Nova prevozna linija Ljubljana-Benetke

Foto: Primorska24.si

Čeprav Ljubljano od Benetk ločuje manj kot 250 kilometrov, pa pot v to mesto vsaj iz prestolnice Slovenije za večino uporabnikov javnega prevoza še vedno predstavlja logističen podvig. Neposredne železniške povezave med Ljubljano in Italijo ni, SŽ pa jo nadomeščajo z avtobusnim prevozom, skupaj z družbo Arriva Express. Poleg družbe GoOpti pa na trg prevoza potnikov iz Ljubljane v Italijo vstopa še skupina Nomago, ki bo konec julija uvedla redno linijo med Ljubljano ter letališčema v Benetkah in Trevisu.

Shuttle bus skupine Nomago bo pričel z vožnjo 26. julija, vozil bo petkrat na dan, eden izmed postankov pa bo tudi v Šempetru pri Gorici. “V Nomagu se zavedamo, da prihodnost ni samo v avtobusnih prevozih. Prihodnost vidimo v celoviti storitvi mobilnosti, ki jo podpira informacijska tehnologija. V ta namen želimo trgu ponuditi inovativne storitve na področju popotništva,” so razkrili.

Celoten članek preberite TUKAJ

 • večni srb

  Cela meja z Italijo je ena velika štrena, rabili bi ravno avtocesto naravnost do Trsta, je pač treba prevrtati tiste hribe.

  • Zgornji

   SKORAJ – AMENNN !!! ! !!! NAMREČ, TUNELI NISO VARNI , ČEPRAV SO MARSIKDAJ CENEJŠI KOT PA PREREZAN HRIB … !!! ! !!! IN VENDAR JE ŠR VRDNO BOLJE ODBITI KAK KOS HRIBA OZIROMA VREZATI KANAL V HRIB, KOT PA RITI POD ZEMLJO Z TUNELI , … NO, VČASIH JE DOVOLJ SAMO “MALO VEČ NASUTI … ” … :-)

 • soc

  Zakaj je treba zavajati z naslovom, marketinški prihodki za hišo? Ker če bi pisalo: konkurenčni prevozi Go-Optiju, bi se slišalo manj objektivno, kajne?

  Benetke so čudovito mesto, v katerem sem bil (in spal) precej pogosto v zadjnih štirih desetletjih. Letališče Venezia je simpatično letališče srednje velikosti (nedosegljivo za Ljubljano-Brnik, seveda). Če grem v Benetke sem turist, če uporabim njihovo letališče, sem pač le letalski potnik, ki išče najcenejše povezave.

  • stajerc5

   Zame je Graz blizje, bi se pa peljal v Benetke z gondoljero, ce uredi Opankar z ostalo bando se kanale ob Drugem tiru…

 • Zgornji

  NIMAM KWA DOL ISKAT !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!