Zaradi varnostnih groženj podaljšan nadzor tudi na koroških mejah

Foto: e-koroska.si

Evropska komisija je ugodila avstrijski želji po podaljšanju nadzora na notranji schengeski meji s Slovenijo. Koroške mejne prehode bodo avstrijski organi pregona varovali še naslednjih šest mesecev. Avstrijci so na morebitne ilegalne migrante dobro pripravljeni.

Ob začetku migrantske krize v Evropi leta 2015 so Avstrijci vrnili nadzor na mejo s Slovenijo – nadzor traja neprekinjeno vse do danes. Čeprav EU pred leti ni bila najbolj navdušena nad idejo, da bi države pričele zapirati notranje schengenske meje, to danes odobri brez pomislekov. Po poročanju avstrijskih medijev je avstrijsko notranje ministrstvo kot razlog za podaljšanje nadzora navedlo varnostne grožnje, ki so povezane z migracijami. Na Koroškem bosta pod štiriindvajseturnim policijskim in vojaškim nadzorom ostala mejna prehoda Vič in Holmec, na drugih manjših, kot sta Reht in Radeljski prelaz, pa bodo občasne nenapovedane kontrole.

Tako Evropa in Avstrija jemljeta grožnje prihajajočih migrantskih valov resno, zapiranje meje s Slovenijo pa je jasno sporočilo, da Slovenija svojih meja ne varuje dovolj dobro. Številni slovenski in tuji mediji poročajo o novem migrantskem valu, ki se na vstop v Evropo pripravlja na Balkanu. Od Grčije lahko preko držav Balkana v Slovenijo potencialno vstopi med 50 in 60 tisoč ilegalnih migrantov, ki v veliki meri želijo nadaljevati svojo pot proti notranjosti Evrope. A Avstrijci so na migrantske tokove, morebiti tudi preko Koroške, pripravljeni.

Že pred slabima dvema letoma je avstrijska vojska skupaj s policijo na avstrijskem Koroškem izvajala vaje, na katerih so simulirali prihod večjega števila migrantov. Sodelovalo je več kot 200 avstrijskih vojakov in policistov. Poleg treniranja ukrepov pri skrajnih primerih ilegalnega prečkanja meje pa je bila vaja namenjena tudi usklajevanju dela med vojaki in policisti za boljšo učinkovitost in intenziteto. Organi pregona avstrijske Koroške so tako dobro pripravljeni, da zaustavijo vsakršne migracije, ki jim bomo morebiti priča na Koroškem.

e-koroska.si

 

 • sprehajalec

  Če kdo misli tako kot Serpentinšek, da jih 80% ne dočaka tukaj konca azilnega postopka in da torej niso več domena Slovenije, se bridko moti. Prstni odtis je v kompjuterju, ob prvi raciji nekje na Zahodu, bodo vsi nazaj. Pa da imajo žlahto tam, pa da želijo tja.

  ne bo tako kot 2015. Vse bo prišlo nazaj. To Madžari vedo, ki se leta soočajo s tem problemom.

  • karlina

   TOČNO !!!!!

 • mginko

  Še bolj naj zaprejo to mejo. Očitno je “zaspanemu” narodu v času volitev lepo v kučanovi komunistični ugrabljeni Sloveniji.

 • karlina

  Bravooo, tako je prav. Vse države EU, so začele močno varovati svoje meje in svojo državo pred muslimansko drhaljo, z vso močjo, edino v Sloveniji, izdajalski levičarji spuščajo vsak dan, čez 20 migrantov v državo in vsakemu dovolijo azil. Slovenija je že postala žep za te migrante, če vprašate mene, kar naenkrat bomo imeli v državi več tisoč, če ne 10.000 teh zveri iz vzhoda, ki bodo začele moriti, posiljevati in napadati nič krive, nič dolžne ljudi. Kdor se temu slepi, je neumen.

 • Olga_10

  V Avstriji policija in vojska varujeta mejo! V Sloveniji opravljajo policisti taksi službo nezakonitim migrantom in vsak dan obremenjujejo davkoplačevalce z desetinami novih socialnih turistov!
  Hanzi o nezakonitih migracijah molči!
  Za referendum o drugem tiru nas pa tako “informirajo”, da so izklopili celo zvok….Bratuškova je pa obrnila plato….je že vedela zakaj….ji bo kapnilo v žep?

 • Olga_10

  Glas za SDS je glas za varnost Slovenije!

 • marker

  Bravo levica. Uničevanje države vam gre zelo dobro od rok. Ko bi vsaj znali še kaj ustvariti, pa bi lahko imeli Švico, vendar tega ne bomo dočakali, ker imate dve levi roki in gre voz že po klancu navzdol.

 • Borut Stari

  Sprejeti je treba nujno (že včeraj) ekstremno ostro politiko podeljevanja azila. Še bolje pa zakon ,ki podeljevanje ukinja. To pomeni takojšnja deportacija tam, od kod je v Sloveijo ilegalno prestopil. Z lune ni nihče padel.

 • Poštenje velja

  ŽAl ima Orban prav.
  Volite SDS če hočete še živeti v sloveniji!

 • xtc

  A Tomičke pa niso napodil nazaj v Bosno?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!