Zakaj se smeje župan Zoran Janković?

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebi arhiv).

Ta teden je minil v neki čudni vzhičenosti vlade, ker je neuko ljudstvo potrdilo vladni projekt za gradnjo 27 km drugega tira, po katerem naj bi vozili tovorni vlaki in bi na takšen način razbremenili ceste in v vsesplošnem zgražanju nad tem, da je sodišče odredilo uničenje obremenjujočih dokazov zoper nedotakljivega župana Zorana Jankovića, ker naj bi državna tožilka zamudila rok za vložitev zahteve za uvedbo preiskave. Na videz nepovezana dogodka sta seveda izjemno povezana. Druži ju najmočnejša vez, to je zločin, ki so ga zagrešili že predniki sedanjega vodstva, ki obvladuje tako »civilno« družbo kot tudi vse psevdo demokratične organe.

O referendumu in o drugem tiru ne mislim več kaj dosti razmišljati. Poznam vrsto ljudi, ki so stali pred upravnimi enotami, žrtvovali svoj prosti čas in nagovarjali mimoidoče, bili pa deležni vrste zmerljivk. Sama pa sem na volišču doživela, da je volivec, ki je jasno in glasno povedal, da je ZA NAPREDEK tudi v imenu svoje žene, ki mu je izročila osebno izkaznico in vabilo, ter zahteval, da obkroži ZA tudi namesto nje. Ker mu seveda tega nismo dovolili, smo bili v njegovih očeh popolni reakcionarji, ki smo sedeli tam na stolih izključno zato, da onemogočamo napredek v naši domovini. Kot so dejali včasih Roma locuta, causa finita, ali Rim je spregovoril, zgodba je zaključena. Koliko je k neuspehu referendumske pobude pripomogla nacionalna televizija in amaterska nerodnost pobudnikov, bo verjetno povedala kakšna diplomska naloga na FDV. Sama sem videla samo izsek oddaje, kjer je več kot očitno motena oseba s svojim nastopom osmešila pobudnike referenduma. Kdo ga je povabil, si lahko mislim, enako tudi, s kakšnim namenom. Zelo dobra poteza institucije, ki, kot bodoči “drugi tir”, živi življenje vampirja, ki sesa denar od navadnih smrtnikov.

Kot rečeno, je druga tema tega tedna bistveno bolj zanimiva. Gre za potrditev Višjega sodišča RS odločitve sodnice na prvi stopnji, ki je odredila uničenje obremenjujočih prisluhov županu Jankoviću. S tem, ko je v javnost prišel prepis omenjenih prisluhov, je v mojih očeh, upam pa si trditi, da v očeh večine, Janković postal tisto v politiki, čemur rečejo “dead meat”. Med definicijami pojma »dead meat«, »mrtvo meso«, najdemo v urbanem slovarju tudi naslednje: “Dead Meat is to have sexual intercourse with a girl, who is passed out from drinking too much.” Torej, “dead meat” pomeni, da ima oseba spolni odnos z dekletom, ki je zaradi opitosti brez zavesti, torej brez lastne želje do spolnosti. Kako primerno!!! Poleg seveda vsem znanega pomena, da je oseba “mrtva” družbeno, politično ipd. In kaj se zgodi v naši domovini? Ne samo, da Janković ni skesano odstopil, povedal, da njegovo ravnanje ni bilo etično, da je neupravičeno izkoristil svoj položaj in v zameno za spolne storitve za naš denar zagotovil službo mamici, ki je potrebovala pogodbo za nedoločen čas, da je dobila kredit v banki. Ne, še v istem tednu je poteptal demokracijo in Ustavo RS v mestnem svetu in se tudi de iure poklonil islamski kulturi s poimenovanjem Džamijske ulice. Islam, znan po zaničevanju in nepriznavanju človekovih pravic ženskam, je več kot pisan na kožo županu Jankoviću.

Generacije si ga bodo zapomnile po ustvarjanju dolgov
Kaj tukaj vidimo? Imamo žensko, žrtev bančnih uradnikov, ki od nje zahtevajo garancijo v obliki pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas, četudi bi s hipoteko na stanovanju pokrili celotno terjatev. Hkrati pa so iste banke samo na podlagi telefonskih klicev, ne da bi preverjale boniteto, odobravale kredite Jankoviću, Kordežu in ostalim podobnim. Ta ženska, mlada mamica, se je znašla v stiski, ker se je odločila za razvezo navkljub ekonomski odvisnosti in je želela kupiti stanovanje, ker ji očitno najemniško z neprofitno najemnino ne bi pripadlo. Vidimo torej stisko, ki jo je reševala na način, katerega se večina sicer ne bi poslužila, hkrati pa nekoga z razvlečenim nasmeškom na obrazu, ki (tokrat tisti pregovor s tujim k….cem in koprivami res ne pride v poštev) si plača spolne užitke z našim denarjem. Kajti, ne nazadnje so Lekarne Ljubljana javno podjetje in nepotrebna zaposlitev, ki verjetno ni edina in ne samo v tem podjetju, bremeni Ljubljančanke in Ljubljančane. Se še spomnite Clintona, ki je v TV-izjavi svoje opravičilo naslovil na Američane in priznal, da njegovi odnosi z Monico niso bili primerni, nasprotno, to, kar se je zgodilo, je bilo narobe? Ste mogoče kaj takšnega pričakovali od župana Ljubljane, ki niza zavržene ovadbe, zastarane postopke, oprostilne sodbe kot bisere na svojo župansko verigo? Seveda niste, danes za Ljubljančane župan ni več nobena uganka. Vsakomur, ki od župana mesta pričakuje več kot zapiranje ulic, postavitev parkomatov in tisočih stebričkov, mu je jasno, da si ga bodo generacije zapomnile po ustvarjanju dolgov, ki jih bodo plačevale, po onesnaženem zraku in dihalnih obolenjih, po uničenju kulturne dediščine, po arhitekturnih sramotah ipd.

Ta teden pa si ga bomo zapomnili, če ne mi, pa naši zanamci, tudi po tem, da smo izgubili slovenstvo, tisto, kar nam je sploh še ostalo, kar smo opevali po zmagi v košarki, pa nam je že nagovor župana na Kongresnem trgu spodnesel tla pod nogami. Niti nekaj razumljivih stavkov v slovenščini si nismo zaslužili!!! Nato pa je še njegov mestni svet poteptal voljo prebivalcev četrtnih skupnosti Šiška, Bežigrad, Civilne iniciative Livarska ulica, Ljubljančanov na sploh in izglasoval Džamijsko ulico.  V posmeh Slovencem in slovenskemu jeziku!

Leta 1882 so Slovenci prvič dobili večino v ljubljanskem mestnem svetu, župansko verigo pa podelili županu Petru Grasseliju. Prvič je zaplapolala slovenska zastava in bila ustanovljena Mestna hranilnica ljubljanska, prva slovenska bančna ustanova in prva konkurenca nemški Kranjski hranilnici. Tako smo začeli leta 1882, Slovenci v večini v mestnem svetu, slovenska zastava in slovenska banka. In leta 2017? Slovenci očitno v manjšini, mestna hiša z zastavo LGTB, slovenske banke tudi s pomočjo tujerodnega župana pa uničene. Sic transit gloria mundi ali tako mineva slava sveta. Seveda pa brez kooperativnosti zakonodajnih, izvršilnih in sodnih oblasti ne bi šlo. Danes ne bom izpostavila že razvpite odločitve sodišča glede župana, ne, izvor zla je drugje, višje in globlje.

Ko vrhovno sodišče potrdi komunistično nepravo
Mogoče je šlo mimo vas, mogoče se vam ni zdelo pomembno, mogoče ste z roko zamahnili, ko ste slišali ali pa sploh niste, da je Vrhovno sodišče RS po tem, ko kar dva sodnika predhodno nista želela podpisati odločitve, zavrglo zahtevo za varstvo zakonitosti, ki jo je vložila hči na smrt obsojenega in usmrčenega v Kočevskem procesu leta 1943. Kdo, zakaj, pustimo zgodovino, verjetno vpije večina, glejmo v prihodnost! Vendar nam ravno ta odločitev Vrhovnega sodišča RS neposredno pokaže, zakaj Zoran Janković ne bo obsojen, navkljub prisluhom, navkljub roki v marmeladi. In kaj je vrhovno sodišče potrdilo? Žal brez pogleda v zgodovino odločitve ni mogoče razumeti. Pravzaprav je ni mogoče razumeti niti s poznavanjem zgodovine, vendar naj vsaj malo razjasnim čas, v katerem je potekal Kočevski proces. Bilo je na začetku meseca oktobra 1943, ko je izredno vojaško sodišče, ki je zasedalo samo v nočnem času, 16 obtožencev obsodilo na smrt z ustrelitvijo. Pritožbe ni bilo, bila je možnost zaprositi za pomilostitev na Izvršilni odbor OF, ki sta ga vodila Josip Vidmar in Boris Kidrič. Vse prošnje sta mirno zavrnila. Eksekucija je bila, tako kot sam proces, izvedena ponoči. Komunistična partija je slavnostno oznanila, da je Kočevski proces mejnik na razvojni poti našega pravnega reda. In še kako prav je imela!!!

Za vojno med Nemčijo in Jugoslavijo so veljala takratna pravila vojnega prava. Verjeli ali ne, obstajala so pravila, npr. haaški pravilnik o vojskovanju na kopnem, pojem zločina proti človeštvu, ki je bil sestavni del haaških konvencij iz leta 1907, t. i. Martensova klavzula, ki je zagotavljala civilistom in borcem mednarodno zaščito kot rezultat običajev med civiliziranimi narodi. Po kapitulaciji Italije se je komunistični teror nad prebivalci samo še povečal. Poleg 16 na smrt obsojenih in usmrčenih lahko beremo o več sto pobitih, med njimi tudi ranjencih, neoboroženih ipd. Zavedati se moramo, da v času druge svetovne vojne ni vladal pravni vakuum, nasprotno, po mednarodnem pravu je obstajala vlada v begunstvu, ki je bila legitimna vlada, ki je torej obstajala kot vrhovni organ države Jugoslavije. Med bivanjem v Londonu je vlada namreč izvajala pravice lastnega pravnega reda in je bila omejena samo s svojo lastno ustavo. In kolikor imam v spominu, je bila komunistična partija stranka, ki je bila prepovedana. Da okupatorja ni mogoče prisiliti k spoštovanju deželnega prava dežele, ki jo je zasedel, je razumljivo. V konkretnem primeru ne gre za proces, ki bi ga izvedel okupator, vsaj partija se ni deklarirala kot okupator, temveč domače prebivalstvo, ki ni spoštovalo pravnega reda Kraljevine Jugoslavije. Jasno je, da so bili partizani pripadniki neregularnih enot, danes bi jim rekli teroristi, saj samorazglasitev partije za edino legitimno zastopnico slovenskega naroda ne more preživeti resnega presojanja. Vendar je navkljub mednarodnemu pravu in obstoju legitimne vlade v Londonu slovensko vrhovno sodišče leta 2017 zapisalo: “Po sklepu Zbora odposlancev slovenskega naroda, ki je bil v začetku oktobra 1943, pa je zakonodajno in izvršilno oblast slovenskega naroda izvajal Vrhovni plenum Osvobodilne fronte kot Slovenski narodnoosvobodilni odbor.”

Vrhovno sodišče RS je leta 2017 torej priznalo legitimnost sodbe združbe, ki se je poimenovala revolucionarno sodišče, in poteptalo načela mednarodnega prava in pravnega reda, ki je v tistem času dejansko veljal. Od tu dalje je vsakomur lahko jasno, da pri takšnih odločitvah, katerim sta se uprla, žal, samo dva sodnika, ostali pa so klonili, ni skrbi, da se revolucionarno sodstvo razvija v pravilni smeri, saj je še vedno “Kočevski proces mejnik na razvojni poti našega pravnega reda”.

Lucija Šikovec Ušaj

 • Novakec1

  Kaj nam pa možete, možete , če smo vesel……

 • antimur

  Mislim, da je dovovolj govorenja in pisarjenja po forumih, morali bomo pravico vzeti v svoje roke in na silo odstraniti te kriminalce in leve fašiste. Janković je baraba, ki so ga kučanisti izbrali za kriminalna početja, krivda v tem primeru je pa absolutno v kučanističnem tožilstvu in sodišču, ki takšne kriminalce ne onemogoči. Od pokvarjenih in lažnivih levaških medijev pa nobenega glasu o kriminalu in povezavi tega zločinskega početja, še manj od ogabnih in vreščečih feministk, ki bi prve morale dvigniti glas vsaj v tem primeru. Sicer pa ni čudno, kakšen odpadek vse se je natepel v to feministično združbo.

  • dež

   Da je Janković baraba drži, enako kot trditev o rdečem tožilstvu, sodstvu, policiji. Ampak drži tudi, da so ga Ljubljančani že 3x izvolili za župana in to vedno v 1. krogu. Če se gremo demokracijo, je to potrebno spoštovati, druga smer vodi v anarhijo.

   • zokispoki

    Kriminalovic je lahko zupan samo zaradi dvojnih meril in slabe zakonodaje, in seveda kriminalca iz Murgulja in njegove bande, ki ga sciti ! Ce bi veljali isti vatli za izvolitev zupana, glede na minimalno volilno udelezbo( na zadnjih volitvah je bila krepko pod pod 40% !!!!), kakor na primer za visoke prepreke, ki jih postavljaja drzava za sklic referenduma, potem se o tem ne bi bilo potrebno pogovarjati.
    Problem ni samo v tem, da 60 % in vec Ljubljancanov abstinira volitve, veliko vecja tezava je, ker je vec kot ocitno, da sodna veja- policija, tozilstvo in sodnija ne funkcionirajo. Kje je osebna odgovornost tozilke, ki je po mojem mnenju namenoma zamocila ??? Groza !
    Sedaj preostane samo se ulica in kocke !

    • dež

     Se strinjam z vsem kar si napisal. A največji problem so volivci, ki takšnega človeka izvolijo. Enaka ali še večja težava sta, kot pravilno ugotavljaš in se vidi tudi z Marsa, nedelujoče pravosodje in policija, ki sta v rokah udbomafije.

   • von Rhein

    Če bi ga volili Lljubljančani ne bi bil nikoli župan. Voli ga rdeča komunajzarska golazen,ki se je priselila v mesto in gradjani za 600sit.

    • Soave

     Uh, hvala !!!!

    • dež

     V LJ je struktura prebivalstva takšna, da bodo vedno volili za rdečega kandidata, na žalost, ampak tako je. Je pa tudi res, da brez dobrega sredinskega ali desnega protikandidata levim, na volišču nimaš prave izbire.
     Vidiš kako je pri nas, ljudje so kot ovce in ne znajo uporabljati lastnih možganov, jim mora vedno nekdo drug prišepniti, koga naj volijo.

     • samotoje

      Ne samo prišepniti, na listek jim je treba napisati. Na volišču potem primerjajo vizualno podobo zapisanega na volilnem listu s tisto na svojem cegelcu, in če stvar štima, potem volijo. To je Ljubljana.

   • Mojca pokraculja

    Volijo ga cefurji ze po difoltu, ki so vecinsko prebivalstvo v Lj. in usegliharjji, ki pravjo je saj kej naredu u Lublan, kr nej krade!
    Nej ze enkrat pride do taprave anarhije ! !

    • dež

     Kako to zgleda z anarhijo, lahko vidiš po izvolitvi Trumpa, jaz si takšne demokracije ne želim, Jankovič je bil izvoljen zakonito, čefurji gor ali dol, smo jih uvozili in imajo volilno pravico, nekaj jih je tudi slovenske narodnosti, z domačimi koreninami.
     Lahko protestiraš pred magistratom, tožilstvom ali sodiščem, kaj več pa težko narediš. Pa še v tem primeru mora biti kritična masa dovolj velika, posameznik je v takšnih primerih preslišan. In nemočen, kar poglej RTV naročnino, še vedno jo vsi plačujemo, kdor jo ne, ga iztožijo, čeprav smo vsi proti, tudi čefurji.

     • Mojca pokraculja

      Ne vidim nobene anarhije po izvolitvi Trumpa. Tudi glede demokracije kot je v Ameriki, mi je še nismo videli. Sploh pa nas vseh skupaj ni niti za eno malo večje evropsko mesto, torej primerjati 2 miljonsko nacijo z Ameriko ne vzdrži nobene primerjave.
      Jankovič bo vedno izvoljen zakonito. Tam on nima “poslov”. Njegovi posli in dejanja pa najbrž niso vsi zakoniti in v tem grmu tiči zajec. Dokler bo tako, da ga sistem ščiti, nobena kritična masa še tako velika ne pomaga nič. Sopranovi, krasna nadaljevanka !

     • dež

      Morda si pozabila, jaz se spominjam razbitih izložb, zažganih avtomobilov, pretepenih podpornikov Trampa, še na invalida na vozičku so se spravili, “kao demokrati”. Zvečer imaš pred blokom avto, zjutraj požganino. Zvečer zapreš trgovino, zjutraj je prazna, izropana, če imaš srečo jo niso zažgali. Oprosti, ampak jaz si tega ne želim.
      In kot sama ugotavljaš, ni problem ZJ, takšnih Jankovićev je cel kup, problem sta policija in pravosodje, ki takšne barabe ščitita. Proti njim pa na silo ne moreš nič, ker oni vodijo igro, lahko jih zjahaš samo na volitvah. Kako zmagati na volitvah je pa druga zgodba.

     • Mojca pokraculja

      Ja sem videla, fašisti, ki se imajo za antifašiste- v bistvu pa niamajo pojma kaj je fašizem. Tako kot ti naši antifa- anarhisti !

 • Anton

  ma Ljubljanskem gradu plapola ljubljanska in evropska zastava, ni pa izobešane slovenske zastave, kot tudi ne na magistratu, toliko o našem županu!

  sarkazem press

  • Na vseh slovenskih občinah visijo slovenske zastave, samo na ljubljanski NE.
   Hrvatje imajo državne zastave celo v cerkvah.

   • Soave

    Tudi pri nas jih imamo !

   • Steiermark

    Kaj pa pričakuješ od turških jugo hlapcev, ki nas obvladujejo?

 • Ppiikkaa

  Spomenik Borisu Kidriču je bil komaj pred nekaj leti, pazite, že v Sloveniji, razglašen za spomenik državnega pomena. Potiho potiho delajo po komunistično, zmorejo zaradi naivnosti in nezainteresiranosti Slovencev, ki so ali leni ali pa butasti. Butalci niso marali Turkov, pa so na koncu vasi postavili tablo: Turkom vstop najstrožje prepovedan. Slovenci smo Tugomerji, še kar naprej.

 • Viktorh

  Žal tragikomičnost slovenske levičarske politike.

 • althar

  Jagodni izbor dogodkov, ki lepo kažejo, zakaj je levičarstvo na splošno, komunizem pa konkretno, duševna bolezen naroda. Če se je ne zdravi, bolnik, torej narod, klavrno pogine.

 • Soave

  + + + + + + + + dobro, ga. Lucija ! Da malo obnovimo svoje vedenje.

 • dež

  Odlična kolumna, si jo velja zapomniti. Dopolnil bi jo le v toliko, da je med neukim ljudstvom očitno tudi zelo velik odstotek tumpastih in pokvarjenih. Drugače si odstotka tistih, ki so glasovali za 2. tir, ne znam razložiti. Ko dodamo še vse oportuniste vladajoči nomenklaturi, dobimo kloako po imenu Slovenija, v kateri so možni Zoran Janković, Džamijska ulica, Kočevski proces 2017, Borut Pahor kot PD in Milan Kučan kot PV. For Your Eyes Only.

  Nedavno sem na tviterju prebral izjavo enega od urednikov na POP TV, da se ni udeležil referenduma. Z obrazložitvijo, da je podrobno prebral Zakon o 2. tiru in ga primerjal s trditvami nasprotnikov gradnje, a se nikakor ni mogel odločiti. Še dobro, da ni šel brati Ustave, bi najbrž ugotovil, da udeležba na referendumu ni obvezna.
  Možakar premore kar nekaj intelekta, vsaj po njegovih tvitih tako sodim, zato mu je bilo čisto jasno, za kaj pri drugem tiru gre. Za primerjati je bilo ceno investicije, število tirov in rok izvedbe ter kdo bo vse skupaj plačal. A on, intelektualec, se nikakor ni mogel odločiti in je šel brati Zakon, ki je samo pravni okvir pokritja kraje davkoplačevalskega denarja. In se za konec posul s pepelom.

  Toplo priporočam v branje članek Steva Pejovicha, v katerem piše o fenomenu pravne države vs. vladanju po pravu. Najbolj zanimiv del je tale :
  Warren Nutter je zajel bistvo vladanja po pravu v Vzhodni Evropi in Sovjetski zvezi v prejšnjem stoletju: »Lenin je genialno prepoznal, kako pomembno je, da sovjetski sistem ozaljša z okraski demokracije. Če ljudje želijo ustavo, pa jim jo dajmo, in vključimo celo listino pravic. Če želijo parlament, jim dajmo tudi to. In sistem sodišč. Če želijo imeti federativni sistem, ustvarimo tudi ta mit. Predvsem pa jim pustimo, da imajo volitve, kajti glasovanje na volitvah je to, kar navaden človek najbolj jasno povezuje z demokracijo. Dajmo jim vse to, vendar poskrbimo, da ne bodo imeli nobenega vpliva na to, kako se stvari vodijo.«
  Nutter je dobro prepoznal bistvo. Vse delovanje vlad v Vzhodni Evropi in Sovjetski zvezi je bilo vedno zakonito. Kako to? Kadarkoli se je vlada katere od teh držav odločila nekaj narediti drugače, je napisala zakon, ki je podpiral novo politiko, in ga poslala v parlament. »Zakonodajalci« so se morali hitro sestati in glasovati z dvigom rok. In glasovanje je bilo soglasno.

  Celoten članek je dostopen na povezavi http://reporter.si/clanek/svet/svetozar-steve-pejovich-vzpon-liberalnega-socializma-iz-socializma-20-v-socializem-21-stoletja-531998.

 • sumljivislon

  1990 – ČLOVEK ki ima še danes ROKO ZA HRBTOM IN KAŽE FIGO….slovenski zastavi…!! ……….˝danes so dovoljene sanje – jutri je nov dan !˝….a dej no..?

 • MEFISTO

  Jankovićev smeh je iskren, sproščujoč, simpatičen in nalezljiv.

  Dosegel je vse.

  Tudi to, da je nad ustavo in zakonom.

  Vse to, pa zaradi njegovega izredno privlačnega smeha, ko se roga butastim Slovencem.

  • tohuvabohu

   Samo nasmeh je bolj grenak …

 • Mojca pokraculja

  Odlično Lucija Ušaj, kot vedno. Zgodba okrog Vrhovnega sodišča je pravzaprav ključna, četudi morda na prvi pogled gre za povsem običajen primer preglasovanja v senatu. Pa ne gre zgolj zato. Odločitev vrhovnega sodišča, njenega petčlanskega senata, je bila sprejeta leta 2015. Ker je dva sodnika , med njima predsednik senata nista hotela podpisati, je bila sodba podpisana šele letos. Podpisal jo je Damjan Florjančič. Iz obrazložitve sodbe veje čisto pravi duh revolucionarnega pojmovanja prava in pravičnosti. V posmeh vsem, jasno in nedvoumno sodniki pravijo, da nad tem ne obstaja nič višjega, kar bi omajalo njihovo sodbo. Nad revolucionarnim pravom obstaja nobeno mednarodno pravo. Prav tako nad revolucionarnimi “sodišči” ni nobene institucije, ki bi bila višja od njih in bi dvomila v njihovo legitimnost in legalnost. Vse to se jasno razbere iz navedene sodbe. Ker se še vedno pojmuje tako kot leta 1943 ?! Pravzaprav nam sodniki sporočajo »Tega pa mi že ne bomo dopustili…!«
  Zakaj je tako, je briljantno analiziral in obrazložil Boštjan M. Zupančič v zapisu “Avantagardni sindrom” !

  • dež

   Rajnka Jugoslavija je imela v letih 1941-45 v Londonu zakonito vlado, s kraljem Petrom II. K. Vojni minister v tej vladi je bil Draža Mihajlović, poveljnik JVvD (četniki/plava garda), katerega je USA predsednik Truman l. 1948 posmrtno odlikoval z Legijo za zasluge – za rešitev približno 500 ameriških pilotov med obsežno tajno reševalno akcijo ameriških pilotov za sovražnikovimi bojnimi črtami v drugi polovici leta 1944, znano pod imenom Operacija Halyard.
   Če veljavnim pravilom vojnega prava v l. 41-45 dodaš še to dejstvo, se za zmagovito stran zgodovina v hipu še bolj obrne na glavo, o tem niti nočejo govoriti.
   In zanimivo, bitka na Neretvi se je zgodila marca 1943, ob sodelovanju Nemcev in četnikov kot agresorjev, zakaj hudiča so slednji kasneje (1944) reševali ameriške pilote.

 • Anketa Študenta

  http://www.mylanderpages.com/zelenjava_sadje/Super-nagradna-igra
  Super nagradna igra – Mercator boni: 120eur, 70eur, 50eur

  Hitra anketa – povprečno trajanje 4min 30s
  študent AGRONOMSKE EKONOMIKE – PLAČAM IZ LASTNEGA ŽEPA, Mercator nima s tem nič

  Možnost zadetka ca. 1:100 oz. 3:300

  Hvala Slovenci za nesebično pomoč in trud!
  Ker sem dobil že veliko komentarjev, da je stvar FAKE: ne ni fake, nihče se ne muči zastonj.

  Za vsa vprašanja in nejasnosti sem vam na voljo: [email protected] (ni gmail)

 • Gru

  ” po onesnaženem zraku in dihalnih obolenjih”

  In potem zapis na siolu ;)

  ” Višje koncentracije črnega ogljika so prisotne pozimi. Največ k temu pripomorejo kurjenje biomase in dizelski izpuhi oziroma promet, je pojasnil Drinovec, a poudaril, da je velik vzrok onesnaženosti tudi lega Ljubljane. Zaradi zaprtosti v zatišno kotlino se tudi Ljubljančani po njegovih trditvah spopadajo s slabšim zrakom kot na primer Parižani. “Onesnaževanje v Ljubljani ni toliko posledica slabih kurilnih naprav ali slabo vzdrževanih avtomobilov, največji vpliv ima meteorologija,” je Drinovec povzel glavno ugotovitev iz raziskave.

  V Ljubljani si uspešno prizadevajo za zmanjšanje onesnaženosti zraka, je menila vodja oddelka za varstvo okolja na MOL Nataša Jazbinšek Seršen. “Kakovost zraka je danes bistveno boljša kot pred desetletji,” je dejala. Po njenem prepričanju so to med drugim dosegli z različnimi ukrepi s področja trajnostne energetike in trajnostne mobilnosti.”

  Lucija zavajas bralce , da Jankovic kriv za slab zrak ;)

 • Gru

  Ljubljancani si bomo Jankovica zapomnili tudi, da je prvi zupan , ki je nekaj naredil za prebivalce po vec kot 35letih razlicnih zupanov.

  • sprehajalec

   levičarji res ne morete brez pufov.

   • Gru

    Desnicarji tudi ne ;) kje je pol razlika?

    • sprehajalec

     jaz nimam nobenega in si ga tudi ne želim. Poznam pa levičarja, ki je s pufi zagonil bajto.

   • opazovalec

    Res je MO LJ najbolj zadolžena po celotnem obsegu, toda preračunano na glavo je v zalet povprečju slovenskih občin. In ne pozabi MO LJ je 100x večja od povprečne slovenske občine. Primerjat Dolg Hodoša in Ljubljane je ravno tako, kot da bi iz primerjave zadolženosti Nemčije (2100 milijard) in Slovenije (32 milijard€) in podobnih liliputanskih državic sklepal, da je Nemčija najbolj katastrofalno zadolžena država.

    Res levica dela na kredit, toda kaj naredi, desnica (SDS) pa premnogokrat pošlje s svojim nedelom občino v stečaj in prislilno upravo (primer Jazbec, Štore, Gornji Petrovci, etc…)

    • sprehajalec

     V spominu imam predvolilno obljubo Novega obraza, s stranko v ustanavljanju o zmanjšanju števila občin. In njihovem združevanju. Nič ni bilo storjenega.

     Tako, kot se firmo pošlje v stečaj, če je nelikvidna, tako se mora tudi občino. Ne da se flika z novimi pufi, tako kot zdravstvo. rezultat je puf na puf, spremembe pa niso mogoče, po filozofiji levice, saj se pravic za nazaj ne sme ukiniti. Usoda nekdanje Juge je že na obzorju…

  • milanček

   če je naredil samo za tvoj denar, podpišem takoj, ker pa bodo odplačevale bodoče generacije vse dolgove, med temi dolgovi so enormne št ukradenega denarja, pa tebi bezle lahko samo sporočim, zresni se! Če bi bila Slovenija vsaj malo pravna država, bi čefur janković sedel že 10 let na Dobu!

   • Gru

    No ja sj nas so RKC, SDS in ostali tudi zadolzili, ampak nic naredili. Vem da se to bedno slisi. Sam po 10 zupanih, ki samo kradejo in nas zadolzujejo brez da bi kj naredili, je J. zanimiva sprememba ;)

    • dež

     Kje si našel 10 županov ? Od leta 1990 do danes je imela LJ, poleg Jankovića, 2 župana (Strgar, Rupel) in 2 županji (Potočnik, Simšič). Kateri od teh je kradel in nas zadolžil ? Zoki je samo v Stožicah pridelal državnim bankam 100 milijonov dolgov, MOL je zapufana do fundamenta.
     Zoki je morda kaj dobrega naredil za turiste, za Ljubljančane pa bore malo. Če naredi nov most čez Ljubljanico 5x dražje od običajne cene, investitor pa je VOKA, ki bi morala višek denarja vlagati v posodobitev in razvoj svojega omrežja, je delal le v korist lastnega žepa.

    • milanček

     @gru: možakar, pa za božjo voljo, zresni se ali pa bodi tiho ker s takimi neumnimi izjavami oz mišlenjem te bodo priznali za moteno osebo! Pa srečno možakar, vsaj upam , da si!

 • baubau

  za bruhat…

 • realnost

  …ker ve da lahko nat**ne svoje neumne volilce kadarkoli hoče. Mafija ima pod kontrole vse pore državnih ustanov, skratka mafija ima svojo državo! Bljak volilci

  • Gru

   Mogoce pa je v vas problem da vas volilci ne volijo ;)

   • realnost

    Ja škoda je ker ne boste čutili posledic samo volilci mafije, ampak bomo tudi vsi ostali pošteni ljudje.

    • Gru

     Sj imamo tudi desno mafijo , a ce njih volim pol je pa ok?

     • if

      Vi ne ločite med desno in levo, tudi ne med mafijo in demokracijo, ker ste produkt mafije, paradržave, o kateri teče beseda in ste hkrati njen podpornik.

      V vašem softwareju je vgrajena sisitemska napaka, zato omenjenega ne prepoznavte in posledično niste spopobni demokatične odločitve.

     • Peter

      Tudi hardware ne štima, majo žice vse na levo zvezane, no.

     • Spet si narobe navit.

 • Janez

  Ja !
  DOBER ZAPIS CENJENE GOSPE Lucije Š. Ušaj !
  Opozarja
  NA
  POTREBO
  TEMELJITI RES STROKOVNI PRENOVI. R. SLO PRAVA !
  R. SLO PRAVA
  IN TUDI POKOMUNISTIČNE SPLOŠNE MENTALITET NAŠIH “KARDELJASTIH ” PRAVNIKOV.
  ŠE
  VEDNO OHRANJAJO
  IZHOODIŠČA, KI TEMELJIJO
  V VKP B BOLJŠEVISTIČNO-KOMUNISTIČNEM IDEOLOŠKEM ” RAZUMEVANJU ” PRAVA,
  KI
  JE OZ. NAJ BI BILO ” DEKLA” REVOLUCIJE, POLITIKE , KOMUNISTIČNO-MARXISTIČNE – SEVEDA.
  A?
  Zdaj smo v letu 2017 !
  VKP B “PRAVO” JE ENEMU NAJVEČJIH POLIT MORILSKIH ZLOČINCEV – J.V. STALINU !
  “OMOGOČILO, LDA
  JE NADALJEVAL
  V BEDO IN LAKOTO IN V
  BREZPRAVNO MORJENJE POSAMEZNIKOV IN CELIH LJUDSTEV
  – VODEČO
  RAZGRADNJO IN UNIČEVANJE CARSKE RUSIJE, KI STA JO ZAČELA LENIN IN TROCKI.
  KP B
  BOLJŠEVIŠKO ” PRAVO” – JE VSE TO OMOGOČALO, OPIRALO !
  VKP B
  STALIN
  – KOT NAŠI KPS, KPJ STALINISTI – ŽAL – NI, NISO – BILI KAZNOVANI ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  RESNO – UREDIDIMO IN IZLOČIMO
  ELEMENTE, OSTANKE BOLJŠEVISTIČNO- KOMUNISTIČNEGA ” PRAVA”
  IZ
  NAŠEGA R.SLO PRRAVA IN TUDI IZ SPLOŠNE ” MENTALITETE”
  NAŠIH POKOMUNISTIČNIH, PO “KARDELJASTIH” PRAVNIKOV IN FDV- JEVCE.
  ZDAJ
  LETA 2017
  IMAMO DOVOLJ DISTANCE IN VELJAVNIH PODATKOV
  O
  NA ZLOČINSKI VKP B IDEOLOGIJI IN NA ENAKO ZLOČINSKEM MARXIZMU
  TEMELJEČEM
  POLIT ROPARSKEM IN MORILSKEM POČETJU ZLOČINSKIH – J.V. STAINA
  IN
  NA ENAKO ZLOČINSKEM POČETJU
  KPS IN KPJ BOLJŠEVISTIČNIH STALIN KOMUNISTOV !

  J.V. STALINOV – ROP
  510 TON – ČISTEGA ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA

  Z L A T A, – LETA 1936, 1937 JE TO ZLATO
  STALINOV “GESTAPO”= “NKVD
  ROPARSKO ODPELJAL IZ MADRIDA – STALINU – V MOSKVO.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Moscow_gold

 • dob

  >>Ta teden je minil v neki čudni vzhičenosti vlade, ker je neuko ljudstvo potrdilo vladni projekt za gradnjo 27 km drugega tira<<
  Moj poudarek je na NEUKO!

  Zakaj pa ne bi potrdili tega vladnega projekta?
  V tej državi namreč ni navade, da bi delo bilo plačano. Tudi te navade ni, da bi vračali dolgove in plačevali izstavljene računu podjetnikom, ki so svoje delo pošteno opravili. Ljudje se s takšno mentaliteto, ki jo pravzaprav že ves čas promovira ta država, na veliko strinjajo! To je zdaj njihova mentaliteta, z njo se identificirajo, zato je ta država – njihova in ne naša, ki svoje dolgove vračamo, tuje delo (in zato tudi svoje) spoštujemo, in ga plačujemo. Ker usluge in pogodbeno dogovorjeno delo treba spoštovati.

  Zato na volitvah (za župana, naprimer, in v vlado RS) ljudje izvolijo tiste, ki so popolnoma neodgovorni, ko gre za poravnavanje računov za opravljeno delo ter vračanje dolga, kot obveznosti, ki jo prevzame država z dogovorom, ko vse nas zadolži v tujini! Država dolg naredi (beri: pusti za sabo!) in zanj ne prevzame NOBENE odgovornosti. Raje razmišlja o tem, zakaj bi vračanje dolga bilo pravzaprav zanjo nepravično, in zato ga še povečuje.

  Zakaj bi potem razmišljali o tem, kako bodo volivci opravljeno delo plačali, dolgove pa poravnavali?! Vsa umetnost v tem, da dolg narediš, potem si pa izmišljaš razloge, zakaj ga ne boš vrnil! Država v tem prednjači, ljudje pa ji sledijo, ker so enako neodgovorni, kot so ta država in župan glavnega mesta neodgovorni! Temu sledijo.
  Niso neuki! So samo hudobni, ker se jim to splača.
  Čakte, da začnejo posiljevati. Vzornika že imajo!

  • Vera

   Res je na našo žalost , ker imamo mnogo uvoženih butlov med sabo , ki bi samo grabili, delali pa nič . Vzgledi pa vlečejo, zato potomci niso in ne bodo nič boljši .

  • Mojca pokraculja

   Ej dob, odlično kot vedno ! Bom še enkrat predlagala, čeprav vem, da iz predloga ne bo nič, pa vseeno.
   Namesto famoznega pahorjevega semaforja, ki je svetil morda štirinajst dni, se ne spominjam natančno, naj na pročelje parlamenta in vlade montirajo velik pano, na katerem bodo vsak trenutek vidni vsi podatki o naših PUFIH!!! Koliko jih je, kako jih plačujemo, komu, po kakšni obrestni meri, itd. Skratka naj državljanom (po)kažejo mafijsko borzo pufanja! Nenazadnje plačujemo vse državljani.

   • dob

    kučan pravi, da je zadolževanje le delno povračilo prekletemu kapitalizmu, ki je nam kradel, zato pa pni imajo, mi pa nimamo.
    S tem, ko dolga ne vrnemo, vsaj delno izravnavamo krivico, ki se nam dogaja!
    Pranje dnarja skozi državno banko pa, tako kučan, ni kriminal, ampak je samo da mal znižamo stroške, ki nam jih kurčevi kapitalisti vsilijo skozi plačevanje obrestmi za dolgove, ki jih pač moramo plačati, če hočemo nadaljevati zadolževanje.
    Ampak mi jih bomo zajebali in bomo dolg še povečevali! Pol bomo pa vidl kdo je tle bl pametn.

    Ta neumni itak pristanejo v Hudi jami in pa v Srebrenici. Kajti zunanji dolgovi so enaki notranjim dolgovom!

    Le da s to razliko, da se zunanji dolgovi poravnavajo z vračilom v denarju, notranji dolgovi pa poravnavajo s klanjem, rezanjem vratov in posiljevanjem.
    Glede na to, da pri nas nihče ne plačuje računov za opravljeno delo odkar je Drnovšek ukinil SDK… pa tudi poslovanje poteka bolj po Jankovićevo (zadolži se in se snađi), potem pa še glede na to da država ne ceni človeškega dela za pošteno obliko preživljanja, saj ne vzpodbuja plačevanje poštenega dela (boji se, da bi kdo lahko postal odvisen od tega!) izhaja preprost sklep: Ta država dolga ne misli vrniti!

    Zdaj ga je 35 milijard. Potem pa, glede na dejstvo, da pri nas nihče nikogar ne sprašuje zakaj se je klanje v SFRJ sploh začelo, lahko ugotovimo, da tudi odgovornosti za Jugo-dolgove prejšnje države ne prevzame nihče.

    Zato, da nekoga ubiješ, pa ti ni potrebno drugo znanje, kot le ponovitev tistega, kar si v preteklosti delal, in se s tem danes, pred generacijami mladih, še hvališ.

  • RATATA

   Dob, odpiši terjatve in pozabi, tako boš lažje živel.
   Jaz odpisujem terjatve takoj po tem, ko obvestim naše sodišče in predlagam izvršbo in dobim čez tri leta odgovor, da moj dolžnik nima nobenega odprtega računa več.
   Po tem lažje zadiham, ker vem, da zagotovo ne bom dobil svojega denarja, do tedaj sem pa nanj upal.
   Pa kaj, saj so to majhni zneski, po 600, 800, 1500 eurotov, stroški pa tudi niso bili tako visoki, le po 44 eurotov na predlog izvršbe.
   Hvala bogu, da je konec upanja, saj sem že pred tremi leti bil zmozgan zaradi klicanja dolžnikov in njihovih obljub, da bodo zdaj pa res dali. Končno sem frej!
   Aja, pa še davek na dodano vrednost (DDV) bom dobil povrnjen, ki sem ga odvedel naslednji mesec po izdaji računa in tako sem privarčeval, če ne bi ga že pred parimi leti zapravil, inflacije pa itak ni, par centov na euro… JUPI, rešen sem in lahko končno delam naprej…. zgubo.

   • Na žalost je res vse tako, kot praviš……. pa tudi veliko hujše. :(

    • RATATA

     Morda le povdarek glede plačevanja DDV po izdani fakturi in ne po prejetem plačilu…:
     A SMO VSI NORI?, da to tako plačujemo?
     Delo dobiš, ga narediš, zaračunaš in plačaš DDV, denarja pa nisi dobil še nič in mnogokrat se zgodi da ga ne dobiš nikoli! Neverjetni idiotizem!
     Komu ustreza finančna nedisciplina me res zanima?

     • dob

      Tistim, ki so ukinil SDK in odstranili Logarjevo.

     • je bila to Drnovškova vlada ?

     • dob
     • Glede na – ” Komunizem je pa preskušan (na nas preskušan, jasno!) in za nas ni boljšega sistema od komunizma…
      In potem je umrl.”
      – mali popravek. Pred smrtjo se je vrnil nazaj k cerkvi. Tudi pogreb je bil cerkven.

     • dob

      Ja, ampak svojih vernikov ni peljal h Cerkvi, pustil jih je Partiji.

     • indijanka

      Večkrat sem te že želala vprašat, zakaj misliš, da bi SDK lahko kaj tešila? Trgovinške verige so danes drugačne in kako bi ta edinstveni sistem vključili v širše okolje? Na kakšen način bi razvil konkurenco v tej vlogi in kdo nsj bi tehnološko približal SDK svetu. Država? Na podoben način kot gospodari s preostalim?

     • dob

      Odstranili so kontrolo plačevanja računov (posledica tega je zdaj že kronična plačilna nedisciplina v državi, ki je uničila ničkoliko,pridnih ljudi in poštenih s.p.-jev!) in plačevanja prispevkov zaposlenim (posledica tega je, da ljudje pridejo do penzije in ugotovijo, da jim firma ni plačevala prispevkov za pokojnino in zdravstveno zavarovanje).
      Država si je nadalje omislila plačilo DDV-ja na izstavljen račun, ne pa na dobljen denar ob plačilu izstavljenega računa. S tem je sebi zagotovila keš v žep, in zadržala pravico do neodgovornosti sebe kot države do popolnega razsula gospodarstva in načina poslovanja v državi.

      Čemu (ali komu) potem država služi?! Njeni izgovori so:
      če vam poslovni partnerji ne plačujejo dela, potem pa pazite s kom poslujete in previdneje izbirajte poslovne partnerje! Sami ste si krivi… (po domače povedano: mi, država, ni nič kriva, če vam gre slabo!). Zato ponovim: Čemu (ali komu) potem država služi?!

      Običajna stvar je, da direktor firme po telefonu prosi (moleduje) neplačnika, naj mu nakaže vsaj denar za plačilo DDV-ja! Pol pa drugega niti ni treba plačat (ker itak ve, da denarja kot plačila za opravljeno delo, od naročnika, ki je delo prevzel, ne bo nikoli prejel!

      Ta država se norčuje iz nas. To počne namerno, plačilna nedisciplina se ni zgodila slučajno, bila je planirana.

     • indijanka

      Ne verjamem, da bi lahko SDK razvila današnji plačilni sistem. Kako bi ga pa financirala?.Niti ne verjamem, da bi lahko razvila kontrolni mehanizem pri taki razpršenosti plačil. Sem pa zagovornica plačane realizacije. Računovodski standardi se vedno bolj približujejo terminu poštena vrednost in nekoč bo red :).

     • dob

      Preden so SDK ukinili (preden ga je Drnovšek ukinil) je pogovor znotraj firme med direktorjem in tajništvom približno potekal takole:
      ta mesec bomo morali spet vzeti posojilo za izplačilo plač in prispevkov zaposlenim, ker imamo premalo priliva. Če nas SDK najde, da nimamo plačanih prispevkov, se nam bo usedel na TRR in nas zablokiral. Potem pa ne bomo mogli poslovati, dokler vsega ne poravnamo.

      V Nemčiji se danes to kar se pri nas dogaja, sploh ne more zgoditi. Če delodajalec ne plača prispevkov zaposlenim, mu država zapre firmo. Pa se lohk jebe, druge firme ne bo več odprl.

     • indijanka

      :) ne izterjuje to sedaj FURS? Dob.. izvršbe avtomatsko letijo na vse banke, kjer ima podjetje račune. Kot mi je znano imajo tut prednost pred ala Ratatajevimi izvršbami. Eno izmed bank v izvršbi določijo kot primarno in vse sekundarne banke nakazujejo njej. Ker so kazni hude so banke skrbne na tem področju.

     • dob

      Hilda Tovšak delavcem ni plačevala prispevkov za pokojninsko in socialno, to so oni izvedeli šele leta kasneje, prej so mislili da je vse v redu. Ko so zbirali denar na poseben račun za družino smrtno ponesrečenega delavca, jim je ta denar Hilda ukradla z računa. Potem jih je pa ta država še spodila iz Slovenije, ker niso imeli podaljšanega bivanja ter dovoljenja za delo tu.
      Dejva se raj pogovarjat o Alanu Fordu, bo manj smešno.

     • indijanka

      Hmmm..ja. Država ni imela zapisanih ukrepov za tovrstne situacije…SDK pa je imel pokritje za svoje delovanje v črtasti beležki. Zanimivo razmišljanje. Za Alan Forda ja. Še večji hec je, da je Hilda lohka vzela denar z računa v banki na katerem ni bila pooblaščena. Ona je goljufivka in tatica in je nategnila ljudi, ki so ji zaupali.

   • dob

    RATATA – jaz dolgov nimam,. Kar sem jih imel, sem jih vrnil! Ne maram, da kaj izvisi. Če v trgovini ostanem dolžan 30 centov, grem naslednje dni tja in vrnem blagajničarki, kar sem bil dolžan. Če bi ta država imela takšno politiko, bi jaz videl prihodnost za otroke in ljudi. O tem, kar zdaj vidim, je bolje ne razmišljati. Odpisati pa ne morem.

    • RATATA

     Banko sem poplačal 31.12.2015. Krasno diplomo sem dobil: ” Vaš dolg do banke = 0,00!, kredit je poplačan!” 02.01.2016 sem se registriral na disqus.
     Z rezervo na firmi živimo in delamo ter jo ohranjamo zaradi prascev . Realist in ziheraš sem.
     V življenju še nisem naročil ne pijače, ne obleke, niti avtomobila, če nisem imel denarja zagotovljenega. Upam, da me nihče nikdar ne prepriča v karkoli drugega.
     Celo računovodkinja se je norca delala, ko nisem mogel zapirati terjatev češ, “kaj pa niste nikomur dolžni?” Baba butasta sem začel stavek in to na glas….! Pa je utihnila krota.
     Vse je tako enostavno rešljivo, da je treba komplicirat, nekako tako kot ZGO s popravki, dopolnitvami in spremembami sprememb… Grozne misli se mi porajajo!

     • Dragi RATATA, tako pa se godi danes vsem poštenim podjetnikom.
      Namesto pohvale, zanko za vrat, da ga čimprej pobere. Uspevajo v glavnem tisti, ki poslujejo z državo in potem dobimo MENEDŽERJA LETA.
      Še kako te razumem.

     • dob

      Mojca pokrajculja bi rekla: sam repek gor, pa gremo hrabro naprej!
      Meni je že ves čas jasno, da si ti RATATA, dedec pa pol!

     • RATATA

      Fant od fare sem tudi bil včasih za koga, v vojski je pa malo manjkalo, pa bi bil primeren vojak, če….
      Me nebi zmerjali
      s protidržavnim elementom,
      s separatistom in me klicali kurbaprasica, ker sem vseskozi samo preklinjal.
      No tudi s tem sem bil zadovoljen malo manj pa z odvzemom dveh dni nagradnega dopusta, ker sem dal dvakrat kri, pa bi jo lahko dal le enkrat in
      odvzemom drugih dveh dni obljubljenega dopusta, ker sem edini na Slunju z breztrzajnim topom zadel zelo oddaljeno tarčo.
      Komunistom fant od fare ne pomeni nič, le še bolj ga =bajo!

 • Stajerka

  ZAKAJ se smeje oz. se mu smeje…….žal ni EDINI, 99% veljakom v lopovščini se smeje…….ponoven cunami etike&morale na vidiku……

  NPU ni našel dokazov, da bi Drenikova med arbitražo delala nevestno
  Ta del preiskave je končan
  3. oktober 2017 ob 10:05
  Ljubljana – MMC RTV SLO, STA
  Na nacionalnem preiskovalnem uradu v preiskavi ravnanja nekdanje agentke Slovenije Simone Drenik niso našli dokazov zlorabe položaja ali pravic in nevestnega dela.

  upam, da so volilci s spominom zlate ribice, vsaj toliko vestni, da si te svinjarije zapisujejo, če si jih že zapomnit ne morejo!!!
  ZA KOZLAT – DOBESEDNO!!!

 • Grenze

  Treba bo žačeti pospravljati in to temeljito štenge se dol čez pometajo .

 • Hun

  “mrtvo meso” je mislen na mrtvo pijano zensko ne pa na tistega ki ga rine v “mrtvo meso”

  • Janez

   TAM !
   V SOSEDNJEM ZVIHKU !
   TE
   IŠČETA – DVA TVOJA MULTI – NE – KULTI – RUSKA ” TVOJA PRIJATELJA”
   BAJE?
   STA KANIBALA.
   IMAŠ ŠANSE, DA POSTANEŠ
   VSAJ “PREHRANSKO KORISTEN” ZA DVA LAČNA RUSA. Poišči ju. A ne ? L.r. J. KOMENDA

   • Hun

    jst se lih posral loh prides pocedt, govnojedec

    • Janez

     Kaj se pa jeziš !
     VČASIH SO BILI KOMUNISTI- INTERNACIONALCI !
     Bolj
     PRIPRAVLJENI – ŽRTVOVATI SE – ZA NJIH DRUGIM ŠKODLJIVE ” IDEALE”
     SPOMNIM SE,
     DA JE EX CKZK J. KOCIJANČIČ NA PREDAJI ŠTAFETE – “MARŠALU TITU”
     V 1960. LETIH REKEL
     : “” ZA KOMUNIZAAM, ZA INTERNACIONALU
     – DAATČEMO – AKO ZATREBA – I – SVOJE ŽIVOTE” Vidiš !
     To – je idealizem.
     Ne pa ti. In tvoja “materija” !? Ha, ha ! Nič od tebe . L.r. J. KOMENDA
     P.S.
     NE NAM POŠIILJATI TVOJIH IZTREBKOV – SEM – NA TA OK PORTAL.
     Nočeš biti ?
     Vsaj enkrat v življenju – dober?
     Odojek ?!

     • Hun

      ko se bo stegnla zadna generacija v katero spadas ti…upam da ne bom vec slisal besed komunizma..

     • Anton

      …ker bo vladal komunizem.

  • Anton

   Hvala za podporo novi24tv! Več klikov – večja gledanost in finančna podpora.
   Hvala…

   • Hun

    od tega ne bos mel ti nobenih koristi

    • Anton

     Jaz ne naši pa……

  • lokec

   Meat head pa je pomeni bedak , meso glava. v glavi je meso namesto mozga. Samo kot pojasnilo sem se ravno spomnu.

   • Hun

    hvala ti za pojasnilo. prasicja glava

    • lokec

     V redu merjasec glava. Butelj

 • radames

  Ko je direktor zaporov Jože Podržaj za Bavčarja, ko je prišel v arest, izjavil, nekaj podobnega kot da ga košarkarska ekipa na Dobu že čaka, sem se ob tej nesramni in nekulturni izjavi spomnil, če bi za Jankovića, ko bi prikorakal na Dob, rekel, da bo lahko imel stike s farmacijo.
  Naši levuharji so vedno bolj nesramni, vedno bolj arogantnejši.
  S to izjavo je primitivni Podržaj tudi potrdil, da Bavčar sodi v neko skupino, ki jo je treba uničiti, Janković pa spada v skupino, ki jo je treba varovati kot punčico v očesu, da se jim niti las ne bo skrivil.

 • radames

  “Sic transit gloria mundi ali tako mineva slava sveta.”

  Kmalu po letu 1991 sem v bifeju v Kranjski gori (bife zraven Mercatorja, pritlična stavba) zagledal za mizo sedečo Vido Tomšičevo in njenega moža, znanega ginekologa in hribovca.
  Nisem si mogel kaj, da ne bi nekaj zinil. Nekaj takega, da ne bo izpadlo primitivno. Ko sem šel mimo njune mize, sem zinil ta latinski izrek.

  PS
  Nisem domač z latinščino, ta izrek sem si pa zapomnil.

  • samotoje

   Bogme, dobro si to zinil. V Kranjski Gori.

 • Iva

  Ko se je odvijal strokovni (inženirski) posvet o “drugem tiru”, njegovih sedanjih alternativah, vladnih predstavnikov ni bilo. Tudi televizij (RTVSlo, POP-tv. Planet-tv, …) strokovno mnenje ni zanimalo. No, odločila je tista nestrokovna javna birokratska stroka, ki se je do zadnjega izogibala soočenju.
  V prirejenem RTVSlo soočenju pa je naenkrat ta javni stroj orkestrirano ponavljal floskule o zaviralcih napredka, tistih, ki smo zahtevali revizijo projekta brez finančne konstrukcije in seveda le enojnega tira, kazali pa so nam dvojnega! Manipulacija, saj bo stari tir v uporabi še 15 let, ne vedo krajani Črnega Kala!

  Procesija na Magistrat 2011 je povedala vse o “SLO eliti”, ki daje legitimnost “našemu Zokiju”.

  Temu, da je VS priznalo legitimnost revolucionarnega sodišča pa se sploh ne čudim, če pomislim, da že 3 leta psihično UBIJAJO! (v 21. stoletju, v članici EU) dr. Noviča (v priporu) za zločin, katerega storilec-sostorilci so zabeleženi na VIDEO posnetkih, ki pa jih tako NPU kot pravosodje popolnoma ignorirajo (koga ščitijo?), za Noviča pa nimajo nobenega dokaza! Če bi hotel biti takrat na kraju dogajanja bi moral biti nevidni DRON!
  Slovenistan!

 • RATATA

  In ti isti komunistični revolucionarji in vsi njihovi nasledniki so ignorirali vse, tudi internacionalna pravila in zakone …. do današnjih dni…… kar pokaže odločba o meji arbitražnega tribunala!
  In mi jih še vedno gledamo!?!

 • radames

  “…zavrglo zahtevo za varstvo zakonitosti, ki jo je vložila hči na smrt obsojenega in usmrčenega v Kočevskem procesu leta 1943.”

  Kakšen mesec prej sem prebral knjigo Iveta E. Staniča, Kočevski proces 1943.
  Sodno umorjeni iz zahteve po varstvu zakonitosti je bil Viktor Habič, pa tudi brata Marinčiča z Viča v Ljubljani. Otroke Milka Marinčiča poznam. Zdaj živijo v Avstriji. Tudi pokojna novinarka Vesna Marinčič je hčerka enega teh bratov.

  Sam pa že dolgo pišem o zavrnitvah procesuiranja Mitje Ribičiča v zvezi z današnjimi kriminalnimi dejanji postkomunistične elite. Če so zavrnili ovadbo proti Ribičiču, so nakazali, da je ubijanje dovoljeno. Če je dovoljeno ubijanje, je potem dovoljeno VSE! Janković, kot najbolj “popularen” primer, je dokaz za to.

 • tohuvabohu

  Murphy je rekel: Smej se zdaj, jutri bo slabše.

 • Franjo Trojner

  Prava beda! A je to res še sodstvo, ki sodi strokovno in v imenu ljudstva? Sam mislim, da ne! Ta država je gnila, ker ščiti mafijo in vse krivce globoke države. Ta naša država pravna že dolgo več ni in tudi demokracija je vsak dan bolj šibka! Kako ven iz tega nenormalnega in nespodobnega stanja nam nazorno kaže na množičnih protestih narod Venezuele. ZDRUŽENIM in z BOŽJO POMOČJO nam mogoče kdaj v prihodnosti še res uspe znova narediti to državo demokratično in pravno.

 • Anton

  Franc Jožef prosi za nas Boga v nebesih! Združi še enkrat prava ljudstva v veličastno skupnost.

  • KIKI

   Ideja ni slaba, samo Franceljna boš težko prepričal k molitvi za to svinjsko
   vukojebino ! …Če gleda Franc Joižef z nebes , že 75 let vidi vse rdeče; prej od
   krvi pomorjenih, kasneje in danes pa od rdeče, sprevržene partije !

 • Janez

  NO!
  TA DOBER ZAPIS – CENJENE GOSPE L. Š. Ušaj !
  RAZUMEM !
  KOT OPOZORILO NA POTREBO – PO R E H A B I L I T A C I J I ! žrtev komunističnega sodstva !
  No !
  Podobno !
  KOT SO BILI – ZA NIČNE=BREZPRAVNE – RAZGLAŠENII AKTI ,
  NA OSNOVI KATERIH JE KP KIDRIČ LR SLO – RAZLAŠČALA – STARE OBRTNIKE , PODJETNIKE ITD.
  NAJ
  PARLAMENT R.SLO !
  URADNO PRAVNO RAZVELJAVI TUDI :

  – SODBE MEDVOJNIH IN POVOJNIH KPS, KPJ STALIN SODIŠČ !
  – RAZVELJAVI – PODELJEVANJE NAZIVOV , PODELJENE NAZIVE – ” NARODNI HEROJ” !
  In
  PARLAMENT R.SLO – NAJ PODA POBUDO
  ZAEDVOJNIH IN POVOJNIH KP “MARXISTIČNIH” SODNIH IN NESOOODNIH POMOROV
  – URADNO
  R.SLO URADNO R A Z G L A S I T E V – VSAJ NAJBOLJ NEDVOMNIH
  KPS, KPJ
  AKTERJEV SODNIH IN NESODNIH USMRTITEV- KP POMOROV
  – KOT
  ZLOČINCEV – ZOPER ČLOVEČNOST !
  VSI
  VEMO – KDO TI KPS, KPJ ZLOČINCI – SO BILI: KPS Kardelj, Kidrič, Maček, M. Ribičič& comp.
  OSNOVNI
  UKAZODAJALEC KPJ NESODNIH POMOROV TISOČEV – JE PA DOKAZANO !
  BIL
  MEDNARODNI AGENT
  – V EX KP, ZK YU ZNAN KOT – “MARŠAL TITO”. POLIT GENOCIDNI MORILEC ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  MAROBOR, KONEC MAJA 1945
  ZLOČINSKI
  MARŠAL TITO – DAJE POVELJNIKOM KPJ JNA, KNOJ ENOT
  UKAZE ZA IZVEDBO MNOŽIČNIH NESODNIH KPJ POMOROV

 • lokec

  Eden najboljših člankov na Nova 24 tv

 • Olga

  Odličen članek! Čestitke!
  Komunistični teroristi in kršitelji zakonov v sodstvu spadajo v dosmrtni zapor!

 • Franjo Trojner

  Janković se res lahko smeji vsem nam drugorazrednim državljanom v obraz, saj mu nihče nič ne more, država pa noče! Ni v Sloveniji več toliko kmetov ne vil, da bi ves ta nabran drek lahko vun spucali. Tudi kritične javnosti je vse manj, mlajši izobraženi so pobegnili in še bežijo v tujino, mi malce manj mlajši drugorazredni državljani pa se doma borimo, bodemo z državnimi mlini na veter in preostankom manj mlade in delom stare komunistom in levičarjem vdane favorizirane komune ali po domače proti levim favoriziranim prvorazrednim državljanom. Upam, da bo mati Slovenija enkrat, morda že kmalu poklicala vse svoje sinove in hčere, cvet SLOVENSKE pameti, da se vrnejo iz tujine nazaj domov in nam končno pomagajo narediti to državo znova SLOVENSKO, demokratično, normalno, pravno, napredno, bogato in zares za vse blagostanja in sreče polno. Milijon in več ljudi našega SLOVENSKEGA rodu, najbolj zavednih Slovencev in Slovenk je po svetu, Bog daj, da se čimprej vrnejo domu v svojo, našo domovino Slovenijo.

 • Janez

  [email protected] si

  Je E- MAIL NASLOV ZA ODDAJO PODPISA IN PODATKOV
  K
  P E T I C I J I ZA O D S T O P – MOL. ŽUPANA Z.J. !
  Jaz
  in mnogi smo svoj PRIIMEK IN IME ŽE DALI – NA SEZNAM PODPISNIKOV. L.R. JANEZ KOMENDA
  P.s.
  BESEDILO PETICIJE – DR. ERZAR S TEOLOŠKE FAKULTETE

  http://novice.najdi.si/predogled/novica/02200153daea273706d9fad7e01b6d83/Utrip-Ljubljane/Osrednja-Slovenija/Peticija-Zahtevamo-odstop-župana-Mestne-občine-Ljubljana

 • Slovenka

  Zakaj se smeje župan Zoran Janković?

  Zakaj le?

 • Slovenka

  Dobra kolumna, prava osvežitev. Še več takih zapisov na Novi.

  • Ali očeta pa Zoki nima ?

   • Mojca pokraculja

    Dobro vprašanje. Še eno vprašanje, ko so ravno volitve predsednika republike, je zdajšnji predsednik brezdomec? O njegovem privatnem življenju je vse dozirano do določene točke, mama, spremljevalka, sin. Od tu naprej, naprimer kje stanuje, kdo plačuje stanovanje in s kom živi v njem, pa nič!

   • Radolf Mitler

    Ima! Prašiča v vasi kjer so ga povrgli.

 • goldhorn

  Kje bi lahko prebral prepise teh prisluhov?

 • Janez

  ZAKAJ SE SMEJE ?
  ZAENKRAT MU PAČ ŠE IZGLEDA USPEVA “ZAMEGLJEVATI” NJEGOVE SPORNE “POSLE”?!
  SE ZDI.
  PO LJUBLJANI SE GOVORI – RES SE GOVORI,
  DA
  IMATA MOL ŽUPAN IN TISTA ” FARMACEVTKA” – ISTEGA ODVETNIKA.
  IN.
  DA JE TA “FARMACEVTKA” PRIJAVILA POLICISTE, KI SO JO BAJE OBISKALI
  DA JO NEKAJ VPRAŠAJO ?
  Ali kdo ve?
  Koliko je resnice – v teh govoricah ?! Jaz ne vem. Le slišim – pač. L.rr. J. KOMENDA

 • Hernesto Valverd

  Obvestilo o nizkih obrestnih kreditih in ponudbi za financiranje.
  Ali so vas zavrnile številne banke? Ali potrebujete financiranje za konsolidacijo vaših dolgov? Tu smo, da vam pomagamo, da bi našli ustrezno rešitev za vaše težave. Tako nudimo posojila zainteresiranim posameznikom z nizkimi obrestnimi merami od 3% do 3,5%.
  WhatsApp: +330675086165.
  [email protected]
  [email protected]

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!