V Občini Videm znan kandidat SDS za župana

Foto: Spodnjepodravje

Minulo soboto je v Vidmu pri Ptuju potekala še zadnja seja – kandidacijska konferenca občinskega odbora Slovenske demokratske stranke v okviru rednih kandidacijskih postopkov za lokalne volitve. Člani stranke so za županskega kandidata soglasno potrdili Branka Mariniča. Na kandidacijski konferenci je predsednica občinskega odbora SDS Videm Suzana Lep Šimenko, sicer tudi državnozborska poslanka, predstavila kandidacijske liste za občinski svet in krajevne skupnosti za vse tri volilne enote, ki so jih člani stranke na tajnem glasovanju potrdili z veliko večino.

Kandidat za župana Branko Marinič je prisotnim na kratko predstavil programska izhodišča za prihodnji mandat in poudaril, da prihodnost občine vidi v izkoriščanju naravnih danostih in njeni geostrateški legi. “Potencialnim investitorjem bo potrebno dovoliti, da vstopijo v industrijsko poslovno cono, ki sameva že skoraj deset let,” je poudaril Marinič.

V ospredje daje posameznike vseh generacij in pravi, da se je za kandidaturo odločil, ker je ocenil, da stanje v občini Videm že nekaj časa ni dobro: “Program za naslednje obdobje ni le moj. Je naš skupni program, ki smo ga v SDS oblikovali skupaj z mnogimi ljudmi iz našega okolja in širše. V ospredje smo postavili vsakega posameznika vseh generacij, pod skupnim imenom ZATE.« In pri tem dodal: »Menim, da je marsikaj mogoče spremeniti na bolje, sicer pa ljudje hočejo spremembe, zato tudi kandidiram na letošnjih lokalnih volitvah.”

Veliko stavi tudi na turizem in je avtor strategije razvoja turizma.
Stranki SDS je zvest skoraj od njenega nastanka in pravi, da tega prepričanja ne bo spreminjal. V letu 2006, ko je bil poslanec državnega zbora, je že kandidiral za mesto župana in takrat je bila razlika v drugem krogu med aktualnim županom in Mariničem minimalna. V skoraj desetih letih poslanskega dela si je nabral veliko izkušenj, lokalna politiku mu je blizu, kar je lahko njegova prednost pred ostalimi, je prepričan Marinič. Ob tem pa je skoraj trideset let delal na železnici v prometni logistiki, v trženju in pri promociji železniškega potniškega prometa, posebej blizu mu je področje gospodarstva in prav tukaj vidi potenciale Občine Videm v prihodnosti. “Strategija razvoja turizma v Občini Videm, ki je bila sprejeta na občinskem svetu leta 2000, je moj prispevek k razvoju. Žal je sedanje vodstvo na ta dokument pozabilo. V času, ko sem bil poslanec, sem želel več sodelovanja z občino, pa ni bilo pretirane želje,” meni Marinič. V nagovoru je izpostavil tudi, po njegovi oceni, slabo vodenje občine, na nekatere nepravilnosti, pomembno pa se mu zdi, da se v Občini Videm končno vzpostavi razumno stanje, ki ne bo zaviralo razvoja in napredka na vseh področjih.

Marinič je v svoji kratki predstavitvi smernic razvoja videmske občine za v prihodnje izpostavil: “Občina je zamudila mnoge priložnosti pri črpanju EU sredstev in dodatnega denarja iz državnega proračuna. Razvojni trend občine je potrebno dvigniti. Vzorec najdemo pri vseh ostalih haloških občinah, ki so nas v tem smislu vse prehitele. Ljudem je potrebno vrniti zaupanje, da je občina njihova”.

Pri sebi je izpostavil preprostost in delavnost, ob tem pa dodal: “Vedno sem pripravljen pomagati sočloveku. Izzivi v politiki me krepijo in pomlajujejo. Če si kritičen do dela drugih in meniš, da si lahko boljši, moraš biti zraven,” je še povedal Branko Marinič.

Več si lahko ogledate na portalu spodnjepodravje.

 • Anton

  moja napoved, levičarji bodo doživeli hud poraz na občinskih volitvah, največ občin bo dobila desnica(SDS,SLS, oziroma obraten vrstni red, tu še nsiem gotov) in to krepko, pričakujem , da se bo tudi tokrat kot poprej na državnozborskih volitvah, Matkurja oblekla v rumeno, stem, da levičarjem sedanja oblika volilnega sistema tokrat izjemoma ne bo pomagala. Skratka prihajajoči rezultat, bo najbolj relavanten pokazatelj politične moči na Slovenskem!

  sarkazem presss

  • lokec

   Tako je tudi matkurja bo dobila pobožnega župana. Ne sme biti htz antiklerikakna.

 • Olga2345

  Srecno!

 • oto

  Ja itak, tam je bilo že prej leglo domobranstva, ane?

  • Minovak

   Vse okoli pa rdečega fašizma…bravo…

 • slaipowi

  A ni to tisti bivši poslanec, ki je odstopil zaradi suma ponarejanja izpita? https://www.delo.si/novice/slovenija/kriminalisti-potrdili-sum-da-je-poslanec-branko-marinic-ponaredil-izpit.html

  Bravo, kar tako naprej, pa srečno kot pravi Olga. HE he he.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!