Nevarna radeljska obvoznica kmalu s krožiščem

Foto: e-koroska.si

Po podatkih Policijske postaje Radlje ob Dravi se je 1. julija na radeljski obvoznici v križišču s Koroško cesto zgodila že peta prometna nesreča letos. Krožišče je že tik pred realizacijo, pravi župan Alan Bukovnik.

Projekt gradnje radeljske obvoznice je ena najpomembnejših infrastrukturnih pridobitev v občini, saj ne le da cesta skrajša potovalne čase, zaobide tudi samo središče občine, po katerem je pred tem potekal ves tranzit Dravske doline. A kot kaže, se na infrastrukturni pridobitvi kar pogosto dogajajo prometne nesreče, največkrat v križišču s Koroško cesto.

“Policijska postaja Radlje ob Dravi je v obdobju od 1. januarja 2018 do 5. julija 2018 na obvoznici v Radljah ob Dravi obravnavala šest prometnih nesreč. Od tega tri prometne nesreče z materialno škodo, dve z lažjimi telesnimi poškodbami ter eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Od tega se je ena prometna nesreča z materialno škodo zgodila v križišču pri Gasilskem domu Radlje ob Dravi,” nam pojasni Miroslav Črešnik s Policijske postaje Radlje ob Dravi. V križiščih radeljske obvoznice se torej v povprečju zgodi približno ena prometna nesreča na mesec. “Povzročitelj nesreče ni upošteval znaka ustavi in je trčil,” se glasi vsako od naštetih poročil za letošnje nesreče.

Celoten članek preberite TUKAJ

  • david23

    Jah, po mojih izkušnjah večina slovenskih voznikov sploh ne gleda znakov, ampak vozijo na pamet in potem se ni čuditi, da je na novi cesti toliko nesreč. Drugače si ne morem razložiti, da voziš 70 km/h na cesti, kjer je omejitev 90 km/h in potem 70 km/h v naselje, kjer je omejitev 50 km/h in te vsi čudno gledajo, če zmanjšaš hitrost na 50 km/h.
    Da pa o razvrščanju po voznem, prehitevalnem in izvoznem pasu na avtocesti niti ne govorim in seveda o 20 km vožnji po prehitvalenm pasu s hitrostjo 90-100 km/h prav tako ne (ob 1 km prostem prostoru na voznem pasu, da bomo jasni in natančni!).

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!