Šokantno ministrsko zaslišanje: Bandelli priznal izvajanje mobinga

Minister Marko Bandelli. Foto: facebook

V zadnjih dneh bi morali mediji temeljito poročati o zasliševanju ministrskih kandidatov, ki bodo naslednja morda celo štiri leta vodili, zastopali in predstavljali Slovenijo. Žal pa so naslovnice MS medijev polnile novice o Andreju Šišku, ki naj bi se pripravljal na “državni udar”. Po ustvarjanju medijske megle z namenom prikrivanja izjav zaslišanih kandidatov za ministrske položaje, pa je tožilstvo priznalo, da Šiška ne more niti obdržati v priporu niti ga ne zmore obtožiti, češ da niso našli podobne prakse v zgodovini. Očitno je tožilstvo v tem primeru namerno spregledalo Tita in njegove partizanske klavce, ki so po vojni pobili na tisoče nedolžnih civilnih prebivalcev po Sloveniji za nasilen prevzem oblasti.

Ker pa se v uredništvu zavedamo dolžnosti o obveščanju slovenske javnosti, smo pod drobnogled vzeli predstavitev kandidata Marka Bandellija za ministra za razvoj, strateške projekte in kohezijo, nekdanjega komenskega župana.

Njegova predstavitev ni navdušila
“Nisem velik govornik, ker sem velik operativec,” je v uvodni predstavitvi povedal Bandelli in dodal: “Delam vestno, napredno, gospodarno in predvsem z intuicijo.” Kako vestno in gospodarno, predvsem pa ne vedno po črkah zakona poteka njegovo delo, smo na našem portalu že poročali.

Bandellijeva predstavitev pa odbora na zaslišanju ni preveč prepričala. Franc Trček iz Levice ga je tako primerjal s kandidatko Pivčevo, za katero je dejal, da se je odlično pripravila in tudi mnogo bolje od njega. Franc Breznik iz SDS-a je Bandellija pospremil s kritiko: “Vaša predstavitev je bila skromna. Če rečem malce grobo, bila je pod vsakim nivojem.” Njegova strankarska kolegica Suzana Lep Šimenko je opozorila na neprimerne objave Bandellija na socialnih omrežjih in dodala, da mora kot politik paziti na svoje izražanje. “Če samo pogledamo vaše pretekle zapise, lahko vidimo, da je vaš pogled drugačen kot pogled vaših koalicijskih partnerjev.” Kar že nakazuje na prva trenja bodoče Šarčeve koalicije.

Najbolj sporno Bandellijevo priznanje
Še najbolj zaskrbljujoča pa je bila Bandellijeva izjava o kadrovskih spremembah. Bandelli se je med zaslišanjem takole pohvalil o svojih delovnih odnosih s svojimi podrejenimi na Občini Komen v času njegovega županovanja: “Ni treba novih ljudi, treba jih je naučiti delati. Na občini smo vsak torek imeli sestanke in smo pregledali, kaj je kdo delal, in napovedali, kaj bomo delali. Tisti, ki ni delal, je bil osramočen pred drugimi. Najprej se moramo prepričati, ali je osebje pravo in ali zna delati.”

Četrti odstavek 7. člena zakona o delovnih razmerjih takole definira mobing oz. trpinčenje na delovnem mestu: “Prepovedano je trpinčenje na delovnem mestu. Trpinčenje na delovnem mestu je vsako ponavljajoče se ali sistematično, graje vredno ali očitno negativno in žaljivo ravnanje ali vedenje, usmerjeno proti posameznim delavcem na delovnem mestu ali v zvezi z delom.”

Kljub porazni predstavitvi je Bandelli prejel od odbora za gospodarstvo, ki ga sestavlja 17 članov, 10 glasov, od odbora za EU z enakim številom članov pa zgolj 9, s čimer je bil potrjen za ministrskega kandidata.

V primeru Bandellijeve potrditve za ministra pa njegovim podrejenim na ministrstvu že vnaprej želimo čim več potrpljenja in čim manj mobinga oz. trpinčenja na delovnem mestu pod novim Bandellijevim vodstvom.

Primorska24.si

 • Common Sense

  “Ni treba novih ljudi, treba jih je naučiti delati. Na občini smo vsak torek imeli sestanke in smo pregledali, kaj je kdo delal, in napovedali, kaj bomo delali. Tisti, ki ni delal, je bil osramočen, pred drugimi. Najprej se moramo prepričati, ali je osebje pravo in ali zna delati.”

  Z izjemmo “sramotitve”, ki je dokaj kontraproduktiven in zaostal način vodenja, ne vidim kaj je z njegovim razmišljanjem narobe.

  • if

   Prav sramotenje je poudarjeno kot problem.

 • BlackOpsSystem

  šiškota so danes spet odpeljali palicaji. Tako, da nova24, dejmo malo ažurnosti!!!

  • Vera

   Baje, da Šiškova četa kriči besedo : ” KRAMOLA “, ki pa ni nič drugega ,kot nestrinjanje z vlado, ki je v nastajanju . Bomo pa začeli vsi kričati to besedo, da naženemo nesposobneže iz ” starih vlad ” ven iz vlade in parlamenta . Kje so ” novi obrazi ” ? Samo Šarec ( lutka te vlade ) je premalo !

  • Jan Kovalski

   Niso ga odpeljali palicaji pač pa ludska milica.

 • althar

  Če bi bil kaj prida, bi bil Bandelj ali Bandel. Tako pa je le Bandelli.

  • Steiermark

   To so pač izmečki, ki so hoteli najprej biti všečni in ritolizniški fašistom, zato so si spremenili priimek, da bi zvenelo bolj imenitno, kot bandelj ali bangel…….in ugajali mussoliniju, nato so pozabili ga ponovno poslovenčiti, pod njihovim pederajzlarskim gospodarjem titom…. Sicer pa ta golazen prodaja svojo dušo svojemu črnemu gospodu satanu – glede na trenutne potrebe in privilegije……

  • rubec

   A še bolje Betonelli.

   • samsara

    Morda se sčasoma izkaže še kot Butneli

    Butnskala press

 • Duhec

  Kakorkoli, kapo dol Šišku in vsem ostalim, ki bi razgnali to bando in parlament zravnali. Če je folk butast, je pač tko. Jebeš diplomacijo in neko korektnost.

  • Morala

   Danes zjutraj so spet prišli po njega…

 • Steiermark

  Tale bingelj izgleda kot emigrant, z drugim emigrantom na poti iz afrike, ko preko sredozemskega morja, “osvajata” (drug drugega….) Evropo! Namesto ministrskega mesta bi bilo bolj primerno zanj “mesto emigranta” v kakšnem azilnem ddomu….

 • ZatonMesecnikov

  #Bandelli si je privoščil bogat dopust na Kajmanskih otokih, ki slovijo
  kot ena najbolj znanih davčnih oaz na svetu, o tem pa se pohvalil tudi
  na svojem Facebook profilu.#

  Ta je pravi levičar. In “naš”.

  • Slovenka

   Združil je prijetno s koristnim.

 • Jan Oz

  No vi, “ne levi in ne desni” (sicer ena od najbolj “smešnih” samodeklaracij), a je za vas naprimer vsaj eden od kandidatov ok, vsaj eden od celotne ekipe pozicije, da je za vas uredu,…eden…??

  ps: informacija za ovce VV JJ, nisem murgelski plačanec, niti klerofašistični levičar, ubistvu nimam prav nobenih simpatij do trenutnega stanja slovenske levice.

  • Morala

   Niti eden…in od starin – strank, ki so bile v prejšnji vladi, ne bi smel nihče biti minister ali predsednik DZ!

   • Jan Oz

    Aja…najbolj, da kar šiško z vardo prevzame oblast ane. Ker po ‘vaši’ logiki ni mogoče sestaviti vlade, pa če imamo vsak teden volitve naslednjih 10 let.

    • Morala

     Saj me ni treba vikati :) Ne piši v množini…vprašal si in jaz sem ti odgovorila ter napisala samo moje mnenje o kandidatih.

     • Jan Oz

      Predvideval sem, da si nekje v penziji, torej starejša, zato … ;-)

  • Lustrator

   Kdorkoli sploh KANDIDIRA na listah teh marionetnih strank v funkciji rdeče mafijske paradržave, s tem avtomatsko potrdi bodisi svojo strokovno ali pa moralno neprimernost za zasedanje katerekoli funkcije v demokratični državi. Navadno sta ob tem izpolnjeni kar obe spremenljivki – ne pomnem kdaj so nazadnje levaki imeli enega samega ministra ali poslanca v parlamentu, ki bi lahko vsaj približno strokovno pariral demokratom. To se jasno vidi na dobesedno vseh 1 na 1 soočenjih bodisi v parlamentu ali v pogovornih oddajah in v tem je tudi razlog, da v zadnjih cca 10 letih zelo redko sploh prihaja do takih scenarijev – v parlamentu se raje kot argumentirane debate poslužujejo sistema avtomatskega preglasovanja opozicije, v medijih pa se pojavijo le tam, kjer vedo da na nasprotni strani zagotovo ne bo predstavnikov SDS-a, Požarja, Kovačiča ali koga drugega, ki ga nimajo pod kontrolo – če pa že pristanejo na tako soočenje, naredijo to le na mediju ki si ga lastijo in se jim tako ni potrebno bati neljubih vprašanj novinarjev.

  • samotoje

   Nobeden. Kdor je prebral koalicijsko pogodbo, enkrat poslušal Šarca in pogledal, kdo so Levica in hoče še vedno sodelovati v vladi, ni normalen oz. mu ni pomoči.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Pravilno, da ste napisali Morda štiri leta, ker več kot eno itak ne bo zdržala. Matr, da ne bo.

 • Franc Šink

  Kar se Šiška tiče. Ne more nihče več reči da nimamo političnih zapornikov.

  Bojijo se celo nekoga ki se nahaja z sekiro v gozdu.

  • Duhec

   Če bi bli ljudje pošteni, kritični, pogumni bi se Šišku in vsem podobnim pridružli. Ne pa da je ostal sam, sam v sovraštvu do teh mrhovinarjev.

   • Steiermark

    Komu se naj pošteni Slovenec ali Štajerc pridruži? Nekemu psihopatu, ki se gre igrice po gozdu, s sekiro in puško, in ki je istočasno del mračnjaških , s krvavo rdečo zvezdo in morilci slovenskega – štajerskega naroda sil? On ima podpornike ravno med svojimi, rdečimi podganami, srbo – jugofili ter in to, kar se sedaj z njim in njegovimi “vojaki” dogaja, je samo del igric krvave levaške drhali, ki ga bo na koncu itak nagradila, čeprav , kot je želela, ga ni mogla “povezati z JJ” in SDS oz. desnim naprtiti teh lovskih aktivnosti!

   • Steiermark

    Zakaj pa, da bi nas ponovno popeljal v naročje srbov in rusov? On je njihov – tudi borčevski!

   • Warrior princess

    Zelo lepo povedano, se strinjam. Šiško je režimski zapornik.

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Slovenija……….. :)

   PS: Nimam besed. :)

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kučanow vajenc v polnem teku. Junkerju se že smeje.

 • Jan Kovalski

  Marko Bandelj je še večji primitivec kot Zoran Janković.

 • Jan Kovalski

  Dve primorski zvezdi:
  Giuseppe Pierazzi in Marko Bandelj.

  • KAPIBARA

   Pa oba ovajala

 • Duhec

  In kdo je izdal Šiška?! SDS ovca, desničar. Kdo se izživlja nad Šiškom, koga ogroža?! Levica, oblast. Čigav je pol?! Sam svoj. Takih pa skoraj več ni.

  • Morala

   Očitno je ostal sam…podpornikov ni pred zapori…sedaj bi morali pozabiti na zamere in ga podpreti…

   • Duhec

    Eh, tega slovenski narod ni sposoben. Moral bi vedet, da bo ostal sam.

   • Steiermark

    Lahko smo mirni, da se mu nebo nič zgodilo, ker ima za sabo celo zzb in ostale podganjeke, ki še vedbi strašijo, naokrog po Sloveniji, z rdečo- krvavo zvezdo in besbol palicami…. Kot sem že povedala, je ta šiško zaigral vlogo serpentinška, v celi zadevi in sedaj ga bodo spustili (seveda , samo pod pogojem, če bo še naprej podpiral rdečo zvezdo in rdeče zločince, ki so v Sloveniji poklali več kot 200.000 poštenih ljudi, ki jih prav šiško ne prišteva med ljudi, ki bi si zaslužili, da se jih dostojno vsaj pokoplje!

  • Clemen J.

   A sedaj ni več pomembno kaj je Varda ai deluje illegalno, sedaj je pomembno to da ga je izdal Desničar! Kaj niste pred tem šiškota naprtili SDS-u. Lej sej vas razumem, kako drugač ne morete če imate IQ opice.

 • Franc Šink

  V slovenski ustavi ki je trenutno v “uporabi” se vse prevečkrat pojavlja beseda demokracija.Je preveč nelogično da bi to bilo res.

  • Waltter

   Vsi komunisti to besedo z veseljem vslinijo v stavek pa ce pase tam al ne..

 • rubec

  “V našo potovalno agencijo je prišel en velikoglavi čefur s petkilsko verigo okrog vratu po moje je italijanski cigan ker se je predstavil kot Betoneli in hotel letalsko karto Komen-Kajmak” se je režala v slušalko ena deklca s katero sva včasih hodila. Se mi zdi da ji je zdaj kar malo žal da sva se razšla saj v moji trgovini kjer je takrat delala takih strank nismo noter spuščali.

 • Marjan Šarac

  Tega so mi podtaknili.

  • Waltter

   Ne bi reko, podtaknili so tebe pa se tega ne ves..

 • soc

  Preverjanje opravljenih nalog in dajanje novih na sestanku je mobing…

  Halo??? Ali se komu meša ali zgolj nima delovnih izkušenj iz normalnih podjetij?

  • Boy

   Halo??? Tudi ti osramotiš ljudi, ki svoje naloge dobro ne opravijo? Je to normalno ali se morda imenuje mobing?

   • ZatonMesecnikov

    Ven se ga fukne Boyči. Vendar ne na javnem…

    • Boy

     Sramotenje ljudi na delavnem mestu je mobing. JE!

     • Nšo-či

      Zagotovo sramotenje ni orodje vodenja.

  • Nšo-či

   Ustavi se ob Bandellijevi besedi…osramočen. Roko na srce o vodenju nima pojma. Tvoj zapis vsebuje normalne aktivnosti. Po moje njegovega šopirjenja nisi niti prebral.

   • soc

    Nevestno delo si zasluži grajo. Sam kot direktor sem prav tako dajal direktno podrejenim manj nujne naloge na tedenskih sestankih in če naloga ni bila dobro opravljena v dogovorjenem časovnem okviru, tega verjetno pod razno nisem pohvalil. Če se je ne dovolj resni zaradi branja levitov čutil osramočenega, tudi prav. In več kot enega popravnega izpita gotovo ni dobil. V okviru regijskih izpostav multinacionalk, ne v javni upravi.

    In to naj bil mobing?

    Da je Bandelj podoben sebičen gravželj kot njegova šefica v stranki, seveda ne gre dvomiti. A ugovarjam zlorabi pojma.

    • Nšo-či

     Ne gre za zlorabo pojma in ne verjamem, da si bil ti šef, ki se je oprijel moči v stilu mačke, ki se rada igra z miško. Tega ne počneš niti tu. Imam občutek, da si svoj stil vodenja obdržal v komenatarjih. Nisi se še igral z močjo :).
     Bandellijeve so pa besede napihnjenca, ki si ima za najpametnejšega, si lasti vse zasluge, se postavi nad ljudi in se poigrava z njihovim strahom. Zelo moraš imeti rad svoje delo ali pa ne moreš dobiti drugega, da delaš pod takih direktorjem. Sama vodim ljudi drugače. Vsaka zamuda n pomeni neposredno škodo izkazano v denarju in ugledu na mednarodnem področju.

   • miro52

    koman ima 650 ljudi

    • Nšo-či

     in?

 • hribovc

  vonta, kociper, mišić, moderndorfer, kudelja, bandelli… pa kje najdejo take šalabajzerje ???

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Janšisti in SDS so rak rana Slovenije. Kdo je izdal člane Štajerske varde? :)

  PS: Eden in edini član SDS-a. Izdajalec ostaja izdajalec. :) #PremaloSmoVas

  • Clemen J.

   Haha levuhar raje se nauči delad, da ne boš državo ožemal socialne

  • WISKY 1000

   kaj je mujo,ti je dog čas

  • Ales

   Druže TITO mi ti se kunemo. Smrt fašistom in domačim izdajalcem so nas učili. Mi smo Titova mladina.

 • Nšo-či

  Ubogi skat! Vsi mi smo tale ljubek skat. Omejili so njegovo svobodo, da je Bandelli lahko pokazal verižico in svoj ljubezenski tepih. Pa očala so zgleda tut nova. A tolk ga pa ni v kopalkah, da bi si upal podvodno fotko narest s svobodnim skatom?

 • šmentanamuha

  A to na sliki je Bandelli s svojim poletnim ljubimcem?

  • Rožle

   V službi zganja mobing … na dobustu pa spolno zlorablja vodiče .. :)

   • WISKY 1000

    a ni to strjanova žlahta

 • Vojteh Dovč

  bla bla bla bla

 • yanbear

  ︀m︀e ︀& m︀y b︀i︀t︀ch︀e︀s m︀a︀d︀e︀ e︀ro︀-︀p︀h︀o︀t︀os︀ – c︀o︀m︀︀e ︀f︀o︀︀r ︀a︀ugh︀t︀y︀ co︀l︀l︀e︀c︀ti︀o︀︀n︀.
  ︀C︀h︀a︀︀t m︀e︀︀, I r︀e︀ad︀︀y t︀︀o n︀i︀g︀h︀t s︀ta︀n︀d︀ ̩▶️ k︀︀s︀e︀n︀i︀y︀a︀︀.︀n︀a︀m︀e︀/︀i︀d︀︀1︀9︀8︀2︀4︀︀5

  • xantlesta

   ︀︀I l︀ik︀︀e y︀o︀u︀︀r t︀it︀s︀

 • Olga2345

  Pač Band(it)elli..

 • ĐĐ Style
  • Tom Žnidarčič

   Šokantno zakaj???? Ali zato, ker se je nekaj v neki oligarhiji odkrilo, ali zato, kar se bo v neki drugi oligarhiji šele odkrilo???, čeprav se že dolgo ve!!!

 • Slovenka

  Ministri in ministrice, državni sekretarji in sekretarke, sami asi. Zanima me, ali se bo našla kakšna visoka služba tudi za Damjana Murka in/ali Fredija Millerja. Kakšna škoda, če bi tak talent ostal neizkoriščen.

  • Silos

   Lej pa res lahko bi bila vsaj državna sekretarja !

  • Windischer

   Kar nekaj podobnih že imamo tako, da ne bo problemov. Fantje in dekleta bodo naredili izreden vtis na EU institucije tako da bodo schengensko mejo takoj prestavili na Hrvaško no na Slovenske izbirčne volilce so ga očitno že. Svetla socialistična prihodnost nas čaka.

 • samotoje

  Lucky Luciano.

 • Ales

  Tako je prav, potrebno je počistiti z desno nesnago v javni upravi, občinah itd. Imaš vso podporo Bandelli.

 • Zgornji

  … ja, ta parazit dela z Slabo intuicijo … !!! :-P

 • miro52

  komenska občina ima 650 prebivalcev………..

  • Kabir

   Občina Komen ima 3556 prebivalcev (2010), 650 jih ima verjetno naselje Komen.

 • stajerc5

  A mi lahko nekdo pove, kateri na sliki je Bandelli, levi ali desni!?

 • moon

  Meni je cudno, zakaj Bandelli (in ostali rdeci kapitalisti) ne uresnicujejo socializma v lastnem podjetju?
  Aja.. oni bi delili, tuje!

  A Skrabec se pa vec ne gre inzeniringa za sreco ljudi??

 • Vlado77

  Ta tip bo poskrbel za “ugled vlade” v prvi vrsti Ne poznam vseh podrobno vendar imam občutek , da gre za nekoga s malo inputa v sivi mreni in še to kar je ne zna povezovati. Predvsem pa je pretirano samozavesten in napadalen. Oboževalec NOB in vse mitologije in prvak v težkih besedah. Če bi bil Šarec bi mu prepovedal uporabljati twitter. Po mojem ne bo zdržal dolgo v vladi -prav zaradi karakterja in nesposobnosti. Župan občine vaškega značaja sorry ne more biti kar minister.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!