Kakšno je stališče političnih strank do obveznega RTV-prispevka? SDS predlaga, da se plačevanja prispevka oprosti vse upokojence, Marjan Šarec: “Kakovostna vsebina terja tudi sredstva”

V uredništvu Nova24TV smo pred prihajajočimi volitvami vsem političnim strankam, ki se bodo podale v politični boj, poslali sklop vprašanj, pomembnih za razvoj slovenske države in družbe. Ker menimo, da bi morale stranke tekmovati izključno na podlagi primerjav programov, vam želimo olajšati odločitev pri izbiri z odgovori in stališči različnih strank. 

Tokrat izpostavljamo stališča političnih strank do obveznega RTV-prispevka. Bi ga ukinili? Bi ga povišali ali znižali? Tako so odgovorili:

Demokratična stranka upokojencev (DeSUS): V DeSUS-u nam niso podali odgovorov, saj programa stranke še niso sprejeli in je ta v usklajevanju.

Glas za otroke in družine (GOD): 153 evrov na leto za RTV je veliko preveč. Ni pošteno, da morajo plačevati tako veliko za televizijo ljudje, ki je nočejo gledati, ker žali njihove vrednote in verska čustva. 

Nova Slovenija (NSi): V Novi Sloveniji so nam zapisali, da bodo na vprašanje o plačevanju obveznega RTV-prispevka odgovorili. Do danes njihovega odgovora še nismo prejeli.

Slovenska demokratska stranka (SDS): “Zakon o RTV Slovenija, Statut RTV Slovenija ter programski standardi RTV Slovenija jasno in nedvoumno določajo, da mora RTV Slovenija delovati v interesu javnosti in zagotavljati verodostojne ter nepristranske informativne oddaje, s katerimi celovito obvešča o političnem dogajanju doma in v zamejstvu tako, da posredovane vsebine omogočajo objektivno javno obveščenost. RTV Slovenija za svoje delovanje prejema sredstva vseh državljanov preko plačila obveznega RTV-prispevka, zato menimo, da mora dejansko spoštovati to, kar je zapisano v zakonu, statutu in programskih standardih. V nasprotnem primeru je nesprejemljivo zahtevati obvezno plačevanje prispevka. RTV-prispevka ne bomo povišali, predlagamo pa, da se plačevanja prispevka oprosti vse upokojence.”

Lista Marjana Šarca (LMS): “Javna televizija ima svoje poslanstvo predvsem na področjih, ki jih komercialne televizije ne pokrivajo (ne govorimo o informativnem programu). Kakovostna vsebina terja tudi sredstva.”

 Slovenska nacionalna stranka (SNS): “RTV Slovenija ne potrebuje obveznega plačevanja prispevka, saj bi dovolj denarja ostalo, če bi odpustili vsaj 1.300 nedelujočih uslužbencev, skupaj z njihovimi popoldanskimi firmami in d.o.o.-ji.” 

Slovenska ljudska stranka (SLS): “Javni zavod RTV mora oz. bi moral po zakonu zagotavljati vsebine, ki so v interesu vseh državljank in državljanov. Če tega niso zmožni zagotoviti, smo za ukinitev prispevka, ker ne opravljajo svojega temeljnega poslanstva. Vsekakor pa nismo za povišanje prispevka, vprašati pa se je treba, kaj za to vrednost prispevka dobimo.”

Nova ljudska stranka (NLS): “Obvezen RTV-prispevek bi znižali ter hkrati racionalizirali poslovanje RTV. Racionalizirani znesek prispevka bi porazdelili po regionalnem principu na druge subjekte, ki posredujejo javne informacije.”

 Dobra država: “Ne bi ga ukinili, ključni problem ni prispevek, ampak njegova uporaba.”

Odgovorov preostalih političnih strank še nismo prejeli!

Marjanca Scheicher

 • Franjo Trojner

  Ukinit obvezen davek za vzdrževanje RTV LJ! Ma kak prispevek je to vas vprašam, če pa je obvezen? Naročnino za RTV LJ naj uvedejo, pol pa jo naj plača vsak, ki to želi.
  To kar imamo sedaj ni za nikamor, kar je negledjivo ljudje še zastonj ne bodo gledali, in očitno ne gledajo, oblast pa nas kljub temu z represivnimi organi prisiljuje, da moramo za to mizerijo, ki je ne gledamo/spremljamo celo plačevati. Ma to je samo v totalitarnih državah možno. Ne rabiš biti posebno pameten, da ti je takoj kristalno jasno zakaj politična levica čisto popizdi, ko kdo samo omeni ukinitev prisilnega RTV Lj prispevka, vedo, da bodo v primeru ukinitve obveznega prispevka za RTV LJ morali sami vzdrževati svoj propagandni stroj, kar zdaj veselo počno na račun vseh nas imetnikov el. priključkov.

  • karlina

   TOČNO TAKO, V NAŠI DRUŽINI ZADNJA POL LETA NE GLEDAMO MURGELJ TV, NIČ, ABSOLUTNO NIČ, ČE PA VEM, DA SO SE V SVOJIH TARČAH ZOPET SPRAVILI NA LEVIČARJE, PREDVSEM PA NA JANŠO, TAKRAT PA ODDAJE POGLEDAM NA INTERNETU-PA PRIČEVALCE , OSTALO PA NAS NE ZANIMA !!!! ME PA JEZI, STRAŠNO JEZI, DA JO MORAM PLAČEVATI, ZA TA DENAR BI RECIMO LAHKO KUPILA KAR DVE KILI DOBREGA MESA V TRGOVINI IN BI VEDELA, KAM JE ŠEL MOJ DENAR, TAKO PA-SRAMOTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • resnicaboli

    Jaz ne gledam že nekaj let tudi nimam signala ker ostale programe (tuje) gledam preko satelita res pa da obvladam tuj jezik.

 • karlina

  Lista Marjana Šarca (LMS): “Javna televizija ima svoje poslanstvo predvsem na področjih, ki jih komercialne televizije ne pokrivajo (ne govorimo o informativnem programu). Kakovostna vsebina terja tudi sredstva.”

  ??????????????????????????????????????????????????????????????????
  kakovostna vsebina-itak, lažna vsebina levičarjev, oz. tisto, kar jim naroči murgeljski klan predvajajo-KJE SO ČUDOVITI SLOVENSKI FILMI, KJE SO ČUDOVITE SLOVENSKE NADALJEVANKE, KJE SO ČUDOVITI DOMOLJUBNI-SLOVENSKI ANSAMBLI, KJE SE PREDVAJA ŽIVLJENJE PREPROSTEGA-DRUGORAZREDNEGA DRŽAVLJANA, KI MORA SKORAJ ČARATI, DA PREŽIVI, OZ. NEPREŽIVI IZ MESCA V MESEC, KJE SO PRIKAZANE PRIVATNE-KATOLIŠKE CERKVE, KJE SO PRIKAZANI STARI OBIČAJI NAŠE OČETOVINE, SKRATKA-PODEN OD PODNA, TA TELEVIZIJA JE P.O.D.E.N. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • macon

   Dobimo počefurjene debilne zgodbice raznih Đurotov, da se lahko kažejo uspešni čefurski in počefurjeni režimski kulturniki, ki cuzajo milijone državnega denarja za svoje brezvezne prežvečene zmazke. Vse, da komunajzarji mirno vladajo, ko ovcam servirajo “sproščena” multukulturna” jajca, ki ne dosegajo osnovnih obrtniških standardov, kje šele kaj presežnega- umetniškega.

   Pojem, ki ga podpovprečni levičarji vseskozi ogabno zlorabljajo.

 • beno

  Marjan Šarec: “Kakovostna vsebina terja tudi sredstva”………………… ha, ha, on že ve, koliko milijard je bilo potrebnih za kamniški projekt, ki…… khmmmmm…….no, ja……o kakovosti pa niti ne bi…….
  Lepa zapuščina novemu županu.

  • KIKI

   Tipično: ko levaku “zagusti”, stisne rep med noge, pa hajd na “ljudsko”
   pašo! Narod bo vse plačal !

 • VERRZIFIKATOR

  Novak Tevič

  O KAKOVOSTI

  Bi vprašali Marka kraljeviča,
  če kdaj gledal je televizijo.
  »Ali tele?« vprašal zanesljivo,
  kraljevič bi, »kakšna to je priča?«

  »Kakšna to telečja je zadeva?«
  bi pri šarcu brž se informiral,
  konju svojem, ki ga je streniral,
  da se ob robove ne zadeva.

  Bi zahrzal ta mu zagotovo,
  da teletska tisto je naprava,
  za oči sicér ni najbolj zdrava,
  da pa mu prinaša slavo novo.

  Bi za šarca prav nihče ne vedel,
  če teleta ne bi ga častila,
  če bi konju ta ne dovolila,
  da se sebe šarec je zavedel.

  Tu na prvem mestu je kakovost,
  podučil bi šarec kraljeviča,
  kaj vse naredili so za tiča,
  ki odletel v večno je gotovost.

  In kakovost naj se kar plačuje,
  naj teletom gre najboljša krma,
  pot navzgor je konjem namreč strma,
  naj teleta se le podkupuje.

  To povedal Marku konj bi šarec,
  bi kot tele gledal v nova vrata
  ta seveda in pohvalil brata,
  pa potem dobil prav trd udarec.

  Tisto o teletih ni najhuje,
  tiče in pa konje da slavijo.
  Mar ob šarcu res vsi ponorijo,
  ga še novo tele povzdiguje?

  Ga na vidno mesto izpostavlja,
  kaj da šarec bistroumno reče,
  kje, kako po pašnikih da teče,
  s tem samo se za konja čas zapravlja.

  Kaj teletu vendar je do konja,
  sredstvo za bedake ki postaja,
  mar teletu novemu ugaja
  tak hrzač, ves brez okusa, vonja?

 • AlojzZ

  Ukiniti. Predvsem pa naj se ljudje tako ozavestijo, da bodo ta prispevek ODJAVILI.
  O D J A V I L I !!!

 • Amerikanc

  Večina je za ukinitev prispevka, kar pomeni, da mora prihajajoča vlada, OBVEZNO razpisati referendum na to temo.

 • Amerikanc

  Je pa res, da bo z ukinitvijo davka na “kurjo” umetnost sredi Ljubjlane, takoj propadlo veliko lokalov v okolici.

 • Novakec1

  PO propadu nacionalke pride Alđazira, prispevek še večji.

 • resnicaboli

  RTV Slovenija je potrebno zapreti in na to postaviti novo veliko manjšo veliko cenejšo in kar je najbolj važno demokratično neodvisno. Financira pa se naj iz proračuna. Če so to naredili Grki še lahko mi.

  • KIKI

   Mediji so trgovina z ljudskimi dušami, torej so to podjetja,
   prav tako TVS, ki se spreneveda, da je narodu potrebna
   kot voda in kruh…Kakšna “tovariška” natega!

 • macon

  Levičarji SDS spet predlagajo neko izjemo, namesto, da bi bilo za vse enako. Upokojenci lahko plačujejo prispevek kar naprej, ker so edini, ki buljijo RTV SI. Mlajši imamo internet in ljubljanske bande prav nič ne rabimo, plačuje naj jih tisti, ki hoče, ne pa da se banda gre prisilni harač od vseh.

  O kvaliteti te hiše je brezveze razpravljati, ker je obupno gnezdo klientelizma, diletantizma in levega fašizma. Tamkajšnjih stalnih zaposlenih je čez dvatisoč(!!!!!), ki se v dobršnji meri praskajo po spolovilih, medtem, ko jim večino dela opravi par sto honorarcev.

  Levo greznico RTV je treba nemudoma razpustiti, enako kot akademsko greznico FDV, ker je te spačke nemogoče reformirati. Oziroma se jih reformira tako, da pridejo zjutraj pred zaklenjena vrata, izvedo, da so vsi odpuščeni in se jih potem del zaposli nazaj. Vsi izraziti levi fašisti pa potrebujejo policijsko in tožilsko obravnavo.

  • Daisy Meden

   Točno to, zakaj naj bi bili upokojenci priviligirani. Marsikdo ima manjšo minimalno plačo, kot upokojenec, ki je šel v prejšnjem režimu v pokoj, pokojnino. Ustava naj velja za vse državljane enako in iz nje izhajajoči zakoni.

  • Antonius

   Macon, ko se boste upokojili se spomnite, kar ste nespametnega zapisali o upokojencih.
   Ostalemu zapisanemu pa pritrjujem.

  • samotoje

   Če popraviš prvi odstavek, ti dam plus, sicer pa te bom hodil iz onostranstva strašit, žlehtnoba mačja.

 • montyamp

  Se ne spomnim kdaj sem nazadnje gledal SLO RTV HANZA KURBENHAUS .
  Srbske Hrvatice iz Bosne zaposlene na HIŠI LAŽI IN CENZURE NA POLOŽNICE , bodo počefurile še živeče Slovence z balkanskimi manirami in to seveda za njihov pošteno zaslužen denar .
  Takšno gnezdo nesposobnih parazitov lahko državi samo škodi , ker laž ima kratke noge , cenzura še krajše , škodo katero pa presstituti naredijo , bodo občutili mogoče že sami , zagotovo pa njihovi nasledniki .
  Veliko jih RTV HANZA ultraidiotizem občuti že danes .
  UKINIT PRISILNO PLAČEVANJE MURGLOSRBSKE UDBOHANZA RTV , LANI .

 • Anton

  Najprej kot najprej bi razpustil RTV in ga na novo oblikoval. trenutno število zaposlenih vnaši javni hši(beri v dobesednem pomenu dikcije) ne ustreza aktualnim trendom po Evropi. Kar pa se tiče “prispevka”, le ta niti pod razno nebi smel biti obvezen.Kar se tiče višine “prispevka” beri (to ni prispevek, temveč davek) je le ta beri (letna osnova) odločno previsok za marsikateri žep.Naj se naučijo enkrat za vselej se obnašati v skladu s tržnim gospodarstvom.Če jim pa socializem diši, naj pa gredo npr. v Venezuelo.

  sarkazem press

 • totex39

  O RTV prispevku je bilo že veliko pisanega, sedaj pa bi že res morale biti potrebne korenite spremembe.
  V prvi vrsti bi bilo potrebno takoj zmanjšati zaposlenost, ki je ena največjih v Evropi in ta kvazi prispevek popolnoma ukiniti.
  Res pa me čudi, da skoraj vse stranke, razen SNS imajo v svojem programu napisane tako “plaho” politiko, do te režimske RTV.

  • RATATA

   V tem se kaže kako močan vpliv ima erteveSlo s svojim dosegom.
   Ko se loti pljuvat šprica na vse stran in dolgo časa.

  • samotoje

   Naj te ne čudi. Večina strank se boji zameriti RTV talibanom (z nekaj svetlimi izjemami!).

 • Antonius

  Na današnji dan pred 305-imi leti so Tolminci začeli svoj punt. Danes je skrajni čas, da bi ga vseslovensko ponovili.
  27. marca, 77 let nazaj, se tudi spominjamo, kot dan, ki so nam ga komunisti v šolah prilagojeno lagali. Kraljevina Jugoslavija ni pristopila k trojnemu paktu, ampak se je s Hitlerjevo Nemčijo dogovorila, da se ne bo vpletala v vojno proti Nemčiji. Nemci so kraljevini Jugoslaviji priznali celo ozemeljsko nedotakljivost, kar Madžarom Romunom in Bolgarom ni uspelo. Zaradi tega dejstva je bil uspešen dogovor na zahtevo Nemčije tajen.
  ———————————–
  Kar se pa RTVS tiče bi bil pa najboljši prvi korak, da se jo po grškem scenariju bankrotira, vse zaposlene pa vrže na cesto. Na novo ustanovljena vsedržavna RTVS naj bi z javnim razpisom zaposlila zgolj toliko strokovnega kadra, brez katerega televizija nikakor ne more. Novinarskih prostitutk nikakor ne bi smeli sprejeti v novo delovno razmerje, ker so se že do konca osramotile, blamirale.
  Denar za plačilo državne RTVS bi morali dobiti iz proračuna. Za ustvarjanje projektov, ki se tičejo slovenskega kulturnega izročila bi morali kandidirati pa na ministrstvu za kulturo. Tam bi morali pretehtati o projektu, da se nam ne bi še enkrat zgodil sramotni France Prešeren. Niti v ponovitev se ga ne upajo vtakniti.
  Vsekakor pa podpiram predlog SDS, da se upokojence oprosti plačevanja *Javne hiše*. Seks marsikoga nič več ne zanima, plačana prostitucija pa še manj.

  • Daisy Meden

   Zakaj bi za upokojence morali veljati drugačni zakoni, kot za ostale državljane? Zakaj upokojence nečesa oprostiti, delavce na minimalcu, ki morajo preživljati še otroke, pa ne? Le zakaj? Zakaj delat diskriminacijo med državljani?

   • Antonius

    Ko bosta šla vaša starša v pokoj, vam bo njuna pokojnina odgovorila na vaše precej komsomolsko spraševanje.
    Ko bo Erjavec zrihtal upokojencem 1000 evrov pokojnine, si bo zagotovo ogromna večina upokojencev zlahka privoščil celo zimsko ogrevanje.
    Zaenkrat je še vedno tako, da so upokojencu po 40-ih letih dela, najbolj okradeni in diskriminirani..
    Ker omenjate diskriminacijo, vas bom *razsvetlil* z nespornim podatkom. Svetlanca Makarovič si je v pokojninsko blagajno prišparala za samo stoosemdeset /180/ evrov pokojnine. Danes se vsem upokojencem nediskriminirana Marjanca Makarovič v brk posmehuje s 1800 evri pokojnine, pa še mestno stanovanje ji je dal penismanković zastonj.
    Ko nas je *kulturnica* Makarovičeva zmerjala s *slovencljni*, je imela zagotovo v mislih tudi vas.

    • Daisy Meden

     Gospod Antius kmalu bom upokojenka, imam 36 delovne dobe (tisto delo doma za družino se ne šteje). Še vedno pa mislim, da čim se začne s privilegiji, se sistem zruši. Vi pa očitno berete misli gospe Marakovič, res ste razsvetljeni.

     • Antonius

      Spoštovana Daisy Meden, čas je, da se sistem privilegiranih zruši. Utemeljen je na diskriminiranih.

     • Daisy Meden

      In vi bi rušili sistem priviligiranih in naredili druge priviligirance, res genialno.

     • Antonius

      Privilegirani živijo med nami. Genialnost je tudi to, da tega ne opazite.

     • samotoje

      36 let, super. Se že prav veselim trenutka tvoje iluminacije. Privilegij, če ga dočakam.

   • KIKI

    Ni diskriminacija tale predlog olajšave za upokojence, le
    human prispevek k njihovi obubožani pokojnini !

   • samotoje

    Saj nihče ne dela diskriminacije zdaj, Marjetica, diskriminacija se je zgodila vsakemu zaposlenemu, ki je x let vplačeval za pokojnino, potem pa je pri odmeri pokojnine ugotovil, da mu je pol plače kar izpuhtelo. Zanimiva izkušnja, ti rečem.

 • Silka

  Podpiram referendum za ukinitev RTV prispevka.

  • prdo

   Samo za upokojence je reku veliki ljubljeni čelavi vodja

   • Poštenje velja

    Se ne upa zamerit rtv pred volitvami.

    • žogica

     Po volitvah jih bo pa zmerjal, da ga niso dovolj upoštevali in je zato zgubo volitve, nekdo bo spet kriv !

    • KIKI

     Od njih res ni imel nobene koristi, škode
     pa ogromno ! In, kako bi jih lahko spoštoval?

     • žogica

      Točno, on vedno išče samo koristi, sicer nima spoštovanja !

     • WISKY 1000

      žogca,kaj popiješ vsak dan?

     • žogica

      WISKY !

   • Borut Stari

    Prdni še enkrat.

   • WISKY 1000

    prdec,ti prdec grdi

   • lokec

    prdec,ti prdec grdi, črni, smrdljivi, prdiš z nizkim tonom

 • domovina mili dom

  Res je ironija, da moramo kučanov medij vsi plačevati. Še en njegov nateg Slovencev. Naj ga plačujejo člani KPS.

 • čips

  Mal sem razocaran nad sds odgovorom. Pa ajd dobro lazje to kot se ena leva vlada,ki iztreblja slovenske korenine

 • FUCK COMMUNISM

  Da bi Sarec to izdavil pred mano, bi mu ene dve primazal. RTV ne gledam in jim ne placujem. Poleg tega naj se odlocijo ali bodo pobirali prispevke ali pa bodo sluzili z reklamami. Oboje ne gre!!!

  • Republic Commando

   In čeprav dobivajo na tone denarja in od ljudi in od reklam imajo na koncu poslovnega leta komaj pozitivno nulo!

   • KIKI

    Ja, dragi moji, kurbe so drage! Pa še vse sorodnike
    bližnje in daljne je treba zaposlit….In razmnožujejo se
    hitro kot zajci!!!

 • lado

  a gdo ve recept za odpoved prisilnega plačevanja programa PARTIJE!!!!A SE TA MRAČNA HIŠA NE DA SANIRAT Z NAPALMOM

 • Lisjak

  Zakon o Radioteleviziji Slovenija(ZRTVS-1)
  Datum sprejetja 15.7.2005
  Datum objave 28.10.2005
  Datum začetka veljavnosti 12,11.2005

  • žogica

   Katera vlada je zakon sprejela?

  • KIKI

   Takrat je bilo še upanje, da RTVS ne bo enosmerno
   usmerjena in da bo trajno v krempljih rdečih baronov…..

 • žogica

  Tu gori sami SDSovi upokojenci, od jutra do večera ! Ne se veselit, nič ne bo iz tega, spodaj si poglejte, katera vlada je ta zakon sprejela. Prazne obljube ljubljenega vodje, vas bodo pripeljale v raj !

  • WISKY 1000

   žogca Janez 100% zmaga bo potrebno kakšno tabletko vzet.

   • žogica

    Čez 2 meseca boš ti tabletke papao, kar pripravi si jih, razočaranje bo veliko !

 • Oregon

  Marjan Šarec o kakovostnem programu na RTV SLO. Smo že tam…

 • Olga_10

  Kakovostna vsebina terja sredstva, pravi kamniški klovn….
  A to so “obeti” (Kučan Goebbelsov agitprop) murglskega udbomafijca in zastonjska reklama Donovega maziljenca Serpentinška?

  • žogica

   Kaj se sekiraš, saj imate Novo, ki iz vas dela še večje trote, kot ste !

   • WISKY 1000

    žogica,NOVA je resnica,resnica pa žogco boli

    • žogica

     Nova se ukvarja z lažmi in sprenevedanjem, kar je uničujoče za SDS !

 • Sodni dan

  “Kakovostna vsebina” to lahk reče samo Serpentinšek vsak ki ima pamet ve da rtv ni na nivoju!

 • Republic Commando

  O serpentinšku škoda besed, kje vidi kakovostno vsebino ve samo on. Janša pa: ALI ZA VSE ALI NIČ! Ne spuščajte se na nivo desusa in pihat na dušo upokojencev!

 • domovina mili dom

  Kdor hoče tekmovati za nagrado, naj se pridruži.
  https://www.sds.si/nagradna-igra

 • črnaovca

  SDS in njena skrb za upokojence je res hvale vredna a kaj ko so se spomnili šele pred volitvami. Namesto populističnih o RTV prispevku naj raje obljubijo da bodo takoj po prevzemu oblasti ukinili ZUJF in poračunali pokojnine za nazaj, bodo dobili več glasov.

 • radames

  Zadeva postaja resna. Upam, da se na RTV že malo tresejo!

 • delaware

  A pol tudi mila dojka von Mafiozna ne bo plačevala ritv priseska?

  • samotoje

   Ona pa- na račun preteklega dela.

 • Franjo Trojner

  Problem medijev v Sloveniji, tudi javne RTV Lj je kronično pomankanje strokovnosti, profesionalnosti, neodvisnosti in nepristrankosti. V Sloveniji se mediji ne ukvarjajo z resnimi temami, zato je tudi raziskovalno novinarstvo čisto zamrlo in z njim vred objektivno poročanje.
  Dokaz mojih trditev so predvolilna srečanja v katerih mediji, novinarji vedno v nasprotju z novinarsko etiko fanatično forsirajo svoje politične botre, z političnimi konkurenti pa pritlehno javno obračunavajo.
  Naj se vsak novinar, urednik kritično vpraša, ali je pri svojem delu res profesionalen, strokoven, etičen, moralen, neodvisen, nepristranski in v službi pravice, resnice, javnosti? Sam mislim, da jih v vsem novinarskem cehu ni niti 5 takšnik, ki bi si na zastavljeno vprašanje odgovorili z DA. Če nam je to jasno pol nam je hitro lahko tudi jasno, da tudi cel novinarski ceh nosi velik del odgovornosti za slabo stanje v politiki in državi! Novinarji pišejo, da so nekateri politiki in stranke pokvarjeni, a sami niso čisto nič boljši. Da tudi novinarji so gotovo podkupljivi in se ukvarjajo z vsemi mogočimi spornimi posli, uporabljajo svoj vpliv za nepotizem, imajo premoženje nesorazmerno z svojimi prijemki, med njmi najdemo alkoholike in zdrogirance, spolne odvisneže, moralne prestopnike, gotovo kdo med njimi zanemarja svoje otroke in partnerje itd., da tudi novinarji so samo ljudje, le da o svojih napakah ne pišejo in tudi preiskuje jih nihče z takšno ihto, kot to počejo oni sami politikom . Novinarjem tudi KPK ne diha za ovratnik, javnosti tudi niso dolžni javno prikazati vsega svojega premoženja, niti prijaviti stikov z lobisti itd.
  Res je lepo v naši deželi biti novinar zaposlen za stalno v dominatnih medijih, še posebno na javni RTV Lj.

 • samotoje

  Podpiram ukinitev celotne RTV, temeljito čiščenje ( tudi tistih mumij, ki so kje po kotih konec vzele od zehanja in dolgočasja), dezinfekcijo in nato ustanovitev nove RTV.

 • Anton Slapnik

  torej bo rtv harač ukinje ? ker ni kvalitete, ne geldanosti in kakovostnih vsebin

 • Borut Stari

  “Kakovostna vsebina terja tudi sredstva” pravi komični Serpentinšek. Prodajanje dogem in votla propaganda nista kakovostna vsebina.

 • Anthon

  Tisto z branjem berila tam okrog Kamnika mi nekako ni čisto jasno, saj CMD ne obstaja več. Ali župnik nima toliko korajže, da bi temu stričku komedijantu rekel, da neke stvari pač ne grejo skupaj? Prav, naj se spreobrača in je v nedeljo pri maši, a da za branje beril nimajo nekoga, ki ne bi bil ljudem v pohujšanje, je pa res nenavadno.

 • marker

  “Marjan Šarec: “Kakovostna vsebina terja tudi sredstva”
  Spored RTV SLO ni kakovostna vsebina, le ponovitve na ponovitev in neskončne propagandne reklame.

  • WISKY 1000

   marker+++++++

  • branči

   tehten argumenl vreden premisleka! sam če ti ga poda en tak, ki cel dan gleda risanke na youtube, pol veš, kolk ima taka izjava dejanske vrednosti

 • milanček

  RTV štalo, kaj štalo, to je leglo pijančevanja, drogiranja, buzerantov, lezbik, kraje davkoplačevalskega denarja je treba pod NUJNO temeljito prevetriti in odsloviti tričetrtine teh ljudi! Svinjarijam, ki se dogajajo na RTV je treba narediti konec!

 • lado

  ZAKAJ žalite “kurbe”!!!??ONE DELAJO ZA PREŽIVET, GOLAZEN PEDERSKO-LEZBIČNA PA ŠUNTAJO OPRANE LEVAKE!!!!!!!!!!BO TREBA NOT V BAJTO PA ZBRCAT IN ZMETAT VEEEEEEEE VEN!!!!!!!!!!!!!!!OK????????

 • Barbara

  RTV prispevek naj bi se ukinil le za upokojence z nižjimi pokojninami in ne za vse

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!