Zakaj ima Slovenija Kučana, ne pa Havla?

Miro Petek

Razkritje sobe za prisluškovanje v postojnskem hotelu Jama in razkritje tednika Demokracija o udbovskem bunkerju pri Škofljici, ki ga je v svojih dokumentih natančno popisala ameriška CIA, kaže na to, da po četrt stoletja samostojne Slovenije še zdaleč nismo opravili z našo (pol)preteklostjo.

Resda smo v teh desetletjih doživeli že toliko, da presenečenj ne bi smelo več biti, toda ob vsakem odkritju se človek nehote vpraša: ali (in kako) je to sploh mogoče?

S Slovenijo so dolga desetletja upravljali udbovci
Seveda je mogoče. Slovenija še danes čuti posledice komunizma in delovanja Udbe, in to bo še kar trajalo. Kdo so bili najpomembnejši slovenski politični voditelji v preteklosti? Maček, Dolanc in Zemljarič, vsi so bili na čelu Službe državne varnosti oziroma Udbe, ki jo je Vrhovno sodišče Republike Slovenije razglasilo za zločinsko in kriminalno organizacijo. Kaj so bili potemtakem tisti, ki so sodelovali z Udbo oziroma tisti, ki so jo vodili? Angeli ali zločinci? Udbo je usmerjala partija, na čelu slovenske partije je bil Kučan. In posledica dolgoletnega nasilja partije in Udbe nad slovenskim ljudstvom je tudi ta, da v samostojni Sloveniji za prvega predsednika nismo dobili slovenskega Havla, torej demokrata, kulturnika ali intelektualca, ampak komunista Milana Kučana.

Fenomen potlačenih primanjkljajev
Psihoanalitiki se ne lotevajo lika Milana Kučana, gotovo pa bi tudi pri njem našli fenomen potlačenih primanjkljajev, ki jih tovrstne osebe nadoknadijo z avtokratskim vladanjem, kar se je v času vodenja partije seveda dogajalo, ali pa z intrigami in vladanjem iz ozadja. Ta Kučanov potlačeni primanjkljaj je seveda veliko bolj nevaren kot narcisoidnost, ki jo skorajda na meji ekshibicionizma uprizarja predsednik države Borut Pahor. Ali cezarizem Mira Cerarja, ki je prišel na oblast s prevaro na volitvah in z demagogijo o morali in vrednotah, kmalu za tem pa se je začel obnašati povsem despotsko, skorajda cezarjansko. Cerar, ki le nadaljuje ta absolutistični pohlep, ki so ga uhodili že njegovi ideološki in politični predhodniki, je seveda trenutna škoda za to državo, najkasneje čez leto dni pa bo Miro Cerar itak že zgodovina.

Reformirani komunisti živijo dogmatičnost in netoleranco s polnimi pljuči
Ta komunistični diskurz se v Sloveniji še kar nadaljuje oziroma se obnavlja v reformirani obliki. Levičarska propaganda uspešno manipulira in tisto, kar je za normalne ljudi domoljubje ali nacionalna zavest, dominantni mediji in leva politika razglašajo za nacionalizem; tisto, kar je za običajne Slovence varnost države, skrb za normalnost slovenske vojske ali ideja o nacionalni gardi, levičarska propaganda označuje za militarizem. Skrb in opozorila pred terorizmom islamskih skrajnežev in pomisleki okrog množičnih migracij in priseljevanja v Slovenijo pa označujejo za ksenofobnost in nestrpnost.

Marksizma kot ideološke osnove slovenske leve medijske in politične elite sicer uradno ni več, vendar je marksizem pustil svoje sledi v reformiranih komunistih, ki so našli svoj dom v različnih levih strankah in civilnih združenjih, njihov vrednostni sistem pa temelji na dogmatičnosti in izraziti netolerantnosti. Ravno to dogmatičnosti in netolerantnost, ki jo sami živijo s polnimi pljuči, reformirani komunisti skupaj z njihovimi podložniki v dominantnih medijih očitajo drugim. Njihov nov razredni sovražnik so tisti, ki imajo radi Slovenijo, ki prisegajo na domoljubje, slovenstvo, slovensko zastavo in grb. Vse tisto, kar se tej slovenski multikulti godlji zdi predpotopno in predmoderno.

Človek mora biti resnično dvojno slep, da ne vidi, kam pelje ta voz.

Miro Petek

 • janez zorman

  “Zakaj ima Slovenija Kučana, ne pa Havla?” Zato ker, ker je slovenski partiji uspelo slovenskega Havla prikazati kot revanšista, čeprav se je izkazalo, da je velik domoljub in zelo sočuten človek; ne glede na to, da so mu udbopartijci ukradli dostojanstvo in celo izobrazbo. Takrat, ko so mamce volile leve plave očke, so dobro brcnile v temo; če ne drugega se spomnijo na ta dogodek vsakega prvega, ko dobijo akontacijo penzije namesto penzije; rdeča boržuazija pa se masti in ne ve, kako bi sploh zapravila denar.

  • Opazovalec

   Kaj to, da so mu (Pučniku namreč) udbopartijci ukradli dostojanstvo in celo izobrazbo. To je recimo nekako pričakovano. Toda, da mu je Največji Slovenec, Osamosvojitelj, “ukradel” stranko (Social demokratsko zvezo Slovenije, SDZS) je pa vseeno nepričakovano. še bolj pa spreobrnitev stranke l v desno nacionalistično…

   • gušto

    O kom to govoriš ? Da se nisi zmotil ?

    • Hanza Gorenjski

     O tistem, ki je vodil “zločinsko in kriminalno organizacijo”, kakor je razglasilo.

    • Opazovalec

     Preberi gornje odgovore, pa boš videl, da se nisem zmotil. Me pa preseneča nizek umski nivo teh komentatorjev…. Kučana imajo za Osamosvojitelja!!!!

   • pajot

    Nisem opazil(ker nisem opazovalec),da bi milan kućan prevzel Pučniku stranko. Slabo opazuješ.

    • Opazovalec

     Dobro preberi, pa boš opazil. Osamosvojitelj, Največji Slovenec sigurno ni nikoli bil Kučan. Ugani, kdo se skriva za zemi nazivi.

   • lukamiha

    SE ti blede?

    • Opazovalec

     Ni mi jasno zakaj bi se mi bledlo, vsi vedo, da je IJJ prevzel SDZS od takratnega predsednika I. Pučnika. In tudi vrabci na strehi čivkajo, da stranka ni več social demokratska.

 • totex39

  To je bila zgodovinska napaka, ko so nam reformirani komunisti in še delojoči udbovci podtaknili človeka, ki nas je z svojim delovanjem počasi uničeval.

  • KIKI

   Učimo se na napakah! Čas je, da nehamo klečeplaziti pred morilci in
   mafijci!

 • pajot

  Zakaj imamo kućana? preprosto zato,ker so slovenci razvili stockholmski sindrom. Navezali so se na svojega ugrabitelja. Ne morejo več živeti brez njega. In njegovih prelepih plavih oči.

  • KIKI

   Oči ima res neke plave
   a iz njih le zloba sije,
   ki se s hudičevo naravo,
   transparentno v njega zlije!

 • FORT WORTH

  Petek,tudi ta petek si napisal odlicno kolumno.
  Psihoanalitiki se ne lotevajo Milana Kucana…
  Dodal bi : bo kdo preiskal imetje Kucan, ali ni nobenega toliko v hlacah v tej murgeljsko bojeci drzavi ?!
  Pa dajmo se ze enkrat vprasat : pa,kdo je ta Kucan,da NAM kroji zivljenja ?!

  • pajot

   Ve se kdo je v mafijski državi glavni. Boter. In on je nedotakljiv. Dokler ga ne sčisti nov boter. Ali pa ga pobere Matilda.

   • KIKI

    Prošnja

    Prosim te lepo Matilda,
    usmili se nas državljane,
    pridi po tovarše znane,
    vrzi jih, prosim, v črne jame!

    • janez cepec

     Če še kej ostal vas je pizduhov,
     kolaborantov z Švabi in “črnuhov”,
     včas smo takim djal fašist,
     dons pa kličeš se Janšist

  • karpelec

   Brez skrbi. Poskrbljeno je za vsako celico, ki nosi zadnjo sled izvorne matične celice.

 • tarantela

  A zakaj? Po mojem zato, ker je izjemen mož, sicer se ne bi toliko ukvarjali z njim.

  • pajot

   pel ga domov,pa si ga dej na nočno omarco

   • tarantela

    Hvala za dobro voljo in smeh!

   • KIKI

    S širmom na glavi…in “bananco v roki” …Taki bi bil lepi!

   • karpelec

    Pa še Štefko zraven, da ji bo krompirjevo juhco kuhala.

   • Ana Job

    Ali pa v vitrino.

  • FORT WORTH

   Izjemen ?!
   Mali mozicelj bi rad enkrat v zivljenju veliki postal,pa mu ne gre…
   S knjigo,ki jo je po nareku dal spisati dvornemu norcu se je osmesil za vse vecne case. (:-))))

   • tarantela

    Ampak ukvarjamo se pa le z njim; z mojim sosedom, ki ga rad cukne, si niti ta portal niti noben drug ne ukvarja…

   • KIKI

    Dragi Fort Worth, tole pa drži kot pribito, da si je mali privoščil
    na naš račun pravljice za “lahko noč, otroci” in globoko upam, da
    mu ne bojo še spomenika postavili po naročilu, čeprav ne bi toliko
    stal. ker bi se zanj porabilo malo materiala, razen če tovariš ne
    reflektira na čisto zlato!? in kakšnega svetovnoznanega kiparja…
    (hvalabogu, da je Meštrovič že pokojni!!) ; e, to je zdaj vprašanje?!

  • Duhec

   Ja… pa še svojih ne rabjo analizirat.

  • von Rhein

   Izjemen? Vsi,ki tako mislite ste sokrivi za propad države.

  • Dragan Krstič

   Res izjemen mož. Njegove zgodovinski stavek bi mu morali napisati na nagrobnik: OSAMOSVOJITEV SLOVENIJE NI BILA NIKOLI MOJA INTIMNA OPCIJA.

 • Franjo Trojner

  Razlike so očitne in za vse nas in mlado Slovensko državo usodne! Prvo kaj je za pozdravit in nam v ex Jugi ni uspelo Čehi in Slovaki so se razšli po mirni poti, mi pač ne. Drugo Čehi so izvolili Havla intelektualca, kulturnika, demokrata, torej osebo, ki se je desetletja borila proti totalitarnemu enopartijskemu sistemu/kumunizmu, mi Slovenci pa smo izvolili za prvega predsednika države, prvega med kumunisti, torej šefa centralnega komiteja kumunistov Slovenije v ex Jugi. Zelo očitno je, da so Čehi z izvolitvijo g.Havla z kumunizmom in komunusti opravili in se je mlada demokratična Češka lahko prav v vseh ozirih nemoteno razvijala, pri nas pa se je dogodilo ravno nasprotje tudi po letu 1991 so zaradi neizvedbe lustracije ostali pri nas trdno na oblasti kumunisti, kr čez noč so se iz zagrizenih kumunistov samo navidezno preoblekli v demokrate in tako ohranili politično in s tem gospodarsko in finančno moč v svojih krempljih. To se danes vidi tudi v propadli tranziciji in ponovnih čisto odkritih poizkusih oživitve oblasti kumunuzma, ma nam kumunisti v baje demokratični ureditvi še imena ulic, trgov, mostov, celo javnih ustanov, ki se imenujejo po vidnih predstavnikih bivšega totalitarnega kumunističnega sistema ne dovolijo spremeniti, da kipov domačih in tujih (največji kip tita na celem svetu, ki še danes stojin v Velenju) vidnih predstavnikov bivšega totalitarnega režima, ki še dandanes stojijo prav na vsakem eku in srepo zrejo v nas niti ne omenjam. Prava blamaža tako za demokracijo, kot pravno državo je dejstvo, da do dandanes ni uspela sprocesirati in pravnomočno obsoditi niti enega samcatega kumunustičnega sadista, zločinca ki je v ex Jugi odgovoren za klanje in vsestransko zatiranje maltretiranje svojega, kakor tudi tujih narodov! Te pa bi mi radi bili demokrarična država??? Naša država je resnici na ljubo v posmeh pravim demokracijam! Kar pomeni, da se v naši državi proces prave demokratizacije še niti ni začel in nas ta korak, ki so ga Čehi že zdavnaj storili šele čaka! Ceno norca delanja iz demokracije smo žal plačali vsi in se jasno pokaže v propadli tranziciji, penzijah pod 500€ in zajamčenih plačah pod 600€, 400 000 revnih sidržavljanih in še 300 000 sodržavljanih, ki se vsak dan trudi, da revni ne bi postali, pa tudi v pospešenem izseljevanju mladih in malo manj mladih predvsem izobraženih v tujino. Na volitvah Slovenci očitno prisegamo na sado/mazo, drugačne logične razlage zakaj vedno izvolimo tiste, ki nas že dolga desetletja tiščijo v obup in revščino preprosto ni.

  • Olga

   Sama celo dvomim! Mislim da so bile volitve ponarejene!

  • Opazovalec

   @Ceno norca delanja iz demokracije smo žal plačali vsi in se jasno pokaže
   v propadli tranziciji, penzijah pod 500€ in zajamčenih plačah pod 600€,
   400 000 revnih sidržavljanih in še 300 000 sodržavljanih, ki se vsak
   dan trudi, da revni ne bi postali,

   Franjo kaj bodo rekli šele Čehi, ki se jim poje slavospev, njihova minimalna plača za leto 2017 je celih 407€ pri nas ko smo plačali veliko ceno za norca delat iz politike pa 50% več, oziroma 613€.

   • Franjo Trojner

    Brez veze, te pa še v svoj komentar zapiši, da je po številu izplačanih minimalnih plač Slovenija krepko na vrhu lestvice v EU in da jih ravno na Češkem, Španiji in Grčiji izplačajo najmanj! Ja takšna je realnost in tudi štartni položaj so imeli Čehi slabši od našega, vmes, ko so se Čehi krepili in vabili tuje investicije, investitorje, so naši ortodoksni socialisti zafurali gospodarstvo in samo v Mariboru ob delo spravili 40 000 ljudi, ko so se tovarne zapirale, kot po tekočem traku, da stanja po celotni Sloveniji razen v centralistični priviligirani Ljubljani niti ne omenjam. In Drnovšek pa toti iz SDP danes SD, bivši kumunisti no, so se najbolj drli, da bo v Sloveniji Slovenec in ne tujec firm gospodar, od velkih firm pa danes v Mariboru še samo tuje prosperirajo, naše pa so že dolgo dol zaprtre in razpadajo in prav nič ne kaže, da bi v njih še kdaj Mariborčan ali kak okoličan še kdaj kaj delal/službo dobil, je potrebno iti delo v Avstrijo iskat. Koliko bi imel Maribor brezposelnih, če jim Avstrjici nebi kruha dali? In koliko Prekmurje in Koroška?? In zakaj te se mladi pospešeno izseljujejo iz Slovenije iz tvojega socialističnega raja??? Če bo to izseljevanje mladih šlo z takim tempom naprej, bo celotna Slovenija kmalu ne druga Švica temveč dom starostnikom postala. Ma samo fopanje vas skup drži, 1000 € penzije, ki jo je Rjavec penzijonistom obljubljo vi socialisti nikoli ne boste mogli izplačati, ker sr gnar nea z dreve pobira in nato okoli tala, temveč ga je z trdim delom portebno zaslužiti, kar pa vi ortodoksni socialisti nikoli niste in ne boste razumeli, ker so ga samo vam vedno samo za zasluge in ne delo v žep tišali.

    • Opazovalec

     Za stanje v Mariboru je precej razno raznih vzrokov. Tako ni čuda, da nas je pred 49 leti skoraj pol razreda z I. Gimnazije nadaljevala svojo pot v bolj privlačnem mestu.. Ko pa govoriš o centralistično priviligirani prestolnici, te bom pa samo spomnil, Praga se kiti z lepim upravnim naslovom, Glavno mesto Praga in v njem je skoncentrirana večina Češkega podjetništva. Temu ustrezen je tudi BDP Glavnega mesta Prage. Tako pač je vsepovsod po svetu z izjemo Nemčije, kjer Berlin še ni prevzel te vloge koncentratorja kapitala.

     • Franjo Trojner

      Bolj privlačnem mestu? Ti lokal patriot in Štajerc zagotovo nisi! Cenralizem, birokracija in centralistična vase in samo v Ljubljano zagledana vlada katere ukrepi praviloma nikoli ne unčikujejo preko Trojan uničuje, duši Štajersko deželo in s tem tudi mesto Maribor, podobno se godi Koroški in Prekmurju! Zato vam bo tam v beli Ljubljani kmalu sapo zaprlo, ko bomo v kratkem na Štajerskem deželno oblast, deželnega glavarja in poslance uzakonili in nato izvolili, kot vem podobni procesi tečejo tako na Koroškem, kot v Prekmurju. Štajerc sam najbolje ve kaj je za Štajersko dobro in kaj ne, zagotovo pa ne tam nek birokrat v Ljubljani, ki razen Ljubljane z okolico ne vidi nič drugega. Dovolj je letanja iz Štajerske po prav vsak žegn, štempl v Ljubljano, deželna vlada Štajerske/deželni glavar in deželni poslanci bodo poskrbeli, da se Štajerski povrne nekdanji lesk, bogatsvo in s tem vrne blagostanje in smeh v našo Štajersko deželo. Mariboru nikoli v zgodovini ni bila v interesu in koristila trdna naveza z Ljubljano, naš interes je trdnejša naveza in povezava z Gradcem in zgornjo Štajersko, mar ne? In tudi drugi železniški tir si plačajte sami, Štajerska od drugega tira nima prav nobenih koristi, samo denar bi morala dati in s tem na svojo še večjo siromaštvo pristati. Avbiks, dovolj je, kapiš!

     • Opazovalec

      Tudi to je legalno mnenje. Toda ne pozabi, Maribor jamra o zapostavljenosti že vse od kar pomnim, preboja pa nikoli. Toda pomni, nekoč so Srbi trdili, da jih Slovenci izkoriščajo in imajo zato 1/3 nižje plače, ko smo jih pa nehali izkoriščati imajo pa smaop 3x nižje plače (no nekoliko poetične svobode ne škodi). Upajmo da se tvoja želja uresniči(sicer neto prejemnik državnih financ, kakor vsa podravska regija) in se bo finančno osamosvojil. Kakšno olajšanje za marljive Dolenjce, Gorenjce, Notranjce, Primorce, Goričane in seveda Osrednjo Slovenijo……

     • Franjo Trojner

      Z vsem dolžnim spoštovanjem, do tebe in tvojega mnenja ti pa le moram odgovoriti na to tvojo trditev, zapisal si :”Toda ne pozabi, Maribor jamra o zapostavljenosti že vse od kar pomnim, preboja pa nikoli”. Avstroogerska je v mesto pripeljala železnico, razvila se je industrija, celo elektriko je v mesto Maribor pripeljala Avstroogerska in zagorela je prva žarnica ( takrat ste po Ljubljani še z petrolejkami strašili) , Maribor je bil največje in najmočnejše industrijsko mesto tudi v kraljevini SHS, zaton razvoja Mesta in tehnološega razvoja industrije se je začel v Titovi Jugoslaviji, takrat so svoj piskrček prislonili takrat tako imenovani južni brati/južne republike, mesta in pa seveda Ljubljana, kot center moči kumunizma in kumunustov v takratni republiki Sloveniji. Po letu 1991 torej v samostojni demokratični Sloveniji je mesto Maribor in s tem celotna Štajerska izčrpana od vseh zablod kumunizma in tehnološko zastarela industrija doživela pravi šok, podjetja so se zapirala, kot po tekočem traku (politično, tudi in predvsem na račun, da jih vam v Ljubljani ni bilo potrebno zapirati Metalna-Litostroj itd.), ljudje pa so zgubljali službe, mesto Maribor in celotna Štajerska je izgubila ves svoj nekdanji sijaj, bogatstvo in med ljudi se je zažl obup, tako je še danes, tudi po zaslugi vsakokratne mestne oblasti, županov, ki so redno.prihajali iz kvote politične levice. Prav iz tega razloga nimaš prav nobene pravice tako naduto nadeljevati svojega zapisa:”Upajmo da se tvoja želja uresniči(sicer neto prejemnik državnih financ, kakor vsa podravska regija) in se bo finančno osamosvojil. Kakšno olajšanje za marljive Dolenjce, Gorenjce, Notranjce, Primorce, Goričane in seveda Osrednjo Slovenijo……”. Naduto in nesramno je tvoje pisanje, ker ste levičarji v Ljubljani in v Mariboru v veliki meri krivi, da se je mesto Maribor in s tem celotna Štajerska znašla v tako težkem položaju. In ne samo Štajerski, tudi Koroški in Prekmurju je centralistična samo v Ljubljano in vase zagledana vlada namenila drobtnice na račun razvoja Ljubjane z okolico. Ravno ta centralizem in centralstična vase in samo v Ljubljano zagledana vlada je glavni generator koncerntriranja politične, finančne, gospodarske moči v Ljubljani na škodo Štajerske, Koroške in Prekmurja! Tu na Štajerskem imamo dovolj vašega Ljubljanskega centralizma, ki je samo vam pisan na kožo/žep in uničuje enakometen regionalni razvoj! Dozorel je čas za uzakonitev deželnih vlad, deželnih glavarjev in deželnih poslancev in s tem enakomeren in bolj pravičen regionalni razvoj. Vrag naj vas kmalu vzame vse vas ortodoksne izkoriščevalske centralite, prihaja čas pravice in resnice ter ljudem uslužne, prijazne oblasti in tega procesa vam tam v vaši beli Ljubljani ne bo uspelo zaustaviti, kakor se tudi evulucije ne da! Na koncu, ko bodo deželni glavarji, poslanci vseh dežel izvoljeni bo še potrebno doseči soglasje okoli glavnega mesta, kar pomeni, da bi to lahko bil tudi Ptuj, Celje, Murska, Slov. Gadec ali Maribor, mar ne!

    • Opazovalec

     Bogdan, na žalost bova šla sama z ženo. Je tečna, ker si rihta zobe in noče nobenega videti.
     LP

     Marijan

 • pravapot

  Zakaj tako grdo napadate našega ljubljenega Milančka. Tako majhen je in tako lepe oči ima. On pa že ne laže, on sploh ni vedel, da UDBA obstaja. Kar vprašajte ga, pa vam bo po pravici povedal.

  • KIKI

   Postal je zlobnejši od najbolj zlobnega človeškega stvora;
   nikoli ne bo prebolel, da v Sloveniji ni postal dosmrtni
   predsednik alla Tito . Takšni palčki, z neizpolnjenimi lastnimi ambicijami,
   so izredno zlobni , tudi zaradi svojega večnega kompleksa majhnosti!
   Za nas, v naših očeh je ta človeček še manjši kot je v resnici in se
   je že davno spremenil v eno okroglo “O”, česa se on zelo zaveda!

   • Ana Job

    Strup je bil od nekdaj v majhnih flaškah in Kučan nobena izjema.

    • von Rhein

     Telesni izločki za pregled v laboratoriju tudi.

     • Ana Job

      Točno!

 • pravapot

  Miro Petek, odlično in hvala. Še tako naprej!

 • Jožef

  Gospod MP ima še kako prav. Žalostno in zaskbljujoče pa je, da se te kontinuitete zla ne bomo rešili. Dokaz za to trditev so vsebine, ki jih izražajo razni komentatorji. Niso v večini, vendar je njihov glas tako močan, da prevpijejo tudi tisto pošteno dobromislečo večino. Zavedati pa se moramo, da so danes mnogo hujše zlo od udbe mediji. Mediji nam krojijo usodo.

 • Duhec

  Zakaj?! Ker sta bla z Janšo sodelavca, prjatla, ki sta se skregala…. Janša pa ne more prebolet.

  • tarantela

   Pravjo, da je treba odpuščat, sovraštvo telesno in duševno najbolj razjeda tistega, ki sovraži. Pa še res je, vsaj po nekaterih komentarjih sklepam, da jih bo razneslo.

   • Duhec

    Ja… sam komentarje prebereš. Na koncu so… tarantela, a pol ne bo desnih protestov?

  • Olga

   Spet en vseglihar?

   • Duhec

    Ma niti ne… Kučan je svetlobna leta pred Janšo.

    • Borut Stari

     Seveda, če je kot neandertalec preskočil stadij homo sapiensa.

  • traktor

   Pel si ga že enkrat u kobalecno,če ne moreš brez njega.A ,če dvigneš pokrov Wc školjke tudi ven skoči ,a ne?

 • Viktorh

  Hvala g. Miro Petek za kratek in jedrnat opis stanja v Sloveniji.
  Vaše ugotovitve dopolnjujem s svojim mnenjem:

  1. »Zakaj ima Slovenija Kučana, ne pa Havla?« – ker smo premalo najebali v primerjavi s Čehi.

  2. »S Slovenijo so dolga desetletja upravljali udbovci« – vladajo nam še danes.

  3. »Fenomen potlačenih primanjkljajev« – ki še kar traja.

  4. »Reformirani komunisti živijo dogmatičnost in netoleranco s polnimi pljuči« – in še vedno uživajo z revolucijo pridobljene privilegije.

  5. »Človek mora biti resnično dvojno slep, da ne vidi, kam pelje ta voz.« – žal, takšnih je preveč, ki znova in znova glasujejo za »nove obraze«

  • Olga

   Bodo kmalu dobili “nov obraz”!

   • Viktorh

    Tako zgleda.
    Tekač na dolge proge z ovirami je omagal. Udeleženci procesije počasi odstranjujejo ovire, da bo lažje nadaljeval. Včeraj je padla na sodišču prva ovira…

   • Franc Šink

    Obrazi bodo še vedno isti, samo nekoliko starejši.

    • Ana Job

     In še bolj žleht.

   • karpelec

    S starim nasmehom.

  • janez cepec

   ti pizduh UDBOUSKI nisi nč najebu, ker s biu pr korit, najebal so drugi, zarad tebe.
   s SLO pa res upravljajo prefarbani kom,iji, k so dones demokrati
   reformiran komi si ti, še kr uživaš, zapoun se, čaka te zid

 • Duhec

  Levica ma Kučana, razmontirana desnica pa Janšo, ki se ukvarja z onesnaženostjo zraka.

  • Olga

   ??????

 • Borut Stari

  Kakšen pridevnik naj bi potemtakem nosilo tistih skoraj 59 % volivcev, ki so dali svoj glas voditelju diktatorske komunistične partije? 45 letno nasilno delovanje partije in Udbe nad slovenskim ljudstvom in predvsem načrtno priseljevanje iz bivše skupne države je vzrok, da v samostojni Sloveniji za prvega predsednika nismo dobili slovenskega Havla, torej demokrata, kulturnika ali intelektualca dr. Pučnika, ampak komunista Milana Kučana. Pod partijsko pretvezo o možnosti revanšizma in vsestransko podporo medijev so se priseljenci in umsko pohabljeni Slovenci na volitvah 1991-2014 odločili za partijsko kontinuiteto.

 • tasilo

  “Zakaj ima Slovenija Kučana, ne pa Havla?”

  Zato, ker je bil Havel velik, Kučan je pa mičken.

  • althar

   Najbrž misliš na klasični manjvrednostni kompleks rdečih slovencljev: ne bo mi vladal človek, ki je pametnejši, lepši ali višji od mene? Potem namreč postane izbira voditelja kar težka.
   Lepo pozdravljen nazaj, tasilo :-)

   • tasilo

    Slovenci so tradicionalno alergični predvsem na “pametnejši od mene”.

    * Zdaj je spet možno normalno komentirati z “disqus” in zna biti, da me bo kaj večkrat mimo prineslo.

  • selma hayek

   Kot imamo Janšo, ne pa Ganhija. Kot imamo Petka, ne pa Pullitzerja ali Hemingwaya

 • tasilo

  “Ta komunistični diskurz se v Sloveniji še kar nadaljuje …”

  Petek, a ti veš, kaj pomeni beseda DISKURZ in kako se rabi? Eh, jebenti, novinarjem pa res ni pomoči, kadar želijo delovati kakor zelo učeno … Merica blefa je v tem, ja.

  LP. Hanibal Lector

  • selma hayek

   Največ komunističnega in boljševiškega diskurza zganjajo bivši ortopartijci, skoncentrirani okoli SDS

   • janez cepec

    niso skoncentrirani okol SDS, ampak okol ortodoksnega komunajzarja, J. Janša, aja sej on je SDS. Stranka, to sem jaz, ajn rajh, ajn firer, neki podobnga so učas izjavlal, pa se ni dobr končau, za njih, hvala Bog

 • von Rhein

  Po branju komentarjev ugotovim naslednje. Preveč je tukaj takih,ki vsebine kolumne sploh ne razumejo. Ker morajo nekaj napisati (znan politik pravi :moram nekaj rečti) takoj obrnejo v smer Janša,ki v kolumni sploh ni omenjen. Svojo mentalno bedo rešujejo z nekim quasi humorjem in so hitro potolaženi,ko ugotovijo,da imajo tudi somišljenika glede na oceno komentarja. Pa vse skupaj ne vidim kot problem dokler s tem svojim načinom razmišljanja ne zastrupijo zraka,ki ga vdihavajo tudi drugi.

  • dvanajstzvezdic

   Pa glej, dobro je vedeti kako razmišlja nasprotnik. Pravzaprav je to dobrodošlo za končno bitko in osvoboditev od tiranije. Glavni cilj nasprotnika je zmanipulirat resnico. Čim več takih, da se dobi dober vzorec. Naš cilj je samo razgaliti nasprotnikovo strategijo kot čisto manipulacijo za doseganje njihovi bolnih ciljev(uničenje družine, naroda, gospodarstva). Današnji desnici tega ne moreš očitat (uničenje družine, naroda, gospodarstva) zato pa ti levičarji vlečejo okostnjake iz zgodovinske omare(domobranstvo, bela garda), samo tudi teh okostnjakov bo kmalu zmanjkalo.

 • Duhec

  Petek si je zgradil politično kariero na osnovi fizičnega napada, ki ga je preživel… v nasprotnem primeru bi bil še naprej pisunček al pa niti to ne. Zanimivo ga je blo videt kako caplja za Janšo…. groza pa tak moški. Če bi mu Janša rekel, da zalaja, bi v sekundi. In to bi naj pisalo objektivne članke, resnico?!

  • janez cepec

   neč nouga nis pogruntu. ljubljeni vodja okol sebe zbira imbecile, k’ ne mislejo s svojo glavo, slepo sledijo svojmu zblojenem preroku kot navadne ovce in meketajo, kar jim on sugerira

 • Dragan Krstič

  Primerjati Čehe in češko državnost s Slovenci in slovensko zgodovino je enako kot bi primerjal Mercedesa in fičkota. Zato so Čehi izbrali Havla, mi pa Kučana. Zato se Čehi iz zaostalosti dvigujejo hitreje kot mi in nas bodo zelo kmalu prehiteli, mi pa tonemo v blato. Ko so se osamosvojili od SZ so bili za 20 let za nami,
  kmalu pa jim b omo gledali v hrbet. Pri njih so počistili s komunističnimi funkcionarji, pri nas jih čislamo.
  Čehi imajo zgodovino, mi jo lahko napišemo na list papirja. Čehi so bili pred 2WW gospoda, mi kmetje in delavci z redkimi izjemami.

  • dvanajstzvezdic

   Vidiš, to mi nikoli ni bilo jasno.Zakaj hudiča smo se morali po 1.sv vojni združit z Kraljevino Srbije. Čehi so imeli očitno že toliko nacionalne zavesti, da so postali samostojni, mi pa smo rinili v balkansko govno. Dobili smo potem Tita, pa komunistični drek še prej pa par srbskih dekretnih diktatur. Še v Avstrogrski monarhiji smo bili kar dobri z Čehi, kva hudiča nas je gnalo na jug?

   • Dragan Krstič

    vpiši na Googlu: hervardi.com/rsdm.php
    preberi razmišljanja slovenskih intelektualcev za in proti panslovanski državi pod okriljem velike Srbije. Tudi Oton Župančič je bil za združitev s Srbijo, proti pa Ivan Cankar zato je b il tudi hudo pretepen. Je ila pa odločitev glede panslovanstva prav zaradi bojazni od romanizacije in germanizacije. Mihajlo Švabić je Italijansko vojsko ustavil pri Vrhnik na primer.

    • dvanajstzvezdic

     Šele zadnje čase se bolj poglabljam v zgodovino Slovencev predvsem po marčevski revolucijo 1848, kolikor mi to dopušča čas, ker me predvsem zanimajo vzroki za tako razklanost. Ne morem podati nekega končnega zaključka, imam premalo informacij, znanja da bi podal nek zaključek. Ampak dobivam občutek, da smo imeli premalo nacionalne samozavesti in da smo preveč podlegali tujim vplivom (politiki, ideologiji), Zanima me predvsem koliko so posamezne opcije (liberalne, klerikalna) prispevale k slovenski samobitnosti in na katerih točkah so gradile to samobitnost.
     Drugače pa hvala za link.

     • Dragan Krstič

      Lahko se motim ampak domnevam da je bil velik vzrok prodiranje “zmagovite” italijanske vojske proti Ljubljani.

     • dvanajstzvezdic

      Še enkrat se ti moram zahvalit za link. Dobra iztočnica za poglobljeno raziskovanje naprej. Glede “zmagovite” vojske ne vem. Ampak moje občutke zgoraj omenjeni link samo potrjuje. V glavnem ni bilo neke stanovitnosti, pa tudi ne preveč intelektualne poštenosti,bilo je preveč podleganja enim in drugim, pa premalo ,občutno premalo narodove samozavesti. Le redki so jo posedovali, zato pa so bili “nagrajeni” z linčem, takim in drugačnim. Čisto na vrhu bom “pripopal” tale link, naj si ga ljudje ogledajo in začnejo razmišljat (vsaju upam)

 • David Lokatos

  POVELJNIK JANSA,CAKAMO NA TVOJE UKAZE!

  • janez55

   ponovna prisega firerju bo tokrat na stadionu Stožice.

   • janez cepec

    ja sam zdej stadion ne bo tko pouhn, pa ne zato, de bi biu tok velek, zato, k je teh pizduhu, hvala Boh, skoz manj

    • Hanza Gorenjski

     Kaj je pizdek, mali. A še nis nč zrasu. Še vedno sereš v hlače, povsod za tabo smrdi.

  • truthmustbespoken

   Imbecil, potem se bos pa cudil, ko te bomo zazidavali v jame

  • janez cepec

   takoj, de se javiš u Begnah, al pa na Studenc, kjer ti je bližji, povej, de si Janšouc, pa bojo že ustrezno ukrepal s tabo. dubu boš hrano pa belo obleko z dougim rokavi, mirno sobco, za obiske se mo pa že poj zmenil

   • Hanza Gorenjski

    Kaj je pizdek, mali. A še nis nč zrasu. Še vedno sereš v hlače, povsod za tabo smrdi.

  • tohuvabohu

   Haaaahahaha, kako fina strategija za nategovanje butastih rdečkarjev. Še dobro, da internet ne zna prenašati vonjav, sicer bi se lahko še zavohali, smrduhi komunajzarski.

 • althar

  Ok, Nova, kje je najpomembnejša današnja novica, namreč da je moteni slovenski zet vrgel 50 Tomahavkov na Sirijo na podlagi ponarejenega poročila o Asadovem napadu z bojnimi strupi?

  p.s.
  2. svetovna vojna se je začela na podlagi ponarejenega poročila o kršitvi Poljske, upam, ampak res upam, da se zgodovina ne ponavlja.

  • janez cepec

   kdaj sm jest že reku, de so Amerji krivi uglavnem za use pizdarije all ovber the world, zdej, k je pa na čelu butasti Trump, se bo pa zadeva stopnjevala. Kmet je kmet, pa če je tud predsednikl. se pardonitram tapravim kmetom

   • Hanza Gorenjski

    …Kaj je pizdek, mali. A še nis nč zrasu. Še vedno sereš v hlače, povsod za tabo smrdi.

  • Bogdan Šalamun

   Torej, po tvojem so se sirski uporniki zastrupili, ker je eden od njih prdnil strupene pline!

   • althar

    Prvič, niso uporniki, pač pa islamistične teroristične tolpe.

    Drugič, sirska letala so napadla njihovo oporišče, kjer so zadela skladišče orožja Al-Kajde, v katerem je bil shanjen tudi sarin, ki so ga Al-kajdovci in IS prej že uporabljali na drugih bojiščih.

    Tretjič, “Asadov pomor” državljanov z bojnimi strupi leta 12 je bil dokazan ponaredek.

    Četrtič, Asad z rusko pomočjo počasi lomi islamistične tolpe in pred nekaj dnevi je Bela hiša na grozo domačih neokonov opustila zahtevo po njegovi brezpogojni odstranitvi. Zakaj bi torej tvegal nesmiselni in povsem nekoristni napad s prepovedanim orožjem, če tako ali tako zmaguje in obenem pridobiva mednarodno legitimiteto?

    p.s.
    Opazujem odziv ameriških Trumpovih privržencev na spletu. Enotno mnenje – Trump nas je izdal.

 • Dragan Krstič

  Osamosvojitev Slovenije ni bila nikoli moja intimna opcija. Kateri “veliki” človek je izrekel ta znameniti stavek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  • janez cepec

   +IĆ, de ni biu to kešn taspojdn, tvoj zemljak morti?

   • Dragan Krstič

    janez cepec, to je pretežko zate. Pejd se raj igrat partizane pa nemce. To je tvojemu intelektu najbolj primerno.

    • janez cepec

     če se gremo to igrat, bomo tebe tud srečal, sam ti boš nemški podrepnik in lizun u ulogi domobrančka, ane? je pa tko, đabe sej z vam igrat, k se naprej ve, de boste zgubl, luzerji

     • Dragan Krstič

      Ne mene v tej infantilni igri ne boš najdu. To se igrajo odrasli imbecili kot si ti.

     • janez cepec

      ja sej toj žalostn, k’ je bla to za take k ‘si ti učaseh igra, de so izdajal lastn narod. pol je pa kazmn sledila, zdej ste pa usi Kalimeroti

     • Hanza Gorenjski

      .Kaj je pizdek, mali. A še nis nč zrasu. Še vedno sereš v hlače, povsod za tabo smrdi.

    • KIKI

     Pa indijančke in kavbojčke kot oni od ZB…
     Oblekce so Janezku na razpolago v našem teatru.

   • Hanza Gorenjski

    ..Kaj je pizdek, mali. A še nis nč zrasu. Še vedno sereš v hlače, povsod za tabo smrdi.

    • janez cepec

     lepo si se opisu, zdej te pa ne bo teško spoznat

     • Hanza Gorenjski

      No, no sem zadel. Le pionirčki so se šli tisto:
      ..ti si si bimbo, kaj pa sem jaz.
      ..ne, ti si bimbo, kaj sem pa jaz?

      Ostal si na tistem nivoju, cepec, zahojeni.

  • dvanajstzvezdic

   Lahko trikrat ugibam? Mislim pa, da bi zadel iz prve:-)

  • selma hayek

   To je citat s Trstenjakove. Ponarejen kot kopije Štefkinih računov, kot leteči sloni in Majerjeve trenirke. V resnici gre citat takole : odcepitev ni bila nikoli moja intimna opcija, temveč razdružitev ali konfederacija.
   To nastaja v agenciji za alternativna dejstva, kjer našmrkani Gorenak Piškotek in Irgl Riefenstahlova proizvajata iznoriško alternativno zgodovino

   • janez cepec

    resnica po novemni samo ena, ampak sta dve. Resnica (z velko začetnco) in Janševa resnica, ki se sevede razlikujeta, in jo, svojo, ljubljeni vodja po potrebi tud modificira

   • KIKI

    Kaj pa je njegova intimna opcija? Že vem: JEBAT VSE SLOVENCE!

    • tohuvabohu

     Diskvalifikacija in po potrebi tudi likvidacija. To so “velike tajne malih majstora”.

   • dvanajstzvezdic

    Ali lahko tole preveriš:
    “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti. Toda taka Jugoslavija za nikogar ni dobra.” (31. 1. 1990, Vir: Delo)

    “Nastanek slovenske nacionalne države ni cilj, ampak predvsem izhodišče in sredstvo za vstop slovenske države v evropske in v nove jugoslovanske integracijske tokove.” (21. 11. 1990, Vir: Delo)
    Če je bilo v prvem citatu za piko dodano še kaj, potem je to dejansko spreminjanje dejstev. Ampak tole bo zelo lahko preveriti

   • tohuvabohu

    Na TV volilnem soočenju s Pučnikom je Kučan javno izdavil, da je odločno PROTI osamosvojitvi, ker bi potem izgubil vse srbske prijatelje.

  • KIKI

   Ata Kurčan l.r.

 • Demokrat
  • Dragan Krstič

   Na žalost ima prav.

 • dvanajstzvezdic

  Rusija je dobila KGB-jevca Putina, Slovenija pa UDBAŠA Kučana. Podobnost je zgolj “naključna”.
  Zanimiv je končni stavek Petka-citiram”Človek mora biti resnično dvojno slep, da ne vidi, kam pelje ta voz”
  Kako se ta zaslepitev kaže? Preprosto preko vodilnih medijev:
  Primer ksenofobije:Izvrši se neko teroristično dejanje. Ljudje so ogorčeni in zahtevajo prekinitev dotoka ekonomskih migrantov. Mediji potem prikažejo tok teh migrantov in na pol umirjajoče otroke in tako udarijo na čustva gledalcev in dobijo pogon za označevanje ksenofobnosti ljudem, ki tem pretokom nasprotujejo.
  Drugi primer: Kučanovo popularnost: Naredijo intervju, prikažejo o njem vse najlepše (pohod na Triglav….) ljudje dobijo pozitivni čustveni impuls in je potem skoraj nemogoče zadevo pogledat z drugega zornega kota saj je vse ostalo samo natolcevanje.
  Od vodilnih medijev resnično nisem še nikoli zasledil kakršen koli kritični članek na temo Kučan. Jah Kučan je vendarle “svetnik”.
  Problem je torej monopol, diktatura medijev in pa lenobnost sprejemnikov teh informacij-se pravi ljudi.

 • Duhec

  Petek o dvojni slepoti… sam pa gleda z Janševimi očmi. Blefer…

  • dvanajstzvezdic

   Imamo torej Kučanov pogled in Janšev pogled. Kakšen pa je pogled duhca :-) ?

   • von Rhein

    Pogled pacienta,ki čaka na operacijo slabovidnosti.

    • Duhec

     Dokler lohk tipkam na Novi, operacija ne pride v poštev.

     • von Rhein

      No ja,saj ti ne želim slabo.Nekaj bo treba ukreniti,tipke zelo pomešaš.

   • tohuvabohu

    Kdor težko serje, ima velike oči.

 • Zanimivo…. še leta 2007 je “obratovala” UDBA v skrivališču prisluškovalnega centra UDBE v postojnskem hotelu Jama.

  • selma hayek

   Janševi fanje, ki potem prisluhe prodajajjo Hrvatom. Recimo pri arbitražni sodelavcih. Potomci izdajalcev naroda z isto genetsko strukturo

   • KIKI

    Kdo je po nareku Erjavca in starega udbaša Sekolca izdal arbitražo
    Hrvatom !? Sekolec z belo klofeto in težkim, od Hrvatov dobljenim
    miljončkom “šeta” z novo primadono po Monacu?…A je kdo kaj rekel?
    Nihče od naših rdečuhov se niti zganil ni! Zakaj? Ker je bilo s Hrvati
    vse dogovorjeno! Evrčki za tovariše pa so že parkirani v oazah a njee?
    tovariš (ica) Haykarica?!

   • tohuvabohu

    Koliko si pa ti potegnil, primsek? Nič? Haaaahaha, kakšen luzer.

   • dvanajstzvezdic

    In kje skrivaš ti te dokaze. Ej če je to res, mora Jašna odgovarjat, amapak hudiča ne baba-rekla, baba-kazala.
    Amapak takole: moraš pa biti neverjetno “spreten” in “sposoben” da ujameš nešifrirane pogovore na kilometre in zato rabiš janševe “fante”. Tehnologija ni ravno v tvoji domeni ne?

   • dvanajstzvezdic

    Sicer pa sem tole pozabil povedati. V manipuliranju resnice, noben ni kos komunistom. Živi dokazi za to so povojna grozodejstva in pa poizkus razvrednotenja boja za samostojnost 1991. In to se najbolje vidi v tem, da si ga hočejo ponovno prisvojiti komunisti sami zase. ker pa si ga ne morejo, potem mahajo na raznih proslavah s svojim cunjami in vpijejo na vse ostale da so “domobranci”.

  • KIKI

   Mogoče še zdaj kakšen Zemljarič-Kučnov oproda malo pokuka
   tja not, če se kakšen “americano” v hotelu kaj norega pogovarja…
   Nikol ne veš…Dečki so glede na svoje grehe pravi paranojiki, še svoje
   sence se bojijo.. Naj bo hudiče le strah!

 • Bogdan Šalamun

  Miro, bravo, kot vedno zadetek v polno!

 • Hribouc

  Odlično, seveda.
  Kam to vse skupaj pelje, g.Petek?

  V maloro NOB in , zdaj Frankenštajn NOG !

  Super derivat sodobnosti Slovenistana z “Kučanovim ksihtom bodočnosti” , tule je:

  http://www.casnik.si/index.php/2017/04/05/nespregledano-izjava-sveta-zdruzenj-borcev-za-vrednote-nob/

  Zverina rjove in spet grozi.

  Predsedniki, Stranke, Varuhinja, RTV dušebrižniki, Civilna združenja , Škofija = SILENZIO TOTALE !

 • Ana Job

  Kučan se je med slovensko osamosvojitvijo strahopetno, skrival v vasici Konjšica nad Zagorjem, kjer je bival pri bratranco Staneta Dolanca. Še sedaj se tja večkrat z ženo pripelje s helikopterjem.

  • janez cepec

   s kerim helikopterjem, ma dej ne bluzi

   • Ana Job

    V Konjšico vprašaj, kateregakoli vaščana, ti bo rade volje povedal. Tudi mrvo grabita s Štefko na posestvu Dolancev. Privatni manjši helikopter ga občasno pripelje.

   • dvanajstzvezdic

    Ej daj mi nekaj povej-po pravici če lahko. Zakaj ti sam sebe ponižuješ s cepcem?

    • janez cepec

     glih za to, de maš ti kej razmišlat o tem, sevede, če maš s čim, razmišlat namreč

     • dvanajstzvezdic

      Pa sej o kretenih nimaš kaj razmišljat razen to, da so kreteni-cepci.To pa ravno ni za razmišljanje razen za norčevanje iz takih cepcev. Problem je v tem, da cepci sebe nikoli ne jemljejo za cepce, da pa zdravi ljudje sebe jemljejo za cepce, pa se mi zdi, da so taki ljudje potrebni pishičnega zdravljenja.

     • janez cepec

      kje s’ pa to prebrav, ker tak kreten kot si, se tega ne bi mogu sam spount

    • Dragan Krstič

     Dobr da se sploh zaveda da je cepec. Al pa ne, imbecil se ne zaveda tega.

     • janez cepec

      +O, ne seri, sploh pa, kdo t’ je pa napisu tale poved, a ni mau prenaporno zate?

     • von Rhein

      Vedno kadar se pojavi cepec pogrešam krtačo.In obratno.

     • janez cepec

      ti pogrešaš enomero zdravga raizuma, sam đabe, če si kreten ti ni pomoči

     • von Rhein

      Cepec,ne trudi se.Si blokiran.

   • Rožle

    Z unim na helij …
    Ne reče se brezveze helikopter …

  • von Rhein

   Zanimivo,meni novo. Vedno sem verjel,da je bil z vsemi člani predsedstva na položajih.

   • Ana Job

    Hahaha

  • Nata

   A ne more peš ?? Malo pljuča predihat je dobro !!
   Presneta žaba mala !!

  • radames

   No, jaz se v Konjšico nisem zapeljal zaradi Kučana ali Dolanca, marveč zaradi groba slavnega dirigenta Carlosa Kleiberja.
   http://shrani.si/f/E/9z/47TkVudT/img0531.jpg

   • Ana Job

    Ja Radames, tam je živel zadnja leta, preden se je ustrelil v glavo. Velik umetnik in dirigent. Ga spoštujem, pa tudi njegovo pokojno ženo, Zagorjanko balerino, Stanko Brezovar.

 • Demokrat

  Mislim da bi bil bolj primeren kakšen exorcist kot pa psihoanalitik za podajanje mnenja

 • Tomaž Peternel

  ma kaki komunizm, kje ste vi še kr u kameni dobi? ameriški kapitalizm obvladuje večino vlad večino medijev itd. vstavljajo vam pa neke pravljice o komunistih pa ne vem ka da podpiramo vojno proti terorizmu kao k ga sploh nebi blo če nebi blo ameriške vojske po celem svetu za interese kapitalizma, migranti so pa itak z namenom oslabit evropo tk k je bla vojna med jugoslovanskimi narodi spočeta od strani američanov z namenom naredit naše narode šibkejše lažje obvladljive, če se ljudje nebi tk obremenjevali z nekimi ideologijami, pa nekimi podkupljenimi lutkami bi hitro vidli resnico ni tk zakomplicirana, sam preveč so nam že sprali možgane

  • Caetano

   Pravljice o komunistih?! Pravljice?!!!! Dobra dimna zavesa tvoj t.i. antiimeprializem. Ampak ne bo uspelo!

  • dvanajstzvezdic

   Glej, če je bila vojna v Jugoslaviji spočeta od Američanov jim to niti ne zamerim, saj smo se s tem
   rešili (vsaj delno) jugoslovanskega gnoja. Pa ni bila, nasprotno, Američani so se trudili na vso moč ohraniti Jugoslavijo. Na srečo smo imeli takrat v Ameriki dovolj slovenskega življa, ki je spremenil to mišljenje, zahvaljujoč “domobrancem” in “belogrardistom” po vaše. Drugače pa za svoje trditve ne navajaš nobenih argumentov razen znanih levičarskih argumentov da je za vse krvi ameriški kapitalizem. Torej, to kar predstavljaš so ravno tako pravljice.

   • Caetano

    Zelo dobro si mu to odgovoril res! Bom dodal samo par podrobnosti. Velesrbska klika in KOS ter beograjska udba so se opirali na trdo jedro KGB v Moskvi to je pripeljalo do vojne.

    In kot drugo ZDA so imeli takrat dovolj krtov v CIA, da so v Moskvi vse vedelo. Tako so lansirali dezinformacijo, da bo nadaljevanje Reaganove politike proti SZ privedlo do nekontroliranega razpada le-te in nevarnosti jedrske vojne. Zato so v ZDA potem omilili pritisk in za posledico je tudi Slovenija imela probleme s priznanjem s strani ZDA.

    • dvanajstzvezdic

     No, saj slovenski samostojnosti so nasprotovali tudi ostali v Evropi, večinoma so bile to levičarske vlade(Spomnim se italijanskega zunanjega ministra De’Micehlis-ne vem na pamet točno kako se je pisal) pa švedskega premieja, pa še in še.
     Teacherjeva, ki pa takrat že odstopila se je pa zavzemala za našo samostojnost, Da ne omenjam nemškega kanclerrja Kohla, pa avstrijskega zunanjega ministra Mocka, ta dva sta pa brezkompromisno zastopala samostojno Slovenijo in seveda pokojnega papeža Janeza Pavla II.

     • Caetano

      Čisto točno. Evropski socialdemokrati in prostozidarji so imeli naročilo, da naj raje podpirajo ”prenovo” samih komunistov, da se preveč ne okrepita ”nacionalistična desnica in klerikalci” in da ne bo prišlo do nepredvidenih dogodkov. Major je sledil tem trendom tudi zato, da naj ne bi bila ”Nemčija premočna”. Šele, ko je bilo po neuspelem državnem udaru KGB in političnim premikom za tem, jeseni 1991 jasno kako bo SZ razpadla so spremenili stališča.

      Tako, da se moramo zahvaliti predvsem takratnim krščanskim demokratom, na prvem mestu nemškim in avstrijskim ter disidentom proti komunizmu, ki so ponekod prišli na oblast in med prvimi izrekali priznanja Sloveniji. Recimo Gamsahurdija v Gruziji itd.

     • dvanajstzvezdic

      Vidiš Caetano, še ta najbolj blizek zgodovinski dogodek nekateri komunisti hočejo zmanipulirat in ga spremeniti, pravzaprav odstraniti, zbrisati. Še dobro, da smo nekateri bili priče tem dogodkom. Naša naloga je čim bolj dokumentirat ta dejstva in jih predati potomcem.

  • von Rhein

   Prispevaš k temu,da mi ni treba brati rdeče propagande v medijih. S pomočjo
   takih dobim vse informacije tukaj.

  • Duhec

   Preveč si napredn… na Novi 2.sv še ni končana.

   • slosin

    …vidim, ja, ww2 še ni končana! Tudi ti še nisi prišla iz hoste…

    • janez cepec

     ja pa tabelih je očitn tud več prežvel, kot pravjo, kr lezejo, furt na furt od nek, navem od kje. pa pravjo, kao, de so slovenska vojska, pa de so zmagal, pa take nebuloze. kot bi ljubljenga vodjo poslušu

     • Hanza Gorenjski

      A še kr serješ tu?

     • janez cepec

      mrš pederu jedan

     • Hanza Gorenjski

      1,5m čefur s Požareporterja?

   • Viktorh

    No, tudi ti še nisi razčistil z zločini revolucionarjev.

   • von Rhein

    In Ti Turnšek je prvoborec,ki bo po koncu 2.sv.vojne dobil naziv narodnega heroja. Vsi njegovi,od Klavore navzdol pa bodo sestavili vlado.

   • Dragan Krstič

    Včeraj so bili namalani neopartizani na tem portalu. Zgleda, da se partizani spet oborožujejo
    za borbo proti Nemcem.

    • Ruggedplant

     Je v Hervisu drastično narasla prodaja šprinterskih superg?

  • Hanza Gorenjski

   “ma kaki komunizm, kje ste vi še kr u kameni dobi?2

   Če so tebe nasrali dedlka ibn babici, je to tvoj problem, niti zavedaš se ne, zakaj gre, usrane.

   • črnaovca

    Tvoji oprani možgani pa razumejo cel desni svet

    • Hanza Gorenjski

     A res moraš srati na tej strani?

     • janez cepec

      ma seronja si ti, kretenu jedan

     • Hanza Gorenjski

      Hi, hi, kapnilo mi je.
      a si tisti 1 in pol meterski čefur iz Požareporta iz katerega se vsi norčujejo.
      Imaš enak besedni zaklad…
      Sam si se izdal, bebček.

     • radames

      A serje? Meni ne more, ker ga imam blokiranega.

   • Tomaž Peternel

    vidim da maš kr hude probleme sam s sabo,fajn znaš argumentirat svoje izjave pa zlo izkazuješ svojo moč stemi žaljivkami na internetu, mal se mi smiljo taki ljudje in nimam srca ti kej slabga odpisat, ker te že živlenje samo zadost tepe… lp

    • Hanza Gorenjski

     Očitno imaš probleme ti, cepec zarukani, da stalno menjaš nick.
     Tvoja rdeča familja očitno odvaja tudi rdeče blato – ti skozi svoja usrana usta.Če pa te še kaj muči, se oglasi na moj naslov.
     Bo šlo, usrane?

     • Tomaž Peternel

      Nč ne menjam nicka pa prikazano mam svojo sliko za razliko od tebe ukvarjam se z malo večjimi nevarnostmi k si ti sploh lh predstavljaš strahopetec en k si pameten sam za računalniku lh bi se oglasu sam tk k sm reku te že živlenje zadost tepe ni treba da te še jaz me pa mika verjem, že tk sm pa preveč besed zgubu za tako zgubo k si ti

     • Hanza Gorenjski

      Kup si štrik, pa se obes, bebček, domišljavi. Pa ateka pozdravi.

     • Tomaž Peternel

      a si mal cviknu k vem ki si dome a? :)

     • Hanza Gorenjski

      Šupko, daj mi tel. št., pa te pokličem. Posreduj mi naslov, pa te obiščem.
      Nobena skrivnost ni, da živim v Portorožu, kar lahko vidiš na mojem facebooku.
      Ker si pač prvorazredno usrane, se skrivaš.
      Pa ateka pozdravi. Pa mu povej kdo mu pošilja pozdravw.

  • Nata

   En del sveta si pa kar izpustil ? Si pozabil na levo poloblo ?

  • FORT WORTH

   Kolk minut ti manjka do 12.00 ?

   • Dragan Krstič

    Raje ga vpraš kolk je za luno.

  • radames

   Ameriški kapitalizem je tako močan, da je že dvakrat rešil Evropo pred sigurnim propadom. Če ne bi bilo Američanov, bi ti osebno moral govoriti nemško ali pa rusko..
   Ti si pa res še v kameni dobi.

   • Tomaž Peternel

    Kot sem napisal fajn so nam ze oprali mozgane teb ocitno res temeljito ;)

    • Hanza Gorenjski

     Res je!
     To potrjujeta tvoja dva komentarja.

 • Caetano

  Imeli smo svojega Havla! Samo cenili ga nismo dovolj.

  • dvanajstzvezdic

   Pučnik, slava mu in naj počiva v miru, Pa tudi Bajuk je bil človek na mestu, naj mu bo lahka slovenska zemlja.

  • Janez

   Ja !
   Se absolutno strinjam – gospoda dr. PUČNIKA !
   Dajmo moji ljubi Slovenci !
   Resnno.
   Praznujmo 300 let rojstva velike dobre vladarice MARIJE TEEREZIJE ! Maja 1717 je bila rojena.
   Da smo Slovenci
   ORGANSKI DEL, NASLEDNIKI IN PRIPADNIKI, NOSILCI SREDNJEEVROPSKE
   KAVALITETNE KULTURE,
   KATERE ENA GLAVNIH ZAČETNIC IN NOSILK JE BILA – MARIJA TEREZIJA.
   IN, KI JI JE PRIPADA TUDI CENJENI G. HAVEL !

   Naši Ex KP, ZK M. KUČAN ITD. PA TEJ KVALITENI SREDNJEEVROPSKI KULTURI
   NISO NIKOLI PRIPADALI. Dejstvo.
   Celo –
   na vse načine so se trudili, da bi kvalitetno dediščino Marije T. – zatrli. JANEZ KOMKENDA

   P.S. ZGLEDUJMO SE PO SOSEDNJI AVSTRIJI, KJER POVEZAVO S KVALITETNO DEDIŠČINO
   MARIJE NISO NIKOLI PREKINILI.
   IN?
   Jim gre tudi zato, praktično na vseh področjih, ljudem v AVSTRIJI – VSAJ ZA 100 % BOLJE KOT NAM SLOVENCEM V – ŽAL – BREZSMISELNI – POKOMUNISTIČNI , A NAŠI R.SLO.

 • črnaovca

  Imamo tudi JAnšo po ni nič od njega. Vedno so vsega krivi drugi

  • Ruggedplant

   Nič – razen smostojne Slovenije in 19 mrtvih ter 182 ranjenih na naši strani, čeprav bi ta številka bila zlahka za nekaj tisočkrat večja, oziroma ob predpostavki neobstoja Janše nična, saj bi sami ostali del Juge.

  • tohuvabohu

   Za rdečkarje je vedno opozicija kriva za vsako vašo neumnost. Pa kdaj se boste spravili k pameti, kreteni?

  • Franci Steiner

   RES nič? NO, ŽE TO JE NEKAJ, DA CELO ČRNAOVCA VE ZANJ. BI MI MOGOČE PRIŠEPNILA, ČESA SO KRIVI DRUGI IN KAJ JE ZAKRIVIL ON? JE KRIV POBOJEV 15.000 SLOVENCEV, KI SO VAROVALI IN BRANILI SVOJE DOMOVE? JE SILIL LJUDI V ZADRUGE, KRADEL BANKE IN TOVARNE ITD ITD. BIL JE LE GLAVNI OSAMOSVOJITELJ IN ODLIČEN TAKTIK IN ZMAGOVALEC SLAVNE JNA, KI SE JE JE BALA EVROPA IN NATO. SKROMEN BRANILEC IN SPOSOBEN DELOHOLIK IN GARAČ
   Z LEPO IN DELOVNO SOPROGO IN ČUDOVITIMA OTROKOMA! BOG JIH BLAGOSLOVI!

   • radames

    Koga se je bala cela Evropa? JNA?????
    Nehajmo nasedat stari komunistični propagandi! Če bomo nasedali takim neresnicam, nismo noben narod, ampak združba cepcev.

    • Franci Steiner

     Če bi radames natančno bral, ne bi pisal neumnosti; po nesreči je izdal pot egiptovske vojske in bil v ljubezenskem opoju zazidan, tako da težko daje vrednostne sodbe o polpreteklem času in slovenskem narodu !

  • Hanza Gorenjski

   A tud ti si se moral tu usrat?

   • janez cepec

    dej ti pizduh, u Begnah je prozivka, hitr nazaj, de te navjo pogrešal

    • Hanza Gorenjski

     A ja, ti si od tam. Torej 1,5metra…

 • dvanajstzvezdic

  Dragan Krstič mi je v enem od spodnjih postov prilepil tale link(http://hervardi.com/rsdm.php). Link je zanimiv, ker prikazuje kaj so nekateri narodni voditelji, intelektualci in seveda tudi politiki (levi, desni, srednji, jugoslovanski…) počeli in kako so razmišljali vse od leta 1848 pa do 1941 in naprej. Redki, ampak zelo redki so razmišljali v vsej naši zgodovini o popolni samobitnosti slovenskega naroda, ki se ne naša na samo kulturno in jezikovno identiteto ampak tudi na samostojno in neodvisno Slovenijo.
  Samo tole misel bi podal od slikarja Riharda Jakopiča:” Slovenci smo narod in da je naša dolžnost, da to branimo. Zato je nujno določiti tàko obliko države, ki bo preprečevala možnost umetne asimilacije…” ki pa je seveda bila preslišana. Je pa eno zagotovo: Slovensko državo kot samostojno in neodvisno smo dobili šele leta 1991, pa nam jo hočejo nekateri zopet uničiti z komunistično ideologijo.

 • Janez

  Dobrr dan vsem !

  Dobro vprašanje spošt. g. Petka !
  A
  Najprej : ne pozabite na butarce
  za Cvetni vikend !
  Tako – res lep – praznik je to !
  A
  Zakaj EX KP, ZK Milan K. nikoli ni bil ok g. Havel ?

  Saj vsi vemo !
  Ex KP, ZK Milan K. – bil pač ponižni, trepljanje KPS krvavega I. Mačka prenašajoči človek,
  ki je od te pošasti od človeka – kar je analfabet I. Maček – nedvomno bil!
  pač?
  MK. je od KPS POLITIČNEGA MORILCA I. MAČKA –
  – OSEBNO ,
  -MALOETIČNO !
  PREVZEL
  -KRVAVO ŠTAFETO KPS, ZKS STALINISTIČNE ZATIRALSKE OBLASTI . Dejstvo..
  M.K. zahodnih jezikov verjetno? Sploh – ne zna?
  A?
  Kdo ve?
  Je opravil kako predsedniško pot tudi na Zahod?
  Ali?
  Si je upal iti le do neslavnega ex VKP B diktatorja Lukašenka v Belorusijo? L.r.JANEZ KOMENDA
  P.S.
  PREBERITE MOJE ZAPISE V OSTALIH ZAVIHKIH!
  So kar zanimivi.

  • Borut Stari

   Johni, na nekoga si le pozabu. Na neponovljivega umorjenega Iveka Krambergerja. Neobvladljivi dobrotnik in ljudski mislec, Ker komunistična oblast neobvladljivih ljudskih voditeljev,in nevarno konkurenco, ne prenaša je bil likvidiran.

   • Janez

    Ja !
    Sem ga osebno poznal.
    Me vedno – zaboli srce – ko pomislim nanj.
    Zelo
    Dober, pogumen človek in pravi Slovenec – je bil.
    A ?
    Njegova smrt !
    Je ? Kočljiva stvar.
    Prekinimo to v nebo vpijočo sramoto okrog dobrega Ivana ! V Parlament , JANEZ KOMENDA

    • tohuvabohu

     Spoznal sem ga tudi jaz (tako kot on mene).
     Zanimivo je, da je Ivek slutil smrt (nasploh je bil zelo bistrega duha). Na svojem vrtu si je pripravil pravo pravcato grobnico z napisom (samo datum je manjkal). Žal pa ni bila uporabljena – pokopali so ga v Negovi na farnem pokopališču.

    • Borut Stari

     Nisem ga osebno poznal, vendar sem se parkrat pogovarjal z njim na Prešercu. Še opica je prišla k meni. Škoda za Slovence ker ga ni več.No naj počiva v miru.

   • Janez

    Spošt. gospod
    “Borut” in “tohu…”
    Torej !
    Z res dobrim Ivanom K. sem se večkrat naravno in iskreno pogovarjal.
    Ko je nastopal na Prešernovem trgu itd.
    Na moje diretno vprašanje – zakaj nastopa, mi je mirno in iz srca rekel, da ga pač res skrbi za nas Sovence, zlasti za revne, uboge in starejše s Štajerskega. In da so
    – “potitovci” verjetno
    -“nič obetavni itd. za Slovenijo”. Da se bo zato angažiral – sam.
    Rekel sem mu, naj pazi nase. Podaril mi je svoj obesek za ključe. Ki ga skrbno hranim.
    Glede razrešitve
    “primera – smrt Ivana K.”
    Pa ?
    Javno iniciativno skupino, v kateri bo tudi nekaj poslancev” In v Parlament – z zahtevo !
    Primer
    “smrt dobrega Ivana K.”
    naj obravnava Logarjevi podobna neodvisna Parlamentarna preiskovalna komisija.
    Očitno je !
    Da le take komisije kot je Preiskovalne komisije kot je cenjenega g. poslanca A. Logarja !

    Težke primere? Res razpletejo – do stopnje jasnosti – primerne za sodišča. JANEZ KOMENDA

 • Janez

  REDAKCIJO NOVE24TV NAPROŠAM
  DA O MOJI RESNI POBUDI ZA URADNO, DRŽAVNO PROSLAVO
  “300 LET MARIJE TEREZIJA”
  SEZNANITE
  VODJE DMOLJUBNIH STRANK, S KATERIMMI STE V STIKU,
  BOLJ AGILNE POSKLANCE IN OSTALE JAVNO PRIZNANE LJUDI,
  KI JIM JE – MARIJA TEREZIJA BLIZU, DRAGA ITD.
  POVEJMO. POKOMUNISTOM, DA NISO ONI IN NJIH KRVAVA “REOLUCIJA” TISTO
  NA ČIMER – TEMELJIMO SLOVENCI IN R.SLOVENIJA ,
  Eden ppomembnih naših temeljev je prav – pomembna, velika vlladarka MARIJA TEREZIJA.

  Hvala. VZTRAJNIK ODBORA 2014 – Janez K. KOMENDA P.S. E ŽELTE, VAS RAD OBIŠČEM

  Glede !
  Moje – osebne iniciative
  za res slovesno in lepo !
  javno in Ter v imenu mnogih že pokojnih Slovencev, ki so Marijo Terezijo
  uradno-državno Obeležitev 300 let rojstva MARIJE TEREZIJE !

  Je – moja pobuda – absotno resna !
  Pa ,
  Jaz osebno J.K.
  bom obiskal nekatere od poslancev domoljubnih strank , nekaj znanih domoljubnih
  – profesorjev zgodovine in kulturnikov itd. Ter videl – kakšen bo njih odziv !

  To mojo pobudo dajem v svojem imenu – ter !
  V imenu tisočev že pokojnih Slovencev, ki so dobro vedeli, kako veliko jim je Marija Terezija dala !

  Zllasti pa v imenu!

  Mojega pokojnega
  – visokokulturnega starega očeta, obrtnika in vzornega kmeta iz Komende !
  Ter tudi žal pokojnih sijajnih pravih profesorjev in slovenskih domoljubov dr. B. M., A. S. itd.
  Katere sem imel čast v živo videti in kot študent – poslušati njihova – res dobra predavanja.

  Iskreno upam !
  Da mi pravi, zavedni Slovenci – le – nismo že čisto brezvoljno in obupan – potopljeni ?
  V
  “etično nečisto brbotanje pokomunistične blatne in krvave vode”
  Da
  se bolj ozaveščeni med nami Slovenci –
  zavedamo, zavedajo, da nam je kulturni dvig in gospodarski dvig v 18. stoletju
  omogočila
  prav – velika, doslej nedvomno najboljša političarka in vladarica Slovenije – MARIJA TEREZIJA !

  Javljam se – in tudi – prevzel bom članstvo
  v Iniciativnem odboru “300 let Marije Terezije”

  Konretne in večje obveze organizacije te –
  – uradne, državne prireditve – ” 300 let Marije Terezije” pa naj – prevzamejo mlajši.
  Nepenzionisti.
  Pač pa od države za državne prireditve – plačani uslužbenci države R. SLOVENIJE.

  MARIJA TEREZIJA JE BILA ROJENA V MAJU 1717 – NE ZAMUDIMO TE POMEMBNE OBLETNICE.

  Ostali – zainteresirani – a le resni – se mi lahko javite na ta portal.

  Se vam bom odzval. Moj redlog je absolutno – resen. L.r. ex ok knjižničar, JANEZ KOMENDA

  • janez cepec

   je djau enkat Đizus: Blagotr ubogim na duhu, zakaj njih je nebeško kraljestvo. Sto posto sm, de je mu tebe u misleh.

   • Janez

    No !
    Tem pokomunističnem – “uboštvu” duha – vsaj to veš.
    Sicer se mi pa zdi – da imaš morda nedokončano osnovno šolo.
    Daj !
    Bodi – tako “prekleto” dober ! In poravi svoje zapiise jezikovno.
    In tudi – kaj pametnejšega kot so urbane sukulturne traparije? Napiši. L.r.JANEZ KOMENDA

    P.S. ALI SI RES ČISTO: SUB, SUB. NIHČE TU – SE TE NE BOJI. NE DELAJ SI UTVAR. J. KOMEND

    • janez cepec

     zdej, če mene mau jezikovno jebe tale pisava, si ti slogovno in vsebinsko totalno u kurcu

     • Janez

      Ja, ja !
      Ti !
      Kar piši – kot pač zmoreš !
      Oba prispevava k rahljanju “pokomunistične okupacije Slovenije” A ne ?
      Jaz ?
      Pač s tem – kar pišem.
      Ti ?
      Pa s tem – kakor pišeš – dokazuješ – da je res ! Kaj res : kar pišem – jaz !
      Pomagaš mi !
      Skupaj bova uspela razrahljati to že res morečo ex KP, ZK “OKUPACIJO”, JANEZ KOMENDA

   • Janez

    Kaj pa ?
    Butarca. Cvetni vikend je tako lepa stvar. Morda doživiš “povišanje” ?! L.r. JANEZ KOMENDA

    P.S. POIZKUSI – TA VIKEND.

  • Janez

   Vam – poštovanim !
   Iz redakcije Nova24tv – še tole !

   Pozabil sem vam omeniti !
   PrIznane akademike , člane Zbora za republiko , SAZU itd
   in profesorje kot so :akademik dr Janko Kos, prof.. dr. V. Simonitti, dr. D. Rupel in mnogi.
   Navedeni
   In mnogi nenavedeni o velikem pomenu Marije Terezije – veliko vedo ! L.r. JANEZ KOMENDA

 • moat

  Ali 5ek ve do kdaj je bila prisluškovalna oprema, ki so jo našli v postojnskem hotelu Jama operativna? Verjetno ve, pa v svoji kolumni tega ne izpostavi. Vidno presenečen pa nadaljuje: “…kaže na to, da po četrt stoletja samostojne Slovenije še zdaleč nismo opravili z našo (pol)preteklostjo.” A ni logično, da je UDBA prisluškovala? A niso druge obveščevalne službe vzhodnega bloka prisluškovale vsem in vsakomur? Pa saj to se ve! Ne vem čemu takšen halo po najdbi prisluškovalne opreme, ki bi sodila v kakšen zgodovinski muzej? Po mojem mnenju je primerjava “zakaj ima Slovenija Kučana, ne pa Havla, neumnost. Ti dve osebnosti seveda nista primerljivi in jasno je, da je Havel legenda in v tej zgodbi pozitivec. V prisluškovalni aferi pa je tale primerjava Kučana in Havla čista neumnost, res. A menite, da Havlu niso prisluškovali? Definitivno so! Pa pri nas? 5ek naj kar vpraša Janšo kako je njegova MORIS (to pa ni bilo v tako daljni preteklosti) prisluškovala, bojda tudi Drnovšku https://www.rtvslo.si/crna-kronika/prisluskovanje-drnovsku-policisti-izsledke-preiskave-ze-posredovali-tozilstvom/264587. Čemu torej toliko pozornosti tej zastareli prisluškovalni opremi?

  • Anthon

   Tisto na Hanzi tv je spacano v obliki pamfleta. Namigovanja drogeraša, ki mu suflirajo razni udbovci in wanna be disidenti, potem ko je vlak odpeljal, na koncu menda rezultirajo v nekakšnih policijsko miličniških preiskovanjih brez rezultatov. To je bilo menda 2011. Pa Lojze in Janez. Nebogljeni kristjanček na eni strani in hudi John na drugi strani. Bejž no. V posttotalitarnem udbovskem zakulisju, ki izhaja iz krvave KP, teh dveh igralcev ni! Morda je prvi kdaj še nastopil v kakšni naivni zlorabi, vse ostalo so pravljice. Gemblerji tam so drugi. To nam pripoveduje že navadna kmečka logika.

   • moat

    Hanzi TV ne gledam, sem pa o tem kar nekaj prebral na netu. Včasih pa tudi kaj preberem o Kunstlju, drži. Mimogrede, če še ne veš, tudi (totalitarna) milica nas je osamosvajala. Drugače pa je policija pač delala to kar mora, oz. kar ji nalaga zakon. Neupravičeno zvočno in slikovno snemanje je kaznivo. Res je, da se pregon začne na predlog oškodovanca, toda ker je šlo tukaj za dejavnost odgovorne vojaške osebe, ki se po predpisih smatra tudi za uradno osebo, je bila policija dolžna ukrepati po uradni dolžnosti. Zakon ji nalaga, da mora preveriti vsakršen sum kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti (nič drugače ni bilo, ko je bil Janša premier). Kaj so ugotovili v nadaljevanju pa je stvar tožilstva, ki vodi in usmerja delo policije. Policija po zbranih obvestilih poda svoje poročilo na tožilstvo, ki odloča ali bo nadaljevalo postopek. Tisto o pravljicah, posttotalitarnem udbovskem zakulisju…no, tukaj se pa ne splača izgubljati besed. Kakšen posttotalitariat pa je imel Janša, ko je bil predsednik vlade? Nič novega, res.

    • Anthon

     Nekako nisem sposoben občudovati nobenega vsegliharja, tako da ti ne bom nič več napisal.

     • moat

      OK, ni panike, res.

 • Janez

  Z večino
  Spodaj napisanega od g. ” moat” se je za strinjati.

  Posebne, tajne organe prisluškovanja, varnosti
  ima vsaka resna država, pomembna služba, večja prisluškovana, napadana podjetja itd.
  To je normalno.
  A te službe ne smejo biti zlorabljane
  – s strani nikogar: kako je z zlorabami teh služb zda? Naj ugtovi Parlament.
  niti ne smejo “od znotanjih ljudi” podivjati in samovoljno delovatii, zlasti ne – kaj morilsko itd.
  To
  Naj dokončno uredi Parlament R. SLO,
  ki za to ima pristojnosti itd.
  Zlorab
  teh služb iz preteklosti je gotovo veliko !
  Tudi
  “nejasnim razlaga – državnim” – ki jim večina realnih ljudi Slovenije
  – NE VERJAME !
  – preprosto:uradnemu izidu primera
  – ” smrt Ivana Krambergerja” – v Sloveniji – praktičn: nihče ne verjame.
  Kot se taki, težji primeri
  vidijo meni nam:
  – zdi se nam, da take primere v dosedanji praksi najbolje razletejo
  Parlamentarne preiskovalne komisije – kot je tista Preiskovalna komidija g. poslanca A. Logarja?!
  Ne
  Vem točno.
  Naj to obravnavajo parlamentarne stranke in ostali akterji.
  Vsekakor: mora pa od nekoga priti INICIATIVA – ZA PREISKOVALNI POSTPEK.
  Od politične stranke itd. Privatne osebe – pa v kočljivo- nevarnih primerih – morajo biti
  – “državno ščitene osebe prijavljitelji, iniciatorji – postoka – proti – kateremu so veliki odpori – da bi se sploh začel!
  Ne vem.
  Naj še drugi povedo svoje mnenje.
  Veliko nerazrešenih težkih primerov
  umorov, ropov, … zmanjšuje – zaupanje v državo. TO VEMO VSI ! l.r..JANEZ KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!