Mokronog – Trebelno: Prizidek k podružnični osnovni šoli in telovadnica v vrednosti 16 stanovanjskih hiš

Notranjost telovadnice, ki jo gradijo. (vir: Občina Mokronog - Trebelno)

V Trebelnem gradijo prizidek k podružnični osnovni šoli, v kateri je 80 otrok, načrtovana vrednost investicije pa je v letu dni več kot podvojena. Za načrtovanih 2,5 milijona evrov bi lahko zgradili 16 stanovanjskih hiš in s tem zagotovili prostor za učenje in varstvo po 5 otrok v vsaki hiši. Župan Anton Maver bo letos zelo zadolžil tudi občino. Načrtuje tudi zelo visoko porabo za različne študije in nadzor, vrednost za nakup zemljišč pa je višja za petkrat.

Cene investicij v letošnjem volilnem letu v nekaterih občinah letijo v nebo in presegajo vse meje razuma. Posebno tiste, ki se nanašajo na otroke in šolarje, kjer je skoraj bogokletno, da bi kdo glasoval proti volji nekaterih občinskih veljakov, pa tudi, da bi v medijih pisali kritično o tem. O nekaterih, kot na primer nameravani gradnji vrtca v Žužemberku v vrednosti vsaj 10 prestižnih vil, kakršnih v teh krajih ne vidimo, smo že poročali. O nekaterih še bomo.

Telovadnica in prizidek k podružnični osnovni šoli
Danes pa smo preverili gradnjo telovadnice in prizidka k podružnični osnovni šoli v Trebelnem. V občini Mokronog – Trebelno so temu sicer nadeli lepo ime športni center. Dejansko pa gre za investicijo v podružnični šoli, kjer 61 otrok obiskuje pouk od 1. do 5. razreda, hkrati imajo še enoto vrtca za 19 otrok. Obstoječemu objektu bodo dodali jedilnico, knjižnico, zbornico, prostor za individualno delo in telovadnico. Slednja bo v popoldanskem času namenjena tudi zunanjim uporabnikom, kdor bo to želel.

V letu dni vrednost investicije več kot podvojena
Vrednost investicije so sprva načrtovali v višini 1,2 milijona evrov. Kmalu so to povečali na 1,8 milijona evrov. Nato so podpisali pogodbo za 1,96 milijona evrov. Iz proračunskih dokumentov za leto 2018 pa je razviden znesek 2,53 milijona evrov. V manj kot letu dni gre tako za več kot dvojno načrtovano začetno ceno.

Celoten članek preberite TUKAJ

  • lado

    kje je inšpekcija in računsko sodišče ???????????!!!!!!!!!!!!!!!! v zapor !!! KAJ PA KRAJANI TEPCI !!!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!