Župan sprejel državne pokalne prvakinje PGD Ivančna Gorica

Župan Dušan Strnad z gasilskimi prvakinjami.

V četrtek, 29. marca 2018, je župan Dušan Strnad v sejni sobi občine sprejel ekipo članic Prostovoljnega gasilskega društva Ivančna Gorica, ki so na nedavnem zaključnem pokalnem tekmovanju Gasilske zveze Slovenije v spajanju sesalnega voda osvojile naziv državnih pokalnih prvakinj.

Brez dvoma so takšni dosežki izrednega pomena tudi za širšo skupnost, zato je župan Dušan Strnad ekipi gasilk podelil posebno županovo priznanje v obliki spominskega kovanca Prijetno domače. S priznanjem se je članicam PGD Ivančna Gorica v sestavi Simona Kastelec, Urška Vidmar, Eva Zupančič, Neža Zupančič, Maja Ceglar, Katja Selan in Sabina Glavič zahvalil za njihov doprinos k prepoznavnosti Občine Ivančna Gorica.

Po besedah vodje oziroma kapetanke ekipe Maje Ceglar jim ta uspeh vsekakor pomeni ogromno, saj so vanj vložile veliko število ur treningov, odrekanja in prilagajanja. Kot je dejala, ima ta uspeh dolgoletne korenine, zato gre velika zasluga tudi fantom iz ekipe 1A, predvsem pa njihovemu mentorju, trenerju in izjemnemu analitiku, Mihu Hrovatu. “Hvala vsem, ki ste pripomogli k temu zgodovinskemu uspehu, hvala domačim gasilcem za veličasten in nepozaben špalir ter seveda velika zahvala županu za prelep sprejem,” še dodaja Ceglarjeva.

Čestitkam ekipi so se pridružili tudi številni gostje, med njimi so zbrane nagovorili predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Jure Strmole, častni predsednik zveze Lojze Ljubič in nekdanji poveljnik PGD Ivančna Gorica Marjan Knez. Sprejem pri županu so s himno državnim prvakinjam obogatile pevke Ženskega pevskega zbora Harmonija iz Ivančne Gorice.

C. Š.

 • RATATA

  Ćefurk pa glih ni med gasilkami.
  Tudi v Prezidu jih ni.
  http://www.dvd-prezid.hr/clanovi.php

  • Milan Muhič

   Deve male, gasilke zale in, vaš nadalnji življenski korak, verjamem da ga že poznate pa je. Končati študij, dobro, vredno vašega dostojanstva službo in, na vas spoštovane mladenke je, da poskrbite za slovensko nataliteto in s tem, večje število kod mamice vaših lepih naslednic v PGD Ivančna gorica.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!