Slovenski prispevek k zvezdi na pločniku slavnih v Hollywoodu

Foto: FB

Miška Mini bo 22. Januarja dobila svojo zvezdo na Pločniku slavnih. Kaj imamo s tem Slovenci? Razen nakazil v višini več 10 tisoč € iz naše državne NLB njenemu fiktivnemu partnerju Miki miški v obdobju Pahorjeve vlade popolnoma nič.

Zvezdo Miške Mini bodo na Pločniku slavnih odkrili 22. Januarja, njena zvezda pa bo že 2627. S tem se bo miška Mini pridružila četi slavnih Disneyjevih junakov, med katere lahko naštejemo Walt Disneya, Mišaka Mikija, Racmana Jako, Sneguljčico, Zvončico in druge.

Slovensko financiranje Disneyevih risanih junakov
Kot smo o temi pranja iranskega denarja v NLB že poročali, so iranskemu poslovnežu Iraju Farrokzadehu zaradi sumljivih transakcij proti koncu leta 2008 v tujini zaprli transakcijske račune. Takoj za tem je Iranec račune odprl v NLB, prvega 12. 12. 2008. V letih 2009 in 2010 se je nato prek NLB oprala milijarda iranskih dolarjev. Nakazila naj bi prihajala prek iranske banke pod embargom na NLB, ki je nato denar prenakazala na preko 9.400 računov. Mesečno naj bi se prek NLB opralo do 80 milijonov evrov, celoten znesek pa se je približal milijardi dolarjev. Kot predmet nakazil naj bi nakazovali osebam po imenu Jaka Racman, stric Skopušnik in Miki Miška, za nakupe zmrznjenih piščancev in fitnes opreme.

Sporne transakcije so se leta 2010 končale, saj je Iranec svoje račune odprl pri eni izmed Moskovskih bank, v tem času pa naj bi zaradi visokih provizij nekdo pridobil protipravno premoženje v višini od 300 do 600 milijonov evrov. V NLB so Iranca namreč celo oprostili plačila prilivnih provizij.

Celoten prispevek si lahko ogledate na portalu Primorska24.si.

 • xtc

  Neuradno se baje sliši ,da mislijo levaki narediti slovensko verzijo tega miška,imenoval se bo Milan Miška in bo imel na glavi titovko in uniformo,za vrtec bo v racličici Ciciban ,za osnovno šolo Pionir Milan Miška in za napreje omladinac Skojevec Milan miška,nastopal bo v partizanskih pravljicah za majhne ,starejše in one ,ki jim zopet gre nazaj na otročje in verjamejo v NOB pravljice.
  Neutrudno bo v stripih in risankah preganjal domobrance,fašiste,ustaše in četnike in bo kot Rambo obračunaval z njimi-baje bo to svetovni hit- res ne uide zvezda na pločniku slavnih-vendar ta bo morala biti rdeča.

 • OMEN

  Zvezda je satanisticni simbol.Daje lažno obljubo da vodi v življenje ,da ampak kakšno življenje ,Življenje kjer je nešteto pravil katera te dejansko naredijo zapornika na svobodi .Mi smo imeli lep primer takšnega življenja pod rdečo zvezdo .Večne obljube …realnost pa bedne plače ,bedne penzije ……

 • šmentanamuha

  Tako ja …

 • Božobožo

  Kaj pa ko SDS jemlje kredit pri islamsko muslimanski mafiji. Amaterji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!