Kdo od znanih Korošcev podpira kandidaturo Aleša Logarja?

Aleš Logar.

Do državnozborskih volitev nas ločijo še trije tedni, vsi kandidati in vse stranke po državi pospešeno prepričujejo še neprepričane. Na Koroškem so se nekateri vplivneži že javno opredelili in dali jasno vedeti, koga bodo obkrožili 3. junija. Med Logarjevimi podporniki najdemo kar nekaj znanih Korošcev, med njimi župane, športnike in druge pomembne Korošce.

Za kandidate je sicer najpomembneje, da jih podpira in jim zaupa širša javnost, in ne le nekaj posameznikov. Glas vplivneža, znane osebe šteje prav toliko kot glas povprečnega državljana. A če uspešni ljudje v kandidatu prepoznajo pozitivno osebo, je lahko to zanj zgolj dobra referenca. Med Logarjevimi podporniki so se znašli trije župani, znani športniki, pomembni družbeni delavci in pa seveda prijatelji.

Aleša Logarja pri kandidaturi podpirajo kar trije župani, kar se koroškemu kandidatu za poslanca redko zgodi. Podpirajo ga ravenski župan Tomaž Rožen, prevaljski Matic Tasič in mežiški Dušan Krebel. Torej kar trije od skupno štirih županov občin Mežiške doline. Logar in Rožen že leta dobro sodelujeta, župan je zadovoljen z delom direktorja ZKŠTM, saj so na Ravnah na Koroškem po dolgem času vidni pozitivni premiki na področju športa, kulture in turizma. Prav tako Tasič in Krebel vidita v Logarju potencial in vrline, potrebne za opravljanje funkcije poslanca. Krebel omeni, da je Logar tudi eden izmed organizatorjev Veselega decembra v Mežici – na Koroškem največje decembrsko dogajanje na prostem.

Tudi nekateri koroški vrhunski športniki so podporniki Logarjeve kandidature. Olimpijski plavalec Damir Dugonjić je bil včasih Logarjev soplavalec, danes športnika ostajata prijatelja. Dugonjić je za Logarja dejal, da je človek, ki se ne ustraši velikih projektov. Podporo mu je izrazil tudi olimpijski smučar Aleš Gorza, s katerim se tudi poznata preko športnih vod. Gorza Logarja pozna kot discipliniranega in redoljubnega človeka in verjame, da bo te vrline koristil ob delu za Mežiško dolino. Prav tako je dobre lastnosti v njem prepoznal tudi Samo Vidovič, poznan pod vzdevkom “koroški Maradona”, saj je bil v času svoje nogometne kariere eden najbolj perspektivnih Korošcev.

Nenazadnje Logar uživa tudi podporo pomembnih akterjev družbene in socialne sfere na Koroškem. Javno mu je podporo izrekla Marjana Kamnik, vodja slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov in vodja ter ustanoviteljica Koroškega medgeneracijskega centra. Pozitivno jo je presenetilo, da je Logar pred pripravo svojega programa obiskal dom starostnikov in se posvetoval z zaposlenimi.

Več si lahko ogledate na portalu e-koroska.si.

 • RATATA

  Na kateri listi bo pa kandidiral Aleš Logar?
  Tko, da vemo.

 • Anton

  nekaj mi ni popolnoma jasno, smo država z enim anjvečjim procentom visokoštudiranega kadra, kar se tiče doktorjev znanosti pa na sploh, vsaj kar se tiče Evrope, če ne celo v svetovnem merilu, pa smo kljub temu še vedno “2 Švica” ups sedaj smo že na dobri poti k “3 Švici”. kako je le to mogoče? Iz logike sodeč jaz tu ne morem razbrati pravilnega sklepa. Devianco k temu lahko najdemo morda v totalka zjebanem šolskem programu (beri Bolonjski program), ki je bil narejen z vidikom interesa zaslužkarstva kadra znotraj šolsko-izobraževalne sfere, kajpak ne v interesu tržišča. O tem pričajo mnoge informacije

  sarkazem press

  • primsek

   za Bologno si je prizadeval in bil nanjo ponosen Zvez, danes bruseljski poslanec SDS; res pa je, da on ni zelo dobro razumel, za kaj gre pri tem zniževanju standarda izobraževanja, ker tudi sicer ne razume dosti

 • Sredina

  Kaj je pa konkretni kandidat v življenju dosegu? Zakaj se tega ne napiše če jih že predstavlate..

 • Božobožo

  Kdo sploh je ta neznanec. A so to enga klošarja iz štacjona sneli.

 • Marjan

  Nobeden normalen človek, samo retardirane ovce.

 • Osti jarej

  …tudi jaz bi jo,če bi bilo kaj haska od preiskovanja….to,da vesta imena in v glavnem vse ostalo sranje okoli kopanja bančne luknje in nje preplačila,spornih,nepovratnih posojil,ki so v večini “šla” na slabo banko,vse pa narod pozlati in časti,… logar in pezdir,ter ostali člani komisije,ki o odkriten in spoznanem niti črhniti ne smejo….nič ne pomeni….pičkin dim

 • Iva

  Zakaj gremo na volitve? Zato, da zamenjamo oblastno strukturo, če z njo nismo zadovoljni, če ne deluje v dobro državljanov.
  Kako naj razvojno vodijo Slovenijo stranke, ki državo centralizirajo in birokratizirajo, ki ne ponudijo zaposlitvenih možnosti za mlade šolane ljudi, ki dopuščajo nekaznovanje kriminala v bankah, v zdravstvu, ki dopuščajo »boso« vojsko, ki dovoljujejo ekološke bombe Kemise … in, ki celo maketo 2. tira vsaj 10 x preplačajo!

  Volivci bomo preprečili nadaljnje ropanje le z zamenjavo dosedanjih oblastnikov – kontinuitete, stare garde (Desus Geržina&Co., Erjavčevi strici) in mladičev (mlade garde) Židan&Co. in Cerar&Co.

 • herman

  Tega, da Logar kandidira na listi SDS, pa raje niste napisali, da mu ne bi škodilo in zbijalo ratinga.

 • Gejči

  Zelo luštkan kandidant, a je gej?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!