Pismo jeznega Ljubljančana glede vodenja Jankovićeve občine: “Če bi ljudje razumeli, da se je zaradi slabega vodstva neposredno ustvarila že večmilijardna škoda, to vodstvo ne bi dobilo več kot 15 odstotkov glasov!”

Foto: STA

V luči približevanja lokalnim volitvam se je oglasil jezen Ljubljančan, ki poudarja, da je situacija v Ljubljani slaba, in ker je prepričan, da se bo situacija izboljšala, če resnici pustimo na površje, se je odločil, da to prikaže v javnem pismu. “Rad bi izpostavil, da je situacija v Ljubljani slaba, se je poslabšala in je slaba tudi v primerjavi z drugimi občinami. Občine na Dolenjskem na primer se cvetoče razvijajo. Za to slabo stanje krivim sedanje vodstvo. Skušam tudi razumeti, kaj so naredili dobrega (nekaj, ampak premalo. Na primer, pozitivna sprememba je podzemna garaža pod Parkom Zvezda, Kongresni trg). Če hočemo to izboljšati, je prvi korak, da si vsi Ljubljančani ozavestimo to situacijo in imamo čim večji vpogled v resnično stanje,” uvodoma izpostavlja.

Nadalje jezni Ljubljančan izpostavlja, da je očitno, kaj je šlo narobe. “Mislim, da je očitno tudi večini, ki se potrudi na stanje v Ljubljani gledati brez jeze ali strahu in nepristransko.” Kot najbolj problematično je ob tem izpostavil poslabšane ali uničene cestne povezave. “Ta točka nas v Ljubljani zelo mori in otežuje vsakodnevno življenje.”

Glede uničenja Slovenske ceste v centru jezni Ljubljančan opozarja, da namesto, da bi se zavzeli za izboljšanje ceste, na primer potegnili dvopasovnico po sredini Ljubljane in skrčili pločnik, je zdaj tam nekakšna zelo lepo okrašena neuporabna cesta, po kateri se vozijo kolesarji in avtobusi. “To žal ni tako razumno, kot nas hočejo prepričati. Ljudje – pešci so dosti bolj okretni kot avto in bi ob potrebi lahko našli pot čez center, avto pa ne more, ker lahko vozi samo po omejenih cestah. Avtobusi so dosti počasnejši kot avti, pa še prtljažnika nimajo. Tako avtobusi, taksiji kot kolesa so zaželene alternative. V Ljubljani tudi na tem področju niso naredili razumnih izboljšav.”

Foto: STA

Ljudje stojijo v gužvi, desni pas pa prazen
Ob tem se je obregnil ob oslabitev Dunajske in Celovške ceste in dejal, da sta obe cesti v smeri centra zaprti za ves promet, razen za avtobuse in taksije. “To se mi zdi najbolj nerazumno in si ne morem pomagati, da me ne bi užalilo. Ljudje stojimo tam v gneči kot nekakšni telički, desni pas pa prazen. Kakšno nasilje nad ljudmi, ki imamo vso moč v svojih rokah. Kako si upajo izvajati takšno nasilje, ki večini ni všeč, in mislijo, da bodo še vedno vodili. In to vse delajo z našim denarjem od davkov. Vso realno moč imamo ljudje, tudi tisti, ki vodijo. Zavedati se moramo, da so tudi v vodstvu ljudje razdeljeni na dobre in škodljive,” poudarja in dodaja, da se mu zdi daleč najbolj nerazumna zapora Slovenske ceste. Predstavlja namreč eno izmed dveh povezav skozi osrčje Ljubljane. “Cesta, ki je bila vedno v zgodovini in tudi v prvotnem prostorskem planu prometnih povezav. Mogoče tudi edina, ki je šla ravno skozi sredino mesta. To je nadaljevanje dvopasovnice Dunajska cesta in bistvena cesta skozi Ljubljano. Če bi, namesto zapore ceste, to cesto z razmislekom preoblikovali v dvopasovno ali dvopasovno vsaj na eni strani, bi bila razbremenjena celotna obvoznica okoli mesta. Nikakor pa si nebi smeli privoščiti zapreti te ceste, preden bi ojačali nekatere druge povezave!” poudarja kritično.

Zakaj imamo župana, če nam ničesar ne uredi
Po besedah prebivalca Ljubljane je težko dojemljivo in gledljivo, kar se dogaja tam med polji v Šentvidu, nekje med Savljami in Mercator centrom. “Tako je, kot v kakšnem povojnem stanju. Zakaj sploh imamo vodstvo, župana, če nam ne uredi ničesar. V Šentvidu in drugih malo bolj obrobnih delih Ljubljane (Zalog …) je treba najprej urediti cestno in drugo infrastrukturo. Tam prostora ne primanjkuje in vem, da bi se stanje dalo urediti, če bi v to vodstvo usmerilo svojo energijo. In tudi občani in lokalni prebivalci, tudi oni morajo usmeriti svojo energijo v to.” Ob tem v pismu opozarja na popolno izoliranost poslovne cone Stegne in dodaja, da je okoli nje samo ljubi prostor za gradnjo ceste, pa je totalno odmaknjena, čeprav je čisto v mestu. “Gospodarska škoda je velika.” 

“Naredimo povezave med Bežigradom in Šiško, tam v bližini Leka, kjer je tudi veliko neizkoriščenega prostora in imajo neko industrijsko cono Šiška, ki je spet čisto izolirana. V prostorski plan je potrebno vključiti povezave, ne samo graditi stavbe. Tam je nekaj velikih tovarn, ampak tudi druge enote popolnoma blokirajo prehod. Še pešci ne morejo priti iz Bežigrada v Šiško na velikem delu prostora okoli Leka in športnega centra ŽAK. Še enkrat ponavljam, da tam ni nič drugega kot ljubi prostor in priložnosti za zaslužek. Zakaj imamo vodstvo, če se res nič ne da narediti? Da se narediti,” je prepričan.

Gre za nekakšno zaroto, da se načrtno oslabi cestne povezave
“Konec Vodnikove ceste proti centru mesta, kjer je križišče s cesto Na jami, so sedaj naredili enosmerno cesto. A ne v pravo smer. Neposredna posledica te odločitve se je pokazala naslednji dan in traja do sedaj. Posledica je zelo oslabljena cela Vodnikova cesta. Vodnikova cesta ima kar naenkrat zastoje. Čeprav je bila to zelo majhna cestica, je predstavljala še eno pot do priključitve na Celovško cesto. Zdaj vsi čakajo na cesti Na jami za priključitev. To cesto Na jami so pa že pred nekaj leti oslabili tako, da so prepovedali ljudem zapeljati naravnost z obeh pasov do ceste Drenikova ulica, ki je dvopasovna.” Jezni Ljubljančan je prepričan, da gre za nekakšno zaroto, da se načrtno oslabi cestne povezave. “Verjamem da so ljudje lahko zelo nerazumni, ampak če pa delajo slabše odločitve kot navaden žreb (če vržeš kocko za odločitev), potem pa je nekaj narobe. Stanje na ljubljanskih cestah se da v nekaj mesecih popraviti in verjamem, da se tudi bo popravilo.”

Foto: STA

Ob problematiki poslabšanih ali uničenih cestnih povezav je opozoril na nasilje, ki ga izvajajo z ležečimi policaji in utripajočimi obvestili za hitrost, in na nevarne in ovirajoče narisane kolesarske steze. “Ležeči policaj in električno varnostno obvestilo se slišita kot nekaj dobronamernega. Verjamem, da je bil izum – ležeči policaj – mišljen kot dobra stvar. V resnici pa je to uničenje ceste – ceste so zgrajene sploščene z razlogom. Ljudje so tudi že preobremenjeni z reklamami in podobnimi stvarmi, da ne potrebujemo še nasilnih avtomatov, ki nas z nekimi psihološko preučenimi načini silijo zmanjšati hitrost. Preganjati je treba tiste, ki delajo škodo, ne pa zaradi prikladnosti kar vse, ki niso ničesar zagrešili! Dobre niso niti nevarne in ovirajoče narisane kolesarske steze. Samo zožiti ceste in reči kolesarjem in avtomobilistom: ‘Zdaj se pa pejte.’ Isti model nasilja in nasilnih rešitev.” Po besedah jeznega Ljubljančana morajo biti  omogočene cestne alternative in parkirišča. “Stanje se je poslabšalo in je v preteklosti delovalo zadovoljivo,” še poudarja

Večna gradbišča
V nadaljevanju se v pismu sprašuje, zakaj imamo člane občinskih svetov in župana, če niso sposobni usposobiti nekih parcel na najboljših lokacijah in se te zaraščajo ter se tako dela milijonska škoda. “Lahko bi, če bi se za to trudili, ali pa niso primerni za upravljanje Ljubljane. Na primer Plečnikov stadion in okolica, vključno z ogromno parcelo za OŠ Vita Kraigherja, ponujajo ogromen potencial. Za razcvet majhnih podjetji v Ljubljani je potrebno malo. Predvsem parkirišča. Če pogledate po Ljubljani, skoraj vsaka lokacija uspe, če imajo ljudje kam parkirati. Prostorski plan v Ljubljani je skoraj tako škodljiv kot cestni plan. Da je sredi Bežigrada nek ogromen prostor, kjer zdaj ni nič pomembnega, še nekaj preostalih malih podjetnikov se pa gnete na prostorih brez kakšnega pravega dostopa za avtomobile. Za prostorski plan je treba razumeti, kaj je nekje najbolj potrebno, in vodstvene sposobnosti trenutnega vodstva so nesprejemljive. Blizu Plečnikovega stadiona v kompleksu Bežigrajski dvor je neko večno gradbišče, kjer je bila v prejšnjem stoletju vojašnica. Tam se ljudje gnetejo za parkirišča vse okoli, na tem kraju jim pa ni omogočeno parkirati. To večno gradbišče je zaprto z železnimi pregradami. To ni vse, ampak upam, da se je povečala zavest o teh očitnih napakah in kje odteka največ denarja iz Ljubljane.”

Foto: STA

Nepošten način in vsesplošna nerazumnost upravljanja
V Ljubljani se po prepričanju pisca uveljavlja nepoštenost na različnih področjih, kar je izredno škodljivo za gospodarstvo. Prav načela so namreč najboljše zagotovilo za dobro vodenje tako podjetja kot tudi mesta, če pa teh ni, se ustvarjata le sovraštvo in nasilje. “Vsi vedo, da je na prvem mestu za gospodarstvo prometna infrastruktura.” Po njegovo je skrajno nerazumno, da se v Ljubljani daje tak pomen turistom, namesto cestnim povezavam, parkiriščem, prostorskemu planu, namenjenem občanom, neškodljivi mestni razsvetljavi (sedaj nameščajo neke močne reflektorje z belo svetlobo), odstranitvi nasilnih reklamnih plakatov (živi mrtveci-zombiji, ki prinašajo strah, ter na pol gole ženske in moški, ki pohujšujejo otroke) in številnim drugim pomembnim stvarem za prebivalce.

V zaključku razjarjeni Ljubljančan izpostavlja, da se vsa ta obremenitev Ljubljančanov vidno pozna na obrazih in vsesplošnemu počutju. Tako tudi na dejanski energiji, ki je potrebna za življenje. “Mnogo ljudi zboli zaradi prevelike izčrpanosti duše in telesa. Vem, da na izčrpanost vpliva vsaka stvar, kot so reklame na telefonu, internetu, televiziji, ležeči policaji na cesti, svetlobni signali, reklamni plakati in tudi drugi izčrpani ljudje. Če se zmanjša vsesplošna energija ljudi, potem se poslabšajo tudi kakršnekoli storitve, kar obremenjuje uporabnika (nas), ker mora biti bolj pozoren na izvajalce. Tudi nasilje na cesti se poveča, če je stanje slabo. In kar je najpomembnejše, za vse to so v občutni meri krivi župan in ljudje, ki vodijo vse te javne zadeve. Jaz ne morem normalno živeti v Ljubljani, če me na vsakem koraku nekdo ali nekaj ovira.” 

Foto: STA

Po prepričanju Ljubljančana je potrebno ljudem vrniti svobodo, številne izbire ter varnost (tudi zmanjšanje vdora v zasebnost in osebno integriteto). “Ni potrebno razmišljati, kako ljudi prisiliti v pravilno ravnanje in kako ustvariti nek popoln sistem, ampak samo, kako pravilno voditi skupne, javne zadeve v duhu pravičnosti in svobode.” Zdajšnje vodstvo v Ljubljani se po njegovem prepričanju teh načel v zadnjih desetih letih ni držalo in jih je tudi kršilo. “Volitve za novega župana bodo čez en mesec in potem spet čez štiri leta. Vse, kar moramo narediti, je, da govorimo, in to stanovitno, z glasom resnice. Brez strahu in tudi brez sovraštva naj govorimo vsak s svojim glasom, osnovanim na naših krščanskih vrednotah in bogaboječnosti. Vsa moč je v naših rokah in če ne zmagamo, to ni zaradi naše nemoči, ampak ker nečesa ne delamo prav. Vse je zares v Božjih rokah in ni potrebno skrbeti za širšo sliko, če stvari delaš prav. Vse, kar je potrebno, je osredotočiti svojo moč na to, kar je prav, se združevati v manjše skupnosti (kjer se ve, kaj se dela) in bolj ali manj ignorirati mnenja nasprotnikov in se dogovarjati samo ob neposrednem stiku in ko ne gre drugače.”

V tem praktičnem primeru, pri izvolitvi novega in boljšega vodstva Mestne občine Ljubljana, po besedah jeznega Ljubljančana ni potrebno veliko. “Verjamem, da če bi ljudje razumeli, da se je ustvarila že večmilijardna škoda neposredno zaradi škodljivega vodstva v zadnjih desetih letih in kdo ve, kakšni zdravstveni problemi zaradi vsega dodatnega stresa, to vodstvo ne bi dobilo več kot 15 odstotkov glasov na volitvah. Poizkusimo se ozavestiti do tega novembra,”  zaključuje v pismu.

H. M.

 • SIMON ROZIC

  Nočna mora, ta mafijski kralj Ljubljane, ta grobar prestolnice, ki se mu
  predaja zaradi lastne nemoči ! Rjoveči stroji drobijo estetiko mesta za
  tisti umazan denar, ki ga pokvarjenec črpa iz gole navade in brezmejne
  pokvarjenosti! Stroji, ki kopljejo grob tistim maloštevilnim avtohtonim
  Ljubljančanom, ki se zavedajo, kaj pomeni ta umazana oblast, ki se je
  ne morejo otresti , ker je zasadil laži in zlo na vsakem koraku ! On in
  njegovi ošabni, brezkompromisni pribočniki razvejane Yugo-mafije
  si jemljejo pravico nad vsemi, ki bi radi živeli drugače, kulturno in –
  predvsem- Slovensko ! Recite mu že enkrat: NE !

  • Soave

   + + + + + + +

   • Andrej

    A te križi pomenijo britof?

    • Soave

     Huh ?? Tudi tako lahko gledaš. Saj vemo, ali ne ?

     Pa niso. So samo pluseki za Ljubljančana !!

    • Steiermark

     Verjetno je en namenjen opankaroviću…..

  • Novakec1

   Premal vas je avtohtonih, so vas čefurčki povozil.

   • Steiermark

    Žal je resnica nekje blizu tisti, ko ćefurček govori nam, avtohtonim, da ste nas ćefurćići, preplavili! Vendar , do kdaj še? Ko bo Slovenija popolnoma na kolenih, zaradi balkanske mafijske nesnage, ki upravlja in ropa Slovenijo, potem se bo tudi vam, hudo mudilo, nazaj, na balkan!

    • Novakec1

     Te niso naučil kje je meja Balkana? Sem že pre 14 leti zbrisu iz lublane bulane da me ne počefurjo.

     • Steiermark

      Žalostno je, da vi zahojeni balkanci ne veste, kje je meja balkana! V Sloveniji pravgotovo ne, ker ni nikoli , kljub vašemu preplavljanju Slovenije, spadala pod smrdljivi balkan , turški hlapec!

     • Novakec1

      Stručko, a po pisavi veš da sem balkanc?

     • Steiermark

      Ne po pisavi, ker si tudi nepismen, kot balkanc, ampak se tvoja pripadost balkancem spozna oz. razume, po prvih besedah vsakega “komentiranja”….

 • Za konec svojega mandata, bi pa le lahko izobesil Slovensko zastavo na Ljubljanski grad.

  • VERRZIFIKATOR

   Praznik praznovala bo Ljubljana,
   ena ko zaplapola zastava,
   barva bo izbrana, najbolj prava,
   črna ko z gradu bo vidna fana.

  • Andrej

   Njemu Slovenska zastava pomeni žalna. Zato jo bo morda izobesil.

  • Simon Novak

   Kje še je leto 2026

  • SIMON ROZIC

   …če mu bo Kučan dovolil! Slovenija ni njegova opcija!

 • Soave

  Dragi Ljubljančan !! Sijajno ste napisali. Jankovićeva Ljubljana ni Ljubljana ta pravih ljubljančanov ! Dobro je spodaj napisal Simon
  ” On in
  njegovi ošabni, brezkompromisni pribočniki razvejane Yugo-mafije
  si jemljejo pravico nad vsemi, ki bi radi živeli drugače, kulturno in –
  predvsem- Slovensko ! Recite mu že enkrat: NE !”

  • Simon Novak

   Ne bodo mu rekli ne, brez skrbi, premalo vas je, ki tukaj lajate v luno

   • SIMON ROZIC

    Ljubljana bo kmalu kot “Doberdob”, Slovencev pravih grob !
    A ti ne bo nič hudo, ti, domači izdajalec?

    • Simon Novak

     Meni ne, jaz sem daaaaaleč od LJ

     • SIMON ROZIC

      A Sloven’c tudi nisi? Ljubljana je še vedno v Sloveniji!

     • Simon Novak

      Res?

     • Novakec1

      Tisto ni več Ljubljana ampak iznakaženi ostanki nekdaj Bele Ljubljane, bolj podobni nekemu zakotnemu smrdečemu pašaluku.

     • Svele

      Hlapci ušli u Sloveniju jahhahah

     • SIMON ROZIC

      In od zdrave pameti tudi….

 • VERRZIFIKATOR

  Goran Zmanjkovič

  ON IN TRŽNICA

  Vso bo treba spet jo prenoviti,
  od arkad do stojnice poslednje,
  to naloge prve so naslednje,
  treba še in še je ponoviti.

  Rekel je poslovnež zelenjavni,
  raznih vrst banan ponujevalec,
  tržnični pogosti sprehajalec,
  med prekupčevalci prvi, glavni.

  Stojnice naj vse se aranžira,
  da iz njih naravnost v žepe kane,
  tisto pa, kar kupcem preostane,
  naj za drag denar se garažira.

  Je razgrnil svoje misli glasne
  in medtem pošteno te oskubil,
  čisto, kot zastonj ti je obljubil,
  da njegove so namere jasne.

  Če bo treba, vzel bo arhitektu
  vse načrte sveže iz predala,
  verjemite, to ni lastna hvala,
  svoj podpis pritaknil bo projektu.

  Tudi če pisánja je nezmožen,
  ker v mladosti ni se opismenil,
  nič za to notar ne bo se zmenil,
  ves postopek bo pošten in prožen.

  Če bo treba, bo do škofa stopil
  in izprosil bo odpustek zase,
  da lahko po tržnici se pase,
  zveze svoje bo duhovne vklopil.

  Če bo treba, šel bo do župana,
  raznih vrst banan mu bo olupil
  in če treba sam se bo podkupil,
  Cigo, imigrant iz Murglistana.

  • VERRZIFIKATOR

   Janko z Viča

   BUTALSKA CESTA

   Ceste naše so le za domače,
   je župan butalski vsem oznanil,
   da Tepanjčane je s tem ukanil,
   sitne po Butalah pohajače.

   Čimveč cest naj se zato razkoplje,
   v jame da popadajo vsiljivci,
   ki navadni vsi so le kradljivci,
   jame se zato globoke skoplje.

   Da Tepanjčan ne bi po Butalah
   mogel vštric z Butalcem se voziti,
   ceste treba vse je omejiti
   in prilagoditi jih budalam.

   Da Cefizelj mogel bo zbežati,
   ko lovila ga bo policija,
   takšna zdaj župana je vizija
   in pri tem ne neha se režati.

   Takšna je županova vizija,
   naj vsak meter jame se kvadratni,
   zaračuna v vrednosti večkratni,
   vsa razlika je zgolj provizija.

   Vse ima za norca policaje,
   red naj po njegovem le krojijo,
   takšno je župan podal vizijo,
   da imeli bi ga le še raje.

   Čas pobega za Cefizlja skrajšan
   s tem da bo, župan se je pohvalil,
   se mu kamen od srca je zválil,
   zdel župan butalski se olajšan.

   Resda cestni zdaj režim je skrajšan,
   resda za Tepanjčane ni mesta,
   da pa zanj je past preozka cesta,
   za spoznanje takšno je prikrajšan.

   To spoznanje kot da ga ne mara:
   Kdor Tepanjčanom skopál bo jamo,
   na pomoč bo kmalu klical mamo.
   To modrost butalska je prastara.

   Saj Tepanjčan pač ne razlikuje
   lopova Cefizlja od župana,
   za oba je ista mera dana,
   le da skupi jo župan še huje.

 • Amerikanc

  Pa Zoki je “naš čovjek”, jezni Ljubljančani, ko Vas šmirgla ?!

  • VERRZIFIKATOR

   Jes, vala, Amerikanac, u pravu si.

   Tvoj Ljubljančanin

   Šumádinska narodna

   CIGO I OTAC

   Cigu znaju svi iz komšilúka,
   predsednikom on bi da se zove,
   nikad njemu, Cigi, dosta love,
   ne zna Cigo šta je ljudska bruka.

   Cigo smeje se, pokáže zube:
   »Ko šta meni Cigi opšte može?
   Može l´neko da me liši kože?
   Nema takve ruke nigde grube.«

   Što on kupi, to mu je svojina,
   vlasništvo, pa makar je ukráo,
   uzme, Cigo, što mu Bog je dao,
   pa zar nije, ljudi, to milina?

   Uzme Cigo dete u dvorištu,
   ma koješta, dete on ukradne,
   neka, kaže, ovaj svet propadne,
   svi smo samo tu na igralištu.

   Menja Cigo dete sad za konja,
   poznat ovaj Cigo jest trgóvac,
   još poznatiji na pare lovac,
   a lopovluk na daljinu vonja.

   Prema konju roditeljska prava
   ista su mu kao pre za dete,
   kupljene su njemu stvari svete,
   kao što Indíjcu sveta krava.

   Kad odjednom konj ga lupne nogom,
   nema Cigo vremena da slaže,
   ni sekundu jednu reč da kaže,
   da bar kaže konju: »Sine, zbogom«!

   »Nemoj roditeljem ti me zvati!«
   hoće Cigo još da konju kaže:
   »Bilo bi mi, sine, mnogo draže,
   da ne činiš ti to svome tati.«

   • karpelec

    Hi-hi,hi vsestranski verzifikator-beseda teče ti tudi v tujem jeziku.

   • SIMON ROZIC

    Alla ti vera!!!! Svetovno!

 • Olga2345

  Opankarju nogo v rit!

  • učko

   Šus od šrotarce !

 • Franc Šink

  Ljubljana me spominja na videz lepo urejen hlev na podeželju poln gnoja in z slabim gospodarjem.in z Mercedesom pred njim.

  • Andrej

   Kako – na videz? Tako je!

   • Simon Novak

    Andrejček, pomiri se

  • Simon Novak

   In tako še bo par let

   • Franc Šink

    Misliš ?

    • Simon Novak

     Vem

    • Steiermark

     s čim pa naj misli, z luftom, ki ga ima v glavi?

 • sloustava

  Nimam programa, ker ga ne potrebujem, tako nekako vrli cistokrvni mesanec blebeta Ljubljancanom. Mi pa mu odgovarjamo: ga ne bos rabil, ker te bomo odnesli na smetisce zgodovine!

  • Simon Novak

   Ha ha ha, mokre sanje đesnjakov, budnica bo 18. 11. zvečer

 • Simon Novak

  Psi lajajo, karavana gre dalje

  • učko

   Jah, nehej že enkrat nabijat, no !

   • Simon Novak

    Kar je res, je res, zahojenec

  • BlackOpsSystem

   A to ti je mama povedala??? Noben ni hotu nanjo splezat???

   • Simon Novak

    Ne, tvoja mama mi je to povedala, ko sem plezal nanjo

 • učko

  Boli Jankovića lulek, pofukanca čefurskega. On gleda sam to, da od ogromnega kupa davkoplačevalskega denarja sam seb čim več u žepe posprau. Vse ostalo delajo drugi, njegov “DREAM TEAM” !!!!

  • Svele

   Kaj bosta retardirana spedofilirana otroka Janeza Janše hahhahahah crt in Jakob ko in če odrasteta hahahhahhaha posiljevalca sadista psojebca posiljevalca ali pedofila v hozentregerjih hajhahha

 • BARBARA RAKUN

  Tole si preberite, ljudje, vsi! Bolj resnično ne bi moglo biti! https://www.casnik.si/andrej-m-poznic-jankovic-v-meni/

  Janković dela samo tisto, kar je za njegovo korist. Ko pa se je zgodila afera Kengurujčki, je pa rekel, da se v javnih vrtcih to ne more zgoditi. Le kako to on more vedeti, ali jih 24 ur na dan nadzoruje????

  Ljudje, vprašajmo se, koliko smo podobni Jankoviću, pa ne v denarju in bogastvu, v tem ga ne bomo mogli nikoli prekašati, jaz imam raje čisto vest. Sprašujem, koliko smo mu podobni v razmišljanju, ko nočemo sprememb, ko hočemo živeti v udobju, ko se izogibamo odgovornosti, ko se izogibamo izpostavljanju v javnosti, ko razmišljamo, da če on krade, lahko še mi…..
  Vse je odvisno od nas, ljudje!!!!!

  Sama delam v Ljubljani, živim pa ne tam. Kadar se ne vozim z vlakom, grem z mestnim avtobusom. Moram povedati, da je gneča na avtobusih zjutraj taka, da če si samo zamislim, kaj bi bilo, če bi prišlo do nesreče, me vse mine. Torej kaj je Janković naredil glede javnega prevoza z mestnimi avtobusi? Kaj je naredil, da bodo vsi otroci lahko hodili v javni vrtec? Kaj je naredil za starejše ljudi? Kaj je naredil za podporo družinam? Aha, nekatere družine imajo pri njem podporo, vemo katere!

  • Cmerko

   Srbske in strogo leve opice.

 • Liberalec

  Vsake 4 leta vprašajo Ljubljančane, koga želijo, da med drugim, ureja tudi infra strukturo. Izbrali ste Srba, Jankoviča, ki ne mara ne Slovencev in ne Slovenije. Torej…..

  • Mojca pokraculja

   Srbi in cefurji ga volijo. Ne Ljubljančani.Bos torej volil Logarja in postal Ljubljančan

   • kraljica vesolja

    Obadva, je… vam Srbin mater. A vesta, da jst sama po seb nisem sovražna oseba, sam k pa en začne čez južne pa Rome govort, takrat pa začnem sovražit, po mal. To pa ni dobr za ta svet. Tko da raj nehita.

    • Mojca pokraculja

     Sama sebi je.. š svojo srbsko mater. Da si čefurka dokazuješ s tem, ker tajiš svojo srpsko mater ali očeta.Pokvarjenka in še upaš groziti ! Izgini s to svojo cirilico.

     • kraljica vesolja

      Živim v demokratični družbi, svobodni. A si fašistka, da mi določaš, kako pa kaj. Ja, ja, sami fašisti. In kva jst grozim, jst mam dar, da si lahk zlomiš nogo, če hočem. Veštica, hahaha. Kakšna jokica si, zarad takih bab je svet še bl u k.

     • Mojca pokraculja

      Ti kar daj v cirilici.Blokiram te, nisi zanimiv !

     • kraljica vesolja

      Ajde, sej jst tud z otroki nimam kej debatirat.

     • Steiermark

      zaradi “takih bab je svet še bl u k” (to razumete samo ćefurji, kaj si hotela “povedati”?) in tisto svoje j….banje, po balkansko, prišparaj kar za svojo mater, medtem, ko te po vaših šegah in navadah obdeluje tvoj lastni oče….. Hudo ti je, ko veš , da se nisi sposobna civilizirati in kultivirati ter sprejeti napredne in krščanske, naše , kulture. Fašist si pa ti, s svojimi srbskimi ćefurji vred!

     • Svele

      Reče prostitut Jakob retardiranem bratu črtu hhajajjaja ti pa fukas bolje kot Janez crtojebec pedofil vem to mi je že mama lajdra Urša že povedala hahahhahhaha

     • Svele

      Črt in Jakob jebete slovensko hlapcevsko lajdro Uršo hahhahah

     • Mojca pokraculja

      ja kučan.

     • Svele

      Jakob se je zadavil z dildotom hajjajja

     • Mojca pokraculja

      Ja kučan.

    • Steiermark

     kraljica ćefurjev, povej že enkrat, kam bolj spadaš med srbine ali cigane?

     • Svele

      Črt je danes ubil Jakoba z dildotom hajjajjaja slovenska hlapcevska incestno pedofilna tradicija

    • Dostmamrecesijeinpičkarije

     Ja, resnica je boleča. Samo kar je res, je res. Na oblasti je Srbin, bananar, islamofil. Kaj boš pa zdaj rekla???

     • kraljica vesolja

      J si mater. Pa to.

     • Dostmamrecesijeinpičkarije

      Kraljica vesolja, kaj naj bi to pomenilo??? Srbin (Čafur) na oblasti, mi pa v pasti.

     • Dostmamrecesijeinpičkarije

      Jebat ga. Taki so pa Srbini, komunisti. Sorči Veličanstvo vesolja.

     • Dostmamrecesijeinpičkarije

      Vaše Veličanstvo mi še ni odgovorilo.

     • Svele

      Hahhaha kaj bosta retardirana otroka Janeza Janše črt in Jakob ko in če odrasteta hahahhahhaha posiljevalca sadista psojebca ali pedofila v hozentregerjih hajhahha

    • KAPIBARA

     Kratko jedrnato: Govorim čez srbe+ Ćigane (nećivile). itd..
     – pa ajde pojdi delat sarme..

     • Svele

      Reče prostitut Jakob retardiranem bratu črtu hhajajjaja ti pa fukas bolje kot Janez crtojebec vem to mi je že mama lajdra Urša že povedala hahahhahhaha

  • Svele

   Smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha

 • Silos

  Ja vse to je res samo mislim ,da je to pismo nastalo kar v uredništvu

  • SIMON ROZIC

   Kdorkoli gaje napisal, odlično pozna bando Jankovićevo s glavnim mafijcem
   na čelu ! Tako se nam reži v fris, da se mu je gobec raztegnil od levega do
   desnega uhlja! …če bi bil pečen, bi mu lahko mirno vtaknili eno veliko jabolko
   taja v režečo odprtino!

 • althar

  Zokuna v zapor, Koželja pa namočit v Lublanco.

 • Antonius

  Kaj bo Jankovićeva zapuščina?
  Dolgovi, pokradeni procenti od investicij, odpis njegovega 16 milijonskega dolga, bankrotirana podjetja in en samomor, enosmerna prometna anarhija, akustično povsem neuporabna dvorana Stožice, nedokončan nogometni stadion poleg nje, bosanskemu Srbu prodan ljubljanski KPL s katerim mimo javnih razpisov razkopava po Ljubljani, sprivatizirana Ljubljanska apoteka, finančno podpiranje LGBT in zlorabno pof’ukana apotekarka.
  Janković je garancija za poslovni bankrot. Ko so ga od=bali iz najboljšega soseda je v času njegovega vodenja Mercator tako zadolžil, da so največje slovensko trgovsko podjetje na koncu prezadolženo prodali, njemu podobnemu hrvaškemu kriminalcu, za drobiž.
  Jankovićev način vodenja je zloraba položaja, kar je počel že v samem Mercatorju. Malo je poznano dejstvo, da je na Mercatorjevih policah prodajal ekskluzivo, ki jo je nabavljal preko svoje firme.
  Ja, gazda Zoki neki ma?! Zoki ima marsikaj na svoji kosmati vest. V njej bolj pozorni najdejo tudi njegova dva sinova na koki.
  Ah, Miškovićev Intercontinental in Jankovićev Jurček v Beogradu?! Morda o tem kdaj drugič.

  • Mojca pokraculja

   Pozabil si na snaho Ursulo Gawish. Tud njo ima.

  • KAPIBARA

   .. en samomor.. ?
   Za tega se ve !!.. kdo ga je naredil pa tudi na skednju, pa mu ga niso pripisali..

   • Svele

    Hahhaha hlapci ne prenesejo ničesar hahhahhahahahj samo pedofilijahahjahha jim je ljuba .hahhahha Janša zlorablja črta in Jakoba sta pozitivna na HIV desni hahhaha smrt slovenskim pedofilom klerofasisticni

 • Zgolj v vednost in ravnanje:

  Pred kratkrim vam je Zoran Janković
  podrl spomeniško zaščiteni stavbi prvega ljubljanskega letališča.
  Gre za
  še en primer, ko vam Janković sistematično podira in uničuje kulturno
  dediščino.

  Še par let nazaj vam je obljubljal obnovo (glej: https://www.delo.si/novice/… ) sedaj pa je vse skupaj na hitro porušil!!
  Tudi BTC City (Jože Mermal) je še lani zagotavljal, da bosta stari letališki stavbi obnovljeni. https://www.facebook.com/BTCCity/posts/1326828740704818

 • Ryuk

  Ne pozabit na nov radar v Vrhovcih. Mariborčani bi že popiz**!
  Je bila pa to samo njegova prometna politika. Na drugih področjih je bilo vodenje še slabše.

  • učko

   Jah, če bi biu režimski Zoki u Mariboru, bi lohk na vsake 100 m postau radar, pa bi bli usi tih, tko ko u Lubulani !!! Čefurji-zemoti, mu use tolerirajo !!!

   • Svele

    Danes sta se stegnila spedofilirana otroka Janše črt in Jakob.hahhahauaua Janša bo Zvečer dvignil roko na sebe .amen hvala bog

  • Mare Kranjc

   Mariborčanov je bilo zelo malo med tistimi, ki so se šli lažne “ljudske vstaje”! Na prvih nekaj protestih ja, potem so se pa Mariborčanom odprle oči. “Protestniki” so večinoma prihajali iz Ljubljane, še posebej tisti nasilni, v organizaciji stranke SD in ZZB NOB, ki sta jih z avtobusi vozila po Sloveniji. Z nasveti pa so pomagali stari prijatelji srbski udbovci in levičarji iz srbske organizacije Otpor, ki so za prav ta namen prišli v Slovenijo. Mariborski protesti so bili generalka, za kasnejše dogodke v Ljubljani in napad na 2. Janševo vlado, saj stara komunistična nomenklatura ni smela dopustiti, da se razgradijo njihova omrežja. Da je vrag vzel šalo, so dojeli, ko 2. Janševa vlada Državno tožilstvo premestila pod okrilje MNZ, ministrstvo za kulturo pa je bilo ukinjeno.

 • milanček

  ta čefur bi bil v pravni državi ne zaprt , ampak bi ga morali dobesedno obesiti! ko pa se že dela, zraven pa njegovega botra, kućana!

  • kraljica vesolja

   A veš, kok je zastarel uporabljat besedo čefur. Razn, če si tud sam čefur, verjetno si. Lepš se izraži .

   • KAPIBARA

    …zastarel…
    Vedno moderno “In”… razen, će si Ćefur

    • Svele

     Kaj bosta retardirana otroka Janeza Janše hahhahahah posiljevalca sadista psojebca ali pedofila v hozentregerjih hajhahha zastarelo ampak enkrat venček vedno pedofilni hlapec hahhaha

   • Svele

    Nima pojma o geografiji .

  • Svele

   Smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha.govna Janševa pedofilna cerkvena smrt cerkvi amen smrt pedofilom Janši

   • milanček

    kdo ti je to spisal to bluzenje, saj ti majmun nisi pismen, IQ imaš enak sobni temperaturi!

 • Mojca pokraculja

  Jezni Ljubljančan, daj poslji tekst v urednistvo revije Ljubljana, da ga tam objavijo.

 • kraljica vesolja

  Zoki, evo, tega pisca uzem u službo.

 • kraljica vesolja

  Ljubljana itak propada pa tud če zgleda ne vem kok lepa navzven. Folk je čist u k. Že prej je bil, iz leta v let pa vse slabš.

 • BARBARA RAKUN
 • terminalar

  Poleti, ko sem bil v Kölnu, nisem opazil niti enega ležečega policaja, cesta je gladka. Tu pa so že na razdalji 200 m, kobajagi zaradi “varnosti pešcev” (naj pešci že enkrat sami pazijo na svoje riti) in me ta vožnja po grbinah počasi spravlja ob pamet.

  Ležeči policaji so predvsem namenjeni za kontrolo vozil pred varovanimi objekti kot so npr. kasarne, vojaški in policijski check pointi itd.
  Očitno ima “nekdo” s tem spet zagotovljen lep posel.

 • Ježek Teka Teka

  Pismo, pa to … hahahaa … ne me jebat …

 • Grog

  Kot ljubljancan imam eno besedo za njega ;)

  IDIOT

  Zakaj ??? Ze zaradi tega stavka ;

  ” na primer potegnili dvopasovnico po sredini Ljubljane in skrčili pločnik”

 • Lea Pralines

  Oba Logar in Jankovič…OBA STA SLABA IZBIRA ZA LJUBLJANO.OBA STA SKRAJNEŽA,EDEN LEVI DUGI DESNI.Jankovič ima polno kazenskih nerešenih zadev na sodišču,in tak res ni v ponos za mesto Ljubljana,Logar pa je hud skrajnež in kaj kamlu bi imlei Rožnikov trg ali pa ime kakega drugega domobrančka.

  • Novakec1

   Kazanje sredinca je kaznivo.

 • Novakec1

  Po koncu lokalnih volitev preštejte župane z yogo poreklom? Bo čudna številka.

  • KAPIBARA

   pA MINISTERE Z OBRAMBO..

 • Mimi

  Jezni Ljubljančan= jezni upokojenec= nori sdsovec.

 • Gkfcb

  Jao jao se vidi da gre za migranta in ne za Ljubljančana. Kater norec bi povečeval promet v center. Ena boljših Zokijevih stvari je bila zaprtje centra za promet.

 • Pavel

  Zoran je najboljši župan kar jih je Ljubljana kdarkoli imela. Kar tako naprej.

  • KAPIBARA

   uPAM DA KONLČA KOT hRIBAR..- KI BIL BOLŠI OD NJEGA..

   • Svele

    Janša bo končal kot Hribar hahahhaha kaj pa njegova spedofilirana otroka hahhaha

    • KAPIBARA

     Ivan Cankar: “UJEDINJENJE PO SRBSKO bo
     imelo za Slovence katastrofalne posledice.”
     “Imenuj se dandanes v Ljubljani Slovenca, pa boš tepen, ne od nemških,
     temveč od ilirskih šovinistov.”
     “Prepričani smo, da zdrav slovenski razum zmaga, da se Slovenci končno
     oprimejo zopet z vso dušo svojega narodnega ideala, in upamo, da je današnje
     ilirsko gibanje na Slovenskem sicer res žalostna ali vendarle prehodna
     epizoda v slovenskem javnem življenju.”
     “Nevarno je, dandanašnji take banalne resnice očitno povedati.”
     – “Na glavi je imel (IVAN CANKAR namreč) pet razčepljenih ran, razbito
     arkado in zlomljeno ličnico. Oblast, ki je pripadala projugoslovanskim
     narodnoizdajalskim privržencem ilirjanskega in prosrbskega kroga, o atentatu,
     ali (kakor je sama razglasila), nesreči, ni dovolila preiskave!

   • Svele

    Prosim boga da Janša dvigne roko na sebe jauhajau

 • kdorce
 • Ivan Friderik Novak

  Janković je manj slaba izbira.
  Tragično bi bilo, če bi izvolili sluzastega Ivanovega pudla Anžeta za ljubljanskega župana.

 • Ivan Friderik Novak

  Še to, normalno razmišljujoč Ljubljančan ne bo nikoli volil SDS-ovca, pa naj bo to sluzasti Logar ali kdo drug.
  Janković ni brez napak, je pa odločen dedec, ki si ne pusti pameti soliti.

 • Zgornji

  AMPAK RES , … KOOOOOOOOLK MORAJO BIT LUBLANČANI BOLANČANI , DA NE SPREVIDIJO PREVAR , GOLJUFIJ , TATVIN, ROPOV IN ZLOBE KI JIM JO ĐANKOVIĆ DELA !!! ??? !!!

  • KAPIBARA

   Ljubljančani vse to vidimo, al kaj, ko imamo, v Ljubljani, nam vsiljene poturice..

   • Zgornji

    Aja … hmmm, ampak, kdo pa je Dovolil navleči vse te podtaknjene migrantiče gor že po drugi svetovni vojni ?? Ta je moral biti pravi Vzrok Zla !!! ! !!!

    • KAPIBARA

     Ne vem, me ni bilo zraven.. danes pa idici VSE povedo. !!

   • Svele

    Malo vas je pedofilcine slovenske

    • KAPIBARA

     Ti ni problem
     Problem je to, da je vas+ poturica PREVEČ..

 • m_m

  No, zaprtje centra za ves promet, razen za trolo in taksi, je čisto dobra in prava stvar. Tukaj se pač ne strinjam.
  Vse drugo pa ima kar dobro osnovo.
  Janković je zagotovo naredil veliko dobrega za Ljubljano, pa tudi veliko slabega, če smo pošteni.
  Njegova ignoranca četrtnih skupnosti, to zna pohoditi ljudi, če se ne strinjajo z njim in še veliko je tega, to so stvari, ki več kot le iritirajo.
  Mislim, da je res čas, da pride nov obraz in ne vidim razloga, da ta obraz ne bi bil Logar.

  • Svele

   Sanja hlapec o gospodarjenju

  • Ivan Friderik Novak

   Nov obraz nam ne bi škodil.
   Slednje ne velja za Romaninega sluzavca.

 • Jožef

  Gospoda Jankoviča v Ljublani volijo samo Jugoviči in slovenski Janičarji. Žalostno, toda resnjčno. Nevem, zakaj nekomu, kot je Logar, dajete pridevnjk “sluzasti”. Če ne poznate drugih bolj pametnih pridevikov, je bolje da svoja mnenja ne oznanjate v javosti. Pri volitvah šteje vsak glas, pa čeprav je od najbolj pokvarjenega ali nevednega bedaka. V zapor je potrebno spraviti vse krinalce in jihove vodje.
  Za Janeza Janšo to ne velja, ker je tam bil dvakrat in nikoli mu niso uspeli dokazati krivde. Če ni kriv, je nedolžen. In, nehajte že enkrat s vašo hudobijo.

  • Svele

   Gotofi ste venčki hahhahahhaha

  • Ivan Friderik Novak

   Brez zveze omenjaš Janšo. Saj slednji ne kandidira za župana.
   Soglašam, da je potreben nov obraz, ampak ne Logar (v primeru dvoboja Janković:Logar navijam za falota Jankovića)
   Škoda je, da ni v igri npr. Mojca Kucler Dolinar. . . .

 • zdrava.pamet

  Seveda da bomo odprli slovensko za vse avtomobile. Pa še dvopasovnica bo. Če nam še tako perete možgane se radi peljemo z avtomobili. Kar naredite anketo in bomo videli ali ljubljančani hočejo hipijevski raj ali ceste. Dvorezni meč ni bila zapora Slovenske ampak zapora Prešernovega trga in tromostovja za avtomobile. Zapora Slovenske je pa norost.

 • justjst

  Se strinjam! Slovensko cesto je treba odpreti za ves promet in jo
  spremeniti v dvopasovnico. Potem ne bo nobene potrebe zapreti en pas
  dunajske in celovške, ker ne bo gužve. In tudi zrak bo bolj čist ter ne
  ga ne bo treba meriti na Rožniku in goljufati.

 • Morala

  Če se pa tako rad pohvali, kaj vse je naredil za Ljubljano…

  Pokrajine je potrebno ustanoviti, preveč je občin…

 • base

  Tudi kučan je boljši od jankoviča. čisto vsak.

 • base

  Še kučan je boljši od jankoviča.

  • Svele

   Hhahaja Janša pravi sta črt in Jakob boljša od Urše jajjahhAhah

 • Svele

  Reče prostitut Jakob retardiranem bratu črtu hhajajjaja ti pa fukas bolje kot Janez vem to mi je že mama lajdra Urša že povedala

 • Svele

  Črt in Jakob se zbujata posrana in poscana zaradi zgodbic Janeza Janše hahhahahah pod pojstlo kukata če je Milan murgeljn tam hajhahajja

 • Svele

  Skače črt ves vesel in ga fotr Janez vpraša zakaj je vesel ja zaljubljen sem reče črt ja v koga pa ja v milutina pa kje si lih cefurja najdel reče Janez Janša.jahhahahhahhha

 • Svele

  Vprašajo Janšo a bi raje Uršo enkrat ali črta dvakrat Urša je Urša reče Janša vendar dvakrat je upal dvakrat haujahhah

 • Svele

  Mladi Slovenci črt in Jakob opuscajo vectisocletno incestno pedofilno hlapčevska tradicijo postajajo homoseksualci hahhajahha

 • milanček

  Resno sprašujem odgovorne na Nova 24TV, kako lahko dopuščajo komentarje pod imenom svele?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!