Na avstrijskem Koroškem optimistično zrejo v zimsko turistično sezono

Črnjansko smučišče

Po uspešni poletni sezoni, ki je privabila več turistov kot lani, na avstrijskem Koroškem optimistično zrejo tudi v prihajajočo zimsko sezono. Prvi sneg, ki je minuli vikend pobelil vrhove gora, vliva upanje za dober izkupiček na smučiščih.

Pričakovanja za zimsko sezono so visoka, saj je bila poletna sezona v primerjavi z lansko precej bolj uspešna. Julija so bila prenočišča na avstrijskem Koroškem v primerjavi z lanskim poletjem za 4,2 odstotka bolj zasedena, za 4,5 odstotka je porastlo tudi število tujih turistov, ki na avstrijsko stran Koroške prinašajo kar 62 odstotkov vseh nočitev.

Celoten članek lahko preberete na e-koroska.si.

Naložbe hotelirjev in gostincev v ponudbo in infrastrukturo se torej dobro obrestujejo. Poleti so priljubljena predvsem avstrijska jezera, katerih plaže so vsako leto bolj polne, saj Avstrijci z dobro gostinsko ponudbo, raznimi dejavnostmi in urejenimi jezerskimi plažami pričarajo pravo morsko vzdušje. Med turisti je priljubljeno tudi kolesarstvo, s katerim se Avstrija lahko resnično pohvali; veliko kolesarskih stez, ki so izjemno urejene, najdemo po vseh kotičkih avstrijske Koroške, priljubljena je predvsem znamenita Dravska kolesarska pot, ki poteka od Italije prek celotne avstrijske Koroške vse do Dravske doline v Sloveniji. Lani so skupno zabeležili več kot 2,7 milijona turistov.

Več na e-koroska.si

  • sprehajalec

    Če ni levičarjev, so vse sezone uspešne. Drugače je pa sama izguba pa cviljenje na pomoč…

  • Olga_10

    S Kurzem bo država tudi bolj varna! Čestitke Avstrijci!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!