Koga bo na marčevski seji nagradil župan Janković?

Županu Jankoviću se zopet sladko smeji. (foto: STA)

Kot je razbrati z dnevnega reda marčevske seje Mestnega sveta MOL, župan Zoran Janković svetnikom predlaga sprejetje Sklepa o soglasju k dodelitvi dela plače za delovno uspešnost direktorju Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana za obdobje od 1. januarja 2018 do 31. decembra 2018 iz naslova povečanega obsega dela.

Mestna koalicija naj bi tako potrdila predlog, da se Sašu Rinku dodeli nagrada v vrednosti 10 odstotkov njegove osnovne plače ali 4.062 evrov davkoplačevalskega denarja. Kako nadzorni svet sklada utemeljuje izplačilo nagrade iz naslova povečanega obsega dela za leto 2018, ki se je šele začelo, ni znano. V uradni utemeljitvi je navedeno, da temu botrujejo investicijski projekti ter koordinacijske in delovne aktivnosti.

Naj spomnimo, da je Sašo Rink direktor tistega sklada, ki dopušča, da na primer izredni profesor Igor Pribac živi v 60 kvadratnih metrov velikem najemniškem stanovanju MOL-a, zanj pa plačuje borih 195 evrov najemnine. In niti slučajno ni edini.

A. K. (utrip-ljubljane)

  • Antonius

    Ljubljančani so zgubili nedolžnost tisti hip, ko so si za župana izvolili Jankovića. Od kar so v javnost prišli prisluhi njegovih kadrovskih naporov, k njegovim 10%-nim provizijam, sodi še ime Penismanković.
    Ljubljančani bi morali od Jankovića zahtevati odgovor na vprašanje, zakaj nekomu posebna nagrada za delovno uspešnost, ker je itak plačan, da dobro in uspešno dela. Kdor ni sposoben in uspešen pri svojem delu, si mora odpuščen itak poiskati drugo priliko na borzi dela.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!