Kaj imata skupnega Bežigrajski stadion in 4. najbogatejši Slovenec?

Foto: STA

Družbo Elektronček, v katero Bežigrajčani, Ljubljančani in tudi številni Slovenci že več let polagajo upe. Lastnik podjetja je Joc Pečečnik, ki je, poleg MOL-a in Olimpijskega komiteja Slovenije, večinski lastnik Bežigrajskega stadiona. Zapletom pri težko pričakovani prenovi žal ni in ni videti konca. Decembra lani je Ministrstvo za okolje, zaradi domnevnih številnih nepravilnosti, odpravilo okoljevarstveno soglasje za začetek projekta.

90 odstotni lastnik družbe Interblock, ki se ukvarja z razvojem in prodajo igralnih avtomatov, desetino ima njen izvršni direktor Tomaž Žvipelj, ki ga najdemo na 97. mestu letvice najbogatejših Slovencev. Krovni holding skupine Interblock je na Nizozemskem, razvoj in proizvodnja sta večinoma v Sloveniji, prodajne podružnice pa ima med drugim v ZDA in azijskem igralniškem raju Macao.

Več si lahko preberete na portalu utrip-ljubljane.si.

 • Zgornji

  No, saj od stadiona nima nihce nic koristnega, tako kot tudi od igralnih avtomatov ne , in zatorej lahko mirne duse oboje splanirajo v rodovitno prst na katerih naj se uredijo vrtovi ali pa boljse sole, ki nam nebodo dajale takih parazitov ki nas samo unicujejo z nekoristnistvom oziroma z zajedanjem .

 • Soave

  Tale šlamastika je pa že narodna sramota !!
  Ima že tako dolgo brado, da smo že vse pozabili. Nova ? Napišite kronološko, kaj se je dogajalo.
  V tistih blokih sigurno stanuje kakšna ” vplivna oseba ta prave barve” ??
  Pri nas , za Ljubljanico šerif ni nobenega vprašal, kje in kako lahko dela ene ” balkone “. Tisti njegovi dvorni arhitekti popravljajo Plečnika !!
  Tule pa je , po moje, nekaj dborih idej !!

  https://www.portalplus.si/2454/spomeniki-na-plecnikovem-stadionu/

 • dež

  Če bi želel Pečečnik tam zgraditi (obnoviti) stadion, bi to že zdavnaj lahko storil. A njega zanima le gradnja stolpnice in poslovno stanovanjskih objektov. Po možnosti s kreditom NLB, ki ga kasneje ne bi bilo potrebno vrniti, vsaj v celoti ne. Lahko da mu delam krivico, v tem primeru se mu že v naprej opravičujem, a takšen je moj občutek.

  • učko

   ah, od kje dobiš ti take “občutke”?

   • dež

    (Pečečnik+Kocjančič+Janković) + kredit NLB = Stožice 2

 • RATATA

  Olimpijski kocjančič ne bo spustil iz rok ničesar.

 • zokispoki

  Zelo preprosto, de. Nategnu ga je, cigan ! Da se je spustil v poslovanje s tem nategunom, pa ne govori ravno o neki posebni modrosti tega nadebudnega gospoda.

 • dr Janez Sveti

  Kaj imata skupnega Bežigrajski stadion in 4. najbogatejši Slovenec?

  NIČ.
  Po grmadi stran vrženega denarja je Joc ugotovil, da je potrebno podjetje preselit in pustit mafijsko državo v rokah stokovnjakov za nategovaNJE, GOLJUFANJE, LAŽI IN PREVARE.
  Ne da se mi popravljat velikih črk.
  DR Janez SVeti genijk

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!