Zgodba o državnem gospodarstvu ali kako podpisnik peticije 571 Marjan Šarec imitira Domna Saviča in Franca Popita hkrati

Vir: Demokracija

Drage bralke in bralci, se še spomnite znamenite peticije “Kluba 571”? Tromestno število je namreč za vedno ostalo nekakšen simbol lakajskega novinarstva, čeprav na prvi pogled predstavlja upor. Upor proti komu? Proti Janezu Janši kajpak. Šlo je za peticijo, v kateri sta prvopodpisnika Blaž Zgaga in Matej Šurc (skupaj je bilo 571 podpisnikov) leta 2007 obtožila tedanjega premierja Janeza Janšo za pritisk na svobodo medijev.

Da ne bo pomote – ta peticija se je imenovala, ne boste verjeli, Peticija zoper cenzuro in politične pritiske na novinarje v Sloveniji. Da, prav ste prebrali.

Ampak pozor, zabavno postane, ko začnete brati seznam podpisnikov. OK, pustimo ob strani celo hordo tedanjih in sedanjih režimskih novinarjev iz nabora permanentno partizanskega Društva novinarjev Slovenije – da, tudi razvpita Eugenija Carl je vmes, se razume -, ki so v dobrem desetletju dobili kar konkretno obogatitev s podmladkom, kamor bi lahko uvrstili denimo Špelo Kožar in Jeleno Aščić. Toda, če pogledate, kdo se je pod peticijo podpisal kot 118. podpisnik, se boste verjetno krohotali ali pa zavijali z očmi. Namreč, ta podpisnik ni nihče drug kot Marjan Šarec. Takrat uradno novinar (dejansko komik) s službo na RTV Slovenija, vmes kamniški župan, danes pa – predsednik vlade.

Nekaterim je preprosto dovoljeno vse
Da, tisti predsednik vlade, ki si je civilnodružbeno poslanstvo najbolj razvpitega nekdanjega člana Programskega sveta RTVS Domna Saviča vzel tako k srcu, da sedaj papagajsko ponavlja (ali, po Serpentinškovo imitira) njegove ideje, da slučajno ne bi izpadel – bom uporabil kar Savičev izraz – “klerikatolibanska pi**ka”. Ergo: Šarec v funkciji predsednika vlade razlaga, kje lahko podjetja v večinsko ali delno državni lasti lahko oglašujejo in kje ne. Zagotovo ne v medijih, ki širijo “sovražni govor” (kako mi je ta sintagma odvratna, in to predvsem zaradi njene zlorabe). To pa so seveda opozicijski mediji, kdo pa drug.

Saj verjetno se še spomnite Festivala družin pred nekaj leti? Ko se je na tem vsakoletnem dogodku kot gost najavil Luca di Tolve, avtor knjižne uspešnice “Bil sem gej” (torej: ni več gej, bil pa je), so LGBT aktivisti zagnali vik in krik. Češ, kako lahko sponzorji sploh dajejo podporo taki homofobni prireditvi, kjer se govori celo o, pomislite, zdravljenju homoseksualnosti? In da ne govorimo o tem, kako so pritiskali tudi na tiste, ki so za ta festival oddajali prireditveni prostor…

Uničevali so gospodarstvo
No, če nekoliko pozabimo na aktualna družbena in politična dogajanja, povezana z marakeško deklaracijo in še čim, bi lahko rekli, da problema, ki ga je načel Šarec, verjetno sploh ne bi bilo, če bi država poskrbela za umik iz lastništva podjetij ter bank – saj se še spomnite, da je nedavno ponudila v prodajo delnice najbolj razvpitega udbomafijskega bankomata, namreč NLB? Kakorkoli že, marsikdo bo rekel, češ da je za zadnji zaplet kriva kar pomladna stran sama, ker v času, ko je bila Janševa vlada na oblasti, ni prodala podjetij in bank. To je bila tudi zame osebno napaka, čeprav je res, da se tak zgodovinski korak ne bi zgodil z lahkoto. Prav nasprotno – prav v tistem času se je ogromno govorilo o “družinski srebrnini” in “nacionalnem interesu”, kar je bil seveda odličen strateški načrt Mafije, da javnomnenjsko zadrži simpatije Slovencev na strani koncepta “narodnega gospodarstva”, ki ga je takrat močno podpirala tudi (tedaj vladna) SLS. Ne glede na to, kako se je do tedaj mešetarilo s politično nastavljenimi kadri v podjetjih in bankah, koliko tajkunskih kreditov je bilo izplačanih in kolikokrat smo morali davkoplačevalci seči v žep za dokapitalizacijo režimskih bankomatov.

Poglejmo, kako so bitke za državna podjetja potekale v preteklosti. Na pragu poletja leta 2000 je oblast prevzela – sicer samo za pol leta – vlada pod vodstvom sedaj že pokojnega Andreja Bajuka, kjer je funkcijo ministra za gospodarske dejavnosti opravljal prav tako že pokojni Jože Zagožen. A ena od zadnjih potez še starega vodstva Kapitalske družbe, enega od t. i. Paradržavnih skladov, ki ga je takrat vodil (po osnovni izobrazbi geograf, sicer pa nekdanji poslanec LDS) Jože Lenič, je bila prodaja svežnja delnic Dela v roke Gorenju, ki ga je takrat vodil preverjeni kader Jože Stanič, dober prijatelj tedanjega predsednika republike Milana Kučana in kasnejši soustanovitelj Foruma 21. S tem je Lenič, še preden je bil zamenjan, največjo časopisno družbo “zaščitil” pred morebitnim političnim prevzemom s strani pomladne koalicije. Preprosto in zvito, ni kaj.

Posvet in občni zbor Foruma 21. Predsednik foruma, nekdanji vodja komunistov Milan Kučan ter tajkun Herman Rigelnik. (Foto: STA)

Seveda naj le mimogrede omenim, kakšne boje je minister Zagožen imel takrat na področju energetike, kjer so za predsednika uprave Elesa ustoličili Vitoslava Türka namesto Vekoslava Korošca. In seveda, kakšno močno vlogo je v boju z Zagožnom takrat imel državni sekretar za energetiko Robert Golob, sedaj dolgoletni predsednik uprave družbe GEN-I, torej prav tistega podjetja, ki se je pred kratkim odločilo, da se bo ravnalo po “nasvetu” sedanjega premierja Šarca – in je odpovedalo oglaševanje v Demokraciji.

Uničevali so medije
Bitka za Delo pa se je ponovno ponovila v mandatu 2004-2008, ko sta vlogo zaveznika vlade začasno prevzela nekdanji notranji minister v Demosovi vladi ter tedanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar (zadnja politična funkcija, ki jo je upravljal, je bila funkcija ministra za evropske zadeve v Drnovškovi vladi, kjer je Bavčarja nasledil razvpiti Milan M. Cvikl) in pa seveda tedanji predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot, tedaj še član SD, medtem ko se je njegov brat, tedanji in sedanji celjski župan Bojan Šrot kot član SLS pripravljal na prevzem vodenje svoje stranke. Navezi Bavčar-Šrot je uspelo iz Mercatorja “sklatiti” Kučanovega izbranca Zorana Jankovića, ki pa je z avreolo žrtve “političnih čistk” uspešno kandidiral za ljubljanskega župana (no, uspešno zaradi mafijskega kritja) in še danes opravlja to funkcijo, vmes pa bi skoraj postal predsednik vlade. Kazalo je, da je naveza Bavčar-Šrot vsaj za kratek čas uspela razbiti beton tranzicijske levice v časopisni hiši Delo, kjer se je na direktorsko mesto zavihtel dolgoletni Magov urednik Danilo Slivnik, na uredniško mesto pa je sprva prišel Peter Jančič, v tistem času eden redkih urednikov Dela, ki je bil zaradi nepripadnosti Mafiji osovražen s strani režimskih novinarjev.

Vendar to dokaj idilično obdobje ni trajalo dolgo – Boško Šrot se je medtem obrnil proti pomladni vladi, za seboj je potegnil tudi državno sekretarko na gospodarskem ministrstvu Andrijano Starina Kosem, ki je nato prevzela popoln nadzor nad časopisno družbo Delo, ki se je spet vrnila v stare tirnice. Kar pa ni bilo dovolj, saj je prav dejstvo, da je Slivnik v objem “Črne vdove” pripeljal tednik Mag, postalo usodno za medij, ki ga je skupaj s kolegi ustanovil sredi devetdesetih let. Z inštalacijo režimskih politkomisarjev (Veso StojanovAnuška Delić, itd.) je bil Mag kmalu potopljen, preostanek novinarjev pa je našel novo službo v novoustanovljenem tedniku Reporter, ki je ostal dosledno pomladen vse do lastniškega vstopa Martina Odlazka v ta medij.

Če torej potegnemo črto, lahko ugotovimo, da se igra pomladne strani po mafijskih pravilih ni izplačala. Prav nasprotno – vedno, ko je pomladna stran želela igrati po pravilih Mafije, je potegnila krajši konec. Če hočeš igrati po mafijskih pravilih, lahko uspete le, če ste del mafije.

Marjan Popit
Da si boste lažje predstavljali, vam povem svojo osebno zgodbo: v petem razredu tedaj osemletne osnovne šole, bilo je okoli osamosvojitve Slovenije, se je četverica mojih sošolcev med poukom omislila igro podajanja listkov, na katere so pisali vse vrste traparij. Seveda nisem hotel zaostajati in sem tudi sam nakracal “pildek” s svojimi trapastimi domislicami, za katere sem bil prepričan, da bodo sošolce navdušile. A glej ga, zlomka – moj projekt vključitve se je zelo hitro končal z nepričakovanim epilogom. Namreč, sošolci so listek prebrali in ga – izročili učiteljici. Sledil je pogovor pri ravnateljici (verjemite mi, da je bil to zelo neprijeten pogovor, ki se ga zelo nerad spominjam) in pa seveda vzgojni ukrep ukora, kar je bil seveda zelo hud črn madež v mojih karakteristikah, saj sem si s tem pridobil status potencialnega kriminalca, ta novica se je v podeželskem okolju širila zelo hitro. No, če bi se to zgodilo nekaj let prej, bi jih verjetno pred celim razredom “fasal” par “okoli kepe”. Izgovarjanje, da so tudi drugi tako delali, ni pomagalo, bil sem pač edini, ki sem bil “zašpecan”. Ostala četverica pa se je ob mojem mučnem soočenju z vodstvom šole privoščljivo zabavala. Vedeli so, da se njim ne more zgoditi nič. Zavarovali so si hrbet tako, da so mene potunkali in odvrnili pozornost od svojih nečednostih. Kriv sem bil sam, ker sem hotel igrati po pravilih razredne “mafije”.

In tako se je dogajalo tudi v politiki. Če se še vrnemo k zgodbi o Bošku Šrotu – slednji je bil za Mafijo koristen do volitev 2008, torej toliko, da je lahko medijsko “tunkal” Janšo in njegovo vlado. Ko so bile volitve mimo, so se mu botri odpovedali, nazadnje je bil obsojen na zaporno kazen. Enako Bavčar. Na drugi strani pa Janković ostaja nedotakljiv, saj mu organi pregona ne morejo nič. Verjetno pa se razlog za to razliko skriva v dejstvu, da sta se Bavčar in Šrot za nekaj časa izmaknila interesu Milana Kučana, ki Šrotu ni nikoli odpustil nepokorščine, medtem ko se je Bavčar, po tistem, ko je po aferi Depala vas dokončno prelomil z Janšo (dejansko že dve leti prej), z njim kasneje spet nekoliko zbližal, kar je bil prav tako smrtni greh.

Je pa vso dogajanje pokazalo, kako bi bilo za pomladno stran bolje, če bi že takoj vztrajala pri prodaji NLB, ostalih bank ter podjetij tako, da bi se država umaknila iz gospodarstva. Vsako odlašanje s prodajo je namreč pomenilo le nov mlinski kamen za vratom že tako obubožanega pomladnega tabora, ki se mora v pogojih totalne asimetričnosti političnega prostora ter navidezne demokracije, v kateri mafijska nomenklatura ves čas zmaguje z zvijačami, bojevati za svoje mesto pod soncem. Dokaz za to je že sam prihod Marjana Šarca na funkcijo predsednika vlade in sedaj njegovo popitovsko zaklinjanje, da je treba gospodarsko zlomiti medije, ki ne trobijo v isti rog z Režimom. Ki ga zgolj z rednimi demokratičnimi sredstvi (volitve) ne bo mogoče premagati.

Gašper Blažič, Demokracija

 • Janez

  Bravo !
  Cenjeni g. Klemen !
  EVROPA
  MORA KAR TAKOJ
  IN
  SPROTNO – VEDETI VSE O POLPRETELIH RES GROZNIH
  IN O
  SEDANJIH GROZLJIVIH
  EX KP, ZK IN POKOMUNISTIČNIH PRITISKIH V ŠKODO NAS SLOVENCEV.
  MENE
  IN
  MOJ OSEBNO ZASEBNI PODJETNIŠKI PORTAL “SLOVENIANA”
  IN MOJE PRISPEVKE NA NJEM LAHKO BREZ NADOMESTILA UPORABIE.
  LE MENE J.K.K. IN PORTAL ‘SLOVENIANA”
  NAVEDETE JKOT VIR.. LEPE POZDRAVE, IN DOBRE ŽELJE OD L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  POTAL “SLOVENIANA”

  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.9310j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • von Rhein

  Ja,super napisano in povedano.Samo škoda,ker bo ostalo za plotom preko katerega je prepovedan pogled,kaj šele izgovorjene besede.In ta plot se gradi kot nekoč Berlinermauer.Med graditelje se je vključil tudi ,zaradi dobrikanja ali po naročilu,sam dipl.glumac.

 • Miccy

  Ali smem vprašati, kaj je poanta tega Blažićevega pisanja razen za demokracijo zavržene ideje, da se nek domneven režim ne da premagati z volitvami? Kako torej bi ga ugnal Blažić v kozji rog? S poulično demokracijo ali kako?

  p.s. Ravno v času omenjene vlade JJ je bilo podeljeno največ tajkunskih kreditov in posledično povzročena miljardna bančna luknja.

  • lokec

   Premagati ne morejo določenih novinarjev z pomočjo volitev. Preberi še enkrat zadja dva stavka in premisli kaj pomenita.

   • Miccy

    Zadnja 2 stavka: “Dokaz za to je že sam prihod Marjana Šarca na funkcijo predsednika vlade
    in sedaj njegovo popitovsko zaklinjanje, da je treba gospodarsko
    zlomiti medije, ki ne trobijo v isti rog z Režimom. Ki ga zgolj z
    rednimi demokratičnimi sredstvi (volitve) ne bo mogoče premagati.”

    Premislila sem, kaj pomenita. Blažić (ta njegov priimek mi zveni ful neslovensko in ne vem, se sramuje svojih korenin ali kaj?) piše o Režimu z veliko začetnico, ki se ga z rednimi demokratičnimi sredstvi ne da premagati.

    Piše, kakor piše in kakor piše.

  • tomnidari

   Pozabljaš dodat, da je banke nadzorovala BS guvernrji katere sta takrat bila Kranjc in Gaspari, ki pa sta vladi načrtno skrivala dogajanje v bankah in za nameček nista niti opravljala svojega poslanstva, torej nadzora bank.

   • Miccy

    Kaj res? V drugem primeru v istem obdobju, to je sklepanju kreditnih poslov s CHF klavzulo fizičnim osebam, so ravno kakor desni mediji zatrjevali, kako naj bi bilo vse v redu in s tem posredno ščitili tudi BS. Torej, BS je ravnala do tedanje vlade skrivaško, do fizičnih oseb pošteno? Kakor t. i. desnici ustreza?

    • tomnidari

     Kaj pa Faktor in Pro banka, zakaj smo pa njiju morali dokapitalizirat, pa čeprav sta bili privatni? Za CHF se ne spomnem kaj je kdo pisal, vendar sem jaz takrat izrecno vzel kredit v €, pa čeprav sem upošteval mnenja samo desnih medijev.

  • SjtVpbslS

   In poplačanih je bilo ogromno slabih državnih posojil in najeta nova po veliko ugodnejši obrestni meri. To si pozabila, kajne ?
   Tudi si pozabila, da tajkunskih kreditov ni podeljeval Janša, ampak banke, kajne?
   Miccy. Miccy…. bilobil pomaga.

   • Miccy

    Tudi banke so pod nadzorom. Tega nekako ni bilo tista 4 leta…

    • Lustrator

     tako je. Udbovske državne banke je nadziral guverner centralne banke Slovenije: Mitja Gaspari (LDS), ki ga je na položaj leta 2001 predlagal tedanji predsednik Milan Kučan.

     Ampak ne, Janša je kriv!! Tudi za tvojo ekonomsko in politično nepismenost?

     • Miccy

      In vlada JJ ni opazila, da je nekaj narobe? So zahtevali kakšno poročilo, razgovor ipd? Pa sicer so tako ekonomsko in politično pismeni, ampak nadzora niso znali vzpostaviti?

     • Lustrator

      Očitno ne razumeš razmejitev med politiko in gospodarstvom. Na vsak način želiš tedanji vladi naprtiti stvari za katere niti posredno niso odgovorni, sem pa hkrati prepričan da bi vila roke k nebu, če bi si kdorkoli iz SDS drznil Banki Slovenije težiti kako naj dela. Prav tako tudi nimam niti najmanjšega dvoma, da sama še danes podpiraš to sistemsko korupcijo imenovano državno lastništvo, pa naj gre za banke ali podjetja. če je ne bi, potem danes ne bi vreščala proti SDS-u, ampak ZA.

     • rabbit

      Mici vidi samo lastno rit tudi ona je vzela kredit in to v švicarskih frankih, ki pa bi ga rada da ga plača SDS.

     • Miccy

      To tudi ni res in gre za navadno podtikanje, ki se mu tukaj nekateri nikakor ne morete izogniti.

      Itak ne morem pričakovati, da bi denimo SDS plačala kak kredit. Ne bo šla menda kar dvakrat po denar v Republiko Srbsko?

     • rabbit

      Ali ne veš kaj pišeš ali pa na Mirovnem inštitutu ne veste kaj piše en in kaj drugi.Saj si bila v SDS potem je tudi tebi Janša odobril kredit, a ne saj si napisala, da je bilo največ kreditov odobrenih v tem obdobju se pravi tudi tebi, pa še v SDS si bila.

     • Miccy

      Spet navadno podtikanje s tvoje strani. Zdaj me umeščaš na Mirovni inštitut? Res, ti ni ostalo kaj drugega, kot da utrujaš s svojimi izmišljotinami?

     • rabbit

      V mirovni inštitut sem te umestila po tvojih zapiskih na tem forumu, ki so enaki kot njihovi taka je njihova platforma, enaka tvoji. Država je odgovorna za vse posameznik pa ni odgovoren za svoja dejanja.
      Glede tvoji poslanskih vprašanj glede invalidov in da SDS le teh ni postavljala ti dam samo eno povezavo, ker na internetu je tega malo morje in dokazuje, da so poslanci postavljali vladi poslanska vprašahttp://www.mzi.gov.si/fileadmin/mzi.gov.si/pageuploads/SOJ/2015/Poslanska_vpr_2_3_5_seja/odg_ustno_EIrgl_2722015.pdfnja glede invalidov.
      Vem da so se v SDS-ju s to problematiko ukvarjali Jelka Godec, Nada Brinovšek in Marjan Pojbič pa tudi drugi so postavljali poslanska vprašanja.
      Ampak kaj drugega opozicija ne more narediti lahko postavlja poslanska vprašanja, predlaga, da se o tem govori na odboru in na plenarnem zasedanju ali v proceduro vloži zakon. In če boš dovolj poštena boš povedala, da noben zakon tak ali drugačen, ki ga je predlagala SDS ni bil sprejet. Ne vem če se spomniš mandata Boruta Pahorja, ko je takratna koalicija sprejemala zakon o invalidih in je SDS povedala, da ga ne bo podprla, ne bo mu pa nasprotovala in Marjan Pojbič je tudi povedal zakaj ne, ker ne ureja v celoti vseh invalidnosti pa se je izkazalo, da je imela takrat SDS prav in to potrjuješ tudi ti, ker si naslovila na SDS poslansko vprašanje. Ampak več kot to SDS, ki je opozicijska stranka ne more narediti, kaj naj bi po tvoje storili?

     • Miccy

      Kar se mene tiče, me je razveselilo, da me nekam uvrščaš, četudi v napačno smer.

      Glede SDS naj dodam zgolj toliko, da je vsak izgovor za neaktivnost dober. Na lokalnem nivoju se je njihov odnos do ljudi posebej izkazal, saj jih je denimo na Ptuju krepko preskočil g. Čuš. Zakaj že? Morda, ker se ludje obračajo nanj?

     • rabbit

      In kaj je Čuš naredil za njih je hodil namesto njih v službo, plačal njihove položnice, varoval njihove otroke, jih peljal k zdravniku, Res demagogija. Povej kaj bi ti rada od SDS, da ti ponudijo rama za jokanje ali kaj?

     • Miccy

      Zakaj bi karkoli hotela od SDS?

      Mimogrede, boli tole s Čušem, kajne? Dobil je več kot 1.000 glasov več od SDS kandidata…

     • rabbit

      Zakaj ker si nekaj hotela, ker ti niso ustregla si šla in sedaj jokaš kako ti niso stali ob strani. Čeprav ti dokažem, da so postavili in poslanska vprašanja, na to temo je bil sklican odbor in plenarno zasedanje in zakone so vlagali ampak oni so opozicija.
      Lepo za Čuša, ko bo nekaj naredil mu bom tudi jaz ploskala, do sedaj ni nič. Veš tudi Peter Prevc ne zmaguje zmeraj pa to še ne pomeni, da potem pa ne navijam za njega.
      Pa še nekaj, če sme te vprašati tukaj zelo rada zmerjaš ljudi z domobranci zakaj za hudiča si se potem vpisala v stranko, ki odkrito brani ljudi, ki so bili pri domobrancih?

     • Miccy

      Ni bilo ravno tako, ampak mirno nadaljuj s svojo gonjo proti meni. Navsezadnje, saj za veliko SDS glas manj na volitvah in članarina manj nista pomembni? Na vso srečo se mi je pred kratkim iztekla še naročnina na tiskano glasilo.

     • rabbit

      Jaz ti samo lepo odgovarjam na tvoje pisanje.
      Glede SDS na to, da so člani po tem, ko so vrnili sporni kredit zbrali 112.000 evrov se za SDS ni treba bati. Bodo preživeli tudi brez tebe.

     • Miccy

      No, brez podtikanja, bi prosila. Nikjer nisem zapisala, da podpiram sistemsko korupcijo.

      Je že tako, da ko se karkoli očita SDS ali – Bog ne daj! – JJ osebno, pričnete s podtikanji in žaljivkami. In potem se čudite, zakaj nihče ne želi v vlado z SDS?

  • MižekFiga

   P.S.: Jekleni Janez “nič kriv”, ker ni odločal o podelitvah kreditoiv !!!

   • Miccy

    Tudi nadzora nad dogajanjem ni imel…

    • Lustrator

     Funkcija nadzora je v domeni guvernerja banke Slovenije, ta pa je bil (glej no glej) nihče drug kot Gaspari. Janšev kader? S svojimi odgovori si pravzaprav najbolj škodiš, kar še kakšnega napiši…

     • Miccy

      Niti ne. Zelo me preseneča, da tako pameten in razgledan človek, kot si ti, denimo tedaj ni opazil, da je nekaj narobe in predlagal, da se guvernerja malo bolj natančno povpraša o opravljenem nadzoru, spremeni kako zakonodajo ipd. Ampak vlada menda, pa menda najbolj sposobna vlada, ni niti zaznala povečanje prevzemnih kreditov, kje šele da bi to področje ustrezno zakonsko uredila. Sprememba zakonodaje je prinesla zavarovanje tveganih kreditov na 150% vrednosti kredita, kar je bilo tedanji vladi OK?

      Nič se ni dalo storiti, ničesar preprwčiti, za vse so drugi krivi? Japajade!

     • macon

      Bajuk je na tv povedal, da je na vprašanja vlade takrat dobil zagotovila BS in guvernerja, da je glede kreditov vse v redu.

     • rabbit

      Bajuk je bil človek, ki je dal nekaj na besedo je pa pozabil na svoje prednike, katerih so morali z Slovenije ravno zaradi besed istih komunistov, ki na besedo niso nič dali in vedno samo lagali.

  • Amerikanc

   Mici, malo poglej okoli sebe, kdo tako jokca za izgubo čokolade, pardon, državnega korita – NLB. NLB in tudi ostale slovenske banke, so bile leglo udbomafije.

   • Miccy

    In kako nenavadno, NLB prodaja Marjan Šarec in ne SDS….

    • Lustrator

     NLB prodaja izključno zato, ker nad njim visi obljuba Evropi, ki jo je prelomil že njegov komunistični predhodnik. Če te obljube ne bi bilo, ne bi bilo tudi na desetin milijard kreditov, ki so jih komunistične vlade jemale v preteklih letih in za nos vodile naivne zahodnjake, ki bi morali vedeti, da komunist še nikoli ni vrnil svojega dolga, pa naj podpiše na stotisoče dokumentov, da ga bo.

     • Hun

      Vrnil so jih v Rusiji, slovenski biznis komunisti. Ko je sef banke pistolo na mizo postavil
      Cudno, da ne veste za ta “pripetljaj”.

    • tomnidari

     Lukec, Lukec, zapriseženi socijalist je dal pa žegen, a si moreš mislit.

    • rabbit

     Ker jih je v to prisilila EU ne pa po lastni volji. Zato je tudi cena temu primerna.

  • Lustrator

   Članek je zelo jasen in razumljiv – če znaš seveda brati in si vsaj približno intelektualno kos čtivu, ki preseže osnovnošolske proste spise.

   Kar se tiče tvojega p.s.-ja (ki mi pojasni zakaj ti Gašperjeva kolumna nikakor ne gre v glavo);
   1. Vlada ni odgovorna za dajanje kreditov, odgovorni so predsedniki uprave in direktorji bank, ki so jih dajali ter seveda kreditojemalci, ki so jih vzeli brez namena vračila.
   2. Vsi (V-S-I) direktorji državnih bank, ki so skuhali tisto luknjo so prišli iz rdečega gnezda, nameščeni na položaje še pred nastopom janševe vlade.
   3. Večina kreditojemalcev so bila prav tako rdeča podjetja, sicer rdečih kreditov tudi ne bi dobili preko zvez.
   4. SDS že vsaj 2 desetletji vztrajno poziva k zunanji reviziji in PRODAJI vseh državnih bank (in tudi večine državnih podjetij), torej so (ob Nsi) pravzaprav EDINI v naši državi, ki jim milijardnih bančnih lukenj tudi teoretično ne moreš očitati. Če bi bile banke privatne, tudi dokapitalizacij ne bi bilo. Je to tako težko razumeti?

   • Miccy

    Niti najmanj ni jasno, kaj želi Blažić povedati, razen konca, ko mu volitve niso več dovolj demokratične in se sprašujem, kaj naj bi potlej po njegovem bilo. Ulica? Nasilje?

    ČB prikaz sveta zadrži za take, ki mu še verjamejo. Kar se komunistov tiče, se dobro ve, kdo vse je bil komunist. Prav tako je imela SDS svojo priložnost, da če ne drugače, s spremembo zakonodaje, odgovornim vodenjem, zahtevami za poročila ipd marsikaj prepreči, česar ni storila.

    • tomnidari

     Pozabljaš da je Janša že v koaliciji imel opozicijo)SLS in DESUS), ki mu ni dovolila izvest najbolj perečih reform. Leve vlade pa niti z ustavno večino niso izvedle nič, razen protiustavnih zakonov in namer.

     • Hun

      Po tvojih izgovorih, bo spet ista pesem z SLS, ko bo, ce bo z SDS v koalicijskem paktu?!

     • tomnidari

      Koalicijo bi janša zopet moral sestavljat z izdajalci slovenskih interesov in tega po mojem ni hotel, pa jim je prepustil oblast. Posledice bomo pa čutili vsi in seveda bo zopet kriv Janša, ne pa huni

     • Hun

      Mora se samo umret in davke placat. Pa se davki so priviligirancem odpusceni.

     • tomnidari

      Saj kaj več od tebe nisem niti pričakoval.

     • Hun

      Hvala enako, identicnih izgovorov sem ze sit.
      Zato sm ti repliciral.

     • Hunyađi

      Ves kaj, mene briga koko krat so JJ, krivil za odgovornost.
      Ko sam kritiziram. Navedem argumente.
      Ko jih navedem, je odgovor vedno isti saj ni imel vecine za preglasit nasprotnike.
      Nisem ovca, da bom verjel teb in ostalim na besedo.
      Preverem, iscem, rudarim..ce he temu res tako.
      Sam kritiziram z pidanimi argumenti tud politicne nasprotnike SDS. Vsak opazoval÷c bi men podaril kompetentnost zaradi argumentov, kar je najpomembneje je samo objektivna nepristeanskost.
      Ko sm kaj spregledal sm se opravicil na simpatizerje SDS, cakam na opravicila , pa jih ni od nikoder.

     • Miccy

      Saj vem in razumem… SLS in DeSUS! Oh, usoda kruta in neizprosna, da ni imel v koaliciji poleg SDS še SDS in SDS in še kak SDS! In spet jih bo imel! Celo več! Tudi z LMŠ bi šel v koalicijo in to vse za narodov blagor!

      Vsak izgovor je dober!

    • Lustrator

     Gašperju, velikemu poznavalcu slovenske politične zgodovine in sedanjosti očitaš črnobeli prikaz, sama pa SDS-u očitaš da ni pometel s tebi podobnimi komiji, čeprav VEŠ (ker si na internetu, verjamem, da imaš tudi Google) da so imeli v obdobju 2004-2008 le 29 poslancev od 90 (proti sebi pa celotno paradržavno gospodarstvo, sindikate, medije, kulturnike). Skratka SDS-u očitaš, da v 4 letih manjšinske vlade med katero so komunisti še vedno imeli ustavno dvotretjinsko večino, niso počistili z državnimi in paradržavnimi strukturami, ki so se gradile preteklih 60 let? Resno? So krivi tudi sedaj, ko so vso bančno korupcijo črno na belem predstavili javnosti, ta pa je odreagirala tako, da je vse kolovodje te mafije znova ustoličila na oblast, na županskih volitvah pa to naredila celo še bolj očitno?

     • Miccy

      Daj mi, lepo prosim, pojasni, zakaj in čemu in kako naj bi bil Blažić (ki ga kličeš Gašper, kar me napeljuje na nenavadno bližino med vama?!) “velik poznavalec slovenske politične zgodovine in sedanjosti”? Na podlagi česa? Bibliografije, ki je sestavljena večinoma iz nekih člankov v partijskih glasilih ali česa drugega? Ni dovolj, da na svet gledaš ČB, pa da si že poznavalec.Za vernike je to povsem dovolj, za kaj drugega pač ne.

      Nadalje, od kod in zakaj tebi ideja, da sem komi in od kod ti pravica, da kogarkoli nazivaš tako žaljivo?

  • rabbit

   A tudi tebi osebno je Janša podeli kredit v švicarskih frankih, ki sedaj misliš, da jih mora odplačati SDS?

   • Miccy

    Nikakor! Kako naj pričakujem denar od nekoga, ki si sposoja v Republiki Srpski?

    • rabbit

     Pa saj si pred dvema dnevoma napisala, da si bila v SDS pa si izstopila, ker ti niso dovolj pomagali okoli kredita.

     • Miccy

      Niti nisem tega tako napisala in kot ti je že prešlo v navado, spet
      podtikaš. Naj ponovno navedem, kar sem zapisala v odgovoru drugemu čanu:
      “Konkretno – v prejšnjem sklicu DZ sem SDS posredovala 3 probleme, 2 na

      temo invalidske problematike in 1 glede kreditov s CHF klavzulo. Za prva
      dva, ki zahtevata invalide, ki so še zaposleni, nisem s strani SDS
      dobila odgovora. Na 3 pobudo je poslansko vprašanje po več kot 1 letu
      čakanja le postavila tedanja poslanka SDS in s tem se je tudi vse
      končalo.”

      Tebi
      sem odgovorila sledeče: ” Odgovarjam ti zgolj zato, da še enkrat
      poudarim, da sem kot (tedaj še, danes ne več) članica SDS pričakovala
      več razumevanja in podpore s strani SDS, česar seveda ni bilo. Zame je
      po vseh letih članstva zadeva končana. Nobene potrebe, da se me žali,
      kajti 2 drugi pobudi, ki ju je SDS tudi gladko ignorirala, sta se
      nanašali na invalidsko problematiko in tudi zadevajo širšo populacijo.
      Zakaj in čemu tak odnos SDS do svojih (nepomembnih?) članov in
      dobronamernih pobud?”

      S takim odnosom me zgolj žališ,
      ampak kaj drugega verjetno niti ne obvladaš. Naj zgolj dodam, da se še
      vedno čudim, kako je SDS ignorirala obe pobudi, ki se nanašata na
      zaposlene invalide. Daj si najdi koga drugega in ga utrujaj s temi
      svojimi podtikanji!

 • tomnidari

  Bravo, lepo napisano. Janša bi s svojo prvo vlado moral vztrajat na reformah pa čeprav za ceno odstopa, ker bi tako ohranil kredibilnost. Kredibilnost je šla po gobe in nastopat so začeli vsi isti. V drugi vladi bi po poročilu KPK, Janša lahko odstopil in predal vlado Vizjaku, pa bi ne dobili Bratuškove. Pred kratkim, bi SDS lahko podprl Terška, pa bi ne dobili Šugmanove itd in itn. Takih in podobih napak se je pri Janezu nabralo že dosti in mene pač motijo.

  • lokec

   Janez je pač nekoliko preveč trmast . Je pa res po bitki je lahko biti general.

   • tomnidari

    Nič po bitki. Tako kot sem prej napisal sem pričakoval da bo ravnal tisti moment, ko je pač do dogodka prišlo. Da se razumemo, jaz Janšo cenim kot enega najboljših politikov pri nas, je pa res, da me ta njegova trma moti in mislim, da nam dela že veliko škodo.

    • MižekFiga

     Jekleni Janez ni trmast ampak je zdravo razumsko na EU Slovenski poti !!! VSE ZA NAS, SLOVENSKE EU DRŽAVLJANE !!!

     • tomnidari

      Če bi ne bil trmast, bi nad Slovenci že zdavnaj obupal.

    • Lustrator

     Ravno nasprotno – trmast in neinteligenten bi bil, če bi takrat rinil z glavo skozi zid. Tako pa se je posvetil izgradnji države, ki je v tistih letih dosegala rezultate, da nas je večina Evrope gledala z jezikom do tal. A žal slovenski narod tega ni prepoznal skozi prirojeno rdečo mreno…

  • Common Sense

   Na kar nekaj zadev ti lahko pritrdim. Tudi sam pravim, da nima smisla jokcat. Je treba narediti analizo napak in poskrbeti, da se ne bodo več dogajale v bodoče. V korporacijah imajo sicer za to precej enostaven lek, v politiki so očitno zakoni fizike drugačni.

  • Lustrator

   Mogoče res. A je predober politik in prevelik domoljub, da bi iz samovšečnosti (ponosa) naredil kaj takega. Slovenija bi brez vlade 2004-2008 kasneje pod Pahorjem bankrotirala in nastala bi prava humanitarna kriza v kateri bi trpeli predvsem nedolžni (partija bi svoje že nahranila, brez skrbi). Ko pa danes gledam za nazaj in vidim, da se nam situacija ponavlja in bo podoben scenarij sledil ob naslednji krizi, bi bilo nemara res smiselno iti z vsemi topovi proti komunistični kugi.

   • tomnidari

    Raje crknem na hitro kot po obrokih počasi! In naša država na žalost počasi crkuje in sprememde bodo možne šele ko crkne. Enako kot ranjka juga, ali sedaj Venezuela. Prej določena kasta ljudi, tega enostavno ne sprevidi.

    • Lustrator

     Kaj pa vem, samomorilsko defetistično razmišljanje ni moja skodelica čaja. Verjamem, da je glavna naloga in odgovornost vseh nas, da se v vsakem trenutku potrudimo zavarovati ne le Slovencev, ampak tudi slovenstvo, kot vrednoto za katero so umirali milijoni naših prednikov v naši dolgi zgodovini. Čakanje na čim hitrejšo smrt naroda in potem upati, da bo iz njega kaj vzklilo je igranje s prepomembnimi stvarmi.

     • tomnidari

      Ja vem ja in tudi sam tako razmišljam, ampak ko pa pogledaš stanje pri ljudeh, e pa mine volja.

   • Hun

    Bankrotirala je Slovenija 2009, cepc usekan, pravljicarski.

 • Duhec

  A ta je al ni pedofil?!

  • SjtVpbslS

   Ga rabiš ?

  • Aron

   Ne bom trdil, a na Škofijski gimnaziji je bil precej časa v direktorjevih zasebnih prostorih…

   • SjtVpbslS

    Torej si bil tudi ti tam, da veš. Si pa “guncvet”.

   • Franc Šink

    Si pa res ljubosumen.

  • Domus Lubus

   Bil je, sedaj ko piše za SDS pa ni več.
   Tudi Janša je bil komunist, pa socialen demokrat, zdaj pa ni več.
   Stvari se pač s časom spreminjajo, sploh pa spolne orientacije. Če ste prebrali njegovo pisanje, je tudi homoseksualnost moč ozdraviti.

   • SjtVpbslS

    Ni on prvi, ki to pravi.

  • Friderik Peršič

   100 % …

  • Lustrator

   Tega ti teslo pač ne moreš vedeti, saj nimaš nikakršnih dokazov, jih imam pa jaz celo morje za to, da te argumentirano razglasim za teslo nevzgojeno.

 • Common Sense

  In seveda “klerikatolibanska pi**ka” je samo privatno Savićevo mnenje in nikakor sovražni govor:) Seveda je potrebno “podjetnikom vzeti vse do zadnjega beliča in jih z bajonetom sterat v morje”, kar je samo privatno (a javno objavljeno) mnenje neke mlečnozobega Che Guevara poslanca. To seveda tudi ni sovražni govor. Aj, dajte že nehati. To je sick.

 • Franc Šink

  Šarca bi morali recesirati,kot star računalnik, nazaj na tovarniške nastavitve.

  • tomnidari

   Ma niti reset mu nebi pomagal.

  • tohuvabohu

   Še za reciklažo ni uporaben.

   • Steiermark

    Mogoče bi še bil primeren za rezervne dele za stare odslužene in iztrošene udbaše…

  • Rožle

   factory reset …
   pol bi začel pa spet iz nule pizdarije delat …

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Zakaj je Savić sploh še zaposlen na RTV ? Jaz nočem plačevati takih zdraharjev. Naj se ukine RTV prispevek.

  • Common Sense

   To pa itak.

  • Lustrator

   Problem ni le Savič. Problem je v tem, da težko na prste ene roke prešteješ prave neodvisne novinarje v tej hiši, ki NISO Savičeva linija režimskih plačancev.

 • Amerikanc

  Kako se tipčki hitro razkrijejo ! Ampak proti domovinskih navad se ni naučil na igralski akademiji temveč v “RTV presstituciji” ! Saj upam, ker so starejši – dobri slovenski igralci (profesorji in profesorice), precej navzkriž z partijskimi manirami.

 • Friderik Peršič

  Poanta zgornjega umotvora …? Debelinko že v osnovni šoli ni bil priljubljen …?

  • Amerikanc

   Vse je možno, le da ni imel 6 popravcev; ker za tak dosežek moraš biti pa že malo posebneža !

   • kraljica vesolja

    FOLk dela fakse s čisto desetko, a še zdej so zabiti. NI vse v šoli, morš met tud neki u glav.

   • kraljica vesolja

    Največ maš itak lahk tri popravce, tko da si mal zabluzil.

    • Peter

     Srednja šola ne traja samo eno leto, vsaj pri nas ne. Kako je pri vas, pa ne vem, no.

     Šarec se hvali, da je imel v srednji šoli šest popravnih izpitov, zdaj pa bi rad postal premier

     To je povedal v oddaji Denisa Avdićana Radiu 1. Zdaj upa na položaj predsednika vlade, kjer znanje fizike sicer ni pogoj za uspešnost, se pa od premierja pričakujejo dobre organizacijske sposobnosti.

     ProfesorMilič Sekirica mi je že septembra napovedal, da bo imel popravni izpit, je o svoje srednješolskem učitelju fizike dejal Šarec. Prve tri letnikeje tako moral del poletja presedeti ob knjigah, v drugem in tretjem letniku je popravni izpit celo opravil šele v drugem roku.

     V četrtem letniku Šarec na srečo fizike ni več imel, se je pa zapletlo pri predmetu organizacija proizvodnje. Če mu ni šla niti teorija, kako bi se kot organizator znašel na čelu vlade, kjer je organizacijska sposobnost ena ključnih lastnosti dobrega premierja?

     • kraljica vesolja

      Ja, jst sem mela tud tri popravce v prvem letniku pa v drugem enga, se prav štiri. IN kva zdej. V pvem clo telovadbo, k sem ful rada špricala. Clo ukor pred izključitvijo sem zato mela. K pogledam dons nazaj, vidim, kok sem bla že takrat pametna. Prepametna za ta svet ovc in hlapcev.

     • Peter

      Če obtožuješ druge, da so mal zabluzil, neupravičeno seveda, lahko pričakuješ, da te bo kdo popravil, no.

     • kraljica vesolja

      Ja, sej je prov, ti mene kr popravli.

     • macon

      Ti nisi pametna, no. Ti si samo rahlo čudna.

  • Common Sense

   Če si ti samo to razbral iz celotnega članka, to pove kar nekaj o tebi. Pa brez zamere (danes so ljudje precej hitro užaljeni).

   • Friderik Peršič

    Ni zamere …pa še nekaj , razbral sem več iz ” članka ” , pa kaj , ko tako rad provociram …

    • Common Sense

     Potem pa pašeš v isto skupino kot Foglof Tunek. Če nisi celo ena in ista oseba z različnimi personami;) Prijetno zabavo še naprej.

  • Lustrator

   Ne bi najprej pozdravil svojo funkcionalno nepismenost predno komentiraš članke, ki jih ne znaš niti prebrati, kaj šele razumeti?

   • rrrrr

    Zelo otožen primer dvojne bipolarnosti. Kar ubogemu Frideriku po čudežu uspe prav prebrati, Pešič ne razume. In ko se ubogi Peršič bojuje s črkami, Friderik zašteka. Veš, vsi štirje so en velik revež…

    • Friderik Peršič

     Vau , pa ti si me opisal bolj natančno kot moj psihiater …

   • Friderik Peršič

    Ne boj se , razumem tega pedofilčka …

 • Rožle

  Pa naj še kdo od levakov reče, da Serpentinšek ni levak …
  .. ki ga komendira nihče drug kot dedek škrat iz ozadja

  • kraljica vesolja

   On si vsaj upa kej rečt. Men je to že dost. In ma tud prov itak.

   • Peter

    Res moraš bit težek heroj, da se v Dolini upaš kaj reči čez opozicijo, no.

   • Rožle

    Prou bo mel, ko bo prepustil krmilo edinemu, ki zna zares vodit državo v luči demokracije …
    … se ve komu

    • kraljica vesolja

     A teb al men. DEj ti men raj povej, k ga že tok poznaš, kdo ga drži za jajca. Pa njegovo familijo tud.

     • Rožle

      Gor Duhico upraš ..ona use ve ..

   • tohuvabohu

    Figo. On si ne upa, da ne bi rekel, kar se od njega pričakuje. Šleva je šleva. Ni prvič, da je pogrnil, pa ne mislim na srednjo lesarsko.

 • Peter

  Baje je tov Serpentinšek že začel zbirati podpise pod peticijo proti svojem lastnem pritisku na medije, no.

  • macon

   Glumač bo kmalu izjavil, da sicer misli tako in tako, vendar se hkrati ne strinja z lastnim mišljenjem.

 • MižekFiga

  Gremo vsi na Murgle 24 lulat!
  PS: Ddr. Kučanov naslov!

 • antimur

  Škoda je okrog teh podrepnih levakov sploh razspravljati. Vemo, da od Pahorja, Erjavca, Golobiča, Jankovića, Bratušce, Cerarja, Šarca, sodstva, medijev, gre vse preko murgelskega štaba. Torej edina rešitev je, da se rešimo hudobcev, kot je Kučan in njegova novodobna udbaška zalega. Potrebno jih je povsem izolirati od družbenega in političnega dogajanja v Sloveniji. Najboljši bi bil trajni izgon, ker pa to verjetno ne bi šlo, jih je potrebno zapreti in jim odvzeti državljanske pravice, tako, kot se za izdajalce spodobi.

  • kraljica vesolja

   Ti si zabit. Pa to bi moral z vsemi narset, kva teb ni jasn. AJa, ti bi pa ostale kradljivce pustu. SEj pravim, zabit si.

   • MižekFiga

    Če je antimur zabit, si ti dvakrat (cirilično) pršvasana!

    • kraljica vesolja

     Normalna nisem, tlele se strinjava.

  • Miccy

   Če bo kriterij članstvo v ZK, potem bo med prvimi izgnan… Hja… Nerodna reč, ko bodo bivši komunisti izganjali bivše komuniste…

   • Lustrator

    Če kdo, potem morajo prav BIVŠI komunisti preganjati sedanje komuniste, sicer delo ne bo nikoli dovolj temeljito opravljeno.

    • Hun

     Bivsi komunist opere svoje ime edino, kot mrtev patriotski heroj v vojni.

     • ZatonMesecnikov

      Ivan janez ga je opral s partijskim disidenstvom, ne pozabi, da ga je partija 2x zaprla Hune…

     • Hun

      JJ ni bil zame nikol “kaljen”
      komunist.
      Mladostniske odlocitve brez ocetovih mentorskih napotkov, so vecinoma napacne.

      Na JJ nisem “ciljal” v svojem komentarju.

     • Friderik Peršič

      Saj vemo , da nisi ciljal na svojega idola …

     • Hun

      Nimam idolov.

     • Steiermark

      Ti in tebi podobni, poleg tega, da nimaš “idolov”, kar je še hujše, nimaš idealov ali pa so ti samo materialni, ki se merijo v evrih…..

     • Hun

      Tebe je sama kvaliteta. Ti bi se morala kot mušter balzamirat in eksponirat.

     • Steiermark

      Za razliko od tebe in tebi poddobnih, jaz živim bogato duhovno življenje in me ni potrebno balsamirati, raje tebe in to čimprej, da neboš več raznašal materialistične gnilobe rdečih pošasti, ki niste duhovna bitja ampak samo materialna, zato vam naša kultura in duhovnost ne pride do živega, de nje de de….

     • Hun

      kipis od lbezni

     • Hun

      JJ ni bil disident. Saj ni sam iztopil iz KP.

   • samotoje

    Ne vem, ali gre za naivnost ali neznanje- za Kučana in njegove partijske sopotnike je članstvo v ZKS majčken problem, kriteriji so popolnoma drugje. Razlagati pa verjetno nima smisla, ni opaziti kakšne posebne inteligence, tako zelo nujne za razumevanje stvari.

 • Duhec

  Pa ste dočakali smrt migranta. Zaradi strahu pred vašimi izpadi, je komentiranje onemogočeno. Pa sej se ve, da ste mu privoščili smrt in vsem ostalim tudi.

  • MižekFiga

   Migrant ni bil! Zakaj ni ostal doma !!!
   Veliko naravno pomanjklivost je imel. Brez škrg je bil!

   • kraljica vesolja

    Ej, a veš, da se največ smrtnih nesreč zgodi ravno doma. Pazi, k boš lezu iz banje, zakuru v kaminu al pa na plinsko peč, pazi, da se ti koža od slanine ne zatakne v grlu itd.

    • MižekFiga

     Tebe ali tvojih se pa res ne bojim. Pridi mi na kapsl, če upaš!

     • kraljica vesolja

      Jst ti lahk sam povem, da se tud sama ničesar ne bojim. Razn same sebe. Jst ne rabm nikamor hodit, sam prek etra ti pošljem mal energije al pa frekvenco mal spremenim. Sam tega ne delam. Več.

  • kraljica vesolja

   SEm lih hotla napisat, da so raj zaprl komentarje, kokr da se vid, kakšni psihopati so tle na novi. Kako bi se veselili smrti tega fanta in kako bi pisal, naj vsi tko crknejo.

  • Lustrator

   Ne sodi po sebi. Odgovornost za smrt nosi na prevem mestu Merklova s svojim vabljenjem migrantov v Evropo, za tem vsi, ki so njeno politiko podprli na ravni EU, potem rdeči politiki na nivoju držav in seveda volivci, ki ste take politike izvolili na položaje.

   V vsakem primeru je kri na vaših rokah – tako pri žrtvah med migranti, kakor med domačini. A komijem itak človeško življenje nikoli ni bila vrednota, kvečjemu ovira pri vzponu na oblast.

  • macon

   Nihče ga ni ravno silil s puško v reko in nihče ga ni silil na pot. Ti lahko tudi plezaš brez zavarovanja po stenah in če boš padla dol, bo to tvoj in ne moj problem.

   Ne bom se naslajal, vseeno mi bo, ker se me ne tiče. Ne morem se sekirat za vse in vsakogar. Za svojo OČITNO neumnost dajmo vsi sami odgovarjat.

   Tebi bi privoščil, da bi te pamet srečala, ampak z vsakim zapisom dokazuješ, da je zate že prepozno.

  • Common Sense

   Žal mi je zanj. Obenem se mi zdi, da bi preživel, če bi se s pasošem pojavil na mejnem prehodu. Pač tako kot to zahtevajo od tebe, ni res?

  • Igor Kavalar

   Če bi bila meja zaprta za ilegalni promet, bi bil tip še danes v Alžiriji oz. bi lahko prestopil mejo kot vsi ostali na temu planetu, ki imajo potni list, osebno izkaznico, plačano vizo in gredo čez mejo na zaznamovanem prehodu meje.

   Malo poglej tole v živo statistika rojstev in smrti ter vzroki smrti, da ne bo iz grozljivke o čakanju na smrt utopljenega ilegalca nastala iz tega še znanstvena fantastika z 7 deli.

   https://www.worldlifeexpectancy.com/live-world-death-totals

   A bo Šarec po romunsko cenzuriral tudi zakaj hudiča je v zadnjih 10 sekundah umrlo 19 ljudi?
   Zakaj pa se nebi smeli pogovarjati o smrti, saj kakor rojstvo je tudi smrt del življenja. Poglej samo koliko ljudi umre od raka, pa kardiovaskularnih bolezni, itd.. Kje so rešitve?

   Prek mainstreama vedno poročate, o strelskih obračunih v ZDA in tega ne cenzurirate. Sedaj, ker se je pa utopil ilegalni migrant iz Afrike, je pa prepovedano o smrti govoriti? A Šarec slučajno misli, da če komentarje cenzurira, da ima zaradi tega manj krvave roke?

 • MižekFiga

  Ddr. Kučan NIMA PORAVICE nasprotovati plebiscitarni odločitvi državljanov za samostojno EU Slovenijo. Njegov Forum 21 je Mencingerjeva ideja o lastništvu slovenskega gospodarskega premoženja. A res ???

  Lustracijo imamo pravico izvesti tudi danes. Naš poslanec dr. Logar ima vse podatke o komunističnih kerefekah kučanistov. MI, zavedni EU Slovenci, moramo na volitvah večkot 50% zmagati. Ni problem!

  • kraljica vesolja

   V Libeličah so bli sto posto proti odcepitvi, a si vedu to. Pametni ljudje. In mi nismo samostojni, ampak hlapci EU in NATOu.

   • MižekFiga

    Pred tem smo bili pa hlapci srpijancev! Srpski vojni plen po 1. SV kajneda!
    Krasi te cirilica in srpska smrdljivica komentiranja! FUJ! Neveš kaj je demokratično in civilizacija!

    • kraljica vesolja

     Dabogda ti ustaše šetale po dvorištu.

     • Miccy

      Nekdo z izrazito hrvaškim priimkom, ga je poslovenil na -ič, saj se verjetno sramuje svojih korenin … Buhdej, da bi bil zet temu Mižeku.

    • kraljica vesolja

     Prvo svetovno ste pač spušil. SRbi pa zmagal, kva zdej. Tega ne morš spremenit. TI mene kr žal, od takih kt si ti, si to vzamem za komliment.

     • ZatonMesecnikov

      Srbi so izgubili prvo vojno, bili so zaseden leta 1915, Kralj pa je zbežal. Srbi so bili toliko zmagovalci prve vojne, kot francozi druge…. Simbolično.

   • ZatonMesecnikov

    Praviš, da bi morali pod slobotom ostati v Srboslaviji Kraljice?

  • Miccy

   Je problem! Pri zadnjih volitvah je bil vornk problem, ko SDS ni uspela sestaviti vlade

   • if

    Vzrok?! Sovražni govor sedanjih vladnih strank izrekan pred volitvami, javno, na soočenjih!

   • rabbit

    Kaj je Mici še vedno upaš, da bomo mi tvoj kredit odplačevali?

  • Olga2345

   Vse podatke imajo v svojih arhivih tudi Hrvati in Srbi! Zato pa taka servilnost komunistov, ki so že leta 1990 (!) z Milanom Kučanom na čelu, Hrvatom dovolili postaviti mejo tja, kjer je danes in se odpovedali slovenskemu ozemlju! To je enaka veleizdaja kot ta, ki jo hoče podpisati vlada Marjana Cerarja ups Šarca v zvezi z zumba deklaracijo!

   • Dado

    Ti Olga si pa koklja ali pa itak nimaš pojma o meji. Takrat je SEkretar za notrane zadeve Bavčar, in ko je JLA odšla, je nastalo vprašanje o meji npr. Savudrija. Kam postaviti mejni blok. Bavčar se je odločil postaviti navznoter Slovenije, kjer je sedaj meja, ker so nekateri ugovarjali ( kot nam ni prav vsem nam tudi danes), je odvrnil, da se bomo “potem” dogovorili s Hrvati, saj je mejne utice lahko prestaviti…. Kolikor vem je spadal Bavčar v ožji krog sodelavcev k Janš, bil je v pomladnih strankah, torej bolj desne narave. Desničarji hop po Bavčarju….. Hrvati pa so hkrati videli, da so se Slovenci umaknili in so samo zasedli to mesto in postavili mejni blok, kjer je še danes. Za druge dele meje ne vem… ŠE BOLJE vprašaj JANŠO in je bil pa minister za obrambo, šef TO, zakaj ni meja kot se danes pričkamo s Hrvati…….

    • rabbit

     Guest Janša je hotel z vojsko zasesti Savudrijo pa mu Kučan ni pustil je vpil ta bedak bo naredil vojno.

    • caci

     če se ne motim je bil predsednik vlade Lojze PETERLE

     • Friderik Peršič

      Motiš se …predsednik vlade , zunanji minister , notranji minister , vse to je bil Kučan . In še vedno je , vsaj sodeč po bebčkih na Noritv …

    • slaipowi

     Ne žali kokelj. Za Olgo ni primerjave v živalskem svetu, mogoče ameba

     • Olga2345

      Pravi Kučanova ameba!

     • slaipowi

      Pokveka pokvekasta debilna

    • Olga2345

     Preverite zgodovinske vire! Pri glasovanju je bil prisoten tudi Oman, ki je bil edini proti!

 • Janez

  MLADI SLOVENCI !
  NE OZIRAJTE SE NA TE 70, 80, 90 LET STARE EX KP, ZK “SISTEMČIKE”
  SO
  V BISTVU – PENZIONISTI – V – GLOBOKI PENZIJI,
  KI
  SE – SE ZDI – ŠE NEKAJ “OSEBNO NEIDETIFICIRANO” – SE ZDI – “LEPIJO”
  NA
  RAZNE URADNO NEREGISTRIRANE SKUPINE IN NA
  NEKATERE
  LJUDI
  IZ URADNO REGISTRIRANIH STRANK.
  SLOVENSKE POMLADNE STRANKE
  NAJ
  OD TEH EX KP, ZK “SISTEMČIKOV” RAJE ZAHTEVAJO OPRAVIČILA NAM SLOVENCEM,
  KI SMO JIH BILI PRIMORANI
  DOLGA LETA POSLUŠATI NJIH PRECEJ PRAZNE “GOVORANCE”
  IN NAM SLOVENCEM NEKORISTNE ALI CELO ŠKODLJIVE NAPOL PRIKRITE AKTIVNOSTI.
  NAJ
  SE TE GENERACIJE UMAKNEJO IZ ZAKULISNEGA, NEREGISTRIRANEGA VPLIVANJA,
  ALI
  PA NAJ SE OSEBNO IDENTIFICIRANO PONOVNO JAVNO AKTIVIRAJO,
  V OKVIRU OBSTOJEČIH
  ALI
  NOVIH STRANK , V KATERE BIDO
  NORMALNO, JAVNO URADNO – VČLANJENI.. Moje mnenje. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  VEČ NA MOJEM OSEBNEM E-PORTALU “SLOVENIANA”

  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.9310j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Dado

  “novinarček” Gašper Blažič, šalabajzerska posla……To je “novinar” zaradi kakršnih potekajo razprave o FAKE NEWS, dalje članki ki razpihujejo nestrpnost, širijo mržnjo med Slovenci, širijo strah….Ostalo ni potrebno komentirati.

  • rabbit

   Kaj je GUEST danes pa nisi zamenjal nadimka.

  • Common Sense

   Evo ti recept. Obnašaš se kot, da je to kanal na TV, ki ga ne maraš. Preklopiš. Razen, če si sadomazohist.

 • Janez

  CENZURA – neuradna
  se že dolgo dogaja.
  Pred časom, dolgo – je bils na spletu fotografija ex šefa CKZKS in zdaj 77 letnega
  ex preds. Milana K. – fotografija: kako je KPS STALINIST, ŽAL NEOBSOJENI “POLITIČNI NESODNI KPS, OZNA UREJEVALEC LIKVIDACIJ TISOČEV SLOVENCEV
  – TREPLJAL PO RAMI IN PREDAJAL ZELO SPORNO “ŠTEFETO KPS, ZKS temuu ex preds. Milanu K.
  Tiste
  “trepljajoče” fotografije I. Mačka in Milana K. – na spleu – ni več, vsaj jaz je ne najdem.
  Verjetno
  jo je nekdo umaknil, “cenzuriral”?!
  Samo ta skupni portret ex KP, ZK “veljakov” še najdem. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  1.
  https://www.google.si/search?q=ivan+maček+milan+kučan&client=tablet-android-samsung&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj1i-juhPXeAhWHCSwKHWEgAgoQ_AUoAXoECA0QAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=tbvnC__5vEwQBM:
  2. Se opravičujem, tudi “trepljajoč” portret I. Mačka in M.K. je še na spletu
  https://www.google.si/search?q=ivan+maček+milan+kučan&client=tablet-android-samsung&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjg5PfThfXeAhXKiCwKHUtUAVcQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=N78C7uqe6to0FM:

  3. Večmojega je na mojem osebnem, PODJETNIŠKEM e-portalu “SLOVENIANA”

  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.11321j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • slaipowi

  SLOVENSKO ZDRUŽENJE DOMOLJUBNIH NOVINARJEV
  LINHARTOVA CESTA 13, 1000 LJUBLJANA
  Dolgi naziv PRS: SLOVENSKO ZDRUŽENJE DOMOLJUBNIH NOVINARJEV
  pravna oseba, davčna št.: 55825320, matična št.: 4110056000
  primarna dejavnost: S94.999 – dejavnost drugje nerazvrščenih članskih organizacij

  Zgodovina sprememb:
  16.11.2018: Odprt je transakcijski račun SI56 0201 1026 2908 232 pri NLB d.d.
  09.11.2018: Datum vpisa
  Ustanovitelj: ni vpisan
  Nadzornik: nadzorniki niso vpisani
  Zastopnik: pedofil Gašper Blažič

  Je treba povedati še kaj? Derivat Sloveniji Delam Sramoto stranke, ustanovljen za dnevno politične potrebe. Zaradi takih akcij in pisunov SDS “zmaguje” z 18%. Kar tako naprej princ teme. Do bridke smrti boš tako zmagoval.
  Wow, res neke avtoritete

 • ŽIVEL JANEZ JANŠA

  SKLATIMO POKVARJENO VLADO IN USTOLIČIMO JANEZA JANŠO KOT KRALJA JANEZA PRVEGA.

  • slaipowi

   Saj je že ustoličen. Dosmrtni princ teme stranke Sloveniji Delam Sramoto. To je njegov domet. Ostali, večina volivcev v Sloveniji, ga ne maramo. Podporniki ga pa dajte kot svetinjico v vogal svoje kuhinje. Pa svečko mu tudi prižgite tu in tam.

   • Olga2345

    Mislite Murgleoneja? Res ga ne maramo in to tudi povemo, zato se pa tako oglasa proti “sovražnemu” govoru (resnici)!

    • slaipowi

     Rabiš Persen? Prostitutka domobranska

     • Beličič

      Domobranci so za njo prefini!

     • tohuvabohu

      A danes si pa ti v vlogi rdečega goveda, indijanček?

   • tohuvabohu

    A ti bi rad uničil tale portal, siromak zarukani?

  • Beličič

   Da vlada ni pokvarjena bo čas pokazal.Do tedaj pa malo strpnosti.

  • Olga2345

   Provokacijo plačal Murgleone?

   • Beličič

    Olga, svežo vodo za živali nalij!

    • Olga2345

     Vam jo bo Janković nalil, polno gnojnice!

    • slaipowi

     Olge tudi živali ne marajo več. Zato tukaj objavlja naučene parole. Nima kaj drugega delat v življenju.

     • Beličič

      Tudi njo ima nekdo rad.Samo krog se ji krči!

     • slaipowi

      Motiš se, Nje nihče ne mara, niti SDSovci. Do sedaj bi se že našel korenjak, ki bi zapolnil njeno praznino če ne bi bila tako nadležna. Huje kot podrepna muha.

     • Beličič

      Bo jo Janko pobelil!

 • Janez

  TRIDESET LET SOCIALISTIČNE PREDŠOLSKE VZGOJE.
  V
  DROBNEM ZBORNIČKU S TEM NASLOVOM, iz 1975. leta,
  najdete ga v NUK-u
  je fografija obiska sekretarja CK ZKS F. Popita na obisku v “socialističnem” vrtcu.
  Najdete jo tudi v prispevku
  “ŠOLAJOČA SE MLADINA IMA PRAVICO DO RESNICE”
  v moji mesečni reviji “SLOVENIANA”
  ter na mojem e-portalu “SLOVENIANA”. Lepe pozdrave vsem. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  “SLOVENIANA”
  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.11321j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Olga2345

  Tovarisi 571 so protestirali samo takrat, ko so morali zavihati rokave in delati! Danes se ne pritožujejo, saj jim vse sestavijo v Murglah, samo podpišejo se!

  • slaipowi

   Ne sodi vseh po sebi in princu teme

   • Beličič

    Samo prinz proti soncu še je!

   • SjtVpbslS

    Pa kso je ta princ teme, ki te tako muči ?
    Prižgi si luč !

  • tomnidari

   A so kaj krulili, ko jih je Petrič na Delu ven metal? A kaj krulijo zdaj ko v Ljutomeru poskušajo uvest zopet karbašenje, a kaj krulijo na Večeru, ko jih skušajo pripojit Dnevniku itd, itd…Ne, zakrulijo samo ko rečeš npr, jaz sem ponosni SLovenec.

   • Beličič

    Ja.V blatu ponos ven pa samo nos!

 • Beličič

  Smo ali nismo?Če kdo ne zmore naj gre domov!

 • Beličič

  Naša vlada je naša.Vaša pa vaša.Kaj vi je nimate?Čudno!

 • Beličič

  Janeza starčka lahko rehabilitiramo.Pa nočemo.Še ni tako hudo.

 • Beličič

  Kdo Svet vodi?Vprašanje je preprosto, odgovor pa še bolj.Mi. Še vedno. https://www.youtube.com/watch?v=LHcP4MWABGY

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Levičarji uničujejo Slovenijo.

  • Beličič

   Jim pustimo.Ti bi jo zaključil po hitrem postopku!

 • Duhec

  Lepo je, da ste v svoje vrste sprejeli pedra. Mogoče boste pa zaradi njega manj nestrpni. Ja, tudi on je človek, Gašper.

  • Beličič

   On ne bo nikoli peder.Ni sposoben.On davlje mehkim z mehkimi.To je navadno žuljenje.

  • Miccy

   Povsem vseeno mi je, če je homoseksualen. Kot sam piše, se da homosekualnost menda zdraviti. Ne verjamem, kajti obstajajo še biseksualci in ti se krešejo s svojim in nasprotnim spolom, celo nikomur ne pada na pamet, da bi jih zdravil na festivalih.

   Ampak zakaj zanika svoje korenine? Blažić je znan priimek na Hrvaškem. Ne vem, zakaj je potrebno posloveniti priimek, bi to spremenilo vsebino zapisanega ali kako?

 • Beličič

  Ne silite malčki v kletko! https://www.youtube.com/watch?v=otna9Pe3jWg

  • Beličič

   Kdo meni spizdi dobi poljub od Papeža na noge!

 • Foglof Tunek

  Prasci desničarski… RAUS !!!… Lahko noč.

  • Beličič

   Tu so brez ketne.Ker niso nevarni.

  • Gr Enze

   JA KAKŠEN PRASEC SI PA TI ?

  • Beličič

   Juliki pokaži,kako smo v Yugi male porihtali.

  • Beličič

   Do prasca mu korenja zmanjka!

  • Beličič

   Kam raus če so vsi nazaj?

  • Beličič

   Ti si proti državni element.Izdajalec.

   • Beličič

    Tunek smo te prestrašili? Ti si naš .Ve koga mislimo!

 • največji ljuzer jjajo

  na tisti sliki, kjer je na dlani, si je Blažič bistveno bolj podoben. in ne straši s pogledom slaboumneža in retarda

 • Beličič

  Krematoriji še gorijo.V glavah.Nikoli več.

 • Beličič

  Svinje pizdarijo ste naredile!.Kdo bo to popravil?

 • Beličič
 • Beličič

  So državljani zaščiteni bolj kot si kdor koli to misli.

 • Beličič

  Če rdeči pride bo zares hudo.To beli reče!

  • Den456

   Včasih str bili rdeči, danes ste rožnati. LGBT barva. Ko boste 100% LGBT, bo to pomenilo rešitev za Slovenijo. Ker se LGBT ne razmnožujejo, boste počasi izumrli.

   • Beličič

    Vidiš da veš.Mi nič krivi.Ti si nafukal pol Sveta!

 • Beličič
  • Beličič

   Danke.Ne obrite!

 • Beličič

  Eden bo spizdil, večina pa ne!In v tem je lepota Sveta!

 • Janez

  Dober večer vsem skupaj!
  Ker nekateri bolj grdo pišoči na ta ok portal Nove24tv
  VERJETNO NE ZNATE RKC MOLITEV
  ZA UMIRITEV DUŠE PRED SPANJEM
  – VAM
  V LINK PRIPENJAM – BAJNO GLASBENO UMETNINO:
  BARCAROLO
  IZ
  HOFFMANNOVIH PRIPOVEDK: E.T.A. HOFFMANN JE BIL HUDO ODKLOPLJEN
  ALKOHOLIK, SIFILITIK, PRAVNIK, OK SKLADATELJ – KOMAJ VERJETNO RES ” NOR”
  EDINI
  NEMEC JE, KI JE BIL VŠEČ FRANCOZOM, ODTOD OPERA- FANTASTIKA: H. PRIPOVEDKE.
  BARCAROLO
  POJELA ZELO LEPI S. NETREBKO IN E. GARANCA.
  AMPAK
  VSEBINA – LEPEGA PETJA – NI LEPA:
  ” LEPA NOČ, NOČ LJUBEEZNI – ODSTRANI NAŠE NOROSTI, PIJANOST”
  To
  pojeta lepotici Ana N. in E. G. !
  Nimam iluzij, da bi ta pesem prevzgojila – žal naše – pokomuniste.
  Morda
  JIM BO PRIŠLA DO SRCA – DRUGA PESEM – “La Lopez PEREYRA”,
  KI JE REDKA KESANJA, OBUPA POLNA PESEM SODNO OPROŠČENEGA REALNEGA MORILCA.
  AVTOR PESMI , OK GLASBENIK A. CRESSERI JE RES UMORIL SVOJO PARTNERKO, NJEGOV
  PRIJATELJ SODNIK Lopez Pereyra PA GA NI OBSODIL NA DOSMRTNI ZAPOR, PAČ PA GA JE
  OPROSTIL, ČEŠ, DA JE BIL “NEPRIŠTEVEN V ČASU UMORA”
  A oproščeni morilec, skladatelj te pesmi La Lopez Pereyra –

  Pesem – vredna pozornosti.
  Celo razlog za umor pove:” ODTEGNILA SI MI TVOJ POGLLED, BREZ TVOJEGA OBČUDUJOČEGA POGLEDA – MOJA DUŠA – NI MOGLA BITI.
  NEOBČUDOVANI LJUDJE – TOREJ – ZNAJO BITTI NEVARNI.
  OPROŠČENI MORILEC SKLADATELJ TE PESMI A. CRESSERI JE VSEENO PROPADEL.
  KOT OK GLADBENIK JE NAPISAL TO
  “La Lopez Pereyra ” pesem, ki jo v J. Ameriki izvajajo v vzgojne namene,
  proti zapadanju v iracionalnost.
  TUDI V SLOVENIJI SMO IMELI KAR PRECEJ SODNO NEKAZNOVANIH
  POLITIČNIH MORILCEV.
  ZDAJ SO VEČINOMA MRTVI, A ZA ŽIVA SO VERJETNO DOŽIVLJALI ISTO
  KOT AVTOT TE PESMI: preganjavico, obup, nemoč popraviti storjeno itd.
  PESEM
  VREDNA POZORNOSTI, RAZUMEVANJA : La Lopez Pereyra !
  Najdete jo prevedeno
  na mojem osebnem, zasebno podjetniškem portalu “SLOVENIANA”. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  BARCAROLA – BAJNO LEPA PESEM O GRDIH STVAREH.
  Pojeta E. Garanca in A. Netrebko

  https://www.google.si/search?q=barcarola+netrebko+garanca&oq=barcarola+netrebko+garanca&aqs=chrome.0.69i59j69i60.20917j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  “La Lopez Pereyra” – izpovedna pesem realnega morilca.
  Poje ljudski pevec iz Argentine Jorge CAFRUNE

  https://www.google.si/search?q=la+lopez+pereyra+jorge+cafrune+version.+2&oq=la+lopez+pereyra+jorge+cafrune+version.+2&aqs=chrome..69i57.37402j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  Moj osebno zasebni portal “SLOVENIANA”

  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.7995j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Beličič

   Sit lačnemu ne verjame!

 • Beličič

  Fuk svet vodi.Pedri pa Planet!

  • Beličič

   Se vsaki peder raje ubije,kot da to pizdarijo bere!

 • Beličič

  Če kdo misli da bo spizdil je nor.To ni možno.Žal!

 • Beličič

  Komunisti smo večni.Za vas pa imamo programe.Res je.Mišek rekel!

 • Beličič

  Priznaj poraz!

 • Beličič
 • Beličič

  Država niste malčki na forumu,niti malčki v parlamentu.Res ne.

  • Beličič

   Država te ubije v letu.

 • Beličič

  Grozovito mućili in usmrtili.Zakaj?

 • Beličič

  Ljudje mislijo da Mafia šefa rabi.Vsak posameznik je kot šef neuničljiv.In spizt ni možno.

  • Beličič

   General z opremo pride.

 • Beličič

  Boris pusti jih.Prosim te1

 • Beličič

  Bo mućenje.Ne vem.Razmišljam.Srečno-

 • Stajerka

  vidim, da je na obisku ogromno nestrpnežev, ki strpneže učijo nestrpnosti……..90% komentarjev je v blokadi!

  • Beličič

   Na livadi mak nabirajo!

  • Nata

   Ja, mejdunečka. . . . . saj je vse prazno !!

 • Beličič

  Će keri spizdi je Heroj!

  • Beličič

   Če kateri spizdi je heroj!

   • Beličič

    Povej kam?

   • Beličič

    Zakaj dvakrat piše.Ker Svet dvojno vidi.

 • Janez

  Hm ?!
  Tole spodaj je pa – ? Delirij?!
  Ne vem – jaz sem ex knjižničar.
  Ena lepa, morda najlepša argenntinska pesem. Za posesivne, hrepeneče, neuslišane.

  “LA CAUTIVA” = LEPA, SKRIVNOSTNA UGRABLJENA – UGRABLJEVALKA !

  Prevajal je ne bom.
  Sami si jo dajte: pesem o “za nekatere – nemogočih sanjah” – srečne ljubezni.

  Ki jo nekateri zlahka uresničijo, drugi pa – nikoli!? Lahko noč. L.r. Janez Kepiic-Kern KOMENDA
  P.S.
  Čarobni svet argentinskih pesmi:
  “”LA CAUTIVA” SKRIVNA LEPA UGRABLJENKA-UBRABLJEVALKA”
  Pojeta Jorge CAFRUNE IN NJEGOVA HČI Y. CAFRUNE.
  “NASLONI DEKLICA TVOJE ČELO NAME” RECLINA NINA TU FRENTE … Zelo lepo.

  https://www.google.si/search?q=la+cautiva+jorge+yamila+cafrune&oq=la+cautiva+jorge+yamila+cafrune&aqs=chrome..69i57.30240j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Beličič

   Janez tebe smo prvega na skrb dobili!

   • Janez

    Mene čudaški dedci – nič ne zanimajo !
    Če
    mojih zapisov – nočeš, ne zmoreš – brati?!
    Jih pač preskoči.
    Vsak človek ima svoje stvari rad malo po svoje urejene ! Rek mojega starega očeta.
    Toleriram – oboževalce ex KP,ZK.
    Ki pa je “poginuli konj” – kot je rekel dr. Mencinger.
    O komunizmu – se pogovarja – s tem – gospodom, dr. M. On ve več o “mrtvem konju”
    Lahko noč.
    Lepa
    “SARABANDA” za vse pokojne in bodoče – pokojne. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
    P.S.
    VESOLJSKA
    – ” SARABANDA” KRALJEVSKA KORAČNICA – IZ BAROKA, HAENDEL.

    https://www.google.si/search?q=sarabanda+handel&oq=sarabanda+handel&aqs=chrome..69i57.15373j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Beličič

  Mi Svet vodimo.Smešno,ne.Zmes nebeške duše poberemo.Se nam da.Vrjetno ja!.Meni boš spizdo.Nikoli!

 • Beličič

  S Slovenijo se ne zajebavajte.Nacisti moji mali. https://www.youtube.com/watch?v=bVfhq1pe7nA.Če me razpizdiš te ni!

 • Beličič

  Vsi poskrili?Meni se skrit ni možno,no!

  • Beličič

   Sv. Peter rekel!

 • Beličič

  Pičke male, srećo imate da smo vrhunsko odporni in ne zamerljivi.Vse ostalo je poraz!

  • Rožle

   A ti Sveleta nadomeščaš .. ?

   • Beličič

    Akcija zamaški.

   • Beličič

    Rožica ne jebi.Da ti ne bo Svale otrok čuval!

    • Rožle

     A rožice vidiš … lepo no ..

     • Beličič

      Dober si.To rabimo.

 • Beličič

  Pruh noter silite.Ven ga Fukni!

 • samotoje

  Danes imajo pa troli nekam veliko energije. Skoraj cela stran blokirana. Sivih pa niti ne opazim. Cccc.

 • Beličič

  Rečem malemu napiši kaj češ.Jaz sem prijavljen.Piši po domače,po Srbsko.Reči da jih bomo pobili pofukali,Vse ti dam!

  • Beličič

   NOvi trik.Na en Nick sto ljudi!Noro ne?

   • Beličič

    Coln!
    Cool! Misliš ali veš?

 • Beličič

  Igrat z vesoljem se ni možno.

 • Beličič

  Za Božič smo milostni.Saj vejo!

 • Beličič

  Če ne sodeluješ te ni!

 • Beličič

  Jaz vem.Tebi tega vedeti ni potrebno!

 • Beličič

  Vse vam pustim.Malčki!

 • Beličič
 • Beličič

  Gašper Blažič, Demokracija je prva liga.Kdo je proti njemu, je proti meni.Brez Putina.

  • Beličič

   Mali ni slab.V dobroti pa nikoli živel ni!

 • Beličič

  Fukni še dve gor,naj gori!

  • Beličič

   Sčit je naret-Za vse!

 • Beličič

  Se bi nekaj zlagal,pa se mi ne da!

 • Pika

  A ni ta tip obsojeni spolni predator-pedofil. Kako lahko sploh pustite takom izmečkom da pišejo v vašem mediju.

 • Mara

  Ampak res kaj je z vami da dajete prostor obsojenemu pedofilu. A bi pustili da vam čuva otroke?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!