Ste že podpisali evropsko pobudo?

Foto: iStock

Namen evropske državljanske pobude z naslovom Minority SafePack je zaščita avtohtonih narodnih manjšin v Evropi, kamor so vključene tudi slovenske manjšine v tujini ter italijanska in madžarska manjšina v Sloveniji. 

Poglavitni cilj pobude je sprejem pravnih aktov za izboljšanje zaščite oseb, ki pripadajo avtohtonim narodnim in jezikovnim manjšinam v EU. Ti bi namreč morali vključevati politične ukrepe na področju regionalno govorjenih jezikov in jezikov manjšin, izobraževanja in kulture, regionalne politike, sodelovanja, enakosti, avdiovizualnih ter drugih medijskih vsebin.

Celoten članek lahko preberete TUKAJ

 • althar

  Jaz bom raje podpisal pobudo za zaščito avtohtonih manjšin Švedov na Švedskem, Nemcev v Nemčiji, Slovencev v Sloveniji idr. leta 2023.

 • Aton

  Zaščititi oba Slovenca v Velenju!

 • Morala

  Zaščititi bi bilo treba staroselce v vsaki državi EU!

 • Mihilus

  Jaz sem zaradi slabe izkušnje z neavtohtonimi manjšinami proti vsakršni zaščiti kakršnekoli manjšine. Meje naj se potegnejo tako, da bo etnična večina v matični državi, manjšina pa naj se odloči za asimilacijo ali pa selitev v matično državo.

 • stajerc5

  Se vam je malo odpeljalo ali kaj! Ni sans, komur kje ne pase, brisi kuci!!! Pa kaksne manjsine, se vam je res zmesalo!!!
  Korosci so povedali svoje, beneski so povedali svoje in poglej ga vraga, niti enega ni, ki bi prisel nazaj!
  Slo je pa v parih letih cez 40 000 mladih in izobrazenih k njim ali se dlje!
  Vi nas pa se s tem opankarjevim sranjem od Utripa Lublane zezate!
  Mars!!!

 • Steiermark

  Pri navajanju “manjšin v Sloveniji” so izpustili Štajerce, kot nemško manjšino!

 • totex39

  Priseljenci iz bivše Jugoslavije niso manjšina v Sloveniji in tudi pod nobenim pogojem ne morejo biti, ker so iz svojih nastalih držav zbežali,sedaj bi se lahko vrnili nazaj.

 • Franjo Trojner

  V Sloveniji živi od evih samo Nemška, Madžarska in Italijanska manjšina!

 • sašo

  Spizdi.te lopovi Evropski, potem bomo pa mogli turke, kurde in mi bosance, srbe, makedonce in šiptare upoštevati kot manjšino in nam bodo državo ukradli…bemtis to je nategovanje na suho.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!