Migrantska kriza: Na slovensko-hrvaški meji tudi vojaki, ministrstvo ne izključuje postavitve dodatnih ograj

Foto: epa

V Sloveniji je bilo 26. aprila 2018, v času pred povečanim migrantskim valom, nastanjenih že 876 migrantov, ki nas mesečno stanejo vsaj 1,7 milijona evrov. Večina jih prebiva v zasebnih nastanitvah. Kar 86 odstotkov vseh jih zaprosi za azil. Na območju Bele krajine in v zadnjih dneh tudi Kočevskega pa je od 1. januarja v Slovenijo nezakonito vstopilo 478 migrantov, krepka večina na območju Bele krajine.

Po podatkih policije je v Slovenijo do 24. aprila 2018 v Beli krajini vstopilo 358 migrantov, po tem datumu pa so poročali še o 102 migrantih. Skupno je bilo to 460 migrantov. Na območju Kočevskega sta do 29. aprila 2018 mejo nezakonito prečkali le 2 osebi, pri tem so enega migranta odpeljali v azilni dom, eno osebo, ki je bila državljan Evropske unije, pa so po zaključenem postopku izpustili. Nato pa so s Policijske uprave Ljubljana 2. maja 2018 poročali o kar 16 nezakonitih vstopih v državo, vse so odpeljali v azilni dom. Na območju Ribnice ni bilo nobenega vstopa.

Za primerjavo. Lani v istem obdobju so na območju Policijske postaje Kočevje izsledili in prijeli 17 oseb, na območju Bele krajine pa so v istem obdobju lani zabeležili le 40 tujcev. Skupno je bilo to 57 tujcev. Letos jih je vstopilo vsaj 12-krat več.

86 odstotkov jih je zaprosilo za azil
Večina prijetih zaprosi za azil. Doslej je za to zaprosilo 86 odstotkov vseh prijetih, kar pomeni, da je letos za azil zaprosilo okoli 412 prijetih migrantov na območju Bele krajine in Kočevskega. Po narodnosti je med migranti največ Alžircev, sledijo Maročani in Pakistanci. S policije so nam tudi potrdili, da v nadaljevanju leta pričakujejo povečanje nezakonitih vstopov tako na območju Bele krajine kot tudi na Kočevskem. Policijo in notranje ministrstvo smo zato vprašali, kakšne ukrepe izvajajo za zaščito prebivalcev in njihovega premoženja, predvsem pa za njihovo varnost. Pred dnevi je namreč črnomaljska županja pozvala občane, naj se tujcem ne približujejo in naj zaklepajo vrata tudi ob kratki odsotnosti. S tem je občanom poslala opozorilo, da gre lahko tudi za nevarne osebe.

V patruljah so tudi pripadniki Slovenske vojske
Tako s Policijske uprave (PU) Novo mesto kot s PU Ljubljana, ki pokriva kočevsko-ribniško območje, so nam sporočili, da so ob zaznanem povečanju nezakonitih prehodov meje začeli izvajati številne aktivnosti za preprečevanje in zmanjšanje nezakonitih prehodov. Novomeška policijska uprava poroča, da so s policisti drugih enot PU Novo mesto okrepili število policistov, ki na območju Bele krajine varujejo državno mejo. Tako pri delu policistom pomagajo vodniki službenih psov, občasno tudi policisti Specializirane enote za nadzor državne meje in policisti Postaje konjeniške policije Ljubljana. Območje pregledujejo s pomočjo policijskega helikopterja, v nočnem času mejo nadzorujejo tudi z napravami za nočno opazovanje. V patruljah skupaj s policisti so tudi pripadniki Slovenske vojske.

Foto: epa

S PU Ljubljana pa so nam sporočili, da varovanje državne meje poteka s klasičnimi oblikami policijskega dela (opazovalne službe, patruljiranje in podobno). Naloge pa poleg policistov iz območnih enot izvajajo tudi policisti iz področnih enot, kot so vodniki službenih psov in konjeniki. Pri varovanju državne meje redno uporabljajo tudi policijski helikopter. Tudi oni sodelujejo s Slovensko vojsko, ki izvaja patruljiranje na državni meji skupaj s policisti.

Na vprašanje, koliko policistov in drugih oseb dnevno varuje državno mejo, pa so nam odgovorili, da je to »skladno s trenutno izdelano varnostno oceno« in da moramo razumeti, da iz operativnih razlogov števila policistov in drugih oseb ne morejo razkrivati.

Ministrstvo tudi o tehničnih ovirah oziroma ograjah
Obrnili smo se tudi na ministrstvo za notranje zadeve, ki ga vodi Vesna Györkös Žnidar. Sporočili so, da dnevno spremljajo in ocenjujejo situacijo ter temu primerno izvajajo ustrezne ukrepe. Zaznavajo porast ilegalnih prehodov državne meje, vendar menijo, da jih še vedno uspešno obvladujejo. Poudarili so, da poostreno izvajajo nadzor tako na meji kot tudi v notranjosti države.

Policija osebe, ki so nedovoljeno vstopile na slovensko ozemlje, obravnava sproti na policijskih postajah, v skladu s predpisanimi postopki in v okviru svojih obstoječih kapacitet, navajajo. Pri upravljanju nezakonitih prehodov meje in usmerjanju migrantov so policiji v pomoč tudi postavljene začasne tehnične ovire, ki jih poznamo kot ograje. Na ministrstvu dodajajo, da te ograje omogočajo učinkovito varovanje zunanje schengenske meje in celovito izvajanje varovanja ljudi in njihovega premoženja. Ministrstvo: “Če pa bi se na določenih izpostavljenih delih povečalo tveganje za nezakonite prehode meje, bomo dodatno postavili začasne tehnične ovire, ki so se že do zdaj izkazale kot koristen pripomoček.”

Ministrstvo za notranje zadeve tako ne izključuje postavitve dodatnih ograj. Navajajo, da jih postavljajo na nekaterih ključnih območjih, na katerih bi lahko glede na pretekle izkušnje prišlo do poskusov množičnega prihajanja na ozemlje Republike Slovenije. Konkretno kdaj, kje in v kakšnem obsegu, pa bo odločeno na podlagi konkretnih ocen in predlogov policije. Glede na to, da so migranti dnevno na slovenski južni meji (v zadnjih dneh so jih zaznali tudi v Halozah) in jih je čedalje več, vmes pa bodo tudi volitve in potem čas brez vlade, smo se po odgovore napotili tudi v kabinet odhajajočega predsednika vlade v odstopu.

Cerarju je figo mar za državljane, njihovo varnost, življenja in premoženje
Želeli smo namreč dobiti odgovor Mira Cerarja. Vendar pa ima ta kot predsednik stranke SMC v tem predvolilnem času očitno več skrbi s svojo stranko kot s prebivalci države, ki jo (še vedno) vodi. Želeli smo izvedeti, kaj bo naredila vlada, katere del so SMC, SD in DeSUS, kakšne ukrepe bodo sprejeli in ali bodo stanje obravnavali tudi na seji vlade. Namesto odgovora pa so nam iz vladnega kabineta odgovorili le, naj se »obrnemo na pristojno ministrstvo«. Prosili smo še za Cerarjevo stališče kot predsednika vlade, vendar tudi tega nismo dočakali.

Kaj se dogaja ob Kolpi?
Hrvaški mediji in tudi drugi v sosednjih južnih državah migrantski temi – v nasprotju z večino slovenskih – namenjajo veliko pozornosti. Med drugim smo v enem od hrvaških medijev zasledili izjavo Borisa Grabrijana, direktorja Javnega zavoda Krajinski park Kolpa. Novinarjem je namreč povedal, da na obrežju Kolpe čistijo za migranti. Na naše vprašanje, ali to drži, nam je sporočil, da so že lani opazili odpadke in obleke migrantov, po njihovem postanku po prečkanju Kolpe (in o tem obvestili policijo), potem pa še večkrat. Letos pa policija dogajanje spremlja bolj natančno. Dodal je: “Nazadnje smo na odvržene obleke naleteli na pohodu po Grajski pešpoti (pred 14 dnevi) v bližini Žuničev.” Pa tudi policija jih je prosila, naj z zavodovim traktorjem odpeljejo smeti – odvržene predmete migrantov, ki so jih v akciji zbrali kar – policisti.

Migranti pred Kolpo. (Foto: Nova24TV)

Vlada objavlja zastarele podatke, kljub temu so skrb zbujajoči
Migrante, ki zaprosijo za azil, in teh je večina, policisti po opravljenih postopkih prepeljejo v azilni dom. Podatki za (celotno) Slovenijo kažejo, da je bilo 26. aprila 2018 na različnih mestih 302 prosilcev za azil. Od tega jih je bilo 6 v zaporu, razseljenih po Sloveniji jih je bilo 53. Kje se ti nahajajo, zaenkrat še ne vemo. Dodajmo, da so zadnje objavljeni vladni podatki že zastareli, prihodi migrantov so se namreč med prazniki bistveno povečali.

Hkrati pa se v Sloveniji nahaja še 574 migrantov, ki jim je azil že odobren. Največ, kar 524, jih je v zasebni nastanitvi. Tudi tega, kje so te zasebne nastanitve, zaenkrat še ne vemo. Morda pa se tudi v tem skriva odgovor na nedavno Cerarjevo izjavo, da so migrantske kapacitete v Beli krajini že zapolnjene? Skupno je bilo na dan 26. april 2018 v Sloveniji 876 migrantov: 302 sta čakala na odobritev azila, 574 migrantom pa so azil že odobrili. Več podatkov: statistika

Navedenemu ob rob še tole. Računsko sodišče RS je že pred časom objavilo, da nas vsak prosilec za azil ali tisti, ki mu je azil odobren, mesečno stane 1.963 evrov. Azilant pa je lahko v državi zelo dolgo, več mesecev, tudi let. Mesečni znesek za navedenih 876 migrantov na dan 26. april 2018 je 1.719.588 evrov. Kar je približno 2.770 povprečnih pokojnin, ali 2.770 mesečnih zajamčenih plač, ali okoli 5.500 socialnih pomoči, da o štipendijah in drugih transferjih prebivalstvu, tudi nižjih davkih, niti ne govorimo.

Prosilci za mednarodno zaščito, nastanitve, na dan 26. april 2018

AZILNI DOM 121
IZPOSTAVA AZILNEGA DOMA NA KOTNIKOVI ULICI V LJUBLJANI  49
IZPOSTAVA AZILNEGA DOMA V LOGATCU  28
BOLNIŠNICA    1
DIJAŠKI DOM POSTOJNA  11
ZAPOR, HIŠNI PRIPOR   6
CENTER ZA TUJCE VELIKI OTOK 33
RAZSELJENI 53
Skupaj: 302

Nastanitve migrantov, ki jim je azil že odobren, stanje na dan 26. april 2018

INTEGRACIJSKA HIŠA LJUBLJANA 14
INTEGRACIJSKA HIŠA MARIBOR 23
IZPOSTAVA KOTNIKOVA ULICA V LJUBLJANI  2
DIJAŠKI DOMOVI 11
REJNIŠTVO  0
ZASEBNA NASTANITEV 524
SKUPAJ 574

V prispevku so navedena dejstva in odgovori, kot smo jih prejeli od policije in ministrstva za notranje zadeve.

Več si lahko ogledate na portalu moja-dolenjska.si.

 • Zgornji

  En dan bi cmerkotu in ludomilki pripeljal migrantiče na dom, pa da pol vidimo, kako jih bodo stregli !!! ! !!!

 • Olga_10

  Do kdaj bo čakala ta levičarska marionetna vlada? Jim pošljemo divjake v Murgle, da bodo kapirali? Bo spet moral njihovo svinjarija cistiti in reševati Slovenijo tisti, ki ga najbolj napadajo, Janez Janša?!!!
  Ograje in vojska sodijo na mejo takoj! Če se s Hrvati ne moremo moremo dogovoriti o meji na morju, kako se bomo v primeru nezakonitih prehodov?!!! Vse stroške za že nastanjene migrante izstaviti Cerarju, ministrici za notranje zadeve in policiji, ki jih ne zavrača že na meji, saj točno vedo, kje prihajajo v Slovenijo!

  • luckyss

   Tvoj Janšek se je podelal in strinjal s kvotami…toliko v vednost, da se ne zadaviš s svojimi parolami…

   • KAPIBARA

    Res me zanima, za kaj se je ŽAL strinja s tem..??

 • Franc Šink

  Ali so ti vojaki ki pomagajo policiji primerno obuti in ali imajo vsaj redno prehrano.Še to vprašajte na MORS.

 • sprehajalec

  leta 2015 sem trobil, da je treba postaviti takšne ograje, kot Madžari. Pa nič. še celo vplili so “ne ograjam”.

  Postavitev vojske ne bo pomagala. Vojak ga bo samo prijel, pa predal policistom pa predal v azilni dom. Slovenija se bo ščasoma spremenila v žep, na vhodu v Europo, to kar je bilo prerokovano že 2015.

  samo trdna ograja, bo prepričala hrvate in Srbe, da jih ne bodo spuščali skozi svoje države, ampak odvrnili na meji.

  • AlojzZ

   Se strinjam. Vojak mora streljati, ampak naši vojaki niti čevljev nimajo, kaj šele nabojev. Ko se bodo na meji pojavili lovci, tedaj pa bi šlo zares!

   • Marija

    Zato so poskrbeli saj se je vedelo,koliko in kaj bo poleti.

 • Antonius

  Kar je zamujeno, je zamujeno zaradi izvoljenega Cerarja.
  Volite SDS, komur domovina Slovenija, tudi brez muslimanskih šerijatarjev, nekaj pomeni.
  Volivci imamo v svojih rokah *škarje in platno*, ki nam določata, kako bomo živeli jutri.
  Neodgovorno odločanje na volitvah nas je stalo 5 milijardna dokapitalizacija državnih bank, kraja družbenega premoženja, pranja iranskega in verjetno še kakšnega s kriminalom pridobljenega denarja, podkuplivo politikantsko pravosodje, tožilstvo, …………… in naprej, da ne naštevam.

 • Artur

  Naj.ali smo ga, če se po volitvah ne bo začela izvajati takojšnja zavrnitev te parzitske drhali že na meji ali pa takojšnje deportacije nazaj na Hrvaško in dodatno postavljanje učinkovitih ograj .

 • Andreja Knego

  Nadzor meje kot v najbolj trdih časih komunizma! In zakaj? Ker Evropa ni sposobna ustanovit ter najmoderneje opremit mejnih brigad in jih poslat na zunanje meje EU!

  • Zgornji

   EUROPE IS DEAD NOW . RESTING THE LAZY REST . AND, SHE WON’T WOKE UP BEFORE THE END APPEARS IN THE NEXT DECADE . PWY UNTIL THAN.

 • šmentanamuha

  Težko razumem, da se še vedno najdejo osebe, ki bi temu nevretenčarskemu pizdunu, Cerarju, dale svoj glas.

  • Peter

   Imajo program.
   Samodanijanša.
   In zdaj ga že javno objavljajo. Zgleda, da jim kakšnih velikih pokov letos ni uspelo organizirati, no.

   • McBobo

    Za poke nimajo več veliko časa. Cmizdar pa še kar razmišlja.

 • luckyss

  Kdo je že tukaj pljuval po Cerarju zaradi žice ?!
  Aja…VSI !!
  Banda butasta….takrat bi ga morali podpreti in zahtevati tri pasove žice in vojsko na meji, pa danes ne bi imeli problemov….Ne pa da se je vaš pastir strinjal s “kvotami”….
  Edini pravi desničar je Jelinčič, ki je lepo povedal, da nismo dolžni sprejeti niti enega migranta ali begunca…Takšno je tudi moje mnenje od vsega začetka…po vaše mnenje “levuharja”…

 • Mike Zulu

  Potrebno je čim prej spremenit azilno zakonodajo!!! Kaj nam pomagajo vojaki, ograja, policija itd. itd. ko pa lahko vsak tepihar samo reče čarobno besedo azil, in vrata se mu v trenutku odprejo!!!

  • luckyss

   Treba je zapreti meje, kot jih je imela bivša Jugoslavija, kjer si lahko nezakonito “prečkal” mejo samo, če si padel na sosednjo stran s kroglo v glavi..

  • pajot

   Ko pride migrant na mejni prehod,,zahtevajo od njega dokumente. Če jih nima,ga ne spustijo noter,pa čeprav lahko stokrat zaprosi za azil. Je tako? Kadar pa preplava Kolpo,ga spustijo noter s čarobno besedico Azil. Namesto,da bi jih pometali nazaj v reko.

 • Republic Commando

  Medtem ladja Triglav pobira nove “volilce” ob libijski obali. Po navodilih ministrice KatiĆeve.

 • Clemen J.

  Postelje v parlamentu so že zrihtal?!?

 • Borut Stari

  Slovenska premehka azilna politika, preprosto privablja migrante v slovenski predprostor v EU. Največji krivec prehoda SLO/HR meje je bi rekel kar vabljiva azilantska zakonodaja. Azilno zakonodajo je treba nemudoma spremeniti tako nepopularno, da bo vsak migrant trikrat premislil preden se odloči ilegalno prestopiti v Slovenijo. Z moderno mobilno tehnologijo se bodo hitro medsebojno seznanili z nepopularno azilantsko politiko Slovenije.Izogibali se nas bodo, ko hudič križa.Takoj po prijetju deportirati-vrniti nazaj odkod je prišel. Nihče, ki je prišel iz Hrvaške ni upravičen do azila. Alžir, Maroko, Pakistan prav tako ne. Nihče od teh, ki sedaj ilegalno prestopajo mejo niso prebežniki iz ogroženih območij ampak ekonomski migranti. Ali kar vsiljivci.

  • Marko Markov

   Vrniti na Hrvasko, ki je varna drzava!

  • Slovenka

   Vsakemu od izmečkov, ki nezakonito prečkajo mejo, dati kramp v roke. V nekaj tednih jim bo azila dovolj in se bodo sami pobrali nazaj v svoje podganje luknje.

   • Borut Stari

    Seveda. Na čiščenje Mežiške doline smrti od odpadkov samoupravnega socializma. Na vhodu naj bo napis Arbeit macht frei (delo je brezplačno). V enem tednu bi se pobrali tam od kod so prišli

 • Jan Kovalski

  Pred kratkim je opozicija predlagala ostrejšo azilno zakonodajo. Slovenska levica je to zavrnila, in sedaj imamo to kar imamo: Za migrante vabljivo državo, ki postaja migrantski žep in večina zaprosi za azil, ker se zavedajo, da naprej proti EU ne bo šlo zlahka.
  Torej, smo pred volitvami in imejmo pred očmi, da slovenska levica ne želi ustaviti invazije migrantov v Slovenijo.

  • Marko Markov

   S tem, ko so begunci v Sloveniji, so hkrati ze v sengenskem obmocju in naprej je lazje, kar begunci zagotovo vedo! Nemci so ze skapirali, da so si nakopali breme in probleme z begunci in,da nic ne bo z novo delovno silo in novimi davkoplacevalci! Nasi levaki pa bodo se zelo dolgo rabili, da bodo prisli do nemskega spoznanja

   • KAPIBARA

    Naši leftardi res dolgo NIČ na skapirajo, razen za svoj žep..

  • karlina

   točno

 • Jan Kovalski

  “Na vprašanje, koliko policistov in drugih oseb dnevno varuje državno mejo, pa so nam odgovorili, da je to »skladno s trenutno izdelano varnostno oceno« in da moramo razumeti, da iz operativnih razlogov števila policistov in drugih oseb ne morejo razkrivati.”
  ===================
  … da nasprotna “vojska” ne bo izvedela za te pomembne podatke.

  • KAPIBARA

   Saj imaš porast vpoklica rezervistov !!

 • domovina mili dom

  Ne bo druge. Združiti EU operativno policijo, vojsko. Karkoli že in braniti šengensko mejo. Slovenski politični mlačneži se bodo poscali. Komando nad silami naj prevzamejo Višegrajci in pokažejo, kako se to dela, a ne musli muti welkomen.

 • Jan Kovalski

  Prehajamo v stanje kjer nas bi dobra ograja na meji stala manj kot pa nas stanejo ujeti ilegalni migranti na meji. Odgovor je torej lahek:
  Dobro varovana “orbanovska” ograja je cenejša že, če se upošteva samo finančni vidik.

 • Grenze

  MEJO ZASTRAŽITI IN STRELJATI TI LJUDJE DRUGEGA NE RAZUMEJO , DA VAM BO JASNO
  SICER SO PROTI UPORABI VOJSKE IN STRELJANJU NAJBOLJ TISTI , KI SO POBILI NAJVEČ POŠTENIH DOMOLJUBNIH SLOVENCEV . VENDAR NA TA NAČIN NE BODO OPRALI SVOJEGA GREHA IN PRIŠLI V NEBESA , KER TAM NE MARAJO LAŽNIVIH IN LOPOVSKIH MORILCEV , KI JIM MI PRAVIMO LJUBKOVALNO KOMUNISTI !!!

  • Prdo

   Misliš na mejo postavit katolibane in postrelit

   • plavi-mil

    Veš, da si ti štirimotorni KRETEN, drugega si o tebi in ob tvojim komentarjem ne morem misliti.

    • Krtača 20

     Torej postrelit katolibane ali ne?

 • SmashFascism

  Lahko se zanesemo na našo vlado, Zopet bododo zaslužili Cerarjevi prijatelji z dobavo žice.

 • Sredina

  Zakaj ne razdelate tega stroška oskrbe migrantov?

  • Marko Markov

   Komu naj naj ga zaracunajo?

  • Brane

   je računsko sodišče navedlo, misliš, da njihov Vesel tega ni 10x preveril?

   • Sredina

    Ne razumeš kaj pomen razdelat

 • Sredina

  Npr.
  2015 (vrhunec krize)
  – 20% vsega denarja za oskrbo PROSILCEV prispeva EU
  – podeljenih je bilo 45 statusov mednarodne zaščite – 45!!
  – 41% vsega denarja za oskrbo OSEB Z MEDNARODNO ZAŠČITO (zgornjih 45) prispeva SLO ostalo EU
  – PROSILEC na stane 1583 €, v kar so vštete plače zaposlenih, ukrepi za integracijo v družbo in oskrba
  – OSEBA Z MEDNARODNO ZAŠČITO nas stane 141 €

  Torej ste se zlagali za vsaj 400 € na prosilca, z vašimi podatki o številu je to – 350.000 €

  [Vir.: http://www.rs-rs.si/rsrs/rsrs.nsf/V/K7AF251F3A7FF9B66C125807D004E90C9/$file/Infografika_Integracija_migrantov.pdf%5D

 • Peter

  Prosilci za mednarodno zaščito?
  A dejte, no.

  • Sredina

   Kaj ti zdej ni jasno?

 • Sredina

  Vsak ki vstopi v državo in zaprosi za mednarodno zaščito je PROSILEC ZA MEDNARODNO ZAŠČITO, pristojni organi nato v skladu z nacionalnim in mednarodnim pravom odločijo o prošnji in če ji ugodijo, postane prosilec OSEBA S STATUSOM MEDNARODNE ZAČITE, če ne mora zapustit državo in se ga vrne v izvorno državo

 • Anton

  želja Erdogana je islamizacija Evrope, zatorej če že, je potrebno vzpostaviti vojaški nadzor z mejo s Turčijo v Bolgariji in Grčiji in v skrajni sili tudi streljati v opozorilo na ilegalne migrante, če je potrebno.Recimo stop lažnjivim humanistom in mirovnikom.

  sarkazem press

 • VERRZIFIKATOR

  Eksotični turist

  AGENCIJA MIRO

  Agencija »Miro, peace i bok«,
  dobro ki s Hrvaško sodeluje,
  krasne zopet nam načrte snuje,
  da poveča se turistov tok.

  Telefonično se dogovarja,
  z Zagrebom je noč in dan na vezi,
  vse kar sosed ji lahko natvezi,
  agencija sproti uprizarja.

  Neizrabljena je Kolpa reka,
  zlasti zdaj, ko sonce jo segreva,
  mogli več imeti bi od dneva,
  padla če še zadnja bi prepreka.

  Agencija »Miro, peace i bok«
  za turiste vse bolj se zavzema,
  pospešeno jih zato prevzema
  od sosedov, prav odprtih rok.

  Izrabiti vse kapacitete
  treba je za naglo nastanitev,
  za ugodnosti vseh dodelitev
  se sklicuje na afinitete.

  Agencija »Miro, peace i bok«
  trendovska je res do skrajne mere,
  in za nauk odprta nove vere,
  od turistov že prevzema slog.

  Ko topló sprejema vse po bratsko,
  dela res izvrstno si reklamo,
  v konkurenci vsi jo prepoznamo,
  slogan njen je: »V miru – šeriatsko.«

 • Sredina

  Podatek za leto 2016

  Povprečni strošek PROSILCA za mednarodno zaščito:
  – 372 € (nastanitev iz SLO proračuna)
  – 329 € (nastanitev iz EU proračuna)
  – 1211 € (ostali stroški – NEODVISNI OD ŠTEVILA PROSILCEV)
  – 51 € (ostali stroški – kriti iz EU proračuna)

  torej oskrba migranta v SLO, stane 372+1211 € slovenskega proračunskega denarja, če pa ni nobenega pa je strošek še vedno 1211 €

  372 €

  [Vir: http://www.rs-rs.si/rsrs/rsrs.nsf/I/KF89D870C8186E4EEC125807D004E10B5/$file/Integracija_migrantov.pdf%5D

  • Jan Kovalski

   Aha, genij:
   Nič migranta nas stane 1211 € na migranta.

   • Sredina

    Si debil al se samo delaš debila?

    • Jan Kovalski

     Ma ja, jaz se lahko delam, ti se pa ne moreš, ker ti to nikakor ne bi uspelo, ker večji debil kot si ne moreš več biti.

 • Olga_10

  Izgnati vse, skupaj z levičarskimi kriminalci, ki jih uvažajo!

 • Sredina

  Podatek za leto 2016

  Povprečni strošek OSEBE S STAUSOM MEDNARODNE ZAŠČITE:
  – 69 € (variabilni del, odvisen od števila oseb – proračun SLO)
  – 172 € (variabilni del, odvisen od števila oseb – proračun EU)
  – 72 € (fiksni del – proračun SLO)
  – 34 € (fiksni del – proračun EU)

  torej oskrba migranta v SLO leta 2016, stane 69+72 € slovenskega proračunskega denarja, če pa ni nobenega pa je strošek še vedno 72 €

  69+72 €

  [Vir: http://www.rs-rs.si/rsrs/rs…]

  • macon

   140 EUR mesečno? A nas zajebavaš, pričakuješ, da ti bo kdo verjel?

   • Sredina

    Najprej preber vse tri moje komentarje, da boš sploh razumel za kaj gre, potem se pa pogovarjama naprej…

  • Marko Markov

   Navadno zavajanje! Za vsakega begunca gre vsaj 300€ mesecno za hrano! To je vsakemu jasno iz svojega gospodinstva. Spet rdece lazi!

   • Sredina

    Torej računsko sodišče laže? Bomo rajš kot račusnkemu sodišču verjel teb?

  • Brane

   poglej raje 41. stran poročila računskega sodišča, če se ne motim v strani, je že dolgo, kar sem to bral: lepo piše 1.963 eur

   • Sredina

    Sem malo prej povedal kaj pomeni ta strošek, in je za leto 2015

 • antimur

  Kakšni idioti so levaki, bi morali spregledati še najbolj mahnjeni volilci levih strank, takšno kritično stanje je SDS napovedovala že leta. Koalicija z zmešanim Cerarjem je pa trdila ravno nasprotno in se raje udeleževala zombi seans, kjer brezzobi pleničarji izživljajo svoje frustracije. Sploh je ta pokvarjenost, skorajda satanska zloba in antislovenstvo prisotno v Levici, feministkah, LGBT, MI, Helsinškem moratoriju in sploh povsod, kjer je prisoten kučanizem. S prijatelji imamo dogovor, v kolikor bodo ti levi fašisti še srali po Slovencih in podpirali to muslimansko okupacijo, da bomo Mescu, Kordišu, Tomićki, Tašnerju, Trčku, Jankovićki in podobni golazni, na dom pripeljali te primitivce, to ni samo grožnja, to je dejstvo.

  • Valter BraniSlav

   Super ideja. Snemajte njihovo reakcijo in dajte na YouTube

  • karlina

   NI KAJ DODATI K TVOJEMU ZAPISU, VIDIŠ, SMO KAR VSI POZABILI NA USTAVO, DA JE POTREBNO IN ZAHTEVANO -BRANITI DRŽAVLJANE IN NJIHOVO PREMOŽENJE, ŽE NA MEJI IN RESNIČNO, NIHČE SE TEGA NE DRŽI , TOREJ-TA LEVIČARSKA BANDA BI MORALA ODGOVARJATI NA SODIŠČU, OZ. ČE BI LJUDJE, KI ŽIVIJO OB MEJI, STOPILI SKUPAJ IN CELE NOČI IN DNEVE ONI STRAŽILI NA MEJI IN NIKOGAR PUSTILI ČEZ, PRI TEM BI JIM POMAGALI VSI DRŽAVLJANI IN TAKOJ DALI VEDETI CMERKOTU , TER DRUGIM IZDAJALCEM, DA KRŠIJO USTAVO, BI MOGOČE , PRAVIM, MOGOČE POMAGALO.

 • cploger

  In kaj jim morejo nesrečni policaji in vojaki, lahko jih samo gledajo, kako pridejo čez in jih potem, ko rečejo magično besedo: “Azil!”, odpeljejo na Vič, Kotnikovo v Ljubljano, ali kam pač že.
  Rešitev je ali dovolj visoka dvojna ograja, ali izredne razmere in naboj v cevi.

  • karlina

   Policija ni kriva nič, to so mladi fantje, ki so samo v službi in nimajo prav nobenih svojih pooblastil, razen to, da izvajajo, kar so jim striktno naročili nadrejeni. Zakaj že, so na policiji nastavili svojega direktorja, to se vprašajmo rajši.

 • Ana Job

  EKSKLUZIVNO SAMO NA SLOVENCU!!!
  https://slovenec.life/bb-rubrike/index.html#!/all

  • Jan Kovalski

   HTTP Error 403 – Forbidden
   The Web server is configured to not list the contents of this directory or you do not have enough permissions to access the resource

   • Ana Job

    Uredniku sem dala predlog, da te na portalu odblokira. Skupaj s komentatorko Pia sta širila laži, ki nimajo osnove. Ravnokar si odblokiran in imaš ponovno možnost ogleda vseh strani Slovenca.

    https://slovenec.life/bb-rubrike/index.html#!/all

    • Jan Kovalski

     Kot prvo: Nisem širil nobenih laži, ki naj bi se (verjetno imaš to v mislih) nanašale na vas. To je obrekovanje. Kot drugo: pojma nimam kakšne laži naj bi Pia širila?.
     Sicer pa hvala, sem samo preveril, če sem še blokiran, mirno me lahko blokirate nazaj.

     • Ana Job

      Vse je še vedno gor, da smo trojanski konj in ostale oslarije…ni vredno besed.

 • Krtača 20

  Ob tem Janša meni, da mora reševanje življenj beguncev, še posebej tistih, ki so že na begu kot cele družine, ostati prioriteta, hkrati pa je potrebno uveljaviti kvote za posamezne države EU, kot jih je določila Evropska komisija.

  Janez Janša 2015

  • Jan Kovalski

   Pred invazijo, ki je nato sledila, šlo je za prerazporejanje migrantov iz Italije.
   Slovenija bi jih dobila cca 250, sedaj jih imamo v Sloveniji že preko 1000.
   Danes smo leta 2018!

   • Den456

    Levaki itak živijo v preteklosti. Še najbliže jim je leto 1945.

 • Jan Kovalski

  Nekaj je jasno, …
  … da so ilegalni migranti zelo dobro seznanjeni s situacijo po Evropi. Npr., ko se je nekdo utopil v Kolpi, so že naslednji dan to vedeli migranti v Veliki Kladuši v Bosni. Informacije si izmenjujejo preko mobilnih telefonov, informacije pa si ne izmenjujejo samo med seboj ampak jih dobivajo tudi od t.i. nevladnih organizacij. Tudi so zelo dobro seznanjeni s socialnimi podporami po različnih državah v Evropi. O tem vedo več kot Evropejci sami. Za nas V Sloveniji je važno sledeče:
  Ilegalni migranti vedo predvsem, da jim je sedaj veliko težje priti preko slovensko-avstrijske meje kot pa preko hrvaško slovenske. Vedo pa tudi, če ne bodo pri ujetju na hrvaško-slovenski meji zaprosili za azil v Sloveniji bodo vrnjeni nazaj na Hrvaško. Zato jih sedaj velika večina zaprosi za azil kar v Sloveniji česar do pred kratkim, preden so začeli Avstrijci bolje čuvati svojo mejo s Slovenijo ni bilo. Migranti so seznanjeni celo z vodostajem reke Kolpe.
  Slovenija tako postaja migrantski žep, katerega z “veseljem” polnijo tudi s pomočjo Hrvatov, ki migrante neovirano pošiljajo v Slovenijo.
  Na Sloveniji sami je ali bo preprečila, da postane migrantski žep ali ne. Čim dalj časa se bo slovenska oblast slepila, da ne gre za dolgoročni problem, ki se nas ne tiče, več ilegalnih migrantov bomo imeli v Sloveniji.
  Potrebno je zaostriti azilno zakonodajo, nobenih žepnin v evrih, samo najnujnejša nastanitev in prepoved izhodov do rešitve vprašanja glede azila. Je pa jasno, da po obstoječi zakonodaji nihče od teh nima pravice v Sloveniji zaprositi za azil, ker tukaj ni beguncev.
  Smo pred volitvami, treba je voliti na desno, ker levičarji te invazije ne nameravajo ustaviti.

  • Adolf Hitler

   Ne jamrat slovendc na noge pa pred meje pa jih lastno ročno šutirajte na hrvašk

  • Zgornji

   PA KAAAAAAAKŠEN AZIL NEKI ??? !!! ??? DEPORTACIJA IN AMENNN !!! ! !!! Aali pa bo moj bratranec vseskupaj v ribji futer predelal kar mu bo vmes ušlo za kratek čas.

  • karlina

   Jan, povsem se strinjam s tabo, vendar, verjetno nisi pozabil, da je gospod Grims letos, čisto vsak teden opozarjal levičarsko izdajalsko vlado, kaj se dogaja v Bosni in kaj se nam bo zgodilo-migrantski val, pa se ni nihče na to oziral, oz. so se mu režali, ker so v svoje žepe dobili in še dobivajo krvav denar satana Sorosa-glavna pri tem je komunajzarska p…a, Fajonka, ki nima svojih otrok in jih ne bo nikoli imela in ji je malo mar za bodočnost naših potomcev in nas samih. Ko je že padla vlada, so iz SDS, edini sklicali izredno varnostno sejo in predlagali nujni ukrep sprejetja strožje azilne zakonodaje in varnostne zaostritve na meji in kaj se je zgodilo-vsa izdajalska levičarska banda, je ta predlog v celoti zavrnila, češ, da ni nobene potrebe, itak-sem pred dnevi brala,kako je meseček od veselja skakal od sreče, češ, koliko novih volilcev bo Slovenija prejela pred volitvami. Skratka-levi rdeči krvavi bandi,nismo drugorazredni državljani pomembni NIČ-manj, kot kamen na cesti. Njim so važni trenutno nemigranti, ker si želijo novih in novih volilcev, to je DESTVO !!!!

   • Jan Kovalski

    No ja, ampak pravice do volilne pravice pa le ne dobijo takoj, lahko se kvečjemu reče, da so to bodoči volilci na katere računa levica, recimo za naslednje volitve.

    • Marija

     Nikoli in nikoli ne smejo dobiti volilne pravice. Ali hočeš drugi London.

 • Igor Kavalar

  V Sloveniji je bilo 26. aprila 2018, v času pred povečanim migrantskim valom, nastanjenih že 876 migrantov, ki nas mesečno stanejo vsaj 1,7 milijona evrov.

  To je 20,4 miljona evrov letno ali 34.000 penzij, plač ali dodatkov po 600 evrov, ki jih je vlada ukradla državljanom in razporedila v korist ilegalcev!

  • Sredina

   Tega da država v povprečju o prošnjah odloči v mislim da 6 mesecih, nakar ji v primeru negativne odločitve ni potrebno več plačevat stroškov, ne govorite…manipulator

   • Igor Kavalar

    Ja seveda, niti prošnje, niti 10 centov nebi smel dobit!
    7 varnih držav preskočiš pol se pa dereš tm kjer je najbolj ugodno AZIL AZIL.

    • Zgornji

     DOBOORO RAZLOŽENO !!! AMENNN !!! ! !!!

    • Sredina

     In kaj boš? Začel hi-hi-hitr govort?

     • Igor Kavalar

      Oh ne, kje pa samo igral se bomo z kanglico pa lopatko.

 • Sredina

  Zakaj ste v SDS proti sprejemanju migrantov, ki so tudi rezultat vaše politike? Sej ste strogi zagovorniki Nata in zavezniki ZDA, vse to kar zdej prihaja tudi v SLO, je posledica dejanj američanov na bližnjem vzhodu…na korejskem polotoku so se npr. brez vmešavanja američanov hitro zmenli…

  • Vince Blake

   Nisem sicer volivec SDS ampak dvomim, da je SDS kdaj podpiral Obamo, glavnega krivca za sedanji begunski val. Kar se pa Koreje tiče, si pa popoloma brcnil mimo.

   • Zgornji

    Sej neveš, … a je baba al dec, … al neki vmes – najslabše možno.

   • Sredina

    Vojno na bližnjem vzhodu je začel Bush v Iraku leta 2003

    • Vince Blake

     Migrantsko krizo v S. Afriki in Siriji je pa povzročil Obama. Tisti Nobelov nagrajenec Obama, ki ga imate anti konzervativci tako zelo radi.

     • Sredina

      Js ga nimam

     • Hun

      fijakrsko gledas…nima veze al je demokrat al republikanc president…nafto je treba met v lasti dol po puscavah

    • večni srb

     Ja, ampak ta star, že deset let pred tem.

 • Božobožo

  A ko so domobranci in drugi izmečki bežali v argentino je pa to bilo ok. Ali ste se tudi tedaj zavzemali naj jih vrnejo nazaj v njihovo matično domovino?

  • xtc

   Izmečki naroda so komunisti-moskovski hlapci in NOB klavci.

  • milanček

   bebec, vse te si pelji domov in jih imej na stanovanju! Ne kapiraš ama nič, kaj se dogaja!

  • karlina

   o, TI PRASEC, da te izmečke muslimanske, primerjaš s SLOVENCI, ki so bežali, zaradi svoje varnosti, pred sigurno smrtjo tvojih komunajzarskih prednikov, četudi niso bili krivi nič, nobeden ni nikomur nikoli dokazal nikakršne krivde, ampak so jih vaši in tvoji samo morili, skratka, si en velik prasec in ja, jaz sem domo-branilka in ponosna sem na to. Si mogoče ti ponosen, na vašo rdečo, kravo zvezdo, ki je na SLOVENSKIH TLEH, pustila, najmanj 600 morišč, to se rajši vprašaj, svinja rdeča !!!!!

   • Soave

    + + + + + + +

   • DJURO SUMAR

    Težko jih primerjaš, saj so domobranci še slabši, kajti muslimani niso izdajalci, temveč domoljubi, katere bombardirajo kristjani.

 • xtc

  Dvojno ograjo kot je mažarska vmes pa minsko polje.

  • Zgornji

   Amennn – delno. Ker, minsko polje je sicer res učinkovito, ampak, preveč nasilno. Saj so še kake druge metode . jaz bi jim dal “DOBER ŠTROM” , …ali pa DOBRE PSE vmes, …

  • Jože Novak

   No, včasih se pa le strinjava.
   Problem minskega polja je, ker bi ubožčki zmetali svoje otroke gor ,da bi imeli odprto pot naprej. Min pa zmanjka.
   Saj je bilo večkrat videno, da so jim otroci vredni nič. Podobno kot ženske.
   Sem se spomnil filma izpred davnih let, kako so reševali problem napadalnih opic:

   https://www.youtube.com/watch?v=fj_bn62EbRQ

  • karlina

   PODPIS

 • xtc

  Zanimivo samo iz držav kjer ni vojne.
  Definitivno,bi morali zavrniti vse prosilce,ki so iz držav ,ker ni vojne.

 • Slovenka

  Aha, Hrvati ugotavljajo, da jim ”begunci” škodijo, ker pri njih puščajo odpadke, razno nesnago in kdo ve koliko trdih in tekočih izločkov, ki so zelo verjetno polni bolezenskih klic. Skratka, podli Hrčki so ugotovili, da so ”begunci” težava tudi za njih, kljub temu da jih kar se da hitro usmerjajo na slovensko stran. Teh 70 km od Bosne do Slovenije morajo iti namreč preko Hrvaške, kjer spotoma opravljajo veliko in malo potrebo, ves ta strup pa pronica v Lepo našo, razen tega pa tam puščajo odpadke in svoje smrdljive cunje. Razen tega se bliža turistična sezona in Žumberak z okolico se lahko obriše za turizem še bolj kot Bela krajina. Tudi Istra se lahko obriše za turizem, zato, Hrčki, pamet v roke. Zadržite jih na meji in jih ne spuščajte v državo. Le kateri normalen človek bo pripravljen letovati v okolici, posejani z iztrebki najbolj sumljive vrste. Ste se že vprašali, kakšne bolezni prinašajo muslimanski prihajači v Evropo? Biološka vojna?

  • Slovenka

   Hrvati na lastni koži izkušajo resničnost reka: Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade.

   • DJURO SUMAR

    Pazi kam stopiš, se bojim, da boš padla v jamo.

    • Slovenka

     Kaj ko bi povedal svojim sonarodnjakom, da je v njihovo dobro, da migrante zavrnejo že na bosansko-hrvaški meji. Sama se ne bojim nobene jame, ker je nikomur ne kopljem.

  • Zgornji

   Dooobro Razloženo :-)

  • karlina

   Slovenka, ni kaj dodati, kot-levičarska banda je plačana od satana Sorosa in sedaj na veliko uresničujejo tisto, kar so mu obljubili-denar ne smrdi, četudi je od samega Satana, to je resnica in vsa resnica, zakaj jih spuščajo v Slovenijo, brez vsakega problema in vračanja na Hrvaško. Sedaj je vse odvisno od volitev, je pa res, da se jih lahko še v enem mesecu nabere tudi do 1.000 teh nemigrantov iz varnih držav, kjer ni vojne.

   • Soave

    Saj to je tisti hudir !!
    Namenoma jih komunjare nabirajo !! Barabe !!

 • Adolf Hitler

  Und noch dazu 50 m hoch Zaun mit Starkstrom 350.000 Watt und da kann man nur noch dazu sagen frohes grillen

  • totex39

   S tem bi se morala zaščititi celotna Evropa.

   • Adolf Hitler

    Saj se bo kmal če boste njih volil in to so

    Kratki volilni program 2018
    Volilni program Gibanja Zedinjena Slovenija (ZSi) za delo v Državnem zboru 2018-2022 (kratek)

    Skupni cilj točk našega volilnega programa je utrditev zdravih življenjskih vzorcev in sožitje z naravo, kjer bodo v ospredju zdravje državljanov in zdravo okolje v katerem živimo ter vzpostavitev družbe svobodnih ljudi s koreninami v preteklosti, z rastjo v sedanjosti in z vero v dobro prihodnost, katere poslanstvo bo po vsemu svetu predstavljati kulturne in znanstvene dosežke slovenskih avtorjev in slovenskega naroda.

    Vrnitev nam vsem ukradenega skupnega zasebnega premoženja (družbeno premoženje).
    Omejitev obdavčevanja in draginje za razbremenitev družin in gospodinjstev.
    Razbremenitev ter zagon gospodarstva, razvoj malega gospodarstva, družinskih podjetij in kmetij ter posledično zmanjšanje brezposelnosti in ohranitev obdelane domače zemlje.
    Suverena mednarodna drža Slovenije in STOP migrantom.
    Reorganizacija javne in državne uprave z ukinitvijo in združitvijo nepotrebnih agencij, direktoratov in služb.
    Vzpostavitev Slovenske ljudovlade, skupnosti svobodnih ljudi in politično-samoupravne zveze zgodovinskih slovenskih dežel, ki bo ljudstvu vrnila vzvode oblasti, državnemu vodstvu pa dodelila odgovornosti ter sprejem nove Ustave na plebiscitu.
    Prepoved političnega delovanja (lustracija) odgovornih za današnje katastrofalno stanje v vseh vejah oblasti – zakonodajni, izvršilni in sodni, ter kaznovanje odgovornih za plenilsko zakonodajo, saj gre za izdajo naroda in ljudstva ter za rodomor/genocid nad Slovenci.
    Vzpostavitev Slovenske pravde (stara pravda) – pravnega sistema, ki temelji na pravičnosti, in temu kar je res, obenem pa zagotavlja institut odgovornosti v dobrobit skupnosti – ljudstva.
    Finančna odgovornost sodnikov in odvzem trajnega mandata.
    Vzpostavitev učinkovitega obrambno-varnostnega sistema, redefinicija Slovenske vojske in izstop iz vojaške zveze NATO (na podlagi 3.a člena sedanje Ustave).
    Dostopnost do zdravstvenih storitev v razumnem roku, razvoj preventive in sodelovanje konvencionalne medicine z alternativnimi načini zdravljenja.
    Zdrava prehrana v trgovinah, ter dvig slovenske samooskrbe in ekološke pridelave.
    Naturalizacija konoplje, saj predstavlja pomembno preventivno sredstvo, zdravilo ter surovino za nov gospodarski zagon (splošen dvig standarda).
    Ureditev in normiranje prikrite veje oblasti – medijev.
    Sprememba načina dodeljevanja socialne pomoči in drugih socialnih transferjev, saj ljudem ne nudi socialne varnosti in njegova nadgradnja z uvedbo DTD – državljanskega temeljnega dohodka.
    Izstop iz Evropske unije zaradi sistemskega omejevanja zdravega razuma, narodne svobode, gospodarstva, neenakopravnosti držav in nezdružljivosti ljudovlade z diktaturo znotraj EU.
    Prenova vzgojno-izobraževalnega sistema, s povečanim poudarkom na učenju praktičnih in uporabnih znanj ter veščin.
    Prenova pokojninskega sistema v dobro ljudstva za zagotovitev medgeneracijske in med-poklicne solidarnosti za dostojno preživetje vseh upokojencev.
    Prenova delovne zakonodaje – počlovečenje delovne zakonodaje, med drugim skrajšanje delovnega tednika iz 40 ur na 30 ur.
    Rešitev javnega dolga Republike Slovenije.
    Prilagoditev naše družbe in gospodarstva na prihod robotizacije z uporabo umetne inteligence.
    Sprememba vzgojnih ukrepov zapornih kazni v smeri opravljanja družbeno koristnih del izven zaporov, ter stroge kazni za zlorabo položaja.
    Vzpostavitev monetarne suverenosti, ponovna uvedba lastne slovenske valute in podpora lokalnim valutam.
    Prenova naravovarstvene zakonodaje s strogimi kazni za uničevalce narave in mučitelje živali.
    Spodbujanje ter podpora obstoju in razvoju slovenske kulture ter javni uporabi slovenskega jezika.

    ZEDINJENI ZMOREMO VSE!

    • Soave

     Jojmene ? Tale bo pa zelo težko izvedljiva.

   • Jože Novak

    Volt samo strese. Važni so Amperi.
    Par Amperov bi bilo dovolj za pečenko v dveh minutah.

    • Novakec1

     Ni amperov brez voltov.

  • Zgornji

   Do you mean Volts or Watts ? I do think that you have messed these two values .

 • Slovenka

  Vse dejavnosti in vojske ne pomagajo, če niso pospremljene z brco čez Kolpo.

 • piko8

  Ti levi fašisti s kolovodjem PODGANO milanom kuçanom nas želijo uničit pred volitvami!!!

 • Zgornji

  Sem jih prebral zdaj, ja, … in, … niso slabi, … ampak, … če so pa taki zraven ki se takole grdo izražajo kot ti , potem pa že spet v ozadju tiči druga skrita pokvarjenost , in tako tudi iz te moke nebo kruha . Žal.

  • Adolf Hitler

   Oprost ampak postav se na moi mest überall in Deutschland sind Sand Niger Niger Arschficker Juden fick fressen Kinderficker Leichen Ficker Tier Ficker Lesben Schwuchtel gender und was ist das am allerschlimmsten sind Feministen ich sag dir es ist einfach zum kotzen besser zu sagen zum Scheißen

  • Adolf Hitler

   Ne niso

 • Takole čisto potiho je že 574 teh dobilo azil. Če k tem prištejem še razne ilegalce, smo že dodobra zapolnili “evropske kvote” ki nam jih tako zelo vsiljujejo.

 • cosmosjasnovidec

  Le komu še te nesposobne parazitske komunajzarske gnide od Györköske naprej mečejo pesek v oči?
  Kako čuvanje meje z strani policije in vojske je,če kamelotrajbarsko muslimansko golazen vozijo v azilne domove namesto,da jih naženejo nazaj na hrvatijo saj jih nesnage hrčuharske kar spuščajo v Slovenijo.
  Hrvuharji tako z njimi nimajo stroškov ima pa zabita Slovenija.
  Očitno je vse skupaj zmanipuliran dogovor povsem jasno je pa,da se na tak način naseljuje muslimanska golazen po ukazu prasice “merkelce”.
  Enostavna zadeva.Kamelotrajbarje hrčki pustijo čez tukaj jih pa nesposobna policija prevzame ter odpelje v azilantske domove kjer jim celo naroči naj podajo zahtevo za azil.
  Če se nesposobni policaji med sabo ne bi na mejah eden drugega buzerirali v riti in bi pazili mejo ta črnuharska muslimanska drhal ne bi prečkala meje.
  Zakon veleva,da se tak prestopnik nemudoma zavrne nazaj v državo iz katere je prišel že na meji.
  Lahko se mu odredi še prej denarna ali zaporna kazen vsekakor je pa dolžnost policije,da ga odpelje k PREISKOVALNEMU SODNIKU ali zapor na čakanje sodnika kateri bo določil kazen nikakor pa v nikakršen azilni dom.
  Preklete komunajzarske policijske svinje so na strani levuharskih komunajzarjev torej izdajalci Slovenije in na tako golazen naj bi se državljani zanesli?
  To kar se v Sloveniji dogaja je že popolna diktatura nad človeštvom kjer policija katera bi morala vzpostaviti zaščito državljanov namesto tega sama uvaža TERORISTE in MORILCE.
  Prekleta golazen izdajalska kdo pa rabi tako nesnago katera nič drugega kot dobiva plače na račun davkoplačevalcev.
  Torej nesposobno policijo razpustiti,ker od teh strahopetcev ni nobene koristi saj se državljani tako ali tako zraven nje morajo znajti sami.
  Pa kako lahko folk naseda takim pravljicam glede kamelotrajbarskih muslimanskih prašičev pa mi tudi ni jasno saj je tako početje policije ter vseh vpletenih navadno kriminalno dejanje in ni druge razlage kot,da policija ter vlada sprejema podkupnine od arabskih mogotcev seveda tisti na višjih položajih.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • karlina

   ni KAJ DODATI, KOT PIKA !!!!

  • Slovenka

   Sama imam našo državo že dolgo na sumu, da so dobili od Nemčije kakšne čedne vsotice, ki bodo poniknile v raznih davčnih oazah, da to golazen obdržimo tu in je ne vračamo Hrvatom.

 • večni srb

  Še vedno čakam dan, ko bo še zadnji hrvaški pripadnik JNA zapustil Slovensko ozemlje, tako kot je bilo dogovorjeno že pred skoraj 30 leti.

 • večni srb

  Hoteli ste Shengen in ste nam ga zrihtali, zdaj pa ne morejo več ne naprej in ne nazaj, morajo pri nas počakat, da se jim legalizira nek status in se ugotovi kam jih lahko deportiramo.

  To je zdaj čisto drug špil, Merklova je rekla nicht mal, nič več willcomen, čisto brez veze se valijo k nam.
  Dolžnost Slovenske države je, da nezakonite migrante vrne v deželo, iz katere so vstopili k nam, torej na Hrvaško.

 • karlina

  Zakaj za vraga jih ne vračajo na Hrvaško, a tega pa res nihče ne vpraša teh zabitih levičarjev, halooo, SLOVENIJA nima za sosedo Bosno, od koder prihajajo migranti, pač pa HRVAŠKO !!!!!!

  • Slovenka

   Ravno prej sem pojasnila. So že kakšni cekini komu padli v prašička ali pikapolonico. .

  • plamen100

   Vidim da folk ne pozna nove dopolnilne uredbe EU v zvezi z migranti in potem brezveze obsoja ravnanje nase policije. Namrec pred cca 2 meseca nazaj je evropski scet sprejel dopolnitev uredbe o postopkih s tujci ki zahtevajo aziln po kateri migrantov, torej vseh migrantov in beguncev ni vec mogoce takoj vrniti v drzavo od koder so prisli (do sedaj je bil rok tri dni). Po tej dopolnilni uredbi je pac treba vsakega ki ob prijetju vpije azil, azil, azil preveriti (kako to naredijo pojma nimam) da pa mu mogoce le pripada kaksen azil, kaj ce bo njihovo vas res napadla sosednja vas in jih pojedla..da karikiram, kaksne neumnosti se gredo. Seveda je to hinavski Bruselj uvedel te dopolnitven z enim razlogom, da bo ja cim vec migrantov ostalo v obrobnih drzavah unije, naj se oni ebejo z njimi si mislijo. Seveda pa ima lahko to za Slovenijo, poznano po tem da je bolj papeska od papeza, katastrofalne posledice, da se govori da so vsi domovi za tujce ze polni. Na ta nacin bodo nasi pametnjakovici z doslednim izvajanjem te uredbe (hrvatje jo niti slucajno ne izvajajo) do polletja napolnili ze vso drzavo z migarnti, ki bimajo nic skupnega s talravimi azilanti iz vojnih obmocij kot je npr Sirija. Zato nas ne sme cuditi da imajo avstrijcj policijo in vojsko na mejah saj vedo da se slovenija pocasi po papesko fila z migranti, vsi ti pa zelijo k njim ali v Nemcijo.

 • Hun

  Rvatski policisti jih samo “spremljajo” do Slovenije

 • plamen100

  To da vsak zaprosi za azil je jasno saj logicno razmislja samo da vstopim v eu potem bo ze nekako. In tako je iz Slovenije izginilo ze na stotine otrok brez spremstva. Problem je tudi a sp tisti res Sirci ki pravijo da so saj nimajo pri sebi nobenih dokumentov in jim verjamejo na besedo. Potem tudi vsi ti ki racunajo da bodo prisli naprej, registrirani pa so bili pri nas, ko jih bodo ujeli v Nemciji, Franciji jih bodo kmalu pripeljali nazaj. Ko Italija sestavi vlado bodo izgnali sesto tisoc migrantov, jasno izgnali bodo vse razen sirijcev. Je pa Italija kar crna od zamorcev .ki se cisto povsod potikajo in oprezajo naokoli, mislim dokler tega ne vidis ne mores verjeti da to obstaja. Kdor ne verjame se naj samo s kolesom odpelje cez mejo pa jih bo srecal, tudi na kolesarski, povsod so, groza! In vsrnte bede v Italiji je kriva italijanska levica, ki tudi sama preko civilne druzbe vlaci migrante v Italijo. In res ni druge kot da volimo desnico, ki bo znala vsaj meje zavarovati, ker drugace nas bo islam preplavil

  • večni srb

   Ne se hecat, če je to res, moramo takoj zaostriti Šengen na meji z Italijo!

   • plamen100

    Na zalost je res, saj imajo njihove desne stranke ki so zmagale to v programu. Je bil zadnjic na tv slo1 neki italijanski slovenec in je povedal da italijani zaradi polnih sol z migrantskimi otroci izpisujejo svoje otroke iz teh sol in jih vpisujejo v slovenske dvojezicne sole. Sem pa skepticen glede vadovanja italijanske meje, saj ne moremo varovati niti juzne meje kaj sele italijansko mejo skozi katero lahko pride kdor koli. No avstrijci jih tudi spustijo v Slovenijo samo nazaj potem ni povratka!

  • moon

   Imas prav, pred par dnevi bil na smucanju, v petnajstih letih sem v tem kraju videl enega crnega, letos jih je bilo kar nekaj, nekateri se celo delajo da delajo..

 • bisabre

  Tole “da imamo vse pod kontrolo” je navadna budalaština. Resnica pa je, da čez mejo KONTROLIRANO spuščajo nezakonite migrante in jih nastanjujejo po Sloveniji. Za naš denar, namesto, da bi jih na meji obrnili nazaj, od koder so prišli. Kaj nam koristijo okrepljene patrulje (tudi z vojaki), če pa je meja šuplja ko švicarski sir. Pravzaprav je vse skupaj tako morbidno, da bolj ne more biti, saj patrulje v bistvu skrbe, da migrante usmerjajo (privedejo) do polcijskih postaj, kar si migranti seveda v resnici žele, saj takoj zaprosijo za mednarodno zaščito oz. azil in smo jih potem primorani odpeljati v nastanitvene centre, ali jim poiskati stanovanja. Zopet na naše stroške.

  • mona lisa

   Točno tako.

 • Marija

  Še vedno ne razumem zakaj jim dovolijo vstop v Slovenijo. Zakaj jih takoj na meji ne vračajo?Zakaj jih vodijo na policijo in potem v azilne domove in jih razseljujejo po državi,kar je še bolj nevarno,ker ni kontrole nad njimi.Zakaj jim sploh dovolijo vstop. Kje jemljejo te milijone,da jih preživljajo?Zakaj takoj ne postavijo ograj?

  • moon

   Saj ograje so.. jih pa najbrz se nimajo dovolj (migrantov), tako da bo treba se par let pocakat, potem se vrne reinkarnacija njihovega ljubljenega vodje Tita, kateri bo (spet) streljal na mejah…
   Zalostno bo to, da bo na nas, kateri bomo morali bezati iz podalpskega kalifata..

  • mona lisa

   Deaga moja te miljone jemljejo nam, našim otrokom, našim delavcem ki delajo za zajamčene plače in ubogim upokojencem z sramotnimi pokojninami. To je naša gnila domovina. Vsak dan ta drhal ilegalno prečka meje. Očitno bi bilo treba na meje postavit oboroženo vojsko saj proti tem mladim vojščakom druga ne zaleže.

   • Marija

    sploh se ne splača več govoriti.Dokler se ne boste zmigali in šli na ulice ali pa sami zaprli meje. Mi smo vam izborili državo na vsa je da jo obranite. Druge ni ali pa se pripravite na uslam.Mi stari več ne moremo v borbo,če bi bila mlada bi danes že bila revolucija,tako ga pa ni junaka da bi dvignil narod.Žal. Do konca volitev bo Slovenija črna in takrat ne bo več pomoči.

 • mona lisa

  876 migrantov zajedalcev ki jih mi preživljamo. In še hodijo vsak dan. Bolno. Kaj pa naše družine ki težko živijo, delavci z zajamčenimi plačami, da o revnih upokojencih ki životarijo po 40 letih dela sploh ne govorim.

  • Tone

   Se vidi, da si komunistka in nisi hodila h krščanskemu nauku.

   • DJURO SUMAR

    Se zelo motiš. Tale MONA vsak dan stoji v cerkvi.

 • Adolf Hitler

  Slo-vendske deżele se lahko rešijo in opomorejo samo z njimi

  https://www.zedinjenaslovenija.si/volilni-program-2018/

 • Radolf Mitler

  Prvega migranta, ki ga bom srečal – bo moral požreti surovo svinjsko glavo nato se mu bom posral v usta in na koncu mu bom odrezal obrezanega kurca in mu ga zatlačil v rit.

  • Tone

   Bravo, to ne bo samo herojsko dejanje, to bo že kar umetniški projekt. Ne pozabi posnetka objaviti na YouTube. Prešernov nagrada ti ne uide.
   Mudžahidi so pravi amaterji proti tvoji ustvarjalni fantaziji. Njim ne potegne dlje, kot da takim kot si ti, odsekajo glavo – dolgočasno.

 • lado

  tonćić ,pojdi in se jim prepusti ,pa uživaj v njihovi gostoljubnosti .Pa povabi še tvoje somišljenike-kordišićića, tomićićko,mesećnika ,pa rdeće ,skratka vse,ki so za morilsko alahovo bando,namesto ,da bi vas PROTISLOVENSKE GNOJE ,SKRBELO ZA SLOVENSKO DOBRO ,DELAVCE ,UPOKOJENCE ;OTROKE…… ZBLOJENCI ,POJDITE NA KOLPO JIH PEDENAT ,

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!