Kje je največ brezposelnih?

Podatki o stopnji brezposelnosti kažejo, da je ta še vedno največja v občini Kočevje. Sledita Osilnica in Črnomelj, kjer je brezposelnost celo za 52,2 odstotka višja od slovenskega povprečja. Najmanjši stopnji brezposelnosti sta v Mirni Peči in Žužemberku.

Podatki o brezposelnosti kažejo, da je bila v primerljivem mesecu avgustu povprečna stopnja brezposelnosti v Sloveniji 9-odstotna. Povprečna stopnja v Jugovzhodni Sloveniji, kamor spada 21 občin, je bila 8,7 odstotka. Gre za uradne podatke, ki jih na svoji spletni strani objavlja Zavod RS za zaposlovanje.

Več si lahko ogledate na tej povezavi: Kje je največ brezposelnih?

 • RATATA

  Kje so pa rdeči revirji? Trboule pa take…

  • traktor

   Dober, stari, tle mamo cigane sam po natur.

 • ahnenpass

  Zanimiv graf, ki seveda laže, isto kot vsa statistika. Na tak šalabajzerski način, ne boste nikoli napisali dobrega članka, če se primerjate z našimi veliki državnimi mediji, potem mogoče pa le, če bi radi postali pravi raziskovalni novinarji, slabše ne morete začeti kot z objavo največjih sistemskih laži.

  Problem tega grafa so kronični brezposelni oziroma kraji, kamor pri nas sploh še ni posijalo sonce, ker so od nekdaj v rdečih številkah in na samem robu gole možnosti za življenje. Eno je vedeti kaj je tam narobe z krajem in ljudmi,drugo je vprašanje, zakaj imamo tam sploh poseljene ljudi, če očitno obstaja nek naravni dejavnik, ki onemogoča civilizacijo.

 • Zgornji

  Ja, sem ravno Včeraj bil seznanjen z Kočevskimi Problemi , … žalostno !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!