Zakaj je Slovenija najbolj socialistična?

Foto: STA

Tisti, ki ste vsaj v poznih srednjih letih, se boste nedvomno spomnili, da je Slovenija nekoč veljala za daleč najbolj razvito in bogato republiko nekdanje skupne države juge. Med državami nekdanjega vzhodnega bloka, pa je kar precej prednjačila tudi nekdanja juga, tako smo lahko sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja z našimi dinarji veselo kupovali kjerkoli na vzhodu in našo valuto so tam šteli za kar konvertibilno. Spomnimo se lahko Čehov, Slovakov, Poljakov, ki so lahko le vsakih pet let potovali v tujino, pri nas pa so na poti na dopust prodajali vse mogoče od šotorov, do dopustniške opreme in igrač, za smešno nizke cene. Če poenostavim, smo se Slovenci takrat, v primerjavi z narodi drugih republik juge, kot tudi z narodi drugih držav nekdanjega vzhoda, počutili kot pravi mali Švicarji.

Tudi realno, podatki o kupni moči, kot tudi o bruto družbenem proizvodu na prebivalca in drugi podatki, so Slovenijo v tistem času postavljali resnično na prvo mesto med državami nekdanjega vzhodnega bloka. So pa vse te države imele eno skupno značilnost, to je enopartijski komunistični sistem brez demokratičnih volitev, ter seveda politično policijo (v Sloveniji Službo državne varnosti – bolj znano kot UDBA), ki je ta sistem ohranjala, vsak opozicijski glas pa je bil zatrt v kali, tudi z umorom.

So pa države nekdanjega vzhoda na točki prehoda v parlamentarno demokracijo ravnale precej različno. Večina držav je s politično policijo popolnoma prekinila, mnoge so jo celo ukinile, njene pripadnike pa postavile pred sodišče. Spet druge so izvedle lustracijo s katero so njenim pripadnikom in ovaduhom omejili dostop do družbenih funkcij in podobno, mnoge države pa so storile kar oboje. Nič od tega pa se ni zgodilo v Sloveniji. Slovenska UDBA je na prelomu štela nad 750 pripadnikov in ogromno ovaduhov. Slednji so nekako obmolknili, vsaj začasno, okoli 300 poklicnih pripadnikov pa je bilo administrativno upokojenih, kar pomeni ob 20 letih delovne dobe polna pokojnina, zato se je večina aktivirala na takih ali drugačnih funkcijah v javni sferi, pa tudi v bančništvu in gospodarstvu.

In to je bila ena ključnih napak tistega časa. Slovenija bi morala UDBO v celoti razpustiti, njenim pripadnikom pa prepovedati opravljanje določenih javnih funkcij za daljše obdobje. Tako pa se je omenjena služba le preimenovala in novi oblastniki so naivno mislili, da bo delala za interese Slovenije in popolnoma strankarsko nevtralno. To se seveda ni nikoli zgodilo. Še več, najverjetneje tudi z njeno pomočjo, tako kot na Hrvaškem (več o tem dr. Ante Kovačič in Željko Kekič v knjigi “Človjek i njegova sjena”  – Človek in njegova senca), je bil star komunistični šef Milan Kučan, izvoljen za predsednika države. Nikjer v Evropi ni bilo takega primera.

Kje je Slovenija danes, kako živimo, kako nas druge države nekdanjega vzhoda prehitevajo na celi črti, vemo, in o tem ne nameravam pisati. Nič več se ne moremo počutiti kot Švicarji. Vse bolj namreč zaostajamo v vseh pogledih.

In danes seveda veliko govorimo o stricih iz ozadja, o globoki državi in podobno. Na tej točki pa najdemo iste igralce kot v komunistični jugi. Prvi stric iz ozadja je dejansko isti, nekdanji komunistični šef Milan Kučan, ki praktično odloča o vsem, tudi o tem kdo bo vodil vlado in koliko časa bo vladal. Volitve so zanj očitno zgolj formalnost. Saj poznate njegovo procesijo na Ljubljanski Magistrat leta 2011, kjer je poprosil Jankoviča naj gre na volitve in zmaga. In tako se je tudi zgodilo. Še pred tem pa je od aktualnega predsednika vlade Boruta Pahorja zahteval odstop, kar je ponovil nekaj let kasneje do Alenke Bratušek. No, na Trstenjakovo 8, kjer domuje SDS pač ne pride, ker mu je jasno, da tam njegova beseda pač ne zaleže. Ključne položaje v državi pa seveda zasedajo pripadniki nekdanje UDBE. Praktično ni pomembnejše funkcije v javni sferi in gospodarstvu, v levih vladah, med poslanci levih političnih strank in še kje, kjer ne boste našli večjega ali manjšega dela pripadnikov nekdanje UDBE ali njenih ovaduhov.

Krog je tako sklenjen. In napaka iz leta 1990/1991 je še bolj očitna. Isti ljudje in največ socializma.

Dr. Vinko Gorenak

 • sprehajalec

  Mit je tudi, da je pa pri nas “bilo drugače” in bistveno bolje, ker si lahko šel po kofe v Avstrijo in džins v Trst. Jugoslavija je zaradi notranjih težav že zelo zgodaj začela izvažati gastarbajterje, zato je meje za prebivalstvo odprla. ne zaradi želja prebivalcev, ampak gastarbajterjev in njihovih deviz, ki so jih pošiljali domov.

  Če primerjamo narodni dohodek na prebivalca leta 1990, je bila pokojna država tam nekje kot ostale socialistične. Oziroma za njimi.

  https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-f814ac2c160adedf67e1badbbb6be88f-c

  • Frank Novak

   VEDNO VLADAJOCI RAZRED DOVOLI RAJI PRAV TOLIKO SVOBODE KOT TO VLADAJOCEMU RAZREDU ODGOVARJA.

   JE ZE KDAJ KJERKOLI BILO TO DRUGACE? JE DANES V ZDA TO DRUGACE?

   • sprehajalec

    je drugače frank. gre za oguljeno frazo starih hipijev, ki so danes neki kvazi intelektualci.

   • Steiermark

    Seveda, vladajoči zombijevski razred, kot tvoja strička klavca, edo in matija, sta dobro skrbela za to “svobodo” v Sloveniji, pod jebe…….jugovino. Povej še enkrat, ali sta te tudi striček edo in matija, spolno zlorabljala, tako kot jb tito?

    • Frank Novak

     Ti si spolno nepotesena baburina. Ne znas nic drugega govoriti kot bedarije. Ocitno te ni nihce nabrisal ker nisi zanimiva kot zenska ne kot clovek. Gres na block.

     • Steiermark

      Se je za vprašat, kdo ima težave, pri spolnosti, ti ali jaz! Ti pravgotovo, ker so te zlorabljali tvoji strički edoti in matijeti, potem ko se te je naveličal pedofil jb tito!

     • Steiermark

      Kdo je zblojen in spolno nepotešen (ni čudno, če so ti ga vtikali tisti s posušenim, najprej tito , nato pa še kardel in maček) se je za vprašat! Poleg tega pa si psihopat, ki ima tudi štokholmski sindrom! In če mojih komentarjev na tvoje blodnje nočeš več brati, potem pač enostavno ne bereš več, ni se ti treba truditi z “block-om”, ker ga očitno neznaš aktivirati…..

  • Steiermark

   Bedak, kje si pa ti takrat živel? Ali se ne spomniš pokolov na meji, predvsem avstrijski, v 60 letih, ko so ludje iz tega pekla hoteli pobegniti, brez potnega lista, ki ga itak ni bilo, razen za njihove udbovske ovaduhe, ki so potem v tujini zalezovali in tožili – poročali o vsem jugoudbovski komunistični bandi, da so jih potem razni hanziji lahko likvidirali!

  • Steiermark

   Sprehajalec, meje so “odprli” šele 67 leta, gastarbeiterje pa so pošiljali na zahod, ker jugovina enostavno ni imela delovnih mest zanje, že itak so po socialistično nastavljali na delovna mesta, tam kjer bi bil potreben 1 človek, 5 ljudi! Seveda so si pa “plače delili” ter vseh pet je zaslužilo kot bi moral 1 delavec – pa tudi naredili so toliko….. socialistično gospodarstvo….. Glavno je bilo, da se je jugokomunistična svojat, ki nam je komandirala, sama kopala v naropanem bogastvu!

   • sprehajalec

    Ja odprtje mej za gastarbajterje je bila ena od točk sporazuma Tito-Brandt na Bledu v 60tih letih. tito se je s tem rešil odvečne delovne sile in dobival devize.

    • Steiermark

     Res je, vendar so “selekcijo” delovne sile opravljali oni, torej ni bilo mogoče vsakemu tega doseči.

     • sprehajalec

      Slišal sem, da so lahko šli za Gastarbajterje Hrvatje iz Bosne, ki so množično odhajali, ker niso dobili dela doma. Res je bila hrvaška gastarbajterska populacija najmočnejša v bivši državi.

 • Frank Novak

  …”Tisti, ki ste vsaj v poznih srednjih letih, se boste nedvomno spomnili, da je Slovenija nekoč veljala za daleč najbolj razvito in bogato republiko nekdanje skupne države juge. Med državami nekdanjega vzhodnega bloka, pa je kar precej prednjačila tudi nekdanja juga, tako smo lahko sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja z našimi dinarji veselo kupovali kjerkoli na vzhodu in našo valuto so tam šteli za kar konvertibilno. Spomnimo se lahko Čehov, Slovakov, Poljakov, ki so lahko le vsakih pet let potovali v tujino, pri nas pa so na poti na dopust prodajali vse mogoče od šotorov, do dopustniške opreme in igrač, za smešno nizke cene. Če poenostavim, smo se Slovenci takrat, v primerjavi z narodi drugih republik juge, kot tudi z narodi drugih držav nekdanjega vzhoda, počutili kot pravi mali Švicarji.”….

  A NI BILO VCASIH VSE SAMO SLABO? KAJ GA ZDELE SERJETE?
  ZAPLETATE SE V PROTISLOVJA SAMI S SEBOJ. PARTIZANI SO IZ MLADIH DEKLET KUHALI GOLAZ, TITO JE POSILIL VSE DEKLICE KI JIH JE SRECAL, KUCAN JE NLB SPREMENIL V OSEBNI BANKOMAT, PREGANJALI SO JANSO….

  • Steiermark

   debilček, tebe ki prisilno financiramo mi, preko udbe, ali te je potrebno spomniti ali podučiti, da poskusi pravilno prebrati zgornji prispevek! Gorenak govori, primerljivo z vzhodom, ti si pa užival in še uživaš naš denar na “zahodu”, ker na zahod, pravtako, kot vzhodnjaki, nismo mogli kar tako potovati, ker je bil za to potreben potni list, ki ga pa do 67 leta ni bilo, za vsakogar, bil je samo za udbovske podgane, ki pa je veljal za 1x izhod iz smrdlive jugovine, v dveh letih! Kasneje pa nam je titek, smrdljivi ropar, in še drugo, preprečil odhajanje, četudi samo po najnujnejše potrebe, tako v Avstrijo, kot Italijo, za kam drugam pa normalen človek niti sanjati ni mogel, ker ni bilo denarja, čeprav smo v trgovino hodili z cekrom polnim dinarjev – ničvrednih, da smo nazaj prinesli štruco kruha! Ali ne veš, da je bilo v 80 letih dovoljeno 1 x letno prečkati mejo, za drugi…… prehod si pa moral že deponirati denar, ki je bil v višini povprečne plače, ter ga mogel zahtevati nazaj šele čez 1 leto, ko ni bil, kot že prej, popolnoma nič vreden…….
   Kar se pa tiče tvojega posiljevalca, pedofila tita, pa ni posiljeal samo mladih deklet, takrat ko se je potikal po bosni, liki…. ampak je bil “scharf” predvsem na male dečke, kot si bil ti takrat, pa tudi starim iztrošenim anusom se ni upiral, pa še kako prostitutko jovanko si je vmes privoščil!

   • Frank Novak

    Bla bla bla, zakaj nisi pa ti odsla iz smrdljive Juge tako kot jaz?
    Bila si prelena in pretupa, zahodni kapitalizem bi te izvrgel oziroma bi te uporabil za dela kot ciscenje stranisc… Ne krivi sistema da nisi iz sebe naredila nic. To da si danes niko i nista je izkljucno tvoja krivda.

    • Steiermark

     Samo vam pedofiliranim žrtvam jb tita in tvojega edeka in matijeta, ter ob podpori in zadolžitvi udbe, vam je bilo dovoljeno oditi iz jugovine! Ti si to svoje od nas naropano bogastvo drago plačal, čeprav se kopaš v od nas naropamen bogastvu (če se, če niso to samo tvoje fantazije in tukaj lapaš in sanjaš, kaj vse si uspel z “žrtvovanjem svojega anusa” tem tvojim komunističnim pedofilom, ki so po tvojih izjavah bili celo tvoji sorodniki (sicer pa se ve, da je največ spolnih zlorab – pedofiliji, ravno v lastni družini, od stričkov, prijateeljčkov – jb tita…..)
     Nam normalnim ljudem, je bilo to onemogočeno! Se res ne zavedaš, da si psihični bolnik, da imaš štokholmski sindrom…..

    • Steiermark

     Ali te nič ne moti, da so tebe, tvoji, uporabili za “stranišče”, ker za drugo jim nisi bil dober, niti za čiščenje klozeto ne ampak ravno za posrednika v kanalizacijo!

 • Antonius

  Na koncu nam bo izmed vseh vprašanj, ki smo jih vrgli v cedilo, ostalo v njem edino in najbolj pomembno vprašanje, ZAKAJ SMO SPLOH RINILI IZ JUGE, ČE NA VSAKIH VOLITVAH ŽE VES ČAS RINEMO NAZAJ V JUGO. Volivci Kučanu na vsakih volitvah uresničujejo njegovo NAJBOLJ intimno opcijo, da nikoli ne bi odšli iz njemu najbolj ljubljene Juge.
  Vse se mu bo izšlo. Ko bodo Slovenijo do konca pokradli, se bodo Slovenci zopet znašli v Jugi. Ampak brez Kučana in njegovih, ker nakradeno skrivajo po davčnih oazah.
  SDS ima v posesti *lojtro*, da se povzpnemo iz tega Jugodreka.

 • Silka

  Upam, da ne bo nikoli več plapolala jugoslovanska zastava na ozemlju Slovenije. ZATO KOMAJ ČAKAM VOLITEV IN VOLIL BOM POMLAD IN SDS.

 • Silka

  Tisto okoli “to mi deli miška mala” je prava nedolžna stvar predsednika države glede na to, da ga na tej sliki vidim sedečega pred zastavo propadle in osovražene države. Pod temi simboli je bila napadena moj domovina. TISTI KI SEDI PRED TO ZASTAVO JE IZDAJALEC SLOVENIJE IN ZA TO SE PREKLETA BANDA NI NIKOLI OPRAVIČILA.

  • VERRZIFIKATOR

   Oče in sin

   OČE BORAT IN PODMLADEK

   Oče Borat že ima podbradek,
   kazahstanskega igra glavarja,
   in medtem ko slogo mož poudarja,
   se izpridi Boratu podmladek.

   Sin glavarjev naj bi bil naslednik,
   kot veli nomadsko rdeče pravo,
   toda dete videti ni zdravo,
   stežka to naslednji bo predsednik.

   Oče Borat malce se sramuje,
   javno ko mu sin obeša sliko
   Stalina na njej in za oliko
   zraven vse po vrsti zasmehuje.

   Oče Borat že ima podbradek,
   sin pa brčic komajda za vzorec,
   pa bi bil bedaček prav rad borec,
   oče naj mu že izmeri zadek.

   Dajte no, od kod vam ta ideja?
   Saj se sin je vrgel po očetu,
   mulc ravna po skrbnem le posvetu,
   ista vzgoja, isti rod in vzreja.

 • VERRZIFIKATOR

  IGRAL SE JE OTROK NAŠ

  Igral se je otrok naš socializem,
  prisilil manjše še, da to je igra,
  nadel podobo krotkega si tigra,
  v kopalnici so zganjali nudizem.

  Igral se je otrok naš gospodarstvo,
  četudi sploh ni razumel izraza,
  bila je le pobrana prazna fraza,
  s pohištvom so igrali se gozdarstvo.

  Igral se je otrok potem pravičnost,
  da vsem enako se deli obleka,
  na kose šla je spalnična prevleka,
  fotelji v nepovrat odšli so, v ničnost.

  Igral se naš otrok je policaja,
  lovil otroke manjše, jih zapiral,
  gradove v pesku sproti jim podiral,
  kar vzel jim je, se ve, bilo ni kraja.

  Igral se naš otrok je tudi vzgojo,
  pod streho šolske malice pripravljal,
  na ogenj vedno več polen pristavljal,
  zažgal je hišo kakor Grki Trojo.

  Igral se naš otrok je socializem,
  potem pa, ko prav vse smo izgubili,
  so pač ga za avtista razglasili,
  dodali, da se šel je komunizem.

 • Fuimo

  Slovenija rabi Romunsko sceno kot leta 1989!

  • Steiermark

   Sicer pa, nevem koliko bi pomagalo, če bi to izvedli, tudi v Romuniji, so po hitrem postopku obračunali z satanovim iztrebkom čaušeskom in njegovo smrtno nevesto, potem so se pa na vrh zrinili (tako kot pri nas) njegovi najožji sodelavci – mafijaši, ki vladajo še naprej….

 • totex39

  Naša država, ne bi bila socialistična, če bi vsem komunistom, udbovcem in kaj vse so še bili, pravočasno odvzeli vse pravice in onemogočili delovanje na vseh pomembnih funkcijah, tako kot so to naredili v ostalih vzhodnih evropskih državah. Pri nas tega ne bi bilo in tudi komunista za predsednika države ni bi imeli. Grozno in še dvakrat je bil izvoljen, zaradi tega se je njihova moč kar stopnjevala vse do današnjih dni.
  Popravimo to napako, ki je bila storjena pred tolikimi leti in končno izvolimo demokratično domoljubno stranko brez socialistične navdiha.

 • Ivan Kubelj

  Prava izbira je SDS s svojim zmagovitim programom in ljudmi, ki jim lahko zaupamo!

 • radames

  Poznam nekoga, ki je na prehodu iz 70. v 80. leta študiral v Moskvi. Njegovi študijski kolegi iz Romunije, Bolgarije, Češke, Rusije, mu sploh niso verjeli, da gre lahko kolikorkrat hoče na dan v Avstrijo ali Italijo.

  • Silka

   In kaj bi s tem želel povedati, da je bila Jugoslavija demokratična država ali kaj?

   • MižekFiga

    YU je v Sloveniji imela najslabše varovano mejo. Najbolj okoli 85-90 leta.

    • Steiermark

     …..čeprav je zadnja žrtev ob poskusu pobega v Italijo, padla, leta 1990, ko se je sam veliki sodnik, sfukator, sprehodil ob žrtvi ter pohvalil vojaka, verjetno tudi nagradil, za “odličen zadetek – sredi čela”!

  • Steiermark

   Saj tudi niso rabili verjet, ker ni bilo tako! Ali si pozabila , da smo prve potne liste dobili šele 67, potem pa nam je titek ponovno začel ovirati izhod iz države, in si lahko šel 1x letno, vse drugo si pa moral plačati! Sicer se z Čehi,Rusi, Bulgari in Romuni res nismo mogli primerjati, oni so lahko “potovali” samo po državah vzhodnega bloka, za razliko od nas, ki pa smo vsaj 1 x letno imeli možnost iti nabaviti osnovne življenske potrebščine na Zahod – predvsem v Avstrijo! Drugače pa, če nisi imel denarja ti tudi 1x letno ni nič pomagalo!

 • plamen100

  Mislim nikoli nisem verjel v ta udbaska delovanja najmanj pa po letu 2000. Ampak ko vidim 90+ letnega Zemljarica, kako se dan danes lazi naokrog in lobira bog ve za kaksne vse stvari, rezultati njegovega lobiranja pa so vedno minus za proracun in bolnike ter polna denarnica nekoga tretjega, ko slisim Pezdirja ko govori o NLB in njenih mafijsko preoblikovanih hcerinskih bankah po Balkanu, Italiji, Avstriji in Nemciji in naposled ko sem prebral kazensko ovadbo zoper Janso ki je navadno skrpucalo brez enega samega dokaza in na podlagi taksne indicne kazenske ovadbe izdane se bolj klavarne sodbe sodisca katero so nato potrdila sodisca se na obeh visjih nivojih ustavno pa jo je vrnilo nazaj na prvo stopnjo, da jo dopolnjjo vsaj z enim samcatim dokazom ki bi vzdrzal na evropskem SČP in je potem sodnica zavlacevala se dva meseca da je stvar zastarala, no potem moras biti totalni idiot da iz vsega tega ne vidis, da pa nekaj le ne stima, da pa mora v tej druzbi nekaj pe obstajati da je npr taksna ovadba in na podlagi nje izdana sodba sla skozi vse tri pravosodne nivoje, ki naj bi skrbeli za zakonitost v drzavi?? In to je tisto kar je najbolj grozljivo, v bistvu so te v stanju kot dejanskp nedolznega prepoznati za krivega. In ce to pocno v zakljucni fazi to je ob sodbi, potem to pocno tudi v vseh ostalih fazah postopka sploh ce pogledamo dogajanje v zvezi g.Kanglerja, Andrja Magajne… ali pa celo vmesavanje policije v zadevo Bratusek, kaj je z ovadbo? Na podlagi crsa je bil izdan nalog za hisno preiskavo in preiskavo prostorov parlamenta?? In se in se in vse to je zaenkrat ostalo nerazscisceno in vse te stvari bo pottrebno raziskati. Prej ne bo varnosti v tej drzavi. Samo zamislite si da si pridobijo nase IP stevilke, in nam s pomocjo softewera ki je znano da ga posedujejo vsem tistim ki najbolj negativno pisemo o levih fasistih, podtaknejo otrosko pornografijo, dovolj fotografijo ali dve kot je bil primer Magajneta, pa tam niti ni bila otroska ampak neka 17 letnca ki jih mrgoli po obali ampak je bil zaradi nje diskvalificiran in druzinsko unicen, in evo jutri ob 6 tih zjutraj se prikaze banda na vasih vratih da vam skupaj z dvema sosedoma opravi hisno preiskavo. Zaradi tega je potrebno vse te zlorabe preiskati, ker udba je povsod pa ceprav tega nikoli nisem, kot sem ze rekel, verjel ampak zivljenje v Sloveniji nas je prepricalo v nasprotno. Zato tudi predlagam novi24, da se streznik premesti v tujino, ker so podatki na strezniku sigurno ogrozeni, ker je jasno, da Slovenija ni varna drzava, to je dejstvo, ki ga lahko na podlagi stevilnih dogajanj vsak dan vidimo!

  • sprehajalec

   Mislim, da je strežnik Nove v Ameriki, oziroma disquasa, ki je svoja zadeva in je le pripomoček za komentiranje. Drugače bi bilo že vse hekano…Pa sodna prepoved objavljanja itd.

 • macon

  “Zakaj je Slovenija najbolj socialistična?”

  Zaradi kreatur, ki sedijo v prvi vrsti.

  • domovina mili dom

   Krivi so opranoglavi volivci. Pri zdravi pameti bi te kreature masturbirale v domači idili nad sliko enonogega samoroga.

 • skorpijon93

  zato, ker niste šli po poti Češke, kateri lahko gledate samo v hrbet, amen

  • MižekFiga

   Petrle je pa brez lustracije preživel ruski izotop. Mnogi politiki ga niso. Kučan ga ni bil deležen, čeprav so ga s Falconom uvažali.

   IN tov. ddr. Kučan ima prekratke noge, da bi šel kam dlje kot s helikopterjem v Lažgoše.

 • bubamara

  Slovenska družba temelji na solidarnosti in sposojenem denarju. Solidarnost se konča z pokojninami, ko imajo nekateri višjo pokojnino od drugih, kar je največje licemerstvo. Torej je SLO demokratični socijalizem res pravi socijalizem. Hinavščina na kubik.

 • Dostmamrecesije

  Komunizem je sovraštvo malega človeka.

  • macon

   Sovraštvo lumpenproletariata ali pritlehnih pokvarjenih bedakov. Slovencem se prileže, ker je taka večina.

 • Anton

  socialistična je zato, ker ima tako “”butaste volilce. Volilci morajo nehati voliti levico in svoj glas v teh bližajočih se volitvah nameniti desnim strankam. Samo na tak način bomo ubranili suverenost države, varnost države, zvišali življenski standard in stem tudi boljše pokojnine. Zgolj z izvolitvijo strank slovenske pomladi bomo ohranili slovenski jezik, kulturo, v nasprotnem, bomo izgubili svojo državo za katero smo se borili.

  sarkazem press

 • žogica

  Slovenija je čudovita dežela, je pa žalostno, koliko sovraštva in nestrpnosti je v ljudeh…. Politiko sovraštva in nestrpnosti vodi že 30 let načrtno SDS in to je edina stvar, ki jo uspešno uveljavljajo in delajo ogromno škodo Sloveniji !

  • Frank Novak

   Ja kaj pa cjo desni ki ne morejo zmagati na volitvah? Pljuvajo po vseh in vsakomer, migrantih, Srbih, istopolnih, NOB, Svetlani Makarovic, Kucanu, Titu, mojih strickih Edu in Ivanu… pljuvajo po vseh…
   Levi pa niso nic boljsi, v zanosu k nam vabijo muslimane, ki najbolj sovrazijo prav levake. Ko gledaj vse te nase levake v njihovi skrbi za “uboge” muslimane vidim samo hipokrite, in ne dobre ljudi. Njihova “humanost” je lazna.
   Nasi levaki so za delo neuporabni. Ker sami parazitirajo sistem mislijo da je moralno da nekdo iz drzave, torej davkoplacevalci ki prispevajo v budzet, skrbi za njih. Oni, levi, mislijo da je njihovo poslanstvo revolucija, borba, in ne delo.
   No potem, da bi bila ironija se vecja, zacnejo Slovenski levi paraziti k oblozeni mizi vabiti se muslimane iz BV. Drzijo se nacela V SLOGI JE MOC. Mislijo da se bodo Slovenski davkoplacevalci uklonili njihovim zahtevam ce jim bodo pri vpitju pomagali se razni Samiji ki se bodo metali po tleh zaviti v rjuhe. Mizo bodo tako in tako oblozili drugi, ne oni sami. Levaki ne delajo, levaki ne ustvarjajo, levaki zahtevajo da nekdo drug skrbi zanje in jim oblaga mizo. Poslanstvo levakov ni delo, ampak fantaziranje o druzbi nije.
   Kar poglejte Kordisa, Meseca ali Blazica. Sami neuporabni brezdelnezi sposobni za nic.
   Res je, izhajam iz komunisticne druzine, ampak taka kretena, da bi k nam vabila religiozne muslimane, pa moja stricka Edo in Ivan niti slucajno nista bila. Niti v pijanem stanju ne bi delala takih neumnosti.

  • Hribouc

   Slovenija je čudovita dežela!
   žogica pa usran robotski Idiot na kubik.

  • tramal

   Ti ki nisi bila kje drugje kot doma ali pa v srbiji ,pa res ne moreš vedeti kakšne lepote so po svetu in razgledani ljudje .

   • žogica

    Če si ti srbski omejenec, je tvoj problem, me sploh ne zanimaš…. M

   • žogica

    Če si ti srbski omejenec, me sploh ne briga….. Marsikje sem že bila in bilo je čudovito….. Lepo je iti, še lepše je priti nazaj domov, zato je Slovenija zame najlepša domovina ! Ti, ki si pa tako svetovno razgledan, ne vem, kaj še delaš v Sloveniji, pojdi…..

 • Frank Novak

  Zakaj je Slovenija najbolj socialistična?

  ZATO KER SLOVENCI KI STALNO ZIVITE V SLO TAKO MOCNO SOVRAZITE DRUG DRUGEGA DA VAM Z LAHKOTO VSAK ZAVLADA.

 • Samo Miklavčič

  V prvi vrsti ima vsak 3000€ plače ali pa pokjnine. Zakaj že?

 • Franc Šink

  Nisem na vse ponosen kar sem storil v svojem ne več tako kratkem življenju.Na nekaj sem pa le ponosen, da me je UDBA preganjala doma in v tujini. Vsaj nekaj sem imel prav.

 • piko8

  Dokler bo v Slovenimji toliko BUTALCEV se tej nomenklaturi dobro piše!!

 • stajerc5

  Ker so Slovenci najmanj politicno izobrazen narod, vsaj v Evropi! Ko slisi povprecnez samo zacetek besede na “soc…”, je njemu ze jasno,da to disi po “malo radi ali puno zaradi!!!
  Ne samo enkrat je prislo do zmede, ko smo v vecji druzbi debatirali o politiki. In kaj se zgodi, ko jim hoces razloziti, kaj je socialisticna in kaj socialna drzava? Ko jim zmanjka, zaradi nevednosti, slisis tiste prave slovenske besede: Pa ne me jebat s to politiko, koji kurac to enga zanima, zdaj pa nehi, ko te mamo poln kurac….
  Ja, dokler bo tako, bomo se dolgo cakali na lucko v tunelu!

 • dob

  Zakaj je Slovenija najbolj socialistična?
  Ker je v njej tisti, ki zreže, iznakazi in uniči slovensko zastavo nagrajen z državno nagrado!

  Medtem, ko si nihče od Slovencev ne upa iz protesta javno zažgati jugoslovanske agresorske zastave, torej zastave države – ki je SPLOH NI, KER NE OBSTAJA.

 • antimur

  V prvi vrsti, verjetno pa tudi v vseh ostalih, so krivci za slovenski kolaps. Domoljubi, zapomnite si govnače iz te fotografije, bo prišlo še hudičevo prav.

 • Peter

  kaj pomeni SFRJ?
  Sedam filozofira radi jedan, no.

 • Suljo

  Zato ker….banda komunistična ti je leta 1945 osvobodila deželico! 2.) bando komunistično so priznali zavezniki tako Američani, kot Britanci 3.) banda komunistična te je leta 1948 zaščitila od staljinizma in informbiroja 4.) zato pa je zahodni svet Tita sprejemal kot državnika, ker te je odbranil od dveh totalitarizmov, tebi ljubega nacizma in staljinizma,

  • garfi

   se bomo osvobodili
   ali pa nas boste leviČĆarji uničili za vedno

   • Suljo

    Nic se bati…nikogar nimamo namena uniciti….z nami bo slo,samo se močnejša

    • garfi

     ali bomo Slovenijo osvobodili od vas lažnih osvoboditeljev ALI PA JE NE BO VEČ

  • lukamiha

   In pobili 600.000 ljudi, ter pozaprli v 6 letih 4 milijone ljudi, dobre idole si si izbral!

 • garfi

  socilizem definicija poloma

 • garfi

  tragikomična rdeČĆa buržuazija
  Borat Pohar: NE MOREM PREŽIVETI S 3000€ mesečno
  hoče toliko kot KurČĆan in štrukelj in drugi priviligiranci 5000€
  NJIHOV DELAVSKI RAZRED 320€
  DOL Z BANDO JUNIJA NA VOLITVAH: šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-sloga-itd VSI SO UDBOMAFIJSKI
  GOR SlovenskeDomoljubneStranke SDS-ZD-itd

 • garfi

  BETTER DEAD THAN RED

 • Poštenje velja

  Kratko in jedernato.

  ZATO KER JO VODIJO NARODNI IZDAJALCI, KI NIKOLI NISO BILI SLOVENCI , LE PODREPNIKI SRBJANSKEGA OKUPIRANJA IN POČEFURJANJA SLOVENIJE.
  SLOVENCI NIKOLI NISMO RABILI GLOMAZNE INDUSTRIJE(ŽELEZARNE, CINKARNE, TERMIKE, TEŠ….) AMPAK JE BILO TO SREDSTVO ZA POČEFURJENJE IN UNIČEVANJE NARODA.
  DIKTATOR TITO JE POKLONIL TRST , GORICO, CELOVEC……IN NJEGOVI NASLEDNIKI
  NAMERNO ZGUBLJAJO PIRANSKI ZALIV , UNIČUJEJO VOJSKO, ZDRAVSTVO…. SODSTVO JE
  V ROKAH SRBJANCEV, INŠPEKCIJE ŽUPANSKA MESTA ITD……
  DRŽAVA JE ZADOLŽENA MEDIJSKO UNIČENA IN NAROD SKREGAN.
  TOREJ RES ZOPET VAM JE USPELO.
  ZATO SE POSEJEM NA SLOVENSTVO IN ZLOVENIJO IN VAM VSEM SKUPAJ ŽELIM ČIMPREJŠNJI BANKROT IN PONOVNO BALKANSKO KLANJE.
  ŠE SLOVENSKI POZDRAV BBEBEBEBEBEBEBEEBEBBBBBBBBBBBBBBBBBEEEEEEEEEEEEEEEBBBBBBBBBBBBBE

 • garfi
 • AlojzZ

  Zakaj je Slovenija najbolj socialistična?

  Ker je iz nje pobegnil celo škof. Saj ga Slovenci niso sprejeli. Še utemeljitev iz Svetega pisma:

  In če vas kdo ne sprejme in vaših besed ne posluša, pojdite iz tiste hiše ali tistega mesta in si otresite prah z nog. Resnično, povem vam: Laže bo na sodni dan sódomski in gomórski deželi kakor tistemu mestu. (Mt 10, 14-15)

 • garfi

  ali bomo Slovenijo osvobodili od lažnih osvoboditeljev ALI PA JE NE BO VEČ

 • Miran

  Vinko je zadnji človek ki bi lahko govoril o Udbi. Partijec od mladih nog, miličnik nato šef policijske postaje v komunizmu, človek, ki je do zadnjega obdržal partijsko knjižico. Človek ki je šikaniral navadne državljane in miličnike, ki so hodili k maši. Bil je med preverjenimi kadri, ker drugače ne bi mogel postati šef policijske postaje. Kam drugeče bi tak bednik prestopil drugam kot v SDS, podobno kot večina drugih komunistov.
  In tak izmeček bo potem drugim solil pamet glede komunizma in udbe.

  • lukamiha

   Kako si ti pameten, za neumne!

 • Franc Šink

  Zaradi tega je socialistična ker se pustimo tem bitangam.

 • zoro

  kdo je danes najbolj nevaren sloveniji? ne toliko podganji iztrebki, monogo, mnogo bolj srbakarji, ker srbakarji s kučkinom na čelu vodijo vse posle v slo. – torej – če nisi srbakar ne moreš biti v ju ali v js ali vodja česarkoli, če pa si srbakar ti je dovoljeno vse – kako dolgo še?

 • Krtača 20

  A je gorenaku že kdo obrazložil na lep način da je polcaj?

  • šmentanamuha

   A je teb že kdo obrazložil na le način , da si navadno teslo?

 • Jure kavčičeu

  Kakšen bullshit… Ker v SDS nimate dovolj velike podpore in kričanje o domobrancih in “posiljevalskih” migrantih očitno ne zaleže, se zgovarjate na neko globoko državo in strice iz ozadja. Vaša politična kampanja ni nič drugega kot opominjanje na stare grehe stresanje masla na glavo vsem, ki niso z vami. Valda da vam ljudje pač ne nasedejo. Začnite z intelektualnimi debatami, povejte kaj pametnega, pokomentirajte programe strank, povejte številke, teorijo, izračune, argumentirajte vaša stališča ne pa p*zda sam lajat o tem kako je blo vse fajn med 2004 in 2008 in kako je nek prijatelj od enga, ki pozna enga iz SD pred petnajstimi leti pijan vozil po cesti… HALO, tako se stranke pač ne borijo za zmago. Kako ste ubogi in nemočni očitno, da se poslužujete takih primitivnih teorij zarote. Če vas nebi tako sovražil bi se mi morda celo zasmilili.

  • šmentanamuha

   Kaj če bi se ti sam prvi držal svojega nasveta?

   • Peter

    A ti si to bral?
    Samo blokada, takoj, ni druge, no.

  • slosin

   kaj, a je tebi in tvojim dal Gorenak malo tinte pit, pa cviliš ko veper….bednik…
   Če ti kaj ni všeč, ne hodi jokat na ta portal in prodajaj svoje modrosti o predvolilni kampanji svojim levosučnežem, SDS pa pr mir pust nakladač…

  • xtc

   Glej dete socialistično neumno zahojeno,tisti,ki smp poznali funkcioniranje Yuge nalce bolj pod površje kot tvoja ati in mami,ki sta se drla Druže Tito za par klobas in pir za prvega maja,vemo da je Gorenak povedal čisto resnico,vse velike posle v Yugi je v rokah držala Udba,vse večje izvozna firme so bile izključno pod vodstvom strogih udbovcev vsi posli so tekli preko udbovskih podjetij.
   Danes je zadeva ista na eni strani se vzdržuje omrežje državno podjetnih kartelnih monopolov,katerih direktorji so bivši Udbovci ali njihovi sinovi ali sorodniki,na drugi strani pa je kop novonastalih “kvazi podjetnikov” ki exkluzivno poslujejo le z državo,državnimi firmami in monopoli in ti “uspešni” podjetniki so bodi si sinovi ali že vnuki udbašev ali sodelavcev SDV in zopet glavne posle nadzira ista klika,ki se tudi takoj pojavijo zraven,pri velikih tujih naložbah in s svojimi zvezami in povezavami iz ooslov ,ki so donosni takoj izrinejo ne njihovega in tako se to kolesje vrti.
   Pusti ob strani sedaj SDS in Gorenaka-to je resnica Slovenija in to Slovenijo čedalje bolj potaplja in zadolžuje.

  • Republic Commando

   Komentar ti je lajku samo zadrogirani ĐiĐi :)

 • BlankName

  Tega članka pa res zdaj ne razumem. Ali je Slovenija socialistična država ali ne?

  • xtc

   Seveda je-kvazi kapitalizem po socialistično je le fasada.

 • xtc

  Gorenak je povedal bistvo v čem sta si prosula Yuga in propadajoča SLO na isti poti podobni in zakaj obe propadata na isti način.

 • Goran Hvala

  Ko vse to preberem ugotovim da ko bi bil janezek tolk fajn kakor ga opevajo bi zanj glasovalo vec ljudi…tak pa ni…poanta je sam ta da eni kradejo ze 30 let ostali pa ne morejo..to jih najbolj boli…men je pa pac vseeno kdo me krade…tud ko je bil janezek na oblasti so me glih tolk obiral kot danes…tak da larifari vse skup..sam za oblast se gre pa nic drugega…penzije pa take fore ja…seveda…od kje pa bi janezek vzel??..ce je v slo sam se cel kuo penzenistov ostali pa letijo ven dokler se lahko…janezek se bo pomojem se zmislu da niti v tujino ne bo mogoce..da bi nafilal svojo mavho…dej zbute se ze enkrat…vas farbajo vsi po vrst in levi in desni…bebo si ce hodis na volitve…to mi je vec kot jasno…

  • lukamiha

   Oh, kako si ti zaplankan, vsaj kakšno uradno statistiko prečitaj in mogoči boš lahko opustil vsegliharstvo!

   • Goran Hvala

    Vsegliha se prav na tem portalu…seveda ko nekdo vsegliha vas je to cel halo…drgac je pa tukaj od clankov(blogov) pa do komentarjev vseglihadstvo 100 na uro…tak da hvala za opozorilo..

 • Jožef

  Vsi tisti, ki g. Gorenaka ne razumete ali ga pa napačno razumete, ste rasnično ubogi na duhu. Bolj enostavno in resnično se ne da opisati stanja v današnji Sloveniji. Tisti, ki pa tega ne razumete, pa vam tudi Bog ne more več pomagati. Trpite ! Vašemu škodljivemu pisanju se je pa mogoče izogniti, tako da vas blokiramo, v tem je “poanta”

  • Tone

   No, torej razumete razne diktatorje, zakaj so tako radi cenzurirali.

   • Jožef

    Gospod, zreli ste za blokado !

 • Frank Novak

  TITO ODPUSTI JIM, SAJ NE VEDO KAJ DELAJO…
  https://www.youtube.com/watch?v=0QeSlRqd-1k

  • Tone

   Se vidi, koliko je bil Tito pred svojim časom. Ameriški predsednik se s korejskim sestaja šele sedaj.

 • Frank Novak

  ZALOSTNI DAN KO JE UMRL EDEN OD MOJIH STRICKOV:
  https://www.youtube.com/watch?v=gspXyShVXA0

 • Frank Novak
 • M x

  Oni mislijo ,da so pa pač niso in še kar mislijo da so.Volim desnico defenitivno hočem v Sloveniji met poštenega jurja, ker če to ne bo komunistki moji dragi grem lahko v avstrijo ali nemčijo tam pa zaslužim vem koliko..Nehajte prat možgane ljudem poštenim .Imam Slovensko zastavo obešeno celo leto ne samo za praznike.oja Slovenija zbudi se in se bo .

 • Djuro sumar

  Kako noro razmišljanje Gorenaka o globoki državi. Volivci gremo na volišča (nekateri ne gredo, ker jim je vseeno kdo je na oblasti) in odločimo o tem, kdo bo na oblasti. Večina nas je še vedno za socializem zato, ker smo v Jugoslaviji živeli boljše, kot živimo danes in predvsem zato, ker je bil takrat človek, delavec, kmet, upokojenec, nekaj vreden in ker so bile plače v razmerju 1 : 3,5 in ne 1 : 350, kot danes.
  Vendar bi kljub temu desnica lahko prišla na oblast, če bi razumela, da se ne sme spuščati v ideološka vprašanja in če bi se bolj distancirala od RKC.

  • marker

   Ja, v Jugi je bilo boljše. Po kavo in prašek smo hodili v Italijo, po čokolado Milko pa v Avstrijo. Imeli smo par-nepar in bone za bencin. Edino kar je bilo pravično, je bilo razmerje med najvišjimi in najnižjimi plačami in nič drugega. Da je pa Juga enkrat bankrotirala pa ne boš povedal. Tudi naša bo kmalu, če nas ne bodo ustavili pri najemanju kreditov.

   • DJURO SUMAR

    Smo pač hodili na izlete v tujino, saj smo imeli denarja kot solate. Smo šli tudi na Mađarsko in pokupili vse, saj je bilo za nas skoraj zastonj. Madžari so imeli plače 100 mark, mi pa smo zapravili po 100 mark na dan. Juga je bila pa seveda pol manj zapufana, kot je sedaj Slovenija. Seštej pufe vseh nekdanjih republik, pa boš videl, da Juga skoraj ni bila zapufana.

    • Jožefa Benko

     si morda član lmš

    • lukamiha

     Musar, ti si bil že takrat direktor in užival v enopartijskem zločinskem režimu! Res si pojava!

     • DJURO SUMAR

      Direktor? Na žalost ne v socializmu, ne v kapitalizmu.

   • Tone

    vstrijci so hodili k nam.

    • xtc

     kako leto a ne od cca 75do 89 je eno leto?

     Ja leve hudo j*** matematika,pa že preje so dvakrat bankrotirali-rezanje ničel.

     • Tone

      Kaj pa če bi navedel kak vir, za par-nepar že 1975 in še 1989.

     • abc

      Par , nepar je trajal samo eno leto 1980 – 1981. Za tem pa kako leto so bili pa boni za gorivo. Tako da xtc ne tok pametovat,če ne veš ali si pa še premlad, da bi se tega spomnil.. Drugače pa v tvoji vzorni demokratični ZDA, so leta 1973, ko je bila naftna kriza tudi uvedli par – nepar.

 • lukamiha

  Uh, ti si pa res kredibilen z Mladino!

 • Adolf Hitler

  To ni socjalizem ampak bolšivizm ovce

 • Gr Enze

  V PRVI VRSTI SAMI POSCANI KURCI, KURCI, KURCI
  V DRUGI VRSTI SUHE ČEŠPLJE, ČEŠPLJE, ČEŠPLJE
  V TRETJI VRSTI SO PA ŽE PEDRI IN LEZBAĆE ITD ITD ITD

 • Marija

  Prav to sem povedala.ko je bil izvoljen Kučan za predsednika države.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!