Bo Bela krajina zdržala pritisk?

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Stanje v Beli krajini je alarmantno. Domačini poročajo o številnih ilegalnih prehodih čez mejo. Vrstijo se aretacije migrantov, a kaj, ko velika večina teh želi azil v Sloveniji. In tako so na poti v azilne domove, ki pa že sedaj pokajo po šivih.

Pred volitvami smo bili tisti, ki smo na to problematiko opozarjali, označeni za nestrpneže in fašiste, danes je na meji prava panika. Pred nekaj dnevi je prišlo tudi do prvega streljanja na meji, zaenkrat na hrvaški strani. Kaj kmalu se lahko to zgodi na naših tleh.

Migranti hodijo po vaseh, trkajo na vrata in zahtevajo oblačila, hrano ipd. Domačini, Belokranjci, ki so zaposleni v Revozu, kličejo svoje družinske člane in jim svetujejo, da ostanejo na varnem, v domači hiši. Veliko število zaposlenih tudi prosi za menjavo izmene v dnevno zato, da so lahko ob mraku na varnem.

Več na utrip-ljubljane.si …

 • Zgornji

  Težko . In tudi Slovenija jih nebo .

 • sprehajalec

  2015 bi se morala začeti graditi ograja po Madžarskem vzoru. Danes bi že dve vrsti ograje stali.

  • Olga2345

   Španski levičarji jo bodo očitno svojo podrli, saj so jo začeli “prilagajati” potrebam “ubogih” nezakonitih migrantov..!??

 • Artur

  Pod Šarcem in njegovimi levimi muslofili gotovo ne bo niti cela Slovenija. Zaradi levih slovenceljskih troteljnov smo ga vsi nahebali.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!