njenih otrocih. Šolsko torbo pregledam, ko spi. Le med dopustom si vzameva predih od vsega. Sedem ima. Čeprav ima celo škatlo barbik, jih tedne ne pogleda. Obožuje pa svojega dojenčka, njegovi dve sestrici in bratca. Ničesar ji nisem prepovedala. Niti barbik. Ker se mi to preprosto ne zdi prav. Zaupala se ji. Pogovarjava se o marsičem. Tudi o spočetju. Na njej razumljiv način. Ko bo starejša, si bova o splavu ogledali tudi film. Vsi najstniki bi si ga morali in z njenim starejšim bratom sva si ga. Želim si, da bosta doživela materinstvo in očetovstvo. Ker je to najlepše kar življenje ponuja. Zaupam jima! Nikoli pa ne bom pustila, da splav prepovejo! Ker se nihče ne sme odločati v imenu drugega. Tudi pregovarjati si nekoga, ne bi upala. Pa sem tako kot Katarina izgubila otroka. Odgovornost lahko prevzamemo samo za svoje življenje in nobeno drugo!

 • mona lisa

  Rojstva žal upadajo to je res a kriva je država in pohlepni bogataši, tajkuni in delodajalci. Mladi so brez rednih služb, če pa že imajo službo delajo za mizeren dohodek. Kako si naj privoščijo družino? Večinoma pa so brez rednih služb in odhajajo v tujino ali živijo na račun staršev ali starih staršev ki že tako sami stradajo z borno penzijo. Kako naj rojevaš otroke v to mačehovsko državo ki ti vzame vse, večino dohodka če ga imaš in dostojanstvo da se elita bogati. Ne morem niti zamerit nekomu ki je obupal in dela za denar ki ni niti zajamčen dohodek. Sramota ki se imenuje Slovenija. Dobro pa je preskrbljeno za prišleke in cigane ki se vozijo z odličnimi avti in rojevajo otroke v nedogled in živijo na račun države. Samo za prave,delovne in pridne Slovence ni nikomur nič mar samo takrat smo dobri ko je treba izmolsti še zadnji dinar. Veliko bolje je narediti splav kot otroka prinesti na svet ne vedoč če ga boš sploh lahko živel in ga ne boš rodil v revščino. To bi se morale vprašat te kavke in delat v tej smeri ne da s prepolno ritjo modrujejo. Sploh ta stara kavka Likovička ima žal večjo penzijo kot večina delavcev. Zato pa je tako v naši državi ko odločajo o vsem tisti ki so že davno izgubili stik z realnostjo in bluzijo medtem ko si bašejo polne malhe denarja na račun delavcev in poštenih državljanov ki jim je v glavi samo kako z bornimi dohodki vezat mesec z mescem.

  • Veronika Kosnjek

   Rodnost je nizka ker se podpira nedelo!

 • dob

  Če sem prav razumel, je v časih Kralja Arturja in vitezov okrogle mize bil postavljen za ideal – odnos med moškim in žensko, vitezom in njegovo damo. Danes je videti, kot da se ženska postavlja proti moškemu, moški pa proti ženskam. Skratka – nič odnosa! Samo in povsem čista konkurenca med spoloma. Konkurenca za kaj? Do česa? Kaj pa lahko proizvedeta eden brez drugega? To, kar me pri zgornji druščini in njenem razmišljanju moti (v bistvu me zbada!) je ODNOS.
  Med dvema.

  Bom pojasnil! Običajno mislimo, da kot bitja obstajamo kar sami po sebi, da smo samo to, kar smo, in smo takšni sami po sebi. Vmes pa da je prazen prostor in tega je več, kot je nas!

  Pravzaprav je praznega prostora okrog nas, tako mislimo, tako smo prepričani, je neskončno dosti! Mi pa da smo samo…. prah v Vesolju. Drobni delci nečesa, za kar še nimamo pravega imena. Tako nepomembni smo sami sebi, da ne vemo kakšno ime bi si dali, da bi dovolj ustrezalo našemu pojmovanju naše lastne nepomembnosti v primerjavi z vesoljem.

  Ni nič res!
  V tem praznem prostoru med nami je vse naše hrepenenje, so skrite želje (če bi vi samo slutili kaj jaz vse vidim v tem “praznem” prostoru”!), je naša potreba po dotiku, po tem da nekoga najdeš, ki te razume, da ne boš več tako sam… In ta potreba je tako ogromna, tako velikanska, kot je velik prostor, ki ga imamo za praznega. In je prepoln potrebe po nekom.
  Tako gromozansko velik je ta prostor, ker smo mi veliki! In mi smo veliki, ker je Želja v nas, ki nas je ustvarila, tako velika.

  Nismo majhni, temveč smo veliki.
  Zato je povsod okrog nas prazen prostor, ki se izraža kot potencial, da manifestira tisto, kar si mi želimo. In kadar sebe jemljemo resno, potem ta prostor ne manifestira samote, temveč Upanje.

  In to Upanje…. je sila, ki vleče skupaj dve oddaljeni telesi v vesolju, da se približujeta in se želita dotakniti. Moje upanje se želi dotakniti tvojega upanja! In bom zato naredil vso pot čez Vesolje, da se te dotaknem.

  Sila privlačnosti je v vmesnem prostoru med dvema, med telesi, prostor torej sploh ni prazen, temveč je prepoln hrepenenja, ki kaže pot.
  Če se povrnem na način govora zgornjih dam… morali bi to, morali bi ono…
  Novorojeni optroci niso predmeti in z njimi ne manipouliramo kot trgovci, ki zlagajo pakete na police skladišč, zato ker morajo izpolniti “plan”, ki jim ga je zadalo vodstvo podjetja.

  Mi samo mislimo, da lahko kaj planiramo. Toda v resnici se otroci morajo HOTETI roditi”!
  Resničnost se podreja tej želji, ker se resničost VEDNO podredi Želji, ki vlada Vesolju. In potemtakem vlada tudi temu Stvarstvu.

  Mi samo beremo znake tega mini vesolja v katerem živimo in imenuje vse elemente, da lahko razumemo veliko vesolje. Mi to naše majhno vesolje imenujemo Slovenija.
  In ga ne razumemo.

  Potem rečemo: glejte muslimane, oni rojevajo otroke….
  Prevod: poglejte, kako hitro Islam zlaga štruce na police, oni bodo prodali več kot mi in dosti hitreje od nas…

  Saj sem rekel: nobenega odnosa! Konkurenca med podjetji. Eno je krščansko, drugo je islamsko. Izpolnjevanje zadanih planov, Mercator, Agrokor…

  Če sem otroška duša na “oni strani” in gledam tole zbrano druščino, ki debatira o meni… o tem kaj bo z mano in kaj nameravajo z mojimi brati in sestrami, kakšen namene imajo z nami…
  Bom prej raje malo razmislil, če se mi splača zdaj roditi. Jaz njihovih namenov namreč ne razumem. Le kaj imajo skupnega z mojimi željami? Kaj imajo z Željo, ki je ustvarila Vesolje in je živa v meni? Živa in prostna je tudi v velikanskem prostoru, ki se le njim zdi prazen, ker nimajo odnosov do drugih teles. Temveč mislijo, da so kar sami po sebi…. in zato tako sami.

  • indijanka

   Zelo lepo❤.

  • Mojca pokraculja

   Hvala dob. Ne šparaš Srca, lepe so te misli in besede.

   • dob

    Počakaj, da “prazen prostor” dobi nosilce tistega, kar (v) sebi nosi! Potem bo vesolje eksplodiralo.

 • princeska

  Ljudje ne morejo živeti, zato se marsikdo raje odloči za splav, kot da bi spravil na svet otroka, ki ne bo mogel ne živeti in ne umreti.

  Dokler nam bo država kradla denar, da ne bomo mogli poskrbeti niti za svoje osnovne potrebe (sodobnemu človeku primerno bivanje, zdrava prehrana, možnost zaposlitve in suport države (ne pa oviranje na vsej življenjski poti od pravice do zdravljenja, dela, podjetnosti, enakopravnosti, …) toliko časa nam ne bo šlo bolje. Politike plačujemo, da si nekaznovano jemljejo denar zase, ne pa da delajo za državljane. In to ni prav, ni, ni, ni, ni.

  • Soave

   Imaš prav. Vendar pa . . . . . . . . ker ženske vemo, kakšen je položaj, smo me same najbolj poklicane za to, da bomo pazile. Prvo preventiva, potem kurativa, če res drugače ne gre.

   • princeska

    Hočeš reči, da je ženska sama kriva, če jo posilijo. Halo!!!

    • Soave

     Ne vem, kje si to prebrala ?? Nisem govorila o posilstvu. Pač pa o možnosti vsake ženske, da se zaščiti. Saj splave menda ne delajo samo posiljene ženske ?? Hudir ?? Toliko je posiljenih ?

 • RATATA

  Slovenci:
  Država Republika Slovenija je država vseh državljank in državljanov.
  Temelj Republike Slovenije je samo in le slovenski narod, ki se je odločil da to državo ustanovi.
  V Sloveniji ima oblast ljudstvo.
  Državljanke in državljani oblast izvršujejo neposredno in z volitvami…..
  ….sami moramo skrbeti za to, da bo vedno v Sloveniji slovenski narod v večini(!) in sami moramo skrbeti, da za ustrezne predpise, ki ne bodo bolj priviligirali kar nekih “državljanov” Slovencev – temelja Slvenije pa ovirali in zaničevali!

  • Veronika Kosnjek

   Kako boš skrbel če te takoj po prvem otroku fuknejo iz službe!
   Te vse mine!

   • RATATA

    O to pa verjamem!
    Veronika, ti ki so si postiljali in postlali svoje pozicije v Sloveniji in so na oblasti niso pošteni in dobri ljudje. So bogati le po naropanem in nezakonito prisvojenem kapitalu, denarju, lastništvu podjetij, drugače so pa reveži.
    Spremeniti se da, toda s skrajno resnim pristopom. Ne smemo se držati zase, treba se je pogovarjati in širiti upanje med ljudmi s spodbudami, da se res da doseči spremembe.
    Spremembe bodo z zamenjavo ljudi na oblasti.
    Ti, ki so na oblasti že dolga leta, morajo oditi in poklicati jih je potrebno na odgovornost, saj če so zagrešili kazniva dejanja, omogočili bogatenje drugim, koga ponižali ali mu onemogočili normalno poslovanje, življenje, delo morajo odgovarjati!
    Ne smemo več nasedati praznim obljubam in prikazom lepobesedičenja na javnih občilih, ki jih imajo ti isti, ki delajo slabo Sloveniji in Slovencem ampak se je treba bolj poglobiti v stranke in kandidate.
    Bolj aktivno se moramo vključevati v spremljanje dogajanja, saj se je potrebno boriti za oblast, vsaj delež oblasti, da lahko soodločamo, kajti Slovenija je nastala zato, ker se je slovenski narod tako odločil, zdaj pa ima ravno ta naš tisočkrat okrog prinešen Slovenski narod najmanj besede ali pa nobene, vsi drugi pa si pridobivajo dodatne privilegije!
    Tisto, kar piše v Ustavi je nujno zagotoviti in to je, da v Republiki Sloveniji VLADA (IMA OBLAST) LJUDSTVO, piše pa tudi, da to oblast izvršuje NEPOSREDNO in z volitvami.
    Ne obupaj, pozanimaj se za možnosti pomoči, saj naj bi slovenija bila tudi PRAVNA in SOCIALNA država.
    Posvetuj se z ljudmi, ki jim zaupaš, povprašaj, če ti lahko kdo kaj svetuje, če ima kakšno izkušnjo, le vase se ne zapiraj!!!
    LP

 • Cucurbita Pepo

  Kdo ste vi, da boste ženskam narekovali kdaj naj rojevajo?

 • princeska

  Naslov me je šokiral!
  Kdo izgubi cel razred otrok?
  Družba? Privilegirani elitniki; ker je vsak dan za razred otrok, ki ne bodo mogli delati za njih?
  Otrok je darilo posamezniku, ki se je zavestno odločil zanj, bo za otroka skrbel in mu nudil svojo ljubezen in svoj trud. Otrok ni suženj družbe in politikov, da bi lahko trdili, da oni vsak dan izgubijo za ves razred otrok.

  • baubau

   splav je umor in konec

   • Horacij

    Ja konec! Hvala ti za jasne besede.

   • Obtožujem

    Te nič ni sram, ker vsak dan umoriš več tisoč nerojenih otrok, ko jih pošpricaš po Desanki Šakić. Morilec si ti sam.

    • Burek Burecki

     Matematiča. Ne par tisoc ampak milijonckov…

 • Veronika Kosnjek

  Dokler bodo mamice delale za določen čas bo tako!
  Na žalost!
  V bivši jugi so vse mamice imele službo!
  Posledično je bilo več otrok.
  Dokladi ne pomagajo k večji rodnosti.
  Delajo ženske lene in vsem jemljejo denar.

 • primsek

  Če Marjanca s Stojkotom, ki ji je od znotraj izvotlil možgane, ne bi pisala pornografije ampak rojevala, bi ona in njene pu nce to zlahka nadoknadile. Pa še raven člankov bi se iz tretjerazrednih vrnila v drugorazredne

 • Burek Burecki

  Ja ja ce bi jansa bil glavni bi ziher presegli rodnost za vsaj 2 avtobusa na dan. Ahaha …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!