Nezadovoljstvo predsednika Sveta Koroške regije z napredkom 3. razvojne osi

Foto: STA

Predsednik Sveta Koroške regije z napredkom realizacije gradnje 3. razvojne osi ni zadovoljen. Vrnili smo se v leto 2004, Koroška se v Slovenj Gradcu šele začne, so misli Alana Bukovnika ob seznanitvi z napredkom.

Koroški župani so se na zadnji seji Sveta Koroške regije pod točko dnevnega reda seznanili tudi s postopki in napredkom realizacije gradnje 3. razvojne osi. Predsedujoči svetu, radeljski župan Alan Bukovnik, je po seji izrazil svoje stališče – z napredkom ni zadovoljen. Kot pravi, smo Korošci sami krivi, da smo še toliko oddaljeni od same gradnje štiripasovnice na Koroško.

“Študija izvedljivosti, ki se v tem trenutku izvaja na odseku Slovenj Gradec–Otiški vrh, se je izvajala že leta 2004, bila je sprejeta in na podlagi te študije se je pričel postopek sprejemanja državnega prostorskega načrta (DPN), ki je bil tik pred sprejetjem. Torej, bili smo že eno stopničko višje, kot smo danes,” razlaga svoje stališče Bukovnik. Spomni, da je levji delež k tako počasnemu napredku postopkov in vračanja nazaj v že zaključene postopke prispevala koroška nesložnost. Leta 2011 so volivci v Slovenj Gradcu za poslanca v državni zbor izvolili aktualnega slovenjgraškega župana Andreja Časa, katerega mnenje o 3. razvojni osi je že dolgo znano. Čas namreč meni, da Koroška ne potrebuje štiripasovnice, in to je večkrat tudi javno izrazil. Da je ustavitev postopka sprejemanja DPN na relaciji Slovenj Gradec–Otiški vrh katastrofa, meni Bukovnik, in to nas je potisnilo nazaj v leto 2004.

Protokol ministru ne pomeni nič
Nesložnost in prepiranje Korošcev je voda na mlin vladi, da denar, ki bi ga lahko dobila koroška cestna infrastruktura, vlaga drugam. Poleg tega, da je Čas v Ljubljani javno izrazil svoje mnenje, da Koroška štiripasovnice ne potrebuje, in poleg tega, da so se postopki pred približno desetimi leti zavlačevali tudi zaradi spora med ravenskim in prevaljskim županom o poteku trase med občinama, pa realizacijo celotnega severnega kraka 3. razvojne osi ogroža še vladni projekt drugega tira.

Celoten članek si oglejte na portalu e-koroska.si.

  • črnaovca

    Korošci so upravičeno jezni, Velejski lobi hoče traso čez Savinjsko dolino ki je dokazano najdražja posebej še zaradi nadaljevanja čez rudniško območje kjer bo teren še nadaljnih 50 let nestabilen. Ko bo prišla cesta do Veleja bodo ugotovili da gradnaj čez rudniško območje ni možna in Korošci bodo videli avtocesto samo v sanjah. Naj najprej obračunajo z koruptivnim in pogoltnim veljskim lobijem in bodo v doglednem času prišli do avtoceste. Naganti Kontiča, Meha in če nekaj podrepnikov SDeja pa bo takoj bolje za ostale

  • Darth Vader

    korošci še preveč drkajo na rdečo zvezdo in lokalne opice, ki jih ponavadi izvolijo lokalni verniki…..zato so pač mal odrezan še od civilizacije….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!