Cerarjevo sprenevedanje

Miro Cerar (Foto: STA)

Vlada Mira Cerarja se hvali, da gre Sloveniji zdaj menda že ekstremno dobro. Slovenski javni dolg se zmanjšuje, močna gospodarska rast se nadaljuje, investicije rastejo, bančni sektor je okrepljen in gospodarstvo je manj zadolženo. Tako trdijo v SMC-ju.
Foto: Družbena omrežja
Pravzaprav nam gre tako dobro, da je minister Počivalšek zavrnil vlogo ameriškega podjetja EON Reality in s tem Maribor prikrajšal za 200 novih delovnih mest. Bančni sektor je okrepljen. Seveda, z davkoplačevalskimi milijardami. Dobrih 5 milijard smo vložili banke, medtem se banksterji, ki so zakrivili bančno luknjo, svobodno sprehajajo po Sloveniji. Nekateri tudi v tujini, kot na primer nekdanji guverner Banke Slovenije, Jazbec.

Višajo se davki, višajo se cene in tudi pokojnine. Slednje za dobra dva evra! Stavke so na sporedu skoraj vsak mesec. Trenutno stavkajo policisti, kmalu ponovno pričakujemo Štrukljev bataljon nezadovoljnih učiteljev, morda čez mesec dni spet medicinske sestre. Skratka, sami presežki aktualne vlade. Kdaj bodo te ˝gospodarske rasti˝ deležni socialno ogroženi? Ali tisti, ki prejemajo minimalno plačo? Kdaj jo bodo občutili upokojenci s 40-letno delovno dobo?

Vprašanja, na katera Miro Cerar in njegova ekipa ne bodo odgovorili, saj se že čez mesece selijo v opozicijo ali celo iz parlamenta.

Več si lahko ogledate na portalu utrip-ljubljane.si

 • Tom Žnidarčič

  Bog ne daj, da na volitvah zmaga desnica.

  • šmentanamuha

   Ker…?

  • alojz

   Hvala bogu, da bo. Saj levi ne verjamete v boga. Vaš bog je denar. V vašem žepu seveda.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!