Ženske: Od feministk do kastriranih možač

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebi arhiv).

Pa še malo popočitniško. Pred dopusti poteka v krogu mojih prijateljev obsežna menjava knjig. Večinoma gre za žepnice, kriminalke, skratka knjige, s katerimi si kvarimo oči na sončnih plažah ali ob bazenih. Per passatempo, da mine čas, kot jim pravimo. Vendar se vmes najde tudi kaj še bolj lahkotnega, romantika, knjiga, ki jo pozabiš v tistem trenutku, ko jo odložiš iz rok. Vsaj tako je bilo do nedavnega.

Zdaj pa se je izbira teh knjig spremenila. Med pisci kriminalk prevladujejo Skandinavci. Pojavljajo se tudi že prve knjige, kjer so “grdi, umazani in zli” Arabci, ki počasi menjajo Slovane. Do nedavnega so ti bili največji kriminalci, mafijci in najbrutalnejši morilci. Tako je bilo vsaj v slovenščino prevedenih knjigah do približno dveh let nazaj. Pred tremi leti, če se ne motim, pa je bil poletni hit knjiga “50 odtenkov sive”, ki sem jo odložila po prebranih nekaj 10 straneh. In mislila, da sem s tem zdaj zaključila.

Pomota. Vse več knjig, ki so nedvomno namenjene izključno ženskam, je bolj ali manj ponavljanje, lahko bi rekla, 50 odtenkov plagiatorstva. Ukročena, Podrejena, Prvinska predaja in še in še podobnih naslovov vam ponujajo slovenske založbe. Ko sem prelistala te knjige, sem se vprašala, kam gre ta svet. Ali lahko tudi pisatelji in pisateljice, njihovi agenti in založniki dejansko stojijo za neko zaroto, s katero želijo izbrisati svet, ki ga je moja generacija, še bolj pa tista pred menoj, ustvarjala. Svet enakopravnosti, svet svobode, pa naj gre za svobodo mišljenja, izražanja ali ljubezni. Svet, v katerem ženske enakopravno odločamo v službi, politiki, kuhinji in postelji.

Vse več načrtov o ponovnem podrejanju žensk
Leta 1968 so v protestih v New Yorku proti tekmovanju za Miss ZDA ženske zažgale nedrčke, feministično gibanje se je razvijalo, veliko pravic smo pridobile, veliko smo jih seveda tudi izgubile. Pa vendar, nezakonska mati ni več nobena sramota, devištvo pred poroko nobena vrednota, uživanje v seksu nič več rezervirano samo za moške. Pa je res tako? Kaj se je zgodilo v zadnjih letih? Vse te “lahkotne” knjige, pisane za ženske, so bistveno spremenile vsebino. Ženska se mora podrejati, biti navdušena, ko moški, ki jo je izbral, kupuje vrvi, s katerimi jo bo privezal, pretepal, podredil, podaril prijatelju v zabavo …

Foto: iStock

Gre za knjige, ki jih ne berejo moški, niti niso njim namenjene, pravzaprav jih moški večinoma niti ne pišejo, gre pa za koincidenco, v katere naključnost bi mogoče pred nekaj leti verjela, danes pa več ne. Danes, ko lahko v evropskih mestih poslušamo imame, ki pridigajo o ponižnosti žensk, ki zahtevajo njihovo zakrivanje, ko gledamo posnetke vklenjenih žensk, prodanih za spolne sužnje, ko si avstrijski predsednik drzne izreči stavek, da bi morale ženske iz solidarnosti do muslimank razmisliti o tem, da bi se pokrile, ali nekaj podobnega, danes o teh knjigah ne razmišljam več kot o naključni izbiri nesrečnega urednika, založnika, temveč o načrtu, o subtilnem prepričevanju, da si ženske v resnici želimo biti privezane, prebičane, ukročene, podrejene, skratka, mučene za užitek nekega moškega, ki nas bo šele po popolni fizični in psihični nadvladi neizmerno ljubil in spoštoval.

Ker seveda tega ne sprejemam, zdi se mi bolno, sem preverila pri znankah, mlajših in starejših. V iskrenih pogovorih so vse kategorično odklonile kakršnokoli podrejanje moškemu, bičanje, privezovanje, posiljevanje ipd.

Feministke iz 70. let so umolknile
V delih markiza de Sada, ki je umrl že pred nekaj več kot 200 leti, so nekateri poskušali poiskati filozofske zahteve po človekovih pravicah in svoboščinah, mednje je namreč de Sade všteval tudi pravico do užitka kot eno temeljnih človekovih pravic. Pravice je našel le v zanikanju Boga in religije, ki naj bi po njegovem človeku jemala svobodo. V današnjem času pa se srečujemo z iskanjem pravice do užitka, utemeljene ravno na bogu Alahu in islamski religiji, vendar seveda izključno rezervirane za moške, ki si to pravico, vključno s pravico do umora ženske, ne samo lahko vzamejo, temveč jim je predpisana ali celo zapovedana. Kot je ženskam predpisana pravica, da trpijo mučenje, so prodane v suženjstvo, so podrejene, zakrite, nevredne …

In vse feministke iz 70. let prejšnjega stoletja so umolknile, njihov glas ne doseže žensk, pokritih z burkami, žensk, vklenjenih v verige, prodanih kot živina na tržnicah, žensk, ki jih pohabijo z obrezovanjem, ne, ne doseže niti založnikov, da bi prenehali izdajati knjige, v katerih poskušajo na prefinjen način ženskam vsiliti filozofijo podrejanja in služenja moškim spolnim užitkom. Pa četudi zvezane, vklenjene, ponižane … Od feministk, ki vpijejo, da ima ženska pravico do abortusa, smo dobili kastrirane možače, ki s tem, da ne reagirajo, dejansko pritrjujejo in »blagoslavljajo« moško nadvlado. Vprašanja, kdo jih vodi, kdo jih usmerja, kdo jim je zaukazal molk, pa ostajajo brez odgovora.

Če ni Boga, je vse dovoljeno. Danes se to spreminja. Ker je Alah, je dovoljeno početi z ženskami in neverniki vse. Vključno z umorom. Če ne boste tega hoteli razumeti z branjem Korana, vam bodo to počasi vcepili z različnimi “lahkotnimi knjigami”. Zato je za duševno zdravje in za oči veliko bolje, da gledate v morje ali zeleno listje na drevju, v mravljico ali nadležno oso, kot da izgubljate čas s takšnimi knjigami. Tudi če ste jih dobili zastonj ali za 3 €.

Lucija Šikovec Ušaj

 • Zlati Stojan
  • fikus

   Si pa res en zafrustriran stari dedo, ki iščeš ” dlako v jajcu” , ker sam ne zmoreš več tisto, kar je bilo tebi nekoč najslajše in si fovš luštnim in mladim dekletom.
   Nisi niti več sposoben slediti tempu časa v katerem se nahajaš, kaj šele, kaj drugo.
   Bi pa rad, o ja, saj se iz tvojega komentarja vse jasno vidi, kot beli dan.
   Pejd spat godrnjalo !

  • janez zorman

   Viseči železni stojan ?

   • rubec

    Ne. To je njegov nos.

    • tasilo

     Khm, avatar in nick ima res trapast, ampak napiše pa ne čisto vsega trapasto. Zgoraj je imel spodobno luciden trenutek.

  • Janez

   Verjamem !
   DA IMPOTENTEN KOT SI
   – SAMO ŽALOSTNO GLEDAŠ MIMOHOD
   LUŠTNIH ŽENSK IN MAMIC – KOT JE OK – M. S.

   Stava za. 5000 €
   za tvoj skok s Kokrškega mostu v Kranju – velja. Končaj to mizerijo ! L.r. JANEZ KOMENDA
   P.s.
   JAZ SEM RESEN, DENAR IMAM. SITUUIRAN PENZIONIST SEM – PAČ.
   Z NEKAJ SREČE
   BOŠ SKOK
   S KOKRŠKEGS MOSTU – PREŽIVEL.
   DOBIŠ 5000 € – PA ?
   ŠE VSA SLOVENIJA IN VES SVET BODO GOVORILI O TEBI – KSKO KORAJŽEN SI.
   DA
   O TEM, DA SE BOMO NA TEM OK DOMOLJUBNEM PORTALU ZNEBILI – TEBE !
   Zoprnega nadležneža. Da o tem niti ne pišem.

 • Robin

  Če jaz prav opazujem, gre za par v redu fantov, potem pa krdelo pokvarjenih kriminalcov plačancev ki skos nekaj grozijo ampak za vsako akcijo se čaka komanda od zgoraj, in krdelo pokvarjenih zensk, vse skupaj pa spominja na sekto pred obredi žrtvovanja

 • Olga

  Sramota je, da se vse dogaja v prisotnosti žensk na najvišjih položajih v politiki! Žensko se poskuša spet poriniti nekam na obrobje in jo spremeniti v objekt!! Vse zaradi tistih BREZSPOLNIH, ki ne vedo kdo so, niti kaj so!

  • Mamas & Papas

   Kako, ne vedo kaj so? Seveda vedo. En primer:

   Vinko Vasle je slovenski novinar in publicist, rojen leta 1949. Diplomiral je na Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo. Že kot absolvent se je zaposlil na tedniku Kmečki glas, kjer sta skupaj s kolegico Slavo Partljič kritično pisala o agrarnem maksimumu in pri tem navajala kritike, ki jih je pisal že Jože Pučnik. Kar jima niso hoteli objaviti v Kmečkem glasu, sta objavila v revijah Teleks in Mladina. Vasle je pisal tudi v satiričnem tedniku Pavliha in bil novinar časopisa Delo. Bil je odgovorni urednik tednika Mag, namestnik urednice revije Jana in v letih 2006−2010 direktor Radia Slovenija.

  • karlina

   VELIK PODPIS

 • Antonius

  Kdor ne zmore ljubezni in spoštovanja žensk, svoje matere nikdar ni razumel, ne maral.

 • Ana Job

  Kako čudovit članek, vesela sem, da tako razmišlja, tudi gospa Lucija.
  Ženske smo v današnjem času zaradi vpliva muslimanizacije, ki se v Evropi strno vzpenja s strani levice, čedalje bolj zatirane in siljene k podrejanju. Feministična društva pa so obrnila plato in so se začela zavzemati za pokrivanje, podrejanje, itd. Ženskam podpora pada tudi politično. Kar se literature tiče, je pa z vidika intelektualcev, pravi šok, da so lahko sadomazo knjige , kot je 50 odtenkov, prišle v sam vrh???

  Več, kot očitno je, da je večini žensk podrejanje všeč. Pa naj trpijo, še naprej!!!

  • karlina

   PODPIS, veš, da me je kar strah, da ne bo ze drugo pomlad hit mode po Evropi-BURKA IN BURKINI

 • princeska

  Svet se skuša spraviti s tečajev, ljudi pa zasužnjiti. Če ni uspelo globalnemu segrevanju, totalnemu onesnaženju ali zastrupljanju s pesticidi in podobnim, bo pa nasilni verski golazni s pomočjo LGBT prevzgoje najmlajših ali sugeriranim ljubezenskim pokoravanjem žensk mlajše generacije. Vse le zato, ker zemlja postaja premajhna za vse in si umazan denar skuša prevzeti pravico za svoje preživetje. Populacijo bodo načrtno zmanjšali na polovico, preostale pa zasužnjili. Najlažje je začeti z najbolj ranljivo populacijo z otroci, starci in ženskami.

  Kdo? Ja peščica najbogatejših zemljanov vendar. Njim nekaj milijard ne pomeni veliko, teroristi pa z nekaj milijard vrednim arzenalom orožja in zlasti denarnimi nagradami za teror, lahko pobijejo veliko, veliko ljudi.

 • tarantela

  Danes so ženske iz70-tih let že utrujene, na mladih stoji svet, na ženskah in moških. Sicer so pa v preteklosti ženske naredile veliko za enakopravnost. Pri nas so lahko volile že po drugi vojni, v Švici pa precej pozneje. Bližajo se pa časi, ko bodo spet na ulicah, oba spola.
  O Bogu pa le toliko: Tudi Alah je bog, samo v arabščini.
  V knjigarnah in knjižnicah pa lahko najdemo veliko knjig, ki niso zgolj za ženske, ampak so vsečloveške.
  http://www.mladinska.com/roman/uspesnice/2140

  • FUCK COMMUNISM

   Lepo te prosim, bodi tiho. Pises same neumnosti!

  • karlina

   Pa si res glupa, da primerjaš BOGA KRISTJANOV z ALAHOM, to je pa res VIŠEK

 • indijanka

  Pred časom, ko sem iskala pesmarico, sem se prebijala med knjigami cenenega izgleda in vsebine. Tudi sama sem razmišljala o moških željah preoblikovanja ženske v igračko. O praznini ženskih duš in src, ki morajo skozi življenje brez ljubezni. Tudi naš svet izgublja žensko in njeno energijo. Ne z burko in obrezovanjem. Ženski so odvzete sanje. Sanje o ljubezni in mehkobi srca. Srca, dotikov in nežnosti. Ker se vse vrti okoli užitkov. Hitro pridobljenih in hitro izgubljenih. Sanje o ljubezni, ki napolni srce in dušo izgorevajo v tem modernem svetu užitkov in nasilja. Žal.

  • FUCK COMMUNISM

   Pravi desnicarji nikoli ne delamo slabo z zenskami! Nikoli, z nobeno!

   • karlina

    VELIK IN PODČRTAN PODPIS, TO JE RES-imam soseda, ki je poslanec v SMC-groza, res groza, kakšen nadutez, samohvalen, v prisotnosti svoje zene-prostašk, sicer pa-jih vidimo v poslanskih klopeh, polovica njih pa celo homoseksualci, itak, da ne cenijo zato svojih zena

  • princeska

   Neumnost, sanj ti nihče ne more odvzeti, lahko te le ubije in je tvojih sanj konec.

   Sanje so samo tvoje in večne. Če si jih pustiš odvzeti, sanje niso bile dovolj močne, temveč si imela navadne želje. Z željami pa vemo kako je, izginejo takoj, ko pridejo druge.

  • Ana Job

   Ženske postajamo seksualni objekt. Moramo biti popolne strenirane lepe,oblečene po zadnji modi……
   Kaj pa srce??? Srčna kultura nima več nobene vrednosti? Sposobne smo ljubiti, se pogovarjati…. Ja, tudi pogovarjati se znamo in premoremo tudi širino in globino pri tem. Poskusite moški!

   • FUCK COMMUNISM

    Anci, saj jaz poskusam… ;-)

   • luckyss

    Res je… seks z butasto žensko je le seks…s pametno je erotika..to je par nivojev višje..

    • Ana Job

     Enako velja tudi za moške. Pameten moški ima razvito domišljijo in ni z njim nikoli dolgčas. ;-)

     • FUCK COMMUNISM

      Kam pa pridemo brez domisljija?! :-D

     • karlina

      PODPIS

    • karlina

     ME VESELI, DA SI TAKO ZELO LEPO POVEDAL

   • Mate

    Zakaj se pa večina žensk zmer meče za debelo denarnico? Če si kupljena pol bodi tiho ko si tepena ponižana in ko te jebem ima da si tiho! Pa to ne leti na tebe ana ampak na use ženske katere znajo jokat kak jih dec ne spoštuje, ne znajo pa povedat da so z njem ker ma audija, debelo denarnico, vikend na morju, hribih itd!

    • FUCK COMMUNISM

     Pizda, ti pa si primitivc!!!

     • Mate

      Hahaha idiot zavrt! Poglej 1x realno kako stvari stojijo! 50odtenkov: po njo se je prpelu s helikopterjem, oblaču jo je v nevem kake drage cote… To te sodobne babe gledajo in misljo kak je on fajn! Kolk primerov poznam ko je ena z enem samo zarad gnarja , ko so jo pa kak preprost fanti nagovarjal je pa zavijala z učkam! Zdej pa joka ko je njen dragi skos po gostilnah pa ga ornk vid 1x do 2x na tedn. To kar si hotla met, to si dobila! Mi deci vemo če je ena z nami zaradi denarja ali zato ker smo taki kakršni smo!

     • karlina

      TOČNO

    • Ana Job

     Res je. Keš pi**e bodo vedno živele in take naj, kar trpijo. Normalni ženski vse zgoraj nič ne nuca, če je moški kreten, se do ženske grdo obnaša in se z njim nima, kaj pogovarjat. Takšna zveza je ena velika žalost in trpljenje.

     • Mate

      Res je! Takšnih zvez je vedno več se mi zdi! Usaka ima pravico it iz take zveze! Tista ko je keš***** pa ne gre in joka kak ji je hudo, čeprav ji paše da ji ni treba delat pa da lahko z mesečno žepnino gre s kolegicam na kavo pa v petek zvečer ven, na mest da bi šla skupaj uživat u skupnih dejavnostih!Kam to pelje oba vema! Ta družba gre u kurac!

     • Ana Job

      Točno!

     • karlina

      Mate, res je, jih poznam kar nekaj takšnih in res je, zakon je šel po gobe, ljubezen gre tudi skozi zelodec, kdo pa bo kuhal, če so kar naprej na kofetkah, oblečene po najnovejši, dragi modi, same skoraj ne jejo , mozove pa pošiljajo na kosila k svojim mamam. No ,ena moja zlahtnica je vedno govorila, ker je imela moza -direktorja, da ima svojo delavsko plačo samo zase, no danes je ostala brez vsega, sicer pa, četudi imajo polno rit vsega, predvsem na mozev račun-samo jamrajo in pljuvajo po njem, ko so na kofetkah, oni pa garajo

     • karlina

      Točno , draga Ana, poznam takšne primere, ko so skrivali do poroke svoje kretenstvo, itak je šel takšen zakon kmalu rakom zvizgat

    • Vera

     Ne meči vseh žensk v en koš ! Ana in indijanka, sta ti dobro napisali . Moški ste v večini krivi, če so ženske slabe volje , saj gledate le na svoj užitek . Ne repleciraj mi , ker sem ” iz ostarele generacije ” !

     • Mate

      Če si iz ostarele generacije pol ne moreš komentirat zdajšnih razmer, ker je generacija do generacije hujše, začel se je pa pr generaciji 95! Pa še za to da neka zveza propade sta kriva oba!

     • Vera

      Res marsikdo reče, da sta kriva oba , toda so primeri , ko je moški več kriv, ker mu je ena čeprav dobra žena, dobra kuharica , delavka , mati njunih otrok , še vedno premalo . Najhujši so moški rojeni v znamenju ” dvojček ” , ki z eno žensko ne znajo shajati dolgo , navkljub vsem ženinim kvalitetam !
      Kako , da jaz ne morem komentirati današnjih razmer ?

     • Mate

      Se strinjam u celoti, ampak so tut primeri kjer je lahk ženska več kriva! Ne vem kok kej poznaš nove generacije ampak kar je od 95+ so polomija!

     • Vera

      Vem, da mi, ko smo bili mladi , nismo bili tako pokvarjeni in razvratni , kot so mnogi danes predvsem v večjih mestih .

     • karlina

      TOČNO, veš zakaj-zaradi strogosti , vere in prave vzgoje naših staršev, ki so bili tudi sami tako vzgojeni, nekomunistično

     • karlina

      Ti verjamem, veš-to je odraz komunistične vzgoje, nič drugega-brez morale, etike, poštenosti in predvsem vere, pa vse je dovoljeno, čisto vse, kar pa je še najbolj grozljivo pa je,da nekatere ze pred 15. letom izgubijo nedolznost, da se s tem celo hvalijo, da pijejo, kot krave, da jih ni sram se podelati, predvsem ,ko so pijane-kjerkoli, ze večrkat videno in ja se še kako zelo, zelo strinjam s tabo, da je vsaka generacija hujša od prejšnje in da so slabše punce od fantov. Si lahko zamisliš naslednjo generacijo teh politikov , ki so sedaj na oblasti-BOG SE NAS USMILI

     • karlina

      Najboljši moški in zene pa so-RAKI, hvala Bogu, imam to srečo

     • karlina

      Veš kako poje pesem-lepa dekleta ljubijo barabe, je pa tudi obratno pa ni pesmi za to-pošteni fantje ljubijo pokvarjenke in ……….

     • karlina

      PODPIS

    • karlina

     No, hvala lepa, če imaš okoli sebe takšne mrhe, ne meči vse v isti koš, veš-večina nas tukaj, se poročimo iz ljubezni s svojimi dragimi moškimi, ne zaradi tega, kar si ti napisal, zaradi tega našim moškim še na misel ne pride, da bi svojo roko polozili na zene, verjemi, iz lastnih izkušenj in več, kot 30 let zakona ti govorim

   • karlina

    Ana, to je na splošno, resnica pa je drugačna-moški, oz. moz-ne rabi popolne zene, ne rabi atletske zene, ne rabi manekenke, rabi samo zeno, ki mu bo v oporo in mu dajala svojo ljubezen, nič drugega.

    • Ana Job

     Saj vem, Karlina. Ljubezen je prva. In srce je pomembno. ❤️

  • karlina

   TOČNO, HVALA BOGU, da smo večina zensk, razen Tarantele in Duhca, dozivele svojo veliko ljubezen, si ustvarile druzino, bile vsak dan in smo pohvaljene za skrb in trud, ki nam ni niti slučajno odveč, niti slučajno ni to zatiranje-po BOGU je bila zenska ustvarjena zato, da bi bila najprej ljubica in zena svojemu mozu, nato mati svojih otrok, ter gospodinja in tudi zaposlena na svojem področju. Če je to vse suzenjstvo in prisila, kot pravijo feministke, naj me vrag pocitra, pa še to-biti mati je blagor in čudez , ki ni na zalost dan vsem zenskam, KI SI ZELIJO SRČNO BITI MATI, zato ne bom nikoli in nikdar nobeni feministki dovolila, da bi pljuvala po mamah in nas sramotila !!!!

 • tarantela

  Sploh pa ne vem, zakaj pišete o izkoriščanih itd. ženskah, ko pa veliko komentatorjev na tem portalu zagovarja stališče, da ženska sodi za štedilnik in seveda mora imeti kopico otrok, da se pleme obdrži. Drugo je ne sme zanimati.

  • FUCK COMMUNISM

   Spet levuharsko blebetanje na pamet! Navedi mi enega takega!!!

   • luckyss

    Vsi “imami” in papež…;)

    • Nata

     Mejdun, luckyss ?? Moški ?

  • tohuvabohu

   A veš, teatralna, zakaj imate ženske tako majhno številko čevljev?

 • Cenzuriran 4x
 • luckyss

  Bo treba končno priznati, da so se (in se še ) v imenu ver dogajale in se dogajajo največje svinjarije na svetu…
  Krivda je v blesavih ovcah ki se niso sposobne soočiti z realnostjo in rabijo pastirja…verskega ali političnega.
  Pastirji (muslimanski, vatikanski, levi, desni) pa vodijo svet v novo katastrofo..

  • tohuvabohu

   Še eden, ki bi rad rešil svet.
   Ne daj se, Fifi.

 • Jovo Jamnica

  Bolje lublen bit, kakor lubiti!

 • Jožef

  Gospa Ušaj, kot vedno pogumno in resnično. Islamoljubke razmislite o sebi in svobodi, ki vam jo bo kmalu odvzel mohamedov borec. Tik-tak, ti-tak, tik-tak ………………………….bum?

 • tasilo

  Tista na sliki je pa mal vaši Marjanci Scheiherjevi podobna, anede?

  Zadnjič sem gledal oddajo, kjer je imela z nekom intervju. Oblečena v malo, zelo malo črno oblekico (halo?!), nališpana pa močneje od onih Poptevejevih tračark, se pravi nališpana ko — salva venia! — porno starletica v cenenem porniču. Sem najprej pomislil, da sem nabasal na program za odrasle. Pa je odprla usta in sem porajtal, da je le Nova24tv.

  Preden zdaj spet vsi padete po meni, predlagam, da se raje zamislite nad svojo novinarko in svojim “profesionalnim” standardom. Pa še to: novinarko(??) z imenom Marjanca (Tinca, Špelca, Simonca, Andrejka, Matejka, … ) je težko resno jemati. — Res, Nova, kje ste se vi učili novinarstva?? V Pratru? Disneylandu? Na Pigallu, na Boullevard de Clichy? V kašnem drugem predelu rdečih luči??

  • luckyss

   Ne pretiravaj…vsem je jasno, da na teh straneh ne boš srečal normalnega ali celo objektivnega novinarja ;))

   • tasilo

    Normalnega in objektivnega novinarja ne boš nikjer v Blatnem dolu našel. Še najbližje objektivnosti so tisti, ki kuharske recepte pišejo in se takisto za novinarje imajo.

    • Nata

     No, pa še tisti samo malo pogrevajo že zdavnaj napisano.Jaz imam še vedno knjigo sestre F. Kalinšek.

     • tasilo

      Kalinškova je zakon, čeprav je že moja stara mama rekla, da je to najdražja kuharica. In še danes je skoraj tako. Tudi sam kaj skuham po njej. Mlask!

     • Nata

      Drži! Njami !

   • Janez

    In?
    TO RAVIŠ TI ?
    Ki,
    ŠE TEGA NE VEŠ, KAKO JE BILO RES IME – “MARŠALU TITU” ?! L.R. J. KOMENDA

    • luckyss

     Sem ti že povedal, da redno jemlji tisto kar ti predpišejo v ustanovi..

   • Borut Stari

    Na teh straneh ne moreš nikogar srečati. So le zid za objavljanje. Objavljanje maloumnih izdelkov takih bedakov kot si ti.

   • Nata

    Da o komentatorjih ne bi pisali, no ??

   • tohuvabohu

    A ti neroda poznaš kakšnega objektivnega novinarja v Sloveniji ali “šire”?
    Če tu ni nobenega “normalnega” novinarja, zakaj sploh uletavaš sem? Zato, da se lahko izživljaš nad ljudmi? Jej jej, moraš imeti res žalostno življenje, da imaš take perverzne potrebe.

   • barbara rov

    Vsem? Katerim vsem? Vsem tvojim 250 nickom? S tasilom na čelu?

  • Janez

   Ti !
   si še iz prejšnjih časov navajen na “partijska sekretarka” napovedovalke.
   Zdaj je ta tip novinarke menda res le še D. Zgonc in kaka z RTV SLO.
   JE GA M.S. ŽE OK !
   Saj ni !
   Kar se tebi zdi.
   Čisto ok mami je z urejenim osebnim življenjem.
   Tiste,
   “PARTIJA”
   NOVINARKE SO DOLGOČASNE IN RES “ZAŠTEKANE” . Po direktivah. L.r. J. KOMENDA

   • Nata

    Hi. . . .hi . .. . partijska sekretarka – dobra ! Vidiš, pa imaš pravzaprav tudi ti – prav !!Jaz, četudi sem že v letih, ne maram dolgočasnih, brezbarvnih žensk.

  • princeska

   Poslovno delati z žensko, ki služi denar s pornografijo in kurbarijo pomeni, da si sam tudi na njenem nivoju. Tako prisluženi denar je vedno kurbirski denar, pisarija pa na nivoju kurbarije.

   la-toya in marjanca-scheicher
   https://govori.se/traci/domaci-traci/la-toya-in-marjanca-scheicher-pripravljata-modno-revijo/

   • tasilo

    Odtod slovenski rek Povej mi s kom se družiš, pa ti povem kdo si. Drugi pa pravi Navada je železna srajca. In tako je Marjanca — a to je ime za resno novinarko?? — končala na Novi. Njen šef je pa precejšen cepec, ker frajle ne ‘zglajšta’. Ampak zlobni jeziki vedo povedati, kako je prišla do službe.

    • barbara rov

     No, he he sem vam rekel, da je Tasilo Tunnek.

  • Mojca pokraculja

   Madonca, skrajni čas da začnem gledati Novo tv 24 ! Če drugega ne, da si vsaj ogledam to Marjanco.

   • tasilo

    Če si jo želiš ogledati, vtipkaj “marjanca scheiher la toya” v iskalnik, in boš kar kaj našla. Sam pa iščem tisti “koketni” in lucidni intervju v arhivu Nove24 in ga — glej glej — ni nikjer najti. Ampak najbrž sem samo jaz žleht, anede …

    • Mojca pokraculja

     Itak;))

   • Vera

    Marjanca je čedna punca , mogoče ima malo preveč živordeče ustnice .

    • Kosobrin

     Kaj pa glas?

     • Vera

      Poglejte na Reporter o Eugeniji Carl , kaj si vse upa, ter nam grozi . Raje naj pometa pred svojim pragom, ker ni čist .

  • Nata

   Jojmene, tasilo ?? Huda kritika.
   Pa, saj to ni naša novinarka. Dela pač za Novo 24, ki naj bi jo vsaj z gledanjem in oglašanjem tule, na portalu. . . . podpirali ?
   Tudi jaz se podobno velikokrat sprašujem. In, ne vem, ali je vzrok samo pomanjkanje denarja, ali kaj drugega.
   Že večkrat sem napisala, oz. vprašala, kje je ga. Pika Simič ?? Pa nihče ne odgovori. Včasih zasledim kakšen njen Twitt.

  • m&m

   uffff tečnoba.

  • RATATA

   Izkušeni Tasilo “connecting people” (glej apvoute).
   Zinka, Zefka, Zofka ipd. so bolj resna imena za novinarke kot Marjanca spod klanca. Umetniško ime se pri novinarkah še ne uveljavlja.
   Vse pa rabijo le Desca (če ni že oče to napravil), da jim levičarstvo iz betice zbijejo.

   • Nata

    Ja, hudir ?? Kje pa ste ? Čedalje manj vas je !
    Morda pa imate napačen pristop. Ni vse moderno najbolje. Tudi tisto, malo zastarelo ( joj, kaj bodo pa rekli ? ) prav pride.

    • RATATA

     Kje le … (?) okupirani z nepotrebnimi neumnostmi, kot že sama ugotavljaš, modernimi.
     Ko sem domačim babnicam prepovedal, da kadarkoli v moji prisotnosti z eno samo besedo kakorkoli omenijo urejenost grobov drugih nam poznanih družin, so me najprej čudno buljile. Ampak res me ne zanima, kako imajo urejeno ali neurejeno tisto parcelco, kot tiste prav nič ne briga, kako imamo mi.
     No malo pa le mora zgledat.

     • Nata

      Hi. . . hi. . . tiste parcele so važne. So vsem ženskim firbčna na očeh!
      Hudir, vedno se mora kaj dogajati, če ne bi nam bilo dolgočasno.

     • RATATA

      Ja, če res ni druzga, pa naj bo to tema. Ampak toliko drugega se je še za zmenit.
      Ne pa da je glavno vprašanje koliko sveč je gorelo in ali je bilo kaj svežega cvetja.
      Zame to ni vprašanje. Pokojnih, ki sem jih imel rad se vsak dan spomnim in tudi zavzdihnem. Tastu naprimer bi prav rad liter vina prinesel na grob, mojmu fotru pa par pixn pira …

     • Nata

      No, res sva malo zašla. Pa naj bo. . . . . . . meni so zato všeč ” črnski ” pogrebi. Kakšen dober blues urežejo, zaplešejo. . . . . Bog ve – morda tudi na grobu kaj spijejo na ” zdravje ” tistega, ki se je reši posvetnega gorja.

     • RATATA

      Ja, ne vem če sem že povedal…. žlahtnica na koprskem uči klavir itd.
      Pred leti, na polnočnici, ko smo prišli razigrani in … s harmoniko v vaško cerkev, je bila po lepi maši, res lepa glasba ob prav prijaznem odobravanju župnika.
      Meh harmonike sem pa jaz vlekel, da je žlahtnica igrala kot na pianino. Župnika smo vzeli s seboj na dom, saj je bila noč še mlada, on in mi pa nič zaspan hehe

     • Nata

      Upam, da si meh lepo, enakomerno vlekel ??
      Veš se spominjam še starih orgel , ki seveda niso bile na elektriko . Nekdo je moral pač meh poganjati. Ta pravi čas seveda. In enakomerno. Drugače je lahko bilo prav ” zabavno “.Ali se ni oglasilo, ko si pritisnil na tipke, ali pa je preveč butnilo.
      So pa Božične zelo poskočne pesmice. Vesele. . . . . In se marsikaj da zaigrati na podobno vižo.

     • RATATA

      Kar se je dalo trezno sem vlekel tisti meh, z občutkom, kot se v posvečenem hramu spodobi ;-)

  • barbara rov

   No no, dej ti rajši pokaži potrdilo da si lektor…

  • karlina

   Aja, tebi so všeč imena na ić

 • Jovo Jamnica

  :-) To je moja mama rekla nekoč, po tistem, ko je moj oče odšel z drugo in sva ostala “sama”.

  • RATATA

   Okleni se desnice, kljub obljubam levice.

  • Nata

   No, pa si ravno tako v redu ” gor zrasel ” in imaš družino .
   Hm. . . . . . . moški so včasih kar radi odhajali. Tudi moj oče. Pa so me na mojo srečo pustili pri zlati gospe – moji stari mami.

 • FUCK COMMUNISM

  Da imajo zenske, pravice, svobodo in dostojanstvo je ze vse v redu. Hudic je, ker je bilo to narejeno iz povsem drugih, zelo hinavskih in materialisticnih razlogov, kot si ljudje, sploh pa zenske, mislijo…

  https://www.youtube.com/watch?v=w8EZQuLaAJ0

 • tasilo

  Lučka, Lučka … ta je pa dobra. Šund literatura spreminja svet, še več, degradira ženske?? Aha. in kdo jo piše? Babe. In kdo jo bere? Babe. Krivi so pa moški, al’ kako?!? Jao …

  Sicer pa raje že končno vzemi v roke kakšno pametno knjigo. Začni s kašnim nobelovcem. Ali pa z Butalci. Tam je vse, ampak res vse razloženo. Prebereš jo v pol ure.

  • indijanka

   No, zdaj ga pa biksaš. Damsko bi bilo, da bi željeno žensko preobrazbo pripisala času. Pa ne bom. Običajno je kriv tisti, ki ima največ od tega in ženske s svojo preobrazbo izgubljajo. Izgubljajo svojo moč :).

   • tasilo

    Eh, nič ga ne biksam, le sklicujem se na Lučkine “premise”, “dedukcijo” in “ugotovitve”. Ne glej mene postrani, nisem nič kriv. Samo stvari sem povezal (gvišn sam zato, k sm žleht, anede) in pokazal, kaj vse lahko iz takega pisanje sledi. Odgovornost za pisanje pa mora prevzeti avtor.

    Hey, don’t kill the messenger … :)

    PS: Ne morem se pa upreti kančku pobalinske žlehtnobe do vseh javnih nastopačev (kamor spadajo tudi vsi novinarji, kolumnisti in podobni “opinion makerji”).

    • indijanka

     Glede na to, da se je na teh straneh razmišljalo celo o odvzema volilne pravice :)ženskam, je tema pogumna. Izjemno spretno je umeščena na ta Portal. Zelo žensko :). Spomnim se časa, ko je Godina raztrgala neko mojo znanko. Človek človeku volk. Ženska ženski pošast. To se vidi že na Portalu. A življenje je prijazno. Ker notranje lepote ne kroji prebiranje razumnih knjig ampak odnos do ljudi. Starost prikaže skladnost notranje in zunanje lepote in ni je potrebno samo čutiti. Sama teh časopisnih knjig ne prebiram. Sem si pa v kinu ogledala prvi film 50 odtenkov sive, se nasmejala in ugotovila, kako barvito življenje imam.

     • tasilo

      Iz prebiranja leposlovja in razumnih knjig spoznamo, da je na svetu čuda značajev. Pišejo jih modri, razgledani in široki ljudje, ali pa ljudje, ki imajo res kaj povedati. Preden pa naju zdaj zanese v obsežno literarno kritiko, se spomniva reka Sto ljudi, sto nravi.

      (Tale “girly stuff” je nekaj, časar kot moški ne razumem. Razumem pa kot človek. Homo sum, nihil humani a me alienum puto .. je dejal rimski dramatik in komediograf Publij Terencij).

     • Nata

      Moram zopet čivkati. Mi žilica ne da miru. . . . . . .morda pa dekleta in ženskice mislijo, da je ta ” girly stuff ” moškim všeč ?Ja. . . . . . . človek .

     • tasilo

      Missed the point … Govorim o tistem “girly stuff” kot indijanka: ženska ženski pošast pa to. (Recimo, po spominu, citat iz Nevarnih razmerij: “Ni hujšega orožja kot je puščica, ki jo ženska pomeri drugi v srce”.)
      Kremeniti moški, pravi dedi, s te nimamo nič. Od moškega spola imajo kaj s tem edino tisti, emm, zlegibitrani karkoli-že-so.

     • Nata

      Ja, ni dobro preveč čivkati !!

     • Mojca pokraculja

      Čisto v redu je, kar čivkaj !

     • Nata

      Saj se vedno potrudim, da preberem, a včasih se kakšen komentar pač nanaša na katerega drugega. . . . . . . . pa smo tam !

     • barbara rov

      Zakaj si se pa nehal podpisovati kot ”Hannibal Lector”? Še zdej ne vemo, ali si ti lektor ali ne, no, to da ne pokažeš potrdila nekaj pomeni, no…

     • karlina

      ZENSKA ZENSKI JE NAJHUŠA MORA IN POŠAST, VEM, KER SEM IMELA DVE ZENSKI ŠEFICI , to priznavajo tudi moški, ko sem imela za šefe moške-milina

 • Janez

  POSLUŠAJ JONI MITCHELL !
  Pravi ti, da uničuješ lepe stvari !
  Jh napolniš z grdimi. In porabiš vliko prostora. Pametna punca Joni. L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  NE PODCENJUJ ŽENSK.
  TAKO SUPER PESMI KOT JIH JE PISALA JONI M. TI NE BOŠ PISAL NIKOLI.

  JONI M.
  : BIG .. TAXI.

  https://www.google.si/search?q=big+yellov+taxi+live+joni&oq=big+yellov+taxi+live+joni&aqs=chrome..69i57j0l2.26867j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Jovo Jamnica

   Čuj, Edit Pijaf se men bol dopade…

   • Ana Job
    • samotoje

     Ah, kako blagozvočno. Je že v datoteki.Hvala, Ana, za to krasoto.

     • Ana Job

      Malenkost, pa lep dan še naprej. :-))

 • RATATA

  Če ne bi bil tako sramežljiv, bi kaj napisal, tako pa le tole; o moških seveda, o kom pa in to v štirih točkah … (100/4 = 25%):
  1. Prvi moški poje: “Zinka, Zefka, Zofka vse tri so ljubice” …..
  2. Drugi moški poje: “prva je kuharca , druga je kelnarca, tretja je lubica mojga srca. Prva mi jesti da, druga mi piti da, tretja me v kamrco svojo pelja”
  3. Tretji moški ne poje in je runkl
  4. Vsi ostali so nedonošeni pedri
  O ženskah pa takrat, ko bo govora o moških.

  • karlina

   PODPIS

 • Borut Stari

  Ja seveda, prevladuje literatura, ki ni beletristika. Je le primitivizem za poneumljanje.Neuporabni Izdeleki. Neberljivo in negledljivo, kot vsi režimski mediji.

 • MižekFiga

  Krize NI! Še nobena se ni razstrelila pred parlamentom. Dokler kažejo bedra po plažah, je vse OK!

 • Robin

  Mladina:Grožnje novinarjem
  Mladina:Izjava Magnusa Berglunda
  Delo:Prijatelji na zvezi
  Surc, Zgaga:V imenu države
  Kunstelj:Patriotske zgodbe
  Praznik:Stranpoti vojakov in politike

  • Nata

   Uh. . . . . tole pa je literatura. Zgodovina ! Iz enega zornega kota ! Poleg vseh silnih, raznoraznih spominov ” naših ” revolucionarjev.??

 • barbara rov

  Ana Job=Jovo Jamnica=Tunnek…

 • Janez

  Ah !
  ŽENSKE SO ŽE OK – TAKE KOT SO !
  Le ?PRAVIH MOŠKIH JE PREMALO – TAKIH KOT JE BIL ELVIS !
  Ki v ženski znajo videti – to kar dejansko je – božji dar. Vsaka, ki je ok, pri sebi. LRJ. KOMENDA
  P.S.
  ANGL. LJUDSKA JUTRANJA ROSA, ELVIS.

  https://www.google.si/search?q=marry+in+the+morning+elvis&oq=marry+in+the+morning+elvis&aqs=chrome..69i57j0l2.23229j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • antimur

  Lucija, čeprav sem moški, se stoprocentno strinjam s tvojimi pogledi. Če vemo, da vsi, ki sledijo kot račke v vrsti za mamo, naprimer v Sloveniji zločinec Kučan s svojo drhaljo za Sorosom, za Kučanom pa lezbače in brezspolnice, oziroma kot uvajajo kanadčani spol X, nedefiniran, to so pa Kopačka, Vukova, cela plejada koalicijskih poslank, celo Makarovička, ki še ni okusila pravega slovenskega junaka, zdaj pa, ko ji je biološka ura odzvonila, krivi vse okrog sebe, razen kučanistov, pritepenk kot je Tomićka, ki je na istem kot Makarovička, butastih bab kot je Bratušca itd., za njimi pa kriminalci, zločinci in vsi, ki so antislovenci.

  • anzek

   Antimur, +++++++++++++
   Tudi sam se pridružujem tvojim ugotovitvam, kot zavedni državljan SLO in nenazadnje. tudi kot moški.

  • Nata

   Jojmene, jojmene, antimur ??Pa je res tako hudo. . . . . . kar se žensk tiče ? Veliko jih trobi v isti rog, ker si drugače ne upajo. Morajo biti moderne. . . . Saj jih takoj zmerjajo, da ženskam škodo delajo. Da jih rinejo za štedilnik in med ” plenice ” . pa čeprav bi marsikatera rada bila doma.Imela družino.
   Pa še čivk o slovenskih junakih. Saj so. Saj jih je nekaj. A je na žalost tako, kot v politiki.
   Torej, pametni možje in žene se ne rinejo nikamor. Skrbijo za svojo družino in seveda delo.

   • karlina

    VELIK PODPIS

  • karlina

   VELIK PODČRTAN PODPIS, MOJ POKLON ANTIMUR

 • samotoje

  Marsikaj je treba prebrati, da se loči zrnje od plev. Čeprav sem že na tisti ravni, ko znam izbrati zrnje, se mi še vedno prikrade kakšna smet vmes. Jebi ga, c’est la vie. Hočem reči, pametni ljudje vedo, kaj je vredno branja in kaj ne, onih drugih pa ne prepričaš za živo glavo. Spomnim se, kako je žena mojega znanca besno študirala doktor romane. In po vsakem bolj zblojeno gledala v svet.

  • karlina

   TOČNO, imam tudi jaz nekaj takšnih znank, ki berejo samo trič-trač, ko pa jim začnem pripovedovati kam pelje ta svet, kaj se je zgodilo, kaj se še bo zgodilo, pa me gledajo, zabodeno, kot tele v vrata in sprašujejo, ja od kje pa ti vse to veš-takrat jim vedno rečem-ja berem, ampak časopisne portale, ker časopisov ne kupujem nobenih

 • Get Smart

  Ponovimo DEJSTVA:

  Feminizem je le en od KOMINTERNISTIČNIH -izmov.
  Cilj feminizma je ustvarjanje FEJK sovražnika = “Deli in vladaj”!

  PROPAGANDA vceplja ženskam in predvsem deklicam
  sovraštvo do moških.
  VSE zločine nad ženskami, kot tudi nad moškimi, izvajajo SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
  = KOMINTERNA in njene izpostave, kot je MUSLIćKULTIZEM itd.,
  gre skratka za SUŽNJELASTNIŠTVO divjakov, ki NISO moški,

  ampak so mekanocurni nastavljaći dupeta gazdi, ki jih gazde enkrat z vazelimom, drugič pa
  brez, kot je potožil mekanocurni pussić nje,
  ki ga KOMINTERNA s pomočjo propagande (TOTALITARISTIČNA obvlada medijev in ŠOLSTVA)
  turi in poturi ljudem — pomni:
  JUGOKOMUNJARA VEDNO PODTIKA SVOJE ZLOČINE,

  v primeru feminizma predvsem moškim.

  Moški ne zlorabljamo žensk, jih ne posiljujemo, jih ne režemo, jih ne koljemo, jih ne
  betoniramo živih,
  jih ne pokrivamo z vrečami, jim ne odmerimo namerno nižjih plač za isto delo …
  še več, nič od naštega ne delamo niti tovarišicam MURGL JUGOKOMUNJARICAM nje.

  MOŠKI in ŽENSKE smo naravna danost in v KULTURI ŽIVLJENJA, skupaj ustvarjamo
  življenje in pogoje za prijetno bivanje.

  • Get Smart

   Pogledaš, kdo je ustanovil ta kao feministična gibanja nje.
   Ustanovila jih je KOMINTERNA. VSE ustanoviteljice, kao voditeljice nje
   so bile kaviarŽIDO KOMINTERNACIONALKE — VSE.

   DEJSTVA, ljudje Božji, DEJSTVA.

 • Get Smart

  Razumemo?
  BISTVENA delitev sveta je:

  LJUDJE (moški in ženske) vs. “SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI” (kot si sami pravijo drugovi i
  drugarice).

  Moški in ženske SKUPAJ gradimo, ustvarjamo življenje = KULTURA ŽIVLJENJA,
  medtem
  pa
  drugovi i drugarice MURGLJUGOKOMUNJARE oz. KOMINTERNACIONALCI
  tudi SKUPAJ lažejo ROPAJO morijo UNIČUJEJO zasužnujejo posiljujejo … = KULTURA SMRTI.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Kaj so ti položili v zibko?

  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa najdemo v MURGL JUGOKOMUNISTIČNI?
   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,
   je
   AGITROPAGANDA KOMINTERNE = pranje možgančkov, laž, zavajanje …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!