Vele-socialno-čuteči Janković dopušča, da je vstop na zunanje igrišče z igrali plačljiv

Foto: utrip-ljubljane.si

Zavod Mala ulica je uvedel vstopnino za dostop do igral na zunanjem igrišču, ki je bilo še nedavno javni park. Uvedba vstopnine naj bi pripomogla k večji varnosti otrok ter gostom omogočila dostop do njihovih programov, za katere očitno do sedaj ljudje niso bili pripravljeni plačevati.

“Na Mali ulici je edino otroško igrišče v ožjem središču Ljubljane, ki je bilo pred tem javni park. Kasneje je bil v okviru Družinskega centra Mala ulica sicer omogočen prost dostop do igrišča, zdaj pa omenjeni center zaračunava vstopnino,” je v javnem pismu ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću zapisal dr. Saša Prešeren.

Direktorica zavoda Mala ulica Eva Strmljan Kreslin je po navedbah Dela v odzivu na pismo Prešernove povedala, da “zavod upravlja in vzdržuje tudi zunanje igrišče, saj je ta del Družinskega centra Mala ulica.” Ob tem je izpostavila, da je bil vstop na igrišče prvo leto prost, a so se “zaradi varnosti otrok, ki včasih radi uidejo na cesto, in opreme (prvo leto je bilo veliko igrač ukradenih) odločili, da vrata zapremo”.

Vstopnina “na pobudo staršev”
K temu naj bi jih spodbudile tudi pritožbe staršev, ki so plačevali vstopnino za rabo igralnice zavoda. Ti naj ne bi bili zadovoljni z dejstvom, da so ljudje, ki so prišli v park, ravno tako uporabljali toaletne prostore, previjalnico in igralnico. Vseeno pa se postavlja vprašanje, ali ne bi bilo lažje uvesti nadzor nad samo rabo notranjih prostorov. Zdi se namreč, da večina obiskovalcev parka ni bila zainteresirana za rabo igralnice, ki je bila že prej plačljiva, vsi pa so pustili otrokom, da se igrajo na igralih v parku.

Igrišče na Mali ulici (vir: Zavod Mala ulica)

Da je res tako, potrjuje tudi dejstvo, da vstopnina ni ločena za igrišče in igralnico, temveč vključuje rabo vseh prostorov. Tako zdaj vstopnina, ki je bila prej dva evra za vstop v igralnico, znaša enako za vstop na igrišče skupaj z igralnico. Starši bodo morali tako na Mali ulici odšteti dva evra na otroka (vključno z odraslim spremljevalcem) ali štiri evre za vso družino.

“Zagovarjam stališče Male ulice in direktorice Eve Strmljan Kreslin,” je odgovoril ljubljanski župan. Namigovanja, “da igranja in kakovostnega preživljanja prostega časa ne omogočamo vsem otrokom”, so po njegovem mnenju “neutemeljena”.

Ivan Šokić

 • BorisDe

  Ta bi še nad svojo lastno mati podal nekakšno tarifo za vstop v njeno rit, samo da so “evrčki”.

 • stajerc5

  Migranti, cefurji in njegova dva nepristevna decka imajo vstop prost!

 • Novakec1

  Lublana je bulana, z županom in vsemi kandidati za vlado vred.

 • VERRZIFIKATOR

  Če pogledaš malo bolj natanko,
  videl boš, da se na tem igrišču
  samcat bo igral kot na dvorišču
  kmalu prizadeti deček Janko.

 • Gr Enze

  ČEFURIJADA ZA CIGOTE SE PLATI

 • von Rhein

  Malo prej sem na Portal+ pogledal nekaj iz Serpentinškovega arhiva.Nek vic o najgršem otroku na Balkanu in njegovem potovanju z vlakom na Realaciji BG- jug Srbije.Kdor želi videti kaj se je zgodilos tem otrokom sedaj lahko vidi na tej sliki.

 • david23

  Ja, kolikor mi je znano so letos jeseni lokalne volitve, ne?

 • RATATA

  Imamo ga, ker ga je tone rop nastavil, iz zsms nastali eLDeeS ga je nastavil.

 • Olga2345

  Tako je, če imaš desnega srbskega talibana za župana!

  • učko

   kakšenga desenga, leuga, blablabla

  • BorisDe

   Nisem vedel, da je njegovo sodelovanje z SD in imeti lastno stranko polno musli-lobistov in zavedenih neoliberalcev za raznorazne restavracije na top lokacijah/džamije/krajo ter provizije enako “desnici”.

 • sloustava

  Prosim, ne zalite cistokrvnega mesanca! On rabi denar…, de.

 • mona lisa

  Jankovič in njegov naraščaj rabi denar še za posmrtno življenje. Bedasto ljubljanćani pa še kar volijo Srba.

  • Steiermark

   Kdo pa so “lublančani”? Morda oni “u fužinama”?

 • Anton

  vele čutečega župana glavnega mesta Ljubljane sprašujem, kdaj bo končno uredil problematiko glede kanalizacije in pitne vode okoliških zaselkov Ljubljane? Smo namreč v dobi digitalizacije, v 21 stoletju in določene vasi nimajo še sedaj priklopa kanalizacije, celo priključka do pitne vode, kar je ustavna pravica slehernega državljana.

  sarkazem press

 • Nšo-či

  No, eto vam sedaj Levo strujo. Starši, ki so se pritoževali in zahtevali, da zunanje igrišče plačljivo, gotovo kot “moderni” starši volijo levico. Leva politična opcija, ki ji pripada Jankovič, pa je pokazala, da niti otroci niso izjema pri zaslužkarskih računicah.

  • Rožle

   Janković je še kako znan po tem, da kar svoje nateguje ..
   on že ve, da je lewake najlažji scat pelat ..

 • Miro Jereb

  Morda si je janukovič organiziral ljubezenski kotiček v parku…da se bo tam dobival s farmacevtkam…

 • xtc

  Janković si pridno odganja volilce.

 • Rožle

  Ne, da je Ž. Janković samo socialno čuteč človek ..
  on je tudi izjemen družinski človek, ki mu ni para
  seveda se tudi za farmacevtko čas uzame .. nič ne zanemarja ..
  za vse poskrbi

  • Soave

   Sedaj bo pa na igrišča hodil občudovat lepe mamice, ali pa dobro ohranjene babice ?

 • Soave

  + + + + + + +

  Jaz sem se že spraševala, kako to , da ” popravlja ” otroška igrišča.. . . . . .Sedaj mi je razumljivo !! Ko pogledam sliko , mi je jasno, kaj si možakar misli.
  ” Pa, ko vas j… Slovenci ! “

  • dr Janez Sveti

   Jankovičeva mama je Slovenka. Pa saj ga ne mislim branit, samo zdi se mi res butasto, da se greste debate okoli nekega igrišča. Če ne želiš plačat imaš milijon drugih možnosti. Zakaj bi rinil z otrokom v mestno gnečo, kjer ne dobiš parkinga, kava draga in slaba ter smrad? Pojdite ven iz mesta! Na podeželju je lepo, pa še prijazni ljudje so!
   DR janez SDVeti genij

   • Soave

    Imaš prav. Vendar mlade družine nimajo veliko možnosti, si po celodnevni službi vzeti čas za podeželje. In majhni otroci imajo radi taka igrišča, mame pa mir za klepet.Pa še denar za bencin prihranijo.

    • dr Janez Sveti

     Če živijo zraven igrišča res prihranijo, vendar a se ti zdi da je igrišče sredi mesta med betonom vredno omembe? O Jankoviču imam svoje mnenje, ki ni najboljše, vendar ga ne smemo samo grajat. Veliko se je v Lj spremenilo pod njegovim županovanjem. Zaradi njegovih političnih izjav ga pa ne smemo sovražit kar tako. Pojdite na sprehasjalno pot ob Savi na Ježico, Tomačevo in Savlje..veliko prostora za sproščanje in lepo urejeno.
     DR Janez SVeti genij

     • BorisDe

      Ko je jankovićOGLU s svojo partijo želel priti v parlament je v to partijo vključil večino naših muslijev (bogatih z vezami od “dol” in tudi najbolj radikalnih katar/savdska arabija/turčija invazivnih) lobistov in pa neoliberalcev, pri tem pa so mu pomagali še neoliberalci. No pripeljal nam je “teroristično celico” v Ljubljano, za katero je prejel ogromno provizije od zgoraj omenjenih in je kot praviš “dober” nekako tako kot krava, ki se ti po končanem molzenju poserje v mleko.

     • dr Janez Sveti

      Vse govorjenje o “Jankovič krade” je brez pravnomočne obsodbe samo babja čenča. Tudi sam sem slišal že veliko varijant od “poznavalcev”, žal pa sodišče ni potrdilo nobene obtožbe. Nikakor ne mislim branit Jankoviča, ker mi ni všeč. Nikakor pa ne morem zato zanikat, da je Ljubljana v času njegovega županjovanja ogromno zradila in dogradila. Spomnite se samo vrtičkov okoli Žal, ki jih je zravnal in postavil dva zelo lepa parka.
      Dokler ni pravnomočno obsojen je Jankovič nedolžen. Pa če nam je to všeč ali ne.
      DR Janez Sveti genij

     • BorisDe

      A ti povem kako krade? Krade tako, da kupuje zemljišča po 0.50-1eur na m2 kmetijska, potem jim pa spremeni namembnost v zazidljiva. Pobira provizije za “top lokacije” gostiln in restoranov v centru, ponudi “možnost uporabe” in najema preko vez, pobira provizije za izgradnjo teroristične celice v Ljubljani, IKEA-i bi izdal dovoljenje po “občinskem projektu” le, če bi IKEA plačala njemu kaj v žep, okraševanje za novo leto 100.000-500.000 eur iz občinskega proračuna firmam, ki jih pozna in se je že zmenil z njimi ter jim povedal kdaj bo razpis in koliko naj ponudijo, manipulacije in raznorazne prevare, kar je preveč je PREVEČ.

     • dr Janez Sveti

      Vidim, da imaš vse potrebne podatke za kazensko ovadbo. Odnesi jih na policijo ali tožilstvo, da narediš konec temu kriminalu.

      DR janez SVeti genij

     • BorisDe

      Inšpekcija in nadzor ter državne instance ne delajo svojo nalogo, to je dokaz, da Slovenija nima urejen pravni sistem in da pravni sistem kot tak ni za vse enak.

    • Steiermark

     Po kakšni defininiciji pa je njegova mati Slovenka, če pa je sestra kratkonoge pritlikave podgane iz srbije?

 • Morala

  Neumni izgovori!!! Še bolj naj vodi za nos Ljubljančane…le otroci, tistih staršev, ki si težko privoščijo plačljivo uporabo, bodo prikrajšani…

  • dr Janez Sveti

   Zakaj pa rinete ravno na to igrišče? A je edino na tem planetu?? Pismo ste pojave!
   DR Janez Sveti genij

   • Morala

    Jaz pa res ne bom iz Štajerske hodila v LJ na to igrišče :)

    • dr Janez Sveti

     :) Tako se govori :)
     DR janez SVeti vicoteka

 • Artur

  Ja poden od podna kaj se pa lahko še kaj drugega pričakuje od leve lopovske bande služiti celo na račun otrok kaj se bodo še spomnili vstopnino za vsakega pri vstopu v “slavni” Zokistan.” Zokistancii na prihajajočih lokalnih volitvah glas vsi za Zokija “.

 • milanček

  v pravni državi, bi ta negativec sedel že 10 let! Pač Slovenija ni pravna država in ta in njemu podobni lopovi delajo kar hočejo! Seveda, njihov vzornik je bivši predsednik, to je možno samo v Sloveniji, da je komunistični zločinec predednik države, kućan! Slovenci, razmislite malo!

 • šmentanamuha

  Zokan je pokuru vse svoje kredite že nekaj časa nazaj. Zdaj je le še goli cesar, ki mu ploskajo samo še dvorjani iz spremstva – ritolizniki, ki se nadejajo kakšne ugodnosti.

 • plavi-mil

  Lažnjivec, krade meščanom, kjer najde priliko in močvirniški buteljni ga bodo spet volili.

  • dr Janez Sveti

   In kaj te potem brigajo tuje težave? Ne razumem zakaj komentiraš, če nisi občan Ljubljane. Komentiraj svojega župana a nje!

   DR Janez SVeti genij

  • Franc Šink

   Zato ker so sami barabe.

  • mginko

   Volili so ga in volili ga bodo še naprej prvorazredni levi državljani, ker imajo koristi.
   Zmaga pa zato, ker drugorazredni državljani doma spijo na dan volitev.

 • Domoljub

  Ustvaril so prvo in drugo razredne otroke, če nimaš denarja se pa pač ne boš igral.

  • dr Janez Sveti

   Daj no..igraš se lahko na tisoč načinov na tisoč mestih!

   DR Janez Sveti kmet

 • Domoljub

  JANKOVIČEVI VNUK SE ŽE NE BODO IGRALI IN PRIHAJALI V STIK Z REVNIMI OTROKI JE POSKRBEL NJIHOV DEDEK

  • dr Janez Sveti

   Tako je prav. A bi ti želel, da se tvoj vnuk druži z družino Jankovič??
   DR Janez SVeti genij

 • rabbit

  Nova 24 tv malo poglejte kako se je Zoran Janković zdilal z Odlazkom za Vevško kopališče, zanima me koliko nas bo spet to vse stalo.

 • dr Janez Sveti

  Naj otroci že zgodaj čutijo, kaj je prosti trg!
  Zakaj pa jih mamice ne peljejo v naravo okoli Ljubljane? A morajo viset na kavicah, medtem ko se otroci na stroške mesta igrajo? E pa nemože.

  DR Janez SVeti borza

  • učko

   Bo Zoki stegnu svoje grabežljive tace tud “okol Ljubljane” pa bo !!!!

 • Franc Šink

  Biznis in goljufanje sta mu prirojena.

  • mginko

   Staro pravilo: “Snađi se da bolje živiš” (Znajdi se za boljše življenje). vse kar sitem dopušča (op. sistema sploh ni!)

 • milanček

  ali ta čefur-cigan še ni v zaporu? Hudičevo je nekaj narobe s slovenskim pravom!

  • mginko

   O kakšnem pravu pišeš?

  • Slovenc

   Da bi bilo slovensko pravo realno pravo bi bil vas cefurski vojvoda se danes na dobu. Pa ne v vikendici ampak v temnici…

   • milanček

    uf, ti si pa 100% jugovič, seveda nimam proti ljudem iz bivše juge popolnoma nič, ker se jih je kar nekaj civiliziziralo, žal ti ne spadaš na to stran, si bolj za odhod!

 • SIMON ROZIC

  Prase! Itak!

 • Steiermark

  Kje ste staknili sliko tega srbskega kamiondžije? Morda bodo pa njega nagradili , naslenje leto, ter mu podeleili Prešernovo nagrado, za njegov “umetniški” performans kamiondžije, če lahko nagradijo zblojeno babo, ki “doji” psa, potem je potrebno nadaljevati s takšnimi podeljevanji, najbolj zaslužnim balkancem….

  • Jernej Ferenc

   Ne zali voznikov tovornih vozil

   • Steiermark

    Ne mislim žaliti tovornjakarjev, ki so v primerjavi s tem izmečkom, pravi gospodje, vendar si nemorem kaj, da me nebi spominjal na tiste like iz srbske nadaljevanke, kjer so bili v glavni vlogi “kamiondžije”, s katerimi si je tako podoben, fizično in po primitivnosti ter omejenosti…

    • Jernej Ferenc

     Suljo pa pajo sta proti toten mejmunom svetlobna leta napre kak po pameti ta po iznajdlivosti

  • Slovenc

   Tam ko so staknali sliko albanske vojvode brez las…

   • Steiermark

    Kje pa je to, kjer so staknili sliko tvojega albanskega vodje? Ne misli, da sem rasist, zame ste šiptarji in srbi enako vredni in niman ničesar ne proti enim, ne proti drugim, v kolikor se “držite” daleč vstran od mene…..

 • francelj3

  Zakaj neki bi bilo to kaj čudnega? Najbrž so z anketo ugotovili, da se tam igrajo večinoma slovenski otroci …

 • mapu

  Upam, da ga bo jesenska slana odnesla….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!