Matjaž Zorman: Obrnimo Kamnik v svet

Kandidat SDS za župana Kamnika Matjaž Zorman je svojo poslovno pot začel v družinskem podjetju Izolacija Zorman, ki je skozi 40-letno poslovanje ves čas nadpovprečno uspešno, priznano in cenjeno v gradbeni stroki. Še več! Za inovacije so prejeli številna domača in tuja priznanja! Tako uspešen podjetnik bi bil zagotovo odličen župan, kajne?

Matjaž Zorman je na fakulteti za podjetništvo pridobil strokovna znanja za uresničitev poslovnih priložnosti v praksi, kmalu pa je podjetništvo postalo njegov način življenja. “Po poroki z ženo Sabrino, ki izhaja iz prav tako delovne družine z Italije, sem blagovno znamo Palmieri pripeljal v Slovenijo, kjer smo olivno olje Palmieri uspešno vključili na slovenski trg. Razvoj blagovne znamke je zaobjel tudi razvoj desertnega vina Palmieri, s katerimi smo nastopili na svetovnem trgu,” pravi uspešen podjetnik Zorman, ki ob tem še doda: “Sam razvoj je temeljil na tesnem sodelovanju Biotehnične fakultete, Fakultete za dizajn in številnih drugih strokovnjakov, izdelek pa je edinstveni primerek Refoškov desert s tartufi, ki je ustekleničen v edinstveno dizajnersko steklenico, ki kot edina steklenica stoji v Narodni galeriji na trajni razstavi. Največje sanje in izzis pa je seveda Slovenia Eco resort, uvrščen med 13 najlepših resortov na svetu ter 7 v Evropi.”

“‘Kreativnost brez meja’ bi najkrajše opisal celoten projekt. Od ideje, zasnove, do iskanja lokacije in urejanja birokracije, do izvedbe projekta, samega operativnega vodenja ter navsezadnje samega zagona in uspešnega poslovanja od prvega dne do otvoritve. S svojo idejno marketinško kampanjo sanjske službe pastirja sem znatno prispeval k promociji Kamnika ter Slovenije v svetu. V resortu sem od otvoritve dalje organiziral preko 80 domačih in mednarodnih dogodkov manjšega in večjega merila.

Zormana zanima predvsem razvoj mesta Kamnik, ker opaža velik potencial in odprte neizkoriščene priložnosti. “Sem ciljno usmerjen, za dosego cilja pa se pripravim in aktivno angažiram strokovno in operativno. V vsej moji karieri ne beležim neuspehov, kar pripisujem vzgoji in karakterju,” pravi Zorman, ki si želi, da se Kamnik razvije gospodarsko, kulturno in športno. “Vidim ga kot sodobno razvito mesto z zahodno obvoznico, ustvarjenimi pogoji za razvoj podjetništva in novimi turističnimi pridobitvami, v kombinaciji vsega pa to predstavlja novo turistično destinacijo.”

“Zagotavljam, da znam poskrbeti in bom poskrbel, da se v čim večji meri upošteva različne interese, ki so usmerjeni v razvoj občine v najširšem smislu.”

Poleg že omenjene zahodne obvoznice si bo Zorman prizadeval za finalizacijo in obnovo Malega Gradu, ki je pozabljen kamniški biser. “To bom spremenil v prid kulturnim in svečanim dogodkom,” pravi Zorman, ki si bo v svojem mandatu, v kolikor bo izvoljen za župana Kamnika, prizadeval za skupino ranljivih. “Ogorčen sem, da po 50 letih obstoja Ciriusa v Kamniku, invalidi ne morejo na vlak. Moja prva naloga bo, da jim zagotovim dostope do vseh javnih mest in omogočim mobilnost pri študiju in delu.”

M. S.

 • Simon Novak

  Pa kje najdete vse te kekce, SĐS?

 • samotoje

  SDS se je ustrelila v koleno. Takega pobalina in arogantnega napihnjenca v Kamniku nočemo za župana.

 • Nšo-či

  Matjaž ima dovolj energije, da prebudi Kamničane. Cilje, ki so videti nedosegljivi, dosega z delom in vztrajnostjo. Prelepo mesto, ki so nam ga zaupustili predniki, je potrebno obuditi in izkoristiti prednost bližine podeželja. Tržnica mesteca obdanega z vasmi, bi morala v času razumevanja zdrave prehrane, tedensko privabiti širšo okolico, ki bi ob tem uživali še v sprehodu skozi zgodovino..

  • samotoje

   O kom ti to? O katerem Matjažu? Mulca poznam od otroških let in povem ti- značaj se oblikuje od plenic naprej. Zato še enkrat- take barabe si Kamnik ne zasluži.

   • Simon Novak

    Đesnjak grize đesnjaka, neprecenljivo, je pa tudi res, da temu že na obrazu vidiš, da ni vse v redu z njim

 • akozelj

  Zorman pokaži vsa gradbena in lokacijska dovoljenja za postavljeni eko resor potem ti lahko verjamemo v poštenje v nasprotnem primeru ne maži stranke SDS.

  • Simon Novak

   To pa ni mogoče, stranka SĐS je že brez njega umazana do konca

 • piko8

  Če pogledamo družinsko podjeje izolacije Zorman 40 let tradicije in odličnega poslovanja!!
  Pa poglejmo Slovenija Ekoressors idilična planšarska vasica ki se zlije z okolico, čudovita panorama v vasi Godič pod Veliko Planino!!
  Mislim, da je Matjaž Zorman, oseba zaupanja vreden kandidat za župana občine Kamnik!!

  • Simon Novak

   Pikec, ti nič ne misliš, za kaj takega je potrebno imeti možgane, zahojenec

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!