Bela krajina: Brezposelnost za tretjino višja od povprečja

Bele breze, simbol Bele krajine

Brezposelnost v Beli krajini je za tretjino višja od brezposelnosti v Sloveniji. Brezposelnih je 1.398 Belokranjcev in Belokranjk, stopnja brezposelnosti je kritična v prav vseh treh belokranjskih občinah. V zadnjih desetih letih se je brezposelnost izredno povečala v Metliki, sledi Črnomelj, v Semiču pa se je nekoliko zmanjšala, vendar je še vedno izredno visoka.

Od 1.398 vseh brezposelnih oziroma Belokranjcev in Belokranjk, ki so kot iskalci zaposlitve prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje, je 730 moških in 558 žensk. V Črnomlju in Metliki je med iskalci več moških, v Semiču pa je več žensk.

Celoten članek preberite TUKAJ

 • Olga2345

  So šli na volitve?! Kar naj bojo doma in gostijo divjake!

  • Staybell geenius

   So šli ja.
   Ampak tebe boli kurac palac za lastne sodržavljane, doker niso zadrti skrajni desničarji, ki ljubijo Janšo.
   Mene bi bilo sram take pisati in se imenovati za “domoljuba”. Fuj.

   Tvoj odgovor: “kučan, Kučan, Kučan,…..Kučan” Ker nič drugega pač ne znaš in tu se tvoj mentalni domet zaključi. No, dokaži nam zdaj to.

  • Goran Hvala

   a so sli al ne ne vem. . glede na to da so slovenci pa raje socialo cuzajo lahko recem da so lenuhi…namest da bi kaksno fabrko postavl in delal. sej so sred evrope….pac taki so kot africani…oni tud ne postavjo svojih tovarn. raje cuzajo kes drugih. torej kje je kaksna razlika…no ralika je ta da lenuharaki slovenci sredi evrope ne zmorejo nic tak kot africani sredi dzungle in peska ne zmorejo nic.

 • Zgornji

  Ajjjj, … in kaj bodo zdaj ?? Bodo migrantom riti brisali ? :-(

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!