Irena Horvat: Pokojninski sistem je krivičen do upokojencev s polno delovno dobo

Foto: utrip-ljubljane.si

Irena Horvat je aktivna upokojenka, ki ji zmanjkuje prostega časa. Rada potuje po Evropi in obiskuje različne sejme.

Danes ste upokojeni, a ste skozi življenje trdo garali. Kaj vse ste delali?
Delala sem kot montažer v Mladinski knjigi, nato kot organizator izobraževanja. Potem se je rodila ideja o odprtju lastnega podjetja, kjer sem bila vse do upokojitve direktorica Cetere, d.o.o., to je bil Center za tehnični razvoj, organizacijo in izobraževanje. V njem smo pokrivali vse – od ideje do izvedbe izobraževanja. Gre za izobraževanje odraslih na tehniškem področju, organizirali smo tudi strokovne ekskurzije v tuja podjetja ter obiske specialnih sejmov v tujini in doma. Zdaj sem dve leti in pol v pokoju, a se še vedno rada udeležujem različnih izobraževanj in akcij.

Menite, da je pokojninski sistem v Sloveniji pravičen? So upokojenci deležni dostojne pokojnine?
Med tistimi, ki imajo polno delovno dobo, žal niso vsi deležni dostojne pokojnine, ker Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije različno obračunava odstotek oziroma stopnjo deleža pokojnine, kar se mi ne zdi pravično.

Zaupali ste mi, da radi potujete po Evropi. Kje ste bili in katero mesto vas je najbolj navdušilo?
Zelo rada potujem. Lani sem si na primer ogledala Evropski parlament v Strasbourgu, obiskala Međugorje in Budimpešto, ogledala sem si tudi prestižne ladje tako v Kopru kot v Benetkah. Sicer so me med mesti najbolj navdušili Budimpešta, Strasbourg in Tubingen.

Celoten intervju lahko preberete TUKAJ

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!