Ptuj po 20 letih v gradnjo 48 najemnih neprofitnih stanovanj

(Foto: MO Ptuj)

Nove kapacitete na najemnem stanovanjskem trgu na Ptuju bodo na eni strani pripomogle k reševanju stanovanjskih izzivov socialno ogroženih skupin, na drugi strani pa k revitalizaciji mesta in dodatni ponudbi parkirnih prostorov v tem delu mesta, so povedali v MO Ptuj.

Stanovalci Kraigherjeve in Hercegove ulice ter Ljudskega vrta bodo lahko dodatne parkirne prostore kupili ali najeli. V zadnjih letih se je trend odseljevanja s Ptuja sicer zmanjšal, kljub temu želi občina s takšnimi ukrepi in investicijami trend obrniti v pozitivno smer, torej priseljevanje.

Gradnja bi se lahko začela v naslednjem letu, so sporočili iz ptujske občine, ob tem pa tudi, da vrednost projekta znaša 3,6 milijona evrov, pri čemer bo Mestna občina Ptuj zagotovila polovico sredstev. Gradnja novih stanovanj zunaj starega mestnega jedra prinaša mestu in prebivalcem številne koristi. Nova stanovanja bodo opremljena z dvigali in dovolj parkirnimi prostori. Cenejše bo tudi njihovo vzdrževanje.

Več na spodnjepodravje.si …

  • zoro

    ptujčani, dobili boste podganje iztrebke – nove ptujčane iz arabije in afrike, ki so mnogo pomembnejši od vas – in to se gradi za njih, kajti oni zaslužijo nadsandart vi pa ste tako ničvredni sužnji, kot mi vsi slovenci – napisal sem samo kaj si vlada o nas slovencih misli in kaj namerava, no, v ptuju se že dela na tem

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!