[VIDEO] Raztresanje ledu s tovornih vozil samo v tem tednu povzročilo 2 nesreči

(Foto: gorenjski-utrip.si)

S PU Kranj so sporočili, da so gorenjski policisti so v tekočem tednu obravnavali dve prijavi nesreč zaradi raztresanja ledu s tovornih vozil. V obeh primerih se je dogodek zgodil v predoru Karavanke, tovorni vozili, iz katerih se je raztresal led, sta peljali iz smeri Slovenije proti Avstriji, na vozilih udeležencev pa je nastala materialna škoda. Do hujših posledic ni prišlo, vendar ne gre zanemariti dejstva, da so to okoliščine, ki lahko privedejo do hujših prometnih nesreč.

Celoten članek si lahko preberete na gorenjski-utrip.si. Za ogled posnetka prav tako kliknite tukaj.

Zato policisti opozarjajo vse voznike, da:
– na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega;
– mora biti tovor na in v vozilu ustrezno naložen in pritrjen oziroma pokrit tako,   da se ne razsipa ali pada z vozila in ne predstavlja nevarnosti ali ovire za udeležence cestnega prometa ali povzroča škode na cesti in objektih.

Več na gorenjski-utrip.si …

  • samsara

    Na marsikaterem ovinku, priključku na cesto, se vidi kose/plošče ledu, bolj ali manj raztreščene in razpršeen po vozišču. Vse, darilo neodgovornih in brezvestnih tovornjakarjev, ki je jim fučka za tujo varnost, zdravje in življenje, da ne omenjam še premoženje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!