Zadnji modni krik “levice” so obtožbe z antisemitizmom

Foto: iStock

Nekoč sem napisal, bilo je v času največjega vala samooklicanih beguncev čez Balkan, da je obramba pred obtožbami rasizma kot hoja med kapljami. Se pravi – (skoraj) nemogoča. Na nesrečo levičarjev, ki so po dolgem in počez opletali in obtoževali z izrazi, da ne napišem žaljivkami, kot so rasist, ekstremist, nacist, ksenofob in fašist, je ostrina izrazov topela iz dneva v dan. Zato je bilo treba najti novo besedo, s katero bodo označevali svoje ideološke nasprotnike. Zadnji krik tovrstne levičarske mode je obtožba, da je nekdo antisemit.

Danes so antisemiti vsi, ki ne sprejemajo krivde prejšnjih generacij za pogrom Židov. Če ne sprejmeš tega križa, pomeni, da ne sprejemaš uradne razlage zgodovine. In če ne sprejemaš uradne razlage zgodovine, zanikaš holokavst. Če zanikaš holokavst, si nacist. In če si nacist, si, kakopak, tudi rasist, ksenofob in fašist. Skratka, obtožba za antisemitizem je postala nadvse prikladna, da nekoga, ki se s teboj ne strinja in ima drugačen pogled, obtožiš vsega hkrati: rasizma, ksenofobije in fašizma, za nameček pa še homofobije, transfobije in še česa.

Dokler takšno obkladanje ostane na ravni medosebne komunikacije na družbenih omrežjih ali obravnave med posameznimi mediji, lahko človek le zamahne z roko – komu mar. Ko pa izrazi postanejo del besednjaka politikov za obračunavanje z drugače mislečim na nacionalni ali mednarodni ravni, postane vsa zadeva skrb vzbujajoča. Takšen primer je podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans, nizozemski politik in levičar, ki je predsednika madžarske vlade Viktorja Orbana obtožil antisemitizma. Zakaj? Orban je v Evropskem parlamentu dejal, da je George Sorosameriški finančni špekulant, ki napada Madžarsko“ in je uničil življenja milijonov Evropejcev.

V tem levičarskem svetu je lahko vsakdo označen za antisemita
Pozoren bralec je seveda opazil, da Orban ni ne omenil Židov, niti ni omenil, da je George Soros Žid. Kljub temu to ni preprečilo Timmermansu, da je na novinarsko vprašanje, ali bi Orbanove komentarje označil za antisemitske, odgovoril pritrdilno. Kar pomeni, da je dovolj, da na katerikoli način kritiziraš neko osebo, ki je židovskega porekla, in že si antisemit. Samo spomnite se besed Bernarda Brščiča, za katere je bil obtožen antisemitizma. Brščič je lahko danes prav vsak izmed nas. Vsa stvar gre namreč v smer, da bo dovolj, ko boš rekel, da so predstave Roberta Waltla v Mini teatru slabe (ne glede na to, da se o okusih ne razpravlja, saj ima vsak drugačnega), pa boš čez noč postal antisemit.

Bernard Brščič. (Foto: STA)

Gre za perfidno tehnologijo, ki so jo razvili “antifašisti” za diskreditacijo
Robert Waltl
je Žid in vodi Judovski kulturni center; zadnje čase je v soju žarometov, ker je napovedal tožbo zoper Brščiča. In če sledimo logiki “uglednega” Timmermansa, boš po novem kritiziral židovstvo, če boš kritiziral Waltla. To je sicer zelo sprevržena logika, ki pa postaja povsem legitimna v levičarskih političnih krogih, nanjo niso imuni niti na desnici. Gre za perfidno tehnologijo, ki so jo antifašisti razvili za politično, kulturno in osebno diskreditacijo ljudi, ki mislijo drugače; predvsem s svojo glavo. Antisemitizma te obtožujejo ljudje, katerih večina je v svojih diplomskih, magistrskih ali doktorskih nalogah vsaj enkrat omenila Karla Marxa ali se je nanj celo sklicevala. In Marx je bil deklarirani antisemit. In končno, antisemitizma te obtožujejo ljudje, ki slavijo in glorificirajo sistem, ki je Žide preganjal. Ne mislim na nacizem, ampak na socializem, ki je svoj antisemitizem skril pod krinko pregona kapitalistov, se pravi lastnikov proizvodnih sredstev.

Formula levice je sila preprosta. Če si levičar, si lahko antisemit, kolikor si duša in srce poželita, če nisi levičar, postaneš antisemit ne glede na to, kaj delaš in govoriš. Čeprav, kako ironično, so Izraelce in Žide prav levičarji še nedavno obtoževali nacizma.b

Kavarna Hayek

 • Uroš Palhartinger

  Pri tej temi je odprtih ogromno vprašanj…
  – ali izražen dvom pomeni že avtomatično zanikanje?
  – kdo sploh lahko zanika holokavst, državljan ali diplomiran zgodovinar, razlika teži “zanikanja” je ogromna.
  – Ali kdaj uradno slišimo za argumente t.i. zanikovalcev holokavsta?
  – Zakaj je prepovedano zanikanje le enega holokavsta, oz. zakaj se sodno procesira le zanikovalce le enega izmed holokavstov?
  – Zakaj nihče ne omenja Holokavsta nad Nemci? (bombardiranja, pregoni, posilstva, razlastitve premoženja, naseljevanje novega prebivalstva na izpraznjena in etnično očiščena (bivša) nemška ozemlja)
  – Zakaj je sploh prepovedano zanikati nekaj??

  • AlojzZ

   Vprašanja so seveda retorična, kajne?

 • videx

  vi ste najbolj zakompleksan medij na svetu z temi levičarji pa tem foram

  • sumljivislon

   pa zamenjej program …one way ticket..;)

  • rubec

   Vitrex, tebi je mesto na avtomobilskem forumu.

 • tasilo

  Alzo, očitno bodo na tem svetu preživeli edino tisti, ki bodo v eni osebi …

  — po barvi kože zamorec
  — po rojstvu žid
  — po veri skrajni islamist
  — po spolni usmerjenosti LGBTQžbljgede defekt
  — po polit. prepričanju komunist in socialist

  Ali kot bi rekel moj prijatelj Salvatore: “Penitenziagite! Watch out for the draco who cometh in futurum to gnaw on your anima! La morte est supra nobis! You contemplata me apocalypsum, eh? La bas!
  Nous avons il diabolo! Ugly come Salvatore, eh? My little brother! Penitenziagite!!”

  https://www.youtube.com/watch?v=gSYPwEsvcpw

  • goldhorn

   3 in 4 točka se med seboj izključujeta.

   • tasilo

    Saj ravno v tem je bistvo. Kolobocija nekompatibilnih pojmov. Ali z izbranimi strokovnimi akademsko socološko filozofskimi besedami: en navaden šajs.

 • althar

  Antisemitizem je le še en klasični ad hominem označevalec iz nabora kulturno-marksistične propagandne agende Franfurtske šole. Glede na to, da so drugi kulturno-marksistični ad hominem označevalci (fašist, rasist ipd.) že povsem izprazneni, je socialistom ostal le še ta, zadni, ki so ga, paradoksalno, v svoji nacional-socialistični fazi instrumentalizirali sami. Sedaj ga bodo očitno prisileni tako intenzivno izkoriščati, da se jim bo izpraznil še ta.

  Socialistom so pogoreli ideloški temelji, potem ko so pozabili in si odtujili svojo osnovno nazorsko skupino, delavski razred in ko se je njihova (v osnovi marksistična) ekonomska paradigma izkazala za utopični ništrc. Zdaj jim v boju z desnico in liberalci (libertarci) ostajajo le še izpraznene kulturno-marksistične zmerlivke ter nekaj socialistične zakonske regulative, ki so jo v času nadvlade uspeli vsiliti.

  S socializmom je takorekoč konec. Bil je že skrajni čas, saj gre za enega najbolj smrtonostnih človeških izmislekov.

  • Anja M.

   Dober komentar vendar s kiksom v zadnjem odstavku. Trenutni ekonomski sistem, ki ga imamo je crony-kapitalizem. Socializem v pravem pomenu besede so imeli Nemci in v Jugi. Pri Nemcih je bil gospodarsko zelo uspešen dokler niso zmagovalci vojne vsilili kapitalizma, Juga pa tudi ni razpadla zaradi nevzdržnosti socializma, ampak zaradi etničnih trenj, ki jih je zaradi svojih interesov sprožil kapital iz zahoda.

   Ne trdim, da je socializem dober politični sistem, vsekakor pa je boljši od trenutnega. Kapitalizem kratkoročno resda prinaša večje bogatstvo od socializma vendar za svoj obstoj potrebuje nenehno rast, ki v praksi ni mogoča in za sabo pušča gore smeti, tudi človeških.

   • šmentanamuha

    Zanimiv pomislek, Anja, na koncu bomo prišli do spoznanja, da so daleč najbolj demokratične, socialne in človeku prijazne bile staroselske skupnosti, katerih ostanke še najdemo med Aborigini, pa mogoče še kje. Upam.

   • althar

    Ne da se mi na dolgo, zato bom kratek.

    Ne mešat prostotržnega kapitalizma in tovarišijskega (ali crony, kot mu ti praviš) kapitalizma, to sta dve povsem različni stvari. Ekonomsko gledno sta socializem in tovarišijski kapitalizem sistema, ki sta diktirana “s strani odločevalcev”, torej delujeta z zakonodajno prisilo. To ubija inventivnost in gospodarsko pobudo posameznika, zato sta oba slej ko prej obsojena na propad. Še vsak, tudi najblažji socialistični ekonomski sistem, je doslej propadel, ali pa so ga pred propadom rešile prostotržne reforme (od SZ preko Švedske ’70 let do Venezuele, da ne naštevam). Enako je s tovarišijskim kapitalizmom (od Mussolinijeve Italije do Kučanove Slovenije, da ne naštevam).

    Ekonomsko je socializem torej dokazano škodliv, o družbeni uničujoči vlogi socializma pa je po milijonih pomorjenih s strani stalinizma v ’30, nacizma v ’40 in jugoslovanskih ter azijskih komunizmov po 2SV škoda besed.

    • Anja M.

     To, da je socializem neinovativen je neumnost, Nacistična Nemčija je proizvedla nekaj precej izjemnih izumov. Pa tudi v Skandinaviji in Jugi so bili inovativni za časa socializma. V vseh teh primerih je bila gospodarska pobuda posameznika dovoljena in nagrajena. V primerjavo mešati države, ki nimajo večino Evropskega prebivalstva je nesmiselno, saj kultura zelo vpliva na rezultat.

     Gospodarski čudež, ki ga je dosegel Hitler v letih 1933-1939 medtem , ko je bil preostanek sveta še vedno v krizi, izpodbija “dokazano ekonomsko škodljivost” socializma.

     Vaše trditve temeljijo na ortodoksijah, ki so bile v realnem svetu ovržene. Ker komentiramo članek o anti-semitizmu, bi omenila še, da nam je te neumnosti glavo vtepel v glave vtepel ravno Židovski propagandni sistem – oy vey.

     V svojem odgovoru ste se spretno izognili tudi terminalnemu problemu kapitalizma: za svoj obstoj potrebuje rast in njegov glavni produkt so smeti – tudi človeške.

     • AlojzZ

      Kaj hočemo, gospa Vanja! Isto zgodovino si pač različno razlagamo. Zanima me samo še, kako si vi razlagate petletke v SFRJ?

     • Anja M.

      Jugoslovanski sistem je bil iz družbenega vidika sovražen do narodov in neoptimalen. Naloga režima je, da iskreno skrbi za dobrobit naroda. Iz tega vidika so bile petletke polom. Petletke imajo nek smisel, saj po eni strani diktirajo izrabo naravnih in drugih virov in po drugi strani postavitev ciljev. Pri kapitalizmu je vsako omejevanje izrabe virov nezaželjeno a žal je takšno ravnanje neodgovorno do prihodnjih rodov in zato po mojem mnenju nujno potrebno. Tudi glede določanja ciljev menim, da petletke imajo namen vendar je potrebno dobro uravnotežiti kolektivne in individualne interese. Jugo petletke so bile mnogo preveč kolektivistične, kontrast je današnji kapitalizem, ki je ekstremno individualističen. Noben ekstrem ni dober. Mi smo imeli še srečo, da nismo imeli ruske verzije kolektivizma ali pa ameriške verzije individualizma, ki sta še bolj ekstremni. Sicer pa menim, da je moderni ekstremni individualizem za družbo bolj škodljiv, kot je bil Jugoslovanski kolektivizem.

     • AlojzZ

      Khm! Petletke so priznanje, da je gospodarstvo zafurano. Če se mora vsakih pet let popolnoma menjati gospodarski načrt je nekaj pač zelo hudo narobe. Pa mir in vse dobro vam želim, gospa Anja!

     • althar

      Eh, pri ekonomiji govoriva o različnih stvareh, jaz pa zdaj nimam ne časa, ne volje razlagati ti o ekonomskih zakonitostih, še manj pa o dejanskih razlogih za nastanek “gospodarskih čudežev” v Hitlerjevi Nemčiji ’33-’39 (celo ’43), Stalinovi SZ ’24-’30 in Brozovi Yu ’49-’56. Prebrskaj po spletu in knižnicah, če te to zanima.

      Morda le par besed o temah, ki sem se jim zaradi banalnosti in nesmiselnosti prejšnič “spretno izognil”.

      1. Prostotržni kapitalizem ne potrebuje rasti, saj raste le na račun odrekanja porabe v sedanjosti, zato da povečuje proizvodnjo v prihodnosti. Če agent oceni, da je povečanje proizvodnje smiselno, zmanša porabo, če ne, je ne zmanša in rasti ni. Nasprotno pa “rast” za svoj obstoj nujno potrebujeta tovarišijski kapitalizem, ki sloni na dolžniškem financiranju na podlagi zgrešenih teorij (od keynesijanstva do monetarizma) in bi se mu brez rasti podrla dožniška Ponzi shema ter socializem, ki svojo imanentno neučinkovitost lahko prikriva le, dokler lahko raste na podlagi zadolževanja ali fizične (vojaške) ekspanzije.

      2. Nikjer nisem zasledil analize, ki bi dokazovala kakršnokoli povezavo količine proizvedenih smeti z gospodarskim sistemom. Glede na neučinkovitost socialistične proizvodnje domnevam, da prej proizvede več odpadkov na enoto proizvoda, kot učinkovitejša kapitalistična proizvodnja. Da o zmožnostih predelave in ponovne uporabe odpadkov niti ne govorim.

      3. Kar se tiče “človeških smeti”, pa menim, da se noben kapitalizem, niti tisti tovarišijske vrste, ne more niti na daleč približati socializmom. Po 2SV so v Nemčiji odkrili cela polja “človeških smeti” v okolici kanclagerjev, v Rusiji jih je polna Sibirija, pri nas pa rudniški jaški, kraška brezna in protitankovski jarki. Socializem je pravzaprav le drugo ime za sistem pretvarjanja ljudi v “človeške smeti”.

     • Anja M.

      Tudi jaz nimam volje da se pregovarjam z nekom, ki ne pozna človeške narave, je ponotranjil faktoide in primerja jabolke s hruškami. Kajti 1 prostotržni sistem v ekonomiji, ki se krči konča v deflacijski spirali, 2 kolikor se spomnem smo za časa socializma pokvarjene aparate popravljali, danes kupimo nove in 3 govora je o ekonomiji in socializmu, ne o politiki in komunizmu.

      P.S. V Nemčiji niso našli ostankov masovnih pobojev. To je produkt komunizma, ki ga tam ni bilo.

     • althar

      1. Če se ekonomija ne širi, še ne pomeni, da se krči, deflacijska spirala je monetaristični mit.
      2. To je funkcija tehnološkega razvoja, ne gospodarske ureditve.
      3. Komunizem je podvrsta socializma, tako kot nacizem.

      P.S. Zanikaš množične pomore “nižjih ras” v nacističnih taboriščih? Te bo židovski varuh holokavsta, al kar že imajo, za ušesa ;-)

     • Anja M.

      1: Deflacijska spirala je self-reinforcing cikel, ki se zgodi ob krčenju gospodarstva. Vedno ko se zadeva začne je ta pojav potrebno administrativno ustaviti, ker se sam od sebe ne more, dokler ni monetarni sistem povsem uničen.

      2: Podala sem samo nazoren primer. Cilj kapitalizma je ustvarjanje dobička in to čim več dobička. In v tej tekmi zmaga tisti, ki se najbolj poserje na okolje in najbolj uspešno izkorišča delavce. Končni cilj kapitalizma je porabiti vse surovine in jih spremeniti v smeti in vse akumulirani dobičke popolnoma razvrednotiti.

      3: So podobnosti ampak ni to ena in ista zadeva. Nacizem (nacional-socializem) je podvrsta socializma, komunizem pa vseeno ima vsaj eno pomembno razliko.

      P.S. Kratka lekcija iz psihologije. Ljudje imamo notranja prepričanja, ki ni nujno, da se skladajo z realnostjo. Ta notranja prepričanja imajo tudi svoj obrambni mehanizem, da zavrnejo, zavržejo, zanikajo ali pa prilagodijo dejstva, ki se s temi prepričanji ne skladajo. Eno takih prepričanj, ki ga ima vsak človek je “Jaz sem dobra oseba”. In ko naredimo neko slabo stvar glava vedno najde način, da to racionalizira kot “dobro”.

      V tvojem primeru je eno tako prepričanje tudi Socializem = slabo. V odsotnosti nekih objektivnih razlogov zakaj je temu tako, ste si izmislili, da je socializem neinovativen, in ekonomsko neuspešen. Ko ste bili soočeni z dokazi, da temu ni tako je vaša glava zavrgla dejstvo, da je socializem bil inovativen in prilagodila dejstvo, da je bil ekonomsko uspešen pač zaradi nekih posebnih okoliščin. Mojo trditev, da niso našli ostankov masovnih pobojev pa je vaša glava spreobrnila v zanikanje pobojev samih.

      Vem tudi kako se lotiti takšnih primerov (smešenje) ampak nimam volje za vsakega internetnega bebčka. Je pa zelo žalostno, da si takole izmišljujete stvari.

     • althar

      Hehe, internetnega bebčka, praviš. Je že tako, da ko zmanka argumentov, znanja in podatkov, preide užaljeni forumaš z ad rem na ad hominem.

      Tu se za pametnega debata konča, ti si pa lahko še naprej dopisuješ sama s sabo, če želiš, in si prodajaš svoje nadudlane socialistične floskule (“Končni cilj kapitalizma…, …zmaga tisti, ki se najbolj poserje… ” itd.). Boš vsaj imela nekoga, ki se bo strinjal s tabo ;-)

     • Mihilus

      Anja, glede na to da razumete osnove psihologije bi pričakoval, da razumete tudi, da je althar trol oz. plačanec. Namerno je v debato privlekel socializem, da bi ga lahko oblatil. Takšni ljudje ven mečejo trditve brez vsake logike, se lažejo in sproti spreminjajo svoje pozicije. Njegovo nadaljne debatiranji ni imelo namena, da bi nekaj dokazal ali nekoga prepričal ampak samo črpanje vaše energije. Pustite take ljudi pri miru.

 • Olga

  Timmermans naj bo tiho! Niti z besedico ni omenil nikdar in nikjer genocida nad slovenskim narodom!
  Paktira s komunisti, ki so dokazano sodelovali z NACISTI in iztrebili zavedne in poštene Slovence!
  Madžarski žid Soros je bil nacist, zločinec in še danes izvaja s svojim socialnim eksperimentom zločin nad nedolžnimi ljudmi ljudmi po svetu! Uvesti namerava nnacističniplan! Vse, ki se z njim ne strinjajo, bodo “prepričali” (beri strpali v koncentracijska taborišča in usmrtili)!!!
  Nikoli ne smemo in nikoli ne bomo utihnili! Vsa podpora gospodu Brščiču!

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Timmermans je poslusen kupljen zidovski ritoliznik. Kaj on zine je vredno manj kot prdec!

 • Mihilus

  Prvič sem bil obtožen anti-semitizma že 15 let nazaj. Delal sem posle z enim Židom. Zanj niti nebi vedel, da je Žid če nebi tega tako na veliko in ponosno oglašal. Bil je zares neizprosen pogajalec, na eni točki me je tako razjezil s svojimi nerazumljivimi zahtevami, da sem bleknil “presneti Jud”. To je sprožilo izjemno žolčno reakcijo obtoževanja anti-semitizma. V samem začetku niti nisem vedel kaj beseda anti-semitizem pomeni. Okolica me je priilila, da sem se opravičil in popravil vedenje.

  Šele mnogo kasneje sem dojel, da sem bil obtožen anti-semitizma, ker sem Židu rekel, da je Žid. To je bil prvi korak na poti, da sem postal težkokategorni anti-semit. Einstein je v zvezi s tem izrekel zelo dober citat: “Anti-semitizem je naravna reakcija ne-Židov na Žide”. Po zgornjem incidentu je v meni nastal predsodek, ki se je v kasnejših stikih samo še potrjeval. Ne sovražim Židov zato, ker so Židje, ampak zaradi vzorca v njihovem vedenju.

  Z obtoževanjem navadnih ljudi anti-semitizma si levičarji delajo medvedjo uslugo, saj jih spravljajo na pot, da postanejo pravi anti-semiti. V današnji dobi ljudje niti ne potrebujejo osebne izkušnje z Židi, saj že iz TVja in interneta (http://smoloko.com/) lahko pozoren človek hitro opazi njihove vzorce vedenja.

  Iz tega razloga podpiram levičarje, da nadaljujejo s svojim delom, saj dosegajo boljše rezultate kot kakršnakoli desničarska kampanja, ki temelji inteligentnem prepričevanju z logiko in razumom.

  • šmentanamuha

   Tvoj zadnji odstavek razumem kot sarkazem in se absolutno strinja s tvojim stavkom: Ne sovražim Židov zato, ker so Židje, ampak zaradi vzorca v njihovem vedenju. To enako velja za muslimane, arabce, afričane, balkance, skratka za vse, ki mislijo, da lahko uletijo kamor koli in začnejo posiljevati okolico s svojimi (ne)kulturnimi navadami, ki jim levičarji ljubkovalno pravijo drugačnost in raznolikost, jih pri tem podpirajo in na polno držijo štango in pri tem kurijo denar iz državne blagajne, torej naš denar.

  • samsara

   “Šele mnogo kasneje sem dojel, da sem bil obtožen anti-semitizma, ker sem Židu rekel, da je Žid.”

   Tudi, če ‘rečeš bobu bob’, je praviloma vse narobe.
   Skratka obstoječ sistem nas sili v sprenevedanje, glumo, neiskrenost, laž, da je le oblasti všečno.
   Pošteni, iskreni, dosledni, objektivni, pronicljivi pa so sovražniki sistema, katere je treba diskreditirati in če je potrebno, po kučanu, tudi likvidirati.

 • if

  Reformator Martin Luther (1483-1546) je bil antisemit.
  Slovenskim levičarjem je zgled!

 • Olga

  Isti “modni” trik (vse za oblast levičarjev) se grejo na Hrvaškem! Komunisti ščuvajo Žide in tolčejo po demokratični izvoljeni hrvaški vladi, ki ima to “napako”, da je obsodila tudi komunistični totalitarizem!
  Židi pa “pozabljajo” da so komunisti izvedli genocid nad preko milijon pomorjenih političnih nasprotnikov! Mar štejejo le židovske smrti?!!!!

 • centurion

  Ruski antifašisti so med leti 1939 in 1941 lepo zalagali
  z vlakovnimi kompozicjami židov, ki so prebegnili
  v rdečo Rusijo,Nemcem.
  Toliko o atifašistih in antisemitih.

  • novaknovak

   to pač radi spregledajo…

 • rubec

  Moja žena je tudi antismetit. Čez cele dneve samo puca.

  • FeriSS.H

   PUCA … jel ti to mislič iz puške … na ove tvoje smetite

   • rubec

    hehe

 • tasilo

  “Judje so pokvarjenci.”

  Jewish Grandmother Says: “Jews Are Crooks” @4:23
  https://www.youtube.com/watch?v=yjqN4dtbSOA

 • tasilo

  Crkneš od smeha :))

  Laughing Mexican Guy – Six Million Jews
  https://www.youtube.com/watch?v=nxbV3RsyQwI

 • Olga

  Vsak genocid je genocid! Tudi genocid nad Slovenci!

 • Demonkrat

  Pravičnost je judovski vic.Avtor Vladimir Vertilb. Dober roman.

 • Franc Šink

  Mene lahko svobodno označite za: Pripadnika zgoraj naštetih žaljivk.O levičarjih pa tako ali tako veste kaj o njih mislim.

  • slosin

   Jaz mislim o levičarjih vse to, kar si mislijo oni o meni in še slabše….

  • freedomfighter

   dokler ne bomo zmerni levičarji in zmerni desničarji stopili skupaj tako kot v Nemčijo do takrat pri nas ni možnosti za napredek in spravo

   • Levicar nikoli! … in hetero

    Zmernost je mlacnost, zdrizavost, sluzavost, zelja ugajat cimvec ljudem! Edina prava stvar je skrajnost! Skrajni levicarji so moj sovraznik, a jih spostujem neprimerno bolj kot zmerne brezhrbtenicne levicarje in zmerne desnicarje! Levo ali desno, vse vmes je meglen drek!

    • freedomfighter

     TUDI TI SI DREK PA ZGLEDA TEGA NE VEŠ

   • Alojz Veselič

    Tega pa se midva sigurno ne bova čakala to lahko samo sanja

 • črnaovca

  Abotna pisarija anonimnega svtorja ki bi rad opravičil maloumje nekega Brščiča. Kaj vam pomeni Soros razen tega kar vam je naročil pisati solastnik te TV Orban, nič kajti v notranje zadeve držav se vmešava na neznan način na neznanem kraju

  • novaknovak

   beee beee… torej nima orban nič proti njemu, ko mu ukinja univerzo.. in vendar ga obtožujejo, orbana namreč z žaljivkami..

   • freedomfighter

    veste kaj je meni všeč pri ljudeh kot si ti da vi in ljudje ki jih podpirate lahko žalijo kogar hočete če pa kdo reče kaj proti vam ali tem ljudem se pa počutite neverjetno užaljene

   • Olga

    Orban bo vse speljal, brez skrbi! Se bo povezal s tistimi, ki mu bomo pomagali in naredil po tiho!

  • Olga

   Ko boste znali in razumeli daj desetino toliko kot Brščič, boste lahko kaj povedali, sedaj pa je prav, da ste tiho kot rit!

   • Valter BraniSlav

    Le Olgo sodi naj Olgist…

 • Aron

  Že v osnovi zgrešena teza- Židje so bili preganjani tudi zaradi tega, ker je bilo razširjeno, da stojijo za komunizmom in levičarskimi gibanji. Tudi sodobni levičarski misleci (Finkelstein, Chomsky Pappe), so Židje, tako da očitati levičarjem antisemitizem je absurd.

 • vsemojebabe

  “je ostrina izrazov topela iz dneva v dan.”

  Kaj hudirja pa to pomeni?
  Pri takem pačenju slovenščine, smo bralci že čisto otopeli.
  Pišete za javnost, pisana beseda nam veliko pove.
  Komur ni do pravilne slovenščine in pravilnega zapisa, nam sporoča, da je površen in malomaren tudi sicer pri vsakdanjem delu in celo pri svojem razmišljanju.

  • Anthon

   “Slovenščina” ni samo to, kar obvlada kakšen nekdanji profesionalni pisec samoupravnih sporazumov ali drugih tekstov s področja inflacije besed, ampak je to tudi glagol “topeti”. Sicer morda danes za spoznanje ekspresiven, a vendar čudovito v skladu z dušo in upovedovanjem slovenskega človeka.

   Skratka, brcnil si v temo, kaj hočemo.

   • vsemojebabe

    Nakladaš, glagola “topeti” SSKJ ne pozna!!!

    Kdo zdaj brca v temo in trosi meglo?

    • Anthon

     topéti -ím nedov. (ẹ́ í)

     1. postajati top, manj oster: rezilo topi

     2. postajati manj občutljiv za zunanje dražljaje: čuti jim topijo

     3. izgubljati voljo, zanimanje za kaj: zaradi enoličnega dela je začel topeti
     ————————–
     Pri nas je opaziti obilo na roke delanih demokratov, pa na roke delanih kristjanov in, evo, najdejo se tudi na roke delani slovenisti. Ni, da ni.

     • vsemojebabe

      Vrži si ga na roke, da ti orodje ne otopi.

     • Anthon

      Psihič! Upam, da te bo Nova24 skenslala v vseh variantah for ever.

    • Celofiz

     topéti -ím nedov. (ẹ́ í) 1. postajati top, manj oster: rezilo topi 2. postajati manj občutljiv za zunanje dražljaje: čuti jim topijo 3. izgubljati voljo, zanimanje za kaj: zaradi enoličnega dela je začel topeti ♪

 • novaknovak

  ko ga bo Matilda obiskala bo to velik praznik vsaj za Evropo. a bo šel tožit tudi njo, in levakarji bodo protestiral in vpil, kaka antisemitka ja ta Matilda…

 • Demonkrat

  Politika je javna dejavnost katero ščitijo tajne službe

 • dob

  Dober članek.
  Kadar človeku zmanjka argumentov, se vrača k dogmi. Tabu je tabu in vanj se ne sme drezati ali ga spreminjati, ne sme se niti premišljati o njem.

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Jaz razmisljam in dvomim o tabuju in nihce mi tega ne bo in ne more preprecit.

   • dob

    Pravilno. K sreči je Brščič tudi tak.

 • Levicar nikoli! … in hetero

  Danes je kar vsak antisemit, ki se ne strinja z najmanjso zidovsko pizdarijo. Ze sam izraz je idiotski, kako pogosto ga pa uporabljajo pa se bolj!

 • freedomfighter

  antisemit je tisti ki zanika holokavst če verjameš v židovsko zaroto pa zame ne pomeni da si antisemit pomeni le da si spran…drugače pa so po svetu antisemiti v večini levičarji…razen pri nas je obratno saj imamo svojo zgodovino glede praktično vsake stvari…pa še to večina ljudi v Evropi je vsaj malo antisemitov saj gre tu za sovraštvo ki se je začelo že v času Kristusa pa še ena stvar je res vsi smo jim fouš saj so največji in najbolj trpežen narod v zgodovine…že 3000 let se jih probajo vsi znebiti oni so pa vedno močnejši

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Upam, da se ti je ob vseh zidovskih slavospevih dvignil…

 • Antonius

  Dobrih osem milijonov jih je, pa se človeku zazdi, da jih je kot Kitajcev. Vse mora biti tako, kot oni med “velikimi” zlobirajo, kdor se njihovemu vsiljenemu židovstvu upre je pa antisemit in nacist.
  Židi človeka prav silijo v razmišljanje, zakaj jih je Hitler tako sovražil.

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Sej jih ni. Eden njegovih dveh soferjev je bil Zid… toliko o tem…

 • Olga

  Čestitke gospod Brščič! Jasno in glasno! Bobu bob!

 • Peter+

  Če želite glasovati ZA se morate najprej registrirati na tej strani,opazil sem da so gor večinoma samo levičarji ki jih skrbi samo za uboge migrante.

  http://www.predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/8280

 • Bonfo

  Prav, sem pa antisemit, pa kaj pol. Ne maram semitov, lažejo, kradejo, delajo škodo človeštvu že odkar obstajajo. Sem fašist, rasist, ksenofob, …., vstavi po želji. Takšne oznake jemljem kot kompliment.Že mora biti dobro, če so levi zadetki alergični na to.

 • Adolf Hitler

  Smrad

 • Adolf Hitler

  Juden tifus

  • Terminator

   Sieg Heil!

 • Jefferson Vendski

  Oy vey, the goyim know. Shlomo, shut it down!

 • macon

  Še nedolgo tega so bili Judi in Izrael za nas fašistoidi, ki so tlačili Palestince in nasploh Arabce. Jugoslovani smo bili skupaj z Arabci neuvrščeni in neuvrščeno gibanje je bilo za Jugoslavijo ekonomska priložnost, Izrael pa nič.

  Zdaj se je izgleda kurs obrnil oziroma kakor zapaše kučanoidom. Posebnost orwellovskih in kafkovskih totalitarcev je namreč, da imajo svoje mnenje ampak se po ukazu višjih z njim ne strinjajo oziroma prakticirajo doubletalk in doublethink. Kučanisti so žal primerki za inštitucije zaprtega tipa in oblekce, ki se jim rokavi zapenjajo na hrbtu, ker so pač primitivni in nasilni.

 • FeriSS.H

  Današnji povsem nemodni a absolutno resničen krik je da so Judje s svojim antisemitskim pripomočkom DEJANSKI PLANETARNI PROBLEM. Skozi tisočletja zgodovine s Židi niso imele problema samo tiste civilizacije ki im niso pustile blizu, so im s škornjem stale na vratu ali pa so ih izgnali.

  Židje niso samo kot si sami pravijo “Izbrano Ljudstvo”, so “IZBRANI PROBLEM”, pa naj bo od Boga, Narave ali od Alienov kot jih opisuje Ezekiel. Karkoli da so, ne moremo pozabiti da ih od pradavnin nikoli nihče ni maral, vsi so jih preganjali in vprašanje je povsem enostavno – Le zakaj neki in zakaj prav vsi.

  Židje so poskrbeli da so iz Holokavsta naredili dogmo in posel. Že sedemdeset let ropotajo kaj im je Evropska Rasa naredila, kaj so im Nemci naredili, nikoli pa se ne postavi edino logično vprašanje – KAJ SO PA JUDJE NAREDILI DRUGIM da so im ti drugi naredili to o čem toliko jamrajo. V WW2 ih niso samo Nacisti preganjali, skoraj cela Evropa je več ali manj kooperirala.

  Ko je že omenjen Marx v članku pa je tale njegov stavek zanimiv – “V končni analizi, emancipacija od Židov je emancipacija ČLOVEŠTVA od Judaizma. Kot je Larry Ray to lepo razložil – “Marxova pozicija je v osnovi asimilativna, kar pomeni da znotraj emancipiranega Človeštva ni prostora za Jude kot ločeno Etnično-Kulturno Identiteto”

  Dennis Fischman pa pravi – “Židje, kot izgleda pravi Marx, lahko postanejo svobodni, kot Judje, samo če prenehajo obstajati” – Tu se verjetni misli da prenehajo s svojo izključevalno Identiteto. Hitler pa je očitno malce preveč dobesedno pograbil misel – “prenehajo obstajati”.

  Kar mene zadeva, naj se raje PRENEHAJO VPLETATI v zadeve drugih, krojiti usodo in življenja drugim, ker bi se ta njihov HoloHoax naslednjič lahko spremenil v resnični in dokončni Holokavst. Ne da se nenehno druge brcati v zadnjice in pri tem vzvišeno pričakovati da ne bodo brcnili nazaj.

  • Mihilus

   Edina pot do miru je, da narodi dobijo pravico živeti v homogenih skupnostih in da si sami vladajo pri temu pa se drugi narodi NIMAJO pravice vmešavati v njihove notranje zadeve.

   Problem pri Judih je, da so v bistvu nomadsko pleme, ki je vedno bila majhna manjšina znotraj drugih narodov. Že Einstein je v povezavi s tem rekel, da Židje niso državotvorni narod in da dvomi v uspeh Izraela kot Judovske države. Poleg tega so zaradi statusa preganjane manjšine dobili še druge negativnih lastnosti, mnoge od njih zelo negativne za skupnost v kateri se nahajajo: visoka preferenca za svojo skupino, endogamija, upiranje asimilaciji, preventivna agresivnost, Poleg tega imajo še povišan verbalni IQ, priučen občutek za denar. Zaradi tega so izjemno nevarni.

   Na našo srečo imajo slabo razvit občutek za objektivno opazovanje in ocenjevanje okolja in slab občutek za načrtovanje. Nisem povsem prepričan ali je vseskupaj samo splet naklučij ali pa so morda bili zvabljeni v skrbno načrtovano past, ampak več kot očitno je, da stoletje Židovske hegemonije (ki se je začelo oktobra 1917) prihaja h koncu.

   • FeriSS.H

    Tole si odlično izpostavil – “Poleg tega so zaradi statusa preganjane manjšine dobili še druge negativnih lastnosti, mnoge od njih zelo negativne za skupnost v kateri se nahajajo: visoka preferenca za svojo skupino, endogamija, upiranje asimilaciji, preventivna agresivnost, Poleg tega imajo še povišan verbalni IQ, priučen občutek za denar. Zaradi tega so izjemno nevarni”

    V tem stavku si povzel bistvo Judovskega problema, ena od najboljših observacij kar sem jih videl do sedaj.

    Glede tega – “stoletje Židovske hegemonije (ki se je začelo oktobra 1917) prihaja h koncu” – pa lahko samo upam da oni tam gori dela na temu. Namreč ne bo šlo zlepa in zlahka, tudi hitro ne, a če se drugače ne bo dalo, pa naj bi eventualni drugi PRAVI Holokavst bil bolj temeljit in s tem dokončen

 • xtc

  Avtor je povedal tisto kar trobim že dolgo časa;da sta nacional socializem insocializem(komunizem) složno iztrebljala Jude eden z tako drug drudačno parolo za likvidacije:Dejstvo je ;da se pogrom nad JUDI ZGODIL VENDAR NE SAMO V nEMĆIJI ŽE PREJE OB oKTOBRSKI REVOLUCIJI;LE PAROLE SO BILE DRUGAČNE:
  Seveda gre še za neka;ko nekdo nekega človeka ozmerja z barabi in to po priimku in imenu ne nacionalnosti;to ni antisemitizem:;ker je lahko razlog tudi kaj drugega ne nacionalnos:Ali po domače imam soxeda juda aliArabca ki je žleht in če ja teka čkoveka označim z imenom in priimkon;tukaj nima njegova nacionalnost nima nič več skupnega z osebnim sporom npr meja ipd:aLI PO DOMAČE;ČE NEK jUD;MUSLIMAN ALI KDOR KOLI NEKOMU NATEPAVA ŽENO IN GA LE TA OZNAČIO ZA BARABO IN ŠE KAJ ANTISEMITIZEM S TEM NIMA NOBENE VEZE;KOT SD TEM NE ;ČE SE MIDVA POLITIČNO NE STRINJAVA:

 • MladiLiberalec

  Res je da levicarski antisionizem prehaja pogosto v navaden antisemitizem kot pravi clanek ampak definicija ki jo postavlja clanek na zacetku da so antisemiti vsi ki ne sprejemajo krivde prejsnjih generacij za pogrom nad Zidi je pa seveda se kako pravilna. Ce ne sprejemas da so bili nacisti in fasisti ter njihovi sodelavci krivi za holokavst potem si seveda fucking antisemit! XD

 • MEFISTO

  Naj molčijo rdeči levakarji.

  Eden prvih ukrepov komunistov po izbruhu komunistične svobode je bil, da so med prvimi pobili skoraj vse Jude, ki so preživeli vojno in ki jih ni bilo tako malo.

  • Valter BraniSlav

   To ni tocno. Vsaj v Jugoslaviji se to ni zgodilo. Mosa Pijade je bil zelo visoko v KP. Iz lastnih izkusenj povem da sta Jude obrajtala tudi moja dva strica Kardelj in Macek. Vem iz prve roke.

 • tramal

  Komunisti so bili zraven neuvrščenih najbolj proti izraelu in lezli arabcam v rit,sedaj pa so ploščo obrnili.Trakulje komunistične so vedno tam kjer je denar in korist.Še z hudičem bi se spajdašili ,pa jih še hudič ne mara.

 • Artur

  Zmagovalci pišejo zgodovino, zmagovalci razglašajo zgodovino,zmagovalci si lastijo zgodovino , večina nas nimajo pojma kaj se je v resnici dogajalo v drugi svetovni vojni in kar se dogaja danes, večina nas zna samo tisto kar zmagovalci hočejo ,da znamo o tej takozvanih pravičnih vojnah, ki trajajo še zdaj.
  https://www.youtube.com/watch?v=CK6HP141qLA

 • Artur
 • Valter BraniSlav

  Oprostite ampak danasnji levicarji so gnojna rana Evrope.
  Vcasih je bil to odpor proti Nacizmu, danes pa je to rak nase druzbe. Zal, Ne morem reci drugace kajti kar je res je res: zdruzeni Levicarji, filantropi in mirovni institut so izmecki slovenskega naroda.
  Josip Broz bi jih vse zbasal na goli otok in prav bi imel.

 • Get Smart

  KOMINTERNIZEM (=kaviarŽIDO KOMUNIZEM) oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI MUSLIĆKULTI itd. JUGOKOMUNIZEM
  je TUJEK na ročici, je RAK RANA ČLOVEŠTVA,
  je PARAZITSKA MALIGNA TVORBA, ki vedno in povsod POKONČA GOSTITELJA. Vedno.

  Ni kaka vaša levičica, ampak je SMRTNONOSNI PARAZIT.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih
  demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.
  V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v murglskosrbskem
  jugokomunističnem agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe
  o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela
  Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni
   savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
   se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
   jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
   se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
   traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS
   (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
   demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
   ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
   Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
   imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd.
   lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srnbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠE,K SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  Pomni:
  SL0VENSKA P0LITIKA (S.D.S…[email protected]ša …, Odbor2014=Þrimc …Kangla in vsi ostali pošteni
  ljudje,
  ki sledijo prastarim SL0VENSKIM navadam, običajem, smernicam, kulturi):
  -poštenost,
  -pravičnost,
  -resnicoljubnost,
  -prijateljstvo do ljudi,
  -domoljubnost,
  -rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH odlik, ki smo jih Slovenci
  podarili svetu.
  P0LITIKA je skrb/delo za polis/politejo/državo. Ne več, ne manj.
  Država = POLIS = POLITEJA je družben dogovor ljudi o skupnem življenju.
  .
  .
  .
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,
   je
   AGITROPAGANDA KOMINTERNE = pranje možgančkov, laž, zavajanje …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!