Začetek konca sanj o hitri cesti na Koroško?

Slika je simbolična. (Foto: STA)

Tri občine Spodnje Savinjske doline bodo uredbo o državnem prostorskem načrtu poslale na presojo ustavnosti. Če ustavno sodišče odloči v njihov prid, bo Koroška najverjetneje ostala brez 3. razvojne osi.

Nedolgo nazaj smo na spletnem portalu e-Koroška poročali o tem, da lahko gradnja drugega tira ustavi postopke za gradnjo 3. razvojne osi na območju Koroške. V primeru, da Madžarska finančno ne bo sodelovala pri projektu drugega tira, bo Direkcija RS za infrastrukturo v njegovo gradnjo vložila več denarja, kar pa pomeni, da bo za 3. razvojno os zmanjkalo sredstev. V teh dneh pa se odpira nova fronta diskriminacije in zavlačevanja, ki lahko projekt 3. razvojne osi popolnoma ustavi in izniči vsa prizadevanja Korošcev za gradnjo hitre ceste.

Občine Braslovče, Polzela in Šmartno ob Paki so podprle zahtevo Združenih civilnih iniciativ Savinjske doline in skupaj pošiljajo DPN Šentrupert–Velenje v ustavno presojo zakonitosti. Povod za njihovo odločitev je sum o kršenju ustavnih pravic lastnikom objektov, ki bi jih rušili v namene gradnje 3. razvojne osi. Če bo ustavno sodišče ugotovilo, da so tamkajšnjim prebivalcem resnično kršene ustavne pravice, bo sprejeti DPN razveljavljen.

Več na e-koroska.si …

 • črnaovca

  Niso krive te občine ki že ves čas opozarjajo na neustreznost trase. Kriva je zaplankana birokracija ki rine in rine, namerno da bo sedaj imela lep izgovor ker ne bo treba graditi kar je bil že od začetka namen. Traso si je zmislil Janša in potem ga ni bilo heroja ki bi si upal reči daje to neumnost. Seveda jo je pokvarjen velejski lobi pograbil kajti računak je z zaslužki pri prodaji parcel

  • Minovak

   Trase si ni zamislil Janša, temveč je bilo proti veliko število kmetov, ker je šla trasa čez najboljšo zemljo in hiše, ne dvomim pa, da bo ustavno sodišče pritrdilo v prid občinam in tako vso krivdo za neizvajanje pripisala njim. Tako bo vse, prav vse, kar ni narejeno in narejeno ni NIČ, prevalila na naslednjo vlado, ki ji ne bo lahko.

 • Edi Puc

  .. kaj vse ni ta Janša kriv, če letos nebo posebe, si jo bo izmislil JJ

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!