Novomeška občina Franciju Keku nakazala že 12.550 evrov, knjižijo na Stanovanjsko reševanje Romov

Franci Kek (Foto: STA)

Mestna občina Novo mesto že skoraj dve leti nakazuje na račun samostojnega podjetnika Francija Keka, znanega tudi kot nekdanjega poslanca stranke Zares. Doslej so mu nakazali 12.550 evrov, še 600 evrov bo prejel 31. decembra 2017, račun je že na občini. Skupno bo to 13.150 evrov.

Sprva so mu v letu 2016 nakazovali po 500 evrov mesečno, nato so oktobra znesek povišali na 600 evrov, s tem, da je bil oktobra 2017 izdan še račun za dodatnih 150 evrov. Kot razlog za mesečna nakazila za leto 2017 v mestni občini navajajo: “Sodelovanje pri koordinaciji dela med organi lokalne skupnosti in državnimi organi na področju integracije Romov v novomeški občini”.

Plačila knjižijo v breme proračunske postavke: Stanovanjsko reševanje Romov.

Mestna občina Novo mesto je na račun samostojnega podjetnika Kek, Franci Kek, s. p. doslej sicer nakazala že 13.244,29 evra. Vendar pa je bilo eno nakazilo v višini 694,29 evra izvedeno marca 2003, vsa ostala pa so se zgostila po marcu 2016, ko je občina Keku prvič nakazala 1.000 evrov. Nakazili po 1.000 evrov sta bili nato še aprila in maja 2016 (glede na račune so bila plačila za dva meseca skupaj). Nato je občina julija in avgusta na Kekov račun nakazala po 500 evrov, novembra 2016 je bilo nakazilo 600 evrov, decembra 2016 pa 1.200 evrov.

V letu 2016 je novomeška občina Keku nakazala 5.800 evrov.

Več na moja-dolenjska.si …

 • Olga_10

  Je Kek tudi cigan? Romi so tako fino “integrirani”, da v njihovo bližino še policisti ne upajo…..Nek podjetnik je zgradil kar zid, da se zaščiti pred preveliko “integracijo” (beri krajo)….
  Bo FURS upal h Keku in “donatorjem” davkoplačevalskega denarja?!

 • Aton

  Zaresov plačanec. Za vsakim vogalom so!
  Romska problematika se rešuje samo tako, da plačujemo nekaj Zares ciganov.

 • Antonius

  Tisoč evrov na mesec?! Odlična sociala za tega *socialnega* pridaniča.

 • Franc Vidrih

  Kdor noče delati in za to dobivati plačilo, naj zahteva status cigana. Mogoče so Keku, glede na zaslužek, že podelili tak status?

  • von Rhein

   Ta status ima Kek že od nekdaj.

   • Donat Goricar

    On sploh ni Cigan, temveč cigan. Od nekdaj. In, če imaš na pravem mestu prijatelje cigane, potem ti gre lepo kot pravim Ciganom.

    • Šta je bilo šugavi? Ajde klekni i zini da ti napunim usnu duplju vrelim urinom. Poliži mi govno dok je još vruće. Pokupi svojim poganim jezikom svu onu sluz koja se cijedi niz fekaliju.

 • šmentanamuha

  Če še kdo dvomi v to, da levičarji cuzajo državno blagajno … samo zaradi zaslug, da so se ali se udinjajo na levici. Vsebina ni pomembna. Nekaj si pač izmislijo, zavijejo v celofan in izstavijo račun nekemu državnemu organu.

 • resnicaboli

  Znajdi se takšnih Kekov je v Sloveniji veliko kradejo na vsemogoče načine seveda je vse po zakonu.

  • sprehajalec

   Levičar je tradicionalno poimenovanje kraje spremenil v “znajti se”. Ker itak vsi kradejo, kot neko opravičilo, če ima slučajno malo slabe vesti. Kar je zelo poredko.

 • Stajerka

  levaki so sramota še za cigane……so namreč lopovi in lažnivci na kubik…..edino kar je razlika – delo levakom smrdi, ni panike, da se s cigani srečajo na kakšnem smetišču ali strehi……

 • sprehajalec

  Nekakšna renta za “naše”?

 • rrrrr

  Če bi danes še vedno živel mojster Botticelli, avtor rojstva Venere iz morske pene, bi ustvaril še boljšo umetnino: rojstvo cigota Francija iz blatne kopeli KOLPA SAN, trenutek po prhanju…

  • rubec

   hehe

 • Boco

  Ta je pa mojster. Se ciganom je uspel gnar pokrast, kar je pa dosezek. Kapo dol. Glede na te rezultate se je izkazal, kot levicar s pravimi karakeristikami. Bo verjetno nagrajen s kaksno lepo funkcijo, ce na naslednjih volitvah zmaga levica. Kar se seveda upam ne bo zgodilo.

 • tzt

  Kaj ga pa svirate? Od kdaj se pa cigani prilagajajo? Po moje je šel po stopinjah svojega vzornika Golobiča. On ima status kmeta, Kek pa cigana. Zdej se mora sam še malo prilagodit.

  • Hja, sramote pa ti ljudje ne poznajo. Pa, kje so zrastli ti ljudje ?
   Kdo jih je tako vzgojil ???

   • ahnenpass

    Mogoče komentatorji na tem in drugih portalih, ki jih nikoli ne cenzurirajo in dobijo povsod največ všečkov.

 • učko

  Cigo krade cigotu, sam da ga “nasi” dubijo u ruoke, bu že vidu … hehehe, cigu migu, Kek jih strigu ….

 • učko

  Kekec je nekoč javno priznal, da je imel celo življenje fobijo pred delom, oziroma, da se je celo življenje bal, da bo moral enkrat delati. No, pa mu vseeno ni blo treba, je lepo na varnem pr’ levuharjih.

  • Jakob Kovač

   Tudi JJ lahko to prizna!

   • učko

    Jah, zastonj ričet na Dobu mu pa ni bil dober, ne ?

    • Merkava4

     Jebi se ti z Dobom..take kot si ti bi moral poslat tja..

  • ahnenpass

   CIgani so najbolj marljivi ljudje pri nas, poskušaj ti preživeti par dni gol v naravi, pa boš videl kako težko delo je to.

   • učko

    Jest jih mam na zgornjem in spodnjem koncu in lahko ti povem, da živijo kot v Las Vegasu, nobenih bosih in lačnih. Včasih se mimo peljem z biciklom, cigančice so zrihtane in luštne, da ne moreš verjet. Las Cigos v Žabjeku in na Hudejah živi veliko bolj polno življenje kot si ga povprečen Slovenec sploh lahko zamišlja. Avtopark imajo poln dobrih avtov itd, n’č bat, lahko si jim samo fouš, n’č druzga.

    • ahnenpass

     Stari, to je pa naravnost odličen komentar, res nisem vedel, da kje obstaja tako idiličen geto, za državljane tretjega razreda, pod posebno zaščito države. No, to bi pa res rad na svoje oči videl, prosim uredništvo, da naredi reportažo, ker bi verjetno zanimalo tudi EU in nenazadnje cel svet.
     Socializirani cigani, predvideni za suženjsko delo in milostno usmrtitev, živijo pa bolje kot mi, le kaj si bodo izmislili naslednje, mogoče pse, ki govorijo in uporabljajo bide.

     • učko

      Uporabil sem primerjavo “Las Vegas” tudi za to, ker so bili “priklopljeni” na javni električni daljnovod in so žice visele povsod s tistih dratov, točno nad cesto, ko si se peljal iz Mirne Peči v Novo mesto. Ponoči je blo tam vedno vse razsvetljeno kot v Las Vegasu. Verjetno je še vedno tako, ponoči se že dolgo nisem tam peljal, sem se pa zadnjič po dnevi in sem videl, da so se zelo razširili, bajte majo pa nekateri take, da lahko sam gledaš. Žurke majo pa tam skoz in skoz. Zmer se kej dogaja.

     • ahnenpass

      Hja, cerkve so osvetljene zastonj,čeprav tam nihče ne rabi luči in tudi niso nič posebnega.
      Narobe razmišljaš, zakaj nimajo normlano, varno priklopljene elektrike, saj jim lahko dajo 2 kilowatno varovalko, če bi država ljudi brez vsega priznala kot posebej ogroženo skupino, ki si sama zagotovo ne more pridelati niti tako zanemarljivih količin energije.
      To je posledica državnega terorizma, mi smo totalitarna družba, samo to je problem, ker očitno povsod vladajo fašisti.

     • učko

      Naša država dobiva od EU znatna sredstva po glavi vsakega cigana, ki ga nato samo distribuira med cigane. Zdej pred kratkim se mi zdi, da so dobili tud’ elektriko na varovalko, samo vode in kanalizacije še nimajo, pa tudi to jim rihtajo. N’č bat, je blo zadn’č po televiziji, smo vidli, da imajo laptope in internet.

     • ahnenpass

      Zanimivo, denar dobijo seveda javni uslužbenci, ki morajo proizvesti neke cigane ter druge podobne socialne probleme. Evropa bi nam verjetno raje plačala, če ciganov in brezdomcev pri nas sploh ne bi bilo, pa tudi sicer vedno tožijo Slovenijo, če se komu uspe prebiti do njihovih sodišč.
      Zanimivo je tudi, da za cigane lahko uredijo minimalno varovalko, medtem ko naši centri za socialno delo tega ne zmorejo,kar je enostavno noro in debilno, če ne kar neskončno pokvarjeno in hudobno.

     • učko

      Jah, če je problemov premalo, jih je treba ustvariti, da se jih potem rešuje in imajo nekateri službe. Kot je včasih koperski Popovič razbijal šipe po Kopru, da je njegov oče, steklar, imel dovolj dela in zaslužka.

 • Morala

  Pišuka, nekaterim kar leti denar na TRR in to brez dela :)

  • ahnenpass

   Nekaterim?
   Vsem državljanom prvega razreda, niti slučajno samo nekaterim, za vse njih mora biti dovolj.

 • mginko

  Pod pokroviteljstvom stare ubomafije, ki je ugrabila državo, se na tak način razvija mafijski podmladek.

 • MEFISTO

  Dobro si oglejte njegov lik in delo, pa recite, če lahko, da vsi cigani niso upravičeni do tega denarja.

 • ljubinica

  Ja, saj to je znano ….
  Denar se nakaze
  ,kao da gre za resevanje “romske problematike”, v resnici si ga pa razdelijo “nasi”.
  Se spomnim, kako so si pred leti romski denar (vec kot milijon €) iz evropskih skladov razdelili “nasi” za neke brezvezne “studije” o Romih ….
  Seveda ni nikoli nihce preverjal, kaksen je bil ucinek njihovih “raziskav” ….

  • ahnenpass

   Isto delajo že vse od osamosvojitve,ko so si delili denar za begunce. Zdaj so se pa že navadili, skoraj 30 let že živijo od tuje nesreče, prvič se je nekdo ob to obregnil.

 • Viktorh

  Izpolnjuje pogoj: je cigan.

 • Dav Lob

  Milice

 • ahnenpass

  Ste se že vprašali od kod nam sploh cigani, kdo so ti ljudje, kako so se znašli tukaj in zakaj so posebni?
  Zmotno je namreč splošno mnenje, da so cigani pakistanci in romuni, še zdaleč ne vsi, to so vendar naši ljudje, žlahta, sosedje in prijatelji, iz katerih so fašisti naredili državljane tretjega razreda, pod posebno zaščito države.
  Cigani so bili že v Jugoslaviji in prej, ampak takrat je večina Slovencev živela zelo skromno in se skoraj niso ločili od izoliranih kmetavzarjev in mestnih pijančkov. Potem je bil pa Jazbinškov zakon, kmetom so prepisali kmetije, ki so jih zasedli s kmetijsko reformo, delavci so lahko odkupili stanovanja v blokih, ki so bili zgrajeni iz samoprispevkov, vsakdo bi moral dobiti nek zajetnejši kapital, da smo se lahko začeli igrati kapitalizem.
  Razen ciganov, ki so bili očitno rojeni pod bukvo, sredi gozda, drevo so pa že zdavnaj posekali, les je šel za žledolom in avstrijske generatorje za biomaso, ki napajajo nemško težko industrijo.
  Potem se je ustanovilo patetično ministrstvo za cigane, dobili so svojega stalnega poslanca v državnem zboru, ki vedno podpre vladajočo stranko, da se ne bi komu zameril.

  Edina normalna rešitev bi bila, če bi ukinili ciganarijo in vse cigane naselili v večstanovanjskih hišah, bi se pač postavilo par poceni blokov kamor bi se naselilo te reveže. Potem bi se lahko začeli normalno socializirati in vključevati v mestno okolje, v nekaj desetletjih ne bi bilo pri nas niti enega cigana več.
  Vse ostalo je en drek, reševanje vojaka Kreka in podobne scene, pa še vojska jih ščiti, da lazijo naokoli,kot eni taki človeški droni in pobirajo vse kar se sveti.

  • črnogled

   Cigane v bloke?Pozabi.V Mb so nekaj družinam dali stanovanja v blokih,že prvi teden so zginili vsi gasilni aparati,malo kasneje okna s hodnikov itd.Pa so v Mb še kar dobri,nekaj jih celo hodi v službo,večina pa prekupčuje robo na bolšjaku,pa tista je najbolj pogosta-leva ruka desni đep.NNajbolj socializirani so pa vsekakor v Pušči.Lepo urejeno naselje.

   • ahnenpass

    Treba jih je pomešati z rovtarji, s kmetavzerji najhujše sorte, ki bi jih preselili iz najbolj zahojenih predelov v iste bloke, ker so isti problem. Pravzaprav sploh niso problem, oni imajo problem, da se pri nas ne da normalno živeti.
    Ne verjamem ti, cigani so ljudje kot ti ali jaz, če imajo enake možnosti za življenje, sicer NE SMEJO biti taki, ker se morajo neprestano boriti za golo preživetje. Bodo ja pocrkali, če se nam ne bodo nič upirali.
    Kdo krade, se pa tudi ve, beri Novo, večjih ciganov po moje ni na celem svetu, ne le v Evropi.

 • Soave

  Ja, sveta mamka, no ?? A kar 12 tisočakov ? Ja, kam pa bo z denarjem ???
  Veste kaj ?? Lotite se raje silnih milijard, ki se pretakajo v žepe pravih.
  Ali je tole slaba šala ? Da se skrije velike lopove, se spravljate na male lopovčiče ?
  Nič ne zagovarjam, tudi take nepravilnosti je potrebno videti, ampak, , , , ,

  • milanček

   začne se pri enem EUR, zato malo resnosti!

   • Soave

    Ja, drži. A mene včasih prime ” ta smešna ” , ko začnem primerjati, kako ravnajo eni in drugi.

  • Morala

   Iz malega zraste veliko…

   • Soave

    Saj vem, saj vem. . . . . . .a me je kar malo ” piknilo ” no .

  • Olga_10

   Zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača! 100 takih, pa je že preko milijona….

   • Soave

    Na, pa sem jih končno dobila po buči. . . . . .

   • Soave

    Pa še pripis. . . . .ja drži.
    Toda, ko bo prišel do milijona , ne bo več ” novica ” v časopisu !!!

  • Steiermark

   Poloviti je potrebne velike in malo manjše lopove, vendar vse, neglede na velikost kraje…..

   • Soave

    Torej ? Dela na pretek !! In seveda, težko izvedljivo.

 • Anton

  zadeva pravno gledano ni sporna, iz vidika etične higiene pač. Francija sem kot iskalec božje resnice imel večkrat priliko videti prisostvovati pri sveti daritvi pokore svojih grehov v cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju(beri: pri Frančiškanih).Ob tej priliki bi gospoda Francija Keka pozval naj čimprej opravi dolžnost vernika in si očisti grehov in se jih pokori.

  sarkazem press

  • Olga_10

   Skupaj z Ljudmilo Murglsko in Šarcem!

 • centurion

  Cigani-ciganu.

 • milanček

  ta pokvarjena kveka je veliko slabši od cigana, ja, je pa fant od fare pri čefurju kućanu!

 • TOML

  Kek je itak rdeči cigo.
  Režimski potrčko in propadli politik.
  Aktiviral stranka AS in guznil.
  Luzer, ki celo življenje mlati po državnem prpračunu.

  • tomven

   Nekje sem ujel, da se udinja pri serpentinšku… pa saj to bi šlo skupaj, oba sta klovna.

  • ahnenpass

   V vsaki občini je precej takih, večja nula in podn kot so, bolj se vaščani z njimi poistovetijo in jim verjamejo.

 • TOML

  Kek je hujši, kot cigo.
  Torej!
  Raje imam Cigane kot socialiste.
  Cigo ukrade žleb, socialisti pa vse od kraja.
  Če trenutno ni nič za ukrast najamejo puf in ukradejo puf!

 • Anja Kovacic

  PREKLETI KOMUNISTI!!! SAMI KRIMINALCI IN PEDOFILI!! ZIVEL JANEZ JANSA!! ZIVEL PAPEZ FRANCISEK!

 • tomven

  Poglejte si ga no na sliki, fanta preplozanega. Kakopak je moral od nekoga dobiti zastonj cekine, saj jih zaslužit ne zna… dnevno pa rabi za šnopc pa travo. Če bi ga srečal na Miklošičevi, bi mu kupil burek. Siromaček

  • ahnenpass

   Vsaj škode ne dela.

 • Jan Kovalski

  Kekec s.p. (socialni podpiranec)

 • Vrhovni sodnik

  Saj mora bit kaj z Brajdiči v žlahti, če ga dober pogledaš, je njihov, laže pa še bolj, kot oni.

  • učko

   Mogoče pa s Hudorovci…

 • terezija

  Moraš pa kr zverziran lopof bit, da ciganom kradeš

 • domovina mili dom

  Zakaj komunisti ne dovolijo besede cigan. Skupno jim je kleptomanstvo in laž. Razlika je v niansi, originali kradejo po njivah, plagiatorji pa iz proračuna

  • ahnenpass

   Tudi jaz sem se že to spraševal, cigan ni žaljivka ampak je nekaj normalnega, isto kot šiptar, kar pomeni “sin orla”.
   Verjetno jim tudi cigan pomeni kak predmet, dejavnost ali žival, kaj takega kar ni človek.

   • učko

    Ciganski golaž je zelo pristen in slasten. Če bi naroču isti golaž in bi mu reku “romski golaž”, bi imel občutek, da jem neki kadaver.

   • domovina mili dom

    Pa tu je finta. Samo komunisti so alergični na ta vzdevek.

    • Aurelius

     Seveda, saj so sami cigani …

  • Rožle

   Ja pa sej Cigani so užajeni, če jih kličeš Rom …
   In se imajo za Cigane in ne za Rome …

 • ahnenpass

  Koliko sploh stane normalna bajta, taka, da lahko v njej celo življenje udobno preživi povprečna štiri članska družina. Kakšnih sto jurjev, bi rekel, če je na ključ in na ugodni legi, blizu mestnega centra. Sto tisočakov je ogromno denarja, ni pa preveč, če pomislimo, da imajo potem štirje ljudje vsaj sto let mir in nek trden kapital.
  Za 12 tisočakov, je mogoče zgraditi štiri solidne hiške, z najmanj sto kvadrati bivalnih površin in še kakšno veliko verando zraven, plus garaža oziroma delavnica. Resno, toliko namreč stane material za take poceni gradnje, v katerih se da več kot normalno živeti, primerne za 3-4 članske družine. 12.000 evrov je torej denar, ki bi lahko iz 16 ciganov naredil povprečne Slovenske državljane.
  Večstanovanjski bloki lahko stanejo še manj, recimo klasične kocke, s štirimi stanovanji, v sedmih nadstropjih, kar bi zneslo 28 stanovanj oziroma pomeni dom za več kot sto prebivalcev. Vendar take stavbe stanejo pri nas tudi milijon evrov in več, ker jih vsi gradijo z enormnim zaslužkom. Tudi, če stane milijon, to znese komaj kakšnih 40.000 evrov na stanovanje, kar ni preveč za tako kvaliteten in zanesljiv kapital.
  Lahko bi zračunali koliko je pri nas vseh ciganov in brezdomcev ter izoliranih oseb, ki živijo na terenu, kjer ni dobrih pogojev za življenje, nato pa bi uporabili preprosto formulo in bi takoj vedeli koliko denarja bio morala država vložiti v ta segment tretjerazrednih državljanov, če bi hoteli poskrbeti za vse Slovence.
  To je drobiž proti temu, kar vsako leto poberejo razne službe in agencije, ki se trudijo predvsem, da vsem tem ljudem nikoli v življenju ne more iti na bolje. Razmislite malo o tem.

 • Steiermark

  Saj je pravilno, če romom pomagajao…… si je pač vzel, kar mu je bilo namenjeno, kot romu…..

 • Rožle

  Puste mi Kekca čist na gmh ..

 • Dragan

  Franci, zdej boš pa še musličem lahko stanovanja rihtou. UUUU kva boš služu. Čimveč musličev v Slovenijo več bo dnara padlo.

 • Dragan

  Po sliki sodeč Francijevi predniki niso bili civili.

  • učko

   Jah, še vprašanje če so bli iz vrste “homo sapiens”.

 • Novakec1

  Jest bom tudi dobil od občino dotacijo ker futram ptiče, mal manjša bo in samo v zimskem času.

 • janez zorman

  Nisem vedel da je Kek romski priimek.

  • Commie Disposer

   Skrajšano za Kerin -Kerinov Grm

 • Commie Disposer

  Stanovanje mu morajo dati takoj, ker je CIGAN in izgleda, kot cigan

 • ludvig

  ….za 40 let delovne dobe dobiš 500 eur penzije, če si pa bivši poslanec prave stranke pa dobiš vsak mesec 600 eur neobdavčenega občinskega univerzalnega dodatka….Kek über alles….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!