Levica vas vabi, da ostanete brezposelni

Luka Mesec iz stranke Levica pravi, da so izborili dvig socialnih pomoči za 88 evrov in ta sedaj znaša 385 evrov.

Če to primerjamo z minimalno plačo, ki znaša 638 evrov, ugotovimo, da se kmalu ne bo več splačalo delati. In to je za Mesca, kot sam pravi, velik dosežek. Radi bi slišali delavca na minimalni plači, kaj meni o tem.

Namesto da bi se borili za dvig minimalne plače, se v Levici raje borijo za stimulacijo tistih, ki ne delajo. Mladina je seveda vzhičena. Skoraj 400 evrov za ležanje na kavču, malo se poigraš s Playstationom, vmes opraviš delo ali dve na črno in imaš 1.000 evrov v žepu.

S.P. / utrip-ljubljane.si

 • Mesec je mlad in verjetno ne razume povsem ekonomije. Ne gre mu zamerit le od koga se bo pa lahko kaj pametnega naučil…od svojih sedanjih “učiteljev” prav gotovo ne. Delat naj gre v izčrpano podjetje kjer so ga njegovi starejši tovariši izčrpal oz. pokradli. Je treba razmišljat da kavč ni rešitev.

  • antimur

   Kljub temu, da imaš prav, ti moram odgovoriti, da se z levimi fašisti kot je ta smrkavec ne govori tako nežno, ti norci so vzrok, da Slovenija propada tako materialno kot moralno. S takšno golaznijo smo lahko samo v vojni, nikakor pa ne kot dobra mati, ker njihovi možgani kapirajo šele takrat, če jih po betici krepko pobožaš.

  • Mihilus

   Saj ne, da bi branil Meseca, ker je komunist, ki zna samo s tujim kurcem po koprivah mahat ampak današnja ekonomija je totalna kvazi znanost.

 • Waltter

  Ne morem verjet kako zahrbtni članek. Res da je minimalna plača nizka, pa vendar ni potrebno za to kriviti tiste na socialni podpori. Torej tisiti ki ne dela naj ne je? Ali nismo že to nekje slišali in videli? Se mislimo zopet vrnit tja?

  • Anton

   najbolj pošeno bi bilo da bi bila minimalna plača kot osnova za vse za smetarja do menedžerja, vse od te osnove dalje pa je rezultat sposobnosti oz marljivosti posameznika .Toliko o tem, dokler pa temu ne bo tako pa bo vedno zavist.Samo mahanje s papirjem ki izkazuje neko stopnjo izobrazbe zame ni vreden nič še za rit obrisat ni primeren.
   sarkazem press

 • Franc Šink

  Za pravičnost se ne sanja, ampak bori.Izgleda, da komunisti tega da tega komunisti še vedno ne razumejo.

 • Grenze

  KOMUNISTI IN NJIHOVI PODREPNIKI LUNATIKI DROGIRANI KORDIŠI ITD NE BODO NIKDAR DELALI AMPAK VEDNO KRADLI IN LAGALI PO MOŽNOSTI TUDI MORILI UBIJALI TO NISO SLOVENCI AMPAK RDEČI PODREPNIKI !! NAGNAJMO BARABE VEN IZ NAŠE LEPE SLOVENIJE NAREDIMO JO SPET POŠTENO !!

 • Mateja Urankar

  priprava terena na ahmade. če temu dodaš še dodatke za 8 otrok bodo živeli bolje od zaposlenih. živeli delavci! brez njih si multikulti sranja nebi mogli privoščiti.

 • Mihilus

  Trenutno je situacija v Slovenij takšna, da se paru ne splača, da bi oba bila zaposlena, razen če imata precej nadpovprečne dohodke. V primeru zelo nizkih dohodkov ali pa predšolskih otrok pa je celo bolj ekonomično, da sta oba nezaposlena.

  Za nekatere tragično za druge pa niti ne. Zadeve se premikajo v smeri Univerzalnega temeljnega dohodka in če bi bil podprt z nekaterimi drugimi reformami zadeva sploh nebi bila napačna.

  Največje zdrahe pa delajo ljudje, ki zaradi nebrzdanja svoje impulzivnosti ne zmorejo shajati s svojim proračunom.

 • Najprej je treba zvišat minimalno plačo. In minimalna plača ne sme vsebovati nobenih dodatkov. Treba se je zavedat, da nismo poceni država, ni to Belorusija, kjer so mesečni stroški v najhujši zimi največ 20 evrov. Tukaj imamo mesečne stroške 200 evrov, najemnina 400, (javni) prevoz je drag in neurejen, za zdravnike je treba doplačevat, če ne ne prideš nikamor. Zdaj pa še uvažajo poštarje iz Srbije, pa še ti so poštekali da je še hujše kot v Srbiji.

 • toxico

  prav da hočejo dvignit socialno samo bi morali tudi plače konkretno dvignit

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!