Drugi krog cenejšega cepljenja v slovenjgraškem zdravstvenem domu

Foto: iStock

Približuje se vikend drugega dela akcije Zdravo v naravo, ki ponuja možnost cenejšega cepljenja proti klopnemu meningoencefalitisu v slovenjgraškem zdravstvenem domu. Cena za otroke in odrasle bo, tako kot marca, znašala 20 evrov.

Poleg Ljubljane, Maribora in Celja akcija Zdravo v naravo poteka tudi v Slovenj Gradcu. Cena bo enaka za otroke in odrasle, znaša 20 evrov, normalna redna cena pa se giblje med 27 in 35 evrov. Gre torej za drugi del uspešne akcije – v prvem delu so v Slovenj Gradcu v dveh dneh prodali kar 900 odmerkov cepiva. Akcija bo potekala 20. aprila od 15. do 18. ure in 21. aprila od 9. do 14. ure.

“Klopni menigoencefalitis je virusna bolezen osrednjega živčevja, ki se prenaša z vbodom okuženega klopa in ogroža predvsem ljudi, ki se v obdobju aktivnosti klopov zadržujejo v naravnih žariščih bolezni,” pojasnjuje Nacionalni inštitut za javno zdravje. Cepljenje je trenutno najbolj učinkovit ukrep za zaščito pred nevarno klopno boleznijo. V Sloveniji je sicer cepljenje obvezno le za ljudi, ki so okužbi izpostavljeni pri delu, to so lovci ali gozdarji. Priporočeno pa je vsem, ki se več časa zadržujejo v naravi, torej vsem pohodnikom, športnikom, sprehajalcem …

Celoten članek preberite TUKAJ

  • Bača dečki

    O prikriti boreliji pa spet nič.

  • Zgornji

    VSAKO CEPLJENJE JE ZELO ŠKODLJIVO !!! ! !!! AMPAK, ŽAL NEVEDNI IN NEPOUČENI LJUDJE NIMAJO POJMA O TEH PREVARAH FARMACIJE IN ZDRAVSTVA !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!