Zakaj evropski milijoni evrov ne najdejo poti v Zasavje?

(Foto: RRA Zasavje)

V prvem pozivu ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za evropska sredstva za razvoj regij naj se zasavska regija ne bi prijavila z nobenim projektom, vsaj tako je poročala nacionalna televizija.

Celoten članek si lahko preberete na nase-zasavje.si. Kliknite tukaj.

Zasavska regija se naj ne bi prijavila s projekti za sofinanciranje z evropskim denarjem
Tako naj bi po mnogih regijah v državi, za katere je bilo skupno namenjenih 129 milijonov evrov, med drugim v Podravju in Koroški, ob pomoči evropskega denarja izpeljali devet projektov za dobrih 29 milijonov evrov. Prvi javni poziv za evropski denar je bil namenjen devetim regijam, od katerih pa se na razpis za projekte regij z nobenim projektom niso prijavile pomurska, obalno-kraška in zasavska regija.

Je bila res kriva neusklajenost med župani?
Po neuradnih podatkih iz dobro obveščenih virov naj bi bil razlog za neprijavo na poziv ministrstva neusklajenost med župani, s katerimi skupnimi regijskimi projekti naj bi se prijavili za evropske milijone, kar je po mnenju poznavalcev skrb vzbujajoče, kajti zaradi tega ne bodo prikrajšani župani, ampak zgolj občani. In mnogi se že sprašujejo, čemu je namenjena zasavska Regionalna razvojna agencija, če ne v prvi vrsti za skrb občin in občanov regije.

Več na nase-zasavje.si …

 • RATATA

  Svetovne turiste povabim, da si pridejo ogledat brituf na Gabrskem u Trboulah. Ni vstopnine.
  Videli ga bodo nazadnje takega, kot se je skropucal.
  Ne bo dolgo, ko bo razkopan totalno, saj komunajzrji kar vmes, med Slovenske grobove pokopavajo muslimanske migrante in izzivajo preizkušajo meje naše svete jeze.

  • traktor

   Za svenerijo, korupcijo in socialne brezdelneže na švercu noben ne da denarja.

 • Morala

  Že ne potrebujejo ali kako? Če se župani zaradi denarja ne morejo uskladiti, potem naj odstopijo!

  Kot kaže, se bo v Mariboru odprla prva restavracija znane ameriške verige s hitro prehrano KFC! Tako, da bodo ljudje še bolj nezdravi in debeli! :)

 • črnaovca

  Zgubijo se na Ljubljanskih ulucah

  • Soave

   Hudir no. . . . jaz nisem še nič našla, pa stalno povešam očke !!

 • marker

  Po Zasavju je preveč levice. Ta ne dovoli napredka…

 • ahnenpass

  Nimajo nobene vizije, čas je že zdavnaj povozil te konce.
  Kdo je pa v zasavju najmočnejši, nazadje je bila Jelinčičeva stranka, komunisti so itak povsod močni.
  Druga možnost pa je, da so se zafinancirali, vlagali so v neke stvari, ki se še desetletja ne bodo pokrile, zagotovo ne rabijo še dodatnih dolgov, če pa bi morali delno financirati stvari, ki jih ne potrebujejo nujno ali takoj, tudi sami.

  Jaz bi se vprašal raje kaj dela Slovenska razvojna agencija, smo ja veliki za četrt Berlina, zakaj do danes nimamo celostne simulacije razvoja, po slehernem kraju v Sloveniji. Simulacija mora bit, danes se ne da več delat brez tega, to ni isto kot konkretne vizije, za katere je že ugotovljen politični ali zasebni interes, prava nacionalna simulacija mora omogočati številne alternativne scenarije in stalne nadgradnje. Pri nas pa se še vedno dela edino ciljno, kar strici naročijo in plačajo pač, drugo itak ne sme obstajati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!