Za Korošce dobrodelna pomoč, za tujce državna sredstva

Foto: Demokracija

V manj kot enem mesecu je dobrodelnost Slovencev obrodila sadove – za Borisa Krajnca iz Otiškega Vrha se je nabralo dovolj sredstev, da si lahko plača za življenje nujno potrebno operacijo. A žalostno je, da se moramo ob hudi bolezni zanašati na humanitarne akcije, ker država svojim državljanom ne nudi ustrezne pomoči. Iz proračunskih postavk za leto 2018 in 2019 pa je razvidno, da bo za tujce država namenila skoraj 20 milijonov evrov.

Čudovita zgodba dobrodelnosti
Korošec Boris Krajnc iz Otiškega Vrha je tik pred tem, da ponovno zajame življenje s polno žlico. Od leta 2010 se namreč bojuje z možganskim tumorjem, stanje pa se mu je v zadnjih letih in mesecih izjemno poslabšalo. Edina rešitev za Borisa, da bo lahko živel in spremljal svoja sinova pri odraščanju, je operacija. Boris je danes že na kliniki v Berlinu pri strokovnjaku dr. Petru Vajkoczyju, saj slovensko zdravstvo še ni zmožno tako kompleksnega posega, ki ga Boris potrebuje za preživetje.

Operacija stane skoraj 40 tisoč evrov, kar je bilo za Borisovo družino preveliko finančno breme. A ta finančna bariera postane drugorazrednega pomena, ko gre za človeško življenje, kar so s skupnimi močmi dokazali Korošci, pa tudi drugi Slovenci, ki so z dobrodelnimi dogodki zbrali potrebno vsoto za operacijo v Nemčiji. Slovenci smo ponovno pokazali srčnost in nesebično pomoč, da bi ohranili človeško življenje. Korošci smo v preteklosti bili priča že več podobnim čudovitim zgodbam človeške dobrosrčnosti, tudi za bolne otroke so že potekale akcije zbiranja zamaškov, dobrodelni koncerti in podobno. A žalostno je, da se mora človek, kljub temu da vestno plačuje zdravstveno zavarovanje in druge prispevke državi, ob hudi bolezni znajti sam in se zanašati na druge ljudi. Na pomoč države se v takšnih primerih na žalost ni mogoče zanašati.

V dveh letih skoraj 20 milijonov evrov za tujce
Apatičnost države do svojih državljanov ne bi tako bolela, če bi bili vsi obravnavani z enako (ne)zainteresiranostjo. Grozljivo je pomisliti, a možno je, da bi bila usoda Borisa iz Otiškega Vrha in še katerega drugega Korošca, ki je v preteklosti potreboval pomoč, brez dobrodelnih dogodkov zelo tragična. Življenje bolnih Korošcev in Slovencev je torej več kot očitno odvisno od pomoči ljudstva. Tujci, ki vstopijo v Slovenijo brez dovoljenja, pa imajo na voljo vso državno pomoč.

Da ima država denar za tujce, za pomoči potrebne Slovence pa ne, je neizpodbitno dejstvo. Poglejmo si odgovor na poslansko vprašanje, ki ga je vladi zastavil poslanec opozicijske SDS Branko Grims. Grims je namreč spraševal, koliko sredstev bo vlada namenila za migrante in reševanje migrantske problematike v proračunu za leto 2018 in 2019.

Celoten članek si lahko ogledate na portalu e-koroska.si.

 • karlina

  ZALOSTNO, PA ŠE KAKO RESNIČNO, sicer pa-denar NIKOLI skoraj ne darujejo nesramno bogati, pač pa mi Slovenci, ki imamo malo denarja. V Velenju bodo menda za popravilo spomenika-največjemu klavcu po letu 45-namenili več 100.000 evrov, za zdravljenje osebe iz njihovega kraja, pa so ravno tako ljudje zbirali z dobrodeljno akcijo. Zivimo res v drzavi-“prijazni” do lastnih drzavljanov in davkoplačevalcev, ni kaj.

  • Svele

   Od Janše pankrt ko je imel prehlad z helikopterjem v tujino letel zdravniku.so pač zbrali tono zamaskov

  • Svele

   Če bi Janša bil predsednik bi solstvo zdravstvo bilo zastonj vsi bi imeli službe z dobro placo ne bi nas metali iz domov na ulici ne bi bilo droge kriminala Slovenija bi bila nova Švica

   • Slo hunter

    Se malo hecaš ne

  • Valter BraniSlav

   Da ni bilo Tita bi imeli Stalina, in potem tebe Karlina mogoce sploh ne bi bilo.
   Tudi Josip Broz je bil Slovenec.

   Je pa res da je izdaja ker levi danes k nam vabijo muslimane. Izdajalce pa caka smrt. To kar se je dogajalo ob koncu vojne z nacisticimi kolaboranti se bo ponovilo z onimi ki k nam vabijo muslimane. AMEN

 • lauraas

  In to pri polnem zdravstvenem zavarovanju ! ! !

 • Slo hunter

  Slaboumneži in spolno dekadentni so podvrženi ksenofiliji in zraven orgazmično doživljajo stockholmski sindrom!! Niti sanja se vam ne koliko je teh osebkov. To je naša poguba!

  • Svele

   Princ teme z cerkvijo na polno zbirali zamaske

 • Valter BraniSlav

  …”A žalostno je, da se moramo ob hudi bolezni zanašati na humanitarne akcije, ker država svojim državljanom ne nudi ustrezne pomoči. Iz proračunskih postavk za leto 2018 in 2019 pa je razvidno, da bo za tujce država namenila skoraj 20 milijonov evrov.”…

  „Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

 • pajot

  A se tega gnoja,ki se podpisuje s svele ne da izbrisat s tega portala? Samo vprašam.

 • mare

  Za migrante bi Cerar slekel še gate, za naše ga pa boli k….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!