Vinska kraljica Slovenije preživela dan s poslanko

Foto: spodnjepodravje.si

Dan pred dnevom žena je Klub parlamentark, ki ga vodi poslanka SDS Suzana Lep Šimenko, v državnem zboru pripravil dogodek, ki so ga poimenovali »Dan s poslanko«. Glavni namen dogodka je bila vzpodbuda mlajšim ženskam za vstop v politiko.

Poslanke so sicer na običajen deloven dan na delovnem mestu spremljale mlade ženske in se seznanile z njihovimi vsakodnevnimi obveznostmi. Udeleženke srečanja sta sprejela podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec in predsednica Kluba parlamentark Lep Šimenkova, ki je tokrat s seboj iz Haloz pripeljala tudi aktualno vinsko kraljico Slovenije Katarino Pungračič.

Suzana Lep Šimenko je v uvodnem nagovoru povedala, da je dogodek idejno nadaljevanje Dneva s političarko, ki ga je leta 2011 organiziralo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, in izrazila prepričanje, da se bo ohranil tudi v prihodnjih mandatih, so med drugim zapisali na spletni strani DZ.

Dogodek kot spodbuda mlajšim ženskam za vstop v politiko
Poslanka Lep Šimenkova je po prijetnem dogodku strnila vtise in povedala: “7. marec 2018 sem preživela v družbi Katarine Pungračič. K sodelovanju sem jo povabila, ker je iz mojega okraja in ker menim, da ji bo kot vinski kraljici Slovenije izkušnja neposrednega vpogleda v delo politike, v delo poslanke lahko pri njenem delovanju zelo koristila.”

Celoten članek lahko preberete TUKAJ

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!