Zaradi neubogljivosti države bodo trpeli Črnjani

Plečnikov spomenik v Črni na Koroškem. (Foto: e-koroska.si)

Ker Slovenija ne spoštuje zahtev Evropske komisije, bo trpel življenjski standard Črnjanov. NLB zapira edino poslovalnico v občini, po zaprtju bodo prebivalci Črne na Koroškem do najbližje imeli tudi do več 10 kilometrov.

NLB v Črni na Koroškem zapira edino poslovalnico. Razlog za zaprtje je kazen zaradi neizpolnjevanja zavez Slovenije do Evropske komisije, ki je državi naložila, da do konca leta 2017 banko delno privatizira. Tega vlada do danes seveda še ni storila, zato NLB zapira 15 poslovalnic po vsej državi.

Odločitev, da bo Črna na Koroškem med nesrečnimi lokacijami, je padla po pregledu doseganja rezultatov in kriterijev, kot so obseg poslovanja, donosnost, možnost prenosa poslovalnice v bližnjo enoto, sporočajo iz NLB. V okvir pa na žalost niso vzeli dostopnosti oziroma oddaljenosti najbližje poslovalnice od občanov. Najbližja poslovalnica bo odslej v Mežici, ta pa je približno 8 kilometrov oddaljena od središča Črne na Koroškem. Za prebivalce, ki živijo na obrobjih Črne, v oddaljenih zaselkih, pa bo pot dolga tudi do več deset kilometrov, poleg tega pa tudi nevarna, še posebno pozimi.

Črnjani so ob tem razumljivo ogorčeni. Tako so se včeraj protestno zbrali pred poslovalnico in zbirali podpise proti žalostni usodi. Kot poroča STA, se je dodobra angažirala tudi črnjanska županja Romana Lesjak, ki začenja aktivnosti za povezovanje z drugimi prikrajšanimi občinami, z zbranimi podpisi pa bodo apelirali na vodstvo banke, koroške poslance v državnem zboru in evropske poslance.

NLB (Foto: STA)

Poleg Črne na Koroškem bodo z decembrom brez poslovalnice NLB tudi Videm-Dobrepolje, Borovnica, Rakek, Ormož, Dobova, Sežana, Žužemberk, Gornji Petrovci, Križevci pri Ljutomeru, Gorenje, Jarše, Moravče in Ig, prihodnje leto pa bodo zaprli še poslovalnico Dalmatinova v Ljubljani.

Več na e-koroska.si …

 • Simon Novak

  Zaradi neubogljivosti države, ha ha ha…Pa dajte, članke od drugod “kradite” vsaj od kredibilnih in vsaj polpismenih novinarjev, NoraTV

 • Miha

  A druge banke ki so privatizirane pa bodo obdržale poslovalnico v Črni ali pa je privatizacija razlog za zaprtje.

 • Joži

  Boli me kita. Jaz grem na banko max enkrat na leto.

 • Ivan Friderik Novak

  Posledica prodaje državne srebrnine . . .
  (Škoda je, da neoliberalne ovce tega ne razumejo.)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!